Geotechnical study - its importance

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 16 ต.ค. 2024
  • Argumentele principale de ce este necesar sa facem un studiu geotehnic al lotului de teren pentru constructia casei noastre viitoare! Analiza solului sau analiza terenului inainte de inceperea constructiei, ne ofera informatii extrem de importante, pe baza carora se vor baza structuristii, proiectantii si in general de studiul geotehnic si informatiile rezultate va depinde rezistenta si durata de viata a constructiei viitoare.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaco...

ความคิดเห็น • 10

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @alexandrumelestean499
    @alexandrumelestean499 6 ปีที่แล้ว +2

    Aici se mai poate de adaugat inca un avantaj foarte inportant, facind un Studiu Geotehnic iti reduce din cheltueli pentru betonul care il pui in fundatie, plus la asta si rezistent. La noi in Moldova ori pun prea mult beton chipurile sa fi mai rezistent, poate e necesar doar jumatate din cantitate care ai puso, ori sunt multi care pun putin beton ca sa economiseasca.

  • @electromic6004
    @electromic6004 8 หลายเดือนก่อน

    Buna ziua. Ati putea sa ne spuneti cit costa un astfel de serviciu? Cât durează și in cât timp clientul primește rezultatele. Va mulțumesc.

  • @marianaisvoranu7009
    @marianaisvoranu7009 6 ปีที่แล้ว +2

    Va multumesc pentru toate informatiile prezentate in documentarele expuse, sunt foarte utile. Eu doresc sa cumpar un teren in muntii Apuseni si sa construiesc o casa din piatra de rau cu parter si un etaj, fara subsol, beci. Cam ce fel de fundatie ma sfatuiti sa aleg. Nu gasesc sfaturi pentru casele din piatra de rau: fundatie, izolatie interioara, acoperis, etc. Ma mai intereseaza daca aveti o firma si cum putem sa va contactam.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 ปีที่แล้ว +2

      Cu placere! Alegerea fundatiei se face doar dupa studiul geotehnic, inainte sunt doar teorii, deci nu va pot sfatui la aceasta etapa. Ce tine de casele din piatra de rau, aveti in vedere folosirea pietrei de rau la fundatie sau si pentru zidarie?

  • @tincoveanu
    @tincoveanu 4 ปีที่แล้ว

    Buna ziua,In Republica Moldova unde se poate de apelat pentru a face un studiu pentru un teren ?Multumesc anticipat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, exista multe companii. E destul sa cautati in Google "studiu geotehnic Moldova sau localitatea dvs" si sunt sigur ca o sa gasiti o multime de oferte.

  • @gabrielrus9662
    @gabrielrus9662 5 ปีที่แล้ว

    Buna ziua as avea o intrebare am un teren si vreau sa construesc o casa pe el problema e asa am sapar 1.5m si tot pamîntu e negru dupa 1.5m e altfel de pamint pietros si pinza freatica ce sfaturi imi dati va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 ปีที่แล้ว

      Buna ziua. Ma bucur ca sunteti dintre putinele persoane care sapa atat de adanc pentru a afla starea terenului. Totusi daca ziceti ca panza freatica e la 1.5 m adancime, atunci va recomand sa faceti un studiu geotehnic profesional - doar el va poate oferi mai multe raspunsuri si pe baza acestora si altor calcule sa fie aleasa o fundatie corecta pentru viitoarea dvs casa. Sper sa ma intelegeti ca asa simplu prin mesaje, la distanta, nu va pot oferi un raspuns obiectiv.