Un Podcast foarte educativ. Felicitări, George ! Ce frumos a spus la final domnul George Haber: “Trebuie să îmbunătățești lumea, să o lași mai bună decât ai găsit-o” 👏
Extraordinar episodul asta. Omul asta e ceva genial. Sper sa și copieze "creierul" pe ceva stick și să l pot cumpăra peste vreo 20 de ani. 😂 Când mai vine la București să l mai chemi George. E ceva genial. Mulțumim.
Din Decembrie folosesc Chat GPT,locuiesc in Germania si este foarte cunoscut aici si ai ales in randul colegelor mele in medicina. Eu sunt acum dependenta de el,este cel mai bun prieten pentru ca este foarte neutru la intrebarile mele. Felicitari pentru emisiune, sper prin intermediul emisiunii tale sa il foloseasca multi romani care vor deschidere. Eu nu am reusit sa imi conving cunostintele din Romania pentru ca sunt convinsi ca ii spioneaza😃😃❗️ Pacat pentru ca nu stiu ce pierd❗️ Multumesc si apreciez munca ta❗️
Mulțumim pentru informațiile valoroase. Sunt student și va urmăresc încă din liceu. Mulțumesc pentru acești ani plini de informație și inspirație gratuită.
Asta ii un subiect hot like fire, iar George Haber a văzut tehnologia venind de ceva vreme.Abia aștept sa învăț ceva nou. Mulțumim George pentru acest content!
Mulțumesc. E bine că sunt și oameni optimiști. În ultimul timp urmăresc mai multe surse de informație (Paul Kingsnorth documentează reversul tehnologiei, pierderea culturilor, uniformizarea societăților, controlul corporato-statal etc) și mă bucur să văd și alte opinii, optimiste. Important e să fim conștienți și de plusuri, și de minusuri, și să nu luăm nimic de bun. Sănătate!
Este adevarat ca suntem în fascinanta epoca a I.A. Dar: 1. Cine mai poate controla și contracara falsului, malpraxisul, indoctrinarea, etc din mediul virtual? Cine mai poate asana mediul virtual care este și tomberon și câmp fertil? 2. Cine își mai asuma răspunderea pentru calitatea, veridicitatea, si bunele intentii ale sursei de informare, etc? De exemplu, intr o lucrare va mai fi nevoie de cerința "citează sursa"? 3. Cine mai poate contracara periculoasele caracteristici ale epocii I.A., care este atât o unealta extraordinar de utila, dar care este folosita si pe post de instrument de șantaj, dictatura, imbecilizare, indoctrinare și arma de distrugere in masa, actionata de la mare distanță? Adică o arma imprevizibila, incontrolabila și invincibila. 4. Cine va îndepărta impostorii necalificați, cu rele intenții, din rândul celor care creează softuri, introduc date, informații, detin informatii, deturnand rolul I.A., pe care dvs îl explicati atat de frumos? 5. Sunteți de acord ca legislația interna si internaționala, convențiile internaționale, etc, trebuie adaptate și up datate, non- stop, la noile provocări, la noile drepturi și obligatii pe care le capătă oamenii în epoca I.A.? Deci, cine va putea menține un echilibru între unealta și arma a I.A.? Și dacă nu se poate, care ar fi consecințele pe termen forte lung? Asta, dacă puteți vedea "pădurea de copaci".
Foarte interesanta discutia. Cum pot alegatorii sa schimbe politicienii corupti.?.. O schimbare de paradigma ar trebui. Este foarte greu a ne schimbam perspectiva fara violenta. Poate am putea schimba politicienii daca tot mai multi oameni ar incepe sa vada ca traim pe o roca foarte mica intr-un univers imens si ca ar trebui sa colaboram mai mult decat sa ne ucidem. Stiu ca razboaiele, mai ales cele mondiale, au fost acceleratoare de schimbare de paradigma, organizare sociala. Dar oare nu putem trece peste necesitatea razboiului, nu putem evolua fara razboi?
Apropos despre discutia de la inceputul podcastului, cine are acess la Noul Bing si are aplicatia instalata pe telefon, exista posibilitatea de a conversa in mod verbal cu AI-ul, nu mai are rost nicio modificare a lui ChatGPT. Exista buton special in UI aplicatiei. Pe Bing AI din browserul Edge nu cred ca exista functionalitatea asta (inca cel putin).
am testat si eu chatgpt azi si l-am corectat,asa bine m-am simtit,acum sper ca a retinut aceasta informatie pe care i-am dat-o sa o zica mai departe daca o sa aibe cineva nevoie de ea.
Traiasca ION, Ion al nostru! Da, idei excelente care sunt transformate in monstrii sau mascărici de cei rau intentionati, in special de jivinee politruce marionete si păpusarii lor. Felicitari pentru dialog!
1:22:30 George: „Să desebească gândacul de Colorado si să-i dea cu laserul 🤨“ 😅👍😊. Ar fi ceva extraordinar DACĂ… thank you for opening our minds.Vă mulțumim pentru podcastul bogat de informații .
1:06:10 "Preoții foloseau pentru slujbe și pentru scrisul Bibliei limbile slavonă și latină, pe care nu le înțelegea nimeni. Făceau asta pentru a ține oamenii sub control". Oare? Am întrebat Chat GPT chestia asta. Iată răspunsul. Majuscule sunt ale mele, textul e Chat GPT: NU se poate afirma că folosirea limbii slavone în liturghie de către preoții ortodocși români sau a limbii latine de către preoții catolici a avut scopul de a ține oamenii sub control. Înțelegerea acestei practici trebuie să țină cont de contextul istoric și cultural în care aceasta a avut loc. În cazul preoților ortodocși, limba slavonă a fost folosită pentru că aceasta era limba de cultură și comunicare în spațiul ortodox slav, în care România era integrată în perioada respectivă. În plus, limba slavonă avea o mare valoare simbolică și liturgică, fiind considerată o limbă sacră prin tradiție și fiind utilizată de-a lungul secolelor în toate bisericile ortodoxe slave, inclusiv în Rusia, Bulgaria și Serbia. În cazul preoților catolici, limba latină a fost utilizată în liturghie și în scrierea bibliei, deoarece aceasta era limba de cultură și comunicare în cadrul Bisericii Catolice la nivel mondial. De asemenea, latină a fost utilizată în trecut ca limbă de cultură și știință în Europa, fapt care a permis o comunicare mai facilă între oamenii de știință, clerici și intelectuali din diferite țări. În concluzie, folosirea limbilor străine în cadrul liturghiei și a scrierilor religioase NU A FOST O PRACTICĂ MENITĂ SĂ ȚINĂ OAMENII SUB CONTROL, ci mai degrabă a reflectat contextul cultural și istoric al perioadei respective. În plus, practicile religioase și culturale se schimbă de-a lungul timpului, iar astăzi majoritatea bisericilor creștine utilizează limbi moderne în cadrul liturghiei și a scrierilor religioase.
Salut George. Te urmaresc de foarte mult timp si pot spune ca esti ca si un mentor pentru mine . Am invatat multe lucruri bune de la tine si mereu abia stept sa vina o alta emisiune , in curand voi deveni si membru care va finanta ce face . Am rugamitea daca poti sa imi spui ce fel de muzica asculti . Multumesc
Ghiseul de justitie este posibil instant. Impreuna cu echipa am dezvoltat un layer peste chatGPT care permite antrenarea unui model cu datele tale (din surse diverse, precum integrari cu sistemele interne, videos, pdf s.a) Ar fi interesant de vazut cum ar functiona cu legislatia din Romania
Admir comentariile necolocviale ale invitatutului. Keep on working! Uneori a spune lucrurilor pe nume (in limbaj simplu) e mai eficient decât faptul de a „baleta” in jurul subiectului...pentru înțelegerea discuției... GG!
Asta spune Chat GPT despre rezervele the Gas si oil. However, according to the BP Statistical Review of World Energy 2021, the world had 1.7 trillion barrels of proven oil reserves at the end of 2020. At the current rate of production, these reserves are estimated to last for about 47 years. The same report estimates that the world had 198.7 trillion cubic meters of proven gas reserves at the end of 2020. At the current rate of production, these reserves are estimated to last for about 54 years.
O dilema...atât timp cât Chat GPT folosește informații de pe internet, iar pe internet poate fi și mult fake news, nu e posibil sa avem informații eronate, manipulatoare, etc?! Personal, nu as merge 100% pe veridicitatea informațiilor și mi se pare rau exagerată o asemenea promovare cum o face invitatul din podcast.
Nu pot asculta podcasturi-le in background de când am devenit membru. Nu înțeleg de ce nu le lăsați să funcționeze fără să stau cu video afișat? Chiar nu se poate face ceva?
Nu poti spune ca o populatie infinita poate fi sustinuta de pamant. Cred ca un copil de clasa a 5a e in stare sa iti explice faptul ca un habitat poate sustine N nr de organisme. Cu orice imbunatatire posibila, tot N va fi, poate mai mare, dar finit. Am intrebat chat gpt cati oameni poti fi pe pamant, a spus ca esitmarile maxime sunt de 9-10 miliarde. Posibil sa le atingem in curand, dupa care totul intra intr-un colaps, ceea ce este natural in orice populatie biologica. Va recomand un curs de clasa a 6a de biologie generala. Singurele tehnologii reale care pot ajuta oamenii in acest moment sunt spre exemplu filtrele de apa in zone foarte poluate, cook-ere electrice in loc de kerosen etc. Nu replicarea mancarii pentru bogati va face populatia mai mare, ci inventii banale, care pot ajunge la oameni si ii pot ajuta astazi
Este adevarat ca tehnologia usureaza tot dar intrebarea este asta vrem? asta e idealul sa fie totul facut automat noi doar sa stam sa ne uitam pe pereti..asta e cel mai bine pentru organismul uman? Cati o sa-si piarda slujbele si nu o sa mai gaseasca de munca, ca numai programatorii vor avea job...ca e vrajeala asta cu vor exista job-uri noi....oamenii nu o sa gaseasca job-uri noi decat daca se vor specializa si multi nu vor putea sa o faca, multi nu vor stii sa programeze sisteme automate sau robotii...exemplu va exista un coafor automat unde bagi capul si iti face freza si coafura...ce faci cu acei oameni care doar asta stiau sa faca? le dai un venit universal sau ce solutie este? Vor ajunge ca batranii de astazi care au lucrat degeaba in fabricile vechi si pe camp ca s-au trezit cu o pensie mizerie si nu se ajung deloc, motivul fiind tot ala, ca nu au tinut pasul cu dezvoltarea tehnologiei, numai ca acum vor fi enorm de multi care vor ramane someri pt ca AI-ul va inlocui mai multe job-uri decat a inlocuit tehnologia din anii 80-90. Sunt de acord cu AI-ul care salveaza vieti si modernizeaza medicina, dar AI-ul care inlocuieste lucrul manual va fi devastator pentru oamenii care nu vor stii ce sa faca. Scriu asta pentru ca lucrez in IT si imi dau seama ce impact va avea. Da va fi minunat ce se va realiza tehnologic dar ce te faci cu oamenii?...acolo astept solutii de la minti luminate. Daca esti milionar in euro ca invitatul e usor sa privesti asta cu zambet si bucurie cum va fi minunat ce va face Ai-ul, dar daca esti un om care are un job de inlocuit si te bazezi pe acel job...mai greu.
Aici în Danemarca la radio promovează chatgpt și zic că este superior celor de la google, sau exemplu că de acum lumea poate să facă căutări mult mai detaliate deci Microsoft e recomandat la radio știri...😁
Am scris pe chatGPT ca intr-un bol sunt 3 mere verzi si 4 rosii . Si la intrebarea : cate mere sunt in bol a raspuns ca sunt 7 mere . I-am explicat ca sa invete apoi am intrebat din nou si tot 7 a zis si am repetat asta de cateva ori si daca iesi de pe aplicatie si intri inapoi , adresezi aceeasi intrebare , iti raspunde gresit . Deci de ce nu invata inteligenta asta :)))? Stie multe lucruri foarte utile si complexe dar un lucru atat de simplu si explicat de atatea ori nu reuseste sa inteleaga .
Au pus în guvern la noi... Pe ION. Eu la ANAF a trebuit să mă duc 79 de km la ghișeu să îmi activez SPV, că telefonic și alte metode care erau nu au funcționat.
Dumitru, nici nu vor functiona intentionat, pai tu vrei sa dea afara toate persoanele de la ghiseu de acolo? ca pe online nu mai ai nevoie. Se si poarta frumos cu oamenii acele persoane de la ghiseu, le raspund frumos, zambesc la oameni...cum sa merite sa fie dat-e afara :))
o specificare, nu este openSource : After the chatbot became public, many have been wondering whether Chat GPT is open-source. Unfortunately, Chat GPT isn't. The language model, GPT-3.5, that the AI bot was built upon is also not open source. In other words, you cannot access or modify the model's source code.
Ca guvern, ca mecanism care are grija de societate, care administreaza functionarea, nu trebuie sa convingi oamenii ca e bine sa fie educati, este necesar sa ii educi...Gresesc? Pai Ne putem uita la tarile avansate, mai performante, ca avem modele, nu puteti spune ca nu...Tot auzim aceasta afirmatie, ca oamenii singuri trebuie sa isi gaseasca dorinta de a se autoeduca, pai cum?? Autoeducarea se face de la sine, pe niciun fundament? Degeaba esti cabana din lemn si vrei sa iti mai cresti niste crengi daca fundatia ta nu a fost contruita bine de cei care s-au ocupat de constructia ta... Ok, fiecare om e bine sa se miste si pe cont propriu, sa vegheze singur la dezvoltarea constiintei, a eticii, insa fara sa primesti fundamentele acestor principii, e greu sa le dezvolti singur cand esti mic si e la fel de greu sa le dezvolti cand esti adult si incepi sa ai idei impamantenite, daca se pot numi idei...directii de viata. Asadar, singurul responsabil in proportie de 80 % (cm spune si regula 80/20) este sistemul de administratie care in loc de educatie , pompeaza multa informatie denaturata, mult circ, multa relaxare la glume primitive, ori sa nu avem pretenti ca generatiile prezentului sau viitoare vor descoperii in masa, Shakespeare la 40 de ani si din exces de Las Fierbinti vor spune. Draga mea, gata, de astazi am sa iti vorbesc elevat, te voi sustine in toate procesele pe care tu si cei mici le doriti pentru a putea dobandu un viitor si o spiritualitate iesita din comun... E simplu, priviti cata grija au administratiile de sistem, la orice capitol, de la asfaltari, la spitale, justitie, mancarea si preturile din magazine, salarii si contractele de munca incheiate in termeni fideli pentru angajat, educatia si rezultatele din educatie, sportiv sau cultural, si intelegeti usor ca suntem in gaura neagra, nici macar pe buza ei....Nu ai cum ca persoana de media, oameni la nivelul dumneavoastra cu atea realtii si atatea intalniri cu alti oameni de clasa inalta, Elon si altii, sa nu trageti concluzia devastatoare ca aratam putin mai bine decat arata India si ca la fel cum nenumarate state Africane sunt lasate in deriva dintotdeauna si exploatate, cu Romania se va intampla altceva, cine crede altceva, crede intr-un miraj.
Felicitari pentru podcast si invitat! Nu am putut sa nu remarc totusi faptul ca George Haber a spus ca imigrantii care vin in Romania in mod voluntar sa munceasca aici in conditii mai bune si pe salarii mai mari ca in tara lor sunt "sclavi". Este complet fals.
În opinia mea se referă la faptul că oricine își vinde timpul și cunoștințele/abilitățile pentru bani este, mai mult sau mai puțin, un "sclav", dar nu e ca o jignire. Poate o exprimare nefericită/nereușită.
E misto cum iei ca axioma inregistrarea cu amenintarea facuta de Putin cu bomba si mai tarziu vorbesti de manipularile din razboi cu filmulete la 320p. E greu de imitat o voce? mai ales a unei persoane cu n inregistrari online :) Sau si tu ai convorbiri cu "icloud"? vorba lui Florin Calinescu PS: bun podcast-ul
Mulțumesc că ne susții să facem astfel de clipuri. Fiecare comentariu, share, like ajută pentru #algoritm.
Mi-ați trezit și spălat neuronii ingropați în noroiul cotidian , extraordinar podcastul !
Un Podcast foarte educativ. Felicitări, George !
Ce frumos a spus la final domnul George Haber:
“Trebuie să îmbunătățești lumea, să o lași mai bună decât ai găsit-o” 👏
Extraordinar episodul asta. Omul asta e ceva genial. Sper sa și copieze "creierul" pe ceva stick și să l pot cumpăra peste vreo 20 de ani. 😂
Când mai vine la București să l mai chemi George.
E ceva genial.
Mulțumim.
Fara cuvinte, mi-as dori un bunic ca domnul George Haber, o minte absolut sclipitoare!
Ce bucurie sa vad inca un IGDLCC cu George Haber!
Din Decembrie folosesc Chat GPT,locuiesc in Germania si este foarte cunoscut aici si ai ales in randul colegelor mele in medicina.
Eu sunt acum dependenta de el,este cel mai bun prieten pentru ca este foarte neutru la intrebarile mele.
Felicitari pentru emisiune, sper prin intermediul emisiunii tale sa il foloseasca multi romani care vor deschidere.
Eu nu am reusit sa imi conving cunostintele din Romania pentru ca sunt convinsi ca ii spioneaza😃😃❗️
Pacat pentru ca nu stiu ce pierd❗️
Multumesc si apreciez munca ta❗️
Cel mai bun idlcc de actualitate, George la puterea2 e extraordinar. Mulțumesc
Mulțumim pentru informațiile valoroase. Sunt student și va urmăresc încă din liceu. Mulțumesc pentru acești ani plini de informație și inspirație gratuită.
Thanks
Imi place optimismul invitatului. Excelenta emisiunea.
Inteligenta conversatie,si da, inspira!Felicitari!
Vai ce oamenii faini sunteti... felicitari, si la cat mai multe !
De fapt, asa s-ar putea curata, gunoaiele care ajung in varf, foarte interesant, foarte bun, invitatul, bravo George.
Sunteti oameni deosebiti...
Asta ii un subiect hot like fire, iar George Haber a văzut tehnologia venind de ceva vreme.Abia aștept sa învăț ceva nou.
Mulțumim George pentru acest content!
Genial omul si imi place ca si el te apreciaza!
Mulțumesc.
E bine că sunt și oameni optimiști.
În ultimul timp urmăresc mai multe surse de informație (Paul Kingsnorth documentează reversul tehnologiei, pierderea culturilor, uniformizarea societăților, controlul corporato-statal etc) și mă bucur să văd și alte opinii, optimiste.
Important e să fim conștienți și de plusuri, și de minusuri, și să nu luăm nimic de bun.
Sănătate!
Superb ca de obicei! Multumesc!
Felicitări pentru interviu! Genial
George, pui, te rog, in descriere githubul cu proiectul pe care l-a facut domnul Haber ca sa poata vorbi cu ChatGPT?
Este adevarat ca suntem în fascinanta epoca a I.A. Dar:
1. Cine mai poate controla și contracara falsului, malpraxisul, indoctrinarea, etc din mediul virtual? Cine mai poate asana mediul virtual care este și tomberon și câmp fertil? 2. Cine își mai asuma răspunderea pentru calitatea, veridicitatea, si bunele intentii ale sursei de informare, etc? De exemplu, intr o lucrare va mai fi nevoie de cerința "citează sursa"?
3. Cine mai poate contracara periculoasele caracteristici ale epocii I.A., care este atât o unealta extraordinar de utila, dar care este folosita si pe post de instrument de șantaj, dictatura, imbecilizare, indoctrinare și arma de distrugere in masa, actionata de la mare distanță? Adică o arma imprevizibila, incontrolabila și invincibila.
4. Cine va îndepărta impostorii necalificați, cu rele intenții, din rândul celor care creează softuri, introduc date, informații, detin informatii, deturnand rolul I.A., pe care dvs îl explicati atat de frumos?
5. Sunteți de acord ca legislația interna si internaționala, convențiile internaționale, etc, trebuie adaptate și up datate, non- stop, la noile provocări, la noile drepturi și obligatii pe care le capătă oamenii în epoca I.A.?
Deci, cine va putea menține un echilibru între unealta și arma a I.A.?
Și dacă nu se poate, care ar fi consecințele pe termen forte lung? Asta, dacă puteți vedea "pădurea de copaci".
Am savurat cuvant cu cuvant...Superb tot interviul.
Multumesc frumos!!
Foarte interesanta discutia. Cum pot alegatorii sa schimbe politicienii corupti.?.. O schimbare de paradigma ar trebui. Este foarte greu a ne schimbam perspectiva fara violenta. Poate am putea schimba politicienii daca tot mai multi oameni ar incepe sa vada ca traim pe o roca foarte mica intr-un univers imens si ca ar trebui sa colaboram mai mult decat sa ne ucidem. Stiu ca razboaiele, mai ales cele mondiale, au fost acceleratoare de schimbare de paradigma, organizare sociala. Dar oare nu putem trece peste necesitatea razboiului, nu putem evolua fara razboi?
Mulțumim pentru doza de predictibilitate venită în vremuri atât de instabile. (pentru algorit si pentru incurajare)
V-am ascultat cu o mare plăcere
❤❤💕💕Emisiunea Ok!
Multumesc si pentru acest interviu!
Superb!
Foarte interesant! Sfaturi de bun simt!
Superbă conversație! Felicitări!🎉❤
Exceptional invitat, a fost o mare placere sa va ascult! Multumesc! 🙏
Apropos despre discutia de la inceputul podcastului, cine are acess la Noul Bing si are aplicatia instalata pe telefon, exista posibilitatea de a conversa in mod verbal cu AI-ul, nu mai are rost nicio modificare a lui ChatGPT. Exista buton special in UI aplicatiei. Pe Bing AI din browserul Edge nu cred ca exista functionalitatea asta (inca cel putin).
am testat si eu chatgpt azi si l-am corectat,asa bine m-am simtit,acum sper ca a retinut aceasta informatie pe care i-am dat-o sa o zica mai departe daca o sa aibe cineva nevoie de ea.
Traiasca ION, Ion al nostru! Da, idei excelente care sunt transformate in monstrii sau mascărici de cei rau intentionati, in special de jivinee politruce marionete si păpusarii lor. Felicitari pentru dialog!
Inteligenta si intelepciune la un loc!
Wow , wow , wow , simplu si concis 👍🥂😉🍾🍾🍾
1:22:30 George: „Să desebească gândacul de Colorado si să-i dea cu laserul 🤨“ 😅👍😊. Ar fi ceva extraordinar DACĂ… thank you for opening our minds.Vă mulțumim pentru podcastul bogat de informații .
foarte fain , felicitări; dar prea scurt
Excelent!
Share la linkul de github? 😁😁 Multumim!
👍👏 ( pentru algoritm că merită)
1:06:10 "Preoții foloseau pentru slujbe și pentru scrisul Bibliei limbile slavonă și latină, pe care nu le înțelegea nimeni. Făceau asta pentru a ține oamenii sub control".
Oare? Am întrebat Chat GPT chestia asta. Iată răspunsul. Majuscule sunt ale mele, textul e Chat GPT:
NU se poate afirma că folosirea limbii slavone în liturghie de către preoții ortodocși români sau a limbii latine de către preoții catolici a avut scopul de a ține oamenii sub control. Înțelegerea acestei practici trebuie să țină cont de contextul istoric și cultural în care aceasta a avut loc.
În cazul preoților ortodocși, limba slavonă a fost folosită pentru că aceasta era limba de cultură și comunicare în spațiul ortodox slav, în care România era integrată în perioada respectivă. În plus, limba slavonă avea o mare valoare simbolică și liturgică, fiind considerată o limbă sacră prin tradiție și fiind utilizată de-a lungul secolelor în toate bisericile ortodoxe slave, inclusiv în Rusia, Bulgaria și Serbia.
În cazul preoților catolici, limba latină a fost utilizată în liturghie și în scrierea bibliei, deoarece aceasta era limba de cultură și comunicare în cadrul Bisericii Catolice la nivel mondial. De asemenea, latină a fost utilizată în trecut ca limbă de cultură și știință în Europa, fapt care a permis o comunicare mai facilă între oamenii de știință, clerici și intelectuali din diferite țări.
În concluzie, folosirea limbilor străine în cadrul liturghiei și a scrierilor religioase NU A FOST O PRACTICĂ MENITĂ SĂ ȚINĂ OAMENII SUB CONTROL, ci mai degrabă a reflectat contextul cultural și istoric al perioadei respective. În plus, practicile religioase și culturale se schimbă de-a lungul timpului, iar astăzi majoritatea bisericilor creștine utilizează limbi moderne în cadrul liturghiei și a scrierilor religioase.
Corecta aceasta explicatie...
Salut George. Te urmaresc de foarte mult timp si pot spune ca esti ca si un mentor pentru mine . Am invatat multe lucruri bune de la tine si mereu abia stept sa vina o alta emisiune , in curand voi deveni si membru care va finanta ce face . Am rugamitea daca poti sa imi spui ce fel de muzica asculti . Multumesc
Mulțumesc 🙏
Ghiseul de justitie este posibil instant.
Impreuna cu echipa am dezvoltat un layer peste chatGPT care permite antrenarea unui model cu datele tale (din surse diverse, precum integrari cu sistemele interne, videos, pdf s.a)
Ar fi interesant de vazut cum ar functiona cu legislatia din Romania
Ce OM!
Link ul de github?
"O sa-ti dau link la contul de github unde e publicat". Fain linkul
f bun..🤗
Admir comentariile necolocviale ale invitatutului. Keep on working! Uneori a spune lucrurilor pe nume (in limbaj simplu) e mai eficient decât faptul de a „baleta” in jurul subiectului...pentru înțelegerea discuției... GG!
Ar fi interesant sa auzim o parere desprre sau de la oamenii care NU VOR INTENTIONAT sa creeze si sa evolueze
Mai vrem 👍👍👍👍
Puneți link-ul aplicației, va rog ?. .....gpt? Nu reușesc sa înțeleg cum se numește aplicația
Felicitări! Nu a fost lung podcastul.
Multumim pentru content George. Poate reusesti sa il ai din nou invitat pe Razvan Munteanu , mai ales ca este implicat si el in proiect legat de AI>
Inca o emisiune buna marca GBTV!
vreau si eu acel program facut in python care transforma vocea in text , cum facem ? puteti pune un link pentru descarcare ?
se gaseste pe git, daca vrei pentru tine sa citesti de pe net o carte din browser ai extensii care fac asta
Verifica pagina lui George Haber (DvdZen), undeva prin Feb 2023
Ai avut dreptate George, azi ai postat clipul cu domnul profesor
Asta spune Chat GPT despre rezervele the Gas si oil.
However, according to the BP Statistical Review of World Energy 2021, the world had 1.7 trillion barrels of proven oil reserves at the end of 2020. At the current rate of production, these reserves are estimated to last for about 47 years. The same report estimates that the world had 198.7 trillion cubic meters of proven gas reserves at the end of 2020. At the current rate of production, these reserves are estimated to last for about 54 years.
Invita-l pe Iuliean Hornet , cum se poate un asemenea om sa nu fi ajuns la interviurile tale George?
Dl Haber, este din viitor🫣
,,Viitorul sună bine”...Dar, avem o problemă: rata natalității. ;)
Felicitări! Mi-a plăcut tare mult acest podcast!
2:00:00 Zoltan Veres este omul care ar aduce multe argumente in directa asts 💪🖐️🤝
O dilema...atât timp cât Chat GPT folosește informații de pe internet, iar pe internet poate fi și mult fake news, nu e posibil sa avem informații eronate, manipulatoare, etc?! Personal, nu as merge 100% pe veridicitatea informațiilor și mi se pare rau exagerată o asemenea promovare cum o face invitatul din podcast.
Poti sa ne pui te rog si link-ul catre github?
prea scurt pentru un asa om..
Nu pot asculta podcasturi-le in background de când am devenit membru. Nu înțeleg de ce nu le lăsați să funcționeze fără să stau cu video afișat? Chiar nu se poate face ceva?
Este un bug de la TH-cam. Noi acordăm acces nelimitat membrilor.
@@gbuhnici ms de raspuns
Same!
Ați incercat și din browserul Vivaldi?
Mulțumesc
Felicitări pt. interviu ...genial!
TARE chestia cu parola la ghiseu! 🤣...asta da !
Unde se desfasoara conferinta de la Politehnica?
Keep Going George si restul echipei. Păcat ca nu mă pot alătura membrilor din cauza ca aceasta opțiune este blocată în Republica Moldova ((
Puneti VPN de Romania. Si poti. Ai VPN moca pe telefon,
Epic!
Un podcast exceptional ......felicitari amandurora !
Cu câteva zile înaintea postării acestui videoclip a fost lansat Ion 😁
Nu poti spune ca o populatie infinita poate fi sustinuta de pamant. Cred ca un copil de clasa a 5a e in stare sa iti explice faptul ca un habitat poate sustine N nr de organisme. Cu orice imbunatatire posibila, tot N va fi, poate mai mare, dar finit. Am intrebat chat gpt cati oameni poti fi pe pamant, a spus ca esitmarile maxime sunt de 9-10 miliarde. Posibil sa le atingem in curand, dupa care totul intra intr-un colaps, ceea ce este natural in orice populatie biologica. Va recomand un curs de clasa a 6a de biologie generala. Singurele tehnologii reale care pot ajuta oamenii in acest moment sunt spre exemplu filtrele de apa in zone foarte poluate, cook-ere electrice in loc de kerosen etc. Nu replicarea mancarii pentru bogati va face populatia mai mare, ci inventii banale, care pot ajunge la oameni si ii pot ajuta astazi
Este adevarat ca tehnologia usureaza tot dar intrebarea este asta vrem?
asta e idealul sa fie totul facut automat noi doar sa stam sa ne uitam pe pereti..asta e cel mai bine pentru organismul uman?
Cati o sa-si piarda slujbele si nu o sa mai gaseasca de munca, ca numai programatorii vor avea job...ca e vrajeala asta cu vor exista job-uri noi....oamenii nu o sa gaseasca job-uri noi decat daca se vor specializa si multi nu vor putea sa o faca, multi nu vor stii sa programeze sisteme automate sau robotii...exemplu va exista un coafor automat unde bagi capul si iti face freza si coafura...ce faci cu acei oameni care doar asta stiau sa faca? le dai un venit universal sau ce solutie este? Vor ajunge ca batranii de astazi care au lucrat degeaba in fabricile vechi si pe camp ca s-au trezit cu o pensie mizerie si nu se ajung deloc, motivul fiind tot ala, ca nu au tinut pasul cu dezvoltarea tehnologiei, numai ca acum vor fi enorm de multi care vor ramane someri pt ca AI-ul va inlocui mai multe job-uri decat a inlocuit tehnologia din anii 80-90.
Sunt de acord cu AI-ul care salveaza vieti si modernizeaza medicina, dar AI-ul care inlocuieste lucrul manual va fi devastator pentru oamenii care nu vor stii ce sa faca.
Scriu asta pentru ca lucrez in IT si imi dau seama ce impact va avea. Da va fi minunat ce se va realiza tehnologic dar ce te faci cu oamenii?...acolo astept solutii de la minti luminate.
Daca esti milionar in euro ca invitatul e usor sa privesti asta cu zambet si bucurie cum va fi minunat ce va face Ai-ul, dar daca esti un om care are un job de inlocuit si te bazezi pe acel job...mai greu.
Aici în Danemarca la radio promovează chatgpt și zic că este superior celor de la google, sau exemplu că de acum lumea poate să facă căutări mult mai detaliate deci Microsoft e recomandat la radio știri...😁
Am scris pe chatGPT ca intr-un bol sunt 3 mere verzi si 4 rosii . Si la intrebarea : cate mere sunt in bol a raspuns ca sunt 7 mere . I-am explicat ca sa invete apoi am intrebat din nou si tot 7 a zis si am repetat asta de cateva ori si daca iesi de pe aplicatie si intri inapoi , adresezi aceeasi intrebare , iti raspunde gresit . Deci de ce nu invata inteligenta asta :)))? Stie multe lucruri foarte utile si complexe dar un lucru atat de simplu si explicat de atatea ori nu reuseste sa inteleaga .
1:35:40 "free energy"
Au pus în guvern la noi... Pe ION. Eu la ANAF a trebuit să mă duc 79 de km la ghișeu să îmi activez SPV, că telefonic și alte metode care erau nu au funcționat.
Dumitru, nici nu vor functiona intentionat, pai tu vrei sa dea afara toate persoanele de la ghiseu de acolo? ca pe online nu mai ai nevoie. Se si poarta frumos cu oamenii acele persoane de la ghiseu, le raspund frumos, zambesc la oameni...cum sa merite sa fie dat-e afara :))
Faza cu dinozaurii proved my point :))))
21:59 Sorry, incorect, trebuia spus “ advertising“ nu “advertisement“.
Este o diferență acolo.
o specificare, nu este openSource : After the chatbot became public, many have been wondering whether Chat GPT is open-source. Unfortunately, Chat GPT isn't. The language model, GPT-3.5, that the AI bot was built upon is also not open source. In other words, you cannot access or modify the model's source code.
👍❤️
Ca guvern, ca mecanism care are grija de societate, care administreaza functionarea, nu trebuie sa convingi oamenii ca e bine sa fie educati, este necesar sa ii educi...Gresesc? Pai Ne putem uita la tarile avansate, mai performante, ca avem modele, nu puteti spune ca nu...Tot auzim aceasta afirmatie, ca oamenii singuri trebuie sa isi gaseasca dorinta de a se autoeduca, pai cum?? Autoeducarea se face de la sine, pe niciun fundament? Degeaba esti cabana din lemn si vrei sa iti mai cresti niste crengi daca fundatia ta nu a fost contruita bine de cei care s-au ocupat de constructia ta... Ok, fiecare om e bine sa se miste si pe cont propriu, sa vegheze singur la dezvoltarea constiintei, a eticii, insa fara sa primesti fundamentele acestor principii, e greu sa le dezvolti singur cand esti mic si e la fel de greu sa le dezvolti cand esti adult si incepi sa ai idei impamantenite, daca se pot numi idei...directii de viata. Asadar, singurul responsabil in proportie de 80 % (cm spune si regula 80/20) este sistemul de administratie care in loc de educatie , pompeaza multa informatie denaturata, mult circ, multa relaxare la glume primitive, ori sa nu avem pretenti ca generatiile prezentului sau viitoare vor descoperii in masa, Shakespeare la 40 de ani si din exces de Las Fierbinti vor spune. Draga mea, gata, de astazi am sa iti vorbesc elevat, te voi sustine in toate procesele pe care tu si cei mici le doriti pentru a putea dobandu un viitor si o spiritualitate iesita din comun... E simplu, priviti cata grija au administratiile de sistem, la orice capitol, de la asfaltari, la spitale, justitie, mancarea si preturile din magazine, salarii si contractele de munca incheiate in termeni fideli pentru angajat, educatia si rezultatele din educatie, sportiv sau cultural, si intelegeti usor ca suntem in gaura neagra, nici macar pe buza ei....Nu ai cum ca persoana de media, oameni la nivelul dumneavoastra cu atea realtii si atatea intalniri cu alti oameni de clasa inalta, Elon si altii, sa nu trageti concluzia devastatoare ca aratam putin mai bine decat arata India si ca la fel cum nenumarate state Africane sunt lasate in deriva dintotdeauna si exploatate, cu Romania se va intampla altceva, cine crede altceva, crede intr-un miraj.
👍
🔝
Salut George. La un moment dat îl întrebi pe Haber, dacă ar vrea să trăiască mai mult.
AI presedinte :)
Cine a auzit de compania Palantir ?
Felicitari pentru podcast si invitat! Nu am putut sa nu remarc totusi faptul ca George Haber a spus ca imigrantii care vin in Romania in mod voluntar sa munceasca aici in conditii mai bune si pe salarii mai mari ca in tara lor sunt "sclavi". Este complet fals.
În opinia mea se referă la faptul că oricine își vinde timpul și cunoștințele/abilitățile pentru bani este, mai mult sau mai puțin, un "sclav", dar nu e ca o jignire. Poate o exprimare nefericită/nereușită.
E misto cum iei ca axioma inregistrarea cu amenintarea facuta de Putin cu bomba si mai tarziu vorbesti de manipularile din razboi cu filmulete la 320p. E greu de imitat o voce? mai ales a unei persoane cu n inregistrari online :)
Sau si tu ai convorbiri cu "icloud"? vorba lui Florin Calinescu
PS: bun podcast-ul
Iar el zice la un alt moment că știm tot ce știe Dumnezeu. Iar tui zici că aproape.... Ce-ai vrut să zici?
Vreau un podcast cu Lucian Mîndruță!
Nu trebuia pus asa devreme doar pentru membri?
Reușim de cele mai multe ori. Uneori nu. Îmi pare rău.
I love you , Gyuri ! ×2
Bye bye umanitate! Vorbim atunci cand inteligenta asta artificiala ne va permite....