Roho minder tamiri nasıl yapılır. Antidekübitüs yatak tamiri için kaliteli yapıştırıcı

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ต.ค. 2024
  • Sadece Roho ve Star markalı havalı minder ve havalı yatakların patlak hücreleri ve sübaplarınn tamiri için Apex PM400 siyah poliüretan mastik kullanabilirsiniz. 24 saatte tamamen donuyor ve çok umuşak bir malzrmeye dönüşüyor.Minderin hammaddesi neoprene çok iyi yapışıyor.

ความคิดเห็น • 9

  • @hakanharmanc1048
    @hakanharmanc1048 3 หลายเดือนก่อน

    Çok teşekkürler sağolasın

  • @hasantamer9199
    @hasantamer9199 3 หลายเดือนก่อน

    teşekkürler

  • @ersinbadak2616
    @ersinbadak2616 3 หลายเดือนก่อน +1

    Naturlih

  • @zuhalcalskan3841
    @zuhalcalskan3841 3 หลายเดือนก่อน

    Bide kılıflar yırtılmasa

  • @suatkaleli5075
    @suatkaleli5075 2 หลายเดือนก่อน

    değerli ustam araç rampa çıkarken neden silkeleme yapabilir?

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  2 หลายเดือนก่อน

      Pek çok ihtimal var.
      1-Motor kontrol devresini yani beyinin gücü yetmiyordur. Çoğunlukla tamir esnasında acemi ustalar beyin denerken etiketindeki amper değerine bakmadan beyin deneyebiliyorlar. Scooterde kullanılan Sdrive model için örnek verirsek 45 Amperle ,70 amper ya da 120 amperle 140 amper beyin aynı tipte olduğundan tak çıkart taparken gözü dönüp, beyinleri karıştırıp kendi beyni diye zayıf olan beyini takabiliyor. Hiç unutmam 2005 yılında yurt dışından bir hafta önce getirilen küçük bir yaşlı scooterinde motorda sürekli vuruntu vardı. Bütün ihtimalleri ortadan kaldırıp arızanın beyinde olduğuna kanaat getirince , proğram ayarlarını düzelterek sorunu çözmek için 70 amper etiketi olan beyini bilgisayara bağladığımda, beyinin aslında 45 amperlik olduğunu ve dış kasası ya da etiketlerinin değiştirilerek 70 amperlik olarak göründüğünü tespit etmiştim. Ya beyini satan kişi ary niyetli olarak iç devreyi değiştirip ustaya sattı, ya usta 45 ve 70 amperlik iki beyini aynı anda sökünce iç devreleri karıştırdı , ya da elinde 70 amper beyin yoktu ve üşenip iki beyinin etiketini değiştirip 45 amperlik beyinle cihazı teslim etti . Beyinin amperi motorun tam hızda çektiği akımı karşılayamıyorsa motor çok güçlü geldiğinden beyin belli bir hızdan sonra akımı kesik kesik verir ve motor tak tak tak titreşerek vuruntulu çalışır.
      2- Motorun kömürünü değiştiren işgüzar, orijinal kömürün tanesinin 500 lira olduğunu duyunca pahalı bulup mediven altı imalat olan ve karbon/ bakır oranı motorun wattına ve iç direncine göre hesaplanmamış 50 liralık kömürleri kullandığı için motorun kollektör bakırı oyulup çukur oluşur. Kömürler aşırı iletken olduğundan ısınır ve yayları gevşer. Bu yüzden kömür tam baskı yapamaz, könüryüzeyinin büyük kısmı kollektöre temas edemediğinden100 amper civarındaki akım kömürden kollektöre doğru sürekli ark yaparak çalışacağından kollektörün her bir dilimini sırayla patlatarak motoru kullanılamaz hale getirmiş olabilir.
      3- Motorun, mıknatıslarının içinde bulunduğu siyah demir silindiri alttan darbe almışsa, silindirin içine yapışık olan mıknatıslar kırılmış olabilir. Veya yine silindir darbe almışsa silindirin motorun üst kapağından girip silindirin içinden geçen ve alt kapağa vidalanan saplama vidalardan bir tanesi kırılmış olabilir o bir de kırılmışsa motorun bloğu sürüş esnasında sürekli sallanır. Çünkü kapak devamlı dönüş halinde sağa sola yalpa yapar. Üst kapağın bir tarafı oynadığı için sallanıp durur. Dönen rotor kısmı devamlı mıknatıslara çarparak ses yapar . Motorun kapağının kapalı olması lazım oynamaması lazım ki motorun içindeki rotor tam olarak dönebilsin. Bunları kontrol edin.

    • @suatkaleli5075
      @suatkaleli5075 2 หลายเดือนก่อน

      @@Hakan_Usta bu detaylı bilgiler için gerçekten müteşekkirim sağ olun var olun

    • @suatkaleli5075
      @suatkaleli5075 2 หลายเดือนก่อน

      @@Hakan_Usta değerli ustam peki örneğin 40 amperlik aküler yerine 20 amperlik aküler takılmış ise ya da akülerden (5 adet) bir adedi kapasitesini yitirmiş ise bu da bir etken olabilir mi?

    • @Hakan_Usta
      @Hakan_Usta  2 หลายเดือนก่อน +1

      Akü voltajı 22 voltun altına düşerse beyin aracın hızını yüzde 30 civarında sınırlayabilir. Ancak motor vuruntulu çalışmaz