Mobila in serie sau la comanda? Avantaje, dezavantaje si diferente
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 24 ธ.ค. 2024
- Atunci cand vine momentul de a cumpara mobila alegerea nu e tocmai usoara. Prima alegere vine cu decizia de a alege mobila in serie sau la comanda. Iti explic diferentele si te invat acele amanunte care iti scapa la calcul. Caci e important sa nu compari mere cu pere.
Te roog, spune mi o firma bună de unde sa iau ușile de bucătărie din MDF vopsit cu frezare partiala doar unde se pune mana sa se deschidă sper ca e mai frumos. Oare Egger, e ok, am văzut ca au la mam bricolaj. Dar lucioasa sau mat? Ce părere ai de culoarea Alb ?
Care ar fi limita la care se monteaza picioarele fata de marginile corpului inferior? Intre 40 si 80 mm?
Nu exista o limita standard. In general, la 40-50, dar depinde de deschiderea masinii de spalat vase (care te poate arunca mai in spate). In lipsa acelei limitari este o chestiune de aspect si preferinte personale. Mai in spate de 6-7 cm nu m-as duce totusi, e prea mare spatiul.
@@TatiPoate la masca de chiuveta am pătit-o. Are 800/460, era blatul si chiuveta de compozit pusa pe corp si am deschis ambele usi sa fixez sifonul si s-a rasturnat corpul cu totul in fata.
De cate ori deschid usa cam tremura masca desi mai am acum si sase placi de 40/40 cm de gresie, patru cutii cu rest de adeziv pt faianta&rosturi si aspiratorul si o trusa de scule.
Va trebui sa intorc masca si sa montez piciorusele mai in fata.
Vă multumesc pt raspuns.
O întrebare am , ideal ar fi să am toate electrocasnicele cumparate înainte sa mi dau comanda la o mobilă de bucătărie sau ?
da, ca sa poata mobilistul sa ia in calcul toate caracteristicile speciale ale electrocasnicelor
@@TatiPoateEu am avut hota cumparata inainte, i-am aratat-o i-am spus ca are 30 mm latime si cand a venit sa o monteze corpul avea 31,8 mm cu grosimea usii cu tot, asa ca marginea hotei este in exterior si risc sa o sparg cu usile corpului cand deschid sau inchid ca am doua rafturi deasupra hotei.
Salut, tocmai am comandat un dormitor format din: Pat ,2 noptiere si un drasing cu uși glisante
Materialul este MDF format din 2 culori am de plătit 8700 de lei este ok??
Dar servanta aceia cu 3 - 4 sertare unde se pune lenjerii... nu aveți ?
Sal. Pt mine este fix pe dos de cum ai zis. A fost de fiecare data mai ieftin si mai prost sa lucrez cu "mobilisti" (am vreo 6-7 bucatarii experienta) decat Ikea.
Am un apartament cumparat recent din faza de constructie care va fi gata la anul. Cel mai probabil o sa iau bucataria de la Ikea si o s-o montez singur. O mica observatie, voi lua blat de ceramica de 20mm (a aparut recent la Ikea, taiat si finisat de ei) sau granit de la altii.
Niciodata nu voi intalni montatori de mobila care sa aiba atentie la detalii si care sa regleze si sa alinieze asa cum fac eu (nu ma ocup cu asta, am in schimb cam 17 ani de experienta in usi de interior si termopane, vanzare, proiectare, masuratori si mult mai putin montaj). In schimb ma ia de pe acum plansul cand ma gandesc la spatele si genunchii mei.
:) ikea e acolo la granita dintre serie si studio de mobila. Calitate impecabila cu neajunsul montajului. Dca ate pricepi sa configurezi comanda e cu atat mai bine. Cat despre mobilisti...poate nu ai gasit inca mobilistul cu care sa te intelegi. Din pacate, profesionisti sunt putini :(
@@TatiPoate Daca resursa umana ar fi fost mai OK, mai ca mi-as fi facut o firma de mobila la comanda
@@bogdanioachimescu2611 ce functie detii la ikea dumneata compari un pal de 16 care este la ikea cu unul de 18 care îl face un mobilist mai lasati vrajeala asta cu ikea cu dedeman sau eu stiu ce magazin mergi la ei sa cumperi un anume mobilier si trebuie sa cumperi doar ce diminsiuni au ei sau sa faci casa dupa mobila lor
@@sandufulgan7087 Mobila din pal este mult mai mult decat grosimea materialului. Cunoscatorii stiu si ca diferenta de pret si performanță intre aceste grosimi este minima. Motivul pentru care Ikea, in particular, folosește grosimi mai mici si in general incearca sa foloseasca materiale cu densitate cat mai mica, este de natura logistica. Adica volum si greutate. In afara de pal mobila mai contine si alte materiale, eventual, la fronturi si accesoriile si feroneria. Apoi mai este acel ceva pe care doar firmele mari si cu viziune il au: ingineria din spate. Design, proiectare, prototipare, teste, mai multe generatii ale aceleiasi game, continuu perfectionata.
Nu lucrez la Ikea, nu am lucrat sau ceva de genul. Doar ca pentru calitate echivalenta, alte firme ma usureaza de mult mai mult cascaval. Este o chestie de bani, chiar daca trebuie sa ma chinui eu sa le car, sa le montez si sa fac compromisul de masuri standardizate.
@@bogdanioachimescu2611 daca vrei mobila standar te nuci la ikea daca vrei cum vrei tu te duci la cineva care face mobila pe comanda si platesti în plus normal nu discutam de carat de asamblat vorbim de mobila la ikea gesesti standard
👍
:)
Multumim de informatii...dar ai uitat un lucru foarte important la mobila la comanda mobilierul va fi pe culoarea aleasa atat interior cat si exterior in schimb la mobilierul din magazin majoritatea sunt albe pe interior,mie personal nu imi place sa vad mobila alba pe interior si ext sa fie alta culoare
Aici e discutabil. La bucatarie eu apreciez albul, vad ce e mai bine in interior. Dar bucataria prin constructie e diferita, corp langa corp, acoperit de blat si de front. La o sufragerie corpurile sunt in general de sine statoare si culoarea din ext va fi si pe interior. Si da, la serie, pentru economie, se foloseste uneori pal cu melamina alba pe interior. Dar repet, e si o chestiune de gust, albul face corpul mai luminos pe interior si vezi mai bine inauntru.
Pe vremuri , o mobilă de bucătărie era făcută , si achiziționată , pentru toată viața . Oamenii nu-și făceau probleme față de cum arată , ca și astăzi ( grandomania proștilor ) , ci ce se produce acolo , și ce se întâmplă acolo . Nici in cur nu-i interesa , cum arată , și ce funcții poate îndeplini .
pe vremuri si rufele se spalau la rau. Uneori progresul e si bun. De acord, ca acum un procent mai mic de bucatarii mai si produc mancare, dar asta nu inseamna ca e gresit sa ne preocupe utilitatea si aspectul
@@TatiPoate Corect . Așa este . Mai ales la bucătăriile " open space " . Faci tocăniță , fripturi , sarmale , sau ciorbă de burtă , și miroase a mâncare , toată casa , și toate hainele , plus ce se mai depune pe mobilă , covoare și haine . Iar de mâncat numai la restaurant , nu-și poate permite oricine .