10. C-duuri, uusi rytmi ja uusi biisi!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ก.ย. 2024
  • Voit aloittaa soiton ilmaisella kokeilujaksolla vaikka heti osoitteessa www.rockway.fi.
    Nyt harjoitellaan C-duuri! Tämän soinnun opittuasi on kasassa hieno neljän soinnun paketti, C-duuri, G-duuri, Am ja Em! Tässä soinnussa paksuinta kieltä (E) ei soiteta. Seuraavaksi paksuimmalta kieleltä (A) painetaan nimettömällä 3. nauha, jotta saadaan soinnun pohjasävel C. Seuraavaksi paksuimmalta kieleltä (D) painetaan toiselta nauhalta keskisormella, jolloin saadaan E-sävel, ja kolmanneksi ohuin kieli (G) soitetaan vapaana. Toiseksi ohuin kieli (B) soitetaan 1. nauhalta etusormella, jolloin saadaan sävel C ja ohuin kieli (E) soitetaan vapaana. Näin olemme muodostaneet C-duuri soinnun! Kokeile soittaa soinnun äänet yksitellen läpi niin että ne kaikki soivat puhtaasti. Pienenä vinkkinä ja muistutuksena: kannattaa muistaa leikata kynnet aina välillä sopivan mittaiseksi, etteivät ne ole liian pitkät. Nyt on hyvä lähteä kokeilemaan C- ja G-duuri sointujen vaihtamista. Jos Am ja G-duuri sointujen vaihtaminen on opeteltu hyvin, pitäisi tämänkin vaihdon mennä samalla kaavalla. Tähdätään siis etu- ja keskisormi ensin paikalleen, jolloin viimeinenkin sormi asettuu helposti kohdalleen. Tarkoituksena vaihtojen harjoittelussa on, että sointujen välillä tehtävä liike saataisiin pysymään mahdollisimman pienenä. Nyt otetaan haltuun myös taas uusi biisi, joka on CCR-yhtyeen Have You Never Seen The Rain! Tästä biisistä harjoitellaan säkeistö, jossa vaihtuvat C- ja G-duuri soinnut. Niinkuin edellisellä oppitunnilla puhuttiin, kannattaa nytkin korvalla yrittää kuunnella, milloin soinnun kuuluisi vaihtua. Tähän auttaa taas laulumelodian hyräily tai laulaminen. Vielä lopuksi harjoitellaan uusi soittorytmi. Tähän asti olemme soittaneet tahdin aikana neljä iskua alaspäin, siis jokaisella neljäsosalla. Nyt otetaan mukaan myös ylöspäin suuntautuva lyönti, jolloin soitamme 8 kertaa yhden tahdin aikana, siis kaksi kertaa yhden neljäsosan aikana. Saamme aikaan kahdeksasosakompin. Tämä kannattaa ajatella matemaattisesti, sillä kun puolitetaan yksi neljäsosa, saadaan yksi kahdeksasosa. Kahdeksan kahdeksasosaa on yhtä kuin yksi, kuten tahtiosoituksemmekin, joka on neljä neljäsosaa. Tätä komppia voi kokeilla muihinkin opeteltuihin biiseihin ja sitä soittaessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että kompin rytmi pysyy tarkkana kuin sveitseläinen kello.
    Tom Stillman on osaava ja innostava opettaja. Hänen repertuaariinsa kuuluu lähes kaikenlainen musiikki raskaasta rockista akustisen kitaran näppäilyyn. Tompan kurssit rockwaylla sisältävät opittavaa materiaalia laidasta laitaan, eri vaikeusasteilla. Voit käydä tutustumassa kaikkiin Tompan kursseihin osoitteessa www.rockway.fi/....

ความคิดเห็น • 3

  • @RockwayFi
    @RockwayFi  11 ปีที่แล้ว +4

    juu, erinomaisia valintoja molemmat, ja löytyy meiltä tuolta palvelusta. :) // Rockway.fi / tobias

  • @747447444
    @747447444 10 ปีที่แล้ว +1

    Anteeksi, saatoin laittaa tämän hieman liian myöhässä, mutta tässä olisi vihjettä Bassokitaran soittajille. (Bassokitaratunti, 1. osa: Fis-duuri) Ps. Olen tulossa teille kitaratunneille helmikuun aikana. (Oliko se helmikuussa?)

  • @747447444
    @747447444 11 ปีที่แล้ว

    Olisiko E-duuri tai Fis-duuri mitään?