Voorbeeldles psychologie KU Leuven

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 25

  • @yaninajans
    @yaninajans 4 ปีที่แล้ว +22

    oh dit vind ik heel interessant! ik zit nu in het 4de middelbaar en psychologie spreekt me echt aan.

    • @thewisefools7014
      @thewisefools7014 3 ปีที่แล้ว +1

      No way, ik zit ook in het 4de en vind psychologie ook heel interessant nicee.

    • @saatee100
      @saatee100 ปีที่แล้ว

      Laat je niet vangen aan pseudo “wetenschap” leer wiskunde in de plaats

    • @alexinedrappier6985
      @alexinedrappier6985 หลายเดือนก่อน

      @@saatee100 Beste, wat jammer te lezen dat dit het beeld is dat u hebt van deze wetenschappelijke discipline. Ik ben een enthousiaste studente en zit ondertussen in mijn 2de jaar psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Met de ervaringen en inzichten die ik reeds heb verworven, kan ik u met alle zekerheid op het hart drukken dat psychologie wel degelijk een wetenschap is. Onze opleiding zit vol met statistiek en onderzoeksmethoden. We worden opgeleid tot "scientist-practitioners". Daarmee wordt bedoeld dat we bij het behalen van ons diploma in staat moeten zijn om te kunnen handelen als psychologen in het werkveld, maar ook de nodige wetenschappelijke skills moeten kunnen inzetten. Elke gediplomeerde psycholoog zet dagelijks interventies in die volledig empirisch zijn onderbouwd. Jammer dat daar nog steeds twijfel over bestaat. Ik wens u nog veel succes met de inzichten die u ongetwijfeld zal verwerven in de wiskunde als "echte wetenschap". Ik kies ervoor om dieper te duiken in de wetenschap die mij echt passioneert: de psychologie. 🙂

  • @justine3741
    @justine3741 4 ปีที่แล้ว +4

    Is dit een les van in het eerste jaar bacheloropleiding?

  • @abonneebot2354
    @abonneebot2354 5 ปีที่แล้ว +7

    Ik moet nog even door studeren, heb VMBO Kader gedaan en doe nu MBO 2 Beveiliger, hoor eigenlijk MBO 3 te doen, maar dat doe ik hierna en anders misschien meteen niveau 4.

    • @loven7970
      @loven7970 3 ปีที่แล้ว

      Met kader kun je meteen naar niveau 4, doe ik ook nu!

  • @tamaragenar2636
    @tamaragenar2636 4 ปีที่แล้ว +1

    Dank u

  • @sude7979
    @sude7979 4 ปีที่แล้ว +5

    Hoe lang duurt opleiding voor psycholoog worden

    • @stien8152
      @stien8152 4 ปีที่แล้ว +1

      Minstens 5 jaar

    • @jonasjwz2518
      @jonasjwz2518 4 ปีที่แล้ว +4

      Een bachelor duurt 3 jaar zowel professioneel als academisch. Professioneel is aan een hoge school, academisch is aan een universiteit. Indien je kiest voor een hogeschool ben je zelf geen psycholoog maar psychologisch consulent, je kan dan ook doorstromen naar de richting psychologie aan de universiteit en dit is dan via een schakelprogramma van 1 tot 1,5j. Via academische kan je meteen doorstromen zonder schakelprogramma. De basis psycholoog is dus 5j indien je start via de universiteit en niet blijft steken. Daarna kan je nog verder specialiseren i bijvoorbeeld een geestelijke gezondheidspsycholoog, in een psychotherapie (therapeut) enzovoort.

  • @starcommunication279
    @starcommunication279 2 ปีที่แล้ว +2

    theorie maar weinig essentie en dure taalgebruik

  • @marcoposch4062
    @marcoposch4062 3 ปีที่แล้ว +1

    KUL...(flauw grapje)

  • @TheAustino75
    @TheAustino75 6 ปีที่แล้ว +3

    Er zijn zo veel leerlingen daar! Zo anders dan het middelbaar!

    • @jonasjwz2518
      @jonasjwz2518 4 ปีที่แล้ว +1

      Valt nog mee afhankelijk van les, bij ons zit je gemiddeld met zo’n 300 studenten tot 500 studenten.

  • @SebastiaanVaz
    @SebastiaanVaz 6 ปีที่แล้ว +5

    Wat heeft dit te maken met psychologie...

    • @AS-sf8vq
      @AS-sf8vq 6 ปีที่แล้ว +6

      Sebastiaan verrassend veel! Is basis.

    • @ExuTrioz
      @ExuTrioz 5 ปีที่แล้ว +8

      Je kunt geen psychologie leren zonder een basis aan redeneren te hebben

  • @1glassMilk
    @1glassMilk 2 ปีที่แล้ว

    Ik wil wel even stellen dat de psychologie in zijn algemeenheid nooit de juiste manier is om mensen te helpen. Dit komt ten eerste omdat de psychologie niet bepaalt wat goed en slecht is voor de mens. Een omschrijving wat goed en slecht is voor de mens. Dat is belangrijk omdat voordat je mensen probeert te helpen je eerst hoort te bepalen waar je in gelooft en wat je denkt dat goed voor de mens is. Al deze onderdelen ontbreken in de psychologie. De psychologie heeft geen omschrijving van wat goed is voor de mens en heeft geen document waarin staat waarin het gelooft. En dat is precies de reden waarom mensen die niet weten wat psychologie is denken dat psychologie problemen van mensen kan oplossen. Als je geen doelen stelt en geen geloof hebt, dan kun je ook niet zeggen of je plannen goed zijn of slecht zijn. Nooit hoor je dat er iets fout gaat in de psychologie, want een definitie van waar het naar toe wil bestaat niet. Pas wanneer je bepaalt waar je in gelooft dan pas kun je zeggen of je plan goed is of niet goed. Zijn er denkbeelden die wel aangeven wat het doel is van de mens? Ja, het christendom. In het christendom gaat het erom om voor jezelf en je naaste te zorgen. Om de waarheid als hoogste te stellen. En Om je familie te eren. Al deze waarden zijn vastgesteld in documenten. Als je als christen hier niet aan houdt kun je hier elkaar op aanspreken. En het is een doel voor de mens. Deze twee zaken ontbreken in de psychologie. De psychologie kent geen document en zegt niet wat goed is voor de mens. En dat is niet goed. Het is niet goed dat wij onze zwakste mensen sturen naar de psychologie zonder doel. De psychologie zal nooit een mens vertellen welke richting hij of zij op kan gaan. Dat staat namelijk nergens vermeld. Elke psycholoog heeft een ander wereldbeeld en mensen hebben dus geen constante factor. Het christendom wel. Juist het idee of iets goed of slecht is voor de mens maakt iets interessant en waardevol. Maar de psychologie brandt zich niet aan deze vraag. Daarom lijkt het alsof er nooit iets fout gaat in de psychologie. Maar dan herinner ik iedereen eraan hoeveel problemen er zijn in de jeugdzorg, ggz en alle andere instellingen die zich baseren op de psychologie. Zwakkeren hoor je liefde, sturing en richting te geven. Durven uit te spreken voor naasteliefde. Dat geeft mensen richting en doel in het leven. De psychologie is een set onderzoekers die onderzoeken doet naar de menselijke ziel met de gereedschapskist van een natuurkundige. Maar een gebroken hart kun je niet aan elkaar metselen. Daar is liefde voor nodig, aandacht, inzet, luisteren en een doel voor de mens. Dat is iets wat de psycholoog misschien als persoonlijk mens kan geven, maar de psychologie in zijn algemeenheid niet kan omdat het zich niet uitspreekt wat goed is voor de mens.

    • @chinogonzalez9993
      @chinogonzalez9993 ปีที่แล้ว +1

      Broer hso begint gy opeens over christendom😂

    • @1glassMilk
      @1glassMilk ปีที่แล้ว

      @@chinogonzalez9993 Omdat de psychologie geen uitspraak doet over wat goed is voor de mens en voor de toekomst van de mens. Het christendom doet dat wel. Dat zijn de Tien Geboden en ook de leer van Jezus. Dat geeft de richting aan het leven voor mensen. Zo een richting is er voor zover ik de psychologie heb leren kennen niet.

    • @guusstraathof3387
      @guusstraathof3387 ปีที่แล้ว

      Waarom is wat het christendom als “goed” ziet goed?

    • @1glassMilk
      @1glassMilk ปีที่แล้ว

      @@guusstraathof3387 Ten eerste is het goed omdat het christendom zegt dat het goed is. Het christendom maakt een onderscheid tussen goed en niet goed. Wij mensen hebben keuzes nodig. Dat het christendom iets goeds heeft is al goed.
      Dan is de vraag waarom het goed is. Het goede in het christendom is goed omdat het leidt tot samenleven, bewust zijn dat je met anderen op deze aarde leeft en leidt tot bescheidenheid. En dit is nodig om goed samen te leven. De psychologie zegt hier weinig duidelijks over.
      Bijvoorbeeld... "eer je vader, eer je moeder" betekent dat hoe moeilijk het soms kan zijn met je ouders... probeer contact te houden. Het zijn je enige ouders. Jij bent verbonden met je ouders.
      Probeer te zorgen voor armen.
      En vele verhalen in de bijbel zorgen voor bescheidenheid. Een voorbeeld is bijvoorbeeld "kijk niet naar de splinter in het oog van de ander, maar kijk naar de balk in je eigen oog." Tuurlijk kun je iets zien bij anderen... maar soms kun je zelf ook iets anders doen.
      En natuurijk kun je deze dingen als atheist ook doen. Maar het pluspunt van het christendom is dat je samen gelooft en dat je elkaar kunt helpen in het geloof. En het geeft richting I het leven. Juist omdat het christendom zich uitspreekt.

    • @secretow8878
      @secretow8878 11 หลายเดือนก่อน

      @@1glassMilk maar wat heeft dat te maken met psychologie ? studie van de menselijke geest? maakt geen enkele uitspraak over goed en slecht en probeert niemand te controleren. jij hebt het over klinische psychologie of misschien therapie? waar ze mensen in een problematische of negatieve (voor hun of hun omgeving) proberen te helpen, accommoderen,...