Fac bani lucrând de acasă. De ce nu îmi place?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ต.ค. 2024
  • Lucrez de acasă și am identificat câteva lucruri care îmi lipsesc din viața de birou. Sigur, balanța se echilibrează puternic prin alte aspecte pozitive. Așa a apărut o temă jmecheră de video.
    Sper să fie informații utile pentru voi și aștept părerea voastră în comentarii :D
    Dacă v-a plăcut, nu uitați să vă abonați și să dați un thumbs up acolo ca să mă simt și eu puțin mai bine ;)
    Eu pe instagram: / cristiandascalu93
    Eu pe facebook: cristia...
    P.S.
    Spiritul conteaza!

ความคิดเห็น • 648

  • @Bercea
    @Bercea 5 ปีที่แล้ว +46

    Pentru mine,in a muncii de acasa,imi este cel mai greu faptul ca asociez locul de muncă cu "acasa".Cand unii abia așteaptă sa se duca acasa pentru a se relaxa,eu abia astept sa plec de acasa pentru a ma relaxa.In rest toate bune :)

    • @adidevito8268
      @adidevito8268 5 ปีที่แล้ว +1

      Ooo șalut șalut

    • @cimiulic9112
      @cimiulic9112 5 ปีที่แล้ว

      Asa este.Si eu am lucrat de acasa si tindeam sa aman mereu sarcinile...pt ca imi permiteam.Si era deasemenea greu sa delimitez munca de distractie, adica desi imi impuneam sa lucrez pt job 4 ore...ma trezeam dupa 2 ore pierzand vremea pe fb...pt ca nimeni nu ma vedea si nu imi interzicea.

  • @DiferitOfficial
    @DiferitOfficial 5 ปีที่แล้ว +4

    Nice bro 🤟 Pari un caracter foarte fain !! Felicitări 🎧

  • @MilcometeIulian
    @MilcometeIulian 5 ปีที่แล้ว +2

    Dap. De acord cu fiecare cuvintel. Am mai bine de trei ani de cand biroul mi-e in sufragerie. Nu cred ca m-as mai adapta usor la un job "normal". La inceput am incercat sa imit lucrul de la birou, pe cand fumam chiar luam pauza de tigara si ma duceam in bucatarie sau pe balcon sa fumez, in conditiile in care puteam fuma linistit si la calculator... Riscul cel mai mare este intr-adevar, sa te ingropi in munca. Ajunsesem sa ma intind cu lucrul si 14 ore pe zi sau sa raspund la mailuri si la 3 noaptea. Dar daca iti educi clientii (dar mai ales pe tine) ca dupa o anumita ora casa nu mai e birou, ci e acasa, lucrul de acasa poate fi minunat. Sa nu mai zic de economii :)) Nu mai am cheltuieli cu transportul, cu mancarea proasta si scumpa comandata la birou sau cafeaua multa si proasta de la automat si nici nu mi se mai uzeaza asa repede hainele si incaltamintea.

  • @Vlad.__
    @Vlad.__ 5 ปีที่แล้ว +22

    Cel mai important lucru este că: Începi munca când vrei ,o termini când vrei și iei o pauza când vrei și eu aș lucra de a casă👍👍

    • @redguard128
      @redguard128 5 ปีที่แล้ว +1

      Mai degrabă începi munca cât mai devreme posibil încât să termini cât mai repede. Nimeni nu are chef să stea la 1 noaptea să depaneze prostiile altuia.
      De asemenea trebuie să le explici altora (când lucrezi de acasă se presupune că ești senior/team lead deja) cum să implementeze ceva. Așa că trebuie să te mulezi pe programul lor (care de obicei e IST - Indian Standard Time). Bleah.

  • @adrianilie5889
    @adrianilie5889 5 ปีที่แล้ว +1

    Felicitari Cristian. Mă inspiri de fiecare dată. God bless you !

  • @Ic3zBoX
    @Ic3zBoX 5 ปีที่แล้ว +39

    Si inca un avantaj, daca iti vine sa dai o bășină puturoasa, o dai tătică, nu te gandesti ca e cineva langa tine si simte mirosul. Cel mai smecher feeling.

  • @lucianamartinez7111
    @lucianamartinez7111 4 ปีที่แล้ว +1

    I have been working as a freelance translator for more than 13 years (pretty much all my working life) and I got here because now I am learning Romanian

  • @DailySugars
    @DailySugars 5 ปีที่แล้ว +140

    Cele mai mari dezavantaje sunt:
    1. Lipsa disciplinei duce la procrastinare. Amani foarte usor proiecte si sarcini. Ajungi sa te trezesti in preajma deadline-urilor cu multe de facut si putin timp la dispozitie.
    2. Freelancingul a devenit o piata foarte competitiva si slab platita pe anumite domenii. Au aparut foarte multi indieni pe platformele de freelancing care sunt dispusi sa munceasca cu 0.5$ /ora. Nu inseamna neaparat ca fac o treaba foarte buna, insa primesc mai usor joburi datorita banilor pe care sunt dispusi sa ii accepte.

    • @cautarepvp2079
      @cautarepvp2079 5 ปีที่แล้ว +2

      care ar fi domeniile alea care accepta atat de putin bani? Inseamna cai usor de facut si multi fac asta de aia nui platita?

    • @edmnomad
      @edmnomad 5 ปีที่แล้ว +2

      Salut Adi.
      Eu acum ~2 ani (daca mai tin bine minte) am vazut videoul tau despre freelancing, si mi-am facut cont pe upwork, iar de atunci am avut placerea sa editez videouri pentru multi oameni cunoscuti, printre care si Tom Bilyeu. Dar momentan vreau sa o las mai moale cu freelance-ul si sa ma ocup mai mult de propriile proiecte. 👍👍👍

    • @FlorinSoldan
      @FlorinSoldan 5 ปีที่แล้ว

      Wow. Ce video ai editat pentru Tom Bilyeu?

    • @edmnomad
      @edmnomad 5 ปีที่แล้ว +5

      @@FlorinSoldan Toate "Health Theory" in afara de 3 si toate "Women of Impact" + sute de short clips pentru FB/IG lui.

    • @FlorinSoldan
      @FlorinSoldan 5 ปีที่แล้ว +2

      Felicitări!

  • @madavaida6155
    @madavaida6155 5 ปีที่แล้ว +1

    Pe lângă lista pe care ai prezentat-o, un dezavantaj pentru munca de acasă este lipsa componentei sociale. Lăsând la o parte distragerile de la birou produse de colegi și de tot felul de zgomote, faptul că ai colegi de muncă este un avantaj, dacă știi cum să interacționezi cu ei cât mai eficient. Te pot ajuta, îi poți ajuta, te pot binedispune, îți poți face prieteni... Fain vlogul. Keep going!

  • @alexandervonstauffenberg8446
    @alexandervonstauffenberg8446 5 ปีที่แล้ว +1

    Eu lucrez într-un mix, am un job la birou dar fac și freelancing (UX Design și Webflow) de 1,2 ani.
    Avantajele lucratului de acasă:
    1. Independența financiară, cel mai mult te ajută să înveți să-ți faci un business plan, să-ți calculezi banii. Pentru mine asta a fost mină de aur pentru că acum calculez altfel raportul muncă/bani.
    2. Flexibilitatea programului este un alt avantaj, dar necesită disciplină.
    3. Te cunoști pe tine, îți înțelegi nevoile pe care nu le-ai observa având confortul unui job.
    4. Înveți să negociezi cu clienții.
    5. Înveți să faci sales.
    6. Înveți ce înseamnă aia concurență (mulți indieni, pakistanezi etc) și cum poți fi cu un pas înaintea lor deși ai prețuri mai mari.
    7. Ai mai mult timp să gândești, sună stupid poate, dar chiar e important să ai câteva minute odată la 1-2 ore în care să gândești, e momentul în care îți pui întrebări mai profunde, sau te gândești cum poți evolua în business-ul tău, sau poți medita, sau face câteva flotări. Acest lucru e dificil de făcut la birou.
    Dezavantajele lucratului de acasă:
    1. Te izolezi de lume uneori.
    2. Lipsa delimitării spațiale e uneori foarte agasantă, așadar merg și lucrez în cafenele, până îmi aduc aminte că fac design și am totuși nevoie de monitor mare. :)))
    3. Dacă nu ești calculat you will run out of money. (indiferent cât câștigi). Educația financiară e un must-have.
    4. Nu ai un venit fix, la job salariul vine indiferent de volumul de lucru din luna respectivă, în timp ce dacă faci freelancing poți avea o lună plină de clineți pe care trebuie să-i refuzi, sau o lună în care nu te caută aproape nimeni. Treaba e că poți pica ușor în capcana insecurității și atunci când ai multe comenzi să intri in burn out pentru că vrei să faci bani așa mulți încât să-ți ajungă și luna viitoare.
    5. La birou e mai relaxant uneori, dacă nu ai de lucru poți merge la o cafea cu colegii, poți glumi etc. fără să te simți vinovat. Acasă, dacă nu ai de lucru te gândești că ar trebui să ai. Acasă pierzi timpul tău.
    Concluzie: Lucratul de acasă te scoate din zona de confort, îți oferă un avantaj decisiv și anume libertatea, dar te și responsabilizează foarte mult. Lucratul de acasă din punctul meu de vedere e mult mai stresant decât un job, dar are mult mai multe avantaje. Lucratul de acasă se justifică doar dacă ai un plan de creștere pe termen lung, cum ar fi un business. Dacă nu ai înseamnă că un job e mai potrivit.

  • @GabrielGarcia-km2ou
    @GabrielGarcia-km2ou 5 ปีที่แล้ว +353

    Poti face un vlog in care ne explici cum sa lucrezi de acasa(cum sa faci proiecte de acasa)?

    • @legionaradevarat2405
      @legionaradevarat2405 5 ปีที่แล้ว +9

      da, ar fi interesant!

    • @cautarepvp2079
      @cautarepvp2079 5 ปีที่แล้ว +1

      as vrea si eu sa stiu asta, si poate un guide cum sa ajungi sa lucrezi asa etc

    • @procyon826
      @procyon826 5 ปีที่แล้ว +25

      Upwork, Fiverr si Freelance.com sunt raspunsul. Intrebarea e ce stii tu sa faci?

    • @edmnomad
      @edmnomad 5 ปีที่แล้ว

      Intrati pe siteul upwork sau altele si cautati joburi la care va pricepeti voi

    • @ciprianmihai1675
      @ciprianmihai1675 5 ปีที่แล้ว

      Exact

  • @calinmihai5909
    @calinmihai5909 5 ปีที่แล้ว

    Cel mai bun vlog din țară! Cel mai important este ca este extrem de educativ. Da, faptul că ai ales sa nu pleci tara are ca beneficiu faptul că iti poti împărtăși know how-ul si inteligenta ta tinerilor care sunt de multe ori derutați de piata muncii din țară. Este enorm ceea ce faci!! Pentru stiu ca nu reprezintă un castig cuntificabil.. poate doar recunoștința si gândurile bune a mii de tineri la adresa ta sa iti duca zen-ul cat mai sus.. :)

  • @fodoralexandru6690
    @fodoralexandru6690 5 ปีที่แล้ว +51

    Foarte creative intros.
    Desi am inceput sa te urmăresc pentru o curiozitate cand erai in New York, pentru un motiv, de care nu imi dau seama, poate acentu' de Oltean 😂, am continuat sa urmăresc videourile pe care le scoți. Bafta in continuare

    • @danny921015
      @danny921015 5 ปีที่แล้ว

      Seamana mult cu stilul pe care-l are Casey Neistat. Pretty cool!

  • @EveryDayHoliDay
    @EveryDayHoliDay 5 ปีที่แล้ว

    La aproape fiecare episod ma mir de unde ai mereu idei noi de efecte si trucuri de montaj!!!

  • @mihneaardeleanu755
    @mihneaardeleanu755 5 ปีที่แล้ว

    Bai omule, nu stiu cum faci dar de fiecare data cand ma uit la tine ma faci sa vad ca lucrurile din jurul nostru au o continuitate, un viitor. In ciuda faptului ca in tara asta oamenii isi vad doar interesul, uitandu-ma la vlogurile tale cat se poate de spontane, reale si sincere, imi dai puterea sa cred ca schimbarea este doar in mainile noastre si ca trebuie sa depasim doar bariera mintala impusa de masa. Esti un exemplu clar pentru mine numai prin faptul ca acest continut media pe care il produci imi genereaza emotii, nu mai vorbesc de faptul ca toti urmaritorii tai au de castigat substantial din experientele impartasite de tine. Iti multumesc frumos ca iti asumi si partea umana, spontana si ne dai ocazia sa construim o comunitate geniala care vrea o schimbare, depasind stadiul de dorinta, foarte des intalnit in zilele noastre. Esti un super om si un exemplu pentru generatiile tinere si ma bucur enorm ca am ocazia sa cresc nu numai fizic odata cu canalul asta. Keep up the good work ca faci tare bine ceea ce faci!

  • @iosifnicolae2
    @iosifnicolae2 5 ปีที่แล้ว

    Eu am descoperit că 1h dus-intors de la birou e o oportunitate enorma. Sa explic.. De obicei in acest timp merg pe jos (fac mișcare) și ascult cărți (super tare sa te miști și să citești, cărțile îți intră în minte într-un mod diferit). Pentru mine nu e o pierdere de timp să merg la birou, facultate, etc. ;)

  • @CosminDrimbarean
    @CosminDrimbarean 5 ปีที่แล้ว

    Servus Cristi ! imi place ceea ce faci si faptul ca desi toti cei care te vad, te considera ca fiind "altfel", eu cred ca esti doar tu ! Cu daruirea, cu ambitia, cu motivatia, cu felul tau de a fi. Felul in care te-ai autoeducat in anumite directii, ai rezultate pentru ca te straduiesti sa ai si prin urmare, ai si rezultatele care le ai ! Felicitari ! Esti un bun exemplu pentru multe persoane ! Mi-ar placea sa te cunosc, in viata reala, sa schimbam impresii si poate (de ce nu ?!) sa putem realiza ceva impreuna, cindva ?! Astept un feedback din partea ta. Daca vrei si daca citesti. Multam fain, Cosmin Drimbarean

  • @melikethisnlp
    @melikethisnlp 5 ปีที่แล้ว +39

    Corect, numai ca nu merge nimeni la lucru 365 zile pe an 🙂 Sigur nu in Romania 😂

    • @bogdanRandom
      @bogdanRandom 5 ปีที่แล้ว

      si o saptamana pe an pierduta in trafic.. tot e timp aruncat pe fereastra

  • @StefanDeleanu
    @StefanDeleanu 5 ปีที่แล้ว +5

    Lucratul de acasa merge bine atunci cand tu iti faci un castig pasiv.
    Asta încerc eu sa explic la oameni:
    Daca proiectele ajung sa iti aduca castig pasiv destul cat sa poti sa trăiești bine din ei, atunci ai sa muncești cand vrei, daca vrei.
    Ala e avantajul.

  • @georgiana1754
    @georgiana1754 5 ปีที่แล้ว +3

    Lucrez de acasa ca programator de vreo 4 ani. De-a lungul timpului mi-am facut cateva reguli care m-au ajutat mult.
    Fa-ti o rutina si tine-te de ea. Cand zic rutina nu ma refer la ceva foarte strict ci la un program aproxiativ de somn, masa, munca, relaxare.
    Mie nu prea mi-a placut niciodata rutina dar in anii astia am avut ocazia sa imi construiesc una care chiar imi prieste. O tin pentru ca ma simt mai bine in zilele in care o respect decat in cele in care, din cauza circumstantelor, o incalc.
    Creeaza-ti niste ritualuri care sa delimiteze trecerea de la munca la relaxare si invers. Eu dimineata incep cu cititul stirilor, email-urilor si in felul asta intru usor in atmosfera de lucru. Dupa munca, intotdeauna ies. Cand ma intorc de la intalnirea cu prietenii, jogging sau ce-o mai fi, nu mai lucrez fiindca e deja tarziu.
    Cu interactiunile sociale trebuie sa recunosc ca e mai greu. Desi poti oricand sa mergi la un co-working space, nu asta e ideea. Ideea e ca microinteractiunea de la birou te face sa te simti mai apopiat de colegi, lucru care se intampla mult mai greu cand lucrezi de acasa. Daca ai optiunea sa te intalnesti cu colegi care stau in acelasi oras, eu as zice ca merita macar o data pe saptamana.
    Cu toate astea, mi se pare ca e mult mai ok sa lucrez de acasa. Cel mai mult apreciez ca nu mai am senzatia de timp pierdut. Daca e sa fim sinceri, de multe la birou apare acel timp mort in care esti prea obosit sa lucrezi dar nici nu poti face altceva. Acasa poti sa iti faci programul astfel incat sa iti folosesti timpul si energia cat mai eficient. Success!

  • @andreiradulescu22
    @andreiradulescu22 5 ปีที่แล้ว +5

    Freelancing-ul mi se pare o optiune excelenta pentru cineva care vrea sa se mute departe de civilizatie intr un satuc. Atata timp cat ai conexiune la internet poti avea o sursa de venit si contact cu tehnologia in timp ce esti aproape de natura si scutit de stresul asociat mediului urban, poluarea, inghesuiala etc

  • @FheroeJuan
    @FheroeJuan 5 ปีที่แล้ว +70

    Neața revin cu părere după video.
    * Eu zic că faci bine momentan, daca ești disciplinat (și ești, se vede din munca ta),timpul flexibil e o chestie foarte plăcută:)) Și cum ai zis "muncești mai mult câștigi mai mult" la birou nu prea merge așa,iar dacă tu ai un proiect bun in cap poate vei avea succes. În orice caz îți urez noroc Cristi și multe zâmbete in jurul tau precum ni-l oferi și tu pe al tau.

  • @bogdan9366
    @bogdan9366 5 ปีที่แล้ว +1

    Felicitări! Frumos explicat. Keep going!

  • @NoGyiEa
    @NoGyiEa 5 ปีที่แล้ว +6

    *Din viziunea mea proprie, ca individ, cărând în spate informația proprie memorată până la momentul de față, pot spune că Munca de Acasă este Ideală pentru un mare segment de Persoane. Ca să aduc contra argumente la dezavantajele expuse de tine, le voi lua pe rând:*
    *- Ai disciplină ?*
    *Generalizând foarte ușor, consider că oamenii care ajung în poziția de a putea lucra de acasă, în urma primirii PE DREPT a acestei poziții, pot fi capabili să fie disciplinați într-o măsură suficientă.*
    *- Delimitare*
    *Pune biroul cu laptopul într-o cameră separată, cu o ușă care poate fi închisă cu cheia, și lângă monitor un ceas, de preferat cu alarmă. Astfel, delimitezi psihic suficient de mult, mai ales dacă în restul zilei, nu m-ai intri în camera respectivă.*
    *- Oamenii"*
    *Fă-ți o iubită, și stai cu ea în casă, sau stai cu prietenii pe afară, prin oraș, și o să fii ok*

  • @MrStevenAttila
    @MrStevenAttila 5 ปีที่แล้ว

    Imi plac mult videourile tale. Reuesti sa faci un video scurt, dar sa explici bine ceea ce vrei sa explici. Daca exista un talent de vlogger, tu cu siguranta esti talentat! Mult succes sa ai! :)

  • @stanescucatalin2261
    @stanescucatalin2261 5 ปีที่แล้ว

    Foarte pertinente argumentele. Eu sunt pentru luctratul de la birou. Îmi place ca ma delimitez psihic (casa-muncă), ca interacționez cu oamenii etc. Legat de timpul "pierdut" pe drum, eu nu l-aș numi pierdut. În cazul meu sunt 25 de min (casă-birou), timp în care îmi fac un mindset pt muncă sau casă (depinde de sens), timp în care ascult o muzică, un podcast, un vlog. Lucrurile astea nu le fac acasă sau la muncă. Totuși pentru când voi fi nevoit sa lucrez free lancer, ma gândesc sa apelez la un work hub (birou comun) cum sunt mai multe în București în acest moment.
    P. S. Ai sa simți nevoia de a separa munca de casa atunci când vei avea familie. :)

  • @RomanianTechGuy
    @RomanianTechGuy 5 ปีที่แล้ว +1

    Total de acord cu tine, ma regaesc total, in spusele tale. Lucrez tot in domeniul IT, lucrez ocazional de acasa dar intotdeauna am ales lucratul de la birou in locul lucratului de acasa (WFH - work from home :) ) din urmatoarele motive:
    1. Lucrez ca DevOps engineer iar colaborarea in echipa este cheia, este mult mai usor la birou sa te intorci la colegul de langa si sa vorbesti despre o problema, comunicarea este cheia.
    2. Socializarea pentru mine cel putin este foarte importanta, de la ritualul de dimineata, cafea, tigare, treaba, dupa o ora iar pauza de 10-15 minute de tigara, o gluma cu echipa, pauza de masa, tot.
    3. A trebuit sa lucrez 3 luni de acasa, se renova etajul unde lucram eu, pe vremea aceea luram pe un proiect foarte usor, practic imi automatizasem munca si lucram efectiv 15 minute/zi. Vazusem toate serialele pe net, lucram de la 10 la 19 si cand terminam programul rupeam usa, nu mai puteam sa stau in casa efectiv,
    4. Acum am un copil, de fiecare data cand lucrez de acasa este calare pe mine, ma cheama de fiecare data sa-mi arate ceva, vrea sa vada ce fac eu, vrea in brate, trebuie sa ii dau de mancare, sa-i schimb pampers-ul, etc :-) productivitatea scade la 50-60% cu efort.
    E frumos ca idee sa lucrezi de acasa, dar din cand in cand, parerea mea :-)

  • @polixeniagraf2636
    @polixeniagraf2636 5 ปีที่แล้ว +1

    Din moment ce-ti place sa lucrezi acasa,este in ordine! Tu sti ce trebuie sa faci, îti organizezi timpul foarte bine! Eu, m-as simti singura,mi-ar lipsi colegii de birou,cu care sa mai schimb cate o parere ...mie imi place compania oamenilor !Nu -mi place sa fiu singura! Îti doresc o zi frumoasa,Cristi ! Pa !😊

  • @lucaalex87
    @lucaalex87 5 ปีที่แล้ว +43

    Dacă ai copii mici acasă + mămica in concediu de creștere copil, nu prea ai liniște sa lucrezi de acasă :-)

    • @nicolaebacrau355
      @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว +1

      În acest caz îți trebuie neapărat un birou separat; unii închiriază un birou în altă locație, sau lucrează la bibliotecă.
      Este necesară doar o cămăruță mică având acces la internet și curent.

    • @Morok2
      @Morok2 4 ปีที่แล้ว

      @@nicolaebacrau355 solutii exista, trebuie doar sa le cautam si sa nu punem singuri bariere mentale.

  • @mmalex91
    @mmalex91 5 ปีที่แล้ว

    Sunt foarte inspirationale vlogurile, Cristi! Felicitari!
    Am lucrat de acasa ca si freelancer in IT timp de 2 ani. La partea de disciplina a fost ok - imi place sa mi creez o rutina si sa ma tin de ea. In schimb am avut probleme la partea de socializare. Aveam aceasta nevoie si cel mai grav era ca nu mi dadeam seama ca am acesta lipsa. O alta problema pe care am avut o a fost cu momentele in care intram intr o pasa proasta (fie nu mi mergea ceva legat de munca sau pur si simplu nu aveam chef de munca). Imi era din ce in ce mai greu sa ies din aceste momente si cred ca lipsa de motivare era indusa de rutina de a muncii si a dormii in acelasi loc. Oricum, muncitul de acasa e o chestie foarte subiectiva cred eu (cunosc persoane care fac asta de ani de zile fara probleme - practic sunt roboti :)) ). Esti un om misto, Cristi. Imi place ceea ce faci si cum o faci. Spor

  • @stan4695yt
    @stan4695yt 5 ปีที่แล้ว

    Salut Cristi! Foarte jmecherie videoclipul! Ai putea face un videoclip in care sa explici cu sa iti educi acea disciplina? Am problema aceasta, deoarece atunci cand am ceva de lucru, teme sau proiecte (sunt la liceu) sunt distras. Ba intru pe TH-cam , ba mai dau un scroll pe Insta. Si asa ajung sa nu lucrez chiar asa cum ar trebuii. Imi fac treaba, dar la sfarsitul zilei imi dau seama ca nici nu m-am odihnit/ relaxat si nici nu am profitat la maxim de timpul pe care l-am avut pentru a fi productiv. Imi plac tare mult videoclipurile tale si personalitatea ta! Esti un om foarte tare! Succes pe mai departe cu GCG , cu TH-cam-ul si tot ceea ce faci!

  • @Mi-nz3yv
    @Mi-nz3yv 5 ปีที่แล้ว +3

    Solutia este sa te muti intr-un coworking. E cea mai buna alegere pentru mine! Mentionez ca de acasa nu eram eficient deloc, iar in coworking imi indeplinesc toate obiectivele propuse.

  • @luizarusei4429
    @luizarusei4429 5 ปีที่แล้ว

    Total de acord cu cele spuse de tine. Am încercat și eu să lucrez de acasă și chiar dacă plecasem pe drumul ăsta cu speranțe mari, după 3 luni mi s-a luat de tot. După momentul de „nu mai vreau să văd oameni” a intervenit, la vreo lună distanță, sentimentul ăla de „nu mai am pe nimeni, mă simt singură, când doriți să programăm o întâlnire să discutăm câteva chestiuni minore”. Apoi, cumva totul s-a transformat într-o plictiseală continuă, iar diminețile mele, deși mi le imaginam savurând cafeaua în liniște, erau pline de anxietate și plecând de la premisa că trebuie să îți începi ziua făcând ceva ce ai de făcut dar nu îți place....problema e că întreaga zi devenise o serie de neplăceri. Două luni mai târziu pierdusem noțiunea timpului; nu mai știam când e zi și când e noapte, dormeam până la 12:00 și lucram până la 6-7-8AM a doua zi și când intervenea un blocaj... nici mama plimbărilor în natură nu-l mai scotea vreo 3 zile. Și așa în ziua deadline-ului eram panicată și nedormită și abia ce terminam la timp (cu toată programarea la minut a reprizelor de somn, masă, plimbare de limpezire a gândurilor și etc.). No, acum am lăsat totul pe un program de lucru la birou și bineînțeles, neplăceri mai sunt, date de interacțiunea interumană, dar cred că cel mai mare dezavantaj în treaba asta e să te trezești dimineața. :))

  • @katstinct601
    @katstinct601 5 ปีที่แล้ว +37

    "Pierzi interactiunea cu oamenii" honey, asta-i un avantaj toata ziua =))))

    • @ancad4545
      @ancad4545 5 ปีที่แล้ว +2

      Până când ajunge să fie un dezavantaj. Dacă lucrezi doar de-acasă, evident.

    • @StefKRah
      @StefKRah 5 ปีที่แล้ว +2

      ceva de genu ma gandeam eu cand mergeam la scoala :)) si acuma... mi-e dor :P

  • @romaniaclashofclans5669
    @romaniaclashofclans5669 5 ปีที่แล้ว

    100% de acord cu avantajele și dezavantajele prezentate. Eu personal am găsit o balanță pe care o consider ideală: lucrez o zi pe săptămână de acasă. Un aspect pe care Cristi nu avea cum să-l menționeze este: avantaje/dezavantaje atunci când ai copii. Avantaje: o oarecare flexibilitate în a-i duce / lua de la școală, a avea parte de extra timp investit în interacțiunea cu propriul copil/copii. Dezavantaje: fără disciplină și granițe clare, productivitatea poate scădea teribil - considerând că îți ia 15 minute să te focusezi după ce ai fost întrerupt ...

  • @cautarepvp2079
    @cautarepvp2079 5 ปีที่แล้ว +9

    fa video-uri si tutoriale de programare :)
    Cred ca ai fi un bun instructor sa vedem stilul tau de a invata si a pune totul in practica cat mai profesional!

  • @alyssamay112
    @alyssamay112 5 ปีที่แล้ว +3

    Eu lucrez la un birou dar si part time pentru o companie din San Francisco. Am putine deadline-uri,deci un program foarte flexibil. As putea oricand sa raman doar cu jobul de acasa,mai ales ca as avea posibilitatea de a castiga mai mult,dar mi-ar lipsi interactiunea cu colegii. De asemenea,este foarte adevarat ce spui,ca trebuie sa fii foarte disciplinat daca alegi sa lucrezi doar ca freelancer,iar eu nu sunt deloc o persoana disciplinata,am tendinta sa aman lucrurile,asa ca deocamdata incerc sa le mixez pe ambele.Dar,totusi,pe viitor intentionez sa renunt la jobul de la birou (colegi invidiosi,sefi abuzivi,etc.)

  • @cristianuibar
    @cristianuibar 5 ปีที่แล้ว

    Felicitari! Foarte educative si creative video-urile tale.

  • @Verbsdescribeus
    @Verbsdescribeus 5 ปีที่แล้ว

    dragule, zilele de muncă nu sunt 365 de zile cât are un an, scade weekendurile și sărbătorile, te rog :) în rest, ai contentul pe care îmi place să-l urmăresc mereu :) keep up the good work :)

  • @Fre3flyOfficial
    @Fre3flyOfficial 5 ปีที่แล้ว +2

    Ar mai fi si varianta de mijloc in care lucrezi pe cont propriu ca freelancer, dar intr-un co-working space. Si atunci ai o delimitare clara intre birou si casa, ai si oameni in jur si mai multa disciplina. Chiar daca pierzi timp in trafic pana la acel birou, dar tot esti tu in control si iti faci programul exact asa cum vrei.

  • @erosunique999
    @erosunique999 5 ปีที่แล้ว

    Consider ca, esti printre putinii care nu ezita sa spuna lucrurilor pe fata.Da, majoritatea oamenilor recomanda munca de acasa, insa uita sa mentioneze si partile negative, iar receptorul, in nestiinta de cauza, ajunge sa-si transforme propria pasiune intr-un chin din vari motive(lipsa sociabilitatii, pierderea notiunii timpului samd) astfel, munca pe care o depune cu atata placere, ajunge sa-i displaca, pentru ca-l priveaza de exterior.Multumim pentru informatiile oferite, personal, am sa ma gandesc de 2 ori inainte sa iau aceasta decizie.O zi buna :)

  • @linuradu
    @linuradu 5 ปีที่แล้ว +1

    Lucrez de mai bine de doi ani de acasa(programare).
    Într-adevăr ca sunt și unele dezavantaje. Am fost uimit sa vad ca vederea mi-a fost puțin afectată pentru ca nu prea ieșeam in timpul zilei afara; pe lângă ca mi-a fost afectată vederea la distanță am și o sensibilitate mai mare la lumina. Pe termen lung, in comparație cu lucrul de la un office risti sa îți mai strici sănătatea in cazul in care nu încerci sa faci ceva pentru asta. (In dreptul meu a fost vederea, și imunitatea; momentan încerc sa ies mai des in timpul zilei)
    1. Eu vad a fi un avantaj ca trebuie sa fi mult mai responsabil, organizat și autodidact. Cred ca te ajuta sa îți dezvolți latura asta, dacă îți dorești.
    2. Eu am o camera de birou care mi-am aranjat-o astfel încât sa îmi dea un feeling mai aparte de office.

    • @tamasmc2301
      @tamasmc2301 5 ปีที่แล้ว

      Exista program care protejeaza ochiul incearca f.lux

  • @GTLife
    @GTLife 5 ปีที่แล้ว

    Foarte bine punctat , prefer lucrul de acasă care îți oferă FLEXIBILITATE dar Musai DISCIPLINA, keep up the good work

  • @Liviu82
    @Liviu82 5 ปีที่แล้ว

    Ori ca esti acasa ori la birou..tot munca aia poti s-o prestezi. Numai ca la birou poti socializa cu colegii reali..iar acasa te poti afunda banal..chiar daca iti poti face programul cum vrei. Avantaje si dezavantaje. P.S.: Jmekerie de perdeluta ;) Ti-o admir la fiecare vlog :)

  • @adventure-007
    @adventure-007 5 ปีที่แล้ว

    Genial intro-ul. Genial!!! Efectul de static motion e super. Merci pentru timp si cunostinte :) Si eu lucrez de acasa de aproape 10 ani. In orice exista avantaje si dezavantaje, orice job si domeniul le are. Fiecare trebuie sa-si gaseasca echilibrul propriu. Principalul motiv pentru mine in a lucra de acasa a fost flexibilitatea in a face munca voluntara pentru adunarea si tabara in care sunt implicat. Adevarat ce zici cu avantaje si dezavantaje... si da, trebuie sa te auto-disciplinezi.
    Sfaturi:
    Setezi niste goal-uri pe: An, Luna, Saptamana, Zi.
    1. Pe An - gandeste-te cat vrei sa castigi si cat trebuie sa muncesti pentru asta. Imparte la 12 luni, 4 sapt. si 5 zile si ora. Asa vei vedea cati bani faci pe ora si calculat, cati bani ies pe An - dar nu intra in capcana de a-ti vinde timpul pentru bani - desi, invers se poate calcula cati bani ies pe ora.
    Sa zicem ca vrei sa castigi 12.000$ pe An / 12 luni = 1.000$/Luna / 4 Saptamani = 500$/Saptamana / 5 Zile = 100$/Zi / 8 ore = 12.5$/Ora
    2. Pune-te in pat pana in ora 23:00 - trezeste-te pana in ora 6-7:00 (asculta talk-ul asta: th-cam.com/video/LWULB9Aoopc/w-d-xo.html). Poate zici: da io-s pasare de noapte... big mistake - toata sanatatea ti-o strici cand dormi ziua si noaptea stai treaz. Daca job-ul ti-o cere... incearca sa-ti schimbi job-ul.
    3. Lucreaza incepand de la 8:00 si fa tot la 30 de minute pauza de 5 minute. Ridica-te dupa scaun, uita-te pe geam, iesi pana afara.
    4. Bea multa apa. Achizitioneaza un birou si un scaun bun, foarte crucial asta.
    Daca ai chef sa intrerupi munca si sa faci ceva, disciplineaza-ti minte in a fii responsabil pentru lucrul pe care trebuie sa-l livrezi. Fa pauza daca vrei de la ora 12:00 pana la 16:00, dar dupa accea lucreaza.
    Trebuie sa imparti cumva timpul ala de 24 de ore. Regula de 8 ore. 8 Dormi, 8 Lucrezi 8 Faci total altfel.
    Personal, eu lucrez 8 ore si 2 ore invat. Uneori cand chiar nu prea am ce face, lucrez 10 ore si 2 ore invat.
    Ca sa poti sa ramai sanatos, lucrurile acestea simple te vor ajuta foarte mult: Sa dormi cand trebuie, sa mananci ce trebuie, sa faci pauze dese, sa bei apa, sa ai un scaun si un birou bun care sa ofere corpului tau postura sanatoasa statului la birou.
    Sunt doar cateva sfaturi utile care ma ajuta si pe mine zi de zi. Si desigur, fa Sport, sala, inot, etc.

  • @ovidiusandru3714
    @ovidiusandru3714 5 ปีที่แล้ว +1

    Lucrez de acasa din 2010. E perfect adevarat tot ce ai spus. Mi-as dori sa merg la un birou, sa delimitez viata de munca, dar s-a modelat in asa fel totul ca e foarte greu sa fac asta acum, dupa atata timp. Cand lucrezi singur, mai ales, e foarte usor s-o iei razna cu balanta asta si tinzi sa lucrezi in hopuri, pentru ca ba te culci pe-o ureche, ba tragi tare ca scad cifrele. E greu, dar si frumos.

  • @alexbosca1130
    @alexbosca1130 5 ปีที่แล้ว

    Ma uit cu o asa plăcere la videourile tale , iti multumesc ma inspiri foarte mult . 😁

  • @MrSimionT
    @MrSimionT 5 ปีที่แล้ว

    De fapt cand lucrezi de la birou pierzi mult mai mult de 1 ora/zi. Daca pui timpul pe care il pierzi facand pregatirile necesare + cat iti ia sa ajungi la masina ( daca ai) iar daca n-ai masina cat astepti transportul in comun ceea ce creste considerabil durata + cat iti ia sa gasesti loc de parcare + cat iti ia sa te instalezi la birou + ca atunci cand ai munca de birou nu ajungi la serviciu la ora 9:00, ajungi undeva la un 8:45 ca sa sa-ti pui in ordine ziua de lucru (cazul meu). Am facut un calcul de timp pierdut ptr cineva care nu are masina si fol transportul in comun, si in fiecare zi defapt pierzi in jur de 4 ore (acest calcul a fost facut in mediul din Bucuresti). De 1 an de zile lucrez de acasa si pot ignora lejer aceste dezavantaje. Da, e aiurea cand nu ai interactiune umana dar depinde ce fel de persoana esti :)

  • @adrianavram8808
    @adrianavram8808 5 ปีที่แล้ว +2

    Confirm 100% ce spui. Keep up the good work !

  • @eduardpetcu7055
    @eduardpetcu7055 5 ปีที่แล้ว

    Excelent Cristi! Cel mai bun vlog!

  • @herminapoiana159
    @herminapoiana159 5 ปีที่แล้ว +11

    Eu lucrez la Microsoft si ni se permite sa lucram de unde dorim [in echipa mea] asa ca, in functie de programul personal, lucrez fie de acasa fie dintr-un birou fie de la o cafenea, etc. E frumos dar nu prea, strict din cauza lipsei mele de disciplina prelungita. eu sunt o femeie de 28 de ani si acasa imi vine sa fac orice numai munca nu. Gatesc, fac curat, calc, spal, merg la sala si ma prinde 4 dupamasa cu 0% munca facuta si ma gandesc...well fuck! sunt productive cand nu am sufficient timp si mi-ar placea sa nu lucrez pana la 9 -11 seara din acest motiv insa pentru cine e cu adevarat disciplinat., chiar e un mare avantaj sa faci 5 pasi pana la birou.

    • @nicolaebacrau355
      @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว

      Disciplina... Și eu mă lupt cu această problemă...

  • @denisacornes3827
    @denisacornes3827 5 ปีที่แล้ว

    Mi se pare incredibil ceea ce faci. De fiecare data cand ma uit la vlogurile tale am asa o stare de liniste, poate pentru ca realizez ca inca exista oameni faini care vorbesc sincer si doresc sa ajute
    Btw eu as lucra de acasa, dar momentan trebuie sa iau bacul:))

  • @StrikeOutUK
    @StrikeOutUK 5 ปีที่แล้ว +2

    Amandoua, interactiunea cu oamenii dintr-un anumit domeniu e foarte importanta, te poate ajuta sa evoluezi. Dar si lucrul de acasa facut corect e satisfacator. Eu le combin pe amandoua, si de cativa ani reusesc pe ambele planuri sa evoluez.
    Salut Cristi!

  • @savydaniel
    @savydaniel 5 ปีที่แล้ว

    Cristian, delimitarea spatiala tine de locuinta. Eu fac naveta de la pat pana la birou, un hol intreg. Lista ta de dezavantaje mi se pare slaba. Dar te cred, te-ai apucat de curand de freelance. Vorbim dupa jumatate de an, timp in care disciplina devine muscle memory :) Iti pot spune ce a functionat la mine. Ma gasesti pe "Noi suntem Vama Veche" (stii tu grupul). Succes.

  • @tamasmc2301
    @tamasmc2301 5 ปีที่แล้ว

    1. Cum iti organizezi ziua ca freelancer?
    Cand ai luat decizia sa faci switchul catre freelancing cel mai probabil visai ca vei avea mai mult timp liber si vei face cam ce-ti trece prin cap cat e ziua de lunga. Well, dezideratul tuturor freelancerilor este chiar sa aiba mai mult timp liber, doar ca asta nu se intampla by default, este nevoie de multa organizare si planificare in spate.
    2. Despre echilibrul fin dintre avantajele si dezavantajele freelancerilor:
    Freelancingul vine cu destule avantaje, dar si dezavantaje care trebuie puse foarte bine in balanta inainte de a face pasul cel mare. Cu cat studiezi mai bine fiecare aspect al acestui mod de viata (care nu e pentru oricine), cu atat mai simplu iti va fi sa iei decizia corecta si devii (sau nu), un freelancer de succes.

  • @sermas4045
    @sermas4045 5 ปีที่แล้ว +1

    "ma trezesc dimineata , ma dau jos din pat si fac 2 secunde " foarte tare ! :)

  • @alinion9086
    @alinion9086 5 ปีที่แล้ว +2

    In orasul unde locuiesc momentan multi ar prefera sa lucreze de acasa. Pe langa beneficiile enumerate de tine mai este unul (nu stiu daca este specific culturii corporatiste din orasul meu sau asa este si in alte locuri):Contractul pe durata nedeterminata are valoarea hartiei igienice, anual ai o evaluare unde ei zic ca ti se decide soarta in firma in mod obiectiv. Nu este mereu cazul, uneori fiind concedieri subiective sau seful iti da proiecte mai dificile unde o sa te impiedici sau n-o sa tii deadline-ul si fie o sa te dea afara dupa un timp fie o sa te faca sa iti dai demisia. Sa lucrezi de acasa inseamna libertate flexibilitate dar si cum ai spus tu o mai mare responsabilitate si disciplina. Eu as vrea sa incerc sa vad cum este sa lucrezi de acasa, si daca m-as putea plia cred ca as trece definitiv pe freelance-ing

  • @zicnuti2838
    @zicnuti2838 4 ปีที่แล้ว

    Cristian ești tare, sa faci mulți bani!

  • @bogdan.p
    @bogdan.p 5 ปีที่แล้ว

    Asteptam de ceva vreme acest video si as dori sa mai adaug eu cateva dezavantaje care ar trebui sa te puna pe ganduri pentru viitor:
    - in momentul in care vei avea o familie (nevasta plus copil) lucrurile vor deveni mult mai complicate, iar linistea pe care o ai acum nu va mai exista; de asemenea neglijarea familiei va deveni un lucru real datorita lipse posibilitatii de a diferentia munca de timpul liber pe care ar trebui sa-l aloci familiei..
    - in momentul in care esti angajat ai totusi si bonusuri daca lucrezi peste program( dar depinde de firma, bine inteles)
    - fiind angajat mai beneficiezi si de asigurare de sanatate, concediu platit, samd..iar daca esti freelancer si iti iei concediu veniturile tale sunt pe stop
    Cam asta mi-a venit in minte.

  • @mariusandrei91
    @mariusandrei91 5 ปีที่แล้ว +2

    Activez și eu de acasă. Cea mai mare problemă este provocarea venită din partea frigiderului și al televizorului )) un mare avantaj ar fi și economia financiară.
    Doar acea oră pe zi de transport cu mașina personală în ambuteiaje te-ar despărți de circa 100euro pe lună. Desigur, alți oameni ar spune că dacă primești 1.500 - 2.000 euro în calitate de programator nu ar trebui să fie o problemă, dar - mai bine banii ăștia îi investești în altceva sau îți bucuri părinții cu un cadou.
    La fel, economisești bani pentru prânz. Mâncarea pregătită de tine îți iese mai ieftin și e mai gustoasă.

  • @andreiwessley2995
    @andreiwessley2995 5 ปีที่แล้ว

    Material de buna calitate, tine-o tot asa ^_^

  • @vladabrudanu6557
    @vladabrudanu6557 5 ปีที่แล้ว

    Fain video, voiam sa dau o sugestie
    Pt dezavantaj nr 2, ai incercat sa iti improvizezi un perete/paravan sau alte idei cool ca sa desparti spatiu de birou de spatiu de odihna? Si eu cred ca iti ajuta creierul delimitarile astea, si pt delimitari temporale cred ca intra tot la disciplina, ai putea sa mergi la plimbari dupa orele de munca, in rest blana, keep up the good work :D

  • @miculhack-er2881
    @miculhack-er2881 5 ปีที่แล้ว

    Eu te apreciez si imi place ce faci ca stiu ca muncesti foarte mult ca sa faci un video misto continua tot asa ca te respect

  • @bravomircea2376
    @bravomircea2376 5 ปีที่แล้ว

    Bravo Tinere Artist

  • @Cristian-bg1pr
    @Cristian-bg1pr 5 ปีที่แล้ว

    Esti genial. Tot respectul!

  • @MepsYoutube
    @MepsYoutube 5 ปีที่แล้ว

    Cred ca mi-ar fi greu sa lucrez de acasa. Sufar de sindromul " shiny objects" si de asta cred ca disciplina de la birou ma ajuta mult sa raman focalizat. Daca vreodata voi lucra pentru mine, probabil imi voi inchiria un birou undeva, sau un apartament micut, tocmai pentru a pune linia aia intre Acasa si Munca. As vrea sa vad de la tine un clip in care ne arati cum te autodisciplinezi: sa nu mai dormi o ora in plus, sa iti stabilesti niste limite in ceea ce priveste munca la calculator, etc.

  • @69michaela1
    @69michaela1 5 ปีที่แล้ว

    Buna Cristi ! Si eu lucrez de acasa .Este adevarat in tot ce ai spus .Sunt disciplinata si imi organizez treaba cum vreau eu dar tind sa cred ca muncesc mult mai mult decat as munci in alt loc de munca.Avantajele sunt mai multe pentru mine ,deci continui sa lucrez de acasa .Am timp si pentru casa de a gati si altele .Toate cele bune iti doresc.

  • @patrick0907
    @patrick0907 5 ปีที่แล้ว

    Am fost 7 ani jurnalist de business la o publicatie de top de la noi, plecat in corporatie ca manager de comunicare - renuntat si pornit ca Freelancer intr-un proiect personal. Probably the best decision ever! Ma regasesc in cele spuse de tine uneori, dar nimic nu egaleaza cu timpul pe care care ti-l imparti exact asa cum vrei tu. Succes! Te urmaresc cu drag si te respect pentru decizia luata in urma cu cateva luni. Sa fii bun in tot ce faci! Succese, Cristian!

  • @AlexxWWE15
    @AlexxWWE15 5 ปีที่แล้ว

    Aș mai avea cateva dezavantaje:
    -Unul din ele ar fi inconstanța.Adică sunt perioade cu cerere mare de muncă și perioade cu cerere mică.Și nu iți poti spune că la sfârșitul lunii ai mereu suma x.Nu poti face un plan financiar sigur.
    -Pot aparea situatii neprevazute negative și te vei duce să le rezolvi.La un loc de muncă normal,nu prea puteai pleca. Și nu mai reușești să termini proiectul.
    - Dacă te imbolnavesti,nu ai concediu medical.Nu iti este acoperită suma de bani pierdută pe timpul indisponibilității de muncă.
    - E posibil ca in momentul in care te decizi sa te angajezi la un angajator,să nu ii pese de anii tăi de freelancing și să ai un start prost.
    - Și cred că dacă nu mai găsești de lucru in freelancing nici nu iti este platita indemnizatia de somaj ca nu platesti impozit pe salarii la stat.

  • @filipacro
    @filipacro 5 ปีที่แล้ว +1

    Lucrez de peste un an de acasa si pot sa confirm tot ce ai zis. Cu toate dezavantajele aferente, momentan nu as alege un alt stil de munca. E haotic uneori, dar ma redresez si avantajele in cazul meu sunt peste dezavantaje :)

    • @nicolaebacrau355
      @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว

      Sunt curios să aflu dacă aveți unele soluții referitor la disciplină și productivitate

  • @georgiancernat
    @georgiancernat 5 ปีที่แล้ว

    Jmecherie ma Cristi videourile astes ale tale. Esti simpatic (baiat f inteligent).

  • @trueunluckycat
    @trueunluckycat 5 ปีที่แล้ว

    Intro urile sunt super, iti ador creativitatea. Eu as prefera oricand un salariu fix si un program fix decat sa stiu ca sunt de capul meu. Oricat de disciplinat as fi , tot prefer sa merg la sigur.
    P.s. cel mai jmecher vlog

  • @gabrielbalan821
    @gabrielbalan821 5 ปีที่แล้ว

    La birou mi-ar place să lucrez,așa mai schimbăm aerul,priveliștea,tot!

  • @andreiungureanu3053
    @andreiungureanu3053 5 ปีที่แล้ว

    Salut, Cristi. Eu sunt inginer structurist. Fiind încă la început în acest domeniu (2 ani), munca la birou, înconjurat de colegi, este benefică în progresul meu deoarece pot întreba colegii mai experimentați anumite detalii pe care nu le pot ști fără o experiență vastă. Un alt avantaj este faptul că avem discuții constructive (fiecare își exprimă punctul de vedere în legătură cu anumite situații particulare și ajungem la cea mai bună variantă). În concluzie, poate par puțin egoist, dar după vreo 5..6 ani de experiență mi-ar plăcea să am posibilitatea de a lucra de acasă câteva zile pe săptămână, acele zile în care am nevoie să iau acele ”3 ore” de pauză de care spuneai pentru a putea rezolva anumite lucruri personale (de exemplu) sau pentru a avea timp pentru mine/familie.

  • @Andrei-gt7pw
    @Andrei-gt7pw 5 ปีที่แล้ว

    As putea oricand sa lucrez de acasa ca freelancer (programez de 16+ ani). Ce ma retine? Cateva dezavantaje fara sa cuget prea mult:
    1. Partea sociala - e placut sa ai colegi: o discutie, o cafea, un flirt, un Friday beer, un team-building, etc. Intr-o companie decenta vin si pleaca destui oameni si de obicei stau destul timp sa apuci sa-i cunosti.
    2. Mai putin stres
    - Ca freelancer trebuie sa ai calitati de om de vanzari, sa te poti vinde la pret bun. Majoritatea IT-istilor sunt jalnici la capitolul asta.
    - Esti constant in alerta in cautarea urmatorului proiect. Proiectele bune si interesante nu sunt asa usor de gasit. Daca vrei 30+ eur/$ pe ora, e mai greu, clientii care prefera freelancerii o fac dintr-un motiv (munca ieftina)
    - Stres cand clientul nu e tech savy si trebuie sa-i explici de ce anume un task a durat atat de mult. Din nou, daca nu esti bun ca vanzator si nu convingi, poate fi nasol la urmatorul punct:
    - Invoicing - facturarea orelor lucrate, o alta bataie de cap, trebuie sa inveti sa facturezi, cum declari taxe si alte acte, poate ai nevoie si de o entitate juridicaj sau un pfa, ceva.
    In Ro, imi imaginez ca poate fi destul de nasol. Daca-ti faci firma si vrei si pensie, ai un pic de bataie de cap - esti salariat la propria firma, trebuie sa-ti calculezi salariul in asa fel incat sa platesti cel mai mic impozit, chestii de genul.
    - Estimarile- sursa vesnica de stres in lumea IT, mai mult insa cand developer-ul si vanzatorul sunt aceeasi persoana.
    3. Auto-disciplina - cred ca nu-i subliniat destul aspectul. Oamenii in general nu au vointa\disciplina, mai ales generatia noua. Evident sunt si exceptii.
    4. Poate mai putin relevant dar totusi important (pentru mine): mancarea. Daca esti pretentios si vrei sa mananci sanatos, pierzi timp si cu asta, cand trebuie sa te ocupi tu de problema. Poti sa fii frugal, sa imbuci pe apucate, dar daca gandesti pe termen lung nu prea merge. La o companie decenta, ai pranz decent si variat. (poate mai greu in Ro, cateringul era destul de nasol cand eram in tara).

  • @florindanielpetcu1810
    @florindanielpetcu1810 5 ปีที่แล้ว

    Lucrez de acasa de aproape 5 ani. Cel mai mare dezavantaj este motivatia! Pentru o perioada treci peste acea bariera spatiala si temporala munca-timp liber/casa. Ai tendinta de a impinge rezolvarea taskurilor spre deadline, daca nu ai motivatia de a termina cat mai repede pentru a profita de timpul liber. Pe de alta parte, avantajul este ca atat timp cat beneficiarul primeste la timp si calitativ outputul tau, tu poti face orice pe langa jobul tau, de la proiecte personale ( sau ceva extra), pana la a sta mai mult cu prieteni si familia. Dupa mai multi anu de lucru de acasa, simti o deconectare fata de lumea reala, si asta iti poate afecta viata sociala, daca nu gasesti activitati sau hobby-uri prin care sa intalnesti persoane noi cu care sa interactionezi

  • @AtlanticShop24
    @AtlanticShop24 3 ปีที่แล้ว +1

    Cand lucrezi de acasa nu mai pierzi timpul cu deplasarea la locul de munca si inapoi , eviti infectarea cu covid la locul de munca, nu mai platesti chirie pentru birou , nu mai cheltuiesti banii cu benzina pentru a te deplasa la birou , nu mai inghiti poluarea din trafic, poti sa bei si o bere in timp ce lucrezi , acasa ai in frigider tot felul de chestii , mai manaci un fruct , daca simti ca ai intepenit pe scaun opresti lucrul cand vrei si faci exercitii fizice de cate ori vrei, iti reglezi temperatura in camera asa cum vrei , aerisesti de cate ori vrei etc

  • @SunChaseJourney
    @SunChaseJourney 5 ปีที่แล้ว

    Daca nu lucrezi la birou, nu e neaparat sa lucrezi de acasa. Poti lucra de oriunde. De 3 ani de cand lucrez freelancer am schimbat “biroul” de sute de ori. Am lucrat de la munte, mare, desert sau jungla din peste 30 tari.

    • @SunChaseJourney
      @SunChaseJourney 5 ปีที่แล้ว

      Filmam si vloguri pe youtube despre calatoriile noastre

    • @nicolaebacrau355
      @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว

      Da, în junglă, bună idee, chiar și pentru munca la birou. Ca dezavantaj, poate să dea o puma peste tine, dar avantajul e că ai adrenalină, îți stimulează productivitatea.
      photos1.blogger.com/blogger/6280/2916/1600/ms.3.jpg
      Glumesc :)

  • @PescuitsiNaturacuAlexMoisuc
    @PescuitsiNaturacuAlexMoisuc 5 ปีที่แล้ว +30

    Salut, am lucrat 3 ani de acasa, primele 6 luni au fost foarte bune dar dupa incepe sa iti lipseasca interactiunea cu oamenii. Am ales sa lucrez la un birou si mi se pare mult mai bine.

    • @alexandrumolnar1716
      @alexandrumolnar1716 5 ปีที่แล้ว +3

      Deconectat acasa in propria pestera, NOT FUN ! subscriu :D

    • @redguard128
      @redguard128 5 ปีที่แล้ว +4

      Lucrez de aproape 15 ani de acasă. Urăsc oamenii foarte mult (mă refer la prostia lor, dificultatea de exprimare și planificările făcute după ureche). Dacă așa e și muncind la birou, probabil aș fi fost închis deja la ce carnagiu aș fi făcut.

  • @v1std
    @v1std 5 ปีที่แล้ว

    Le-am experimentat pe ambele. Mi s-a intamplat sa pierd contactul cu oamenii. Intr-adevar este fain sa lucrezi de acasa insa foarte important sa-ti faci un program si sa te tii de el. Este ca la dieta de slabire lucrul acesta :)) Felicitari pentru vlog-urile jmechere si creative!

  • @spineshivers
    @spineshivers 5 ปีที่แล้ว

    Eu lucrez de-acasa de opt ani si locuind singur, lucrez gol pusca adesea. :)) Cel mai confortabil e costumul lui Adam. Dai o basina nestingherit, toaleta e aproape. Poti fuma "la birou", nu pierzi timp pe drum, nu inghetat iarna cu zece haine, nu murit de cald vara la 40 de grade etc. Cu disciplina am rezolvat usor. Desi lucrez acasa, mi-am facut program de birou. De luni pana vineri de la 10 (not a morning person) la 18. Dezavantaje cu interactiunea umana. La birou mai faci o gluma, mai dai de unul si altul. Cand ies in week-end cu amici am momente in care nici nu stiu ce sa fac de la atata izolare. Plus ca da, pierzi notiunea timpului.

  • @ioanatetelea973
    @ioanatetelea973 5 ปีที่แล้ว

    Cel mai mare avantaj al lucrului de acasa e productivitatea, faci intr-o zi ceea ce poate ai fi facut intr-o saptamana la birou. Biroul iti ofera intr-adevar acea partea de socializare, statul la cafea/tigara etc - dar tot aceasta socializarea este cea care te face sa fii foarte putin productiv intr-un mediu office. Nici eu, momentan, nu as da lucrul de acasa sau din spatii de coworking pe munca intr-un birou.

  • @solomasla6977
    @solomasla6977 5 ปีที่แล้ว +3

    Sunt fulltime freelancer pe freelancer.com, de 3-4 ani. Cel mai mare dezavantaj este ca pierzi mult timp incercand sa prinzi proiecte noi sau sa-ti gasesti clienti. As angaja pe cineva care sa se ocupe special de partea asta pentru mine. In rest, totul e mult mai avantajos decat sa fii angajat, trebuie doar sa fii echilibrat.

    • @OutSider03
      @OutSider03 5 ปีที่แล้ว

      cauta-ti un om in vanzari

  • @FlorinSoldan
    @FlorinSoldan 5 ปีที่แล้ว

    Am auzit pe cineva de succes într-un interviu in care spunea că el pentru a se motiva sa faca ceea ce își propune se recompenseza cu ceva atunci cand isi atinge obiectivul și se "autopedepseste" atunci când nu o face. Mi se pare o idee foarte buna in special pentru cei care nu au un șef care sa le spuna ce sa faca. E valabilă și pentru task-uri mai mici.

  • @1romantech
    @1romantech 5 ปีที่แล้ว

    A lucra la birou îți poate lua până și la 2-3 ore pe zi doar pe navetă, o oră pe zi e chiar un caz bun :D

  • @spruceguitar
    @spruceguitar 5 ปีที่แล้ว

    Videourile sunt superbe. Eu am fost intotdeauna un om care lucreaza in birou / clinica.
    Temporar lucrez de acasa de cateva luni pana luna viitoare, cand de abia astept sa ma reintorc la lucru. E important sa iti si placa unde lucrezi. Pentru mine e ideal ca serviciul sa nu fie acasa. Salutari din 🇨🇦

  • @alecubogdanionut
    @alecubogdanionut 5 ปีที่แล้ว

    Salutare. Ai atins un subiect nou pentru Romania cu o ascensiune de interes pentru aceasta optiune, in special pentru companii care au nevoie de un boost masiv de creativitate si/sau solution focus.. M-am gandit mult la aceasta optiune si am sa incerc sa sintetizez mai jos:
    Lucrul de acasa:
    - este mai productiv raportat eficienta/ora lucrata
    - este mai flexibil dpdv al organizarii timpului
    - este mai economic dpdv al t costurilor cu deplasarile zilnice (daca nu sunt decontate de companie)
    - este benefic (si) pentru companie dpdv al costurilor spatiilor de birouri
    - este benefic pentru aglomerarea transportului in comun si a traficului (colateral descurajeaza poluarea)
    - este o optiune atractiva (importanta) in cadrulprocesului de recrutare
    - nu te simti ,,urmarit,, la lucru
    - etc
    -
    ......dar:
    - necesita muuuuuult mai multa disciplina (paradoxal)
    - presupune costuri suplimentare personale dpdv infrastructura IT/utilitati (daca nu sunt decontate)
    - angajatii raman ,,captivi,, , izolat de grup
    - nu te ,,rupi,, de mediul de lucru si implicit de stres
    - diminuarea frecventei cu care primesti feedback (neplanificat - bazat pe discutii spontane)
    - patrunzi mai greu in lumea celorlalti (intelegi mai greu rationamentele pe care isi contruiesc ceilalti diverse idei sau procese)
    - ingreuneaza cunoasterea reciproca a oamenilor implicati in proiecte
    - riscuri de epuizarea ``inconstienta``(se pierde notiunea timpului)
    - nu il recomand pentru posturi care presupun lucrul in echipa
    - diminuarea contactului direct intre participantii unui proiect (inca sunt indecis in legatura cu asta pentru ca tehnologia de astazi insista asupra conexiunilor online; probabil videonferintele vor deveni un tool - excesiv - promovat in relatiile profesionale)
    - etc
    Ca sa concluzionez, lucrul de acasa nu este pentru oricine. Oamenii au diverse nevoi care trebuiesc satisfacute si de care nu sunt constienti decat dupa ce pun in balanta plusurile si minusurile.
    Asa cum ai mentionat, multi considera facil si comod lucrul de acasa, iar datorita acestui mindset va trece mult timp pana cand va fi evaluata corect aceasta optiune pentru ca va beneficia din start de un oarecare avantaj...
    Numai bine!
    P.S. Nu lucrez in domeniul IT iar cele de mai sus reprezinta viziunea mea in ce priveste subiectul disputat. :)

  • @AndreiRotariu
    @AndreiRotariu 5 ปีที่แล้ว

    Felicitari pentru content Cristi, o sa fac si eu un video cu acelasi subiect din perspectiva mea ca si "Designer". Cumva o sa fie cam aceleasi lucruri de punctat. Thumbs up!

  • @denisamdu9477
    @denisamdu9477 5 ปีที่แล้ว

    yey ai postat!

  • @AlinaNegoescuqi
    @AlinaNegoescuqi 5 ปีที่แล้ว

    Interesant clipul. Eu lucrez de acasa de ceva timp si da mi-a luat o luna sa ma autodisciplinez. Cand lucrezi de acasa, nimeni nu te monitorizeaza sau asa avem senzatia, insa trebuie sa fim organizati si e bine sa ne trezim mai devreme. Eu am zile in care ma trezesc la 5:00 tocmai pentru a termina alte treburi ce nu tin de job pana la 08:00 si apoi sa lucrez linistita. Treaba cu linistea e relativa, pentru ca poti avea galagie in casa sau de la vecini care lucreaza cu bormasini sau tipa etc
    La mine solutia este sa-mi pun castile si sa ascult muzica relaxanta in timp ce lucrez pentru a ma putea concentra.
    O idee ar fi sa muti biroul in alta camera, astfel incat sa nu ai tendinta de a sta peste program, totusi somnul conteaza mult.
    Momentan ai biroul in aceeasi camera unde dormi, insa poti pe viitor daca reusesti sa strangi suficienti bani sa-ti cumperi un apartaemnt sau o casa si sa-ti faci biroul in alta camera, nu unde dormi. Sper sa-ti fie de folos sfatul meu.
    Mie imi place sa lucrez de acasa si chiar ma bucur ca exista aceasta varianta, pentru ca am mai mult timp pentru mine si prieteni, familie etc

  • @stannciubogdan
    @stannciubogdan 5 ปีที่แล้ว

    DP si Editare video, 6 luni acasa(+ce era de filmat pe teren) si 3 luni de la birou.
    E diferenta de la cer la pamant, ai un colectiv(cel putin eu am) cu care impartasesti idei, productivitatea s.a dublat, nu mai stau nopti nedormite si trezit la 5 dupa amiaza.
    Si in plus fata de asta, e mintea mai sanatoasa, ai ceva de facut, ii raspunzi clientului "maine cand ajung la birou". Ai un pogram fie facut de tine fie prestabilit, care nu iti mai afecteaza gandurile si te intuneca deadline-urile incat te fortezi si tragi tare 16-18h sa termini proiectul 😁

  • @teodora3592
    @teodora3592 5 ปีที่แล้ว +2

    Salut!😊
    Personal ,as vrea sa lucrez la birou deoarece este interesant si communici cu oamenii.
    Insa as vrea sa lucrez de acasa cam de la 36 de ani pana la pensie.
    Te salut ,Cristi.🙋Astept urmatorul video.
    Cel mai jmecher vlog!
    JMECHERIEEEEEE 😀

  • @RefractArt
    @RefractArt 5 ปีที่แล้ว

    Hey, sunt dintr-un oras relativ mic, lucrez de 3 ani de acasa ca motion graphics artist, pot spune ca resimt toate avantajele si dezavantajele mentionate de tine. Consider ca momentele in care doresc sa interactionez cu persoane fizice sunt mult mai rare decat cele cand vreau sa ma afund in studii si explorare inconjurat de liniste (asta pana cand incep vecinii cu bormasina). Am avut marele ghinion de a avea numai experiente neplacute lucrand pe teren sau la un birou. Asta include invidia colegilor fata de anumite aspecte personale, barfele, lucrul in echipa care de cele mai multe ori nu duce decat la nemultumiri, avand in vedere ca nu toti membrii echipei au acelasi randament sau capacitate cerebrala.
    In general sunt foarte satisfacut de lucrul de acasa, sunt propriul meu sef si autodisciplina isi face simtita prezenta atunci cand ies afara din casa.
    Un video foarte interestant si pe aceeasi lungime de unda cu a mea.
    Cheers.

  • @h1ghpower
    @h1ghpower 5 ปีที่แล้ว +2

    Citești gânduri mai nou, Cristi ? Chiar aveam dilema asta zilele astea... Ai venit la fix..și ai punctat că de obicei in video mai frumos ca FC Barcelona în campionat.... Mersi

  • @acsy10000
    @acsy10000 5 ปีที่แล้ว

    Scurt si concis!
    PS: genial intro-ul!

  • @weavertheodore9084
    @weavertheodore9084 5 ปีที่แล้ว

    E o temă foarte bună, mulţumim :)

  • @nonname2686
    @nonname2686 5 ปีที่แล้ว

    frate tu esti pre bun si eu sincer ma mandresc ca avem asa romani inteligenti si sincer mai rar oameni ca tine tot respectul
    dar totusi vrei sa ne arati cu programezi tu ori ce daca vrei si daca poti sa arati

  • @julakis
    @julakis 5 ปีที่แล้ว

    Disciplina e totul aici. Partea misto e ca tu decizi absolut tot ce faci, iar daca esti un om disciplinat si organizat e pur si simplu un dream job sa fii freelancer in cam toate domeniile.

  • @bitcointutorials7076
    @bitcointutorials7076 5 ปีที่แล้ว

    Dupa cativa ani de muncit de acasa, mi-am dat seama ca e mai eficient sa ai un birou intr-un hub. Intr-un bloc de locuinte te impregnezi de duhul acelui spatiu, preponderent destinat somnului si trandaviei. La birou te incarci de o energie a locului plina de concentrare.

  • @lucianionut6093
    @lucianionut6093 5 ปีที่แล้ว

    ''Cel mai frumos lucru e sa faci ce iti place si sa castigi si bani din asta, nu sa munceti din scarba.''