HANGİ HUKUK FAKÜLTESİ

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 724

  • @av.omercecen
    @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +10

    AÇIKLAMALAR:
    Tercih yapmayı düşünen bazı arkadaşlar Instagram üzerinden bana ulaşıp birkaç soru sordular. Sıkça sorulan üç soruyu cevaplıyorum.
    I- Kontenjanlarının az olması sebebiyle özellikle bahsetmediğim bazı kaliteli hukuk fakülteleri de var. Eğer yeterli puanı aldıysanız, İstanbul Hukuk, Ankara Hukuk ve Marmara Hukuk'tan ÖNCE aşağıdaki üniversiteleri de tercih edebilirsiniz:
    - Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    - Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    - Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Tam Burslu)
    II- Her özel hukuk fakültesi kötü değildir; bazı özel hukuk fakülteleri gayet başarılıdır. Eğer özel bir üniversitede hukuk fakültesi tercih etmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki üniversiteleri de tercih edebilirsiniz:
    - Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    - Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    - Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    - TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    III- Şu anda tercih yapıyor olsam ve devlet üniversitesini seçmeyi düşünsem, benim yazacağım ilk 15 devlet hukuk fakültesi aşağıdaki gibi olur.
    1- Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    2- Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    3- İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    4- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    5- Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    6- Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    7- Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    ____________________________________________(Bu kısımdan sonraki bölümü, aldığınız puana, yaşamak istediğiniz şehre ve kampüs durumuna göre kendiniz sıralayabilirsiniz.)
    8- Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    9- Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    10- Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    11- Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    12- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    13- Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    14- Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    15- Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    16- Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi (joker: puanı düşük olup mezuna kalmamak isteyenlere özel)
    Hepinizi tebrik ediyorum, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.

    • @mertaydn0705
      @mertaydn0705 2 หลายเดือนก่อน +1

      Haci Bayram Veli Hukuk'un bu sıralamada en tepelerde olması lazım. Gazi Hukuk isim değişikliği yaşamış olsa bile akademik kadrosu çoğu Hukuk Fakültesinden kat kat iyidir ve kamuda Ankara Hukukla birlikte en iyileridir. Sıralamanızı biraz saçma buldum.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      @@mertaydn0705 Tercih dönemi biraz kişiseldir. Hayata bakış açısı, yaşamak istediğin üniversite hayatı, ekonomik durum ve mezuniyet sonrası istekler bu süreci şekillendirecektir. Bu sıralamalar benim kişisel fikrimdir. Her ne kadar memleketim Ankara olsa bile, İstanbul'da üniversite okumakla Ankara'da üniversite okumak arasında dağlar kadar fark var. Gerek üniversite hayatı gerekse bu iki şehrin sunacağı imkanlar kıyaslanamaz. Bu sebeplerle benim fikrime göre ne Ankara ne de eski Gazi, İstanbul'un ve Marmara'nın önüne geçemez. Ayrıca, Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü ve kendine ait bir ekolü olan bir üniversitedir. Gazi Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin ilk 5 hukuk fakültesinden biriydi; fakat Gazi Hukuk isim değiştirmedi, kapandı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Gazi Üniversitesi'nin bazı bölümlerinin kendi bünyesine dahil edilmesiyle 18 Mayıs 2018 tarihinde kuruldu. Gazi Üniversitesi'nin kuruluş tarihi 1926'dır, Gazi Hukuk'un kuruluş tarihi ise 1992'dir. Gazi Üniversitesi hala aynı isimle bazı bölümlerle eğitim hayatına devam etmektedir. Ancak Gazi Üniversitesi'nin bölümlerine baktığınızda Hukuk Fakültesi adı altında bir bölüm göremezsiniz. Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin resmi sitesine girerek kuruluş tarihini daha net öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin bünyesine sonradan dahil edilen ve dahil edilmekte olan yeni akademik kadroları incelerseniz, eski Gazi'yle uzaktan yakından alakası yok. Maalesef, Gazi Hukuk'un kendine has bir ekolü, tarzı varken Hacı Bayram Veli Üniversitesi bunu sürdüremedi.

    • @mertaydn0705
      @mertaydn0705 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@av.omercecen ekolün devam ettirilemediği neye dayanarak söylüyorsunuz? Eski akademik kadro aynı şekilde devam etmekte. Saygıdeğer çoğu hoca hâlâ hukuk fakültesinde eğitim veriyor. Sayısal olarak da bu kendini belli ediyor. Tercih sıralamalarında ise Marmara Hukuk' un birinci öğretiminden 200 kişi geride kapattı. İstanbul'daki sıralamaların da geriye doğru çekilme faktörlerini hesaba katarsak sizin listede en sonlarda yer verdiğiniz fakülte Marmara gibi köklü bir Hukuk fakültesini geride bile bırakabilir. Herkesin kendi fikri tabi. Sizin de fikriniz size göredir. Sağ olun.

    • @yksananiaglatmayageliyombekle
      @yksananiaglatmayageliyombekle 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam kafam çok karışık 7k sıralamaya İstanbul'da ne tercih edeyim MEF, Medipol, kadir has arasında kaldım sizin başka oneriniz var midir​@@av.omercecen

    • @charmyp2342
      @charmyp2342 2 หลายเดือนก่อน +1

      ​​@@av.omercecenyanlış bir yorum olmuş bir hacı Bayram veli hukuk fakültesi öğrencisi olarak hocalarımızın çoğu gaziden kalma hocalar ve alanlarında yetkin hocalar. sıralama olarak da gayet iyi bir yerlerde üniversitemiz. isim degisikliği sebebiyle prestij kaybına uğramış olabilir ancak bu eğitimini aşağı çekmez. saydığınız çoğu hukuk fakültesinden daha iyi bir durumda bence listenizi tekrar gözden geçirin .

  • @orguaskimbebegim
    @orguaskimbebegim 2 หลายเดือนก่อน +6

    Çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkür ederim .Başarılar dilerim

  • @selimkirpitci
    @selimkirpitci 3 หลายเดือนก่อน +6

    Harika bir video! Hukuk fakültesi tercihi konusunda gençlerin kafasında bin bir soru vardı, şimdi iki bin oldu! 😄 Şaka bir yana, bilgiler için teşekkürler, çok faydalıydı. Emeğine sağlık!

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  3 หลายเดือนก่อน

      @@selimkirpitci çok teşekkür ederim üstadım.

  • @Rumeysaguzel-fr6qj
    @Rumeysaguzel-fr6qj 5 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Merhabalar hocam Erzurum Atatürk üniversitesi Hukuk fakültesi ile ilgili görüşlerinizi rica edebilir miyim?

  • @av.omercecen
    @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +9

    Hukuk fakültesinden mezun olanların yapabileceği bazı meslek gruplarını derledim. Bazıları 'Hukuk fakültesi okunmaz, hayatınız biter' vb. tarzındaki söylemlerinden sonra hem onlara hem de hukuk okumayı düşünenlere şunu belirtmek istiyorum: Hukuk fakültesinin sadece hakimlik, savcılık ve avukatlık gibi mesleklerden ibaret olmadığını aşağıdaki listeden görebilirsiniz. Eğer bu kadar meslek grubu içerisinden hala işsiz kalıyor veya asgari ücretle çalışıyorsanız, öncelikle bunun sorumlusu hukuk fakültesi değil kendiniziniz. (Bu liste tam değildir. Eklenebilecek birçok meslek vardır .)
    ***Yargı
    Avukat, Hakim, Savcı, Noter, Arabulucu, İcra Müdürü, Zabıt Katibi vs
    ***Akademik ve Eğitim
    Akademisyen, Hukuk Eğitmeni
    *** Kamu Sektörü
    Hukuk Müşaviri, Kamu Denetçisi, Sosyal Güvenlik Uzmanı, Vergi Müfettişi, Gümrük ve Ticaret Hukuku Uzmanı, Tapu Müdürü, Bakanlıklarda Hukuk Uzmanı, Konsolosluk Görevlisi, Diplomat, Belediye Hukuk Danışmanı
    ***Özel Sektör
    Şirketlerde Hukuk Danışmanı, Spor Hukuku Uzmanı, Sigorta Hukuku Uzmanı, Bankacılık Hukuku Uzmanı, Patent ve Marka Vekili, Gümrük Müşaviri, Mali Müşavir, Denetçi
    Uluslararası Kuruluşlar, Uluslararası Hukuk Uzmanı, İnsan Hakları Uzmanı,
    ***Diğer
    Kriminalist, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı, Sosyal Güvenlik Danışmanı, Medya ve Yayıncılık

    • @bay_taskin3554
      @bay_taskin3554 หลายเดือนก่อน

      Ben bunu hukuk okuyan yakınlarıma bir türlü anlatamadım.

  • @muslumhavsak1076
    @muslumhavsak1076 2 หลายเดือนก่อน +5

    Başardım İstanbul Hukuk'a yerleştim💪

    • @sudenaz7378
      @sudenaz7378 2 หลายเดือนก่อน

      Bende İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesine gitmek istiyorum. Yks sürecine yeni girdim ve çok stresliyim şimdiden. Bana çalışmada vereceğin tavsiyeler neler olur acaba (kaynak, çalışma şekli, yöntemler vb.)

    • @muslumhavsak1076
      @muslumhavsak1076 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@sudenaz7378 hangi derslerin kötü ona göre çalışma stilin değişir mesela benim sözel derslerim kötüydü ona göre ilerledim

    • @fatmaakanlaw
      @fatmaakanlaw หลายเดือนก่อน

      Çok tebrik ederim. Sıralaman ve netlerin nasıldı. Yazabilir misin? İkinci mezun senem ve hayalim İstanbul hukuk. İnşallah başarabilirim.

    • @muslumhavsak1076
      @muslumhavsak1076 หลายเดือนก่อน +1

      @@fatmaakanlaw sıralamam 4.106, neylerim de tyt:74 ayt:60,25 bende ilk senemde 77 binden mezuna bırakmıştım

    • @fatmaakanlaw
      @fatmaakanlaw หลายเดือนก่อน

      @@muslumhavsak1076 inşallah bana da nasip olur. İsteyenlere de...
      Bu duyguyu seneye benimde yaşamam dileğiyle 🙏
      Tekrardan tebrikler.

  • @bozukpara4529
    @bozukpara4529 2 วันที่ผ่านมา

    Merhaba. Devam zorunluluğu olmayan, çalışan birisine müsamaha tanıyacak, yalnızca sınavlarına girebileceğim üniversite bilgisi verebilir misiniz? Teşekkürler

  • @hrg_my
    @hrg_my 4 วันที่ผ่านมา

    Hocam Dicle üniversitesi hukuk fakültesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • @user-no6oy3tu4n
    @user-no6oy3tu4n 2 หลายเดือนก่อน +3

    Kızım 32 bin de Kayserideyiz Erciyes gelmeyebilir Nuh naci yi tavsiye edermisiniz ,etmezmisiniz çok bilgimiz yok bu konuda sizin vidyo denk geldi teşekkürler Hakim olmak istiyor

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Sizi ve kızınızı tebrik ediyorum. Hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiğinin çok bir önemi yok. Mezuniyet sonrası hukuk mesleklerine giriş sınavından başarılı olması ve ardından hakimlik ve savcılık sınavında da başarılı olması gerekiyor. Yani hakimlik ve savcılıkta atanabilmesi kızınızın çalışmasına bağlı. Eğer hakimlik ve savcılık konusunda eminse ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsa, bahsettiğiniz özel üniversiteye veya size yakın bir şehirde bulunan hukuk fakültelerine bakabilirsiniz. Eğer sıralamasına göre köklü ve kaliteli devlet üniversiteleri yazmayı düşünürseniz Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi hukuk fakültelerine bakabilirsiniz. Eğer sıralamasına göre köklü ve kaliteli özel hukuk fakülteleri düşünüyorsanız Koç Üniversitesi (ücretli), Yeditepe Üniversitesi (%50 burslu), Özyeğin Üniversitesi (%50 burslu), TOBB Üniversitesi (ücretli) gibi hukuk fakültelerine bakabilirsiniz. Fakat dediğim gibi, hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiği çok önemli değil. Kızınızın en kolay mezun olacağı fakülteyi veya size en yakın hukuk fakültesini yazabilirsiniz. Amacınızı bilmediğim için hem eğitim kalitesi açısından hem ailesine yakınlık açısından hem de mezuniyet sonrası hedeflerine göre çok yönlü değerlendirme yaptım. Gözünüz aydın, umarım kızınızın başarılarla dolu bir hayatı olur.

    • @user-no6oy3tu4n
      @user-no6oy3tu4n 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen çok teşekkür ederim cevapladığınız için evet kesinilkle hakimlik istiyor , Süleyman Demirel ,İnönü Malatya geliyor fakat biz zaten deprem bölgesinden geldik şu an Malatya hala sallanıyor ve baya zarar görmüş yurtlar hocalar gitmiş eskisi gibi değil diyorlar öyle olunca elimizde çok secenek yok Kayseri civarı olsun düşündük bide Konya Necmettin Erbakan var oda tutuyor bakalım kısmet tekrar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

    • @tedmosby783
      @tedmosby783 2 หลายเดือนก่อน

      @@user-no6oy3tu4nnuh naci tercih etmeyin bence

  • @elifnur733
    @elifnur733 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam merhaba 16.685 siralama yaptim listeminin ortalarinda uludag,selcuk var sonrasina yazabilecigim univeriste konusunda kafam karisik kocaeli veya pamukkale dusunuyorum fikriniz nedir?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Mezuniyet sonrası hakim savcılık istiyorsan kesinlikle avukat olmam diyorsan büyük şehirlerde bulunan kolay okuyabileceğin özel hukuk fakültelerinden birini tam burslu olarak tercih edebilirsin. Fakat iyi bir eğitim almak istiyorsan Selçuk, Sakarya, Süleyman Demirel, Yalova gibi üniversiteleri tercih edebilirsin. Eğitimi hakkında bilgim olmasa da İstanbul'a yakınlığı sebebiyle Yalova'yı da araştırmanı tavsiye ederim. (Uludağ güzel bir üniversite fakat hukuk fakültesi müstakil binada Gemlik'te ilçede okumak istiyorsan Gemlik güzel bir ilçedir. Pamukkale tavsiye etmem. Kocaeli Hukuk iyi sayılabilecek bir üniversitedir. İÜHF, MÜHF, DEÜ, Akdeniz denginde bir hukuk fakültesi değil. Fakat şuan ki hukuk fakültelerinin %80 inden iyidir. Aldığın puana göre yazılabilir.) Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @elifnur733
      @elifnur733 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen tesekkurler..

  • @herbiseyinhicbiseyi
    @herbiseyinhicbiseyi 13 วันที่ผ่านมา

    Hocam merhaba. Doğuş ve Beykent mezunu olmak çok mu dezavantajlı

  • @gzemaltn3211
    @gzemaltn3211 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam merhaba, Çukurova hukuk ve Dicle hukuk arasındayım. Sıralama olarak Dicle çok daha geride görünmesine rağmen fazla sayıda prof ve doçenti bünyesinde bulunduruyor. Hangisini seçmeliyim sizce?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Dicle Köklü bir üniversitedir iyidir. Çukurova fena değildir. Hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Üniversite hayatında başarılar dilerim

    • @hayrunnissa
      @hayrunnissa 2 หลายเดือนก่อน

      Siralamaniz kac

  • @eminemirai6761
    @eminemirai6761 2 หลายเดือนก่อน +2

    Merhaba hocam, Ankara Medipol üniversitesi hukuk fakültesi hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, videoda anlattığım çoğu unsuru karşılamayan bir hukuk fakültesidir. Puanının yettiği başka bir hukuk fakültesi yazmanda fayda var. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @Alvazr2846
      @Alvazr2846 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@av.omercecenhocam ankara medipol hukuk yazdım o kadar kötü bir fakülte mi

  • @kadirgeylani3819
    @kadirgeylani3819 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba hocam dokuz eylül mü yıldırm beyazıt mı (yıldırım beyazıtın sıralamsı daha iyi bu arada)

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@kadirgeylani3819 merhaba DEU ve Yıldırım kıyaslanamaz. Çünkü 1978 yılında kurulmuş daha köklü bir üniversitedir. Kendine ait bir ekolü vardır. Ayrıca yüzlerce tanınmış kaliteli hukukçu, avukat, akademisyenleri vardır. Halihazırda kademik kadrosunda 15 prof 26 doç vardır. Yıldırım beyazıt ise daha ekolü olmayan, tanınmış mezunları olmayan, kendi bünyesinden yetiştirdiği tek doçenti olmayan, 2013 yılında kurulmuş iyi bir hukuk fakültesidir. Önümüzdeki yıllarda eminim iyi yerlere gelecektir. Halihazırda akademik kadrosunda 13 prof 8 doç vardır. Ayrıca 1 yıl dil zorunluluğu da dezavantajıdır. Çünkü zaten hukuk fakültesi 5 yıl mezuniyet sonrasında hukuk mesleklerine giriş sınavı da var bir yılda staj var. Yani avukat olmak için 7 yıl gibi bir süre geçecek. Bu süreye ek olarak bir yıl daha dil için kaybetmeye değmez. Bunun yerine yedi yıl boyunca harici olarak İngilizceyi öğrenmek daha mantıklı.
      Özetle şuan için DEÜ çok daha iyidir. Tercih liste sıralarına bakarak üniversite tercihi yapmak sağlıklı değildir. Çünkü bir önceki sene sınava giren meslekten bihaber öğrencilerin yaptığı tercihlerdir. Ayrıca tercih listeleri zamanla değişkenlik göstermektedir. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @sumeyraaltas5478
    @sumeyraaltas5478 2 หลายเดือนก่อน +2

    hocam dokuz eylülü türk almandan üste koymanızın gerekçesi nedir acaba

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin artı özelliği, köklü bir üniversite olması. Türk-Alman Üniversitesi ise yaklaşık 15 yıllık bir üniversitedir; Dokuz Eylül Üniversitesi kadar köklü değildir. Fakat Türk-Alman Üniversitesi hem yabancı dil eğitimi hem de Almanya'ya gitme imkanı gibi bazı hususlarda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin çok önünde. Eğer ki yurtdışına gitmeyi düşünüyorsan Türk-Alman Üniversitesi’ni tercih etmen daha faydalı olabilir. Türkiye’de kalacağım diyorsan, Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih etmen daha faydalı olabilir. Tebrik ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @hicrancelik3594
      @hicrancelik3594 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam merhabalar sıralamam 20k
      İzmir Katip Çelebi mi?yoksa Sakarya hukuk mu?
      Hangisini tercih etmeliyim?Rica etsem değerlendirir misiniz?

  • @Nzli8887
    @Nzli8887 หลายเดือนก่อน

    hocam merhaba videonun sonunda bahsettiğiniz hakimler ve savcılar için başka önemli olan şeylerden kasıt nedir?

  • @seymapetrova
    @seymapetrova 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba Sakarya bolu ve Samsun'u kendi arasında sıralayabilir misiniz? Birde Kayseri Erciyes nasıl? (29k yaptım)

    • @elifsimsek5409
      @elifsimsek5409 2 หลายเดือนก่อน

      Samsun hukuk çarşambada yazma , oraya gidip yatay geçişle kurtulmaya çalıştı kuzenim

    • @seymapetrova
      @seymapetrova 2 หลายเดือนก่อน

      @@elifsimsek5409 yaklaşık yarım saatlik bir mesafesi varmış merkeze çok farkeder mi ki

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, saydığın hukuk fakültelerinden en iyisi Sakarya sonra Samsun sonra Bolu. Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Ben olsam Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırırdım (Aralarında çok fark yok). Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım (mesela Isparta'da yaşamaktansa Tekirdağ yaşarım diyorsan Tekirdağ kalsın. SDÜ eğitimi iyi ama Tekirdağ'ında üniversite hayatı daha iyi yani beklentilerini karşılayacak tercih yapmalısın) Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @elifsimsek5409
      @elifsimsek5409 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@seymapetrova insan kitlesi sıkıntılı merkeze uzaklığı çok önemli değil ama çarşamba insanı problemli olur

    • @elifsimsek5409
      @elifsimsek5409 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@seymapetrova kız kaçırma olayları hala devam ediyor orda :)

  • @ulkribrahimova6560
    @ulkribrahimova6560 2 หลายเดือนก่อน

    Selam hocam.tokat Gazı Osmanpaşa hukukla ilgili ne düşünürsünüz

  • @ATOM-q8y
    @ATOM-q8y 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam lütfen cevap verin konya Necmettin Erbakan üniversitesi mi daha iyidir samsun ondokuz mayis üniversitesi mi

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Samsun daha iyi fakat Samsun. Fakat fakülte Çarşamba'da müstakil bir binada. Yani Ondokuz Mayıs Üniversitesi çok güzel bir üniversite fakat hukuk fakültesi müstakil binada Çarşamba'da ilçede okumak istiyorsan Çarşamba güzel bir ilçedir. Necmettin erbakan'ı tavsiye etmem. Eğer amacın hakimlik savcılıksa herhangi bir hukuk fakültesine girebilirsin. Fakat avukatlık yapma ihtimalin veya isteğin varsa, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırmanı tavsiye ederim. Hangi şehirde yaşamak istediğine, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @ATOM-q8y
      @ATOM-q8y 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen hocam lütfen cevap verin hakimlik savcılık için neden üniversite önemli değil

  • @HukukcuAyse
    @HukukcuAyse 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam lütfen cevap verin Hasan kalyoncu üniversitesi iyi midir? Biraz araştırdım okuyanalra sordum hukuk için. Eğitim kadrosu iyi diyorlar.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@HukukcuAyse Merhaba eğer çok çalışırsan çoğu üniversitede kendini geliştirirsin. Hasan Kalyoncu’da da kendini geliştirebilirsin. Ayrıca Hasan Kalyoncu bu videoda anlattığım kriterleri karşılayan bir hukuk fakültesi değil. Yani çok kaliteli bir hukuk fakültesi değil. Fakat çok kötü bir hukuk fakültesi de diyemeyiz. “Normalin biraz altında” diyebilirim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @HukukcuAyse
      @HukukcuAyse 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen tekrardan sağolun hocam. Allah gönlünüzde ne varsa bin katını nasip etsin

  • @hintdizitutkunlar9115
    @hintdizitutkunlar9115 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam İstanbul Aydın üniversitei hukuk fakültesi hakkında görüşleriniz nedir? Yanıtlarsanız sevinirim. Sizden haber bekliyor olacağım😊

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Özel İstanbul Aydın Üniversitesi özel üniversiteler arasında ilk 15 e girer. Akademik kadrosu iyi, çok köklü olmasa bile köklü sayılmaya yakın, okuması kolay bir hukuk fakültesidir. Çoğu özel yerine tercih edilebilir. Fakat kalite olarak TOBB, BAU, Yeditepe, Özyeğin gibi üniversitelerle denk değildir. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @hintdizitutkunlar9115
      @hintdizitutkunlar9115 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen çok teşekkürler hocam.

  • @sercanozbek7195
    @sercanozbek7195 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam istanbulda medipol-beykent izmirde yaşar hukuk hangisi tercih edilir ?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Bunlar arasında en kalitelisi medipol en kolayı beykent. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @uzulmezserife
    @uzulmezserife 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam iyi akşamlar 23 bin yaptım Bursa Sakarya Balıkesir Bolu şeklinde yazdım lakin Bolu İzzet Baysal hakkında çok bilgim yok tavsiye eder misiniz ? Aslında sakarya ve Balıkesir arasında da ikilemde kaldım kafam çorba oldu resmen

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +2

      @@uzulmezserife merhaba saydığın üniversiteler arasında en kalitelisi ilk Sakarya sonra uludağ. Diğerleri çiçeği burnunda yeni fakültelerdir. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @uzulmezserife
      @uzulmezserife 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen cevapladığınız için çok teşekkür ederimm

  • @melikecicek5085
    @melikecicek5085 2 หลายเดือนก่อน +1

    merhabalar ben uludağ hukuk ya da kocaeli hukuk düşünüyorum tavsiye eder misiniz? hangisi daha iyi ayrıca izmir katip çelebi ve bakırçaya da sıralamam yetiyor çok kararsızım yardım edin lütfen

    • @MerveBeker
      @MerveBeker 2 หลายเดือนก่อน

      ayni durumdayiz cok kafam karisik

    • @melikecicek5085
      @melikecicek5085 2 หลายเดือนก่อน

      @@MerveBeker bakircay yurtlara cok uzak ve köy sakın yazma. Uludağ hukuk kampüsü merkezde değil dağda ve meslek yüksekokulu ile aynı yerde sadece 2si var bu demekki 1 milyon yapan seviyesiz insanlarla aynı yerde olacaksın. Kocaelide sosyal hayat yok diyebilirim ama yapicak bisi yok istanbulda yaşıyorum en azından yakın. Katip çelebi ise daha 2023te açıldı yani ne kadar iyi olabilir ki? Köklü bir okul falan da değil kafayı yiyeceğim ğaaa

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, Kocaeli Hukuk iyi sayılabilecek bir üniversitedir. İÜHF, MÜHF, DEÜ, Akdeniz denginde bir hukuk fakültesi değil. Fakat şuan ki hukuk fakültelerinin %80 inden iyidir. Aldığın puana göre yazılabilir. Ayrıca bu üç üniversite arasında kaldıysan kesinlikle Kocaeli. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @isnr1248
    @isnr1248 2 หลายเดือนก่อน +3

    Hocam bence nitelendirme şekliniz çok yanlış.Saydığımız üniversiteler hariç hukuk okuma yaklaşımına katılmıyorum.Avukatlık çevreyle,kendini geliştirmeyle ve de fakültede verilen eğitimle çok ilişkili lakin üniversite sınırlaması yapmanıza katılmıyorum.Mesela ben Süleyman Demirel Hukukta okuyorum.Tr de kurulan devlette 17.hukuk fakültesiyiz 16 senelik bir geçmişi var.80,90 hakim savcı çıkarmış ve birçok başarılı avukat yetiştirmiş bir okul.Saydığınız uludağ,akdeniz gibi üniversiteleri de bazı sınavlarda geri bırakmış bir okul.Size dipnot vereyim akdeniz hukuk ilk kurulduğunda bizim ıspartada ki hukuk hocalarımız orada ders vermişler.Çünkü o zamanlar sadece dekan hayrettin ökçesiz varmış.Onun dışında 4 profesör 3 doçent 18 doktor öğretim üyemiz var.Hocalarımız almanya,ingiltere de doktora yapmış insanlar.Dersleri geçmek de bir hayli zor.300 kişinin sınavdan kaldığı zamanlar oluyor.Test usulü sınav neredeyse yok.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +3

      Merhaba müstakbel meslektaşım. Sanırım videoyu yanlış anlamış olabilirsiniz. Ben videomda, eğer ilk yıl kazanamazsanız, gerekirse bir yıl daha mezuna kalmanız gerektiğini öneriyorum. İlk girişinizde başarısız olursanız, bir yıl daha hazırlanarak MÜHF, İÜHF ve AÜHF gibi üniversiteleri kazanmanın daha avantajlı olacağından bahsediyorum. Bunu söylememin sebebi, köklü üniversitelerden mezun olduğunuzda sahip olacağınız imkanların daha iyi olacağının yadsınamaz bir gerçek olmasıdır. Videomu tekrar izlerseniz, ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. Eğer bu süre sonunda yine kazanamazsanız, üç kriter belirtiyorum: üniversitenin köklü olması, akademik kadrosunun güçlü olması ve kampüsün sunduğu imkanlar. Bu kriterleri karşılayan üniversiteler de gelmiyorsa, herhangi devlet üniversitesi veya köklü özel üniversitede okumanızı öneriyorum. ‘Hiç hukuk okumayın daha iyi’ ifadem ise Kıbrıs’taki özel hukuk fakülteleri ve onların Türkiye’deki muadillerine yöneliktir.
      700 yorum var ve bu yorumları incelerseniz, zaten SDÜ'nün köklü bir üniversite olduğunu, akademik kadrosunun iyi olduğunu ve Isparta'nın bir öğrenci şehri olduğunu belki 100 kişiye yazmışımdır. Akdeniz Üniversitesi'nden sonra SDÜ’yü tavsiye ettiğim üç üniversiteden biri olarak söylüyorum. Gayet köklü ve iyi bir üniversiteniz var. Üniversitenizi sevmenizi ve savunmanızı takdir ediyorum.
      Akdeniz’i tavsiye etme sebebim ise kampüsünün Türkiye'deki en güzel kampüslerden biri olmasıdır. Şu an itibariyle, öğrencilerine sunduğu imkanlar birçok özel üniversitede yok. Ayrıca halihazırdaki akademik kadrosu SDÜ’den bir tık daha iyi. Bir diğer sebep ise, Antalya gibi bir şehirde bulunmasıdır. Antalya'nın sunduğu imkanlarla Isparta'nın sunduğu imkanlar arasında ciddi anlamda fark var.
      Ancak, üniversiteniz kötü değil ve okunmaz değil. Kaldı ki, ben böyle bir şey söylemiyorum. Zannedersem yanlış anlaşılmışım. Çünkü ben SDÜ’yü 100'den fazla kişiye tavsiye ettim.
      Birkaç sene sonra adliyelerde karşılaşmak dileğiyle. İyi çalışmalar müstakbel meslektaşım.

  • @utkuciftaslan9125
    @utkuciftaslan9125 2 หลายเดือนก่อน +7

    Hukuk yazmayın arkadaşlar onun yerine iibf ye yönelin inanın bana çok daha fazla para kazanırsınız

    • @sumeyraaltas5478
      @sumeyraaltas5478 2 หลายเดือนก่อน

      ayy mesela ne önerirsin 7k yaptım

    • @sengulsert2246
      @sengulsert2246 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@sumeyraaltas5478ne yazdin

    • @İcraveiflas
      @İcraveiflas 2 หลายเดือนก่อน

      Hukuk yaz o sıralamayla iibf yazmak gereksiz ​@@sumeyraaltas5478

    • @failtw7772
      @failtw7772 2 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyraaltas5478ybs mutlaka

    • @KOTANJANT
      @KOTANJANT 2 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyraaltas5478 ne dusundun tercih olarak bende 9k yaptım

  • @zeynepakay3938
    @zeynepakay3938 2 หลายเดือนก่อน +3

    Ankara Hukuk mu Hacettepe Hukuk mu? İkisi arasında kaldım ama Hacettepenin kampüsü, sosyal imkanları, hocaların ilgisi her şey çok güzel ama Ankara Hukukta bu yok 500 kişi küçük kampüs. Üniversite hayatımın biraz da sosyal geçmesini istiyorum bu kriterleri düşünerek ne yazmam gerek cevap verirseniz çok mutlu olurum

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Öncelikle seni tebrik ederim. Ben illa Ankara'da okuyacağım diyorsan ve Ankara Hukuk ile Hacettepe Hukuk arasında kaldıysan, eğitim kalitesi açısından kesinlikle Ankara'yı tavsiye ederim. Ayrıca eğer değişmediyse Hacettepe dönemlik sistem, Ankara ise yıllık sistem uygulanıyor. Yani Hacettepe'de yılda 4 sınava girerken, Ankara'da sadece 2 sınava gireceksin. Dönemlik sistemin avantajı, konular çok fazla birikmeden sınav oluyorsun. Dezavantajı ise bir yılın neredeyse yarısını sınavlara çalışarak veya sınavlara girerek geçiriyorsun. Üniversite hayatının sosyal geçmesi için Ankara Hukuk'ta daha fazla zamanın olacak. Fakat üniversite hayatının en güzel geçeceği şehir İstanbul'dur. Eğer hem kaliteli eğitim hem de güzel bir eğitim hayatı istiyorsan, İstanbul Hukuk veya Marmara Hukuk'a da bakmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @zeynepakay3938
      @zeynepakay3938 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz her şeyi dikkate alacağım

    • @melihguren7986
      @melihguren7986 2 หลายเดือนก่อน

      Ben de 3135 yaptım ve hacettepe ile ankara hukuk arasında kaldım ben hacettepeyi kampüs ve sosyal imkanlarından dolayı daha çok istiyordum ama ömer abinin köklülük hakkındaki düşünceleri biraz kafamı karıştırdı o yüzden ankara veya istanbul hukuk daha iyi mi olur

    • @ElifNurToptaş
      @ElifNurToptaş 2 หลายเดือนก่อน

      @@melihguren7986şuan ne karar verdin

    • @melihguren7986
      @melihguren7986 2 หลายเดือนก่อน

      @@ElifNurToptaş İlk sıraya ankara ikinci sıraya hacettepe ankaradan konuştuğum bir kız ikna etti beni açıkçası ama yüksek ihtimal hacettpe gelecek diye düşünüyorum sıralamalar yükseldiği takdirde

  • @thegreey4921
    @thegreey4921 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam yıldırım beyazıt ile hacettepe hukuk arasında çok fark var mı

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, evet akademik anlamda çok fark var. Açık ara Hacettepe daha iyi. Fakat kuruluş tarihleri birbirine çok yakın. Şimdiden tebrik ediyor, üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @Onur-y9m
    @Onur-y9m 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba! Ben Marmara ile Türk-Alman arasında çok fazla gelgit yaşıyorum. Tercihim hangisinden yana olmalı? Eğer size zahmet olmayacaksa nedeniyle birlikte açıklayabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar!

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba. Marmara Üniversitesi’nin artı özelliği, köklü bir üniversite olması. Türk-Alman Üniversitesi ise yaklaşık 15 yıllık bir üniversitedir; Marmara Üniversitesi kadar köklü değildir. Fakat hem yabancı dil eğitimi hemde Almanya'ya gitme imkanı gibi bazı hususlarda Marmara'nın çok önünde. Eğer ki yurtdışına gitmeyi düşünüyorsan Türk-Alman Üniversitesi’ni tercih etmen daha faydalı olabilir. Türkiye’de kalacağım diyorsan, Marmara Üniversitesi’ni tercih etmen daha faydalı olabilir.
      Tebrik ederim. Tercih döneminin en güzel ikilemlerinden biri bu acabalardır. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @Onur-y9m
      @Onur-y9m 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Teşekkürler!

  • @fullofsuprise
    @fullofsuprise 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam Nuh Naci Yazgan üni. hakkında fikirlerinizi alabilir miyim seviliyorsunuz

  • @ezgiisnas
    @ezgiisnas 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam merhaba 25k gibi bir sıralama yaptım sizce Kırkkale ile Sakarya ve Erciyes arasında kalındığında sıralama sizce nasıl olmalı Kırıkkalenin Ankaraya yakın olması ve diğerlerine nazaran daha köklü olduğundan avantajlı olduğunu düşünüyorum bir de İzmir Katip Çelebi yazıp yazmama konusunda kararsızım dediğiniz gibi çiçeği burnunda bir okul ancak hukuk eğitimini %30 ingilizce yapması ve kontenjanının az olması gibi avanjları var fikrinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Benim fikrimi sorduğun için söyleyeyim. Ben olsam Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırırdım (Aralarında çok fark yok). Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım (mesela Isparta'da yaşamaktansa İzmir'de yaşarım diyorsan İzmir kalsın. SDÜ eğitimi iyi ama İzmir'inde üniversite hayatı daha iyi. Yani beklentilerini karşılayacak tercih yapmalısın) Ayrıca 1 yıl dil zorunluluğu da dezavantajdır. Çünkü zaten hukuk fakültesi 5 yıl mezuniyet sonrasında hukuk mesleklerine giriş sınavı da var, bir yıl da staj var. Yani avukat olmak için 7 yıl gibi bir süre geçecek. Bu süreye ek olarak bir yıl daha dil için kaybetmeye değmez. Bunun yerine yedi yıl boyunca harici olarak İngilizceyi öğrenmek daha mantıklı. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Ben olsam saydığın üniversitelerden ilk sıraya Sakarya'yı koyardım sonra diğerlerini düşünürdüm. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @azlnbey4774
    @azlnbey4774 2 หลายเดือนก่อน +2

    hocam yıldırım beyazıd hukuk okunur mu 6200 yaptım ama marnara ve ya hacıbayram gelmeye bilir yıldırım beyazıd gelecek iyi mi kötü mü karar veremiyorum yoksa mezuna kalacam

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Benim fikrimi sorduğunuz için söyleyeyim. Yıldırım'da okunur güzel üniversite. Fakat ben olsam okumazdım. Çünkü hukuk fakültesi 5 yıl oldu bir yıl sınava hazırlık bir yıl staj avukatlık için zaten 7 yıl, hakim savcılık için en az 8 yılınız gidecek. Bu kadar uzun serüven sizi beklerken bir yıl da ingilizce için kaybetmek bence çok mantıklı değil. Eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan 5 yıllık eğitim hayatında harici olarak yabancı dili öğrenebilirsin. Ayrıca illa dil için yıl uzatacaksan Türk-Alman üniversitesi tavsiye ederim hem dil hem yurt dışı imkanı çok daha iyi. Son olarak, aldığınız puana göre Marmara, Türk-Alman, DEÜ, Akdeniz gibi üniversiteler de güzeldir. Tercih listeni oluştururken bunları da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @azlnbey4774
      @azlnbey4774 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen ❤

    • @azlnbey4774
      @azlnbey4774 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen ingilizcem b2 lisede hazırlık gördüm

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน +1

      Marmaradan yana umudun olsun sayısalcılar ea sıralamalarında baya iyi yaptılar normalde ilk 5k da öyle çok sayısalcı bulunmazdı onlar sayısaldan gidecekleri için sıralamalar geri gelebilir 6100 dü zaten 6200 e çok rahatlıkla gelir

  • @buse1249
    @buse1249 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam merhabalar kolay gelsin.Ben ea da 6644 sıralama yaptım Marmara hukuk gelir mi gelmezse gazi hukuk veya 9 Eylül nasıl bir tercihtir Hocam bir de savcılık istiyorum İngilizce ne derecede önemli?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Gazi kapatıldı başka üniversite bünyesine katıldı diye biliyorum. Umarım Marmara gelir. Eğer marmara gelmezse hiç üzülme çünkü 9 eylül de çok güzel üniversitedir. Hem üniversite hayatın hem eğitim hayatın kaliteli geçer. Savcılıkta ne ingilizcenin ne üniversitenin hiçbir önemi yok. Savcılık için üniversitede siyasi olaylara karışamamanı herhangi partiye girmemeni ve savcılık hakimlik sınavına sıkı çalışmanı tavsiye ederim.Şimdiden tebrik ediyorum. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @buse1249
      @buse1249 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@av.omercecençok teşekkür ediyorum ☺️🙏

  • @DenizYldz-yf7ck
    @DenizYldz-yf7ck 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam sakarya bolu kırıkkale arasında hangi fakülte tercih edilmeli , 25bin sıralamadaki birinin hangi hukuk fakültesini tercih etmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Saydığın üç üniversiten en iyisi Sakarya'dır. Ben olsam Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırırdım (Aralarında çok fark yok). Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım (mesela Isparta'da yaşamaktansa Tekirdağ yaşarım diyorsan Tekirdağ kalsın. SDÜ eğitimi iyi ama Tekirdağ'ında üniversite hayatı daha iyi yani beklentilerini karşılayacak tercih yapmalısın) Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @DenizYldz-yf7ck
      @DenizYldz-yf7ck 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen peki bakırçay pamukkale ve balıkesir arasında hangisi tercih edilmeli sizce?

  • @sudeegulen
    @sudeegulen 2 หลายเดือนก่อน +2

    hocam 92 bin sıralamam istanbuldan bi vakıf tercih edicem savcı olmak en büyük hayalim sizce maddi olarak da eğitim olarak çok zorlamayacak %50 burslu nereleri yazmalıyım

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Eğer kesinlikle hakimlik ve savcılık düşünüyorsan, en kolay ve en ucuz özel hukuk fakültelerinden birini tercih edebilirsin (hangisi olduğu çok önemli değil) Hem üniversite hayatını doyasıya yaşarsın hem de yata yata mezun olursun. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefine ulaşırsın(ciddiyim) Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimalin varsa Tobb (ücretli), yeditepe (ücretli), özyeğin (%50 burslu), bilgi (%50 burslu) üniversitelerinden birini tercih edebilirsin. (Bunlar kaliteli özel hukuk fakülteleridir. Hepsi Marmara denginde sayılırlar.) Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @sudeegulen
      @sudeegulen 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen çok teşekkür ederim hocam🩷

  • @eylulates9074
    @eylulates9074 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba ea sıralamam 5.400 geldi hukuk düşünüyorum ve tercihim ankara Hacettepe hacı bayram Veli ve Eskişehir Anadolu üniversitesi sizce listeme daha nasıl bir ekleme yapmalıyım

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน +1

      İstanbuldaki iü ve marmarayı da gözden geçirmeni öneririm

    • @eylulates9074
      @eylulates9074 2 หลายเดือนก่อน

      @@havin3748 İstanbul istemediğim için çevre illerden tercih yapmayı düşündüm ankaradaki sosyal bilimler üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt üniversitesini yazma konusunda kararsız kaldım hazırlıkları var ve sosyal bilimlerin hazırlığına zor diyorlar ve Yıldırım Beyazıtın kampüsü de çubukta bu iki üniversite hakkında bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Eğer ankara içinde üniversite tercih edeceksen. Hacettepe, hacı bayram, yıldırım beyazıt gibi üniversiteleri tercih listende bulundurmanı tavsiye ederim. Fakat şehir dışında üniversite yazacaksan İÜHF, MÜHFİ, DEÜ, Akdeniz gibi üniversiteleri de araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca hazırlık olan hukukları da yazmanı tavsiye etmem. Çünkü hukuk fakültesi 5 yıl oldu, bir yıl sınava hazırlık, bir yıl da staj; avukatlık için zaten 7 yıl, hakim savcılık için en az 8 yılınız gidecek. Bu kadar uzun serüven sizi beklerken bir yıl da İngilizce için kaybetmek bence çok mantıklı değil. Eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan 7-8 yıllık eğitim hayatında harici olarak yabancı dili öğrenebilirsin. Bir yıl daha kaybetmenin lüzumu yok. Yerinde olsam Ankara'dan dışarı çıkardım (15 yıl önce öyle yaptım :) ) Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @ibrahimfm
    @ibrahimfm 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhabalar
    3300.oldum. Ankaralıyız. Aühf gelmeyebilir hacettepe mi yazsam yoksa iühf mi yazsam kararsızım.
    Istanbul büyükşehir oldugundan endiselerim var. Sizin tavsiyeniz ne olur?
    Teşekkür ediyorum

    • @seymacelik8782
      @seymacelik8782 2 หลายเดือนก่อน

      Ya ben de İstanbulla Boğaziçi arasinda kaldim sence hangisi daha iyi ?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Herkese göre değişir fakat İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (İÜHF) ve Hacettepe Üniversitesi karşılaştırılacaksa bu kıyaslamada görece kavramı artık olmayacaktır. Çünkü her tarafsız hukukçu İÜHF der. Ben İÜHF ve Hacettepe arasında kalsam, gözümü kapatır, uçarak İÜHF'yi yazardım. İÜHF ile Hacettepe kıyaslanamaz. Hatta İÜHF gelmezse diye altına Hacettepe'yi yine yazmazdım. Tekrar gözümü kapatır, uçarak MÜHF'yi yazardım. :)
      Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @bosbirhayat3979
      @bosbirhayat3979 2 หลายเดือนก่อน

      @@seymacelik8782bogazici tabii ki

  • @ranaselincetin
    @ranaselincetin 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam merhaba, ben 38k siralama yaptim hangi universiteleri onerirsiniz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Eğer hakimlik ve savcılık konusunda eminsen ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsan, en kolay özel hukuk fakültelerinden (tam burslu) birini veya kolay devlet hukuklarından birini tercih edebilirsin. Hem üniversite hayatını doyasıya yaşar hem de yata yata mezun olursun. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefine ulaşırsın. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimalin varsa; sana iki tercih tavsiyede bulunabilirim. Birinci tercih listemde köklü ve akademik kadrosuna bakarak tercih yapardım. İkinci tercih listemde ise yaşayacağım şehre bakardım.
      * İlk tercih listemde SDÜ, Yalova, Atatürk, Dicle, Trabzon, İnönü olurdu.
      ***İkinci tercih listemde ise SDÜ, Yalova, Kırklareli, Trabzon, Çankırı Karatekin Üniversitesi olurdu.
      Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım. Fakat şu an tercih yapsam, açık konuşayım, ilk sıradaki köklü olan hukuk fakültelerinde okumaktansa, ikinci saydığım üniversiteleri tercih ederdim. Güzel bir üniversite hayatı yaşarken kendimi geliştirmeyi de ihmal etmezdim. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Mümkünse sistemi yıllık olan ve devam zorunluluğu olmayan bir hukuk fakültesi tercih etmende fayda var. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @SudenurÇetin-b1u
    @SudenurÇetin-b1u 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba EA 15.050 bin yaptım Anadolu, İstanbul medeniyet, Akdeniz üniversitelerinde siralama yapicak olursak nasil olur

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi kişiseldir değişebilir fakat ben yerinde olsam ilk sıraya kesinlikle Akdeniz’i yazardım ondan sonra istediğini yazabilirsin. Üniversite hayatında başarılar diliyorum

  • @elifgizem5250
    @elifgizem5250 2 หลายเดือนก่อน +3

    Erzincan binali yıldırıma puanım tutuyor anca hakim olmak için hangi üniversiteden mezun olduğunun önemi var mı? Mezuna bırakmalı mıyım yoksa okurken çok çalışsam yeterli olur mu?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@elifgizem5250 Hakimlik savcılık için hangi üniversiteden mezun olduğunun hiçbir önemi yok. Yıl kaybetmeden tercih yapabilirsiniz.

    • @SevimYlmaz-pe4jn
      @SevimYlmaz-pe4jn 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@av.omercecenhocam bu yıl kaçla kapatır hukuk sizce

    • @SevimYlmaz-pe4jn
      @SevimYlmaz-pe4jn 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@av.omercecenea da çok say var diyorlar ben mesela eayım puanım çok iyi gelmesine rağmen sıralama beni geriye attı sizce hukuk geriler mi

  • @Merakliyimmm133
    @Merakliyimmm133 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhabalar ben ea sa 23k yaptım ve nasıl tercih yapicagimi bilmiyorum siz olsanız nereleri verirdiniz fikrinizi önemsiyoruz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Ben olsam, eğer kesinlikle hakimlik ve savcılık düşünüyorsam, en kolay özel hukuk fakültelerinden (tam burslu) birini tercih ederdim. Hem üniversite hayatımı doyasıya yaşardım hem de yata yata mezun olurdum. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefime ulaşırdım. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimalim varsa, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırırdım. Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @BedihaGocer-xt4hf
      @BedihaGocer-xt4hf 2 หลายเดือนก่อน +1

      Hocam Gaziantep hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz

  • @aprs5206
    @aprs5206 2 หลายเดือนก่อน +2

    selamlar hocam,2023 yks de 450k yapmıştım bu sene ekimden sıfırdan başlayarak 8 ayda hamda 31k yerleştirmede 39.600 e çektim hukuk istiyorum (ileride hakim olucam);açıkta kalır mıyım ?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Azmin ve başarından dolayı seni tebrik ediyorum. Puan tablosu hakkında net bir bilgim yok, ancak muhtemelen bu sene hukuk fakültesine yerleşirsin. Fakat tercihlerini yaparken devlet üniversitelerindeki ikinci öğretimlerin kapatıldığını da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. İkinci soruna gelecek olursam, hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiğinin çok bir önemi yok. Mezuniyet sonrası hukuk mesleklerine giriş sınavından başarılı olman ve akabinde hakimlik ve savcılık sınavında da başarılı olman gerekiyor. Yani hakimlik ve savcılıkta atanabilmen senin çalışmana bağlı.

    • @aprs5206
      @aprs5206 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen çok teşekkürler

  • @herkesmihakl4375
    @herkesmihakl4375 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam kizim turk alman hukuk fakultesi gidiyor ne düşünürsünüz cevap verirseniz çok sevinirim

  • @beyzamemis3168
    @beyzamemis3168 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba 21k sıralamam var Konya Selçuklu gelmiyor ama Necmettin Erbakan hukuk düşünmeye başladım sanırım yeni kampüsünede taşınacakmış bu yıl necmettin erbakan hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Eğer amacın hakimlik savcılıksa herhangi bir hukuk fakültesine girebilirsin. Fakat avukatlık yapma ihtimalin veya isteğin varsa, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırmanı tavsiye ederim. Hangi şehirde yaşamak istediğine, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Ayrıca Necmettin Erbakan hukuk videoda anlattığım kriterlere uyan bir hukuk fakültesi değil.

  • @ruchankurubas3567
    @ruchankurubas3567 2 หลายเดือนก่อน +1

    Videoda köklü üniversitenin öneminden bahsettikten sonra Boğaziçi Üniversitesini listeye koyma sebebiniz nedir? Boğaziçinde hukuk fakültesi 2-3 yıl önce açılmadı mı?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba videoda üç kriterden bahsettim üniversitenin köklü olması, akademik kadro ve kampüs durumu. Fakat Boğaziçi istisnadır. Tercih listenizi oluştururken hayata bakış açınız, yaşamak istediğiniz üniversite hayatı ve mezuniyet sonrası istekleriniz tercihlerinizin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır. AÜHF, MÜHF ve İÜHF, akademik olarak birbirine çok yakın, kaliteli hukuk fakülteleridir. BOÜHF ise yeni bir fakülte olmasına rağmen, Boğaziçi "Üniversite" bakımından dünya çapında tanınmış bir üniversitedir. Diğer saydığımız üniversiteler de Türkiye'ye mal olmuş, güzel üniversitelerdir. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi hem genel üniversite sıralamaları bakımından hem de kampüsü açısından Türkiye'nin bir numarasıdır. BOÜHFnin başarısız veya düşük puanlı bir bölümü yoktur. Mezunlarına da kendi bünyesinde her zaman sahip çıkmaktadır. BOÜHF yazarken aslında fakülteyi değil, üniversiteyi tercih ediyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Bu sebepten dolayı Boğaziçi Hukuk Fakültesi'ni tercih ederdim. Eğer memnun kalmazsam bir sene sonra merkezi yerleştirme puanıyla AÜHF, MÜHF ve İÜHF birine geçerdim. Şimdiden tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.

  • @imerafera8417
    @imerafera8417 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba kızım için soruyorum cvp alırım umarım☺ sakarya hukuk ve erciyes hukuk arasında çok kararsız sizce hangisi?

    • @İcraveiflas
      @İcraveiflas 2 หลายเดือนก่อน +1

      Erciyes

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, sizi ve kızınızı tebrik ediyorum. Hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiğinin çok bir önemi yok. Mezuniyet sonrası hukuk mesleklerine giriş sınavından başarılı olması ve ardından hakimlik ve savcılık sınavında da başarılı olması gerekiyor. Yani hakimlik ve savcılıkta atanabilmesi kızınızın çalışmasına bağlı. Eğer hakimlik ve savcılık konusunda eminse ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsa, bahsettiğiniz üniversitelerden birine veya size en yakın olan bir hukuk fakültelerine bakabilirsiniz. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimali varsa kesinlikle Sakarya'yı tercih etmelisiniz. Gözünüz aydın, umarım kızınızın başarılarla dolu bir hayatı olur.

  • @freedelahoya3331
    @freedelahoya3331 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam merhaba, sıralamam 1102 geldi. Öncelikle maddi imkanlarımdan dolayı İstanbul gibi bir yerde kalabileceğimi düşünmüyorum bu yüzden Ankara'da okumayı düşünüyorum. AÜHF ve Hacettepe arasında kaldım. AÜHF başlıca tercihim olur normalde ama hazırlık muafiyet sınavını geçebileceğimden emin değilim ve üniversite okurken bir yandan işe gireceğim sınavlara vaktim kalır mı emin değilim. Sizce buna rağmen AÜHF seçmeli miyim yoksa Hacettepe'ye mi gitmeliyim?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, öncelikle aldığın puandan dolayı seni tebrik ederim. Bizim zamanımızda AÜHF'de dil zorunluluğu yoktu, şu an olup olmadığıyla ilgili bilgi sahibi değilim. Fakat yaptığın sıralamaya bakarak zeki ve çalışkan olduğunu anlıyorum. Muafiyet sınavlarına yaklaşık 2 ay var. Çok rahat B1 düzeyine ulaşabilirsin. Bence bu sıralamayı aldıysan ve Ankara dışında bir yerde okumayacaksan, kesinlikle AÜHF'yi yazmalısın. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @freedelahoya3331
      @freedelahoya3331 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Teşekkürler hocam. Zaten ingilizce seviyem B2 sadece oradan mezun olan biri bana bunun yeterli olmadığını söylemişti. Ben de çok zor olduğunu düşünmüştüm. Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için minnettarım.

    • @ahmetemir5477
      @ahmetemir5477 2 หลายเดือนก่อน

      @@freedelahoya3331 ankara üniversitesinde zorunlu hazırlık yok kardeşim yanlış bilgilendirmişler seni isteğe bağlı alıyorsun sadece

    • @seymacelik8782
      @seymacelik8782 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@freedelahoya3331 Ya ben de 388 deyim bogazici ve İstanbul arasında kaldım.Sence hangisini tercih etmeliyim

  • @mavi_k13
    @mavi_k13 2 หลายเดือนก่อน +3

    5.315 sıralama yaptım marmarayı düşünüyorum biraz kafam karışık hedefim savcı olmak sizce mantıklı bir karar olur mu çünkü genellikle avukat yetiştirdikleri söyleniyor

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Öncelikle seni tebrik ediyorum. Marmara Üniversitesi'nin sadece avukat yetiştirdiği bilgisi yanlış. Marmara Üniversitesi çok iyi hukukçular yetiştirir ve mezun olan hukukçular farklı mesleklere yönelir. Ayrıca bundan 10-15 yıl önce bir teamül vardı. Devlet üniversitelerinde okumayanları hakimlik ve savcılık mülakatlarından çok fazla geçirmiyorlardı. Ancak o teamül son 10-15 yıldır yerini başka kıstaslara bıraktı. Yani hakimlik veya savcılık düşünüyorsanız hangi üniversitede hukuk okuduğunuz çok önemli değil.
      Üniversite hayatında başarılar dilerim

    • @mavi_k13
      @mavi_k13 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@av.omercecen çok teşekkür ederim😊

  • @gulcekocakurt2902
    @gulcekocakurt2902 2 หลายเดือนก่อน +3

    Hocam merhabalar benim ea sıralamam 5041 ilk istanbul üniversitesi yazacağım ama gelmeme durumunda ikinci tercihim önemli istanbul beni maddi açıdan ve diğer etmenlerden dolayı korkutuyor bu yüzden marmara üniversitesini yazma konusunda düşünüyorum izmir hem aileme daha yakın hem ortam ve maddi açıdan daha rahat bir üniversite hayatı sunacak bu yüzden dokuz eylülü mü ikinci sıraya yazsam diye kafamda bir düşünce var siz ne dersiniz LÜTFEN YARDIMCI OLUN ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN 💜

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Öncelikli olarak aldığın puan ve sıralaman dolayı seni tebrik ediyorum. Hayattaki en güzel ikilemlerden biri budur. Güzel bir puan alıp 'Acaba hangi üniversiteyi tercih etsem?' ikilemi çok tatlı ve çok hoş bir ikilemdir. Ayrıca İÜHF ve MÜHF arasında uçurum yoktur; kimi kürsülerde Marmara ön plandayken, kimi kürsülerde İstanbul ön plandadır. İÜHF çok daha eskidir. Marmara Üniversitesi de son zamanlarda İstanbul ile rekabetinden dolayı daha hırslı, daha çalışkan ve daha fazla akademik çalışmalar sunmaktadır. Bu sebepten dolayı, 'İstanbul Marmara’dan iyidir' veya 'Marmara İstanbul’dan iyidir' diyemiyoruz; her zaman rekabet içerisinde olan kaliteli ve köklü üniversitelerdir. DEHF de köklü ve kaliteli bir hukuk fakültesidir. Fakat İÜHF ve MÜHF İstanbul’da olması onları biraz daha ön plana çıkarmaktadır, çünkü İstanbul'un sunacağı imkanları izah etmeme gerek yok sanırım. Ayrıca tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listenizi oluştururken hayata bakış açınız, yaşamak istediğiniz üniversite hayatı ve mezuniyet sonrası istekleriniz tercihlerinizin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır. Öncelikle ailenizin ekonomik durumunu, yaşamak istediğiniz şehri ve mezun olunca yapacağınız mesleği göz önünde bulundurmalısınız. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน

      Marmara kampüs ve akademisyenler açısından daha iyi.zaten hoca da söylüyor zorluyorlar ve bu iyi bir sey çünkü nitelikli avukat lazım.deu konum kampüs açısından marmaranın aşağısında. yani bence sıralamana yazık etme. İstanbul her açıdan geliştirir. geçimi hiç dert etme bi şekilde hallolur. sen sürekli dışardan beslenmediğin sürece bi tek yol parası fazla oluyor o da izmirle aynı zaten izban ve marmaray benzer fiyatlarda. insanların korkuttuğu kadar değil yani geçim zor diyenler hep gezip tozmak isteyenler oluyor.

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน

      Hoca cevaplamış ama yine de bi fikir olsun istedim ama her zaman içinden geçen hangisi ise onu yap

    • @gulcekocakurt2902
      @gulcekocakurt2902 2 หลายเดือนก่อน

      @@havin3748 cevaplarınız için çok teşekkür ederim marmara hukuğu ilk sıraya yazdım dediğiniz gibi sıralamama yazık etmek istemedim araştırdıkça da içime sindi sizlerin cevapları da içimi rahatlattı çok teşekkürler

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน

      @@gulcekocakurt2902 rica ederizz ne demek🥰şimdiden hayırlı olsun

  • @hesap1709
    @hesap1709 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam hukuk bu saatten sonra 125 bin den 100 bine çekilir mi ?
    108 bin sıralama yaptım özel düşünüyorum sizce ihtimal varmı ???

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@hesap1709 onu her sene söylüyorlar fakat ben 125 binde kalacağını düşünüyorum. Şuan ki başarı sıralamasıyla muhakkak bir yere yerleşirsin.

    • @SevimYlmaz-pe4jn
      @SevimYlmaz-pe4jn 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@av.omercecenhocam peki ea da yığılma olmuş say çok var sıralamada mesela ben eayım puanım çok iyi olmasına rağmen sıralamam geriledi sizce hukuk kaçla kapatır

    • @us00i
      @us00i 2 หลายเดือนก่อน

      @@hesap1709 hangi üniye karar verdin

  • @rassyonel1450
    @rassyonel1450 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam piri reis fsm yeniyüzyıl sabahattin zaim kültür mef arasında sıralama yaparsam nasıl sıralayayım

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Bu üniversiteler hakkında yorum yapmayayım. :)
      Hepsi aşağı yukarı aynı.

    • @busratasci
      @busratasci 2 หลายเดือนก่อน +1

      Abi o kadar mı sevmiyorsun ​@@av.omercecen

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@busratasci sevmediğim için bu şekilde söylemedim videoda anlattığım hususları göz önünde bulundurarak bu şekilde yorum yaptım. Eğer ki bunların içinden illa birisini tercih edeceğim daha köklü olsun diyorsan kültürü tercih edebilirsin. Fakat üniversiteler hakkında yorum yaparsam bu üniversiteden mezun olan meslektaşlarımı incitebilirim.

    • @busratasci
      @busratasci 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen hee mantıklı sebep

  • @perihandemir6055
    @perihandemir6055 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba hocam. Ben 11k siralama yaptım. Hukuk fakultesi vermek istiyordum. Birkac avukat ile görüştüm. Bana mezun sayisinin cok fazla oldugunun ve ileride bunun daha da fazla olacagini soylediler. Bu durum da is olanaklarini azaltacagini soylediler. Bu yuzden kafam karisti. Simdi de hemdirelik ve hukuk arasinda kaldim. Siz bu konu hakkinda neler soylemek istersiniz? Cevaplarsaniz cok iyi olur tercihler bitmek üzere

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba bu konuyla ilgili uzun bi videoyu kanalımda paylaştım. "hala hukuk okunur mu?" isimli videoyu izlemeni tavsiye ederim. Orada aradığın cevapları bulacaksın. Fakat ben meslektaşlarıma katılmıyorum. Normalde uzun uzun anlatırdım fakat yazmak çok vaktimi alır. Bu sebeple o videoya sabitlediğim yorumu sana cevap olarak aşağı bırakacağım. (Yorumun sert dili, sana veya bu soruyu sorduğun meslektaşlarıma yönelik yazmadım. Bu yorumu çok önce yazmıştım kolaylık olması için aşağı yapıştırdım. Eğer merak edersen o vidomu izleyebilirsin. Sevgilerimle..)
      "Hukuk fakültesinden mezun olanların yapabileceği bazı meslek gruplarını derledim. Bazıları 'Hukuk fakültesi okunmaz, hayatınız biter' vb. tarzındaki söylemlerinden sonra hem onlara hem de hukuk okumayı düşünenlere şunu belirtmek istiyorum: Hukuk fakültesinin sadece hakimlik, savcılık ve avukatlık gibi mesleklerden ibaret olmadığını aşağıdaki listeden görebilirsiniz. Eğer bu kadar meslek grubu içerisinden hala işsiz kalıyor veya asgari ücretle çalışıyorsanız, öncelikle bunun sorumlusu hukuk fakültesi değil kendiniziniz. (Bu liste tam değildir. Eklenebilecek birçok meslek vardır .)
      ***Yargı
      Avukat, Hakim, Savcı, Noter, Arabulucu, İcra Müdürü, Zabıt Katibi vs
      ***Akademik ve Eğitim
      Akademisyen, Hukuk Eğitmeni
      * Kamu Sektörü
      Hukuk Müşaviri, Kamu Denetçisi, Sosyal Güvenlik Uzmanı, Vergi Müfettişi, Gümrük ve Ticaret Hukuku Uzmanı, Tapu Müdürü, Bakanlıklarda Hukuk Uzmanı, Konsolosluk Görevlisi, Diplomat, Belediye Hukuk Danışmanı
      ***Özel Sektör
      Şirketlerde Hukuk Danışmanı, Spor Hukuku Uzmanı, Sigorta Hukuku Uzmanı, Bankacılık Hukuku Uzmanı, Patent ve Marka Vekili, Gümrük Müşaviri, Mali Müşavir, Denetçi
      Uluslararası Kuruluşlar, Uluslararası Hukuk Uzmanı, İnsan Hakları Uzmanı,
      ***Diğer
      Kriminalist, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı, Sosyal Güvenlik Danışmanı, Medya ve Yayıncılık"

  • @sadiyedemirtas1883
    @sadiyedemirtas1883 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam bolu ve ikçü hakkında ne düşünüyorsunuz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, ikisi de çiçeği burnunda üniversiteler. Ne köklüler ne akademik kadroları oturmuş. Tercih listeni oluştururken Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi gibi hukuk fakültelerini araştırmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @husnayldz432
    @husnayldz432 2 หลายเดือนก่อน +1

    merhabalar ea 2952 sıralamam ve okul birinciliğim var. ankara hukuk ile odtü siyaset bilimi kamu yönetimi arasında çok kaldım. hukuk istememe rağmen gelecekteki iş imkanları beni biraz korkutuyor. yardımcı olabilir misiniz?

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน

      Bence hayalini seçmelisin ki sıralaman çok iyi zaten ankara üniversitesi de hukukta ön planda diğer alternatifi seçersen eğer eminim ki aklın hep hukukta kalacaktır

    • @husnayldz432
      @husnayldz432 2 หลายเดือนก่อน

      @@havin3748 haklisin galiba teşekkür ederim 🥹

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Hangi bölümü tercih etmen noktasında yorum yürütemem çünkü bu hayatını etkileyecek bir karar e bu kararı kendin vermelisin. Şimdiden tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.

  • @aley_rivero1905
    @aley_rivero1905 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam simdi hukuk okurken hic derse girmesek oluyo mu nasil isliyor bu devamsizlik isleri acaba benim icin cok onemli

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Üniversiteden üniversiteye değişiyor bazı üniversitelerde devam zorunluluğu var. Fakat çoğu hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu yok. Gitmeden önce araştırmanda fayda var. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

    • @aley_rivero1905
      @aley_rivero1905 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen mutlaka dikkate alacağım teşekkürler.

  • @rabiayakin3421
    @rabiayakin3421 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam oğlum
    40 binde sıralama hangi üniversite yazmalı hangisi gelir acaba mezundaydi gitmek istiyor artık

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Sizi ve oğlunuzu tebrik ediyorum. Tercih dönemi biraz kişiseldir. Oğlunuz, tercih listesini oluştururken hayata bakış açısı, yaşamak istediği üniversite hayatı, mezuniyet sonrası istekleri tercihlerine şekil verecektir. Hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiğinin çok bir önemi yok. Mezuniyet sonrası hukuk mesleklerine giriş sınavından başarılı olması ve ardından hakimlik ve savcılık sınavında da başarılı olması gerekiyor. Yani hakimlik ve savcılıkta atanabilmesi oğlunuzun çalışmasına bağlı. Eğer hakimlik ve savcılık konusunda eminse ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsa, en kolay özel hukuk fakültelerinden (tam burslu) birini veya kolay devlet hukuklarından birini tercih edebilir. Hem üniversite hayatını doyasıya yaşar hem de yata yata mezun olur. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefine ulaşır. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimali varsa; size iki tercih tavsiyede bulunabilirim. Birinci tercih listemde köklü ve akademik kadrosuna bakarak tercih yapardım. İkinci tercih listemde ise yaşayacağım şehre bakardım.
      *** İlk tercih listemde SDÜ, Yalova, Atatürk, Dicle, Trabzon, İnönü olurdu.
      ***İkinci tercih listemde ise SDÜ, Yalova, Kırklareli, Trabzon, Çankırı Karatekin Üniversitesi olurdu.
      Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım. Fakat şu an tercih yapsam, açık konuşayım, ilk sıradaki köklü olan hukuk fakültelerinde okumaktansa, ikinci saydığım üniversiteleri tercih ederdim. Güzel bir üniversite hayatı yaşarken kendimi geliştirmeyi de ihmal etmezdim. Ayrıca oğlunuza özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmasını tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilir. Mümkünse sistemi yıllık olan ve devam zorunluluğu olmayan bir hukuk fakültesi tercih etsin. Oğlunuzun üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @aleynassssssss
    @aleynassssssss 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam ea 3.004 yaptım ve Ankaraya gitmek istiyorum sırasıyla Ankara hacattepe hacı bayram yıldırım Beyazıt yazdım riskli mi olmuş sizce daha aşağıdaki yerleri de mi yazmalıyım cevaplar mısınız lütfenn

    • @Yasemin-ic5ls
      @Yasemin-ic5ls 2 หลายเดือนก่อน

      Büyük ihtimalle Ankara gelir diyelim gelmedi hbvü gelir en kötü aybü gelir ama 24 tercih var yaz riskli değil gibisin ama yazmaktan zarar gelmez bence

    • @Yasemin-ic5ls
      @Yasemin-ic5ls 2 หลายเดือนก่อน

      + olarak asbü de yazabilirsin

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, puan tablosunun öne veya geriye çekeceği hakkında net bir bilgim yok. Fakat tercihlerin sonuçları açıklanırken her zaman sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Geçen senenin puan tablosuna göre gelse de gelmese de yazmanda fayda var. Eğer Ankara içinde üniversite tercih edeceksen. AÜHF, Hacettepe, HBV gibi üniversiteleri tercih listende bulundurman doğru olmuş. Fakat şehir dışında üniversite yazacaksan İÜHF, MÜHF, DEÜ, Akdeniz gibi üniversiteleri de araştırmanı tavsiye ederim. Yerinde olsam Ankara'dan dışarı çıkardım (15 yıl önce öyle yaptım :) ) Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @berattel332
    @berattel332 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam zaim hukukla kültür hukuk arasında kaldım sizce hangisi

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Kültür daha köklü bir üniversite. Fakat ben olsam hangisi ucuzsa ona giderdim. Üniversite hayatında başarılar dilerim

    • @berattel332
      @berattel332 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen hocam ikiside burslu geliyor 11k sıralamam var fakat istanbul dışına cıkmak istemiyorum medeniyet gelmezse özele gidecegim 🫠

  • @bengisuatagun5363
    @bengisuatagun5363 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba sıralamam 59 k taşra yerlerde hukuk tutabilir onları da yazıcam ama Kıbrıs yazdim tutacak gibi sizce ne yapmalıyım

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba bence bir sene daha mezuna kal. Eğer mezuna kalmak istemiyorsan taşrada bulunan devlet üniversitelerini veya ailenin ekonomik durumuna göre %50 burslu Türkiye'de bulunan özel üniversitelere bakabilirsin. Ailenin ekonomik durumu müsait değilse ve Kıbrıs'a gidersen; ortalamanı yüksek tutup yatay geçiş yapmaya çalışmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar.

    • @esraozturk2275
      @esraozturk2275 2 หลายเดือนก่อน

      Son kapatan hukukları Erzincan Rize Trabzon gibi üniversiteleri tercih listene eklemelisin gerileyebilir sıralamalar sonlara da Kıbrıs’ı yazarsın

  • @nihal6644
    @nihal6644 2 หลายเดือนก่อน +1

    Videonuzu yeni gördüm ücretli hukuk kto karatay yazmak mantıklı mı lütfen yardımcı olur musunuz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba KTO iyi bir eğitimi olduğunu duydum fakat özellere göre biraz zor olduğunu söylüyorlar. KTO yazılabilir. Üniversite hayatınızda başarılar.

  • @erkangbinomer9010
    @erkangbinomer9010 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam hacı bayram dokuz eylülden iyi diyorlar. siz dokuz eylül diyorsunuz ama aralarında eğitim açısından çok fark var mı? kampüs sosyal hayat benim için hiç önemli değil. eğitimleri hemen hemen aynı mı sizce? savcı olmak için ikisi de ideal mi, ilk sıraya hangisini yazsam kararsızım

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Eğer ki üniversite hayatı, sosyal hayat, kampüs hayatı senin için önemli değilse HBV yazabilirsin. Hacı bayram kötü bir üniversite değil. Yeni bir üniversite fakat kapatılan GÜHF akademik kadrolarını hala bünyesinde barındırıyor. Şimdiden tebrik ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum

    • @yksananiaglatmayageliyombekle
      @yksananiaglatmayageliyombekle 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam 7k İstanbul Medipol mü Kadir has mi Anadolu üniversitesi mi hacı Bayram Veli mi sizce hangisini tercih edeyim ben hiç fikir sahibi deilim ​@@av.omercecen

    • @havin3748
      @havin3748 2 หลายเดือนก่อน

      ⁠@@yksananiaglatmayageliyombekle saydıkların arasında en kötüsü medipol bence bakma adı var falan ama öyle göründüğü gibi değil kadir has güzel bi üniversite iyi vakıflar arasında anadolu da köklü ve güzel eskişehirin en güzel üniversitesidir hacı bayram veli eğitim açısından güzel konumu da iyi bi tek kampüsü biraz hayal kırıklığı yaratır o kadar

    • @sumeyraaltas5478
      @sumeyraaltas5478 2 หลายเดือนก่อน

      hangisini yazdın

    • @yksananiaglatmayageliyombekle
      @yksananiaglatmayageliyombekle 2 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyraaltas5478 hepsini yazdım

  • @muhammedcecen9891
    @muhammedcecen9891 3 หลายเดือนก่อน +2

    Güzel bir paylaşım olmuş.

  • @delykadr77
    @delykadr77 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba hocam ea 3k yaptım istanbul ankara hukuk dışında burslu özel okul düşünülebilir mi ayrıca depremden dolayı istanbulu yazmaktan çekiniyorum bundan dolayı istanbulu yazmamak ne kadar mantıklı bu konudaki fikrinizi öğrenmek isterim

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Eğer ki Koç, bilkent gibi özel üniversiteleri tercih etmeyeceksen diğer özelleri yazman çok mantıklı olmayacaktır. zira İÜHF,MÜHF ve AÜHF denginde başka özel üniversite yok. Depreme gelecek olursak o konuda takdir senin. :) Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @delykadr77
      @delykadr77 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Hocam Bahcesehir ünviersitesi hakkında ne düşünüyorsunuz

  • @hazalozen9544
    @hazalozen9544 2 หลายเดือนก่อน +1

    Kırıkkale, Isparta ve Erzurumdan hangisi daha iyidir ?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba tercih dönemi biraz kişiseldir. Hayata bakış açısı, yaşamak istediğin üniversite hayatı, ekonomik durum ve mezuniyet sonrası istekler bu süreci şekillendirecektir. Saydığın üniversiteler arasında en köklü olan Atatürk üniversitesidir. Fakat ben olsam Erzurum'da okumaktansa SBÜ tercih ederdim. Çünkü hem köklü sayılabilecek bir üniversite hem de daha güzel bir şehir. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @nurullahozkan1642
    @nurullahozkan1642 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam sıralamam 68 bin İstanbul 29 Mayıs üniversitesi nasıl tercih için

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      İyi bir üniversite diyemeyeceğim. Ben olsam, eğer kesinlikle hakimlik ve savcılık düşünüyorsam, en kolay özel hukuk fakültelerinden birini tercih ederdim. Hem üniversite hayatımı doyasıya yaşardım hem de yata yata mezun olurdum. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefime ulaşırdım. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimalim varsa, TOBB, Yeditepe, BAU, Özyeğin, Bilgi gibi kaliteli özel hukuk fakültelerini tercih listemde bulundururdum. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @NehirKa-j1s
    @NehirKa-j1s 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba bi şey sormak istiyorum sıralamam 100bin ücretli bahçeşehir hukuk yazıcam geçen senelerde 124 binle kapatmış yada dolmamış ama kontenjanı 120 kişiyken bu sene 68e düşürmüşler %50 kontenjanı da iki katına çıkarmışlar girme ihtimalim çok mu düşük

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Puan tablosu hakkında net bir bilgim yok, ancak muhtemelen bu sene BAU hukuk fakültesine yerleşirsin. Şimdiden tebrik ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum.

    • @burak3430
      @burak3430 2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba benimde sıralamam 80bin bende bahçeşehir ücretliyi tercih sıralamamda 1e koydum.
      Bence ikimize de gelecektir diye ümit ediyprum.

  • @SudeN766
    @SudeN766 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam Erzincan binali yildirim universitesi nasil peki

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba. Erzincan köklü bir hukuk fakültesidir. Fakat bulunduğu konum itibariyle sıralamada hak ettiği yeri alamamıştır. Akademik kadrosu fena değildir. Ayrıca tanınan hocalar, üniversitenin bulunduğu konumdan dolayı oraya pek gitmek istemez. Üniversite Erzincan'da değil başka bir şehirde kurulsa şuan puanı çok daha yüksek olabilirdi. (Erzincan kötü bir şehir değildir. Tercih edilmeme nedeni metropol şehirlerine çok uzak olmasıdır.) Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @SudeN766
      @SudeN766 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen ileriki meslek hayatında nereden mezun olduğunun önemi var mı yoksa kendini ne kadar geliştirdiğine mi bağlı? Cevabınız icin teşekkür ederim

    • @ykkkedi2042
      @ykkkedi2042 2 หลายเดือนก่อน

      Yazacak mısın ​@@SudeN766

  • @berattel332
    @berattel332 2 หลายเดือนก่อน +2

    Hocam 11k yaptım medeniyet üniversitesi hukuk tercih etmeyi düşünüyorum sizce medeniyet mi yoksa kültür hukuk mu

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@berattel332 merhabalar merhabalar öncelikle seni tebrik ediyorum. Eğer iki üniversite arasında kaldıysan medeniyet Üniversitesini tercih etmen senin için daha iyi olabilir. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @SudenurAkman
    @SudenurAkman 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam 38k dayım ve çankırı karatekin yazmalı mıyım emin olamıyorum evet ondan önce trabzon var ama benim memlekete çok uzak kalıyor çok zorlar maddi anlamda o yüzden çankırı daha mantıklı geliyor ama şehir olarak küçük ve de okul daha yeni ne yapmalıyım bilmiyorum bir arkadaşım selçuk ünide hukuk okuyor ve akademik kadrosu sağlam değil diye önermiyor çankırıyı siz ne dersiniz

    • @heramurphy1247
      @heramurphy1247 2 หลายเดือนก่อน +1

      benim de sana çok yakın bence yaz yatay şansını denersin.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Size iki tercih tavsiyesinde bulunabilirim. Birinci tercih listemde köklü ve akademik kadrosuna bakarak tercih yapardım. İkinci tercih listemde ise yaşayacağım şehre bakardım. İlk tercih listemde Atatürk, Dicle, Trabzon, İnönü olurdu. İkinci tercih listemde ise Kırklareli, Trabzon, Çankırı Karatekin Üniversitesi olurdu. Fakat şu an tercih yapsam, açık konuşayım, ilk sıradaki köklü olan hukuk fakültelerinde okumaktansa, ikinci saydığım üniversiteleri tercih ederdim. Güzel bir üniversite hayatı yaşarken kendimi geliştirmeyi de ihmal etmezdim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @arifkr7775
    @arifkr7775 หลายเดือนก่อน

    Hocam sakarya üniversitesi hukuk fakültesi okunurmu?

  • @mustafabebekk
    @mustafabebekk 2 หลายเดือนก่อน +1

    Merhabalar iyi günler malum tercih döneminin son iki gününde karşıma çıktınız.
    Şehrim Hatay 15.600 sıralama yaptım ve yeteri kadar sınava girdiğime karar verdim (4. Kez).
    Gerek şehrime yakınlik gerekse ekonomik ve yaşantı adına Çukurova üniversitesine gitmeyi planlıyorum.
    Bana bir fikir verebilir misiniz , okul olarak daha iyi bir yer tavsiyeniz var mı ? Teşekkür ederim

    • @mustafabebekk
      @mustafabebekk 2 หลายเดือนก่อน +1

      Bu arada bireysel olarak yaptığım tercih sıralamam
      Eskisehir Anadolu
      Yıldırım Beyazıt
      Çukurova
      Ankara sosyal bilimler
      Selçuk
      Uludağ
      Erciyes
      Herhangi bir bilirkişiye danışma fırsatım olmadı talih sizi karşıma çıkardı şayet yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Ben olsam, eğer kesinlikle hakimlik ve savcılık düşünüyorsam, en kolay özel hukuk fakültelerinden (tam burslu) birini tercih ederdim. Hem üniversite hayatımı doyasıya yaşardım hem de yata yata mezun olurdum. Sonra hakimlik ve savcılık sınavına sıkıca çalışır hedefime ulaşırdım. Fakat hakimlik ve savcılık olmazsa, belki avukatlık yapma ihtimalim varsa, Akdeniz, Anadolu, Selçuk, Sakarya, Süleyman Demirel, Yalova gibi üniversiteleri tercih edebilirsin. Eğitimi hakkında çok bilgim olmasa da İstanbul'a yakınlığı sebebiyle Yalova'yı da araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca hazırlık olanları araştır ve oraları yazmanı da tavsiye etmem. Çünkü hukuk fakültesi 5 yıl oldu, bir yıl sınava hazırlık, bir yıl da staj; avukatlık için zaten 7 yıl, hakim savcılık için en az 8 yılınız gidecek. Bu kadar uzun serüven sizi beklerken bir yıl da İngilizce için kaybetmek bence çok mantıklı değil. Eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan 7-8 yıllık eğitim hayatında harici olarak yabancı dili öğrenebilirsin. Bir yıl daha kaybetmenin lüzumu yok. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Mümkünse yıllık, devam zorunluluğu olmayan bir fakülte tercih et. (Hatta joker bir tavsiye daha madem o kadar mezuna kaldın, yıl kaybettin o zaman yaz okulu olan bir fakülteye de bakabilirsin. Belki erken bitirirsin, en kötü yıl uzatmadan mezun olursun.) Üniversite hayatında başarılar dilerim.
      (Uludağ güzel bir üniversite fakat hukuk fakültesi müstakil binada Gemlik'te ilçede okumak istiyorsan Gemlik güzel bir ilçedir. Çukurova'yı, Erciyes'i tavsiye etmem. Yıldırım ve Sosyal bilimleri de hazırlık olduğu için tavsiye etmem, Kocaeli Hukuk fena değil iyi sayılabilecek bir üniversitedir.)

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Benim sıralamam Akdeniz, Anadolu, Selçuk, Sakarya, Yalova olurdu.

  • @hokuspokus-c4p
    @hokuspokus-c4p 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam merhaballarr ilk bin geldi ozyegin hukuk ve ankara hukuk arasında kaldim siz olsanız hangisini tercih ederdiniz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba videoda üç kriterden bahsettim üniversitenin köklü olması, akademik kadro ve kampüs durumu. Fakat Boğaziçi istisnadır. Tercih listenizi oluştururken hayata bakış açınız, yaşamak istediğiniz üniversite hayatı ve mezuniyet sonrası istekleriniz tercihlerinizin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır. AÜHF, MÜHF ve İÜHF, akademik olarak birbirine çok yakın, kaliteli hukuk fakülteleridir. BOÜHF ise yeni bir fakülte olmasına rağmen, Boğaziçi "Üniversite" bakımından dünya çapında tanınmış bir üniversitedir. Diğer saydığımız üniversiteler de Türkiye'ye mal olmuş, güzel üniversitelerdir. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi hem genel üniversite sıralamaları bakımından hem de kampüsü açısından Türkiye'nin bir numarasıdır. BOÜHFnin başarısız veya düşük puanlı bir bölümü yoktur. Mezunlarına da kendi bünyesinde her zaman sahip çıkmaktadır. BOÜHF yazarken aslında fakülteyi değil, üniversiteyi tercih ediyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Bu sebepten dolayı Boğaziçi Hukuk Fakültesi'ni tercih ederdim. Eğer memnun kalmazsam bir sene sonra merkezi yerleştirme puanıyla AÜHF, MÜHF ve İÜHF birine geçerdim. Son olarak; Özyeğin veya AÜHF arasında kaldıysan AÜHF tavsiye ederim. Şimdiden tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.

    • @seymacelik8782
      @seymacelik8782 2 หลายเดือนก่อน

      Nereyi yazdın ilke ? Ben de ilk 400 deyim ama kararsizim

    • @hokuspokus-c4p
      @hokuspokus-c4p 2 หลายเดือนก่อน

      @@seymacelik8782 Ozu yazdim

  • @ykscalisiyorumm
    @ykscalisiyorumm 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam 4.4k ya hangi hukukları önerirsiniz istanbul dışı

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Eğer ankara içinde bi üniversite tercih edeceksen. hacettepe, hacı bayram, gibi üniversiteleri tercih listende bulundurmanı tavsiye ederim. Fakat şehir dışında üniversite yazacaksan DEÜ, Akdeniz gibi üniversiteleri de araştırmanı tavsiye ederim. Eğer beğenmezsen merkezi yerleştirme puanıyla bir sonraki sene puanının tuttuğu başka bir üniversiteye geçersin. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @rabiaaltan6183
    @rabiaaltan6183 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam merhaba artik bu yorum için çok geç ama ibn haldun hukuk fakültesi hakkinda ne düşünüyorsunuz eğer burada okursak yatay geçişle marmaraya geçme şansimiz olurmu yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @Kalemlerantolojisi
    @Kalemlerantolojisi 2 หลายเดือนก่อน +3

    Hocam ea 23k istanbulda dogus,okan,Altinbas,gediz gibi universiteler burslu olarak geliyor. İstanbul dışı olarak da Yalova Üniversitesini düşünüyorum hangisi daha mantikli (hakimlik savcilik istemiyorum)

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Eğer doğuş Üniversitesini yazarsanız çok rahat mezun olursunuz İstanbul’da onun kadar kolay 2,3 üniversite anca vardır. Eğer ben sizin yerinizde olsam Yalova’yı düşünürdüm. Fakat İstanbul’dan çıkmak istemiyorsan bahsettiğiniz üniversitelerden altınbaş tercih ederdim . Üniversite hayatında başarılar diliyorum

    • @mucitefe41
      @mucitefe41 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam trabzon tavsiye edermisiniz 45 k sıralamamız hangisi okunur

  • @eyyupgulec
    @eyyupgulec 2 หลายเดือนก่อน +1

    sizce hukuk öne mi çeker geriye mi 12k sıralama için anadolu akdeniz uludağ aybü dışında ne önerirsiniz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, puan tablosu hakkında net bir bilgim yok. Fakat tercihlerin sonuçları açıklanırken her zaman sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Geçen senenin puan tablosuna göre gelse de gelmese de yazmanda fayda var. Akdeniz'den sonra köklü ve kaliteli devlet üniversiteleri yazmayı düşünürseniz Selçuk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırmanızda fayda var. Fakat hem güzel bir şehirde okumak hem de iyi bir akademik kadroda eğitim görmek istiyorsanız; aldığınız puana göre Kocaeli, Sakarya hukuk fakültelerini araştırmanızda fayda var. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @İnternetional-f6r
      @İnternetional-f6r 2 หลายเดือนก่อน

      İstanbul da düşünüyorsan Medeniyet gelebilme ihtimali var ve mutlaka yaz.

  • @Dark841x
    @Dark841x 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam balikesir universtesinde okunurmu

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      İyi bir hukuk fakültesi diyemeyeceğim çünkü daha mezun bile vermemiş, çiçeği burnunda bir fakülte. Tercih listeni oluştururken Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi gibi hukuk fakültelerini araştırmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @ebrud12
    @ebrud12 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam cevap gelirse çok sevinirim bugün tercihler için son gün 18.500 sıralamam var selçuk yazdım basta 16.900 'le kapatmış sizce bundan sonra çukurova mi erciyes mi sakaryayi mi yazsam bunlara sıralamam yetiyor

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, puan tablosunun öne veya geriye çekeceği hakkında net bir bilgim yok. Fakat tercihlerin sonuçları açıklanırken her zaman sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Geçen senenin puan tablosuna göre gelse de gelmese de yazmanda fayda var. Akdeniz'den sonra köklü ve kaliteli devlet üniversiteleri yazmayı düşünürseniz Selçuk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırmanda fayda var. Saydığın üç hukuk fakültesinden birini seçecek olsam Sakarya'yı seçerdim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @sudeee28
    @sudeee28 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam gaziantep üniversitesi hukuk mu,çukurova hukuk mu ikisi de köklü üniversiteler peki sizce hangisi ( kafam ikisi arasinda cok karisik cevaplarsanız cok mutlu olurum.)(hocam bakar misiniz lütfen)

  • @usserrr234
    @usserrr234 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam uludag hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz

  • @nisakedisi
    @nisakedisi 2 หลายเดือนก่อน +1

    Pamukkale ve Süleyman Demirel arasında bir kıyas yapabilir misiniz? Sizce hangisini öne yazmalıyım? Garanti açısından yazmak istiyorum bunları.

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Herkese göre değişir fakat SDÜ ve Pamukkale karşılaştırılacaksa bu kıyaslamada görece kavramı artık olmayacaktır. Çünkü her tarafsız hukukçu SDÜ der. Ben SDÜ ve Pamukkale arasında kalsam, gözümü kapatır, uçarak SDÜHF'yi yazardım. Hatta SDÜ gelmezse diye altına Pamukkale'yi yine yazmazdım. Tekrar gözümü kapatır, uçarak Yalova'yı yazardım. :)
      Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @nisakedisi
      @nisakedisi 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Neden böyle düşündüğünüzü biraz açabilir misiniz? Ben tam tersi Pamukkale'yi öne yazmayı düşündüm sıralaması daha önde olduğundan. SDÜ daha köklü, Pamukkale Hukuk ise oldukça yeni açılmış bir fakülte hatta kendine ait binasi bile yok. Bu sebeplerle SDÜ dediniz herhalde. SDÜ Hukuk dönemlik eğitim veriyor diyebiliyorum. Ayrıca yatay geçişi düşünme ihtimalim var ve geçmek isteyeceğim okullar yıllık sistem uyguluyor. Bu durum yatay geçişte sıkıntı yaratıyor diye duymuştum o yüzden Pamukkale'yi önde tuttum.

    • @ezgiisnas
      @ezgiisnas 2 หลายเดือนก่อน

      @@nisakedisiSdühf bu sene yıllık eğitime geçecek diye biliyorum ben 25k yaptım Kırıkkale mi Sdü mü öne yazılmalı emin olamıyorum siz neye karar verdiniz acaba

  • @yusufkarakas11223
    @yusufkarakas11223 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam ea 3163 yaptim ankara hukuk istiyorum gecen sene 3242 ile almis yazmayı dusunuyorum eğer gelmezse diye hacettepe ile istanbul arasında kaldım ne dersiniz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Herkese göre değişir fakat İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (İÜHF) ve Hacettepe Üniversitesi karşılaştırılacaksa bu kıyaslamada görece kavramı artık olmayacaktır. Çünkü her tarafız hukukçu İÜHF der. Ben İÜHF ve Hacettepe arasında kalsam, gözümü kapatır, uçarak İÜHF'yi yazardım. İÜHF ile Hacettepe kıyaslanamaz. Hatta İÜHF gelmezse diye altına Hacettepe!yi yine yazmazdım. Tekrar gözümü kapatır, uçarak MÜHF'yi yazardım. :)
      Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @yusufkarakas11223
      @yusufkarakas11223 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen teşekkür ederim cevapladığınız için mutlaka dikkate alacağım tavsiyenizi

    • @Beyza---Gm
      @Beyza---Gm 2 หลายเดือนก่อน

      İü daha iyi ben de tercih listeme hacettepe yazmadım

  • @oyleboylebirisi1580
    @oyleboylebirisi1580 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam 32k ile tercih vermek istiyorum bolu izzet baysal hukuk ve balıkesir hukuk sizce yazılmalı mı? Yoksa Yalova hukuk daha eski diye ve prof sayısı fazla diye bunlardan daha yukarı mı yazılmalı

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, ikisi de çiçeği burnunda üniversiteler. Ne köklüler ne akademik kadroları oturmuş. Tercih listeni oluştururken Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi gibi hukuk fakültelerini araştırmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @Ada-vb4qn
    @Ada-vb4qn 2 หลายเดือนก่อน +1

    Ea 42k yaptım hukuk trabzon 42k ile rize 47k ile kapatmış gelme ihtimalleri nedir sizce

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, puan tablosunun öne veya geriye çekeceği hakkında net bir bilgim yok. Fakat tercihlerin sonuçları açıklanırken her zaman sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Geçen senenin puan tablosuna göre gelse de gelmese de yazmanda fayda var. Ayrıca tercihlerini yaparken devlet üniversitelerindeki ikinci öğretimlerin kapatıldığını da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Umarım Rize yerine Trabzon gelir. Üniversite hayatınızda başarılar.

  • @deliçakır-u4z
    @deliçakır-u4z 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam selamlar,öncelikle sayısal öğrencisiydim sayısalda 70k ea 32k geldi sıralamam.Ama küçüklüğümden beri hukuk inceden inceden istiyor gibiydim ama kendime kabul ettiremeyip ea geçmedim hiç dersini almadım. Bir defa mezuna kaldım bir daha kalmak istemiyorum.Yalova üniversitesi Türkiye Barolar Birliği'nin 2017 yılında yayımladığı Hukuk Fakülteleri sıralamasında Yalova Üniversitesi 15. sırada gözüküyor.Sizce yazmalı mıyım? Öncelikli hedefim savcılık ama malum mülakat olaylarından dolayı riski minimalize etmek istiyorum avukat da kalma olasılığıma göre yorum yaparsanız çok sevinirim.Allah razı olsun şimdiden

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Eğer hakimlik ve savcılıkta eminsen ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsan, bahsettiğin özel üniversitelerden birine veya güzel bir şehirde bulunan hukuk fakültelerine bakabilirsin. Yalova köklü bir üniversite olmasa bile hem İstanbul'a yakın olması hem de "orta iyi" bir akademik kadroya sahip, tercih edebilirsiniz. Daha köklü üniversite soracak olursan SDÜ, Atatürk, Dicle gibi üniversiteler var. Bunları da tercih listeni oluştururken inceleyebilirsin. Fakat bu üniversitelerin bulunduğu şehirler çok iyi değil. Ayrıca akademik kadroları ile Yalovanın akademik kadroları arasında uçurum yok. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @deliçakır-u4z
      @deliçakır-u4z 2 หลายเดือนก่อน +1

      @@av.omercecen hocam savcılık asıl amacım ancak riski minimalize etmek amaçlı avukat olarak hayatımı idame ettireceğim senaryoya göre hangisini yazmalıyım? Bir de prof doçent sayılarına bakınca diclenin çok kaliteli bir eğitim verdiğini söylememiz gerekir ancak tbb listesinde neredeyse yalovadan 15 sıra daha düşük. Tbb yanlı seçim yapıyor olabilir mi?

  • @mikami8760
    @mikami8760 2 หลายเดือนก่อน +2

    hocam 38k yaptım akademik olarak gidebileceğim en iyi üniversiteye gitmek istiyorum sizce hangisine gitmeliyim şehir önemli değil benim için önemli alan puanımla gidebileceğim en iyi hukuk fakültesi

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Benim fikrimi sorduğunuz için size iki tavsiyede bulunabilirim. Birinci tercih listemde köklü ve akademik kadrosuna bakarak tercih yapardım. İkinci tercih listemde ise yaşayacağım şehre bakardım. İlk tercih listemde Atatürk, Dicle, Trabzon, İnönü, Binali Yıldırım olurdu. İkinci tercih listemde ise Kırklareli, Trabzon, Çankırı Karatekin Üniversitesi olurdu. Fakat şu an tercih yapsam, açık konuşayım, ilk sıradaki köklü olan hukuk fakültelerinde okumaktansa, ikinci saydığım üniversiteleri tercih ederdim. Güzel bir üniversite hayatı yaşarken kendimi geliştirmeyi de ihmal etmezdim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @ShagaysgagagY
    @ShagaysgagagY 2 หลายเดือนก่อน

    Merhabalar hocam 10 bin sıralama yaptım medeniyet üniversitesine tercihlerimde yer verdim sizce nasıl bi üniversite lütfen cevaplayın ve iMÜ videoda anlattığınız kriterleri karşılıyor mu

  • @esmae09
    @esmae09 2 หลายเดือนก่อน +2

    hocam geçen sene 150 bindeydim bu sene 44bin deyim. hukuk için mezuna kalmıştım tekrar mezuna kalmak istemiyorum bu sene hukuk gelir mi sizce

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Puan tablosu hakkında net bir bilgim yok, ancak muhtemelen bu sene hukuk fakültesine yerleşirsin. Fakat tercihlerini yaparken devlet üniversitelerindeki ikinci öğretimlerin kapatıldığını da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Şimdiden tebrik ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum

    • @esmae09
      @esmae09 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen saolun hocam

    • @AdenDaVinci
      @AdenDaVinci 2 หลายเดือนก่อน

      ​@@esmae09nereye yerleştin

    • @esmae09
      @esmae09 2 หลายเดือนก่อน

      @@AdenDaVinci nkü hukuk

  • @burcutopaloglu2551
    @burcutopaloglu2551 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam ea 121k geldi okul birinciliğim var hukuk istiyorum ankara kırıkkale gelir mi lütfen cevap verin

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Okul birincilikleriyle ilgili bilgi sahibi değilim. Fakat zor görünüyor, umarım gelir. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @nurbg08
    @nurbg08 2 หลายเดือนก่อน +3

    42k trabzon hukuk yazilir mi ya da yazabileceğim daha iyi bir uni var mi

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Benim fikrimi sorarsanız bir yıl mezuna kalın. Fakat kesin tercih yapacaksanız, yıl kaybetmek istemiyorsanız yardımcı olayım. KTÜ Hukuk, 2010 yıllarında kurulmuş bir hukuk fakültesiydi. Sonra bu üniversiteden bazı bölümleri 2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi bünyesine vererek yeni bir üniversite olarak açtılar. Tıpkı Gazi Hukuk'un Hacı Bayram Veli Üniversitesi bünyesinde birleştiği gibi. Aldığınız puana göre Trabzon Üniversitesi en iyi tercihlerden biridir. Benim fikrimi sorduğunuz için aldığınız puana göre size iki tavsiyede bulunabilirim. Birinci tercih listemde köklü ve akademik kadrosuna bakarak tercih yapardım. İkinci tercih listemde ise yaşayacağım şehre bakardım. İlk tercih listemde Atatürk, Dicle, Trabzon, İnönü, Binali Yıldırım olurdu. İkinci tercih listemde ise Kırklareli, Trabzon, Afyon, Çankırı Karatekin Üniversitesi olurdu. Fakat şu an tercih yapsam, açık konuşayım, ilk sıradaki köklü olan hukuk fakültelerinde okumaktansa, ikinci saydığım üniversiteleri tercih ederdim. Güzel bir üniversite hayatı yaşarken kendimi geliştirmeyi de ihmal etmezdim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @nurbg08
      @nurbg08 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecenvakit ayırıp özenle cevapladığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun kafamda şekillendi az çok bir şeyler sag olun🙏

    • @nurbg08
      @nurbg08 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Abim hakim olduğu için derslerde davalarda yardımcı olabilir diye hukuk secmeye meyilliyim açıkçası. Gönlüm ilerde kendi işimin patronu olmakta. Peki hukuktan ilerleyip ticaret ve yazılım alanında da ilerlemeye çalışmak mantıksız mi olur acaba

    • @esraozturk2275
      @esraozturk2275 2 หลายเดือนก่อน

      @@nurbg08ticarete atılacaksan ybs veya işletme okuyabilirsin hukuk için başını ağrıtma bence

  • @fbfbfbfb58
    @fbfbfbfb58 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam 9k yaptım istanbul veya ankara istiyorum medeniyetle yıldırım beyazıt gelir gibi duruyor.üni olarak yıldırım beyazıt daha köklü ve dil eğitimi olduğu için daha iyi gibi görünüyor ama İstanbul’u daha çok istiyorum ne önerirsiniz

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Ben olsam ve İstanbul'da okumak istesem; Yıldırım Beyazıt yerine kesinlikle Medeniyet yazardım. Çünkü hukuk fakültesi 5 yıl oldu bir yıl sınava hazırlık bir yıl staj avukatlık için zaten 7 yıl, hakim savcılık için en az 8 yılınız gidecek. Bu kadar uzun serüven sizi beklerken bir yıl da İngilizce için kaybetmek bence çok mantıklı değil. Eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan 5 yıllık eğitim hayatında harici olarak yabancı dili öğrenebilirsin. Yıldırım Beyazıt köklü bir üniversite sayılmaz (yanılmıyorsam ilk öğrencilerini 2013 yılında almıştı) Daha 10 yıllık üniversite. Ayrıca tercih listeni oluştururken DEÜ ve Akdeniz gibi üniversiteleri de araştırmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @fbfbfbfb58
      @fbfbfbfb58 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen evet ikisinin de açılış yılı aynıymış teşekkürler🙏

    • @İnternetional-f6r
      @İnternetional-f6r 2 หลายเดือนก่อน +1

      @fbfbfbfb58 Medeniyet mutlaka yaz. Tavsiye ederim kesinlikle. İstanbul hukuk okumak için çok daha avantajlı bir yer. Marmara gelmeme ihtimali var fakat Medeniyet in geleceğini düşünüyorum. Özel üniversite aklının ucundan bile geçirme ve yazma. Sana tavsiyem 1 Marmara 2 Medeniyet

    • @fbfbfbfb58
      @fbfbfbfb58 2 หลายเดือนก่อน

      @@İnternetional-f6r teşekkürler

  • @elaaasevvinccc
    @elaaasevvinccc 2 หลายเดือนก่อน

    hocam cevap verirseniz cok sevinirim 23 bine girdim Kocaeli cukurova Balıkesir pamukkale sakarya bolu isparta seklinde yaptım acikta kalmamak icin baska yerler de yazdım ama Balıkesiri yazdığıma çok pismanim konuştuğum sorduğum kisiler cok onermediler sehri de fakulteyi de sizin fikriniz nedir danışmak istedim

  • @seymacelik8782
    @seymacelik8782 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam bugün son gün ve acayip kararsızım hocam.İlk 500 deyim sıralamada . Bahçesehir ve İstanbul üni arasında kaldım hocam.Ozellere acayip önyargılıyim.Ama burs ve dil eğitimi var o yüzden bir acaba dedim ama benim için eğitim kalitesi önemli hocam.Mezun olduğumda cv imde kaliteli, adı olan iyi bir hukuk fakültesi yazsın Sizin bana bu ikisinden öneriniz hangi üniversite olur hocam🙏🙏

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba eğer ikisi arasına kaldıysan İÜHF yazmanı tavsiye ederim. Her özel üniversite kötü değildir. İÜHF'den iyi olan tek özel hukuk fakültesi koçtur. Diğerleri İÜHF'nin dengi değildir. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @seymacelik8782
      @seymacelik8782 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam kadrosunda altı yedi prof var baktım bir de hazırlık eğitimi var sonrasında da yüzde otuz ingilizce egitim ve on bin burs bunlara ragmen iuhf mi seceyim hocam ? Sizin fikirleriniz çok önemli benim için🙏@@av.omercecen

  • @Deniz-vk2tx
    @Deniz-vk2tx 2 หลายเดือนก่อน +1

    Çukurova, Gaziantep veya Dicle hangisi

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      @@Deniz-vk2tx Dicle Köklü bir üniversitedir iyidir. Çukurova fena değildir. Hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihkerine şekil verecektir.

    • @Kaanselcukk
      @Kaanselcukk 2 หลายเดือนก่อน +1

      Gaziantep yazmasını neden önermezsiniz hocam ben yazmayı düşünüyordum da dezavantajlarjnı sayar mısınız rica etsem? ​@@av.omercecen

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      @@Kaanselcukk aslında kötü üniversite denemez ama video da anlattığım hususları göz önüne alarak tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
      Üniversite hayatında başarılar diliyorum

  • @Elif-o2d
    @Elif-o2d 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam 32bin yaptım sakarya kırıkkale tekirdağ SDÜ ve yalova arasında nasıl bir sıralama yapmalıyım eğitim kalitesini ve şehrin olanaklarını önemsiyorum samsunda yaşıyorum ama sırf yakın olduğu için kırıkkaleyi yazmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Benim fikrimi sorduğun için söyleyeyim. Ondokuz Mayıs Üniversitesi çok güzel, kaliteli bir üniversite fakat hukuk fakültesi müstakil binada, Çarşamba'da ilçede okumak istiyorsan Çarşamba güzel bir ilçedir. Ben olsam Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk fakültelerini araştırırdım (Aralarında çok fark yok). Hangi şehirde yaşamak istediğime, bu fakültelerin akademik kadrolarına ve kampüs durumuna göre bir tercih yapardım (mesela Isparta'da yaşamaktansa İzmir'de yaşarım diyorsan İzmir kalsın. SDÜ eğitimi iyi ama İzmir'inde üniversite hayatı daha iyi. Yani beklentilerini karşılayacak tercih yapmalısın) Ayrıca tercih edeceğin üniversiteler arasında dil zorunluluğu olmamasına dikkat et. Çünkü 1 yıl dil zorunluluğu da dezavantajdır. Zaten hukuk fakültesi 5 yıl, mezuniyet sonrasında hukuk mesleklerine giriş sınavı da var, bir yıl da staj var. Yani avukat olmak için 7 yıl gibi bir süre geçecek. Bu süreye ek olarak bir yıl daha dil için kaybetmeye değmez. Bunun yerine yedi yıl boyunca harici olarak İngilizceyi öğrenmek daha mantıklı. Ayrıca sana özel son bir tavsiye: sınav sisteminin yıllık mı dönemlik mi olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. Zira dönemlik sistemde yılın yarısını sınavlarla geçirebilirsin. Ben olsam saydığın üniversitelerden ilk sıraya Sakarya'yı ikinci sıraya SDÜ üçüncü sıraya Yalova'yı koyardım sonra diğerlerini düşünürdüm. Üniversite hayatında başarılar dilerim.

  • @recumbentibus0
    @recumbentibus0 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam selamlar, 4567 eşit ağırlık sıralaması geldi. istanbul hukuk 4539, marmara hukuk 6200 ile kapatmış. bu iki üniversiteden birine girerim diye düşünüyorum. sınava hazırlanırken de en kötü marmaraya giderim kafasıyla hazırlanmıştım. sizce bu iki üniversitenin ardına başka bir hukuk fakültesi yazmalı mıyım, bir sene daha hazırlanmaya da hazırım. sizin fikirleriniz nelerdir

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Öncelikli olarak aldığın puan ve sıralaman dolayı seni tebrik ediyorum. Hayattaki en güzel ikilemlerden biri budur. Güzel bir puan alıp 'Acaba hangi üniversiteyi tercih etsem?' ikilemi çok tatlı ve çok hoş bir ikilemdir. Ayrıca İÜHF ve MÜHF arasında uçurum yoktur; kimi kürsülerde Marmara ön plandayken, kimi kürsülerde İstanbul ön plandadır. İÜHF çok daha eskidir. Fakat Marmara Üniversitesi de son zamanlarda İstanbul ile rekabetinden dolayı daha hırslı, daha çalışkan ve daha fazla akademik çalışmalar sunmaktadır. Bu sebepten dolayı, 'İstanbul Marmara’dan iyidir' veya 'Marmara İstanbul’dan iyidir' diyemiyoruz; her zaman rekabet içerisinde olan kaliteli ve köklü üniversitelerdir. Bence İÜHF, MÜHF, AÜHF biri geliyorsa mezuna kalman hayatından bir yıl çalman demektir. Bu üç üniversiteden herhangi biri geliyorsa tercih yapmanı tavsiye ederim. Eğer yurt dışına gitme, dil öğrenme gibi amaçların da varsa Türk-Alman üniversitesini de araştırmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

  • @Zehrayv
    @Zehrayv 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba benim sıralamam 13k hukuk için okuduğunuz şehrin imkanları iyi olmalı deniyor ben İstanbul'da yaşıyorum Medeniyet üniversitesi bir ihtimal geliyor özellerde Sabahattin Zaim,Maltepe,Atılım,Istanbul Ticaret,Beykent gibi üniversiteler var sizce bunlar tercih edilir mi benim icin eğitimi nasil olur? Devlet üniversitesi olarak şehir dışı Uludağ var ama konumu çok kötüymüş sonra Selçuk var Konya'da sosyal hayat olarak cok zorlanır mıyım vs. kafam çok karışık. Sizce bu yazdığım özel üniversiteler tercih edilir mi yoksa devletlere mi bakmalıyım yanıtlarsanız çok sevinirim. (Savcılık Hakimlik düşünüyorum)

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, öncelikle aldığın puandan dolayı seni tebrik ederim. Hakimlik ve savcılık için hangi hukuk fakültesini bitirdiğinin çok bir önemi yok. Mezuniyet sonrası hukuk mesleklerine giriş sınavından başarılı olman ve ardından hakimlik ve savcılık sınavında da başarılı olman gerekiyor. Yani hakimlik ve savcılıkta atanabilmen senin çalışmana bağlı. Eğer hakimlik ve savcılıkta eminsen ve kesinlikle avukat olmak istemiyorsan, bahsettiğin özel üniversitelerden birine veya güzel bir şehirde bulunan hukuk fakültelerine bakabilirsin. Ancak eğitim kalitesi açısından bahsettiğin özel üniversiteler hakkında yorum yapmayayım :)).

    • @Zehrayv
      @Zehrayv 2 หลายเดือนก่อน

      @@av.omercecen Teşekkür ederim yanıtınız için. İyi çalışmalar.

  • @pelinocay7612
    @pelinocay7612 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhabalar 23 bin yaptım bu sene sakarya hukuk yazmayo düşünüyorum gecen sene 28 bin ile kapatmış sizce gelir mi 23 bin sıralamaya baska hangi hukuk fakültelerini önerirsiniz?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, puan tablosu hakkında net bir bilgim yok. Muhtemelen bu sene Sakarya'ya yerleşirsin. Aldığın puana göre Sakarya güzel bir tercih. Şimdiden tebrik ediyorum. Üniversite hayatında başarılar diliyorum

    • @pelinocay7612
      @pelinocay7612 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam sizce Yalova mi önce yazayım boluyu mu

  • @ceydaserdar7443
    @ceydaserdar7443 2 หลายเดือนก่อน +1

    hocam merhabalar 9k sıralama yaptım bu sene. sıralamamı hacettepe-gazi-marmara-akdeniz veya yıldırım beyazıt tarzında yapmak istiyorum. sizce yıldırım beyazıt mı akdeniz mi daha mantıklı bir tercih olur? ayrıca gazi dediğim hacı bayram veli olduğu için sizce tercih listemde yer almalı mı?

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน +1

      Tercih dönemi biraz kişiseldir. Tercih listeni oluştururken hayata bakış açın, yaşamak istediğin üniversite hayatın, mezuniyet sonrası isteklerin tercihlerine şekil verecektir. Öncelikle ailenin ekonomik durumunu, yaşamak istediğin şehri ve mezun olunca yapacağın mesleği göz önünde bulundurmalısın. Akabinde gideceğin üniversitenin akademik kadrosunu ve bulunduğu şehri tercihlerinde değerlendirmeni tavsiye ederim. Benim fikrimi sorduğunuz için söyleyeyim. Ben olsam yıldırım beyazıt yerine kesinlikle Akdeniz yazardım. Çünkü hukuk fakültesi 5 yıl oldu bir yıl sınava hazırlık bir yıl staj avukatlık için zaten 7 yıl, hakim savcılık için en az 8 yılınız gidecek. Bu kadar uzun serüven sizi beklerken bir yıl da ingilizce için kaybetmek bence çok mantıklı değil. Eğer yabancı dil öğrenmek istiyorsan 5 yıllık eğitim hayatında harici olarak yabancı dili öğrenebilirsin. Ayrıca Akdeniz öğrencilere sunduğu imkanlar, akademik kadrosu ve kampüsü mükemmel. Son olarak, aldığınız puana göre Türk-Alman, DEÜ, Akdeniz gibi üniversiteler de güzeldir. Tercih listeni oluştururken bunları da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @mertaydn0705
      @mertaydn0705 หลายเดือนก่อน

      Neresi geldi

  • @Şilan-l5b
    @Şilan-l5b 2 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam sıralamam 45.910 DİCLE gelir mi dersiniz mezuna kalma şansım yok nereler önceliğim olmalı hukuk dışında başka bişey de seçtirmiyor ailem yardımcı olur musunuz??????

    • @av.omercecen
      @av.omercecen  2 หลายเดือนก่อน

      Puan tablosu hakkında net bir bilgim yok, muhtemelen bu sene hukuk fakültesine yerleşirsin. Fakat tercihlerini yaparken devlet üniversitelerindeki ikinci öğretimlerin kapatıldığını da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Tercih listeni oluştururken Dicle, Tokat, İnönü, RTEÜ, Çankırı karatekin, Erzincan hatta bazı özel üniversitelerin tam burslularını yazabilirsin. Böylelikle puan kayması durumunda boşta kalmamış olursun. Şimdiden tebrik ediyorum. Üniversite hayatında başarılar diliyorum.

    • @esraozturk2275
      @esraozturk2275 2 หลายเดือนก่อน

      Son kapatan Erzincan Rize Trabzon gibi üniversiteleri yazmanı öneririm