Salut Alex! Eu si sotul meu (27, respectiv 29 de ani) tocmai facem prima renovare din viata noastra. Vreau sa iti spun ca toate videoclipurile tale ne-au fost foarte utile, de la cele de mobilier pana la cele de electrocasnice si nu numai. Esti tare si multumim pt aceste videoclipuri!
@@draudes657 Nu neaparat.... Flisele de faianta de pe bazin se lipesc doar in cele 4 colturi cu spuma poliuretanica adeziva (cea pentru polistiren),apoi se chituieste. Cand trebuie sa umbli,se scot flisele cu o scula metalica (sarma otelita) in forma de L care se introduce prin rost si se roteste taind spuma la colturi,se rezolva problema,apoi se remonteaza cum am zis mai sus si se chituiesc. Atentie sa nu puneti spuma pe toata flisa ca e mai adeziva decat CM 11 sau CM 17 si n-o mai scoateti intreaga in veci. Daca ati pus CM 11 sau CM 17 la bazinul de apa,pregatiti-va de spart......
De acord, îți trebuie scara dar structura lor e mai solidă decât a celor la care se deschid ambele părți. Până la urmă, orice soluție tehnică are avantaje și dezavantaje.
Alex, mi-ar placea un episod cu niste DA-uri, lucruri pe care te bucuri ca le-ai facut si nu ai renunta niciodata la ele 🙂. Multumesc mult pt acest episod, cu NU. Fff util! Succes!
Rostrurile le spal cu apa fierbinte cu sare de lamaie plus ceva detergent( ca cel de vase de ex) lasam putin sa actioneze solutia, apoi spal cu o perie si ies foarte bine. Le fac la baie in zona de cada si pe jos. Solutia aceasta dizolva calcarul si mucegaiul.
10.Rosturi deschise la culoare nu le recomand nici la bucatarie denasupra plitei/aragazului. Am avut eu o faianță alba superba și scumpa și cu rosturile albe mi- au mâncat zilele pana am schimbat- o. Cata dreptate ai în tot ce ai prezentat
Salutare! Poate mentionezi in materialil cu backsplash si ce solutie avem ptr. a etansa rostul dintre blatul de bucatarie si contrablat(backsplash). Eu am pus faianta texturata (are niste forme in relief) si acum imi pare rau ptr. ca am realizat ca acele profile care se pun la perete(sau inaltatoare ) nu vor etansa pe faianta ptr. ca e cu forme in relief. Probabil o sa fiu nevoit sa pun silikon,altfel…? 😢
@@cornelciobica8775Atenție , silicon rezistent la temperaturi relativ înalte (eventual) pentru când se gătește mai mult sau în vase cu diametrul mai mare ( precum ... zacusca 😉). Ori o etanșare cu chit epoxidic impermeabil (sau/și deasupra un strat de silicon). Dar cred că cel mai bun sfat vi l-ar putea oferi cei de la Leroy Merlin din apropierea domiciliului dumneavoastră . Intrați pe siteul respectivului magazin și scrieți -le întrebarea . Va vor răspunde . Fie vă vor suna la numărul indicat fie vă vor trimite prin email răspunsul.
Ptr curățat chitul de rosturi soluția de Asevi este genială. Se da pe rosturi și se lasă cam 5 minute. Are loc o reacție chimica. Apoi freci puțin cu o perie mai aspră. Și după ștergi cu mopul. Rosturile rămân ca noi. Dacă vrei după ce le.ai curățat sigilează.le cu o soluție.
Salut, am avut ca multi altii probleme cu mucegai in rosturile de la baie. Solutia a fost sa scot chitul (cu lama diamantata, cu cutterul schimband zeci de lame). Apoi le-am refacut si imediat le-am sigilat cu lac poliuretanic (am folosit un varnish gloss PU2K de la Isomat). E bicomponent si dupa intarire se face ca sticla. A luat mult timp si efort fizic dar in final a meritat, mucegaiul si mizeria nu mai prind pe ele. Stiu ca exista si chituri epoxidice care sunt mai putin poroase si sunt si hidrofuge dar n-am incercat.
DOMESTOS albește orice (includiv rosturile albe din gresie) !!!!!!! 👍 Oh! Bine că ne-ai spus despre chiuvetele colțoase! 🤗💕 Chiar nu mă gândisem... 👍 O greșeală pe are NU am să o mai repet: dărâmarea cămării din bucătărie ! P.S. Toți alergăm după dressing-room 🥰, însă demolăm cămara 😳🤯 Oricâte dulapuri ne-am face - oricâte - NU VOR ÎNLOCUI spațioasa și utila cămară! Cumperi numai cartofi congelați ? Dar ceapă - așa mi-e de urât să umplu unul din sertarele de legume-fructe ale frigiderului numai cu ceapă... !? Te duci ~zilnic să cumperi bulion? UNDE aduni câteva dintre toate acestea - în raftul acela ascuns, ca un zid mobil, pe roți ? Și cratițe și capace, și tăvi, și tigăi, si forme de tot felul... UNDE le ți pe toate acestea?!? O CAMERĂ specială întreaga îți trebuie pentru toate acestea, exact ca si pentru haine. 😓
Eu am mobilierul din bucatarie culoarea vaniliei cu blat negru, are 15 ani impecabil, calitate, dar gresia tip parchet , greseala noastra a fost ca am ales culoare ciocolata inchis si toate urmele se vad, nu recomand nici parchetul tip bambus cafeniu spre negru in sufragerie, ma robit, asa greu de mentinut curat, se vede imediat totul pe el, da e elegant dar nu se merita. Toata mansarda noastra e cu parchet gri drschis , suoer frumos, usor de intretinut,merge cu orice mobila, nu se vad urme. Multumesc pt sfaturi, chiar ajuta
Este foarte bun parchetul in bucatarie, daca se monteaza un parchet de calitate. Se spala si se curata usor, si nu este la fel de rece ca si gresia. Se schimba si foarte usor daca este necesar.
depinde de parchet si de montaj. un parchet ieftin se va uza repede caci uzura se cam face in aceleasi locuri - in fata chiuvetei, in fata plitei, in fata locului de preparare a mancarii. La chiuveta mai e si riscul constant de picurare de apa. Daca apa cade pe imbinarea de parchet, si nu e stearsa imediat, se va umfla. Daca totusi ai un parchet din lemn, triplustratificat sau multistratificat, bine lacuit, atunci acesta e impermeabil. Dar uzura va fi tot mai mare decat in alte locuri. Pe scurt: Daca pui de calitate si lacuiesti bine, e ok, altfel: eu l-as evita
Sunt pentru instant in bucatarie,dar nu electric ,ci pe GPL. Am un Calore TN11 de 5 ani si merge impecabil. Stau la casa si am horn de evacuare a gazelor de ardere...... E fara conexiune la retea,merge pe baterii ,iar bateriile le-am schimbat dupa 4 ani de folosire. Recomand!
In baie rosturile se curăță f bine cu Detartrant clasic de la Nufăr. Dai pe rosturi, lași să acționeze 1 min. (nu mai mult că mănancă rosturile) freci cu peria și multă apă în același timp.
10-blat de lucru negru sau închis la culoare, îți absoarbe lumina, vezi greu pe el și mereu trebuie sa te uiți bine 😅😮 10 chiuveta mică, nu ai loc sa speli o farfurie calumea fără sa stropești blatul....
Chiar pregatesc un episod in care testez cum functioneaza vopseaua de gresie si faianta si cea pentru pal. Sunt curios daca e ok si am cerut o cutie unor viitori colaboratori
Hey, fain continut, ma bucur de descoperire :):) Am urmarit videoul despre chiuvete, in care spuneai ca idealul tau e chiuveta neagra de granit. In acest video insa, nu recomanzi chiuveta neagra. Care e varianta castigatoare?
@ ce varianta recomanzi? Fix asta cercetez acus si tot nu ma hotarasc. Am dorit multa vreme o chiuveta alba de granit. In ideea ca vad din prima cat de curata e apa. Riscul e sa se pateze repede. Iar varianta neagra se umple de calcar. Inoxul nu se potriveste in context. Miau! Help? Pretty please with sugar on top :)
Bună! A fost o placere sa ma uit la acest clip, mulțumesc! ❤ Ai putea face niste videoclipuri, poate impartite pe camere, cu sfaturi practice pentru a alege culorile, texturile, materialele, formele la obiectele specificifice fiecarei camere?
@@funkyella aici intram pe teritoriul designerilor de interior. Nu am scoala de asa ceva, nici experienta si nu imi place sa vorbesc ceea ce nu stiu. Despre accesorii si mobilier vorbesc oricand, dar pe culori, textile si alte materiale, mai greu.
Rosturile se pot curata foarte bine cu un steam cleaner, nu va iesi perfect dar le dai un nou aspect. Alternativa e inlocuirea chitului, se face usor cu o multifunctionala si o lama speciala pentru rosturi.
Am avut masa de cafea de sticla. S- au jucat copiii pe lângă ea, nu știu în ce împrejurare au împins blatul de pe ventuze, și l- au spart, important a fost ca nu s- au lovit ei😊
Termopan fix la fereastră. Pe ideea că sunt 2 ferestre pe 2 pereți, hai sa trecem una din ferestre fixă. Mare greșeală. La fel ca și plita de sticlă care se sparge repede și de care ai mai vorbit într-un episod.
Oare ce solutii sunt la geamurile termopan care se rabateaza ca sa le putem lasa rabatate, dar doar putin, cat sa intre aer, dar nu destul aer cat sa se raceasca prea tare camera.
Eu am această opțiune la toate geamurile de termina! Este opțiunea de laerisire să zic așa ramane deschis ft puțin cat să circule aerul ! La noi au fost montate de la început cu acest plus!
N-as mai face dressing fara grile de ventilatie in usi. Mi-au mucegait hainele,el fiind foarte etans.... S-a rezolvat cu o carota si niste grile din Brico.... Mentionez ca l-am facut singur,nefiind de meserie si mi-a iesit perfect dar era foarte etans pe peretele exterior si facea ceva condens....
posibil ca acolo mai era o problema, fie un perete foarte rece spre exterior sau haine umede bagate inauntru? Cred ca etanseitatea aceea cu peretele exterior sa fi fost cauza.
@@Mesinaoanacorina Eu zic ca da! Dar atentie sa fie guri de ventilatie si sus si jos,ca aerul sa circule..... Se gasesc acum grile de ventilatie pe dimensiuni si culori diferite,asa ca nu strica aproape deloc design-ul usilor.....
In ziua de azi se poate cumpara rosturi in ce culoare vrei. Si se poate omite si distanta daca doresti. Eu cind miam cumparat materialele am umblat prin magazin cu mostre si miam ales ce culoari miau placut ca combinatie. O sigilare de calitate face o diferența mare. Unele rosturi au deja ceva sigilant in ele dar ma refer sa fie separat mai ales in zone de uz foarte mare. Acum depinde si de ce produse se găsesc in zona fiecărei persoane. .
Dar asta e o regula cunoscuta intre mobilisti. Umple cu apa si chiuveta de bucatarie dupa ce ai prins clemele si siliconat chiuveta de blat. Macar o noapte, daca nu 24 de ore.
@@MihaelaBelea hmmm, personal ma bucur ca e un trend in scadere. M-am ferit sa intru in discutia de culori ca idee de amenajare pentru ca nu am scoala de design si nu dau sfaturi de design. Daca am zis ceva de culori, au fost aspectele practice (se murdaresc sau se vede praful). Dar personal nu prea apreciez aurul nici pe manere, nici pe bateriile de chiuveta
Eu am rosturi culoarea Jasmin pe jos si le spal: las apa sa se-nmoaie, apoi frec cu perie mare din plastic tare. Apoi dau cu mopul sau carpa îmbibata bine cu apa, sa curat apa mizera. Nu am suprafata mare, ca norocul.
@TatiPoate Stau la parter in 17.5 mp. Am si gradina mica si pisic. printre mobila pe unde umblam se face mizerie. De 2 ori pe an fac. E mai mult mizer rostul decat curat. Ar trebui mai des curatat, recunosc.
da, buna propunerea! asta e valabila in orice incapere. As zice pe aceeasi linie si candelabru in bucatarie - caci se umple de umezeala si grasime si e imposibil de sters.
11. Mobila din mdf vopsit alb mat. Am făcut pe comanda living , hol, frumos nimic de spus, dar am descoperit ca deși ar trebui sa se curețe cu o cârpă moale și un spray de geamuri sau doar apa , oricât le- as șterge și spăla, când ma uit în lumina, se tot vad urme parca de grăsime în zonele manerelor. Trebuia sa aleg un mdf înfoliat...sau alt material
@@B.Cv.22.89 nu, trebuia sa ai un lac peste :) sau vopsitorul sa iti spuna ca asa face matul si sa te duca pe un semi-mat. Nu mdf-ul e problema si nici folie nu voiai sa ti se dezlipeasca dupa 3 ani ;)
1. Printre gresii pe pamint, rostirilesa nu fie alb intre ele 2. Shagii, carpet paroase 3 canapes deschisa la culoare 4 canapes initaie piele 5. Mobile neagra 6.masa de sticla 7.mobilier deschis, sub TV 8. Minerele plate 9. Giuveta plata 10.🎉 Fiecare, ce ziceti?
Am suferit mult când fiul meu, după ce cumpărase o canapea din “piele ecologică” ( cea mai mare mizerie de material posibilă) eu, voind să ajut am șters-o cu o cârpă umedă, iar după o vreme această catastrofă de canapea începuse să se cojească, iar eu … jucam rolul “ acarului Păun” adică eram vinovată că s-a distrus. 😢
@@TatiPoate stiu dar de atunci am preferat maro si gri direct din stadiul de constructie. Chiar si vopsitul peste cele existente. Pur si simplu sunt imposibil de mentinut.
Alex dragule sunt cu ce anișor mai în vârstă ca tine și din cele 9 nuuuu-uri știam de fiecare cu o singură mică excepție….chiveta din wc (la mine e separat doar wc si o chiuvetă mică mică este plată 😨dar e foarte mică,pătrată
@@TatiPoate Pai asta e grosimea lui: 2,8 cm. Trei oameni s-au chinuit sa-l monteze si sa decupeze din el formele chiuvetei si aragazului. Si dupa 14 ani a cam inceput sa se degradeze. Si nu stiu ce sa fac...
Buna ziua am si eu o problema cu masina mea de spălat vase e pe din afara culoare argintie ca inoxul ,nu reusesc sa o sterg cu nimic ,orice solutie am incercat ramane pătată .poate cineva ma ajuta .
Am canapea+2 fotolii din piele de vită de .... 24 ani. Surprinzător nu pielea s-a tocit ci s-au rupt ... cusaturile. Nu gasesc meseriaș să le poată repara !!???? Totusi au rezistat 24 ani, ceea ce este incredibil de bine.
din pacate greu se mai gasesc meseriasi. Avem niste prieteni care au cautat peste 1 an pe cineva sa reconditioneze o canapea din piele. In final a ajuns la sat si ei au luat alta.
curat rosturile cu un aparat care scoate aburi la presiune de 4.5 bari si in varf am o periuta cu fire de plastic dur.... ies ca noi rosturile : cauta vaporetto 4.5 bari
Rosturile se mențin la culoare daca sint sigilate. Am avut si inca am canapele de piele de culoare deschisa fara probleme (de fapt le recomand cind ai copii si pisici datorita parului si daca nu te deranjează zgârieturile ocazionale ) cit si de coloare inchisa piele falsa dar nu am avut problemele menționate. Aragazul negru- iadul pe pamint! Podea inchisa la culoare- nu va sta niciodată curata la fel ca si aragazul.
@ e un episod bun. Primul care lam văzut de fapt. Doar experiența mea si cred ca depinde si de produsele de pe piata locala atit ca varietate cit si calitate. Si pt ca in acest moment mi-am amintit de episod, similar cu 90grade colturile la ghiuveta sint si cele de la tavile de cozonac/chec/tort/friptura/cupcakes/etc mai ales dacă este o “cusătură”
Oare nu se pot vopsii? (Rosturile zic)Să nu trebuiască schimbat tot ,na poate culori închise.(maro,grii sau o culoare care merge cu gresia sau de ce nu și faianta).Buuune toate sfaturile pe unele le-am aplicat demult deși eu ador culoarea albă dar......(Nu mi-e la îndemînă să stau cu carpa in mână toată ziua după 10 ore de muncă )valabil și la negru.Dar bine zis tot ,tot, tot.
Faianță mata și texturată la bucătărie, este un chin să o cureți , mai ales în zona plitei unde mai sare mâncare Hota decorativă, la fel, se adună praf, e greu de curățat și nu merită Mobila de bucătărie nici până în tavan dar nici suficient de joasă încât să poți curăța corpurile de sus Panou de sticlă îngust pentru vană pt a înlocui perdeaua de duș, nu își face 100% treaba deși arată bine
Tati a lucrat pana acum 7 ani in industria mobilierului chiar pentru liderul mondial in productia de balamale - Hettich. a mai lucrat pentru unul din cei mai mari distribuitori de feronerie -Hafele, realizand marketingul pentru lansarea din romania. Mami, sotia lui Tati, a avut showroom Franke de unde si cunostiintele despre electrocasnice. Azi mami este broker de credite si tati este organizatorul evenimentelor Imobiliare.ro. Tati isi face veacul prin Timisoara....dar mobila nu face :(
@@anamoldovan1100 Nu e practica , e foarte usor sa intre apa in ea, sa se umple de mizerie + agauga gauri suplimentare in blat si cel mai important e foarte periculos ma ales la partea cu apa si murdaria din interior.
aduna mizerie in primul rand. Teoretic exista prize speciale pentru bucatarie si au niste protectii. Dar fiind mai scumpe, tendinta e sa se puna prize normale.
Ce arati tu acolo cand zici "showroom" nu e ceva existent fizic ... e un nenorocit de rendering 3D care poate fi facut sa arate perfect cu ajustari de iluminare, texturi, librarii de materiale, etc ... Sunt multi ani de cand aproape toate firmele care vand ceva pe net fie ca e mobila ca Ikea fie ca sunt ace brice si carice cum e AliExpress trantesc rendering-uri din astea mincinoase, mai ieftine si mai rapide decat aranjamentul intr-un studio profesionist pt mici obiecte sau ditamai showroom-ul pt mobila.
@@cromyjr1592 poza ca poza (folosita cu scop ilustrativ in video) , dar si in ikea arata bine mobilierul negru. Si chiar si acolo se sterge praful dimineata :)
10. Nu mai luați mobilă la pachet. Oricât de ingineri ne dăm a fi, mai bine achiziționăm mobila gata montată de profesioniști. Fie chiar și mobila ieftină.
Frate, te bate gramatica rau, dar rau de tot: 1. "canapeaua cu huse detasabile care teoretic SE POATE SPALA" - acordul subiectului cu predicatul este greu. Cine se spala? Canapeaua? Nu, husele. Daca e mai mult de una, se foloseste pluralul: SE POT SPALA! 2. "Cu greu MAI IL SCOTI..." - no comment. 3. "nici un producator NU SE RISCA" - a risca nu e un verb reflexiv. De ce dracului nu poti spune "NU RISCA"? Mai economisesti si timp. Oamenii NU "SE RÂD", ci RÂD. 4. "Mai alest in colturi UNDE cu greu le mai poti spala". Corect: "DE UNDE cu greu..." - ce e asa de greu sa folosim acuzativul? E la fel cu: "omul PE CARE l-am vazut", nu "omul CARE l-am vazut. Ironia face ca la final ai cerut o lista de greseli. Uite lista lucrurilor care efectiv m-au zgariat pe creier ascultandu-te. Numai bine.
Da de unde😅 - canapea și fotolii bej deschis primite zestre...cum a crescut băiatul le-am schimbat cu ceva maro, cu imprimeuri - mobilier negru avea mama în sufragerie, eu și frații ștergeam praful 🤯 și acum la 50+ urăsc să șterg praful - canapea/colțar am văzut cojite 🤢 grețoase -mânere mobilă, am ascultat sfatul tâmplăriei și am ales scoică Dar o mare greșeală, nr 10: covor bleu în camera copilului... a început cu plastilina, apoi aracet varsăt și ars cu pistolul de lipit🤣🤣🤣
Renovarea completa a baii si pastrarea unei cazi vechi din fonta, uzata. Chiar cu gandul de a o reconditiona. Nu merita. Inlocuirea faiantei, a gresiei, a parchetului si pastrarea usilor vechi, nu merita. Cand vei schimba tocăria usilor, nu se mai potrivest cu celelalte finisajele deja schimbate.
da, au trecut parintii mei prin asa ceva. Desi reconditionata cada, nu e din acelasi film cu baia mai moderna. Desi e pacat de ea, dar totusi produsele se schimba. Recunosc avantajele unei cade din fonta, dar oare nu sunt si multe dezavantaje? De acord si cu usa, cam aceeasi logica. Daca schimbi ceva, schimba tot.
Când aduci informații de calitate și gratis pe youtube în zeci de filmări și fără să faci o greșeală de exprimare, să ne anunți și pe noi că ne abonăm. Toate cele bune!
Salut Alex! Eu si sotul meu (27, respectiv 29 de ani) tocmai facem prima renovare din viata noastra. Vreau sa iti spun ca toate videoclipurile tale ne-au fost foarte utile, de la cele de mobilier pana la cele de electrocasnice si nu numai. Esti tare si multumim pt aceste videoclipuri!
Foarte corect.
10. Rezervor WC îngropat - pentru reparație, s-ar putea să necesite spargerea faianței.
arata bine dar niciodata nu am inteles cum le poti repara doar prin gaurica aceea. imi e mila de instalatori
@@draudes657 Nu neaparat.... Flisele de faianta de pe bazin se lipesc doar in cele 4 colturi cu spuma poliuretanica adeziva (cea pentru polistiren),apoi se chituieste. Cand trebuie sa umbli,se scot flisele cu o scula metalica (sarma otelita) in forma de L care se introduce prin rost si se roteste taind spuma la colturi,se rezolva problema,apoi se remonteaza cum am zis mai sus si se chituiesc. Atentie sa nu puneti spuma pe toata flisa ca e mai adeziva decat CM 11 sau CM 17 si n-o mai scoateti intreaga in veci. Daca ati pus CM 11 sau CM 17 la bazinul de apa,pregatiti-va de spart......
Eu care mă pregătesc pentru un wc suspendat și cu spatele lui acoperit cu faianță 😬
Termopan la care se deschide doar un geam, celălalt e fix...nu recomand...e mai ieftin dar regreți de fiecare dată când speli geamurile.
@@feliciamuntean7509 daaa, si usa lata la casa, care are o aripa fixa. Cand e de bagat ceva mai mare pe usa, e bine sa poti deschide mai larg.
Ești certata cu ploaia!
Eu le-am spălat prin martie. După o săptămână a plouat cu nisip... Apoi a plouat curat și mi lea curățat mai bine!
Da asa este, greu de spalat geamuriile cand doar o fereastra se poate deschide. Au fost scumpe geamurile cu rama de lemn si cand nu iti permiti...
Stau la casa.... Le spal din picioare.....😂😂
De acord, îți trebuie scara dar structura lor e mai solidă decât a celor la care se deschid ambele părți. Până la urmă, orice soluție tehnică are avantaje și dezavantaje.
Alex, mi-ar placea un episod cu niste DA-uri, lucruri pe care te bucuri ca le-ai facut si nu ai renunta niciodata la ele 🙂. Multumesc mult pt acest episod, cu NU. Fff util! Succes!
hmmm, notat! hai ca ma gandesc sa incropesc o lista
Multumesc!
Sfaturi foarte utile .!
Mulțumesc frumos !
Vă aștept în continuare.
@@marcelapotur8357 multumesc frumos
BRAVO, BRAVO, BRAVO ! Alex, ai realizat unul din cele mai practice sfaturi online din câte am vazut ! Multumesc ! si...mai vrem ! 🙂
mai vin, acum editez un film cu intrebari care se afla pe buzele tuturor
Alex, felicitări și 1000 de mulțumiri pentru aceste sfaturi. 🙏🙏🍀
La mai multe! (emisiuni atât de folositoare).
Rostrurile le spal cu apa fierbinte cu sare de lamaie plus ceva detergent( ca cel de vase de ex) lasam putin sa actioneze solutia, apoi spal cu o perie si ies foarte bine. Le fac la baie in zona de cada si pe jos. Solutia aceasta dizolva calcarul si mucegaiul.
10.Rosturi deschise la culoare nu le recomand nici la bucatarie denasupra plitei/aragazului. Am avut eu o faianță alba superba și scumpa și cu rosturile albe mi- au mâncat zilele pana am schimbat- o. Cata dreptate ai în tot ce ai prezentat
@@B.Cv.22.89 pregatesc un material despre tot ce e backsplash, adica zona dintre plita si hota. Notez ideea ta :)
Salutare! Poate mentionezi in materialil cu backsplash si ce solutie avem ptr. a etansa rostul dintre blatul de bucatarie si contrablat(backsplash). Eu am pus faianta texturata (are niste forme in relief) si acum imi pare rau ptr. ca am realizat ca acele profile care se pun la perete(sau inaltatoare ) nu vor etansa pe faianta ptr. ca e cu forme in relief. Probabil o sa fiu nevoit sa pun silikon,altfel…? 😢
@@cornelciobica8775Atenție , silicon rezistent la temperaturi relativ înalte (eventual) pentru când se gătește mai mult sau în vase cu diametrul mai mare ( precum ... zacusca 😉).
Ori o etanșare cu chit epoxidic impermeabil (sau/și deasupra un strat de silicon).
Dar cred că cel mai bun sfat vi l-ar putea oferi cei de la Leroy Merlin din apropierea domiciliului dumneavoastră .
Intrați pe siteul respectivului magazin și scrieți -le întrebarea .
Va vor răspunde . Fie vă vor suna la numărul indicat fie vă vor trimite prin email răspunsul.
Mulțumesc pt sfaturi , masă de sticlă și mânerele de la bucătărie , nu le-aș mai cumpăra niciodată !!! 👍👍👍
@@stefaniadajbog477 fiecare din greseli invata. Daca unii se uita la aceste videouri si reusesc sa nu faca aceste greseli, cu atat mai bine
Ptr curățat chitul de rosturi soluția de Asevi este genială. Se da pe rosturi și se lasă cam 5 minute. Are loc o reacție chimica. Apoi freci puțin cu o perie mai aspră. Și după ștergi cu mopul. Rosturile rămân ca noi. Dacă vrei după ce le.ai curățat sigilează.le cu o soluție.
@@jeanettaadymilan7206 a doua persoana care zice de asevi. Ia sa caut si eu :)
🙏🏻🤙👏
Ce tip de soluție?
Eu curăț rosturile cu Sgrassatore Chante Clar, e minunat acest produs universal. Dau și pe pete pe haine, foarte multe întrebuințări!
Mulțumesc mult!❤
Mulțumim 🙏
@@teodosiaguzu7592 sa va ajute!
Salut, am avut ca multi altii probleme cu mucegai in rosturile de la baie. Solutia a fost sa scot chitul (cu lama diamantata, cu cutterul schimband zeci de lame). Apoi le-am refacut si imediat le-am sigilat cu lac poliuretanic (am folosit un varnish gloss PU2K de la Isomat). E bicomponent si dupa intarire se face ca sticla. A luat mult timp si efort fizic dar in final a meritat, mucegaiul si mizeria nu mai prind pe ele. Stiu ca exista si chituri epoxidice care sunt mai putin poroase si sunt si hidrofuge dar n-am incercat.
@@DanielTesla74 hmm, caut varnishul si eu :)
eu ma gandesc la un dezumificator...
Mulțumim! Toate cele bune!
sa fiti sanatosi!
Foarte tare ! Și Adevărat !!! 👍👍👍👍
si mai sunt si altele
DOMESTOS albește orice (includiv rosturile albe din gresie) !!!!!!! 👍
Oh! Bine că ne-ai spus despre chiuvetele colțoase! 🤗💕 Chiar nu mă gândisem... 👍
O greșeală pe are NU am să o mai repet: dărâmarea cămării din bucătărie ! P.S. Toți alergăm după dressing-room 🥰, însă demolăm cămara 😳🤯
Oricâte dulapuri ne-am face - oricâte - NU VOR ÎNLOCUI spațioasa și utila cămară! Cumperi numai cartofi congelați ? Dar ceapă - așa mi-e de urât să umplu unul din sertarele de legume-fructe ale frigiderului numai cu ceapă... !? Te duci ~zilnic să cumperi bulion? UNDE aduni câteva dintre toate acestea - în raftul acela ascuns, ca un zid mobil, pe roți ? Și cratițe și capace, și tăvi, și tigăi, si forme de tot felul... UNDE le ți pe toate acestea?!? O CAMERĂ specială întreaga îți trebuie pentru toate acestea, exact ca si pentru haine. 😓
Eu am mobilierul din bucatarie culoarea vaniliei cu blat negru, are 15 ani impecabil, calitate, dar gresia tip parchet , greseala noastra a fost ca am ales culoare ciocolata inchis si toate urmele se vad, nu recomand nici parchetul tip bambus cafeniu spre negru in sufragerie, ma robit, asa greu de mentinut curat, se vede imediat totul pe el, da e elegant dar nu se merita. Toata mansarda noastra e cu parchet gri drschis , suoer frumos, usor de intretinut,merge cu orice mobila, nu se vad urme. Multumesc pt sfaturi, chiar ajuta
🎉Multumesc!🎉
Robinet de apa calda instant in detrimentul unui boiler mic.
Parchet in bucătărie.
Mobilier din PAL in baie in zona dusului sau a căzii.
Nu e in regula parchetul in bucatarie ?
Intreb pentru ca sincer vreau sa cunosc
Este foarte bun parchetul in bucatarie, daca se monteaza un parchet de calitate. Se spala si se curata usor, si nu este la fel de rece ca si gresia. Se schimba si foarte usor daca este necesar.
depinde de parchet si de montaj. un parchet ieftin se va uza repede caci uzura se cam face in aceleasi locuri - in fata chiuvetei, in fata plitei, in fata locului de preparare a mancarii. La chiuveta mai e si riscul constant de picurare de apa. Daca apa cade pe imbinarea de parchet, si nu e stearsa imediat, se va umfla. Daca totusi ai un parchet din lemn, triplustratificat sau multistratificat, bine lacuit, atunci acesta e impermeabil. Dar uzura va fi tot mai mare decat in alte locuri. Pe scurt: Daca pui de calitate si lacuiesti bine, e ok, altfel: eu l-as evita
Sunt pentru instant in bucatarie,dar nu electric ,ci pe GPL. Am un Calore TN11 de 5 ani si merge impecabil. Stau la casa si am horn de evacuare a gazelor de ardere...... E fara conexiune la retea,merge pe baterii ,iar bateriile le-am schimbat dupa 4 ani de folosire. Recomand!
Foarte bune sfaturi ❤
Foarte bune sfaturile!
sa va fie de folos
In baie rosturile se curăță f bine cu Detartrant clasic de la Nufăr. Dai pe rosturi, lași să acționeze 1 min. (nu mai mult că mănancă rosturile) freci cu peria și multă apă în același timp.
si la 1 minut, in timp se vor macina. Tu stergi si dai cu apa, dar e foarte posibil sa ramana detartrant pe acolo.
10-blat de lucru negru sau închis la culoare, îți absoarbe lumina, vezi greu pe el și mereu trebuie sa te uiți bine 😅😮
10 chiuveta mică, nu ai loc sa speli o farfurie calumea fără sa stropești blatul....
blatul negru merge mana in mana cu mobila neagra :)
@@TatiPoateȘi cu spatiile mortuare unde își duc ... eternitatea mumiile din piramidele egiptene. 😬☠️
Ce parere ai despre faianta/gresia vopsita ? Mie personal nu mai imi place faianta din baie, dar nici nu as vrea sa o sparg ca sa o dau jos.
Chiar pregatesc un episod in care testez cum functioneaza vopseaua de gresie si faianta si cea pentru pal. Sunt curios daca e ok si am cerut o cutie unor viitori colaboratori
@TatiPoate multumesc, astept cu nerabdare ❤️
Hey, fain continut, ma bucur de descoperire :):)
Am urmarit videoul despre chiuvete, in care spuneai ca idealul tau e chiuveta neagra de granit.
In acest video insa, nu recomanzi chiuveta neagra.
Care e varianta castigatoare?
@@LuiZen8 imi place cum arata. Dar dupa 1 an in care am vazut la cineva cum se comporta....e al naibii de greu de intretinut :(
@ ce varianta recomanzi? Fix asta cercetez acus si tot nu ma hotarasc. Am dorit multa vreme o chiuveta alba de granit. In ideea ca vad din prima cat de curata e apa. Riscul e sa se pateze repede.
Iar varianta neagra se umple de calcar.
Inoxul nu se potriveste in context.
Miau! Help? Pretty please with sugar on top :)
Bună! A fost o placere sa ma uit la acest clip, mulțumesc! ❤ Ai putea face niste videoclipuri, poate impartite pe camere, cu sfaturi practice pentru a alege culorile, texturile, materialele, formele la obiectele specificifice fiecarei camere?
@@funkyella aici intram pe teritoriul designerilor de interior. Nu am scoala de asa ceva, nici experienta si nu imi place sa vorbesc ceea ce nu stiu. Despre accesorii si mobilier vorbesc oricand, dar pe culori, textile si alte materiale, mai greu.
Rosturile se pot curata foarte bine cu un steam cleaner, nu va iesi perfect dar le dai un nou aspect. Alternativa e inlocuirea chitului, se face usor cu o multifunctionala si o lama speciala pentru rosturi.
Adaug eu plinte din plastic.... Zboara colturile ca impuscate, nu conteaza cu ce le agati, iar daca le lipesti zboara cu tot cu segmentele drepte...
@@andreicato daaaa, exaaact!
si ce alternative ar fi la ele?
Plinte din lemn 😉
Plinte din lemn masiv, nu plastic. Nu e o avere și iei ceva bun
Sau plinte din polimer dur si taiate la 45 grade.
Am avut masa de cafea de sticla. S- au jucat copiii pe lângă ea, nu știu în ce împrejurare au împins blatul de pe ventuze, și l- au spart, important a fost ca nu s- au lovit ei😊
ufff, sunt groaznice mesele acelea!
Termopan fix la fereastră. Pe ideea că sunt 2 ferestre pe 2 pereți, hai sa trecem una din ferestre fixă. Mare greșeală. La fel ca și plita de sticlă care se sparge repede și de care ai mai vorbit într-un episod.
Buna .Am Bucătărie neagră și nu este un magnet de amprente ,sunt fel și fel de materiale in ziua de azi 😊,depinde ce se alege
Felicitari! Chiar depinde si de finisaj, nu doar culoare. Insa negrul e cel mai pretentios. Doar un finisaj destept poate salva culoarea neagra.
pentru curatarea eficienta a rosturilor "Solutie pentru rosturi, Asevi"
@@RaMaRu567 caut, mersi de pont
Salut! Cum pot repara o faianță zgâriată?
@@Radu-cm1hl fie o scoti (usor cu rabdare sa nu spargi si altele), fie chituiesti si vopsesti totul cu o vopsea speciala de faianta
Si dupa ce o scoti , o inlocuiesti cu alta, am uitat sa scriu
@@TatiPoate 😃
Oare ce solutii sunt la geamurile termopan care se rabateaza ca sa le putem lasa rabatate, dar doar putin, cat sa intre aer, dar nu destul aer cat sa se raceasca prea tare camera.
Eu am această opțiune la toate geamurile de termina! Este opțiunea de laerisire să zic așa ramane deschis ft puțin cat să circule aerul ! La noi au fost montate de la început cu acest plus!
geamurile de generatie mai noua au aceasta functie, de deschidere partiala pentru aerisire
Canapea cu perne la spătar, care se deformează întruna ! Mulțumim !
si e greu sa le tot aranjezi. Si totusi imi place canapeaua noastra, chiar si asa
Pt canapele exista huse impermeabile, in multiple culori. Sunt de mare folos, se spala usor si nu permit trecerea lichidelor.
@@ralucadudescu e si asta o varianta
N-as mai face dressing fara grile de ventilatie in usi. Mi-au mucegait hainele,el fiind foarte etans.... S-a rezolvat cu o carota si niste grile din Brico.... Mentionez ca l-am facut singur,nefiind de meserie si mi-a iesit perfect dar era foarte etans pe peretele exterior si facea ceva condens....
posibil ca acolo mai era o problema, fie un perete foarte rece spre exterior sau haine umede bagate inauntru? Cred ca etanseitatea aceea cu peretele exterior sa fi fost cauza.
@TatiPoate Da,corect! Dar cu niste guri de ventilatie,s-a rezolvat!
Oare ar ajuta niște guri de ventilație în ușile unei cămări fără geam si ventilatie?
@@Mesinaoanacorina Eu zic ca da! Dar atentie sa fie guri de ventilatie si sus si jos,ca aerul sa circule..... Se gasesc acum grile de ventilatie pe dimensiuni si culori diferite,asa ca nu strica aproape deloc design-ul usilor.....
@@Ceausescu_Nicolae multumesc mult!
Folosește rosturi de tip compozit A+B . Își păstrează culoarea și sunt muuult mai stabile
nu am auzit de ele pana acum, caut
Daca pun gresie aproape alba - imita marmura - pun rost de culoare inchisa? Ati folosit combinatia asta?
@@gentigroup186 arata ciudat. Gri sau rost cat mai mic, spre deloc :)
In ziua de azi se poate cumpara rosturi in ce culoare vrei. Si se poate omite si distanta daca doresti. Eu cind miam cumparat materialele am umblat prin magazin cu mostre si miam ales ce culoari miau placut ca combinatie. O sigilare de calitate face o diferența mare. Unele rosturi au deja ceva sigilant in ele dar ma refer sa fie separat mai ales in zone de uz foarte mare.
Acum depinde si de ce produse se găsesc in zona fiecărei persoane. .
Se pot curăța rosturile albe cu domestos extreme power
10: cand pun silicon data viitoare intre cada si faianta o sa umplu cada cu apa :)
Dar asta e o regula cunoscuta intre mobilisti. Umple cu apa si chiuveta de bucatarie dupa ce ai prins clemele si siliconat chiuveta de blat. Macar o noapte, daca nu 24 de ore.
Buna ziua! Oare despre bateriile aurii ce parere aveți? Sunt foarte aspectuoase. 😄
@@MihaelaBelea hmmm, personal ma bucur ca e un trend in scadere. M-am ferit sa intru in discutia de culori ca idee de amenajare pentru ca nu am scoala de design si nu dau sfaturi de design. Daca am zis ceva de culori, au fost aspectele practice (se murdaresc sau se vede praful). Dar personal nu prea apreciez aurul nici pe manere, nici pe bateriile de chiuveta
@@TatiPoate Mulțumesc mult!
@@TatiPoate Fiindca nu iti place auriul sau fiindca nu e usor de intretinut? Mie imi place auriul de exemplu.
@@tina.tina1 si mie
Eu am rosturi culoarea Jasmin pe jos si le spal: las apa sa se-nmoaie, apoi frec cu perie mare din plastic tare. Apoi dau cu mopul sau carpa îmbibata bine cu apa, sa curat apa mizera. Nu am suprafata mare, ca norocul.
ultima propozitie a salvat totul. Ma si gandeam cata placere iti face operatiunea, mai ales daca ai suprafata mare. Cat de des faci operatiunea ?
@TatiPoate Stau la parter in 17.5 mp. Am si gradina mica si pisic. printre mobila pe unde umblam se face mizerie. De 2 ori pe an fac. E mai mult mizer rostul decat curat. Ar trebui mai des curatat, recunosc.
La casele de la tara,nu se pune parchet laminat peste podea!!! Ori refaci podeaua,ori se pune parchet natural
Corp de iluminat dragut in baie, dar care nu ofera lumina suficientă.
da, buna propunerea! asta e valabila in orice incapere. As zice pe aceeasi linie si candelabru in bucatarie - caci se umple de umezeala si grasime si e imposibil de sters.
11. Mobila din mdf vopsit alb mat. Am făcut pe comanda living , hol, frumos nimic de spus, dar am descoperit ca deși ar trebui sa se curețe cu o cârpă moale și un spray de geamuri sau doar apa , oricât le- as șterge și spăla, când ma uit în lumina, se tot vad urme parca de grăsime în zonele manerelor. Trebuia sa aleg un mdf înfoliat...sau alt material
@@B.Cv.22.89 nu, trebuia sa ai un lac peste :) sau vopsitorul sa iti spuna ca asa face matul si sa te duca pe un semi-mat. Nu mdf-ul e problema si nici folie nu voiai sa ti se dezlipeasca dupa 3 ani ;)
Așa este, nu contează culoarea, eu am albastru închis mdf mat și e groaznic, una-doua se văd urme
Matul e problema. Semimat e mai bine.
@@TatiPoate mulțumesc pentru lămurire.
1. Printre gresii pe pamint, rostirilesa nu fie alb intre ele 2. Shagii, carpet paroase 3 canapes deschisa la culoare 4 canapes initaie piele 5. Mobile neagra 6.masa de sticla 7.mobilier deschis, sub TV 8. Minerele plate 9. Giuveta plata 10.🎉 Fiecare, ce ziceti?
deci 9 luate cate 10 :)
Am suferit mult când fiul meu, după ce cumpărase o canapea din “piele ecologică” ( cea mai mare mizerie de material posibilă) eu, voind să ajut am șters-o cu o cârpă umedă, iar după o vreme această catastrofă de canapea începuse să se cojească, iar eu … jucam rolul “ acarului Păun” adică eram vinovată că s-a distrus. 😢
trebuie si ei sa dea vina pe cineva :)
👏👏👏
merci frumos
ROSTURI ALBE?????
NEVER AGAIN!!!!
I CRY!!
@@chrism635 eu m-am obisnuit cu ele gri negricios :)
@@TatiPoate stiu dar de atunci am preferat maro si gri direct din stadiul de constructie. Chiar si vopsitul peste cele existente. Pur si simplu sunt imposibil de mentinut.
"Solutie pentru rosturi, Asevi" este un produs care iti va aduce din nou zambetul pe buze.
@@RaMaRu567 Merci! Fac o incercare!
Alex dragule sunt cu ce anișor mai în vârstă ca tine și din cele 9 nuuuu-uri știam de fiecare cu o singură mică excepție….chiveta din wc (la mine e separat doar wc si o chiuvetă mică mică este plată 😨dar e foarte mică,pătrată
si greu de intretinut probabil
10. Blatul de bucătărie de 4 m/90cm/2,8 cm.
4m x90 e ok. 2,8 cm cred ca e o problema insa :)
@@TatiPoate Pai asta e grosimea lui: 2,8 cm. Trei oameni s-au chinuit sa-l monteze si sa decupeze din el formele chiuvetei si aragazului. Si dupa 14 ani a cam inceput sa se degradeze. Si nu stiu ce sa fac...
10 - scaune birou netestate, si care pt o persoana scunda sunt un chin, intrucat picioarele iti raman in aer.
@@remustake da, netestat corect. Bun si valid punctul
👏👏👏eu sunt scundă și mooor când găsesc pe undeva asemenea scaun
Buna ziua am si eu o problema cu masina mea de spălat vase e pe din afara culoare argintie ca inoxul ,nu reusesc sa o sterg cu nimic ,orice solutie am incercat ramane pătată .poate cineva ma ajuta .
exista solutii speciale pentru inox, gasiti si in dm
Nici cu spirt nu a mers?
@@dianaoprea2124 Nu am incercat cu spirt ,dar cu soluți care scrie ca merg pe inox nu a functionat
Apă și oțet!
Am canapea+2 fotolii din piele de vită de .... 24 ani. Surprinzător nu pielea s-a tocit ci s-au rupt ... cusaturile. Nu gasesc meseriaș să le poată repara !!???? Totusi au rezistat 24 ani, ceea ce este incredibil de bine.
din pacate greu se mai gasesc meseriasi. Avem niste prieteni care au cautat peste 1 an pe cineva sa reconditioneze o canapea din piele. In final a ajuns la sat si ei au luat alta.
cap de dus negru spalat cu Frosh (cu otet, culoare roz) de la DM, dupa 1 an arata ca nou, nu si furtunul de dus de pe care a sarit negrul :))
si acesta (Dm) e un brand ce tot imi apare in comentarii cu produse bune.
Nevastă (de 10)!!!
Și de acolo au decurs restul...😅
chiar 11 :)
Nu as mai lua a doua oara dormitor venea 🤣 de atunci stau întuneric în camera și ziua, ca să nu vad urmele de praf pe ea. Orice particula se vede 😢
Venge pardon, acel maro inchis
nici nu mai e la moda, doamne ajuta, ca deja era uniforma Wenge in dormitor.
Nu am inteles de ce nu e ok chiuveta din compozit
@@otiliaiutis9049 sa pateaza repede
Anumiti coloranti o impregneaza (sfecla rosie, ...) si petele alea nu mai ies deoarece reationeaza cu acrilul.
curat rosturile cu un aparat care scoate aburi la presiune de 4.5 bari si in varf am o periuta cu fire de plastic dur.... ies ca noi rosturile : cauta vaporetto 4.5 bari
chiar o sa caut. Ma tot gandeam si eu la utilitatea unui aparat de curatat cu aburi. Zici ca merita?
@@TatiPoate rar :) dar cand il folosesc nu vad cu ce as putea sa l inlocuiesc :)
Rosturile se mențin la culoare daca sint sigilate.
Am avut si inca am canapele de piele de culoare deschisa fara probleme (de fapt le recomand cind ai copii si pisici datorita parului si daca nu te deranjează zgârieturile ocazionale ) cit si de coloare inchisa piele falsa dar nu am avut problemele menționate.
Aragazul negru- iadul pe pamint!
Podea inchisa la culoare- nu va sta niciodată curata la fel ca si aragazul.
deci partial de acord cu episodul, nu in totalitate :)
@ e un episod bun. Primul care lam văzut de fapt. Doar experiența mea si cred ca depinde si de produsele de pe piata locala atit ca varietate cit si calitate.
Si pt ca in acest moment mi-am amintit de episod, similar cu 90grade colturile la ghiuveta sint si cele de la tavile de cozonac/chec/tort/friptura/cupcakes/etc mai ales dacă este o “cusătură”
Gresie lucioasă in baie 😢
Oare nu se pot vopsii? (Rosturile zic)Să nu trebuiască schimbat tot ,na poate culori închise.(maro,grii sau o culoare care merge cu gresia sau de ce nu și faianta).Buuune toate sfaturile pe unele le-am aplicat demult deși eu ador culoarea albă dar......(Nu mi-e la îndemînă să stau cu carpa in mână toată ziua după 10 ore de muncă )valabil și la negru.Dar bine zis tot ,tot, tot.
ba da, dar cu tot cu gresie. Exista vopsea speciala si chiar urmeaza un episod pe tema asta!
Chiuveta neagra este obligatoriu ca după ce este spălată sa fie unsa cu un ulei. Numai așa dispar vizual petele albe .
si apoi o spalam la loc, ca altfel ramane unsa :)
Faianță mata și texturată la bucătărie, este un chin să o cureți , mai ales în zona plitei unde mai sare mâncare
Hota decorativă, la fel, se adună praf, e greu de curățat și nu merită
Mobila de bucătărie nici până în tavan dar nici suficient de joasă încât să poți curăța corpurile de sus
Panou de sticlă îngust pentru vană pt a înlocui perdeaua de duș, nu își face 100% treaba deși arată bine
cam tot ce e raft deschis si expus in bucatarie se va imbacsi de praf si grasime. Sfat: orice raft sau polita trebuie sa fie detasabila
Unde il gasim pe Tati? Tati are firma, atelier? Daca am vrea sa realizam ceva mobilier pt un apartament de 2 camere la bloc, unde il gasim pe Tati?
Tati a lucrat pana acum 7 ani in industria mobilierului chiar pentru liderul mondial in productia de balamale - Hettich. a mai lucrat pentru unul din cei mai mari distribuitori de feronerie -Hafele, realizand marketingul pentru lansarea din romania. Mami, sotia lui Tati, a avut showroom Franke de unde si cunostiintele despre electrocasnice. Azi mami este broker de credite si tati este organizatorul evenimentelor Imobiliare.ro. Tati isi face veacul prin Timisoara....dar mobila nu face :(
Prizele in blatul de la bucatarie.
De ce ?
@@anamoldovan1100 Nu e practica , e foarte usor sa intre apa in ea, sa se umple de mizerie + agauga gauri suplimentare in blat si cel mai important e foarte periculos ma ales la partea cu apa si murdaria din interior.
aduna mizerie in primul rand. Teoretic exista prize speciale pentru bucatarie si au niste protectii. Dar fiind mai scumpe, tendinta e sa se puna prize normale.
Plita de inox - drăguță dar ...
@@Mesinaoanacorina sensibila la zgarieturi. Desi e printre cele mai raspandite.
Există acid de curatare
Ce arati tu acolo cand zici "showroom" nu e ceva existent fizic ... e un nenorocit de rendering 3D care poate fi facut sa arate perfect cu ajustari de iluminare, texturi, librarii de materiale, etc ... Sunt multi ani de cand aproape toate firmele care vand ceva pe net fie ca e mobila ca Ikea fie ca sunt ace brice si carice cum e AliExpress trantesc rendering-uri din astea mincinoase, mai ieftine si mai rapide decat aranjamentul intr-un studio profesionist pt mici obiecte sau ditamai showroom-ul pt mobila.
@@cromyjr1592 poza ca poza (folosita cu scop ilustrativ in video) , dar si in ikea arata bine mobilierul negru. Si chiar si acolo se sterge praful dimineata :)
canapeaua fara manere laterale
@@adelapop9843 e asa grav? La o casa mai mica e chiar ok. De ce nu iti place?
10. Nu mai luați mobilă la pachet. Oricât de ingineri ne dăm a fi, mai bine achiziționăm mobila gata montată de profesioniști. Fie chiar și mobila ieftină.
sunt si nu prea. O mobila ieftina, chiar facuta de mobilist poate fi mult mai proasta decat una la pachet dar de calitate.
Frate, te bate gramatica rau, dar rau de tot:
1. "canapeaua cu huse detasabile care teoretic SE POATE SPALA" - acordul subiectului cu predicatul este greu. Cine se spala? Canapeaua? Nu, husele. Daca e mai mult de una, se foloseste pluralul: SE POT SPALA!
2. "Cu greu MAI IL SCOTI..." - no comment.
3. "nici un producator NU SE RISCA" - a risca nu e un verb reflexiv. De ce dracului nu poti spune "NU RISCA"? Mai economisesti si timp. Oamenii NU "SE RÂD", ci RÂD.
4. "Mai alest in colturi UNDE cu greu le mai poti spala".
Corect: "DE UNDE cu greu..." - ce e asa de greu sa folosim acuzativul? E la fel cu: "omul PE CARE l-am vazut", nu "omul CARE l-am vazut.
Ironia face ca la final ai cerut o lista de greseli. Uite lista lucrurilor care efectiv m-au zgariat pe creier ascultandu-te. Numai bine.
@@BogdanPopescuOfficial iti multumesc pentru atentie
@TatiPoate cu placere. Vorbesti public si trebuie sa fii impecabil in discurs ca sa poti fi un exemplu. Succes.
1 și 2 😂
Am aruncat covorul, rosturile albe...nebunie
si restul nu? Asa usor ai scapat, doar 2 din 9?
😂
@@TatiPoate😂
Da de unde😅
- canapea și fotolii bej deschis primite zestre...cum a crescut băiatul le-am schimbat cu ceva maro, cu imprimeuri
- mobilier negru avea mama în sufragerie, eu și frații ștergeam praful 🤯 și acum la 50+ urăsc să șterg praful
- canapea/colțar am văzut cojite 🤢 grețoase
-mânere mobilă, am ascultat sfatul tâmplăriei și am ales scoică
Dar o mare greșeală, nr 10: covor bleu în camera copilului... a început cu plastilina, apoi aracet varsăt și ars cu pistolul de lipit🤣🤣🤣
@@genovevaionescu8602 😂😂😂
Renovarea completa a baii si pastrarea unei cazi vechi din fonta, uzata. Chiar cu gandul de a o reconditiona. Nu merita.
Inlocuirea faiantei, a gresiei, a parchetului si pastrarea usilor vechi, nu merita. Cand vei schimba tocăria usilor, nu se mai potrivest cu celelalte finisajele deja schimbate.
da, au trecut parintii mei prin asa ceva. Desi reconditionata cada, nu e din acelasi film cu baia mai moderna. Desi e pacat de ea, dar totusi produsele se schimba. Recunosc avantajele unei cade din fonta, dar oare nu sunt si multe dezavantaje?
De acord si cu usa, cam aceeasi logica. Daca schimbi ceva, schimba tot.
Salut, experienta ta PROPRIE..cred că ai făcut un pic de facultate deși pleonasmul îl învățai în gimnaziu...toate cele bune!
ai dreptate. Despre clip ai o parere ?
Da, te urmăresc de ceva timp și recunosc că am avut de învățat de la tine, toate cele bune!😊
Când aduci informații de calitate și gratis pe youtube în zeci de filmări și fără să faci o greșeală de exprimare, să ne anunți și pe noi că ne abonăm. Toate cele bune!