Oturma Banyosu Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir? | Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 14 ธ.ค. 2024
- Makat hastalıklarla ilgili problemlerde oturma banyosu çok fayda sağlar. Oturma banyosunda suyun sıcaklığı, vücut sıcaklığının altında olmalıdır. Suyun içerisine deniz tuzu veya papatya çayı atılabilir. Tek başına çeşme suyu da yeterlidir. Oturma banyosunda ortalama süre 15 - 20 dakikadır.
📌 Prof. Dr. Korhan Taviloğlu TH-cam kanalına abone olmak içine:
bit.ly/ProfDrKo...
Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sosyal medya hesapları:
👉 Instagram: / tavilogluproktoloji
👉 Web Sitesi: www.taviloglu.com
👉 Facebook: / drtaviloglu
👉 Linkedin: / drtaviloglu
👉 Twitter: / drtaviloglu
#korhantaviloğlu #hemoroid #basur
''Oturma Banyosu Nasıl Yapılmalıdır ve Faydaları Nelerdir? | Prof. Dr. Korhan Taviloğlu'' videomu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın. .
.Merhaba ben Prof. Dr. Korhan Taviloğlu. Kanalımda; kabızlık, dışkılama zorluğu ve makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi konularında videolar bulacaksınız. Bu alandaki soru ve konu önerilerinizi iletebilirsiniz. İstanbul’da, Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nde hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Bize (0530) 326 06 96 no’lu telefondan veya aynı numaradan Whatsapp yolu ile ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Hocam iyi günler, tromboze hemoroid operasyonu oldum üzerinden 2 gün geçti ve kanamalar hala orta şiddetli devam ediyor bu normal midir? Ve oturma banyosundan sonraki ıslaklığı mikrop kapmaması için ne ile kurulamayı uygun görürsünüz?
@sevdamizislam Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Hastanın ameliyat sonrasındaki bir ay boyunca ilgili cerrahın takip ve tedavisi altında olması gerekir. Bu dönemin sonrasında sorununuzun devam etmesi halinde, 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 (WhatsApp hattı) veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonlarından ulaşabilirsiniz.
Kalınt bağırsak hastalarına da iyi geliri hocam
@Cekdaramed19780 Makat hastalıklarında oturma banyosu uygulaması yararlıdır. Oturma banyosunun ısısının vücut ısısına yakın olarak 24o C ile 37o C arasında (ılık) olması önerilir. Suyun kaynar düzeyde sıcak olması, makat bölgesinde ödem yaparak ağrıyı ve kanamayı arttırabilir. Bu durum basitçe, yaz aylarında ayaklarımızın şişerek ödem yapması ve ayakkabımızın dar gelmesi örneğinden anlaşılabilir. Aynı şekilde çok soğuk su da, yoğun kasılmaya (spazm) yol açarak, makattaki ağrıyı arttırmaktadır. Basur ve makat çatlağı, makat apsesi, makat fistülü, makat sarkması, vb. makat hastalıklarında oturma banyosu amacı ile kullanılan en doğal yöntem; ılık su ve deniz tuzu kullanımıdır. Bu amaçla; oturma banyosu içine, ilgili hekimin önerisine göre bazı bitkisel katkılar (papatya, patlıcan sapı suyu, kantaron yağı, vb.) ekleyenler kişiler bulunmaktadır.
Kalın bağırsak rahatsızlıklarında genel rahatlama dışında oturma banyosunun bir katkısı olması beklenmez.
Teşekkür ederim 🙂
Merhaba hocam Dr gittim ilaç krem verdi ağrı geçti. Kabızlık olduğu için kanama oluyor ne bu yapmalıyım teşekkürler
Geçmiş olsun. Ekibimiz, uygulanan bir tedavi hakkında yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili tedaviyi öneren meslektaşımıza başvurun ve sorularınızı kendisine yöneltin. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
Teşekkürler hocam
Desteğiniz için teşekkürler.
Hocam makat çatlağı rahatsızlığında prp tedavisi olumlu sonuçlar verirmi
Geçmiş olsun. Makat çatlağı oluştuğu ilk 6 hafta içinde (akut dönem) tedavi edilirse, ameliyatsız yöntemlerle % 90 oranda tedavi edilebilmektedir. Ancak, bu süreyi geçen veya kronikleşmiş makat çatlaklarında ameliyatsız tedaviler, yakınmalarda sadece geçici bir rahatlama (% 50 oranında) olanağı sağlarlar. Makat çatlağının ameliyatsız tedavisinde birinci basamakta bazı yaşamsal düzenlemeler ve tedaviler uygulanır. Bunlar arasında uygun diyet (liften zengin), oturma banyosu (ılık su ile 15-20 dakika), ilaçlar, kremler ve bazı bitkisel tedaviler uygulanır. İkinci basamak tedavisinde ise; Botoks tedavisi uygulanır. Makat çatlağı ameliyatsız tedavi yöntemleri sonrasında % 50 oranında ve ameliyatlı tedavi yöntemleri sonrasında % 3 oranında tekrarlar. PRP tedavisi henüz deneme aşamasındadır. Tüm bu tedavilerin başarılı olmaması durumunda ise, ameliyat uygulanır. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
@@DrTaviloglu Hocam vermiş olduğunuz bilgiler için çok tesekur ederim Lis ameliyati olduktan sonra ağrılar devam ediyor ise prp tedavisinin olumlu bı etkisi olabilir mi şimdiden tesekur ederim
@@suleymanklc874 Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Hastanın ameliyat sonrasındaki ilk üç aylık dönemde ilgili cerrahın takip ve tedavisi altında olması gerekir. Bu dönemin sonrasında sorununuzun devam etmesi halinde, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Hocam merhabalar, 5 gün önce 4.evre hemoroid ameliyatı oldum. Sıcak su banyosu, ağrı kesici iğne ve ilaçlara rağmen ilk günkü ağrılarım devam ediyor. Bunun için önerebileceğiniz farklı metot veya ilaç var mı ?
Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Hastanın ameliyat sonrasındaki ilk üç aylık dönemde ilgili cerrahın takip ve tedavisi altında olması gerekir. Bu dönemin sonrasında sorununuzun devam etmesi halinde, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
hocam makat çatlagında sorun yara çatlak değil mi sıcak su neden iyi geliyor kasların gevşemesiyle çatlak yaranın nasıl bir etkileşimi var
Geçmiş olsun. Makat çatlağı oluştuğu ilk 6 hafta içinde (akut dönem) tedavi edilirse, ameliyatsız yöntemlerle % 90 oranda tedavi edilebilmektedir. Ancak, bu süreyi geçen veya kronikleşmiş makat çatlaklarında ameliyatsız tedaviler, yakınmalarda sadece geçici bir rahatlama (% 50 oranında) olanağı sağlarlar. Makat çatlağının ameliyatsız tedavisinde birinci basamakta bazı yaşamsal düzenlemeler ve tedaviler uygulanır. Bunlar arasında uygun diyet (liften zengin), oturma banyosu (ılık su ile 15-20 dakika), ilaçlar, kremler ve bazı bitkisel tedaviler uygulanır. İkinci basamak tedavisinde ise; Botoks tedavisi uygulanır. Makat çatlağı ameliyatsız tedavi yöntemleri sonrasında % 50 oranında ve ameliyatlı tedavi yöntemleri sonrasında % 3 oranında tekrarlar. Tüm bu tedavilerin başarılı olmaması durumunda ise, ameliyat uygulanır. Ilık suyla oturma banyosunun makat kaslarını gevşetme etkisinden faydalanılır. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
@@DrTaviloglu 2 defa ameliyat oldum ben 3. kez tekrarladı şuanda artık cerrahiye gitmekden ç.ekiniyorum
@@sadiakkaya2696 Tarafınıza yeterli bilgilendirme ve yönlendirme yapılmıştır. Bundan sonraki sorularınızı, muayene olacağınız hekime yöneltmeniz gerekir. Acil şifa dileğimizle.
2 haftadir sicak su oturması yapiyorum. Hic bir ise yaramiyor hala kanli dişko hocam:(
Geçmiş olsun. Dışkıda kan: makat çatlağı, hemoroid, makat fistülü, bağırsak polipleri, bağırsak divertikülü, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, iskemik bağırsak hastalığı, yemek borusu varisleri, yemek borusu kanseri, mide ülseri kanaması, ince bağırsak tümörü, bağırsakta anjiodisplazi, Çölyak hastalığı vb. nedenlerle olabilir. Ayrıca; pancar, turp, şalgam, kavun, fasulye, lahana, karnabahar, brokoli, üzüm, enginar, domates, mantar, muz, kırmızı et, portakal, ıspanak, semizotu, somon balığı, sardalya, sülün gibi gıdalar dışkıya koyu veya kan rengi verebilir. Aynı şekilde; bazı ağrı kesici ilaçlar, potasyum içeren ilaçlar, demir hapları, bazı vitamin hapları, sukralfat, simetidin, kan sulandırıcı ilaçlar vb. dışkıda kan varmış gibi bir izlenim yaratabilir. Kanama dışkı ile birlikte yoğun olabildiği gibi, dışkı üzerinde şerit gibi de olabilir. Buna karşın, gözle görülen kan olmadan, dışkıda gizli kan da olabilir. Bu tür bir durumda sıklıkla, dışkıda kan tetkiki, gastroskopi, kolonoskopi, kapsül endoskopisi vb. tetkikler gerekebilir. Bu sorun için, bir Genel Cerrahi veya İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) Uzmanı’na başvurulması yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
@alidemiroglu6167
ameliyatsız olanlar ne kadar sıklıkla yapılmalı?
Geçmiş olsun. Muayene edilmeyen bir hastaya, bir mesaj, fotoğraf, video, telefon görüşmesi, vb. yöntemlerle sanal ortamda, herhangi bir diyet, tetkik, ilaç, takviye, uygulama, yada tedavi yönteminin önerilmesi veya onaylanması uygun değildir ve kanunla yasaklanmıştır. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
hocam bendede makat bölegsinde top gibi birşey var ihtiyacımı giderirken zorlanma agrı vs olmuyor ama ayakta iken yatarken vs yanma kanama gibi şeyler oluyor ilk defa böle birşey geçiriyorum sıcak su iyileşmede ne kdr etki eder acaba
Geçmiş olsun. Makat bölgesinde şişlik: basur, makat apsesi, makat çatlağı, makat fistülü, kıl dönmesi, iltihabi bağırsak hastalığı, bekçi veya nöbetçi memeler, makat kanseri, rektal polip, makat siğili, proktit, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları, makat sarkması, rektosel, vb. nedenlerle olabilir. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Hocam merhabalar bende hemoroid var bu oturma banyosunu ne sıklıkla yapmalıyım? Ve bu banyo sayesinde tamamen iyilesebilir miyim? Bu banyoyu yaparken hemoroide iyi gelen kremler de surmelimiyim?
Geçmiş olsun. Muayene edilmeyen bir hastaya, bir mesaj, fotoğraf, video, telefon görüşmesi, vb. yöntemlerle sanal ortamda, herhangi bir diyet, tetkik, ilaç, takviye, uygulama, yada tedavi yönteminin önerilmesi veya onaylanması uygun değildir ve kanunla yasaklanmıştır. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Hocam lütfen aydınlatın. 3 gün önce basür ameliyatı oldum. 3 tane hemoroidim vardı. Ameliyattan sonra 2 tane nohut büyüklüğünde şişlik hala var. Şişliğin olması normalmi.. Bide ameliyattan kaç gün sonra oturma banyosuna başlayayım
Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Hastanın ameliyat sonrasındaki ilk üç aylık dönemde ilgili cerrahın takip ve tedavisi altında olması gerekir. Bu dönemin sonrasında sorununuzun devam etmesi halinde, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.