Sunt mașinile noi mai PROST FĂCUTE? Explicația unui mecanic

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 มี.ค. 2023
  • Stiu cat de mult va plac prezentarile auto cu diverse masini insa uneori imi doresc pe langa "dotari, motorizari si cum se conduce" sa pot vorbi si de diferite subiecte pe care le consider eu interesante, din lumea auto.
    Iar pentru episodul de astazi, am invitat pe canal un mecanic pe care eu il consier expert si i-am pus intrebarea simplă: Sunt mașinile noi mai prost făcute? Ei bine explicația lui nu a fost tocmai simplă.
    De ce? Pai explicația unui mecanic bun nu are cum să fie simplă deoarece îți poate da o grămadă de exemple și să îți spună despre diferite concepte mecanice interesante.
    Pe lângă asta am avut ca și invitat secundar, și un Ford Focus din 2018 cu motorul stricat sau cum zicea Costin, cu motorul in portbagaj. Ce a patit masina? Oarecum din senin, a decis sa cedeze. Ea avea toate reviziile in service facute, avea putini km si cel mai interesant e faptul ca firma are 5 modele de genul din care 2 sau 3 au cedat la fel, devreme si fara motiv.
    Iar acum, va intreb pe voi, sunt masinile noi mai putin fiabile? Am dat fiabilitatea de pe vremuri pe norme de poluare si comportamente consumeriste? Ziceti si voi...
    Multa lume a observat cu noile masini sunt din ce in ce mai putin calitative, de la interior, la exterior si la mecanica. In ziua de astazi chiar si o masina preimum precum Audi, BMW sau Mercedes e uneori plina de plastice ieftine prin interior, de elemente false si de slaba calitate pe exterior sau dotata cu diverse motoare care nu au o speranta de viata foarte lunga.
    Contact Andrei Verestiuc:
    astadaemail@gmail.com
    Dacă ți-a plăcut, apasă LIKE.
    Dacă vrei să mă vezi mai des, apasă SUBSCRIBE.
    Dacă ai ceva de spus, te încurajez să lași un COMENTARIU.
    Eu am fost Andrei Verestiuc, sper că v-a plăcut acest review auto în română, ne vedem la următorul.
  • ยานยนต์และพาหนะ

ความคิดเห็น • 461

  • @ghegualex8732
    @ghegualex8732 ปีที่แล้ว +24

    Folosim o gama de Ford Transit lwb 2022,iar din 10 mașini,8 au cel puțin câteva erori (charging sistem,rear belt malfunxtion,emergency asistente nor operațional),mașini începând de la 10 o mile deci..îmi place noul model de Puma,sper doar sa nu fie la fel.

    • @mariusandreicut9909
      @mariusandreicut9909 ปีที่แล้ว +8

      Folositi si voi toyota :). Dar nuuuu, cum sa avem toyota ca nu ofera opulența pe care o doreste românașul:))

    • @valivalentin8963
      @valivalentin8963 ปีที่แล้ว +6

      Toate au probleme , exista o solutie simpla (cand am uitat sa o fac am avut probkleme) WD40 (nu fac reclama, cel mai iefict , cel clasic albastru) stropite toate contactele/mufele electrice vizibile si invizibile si pe toata durata de viata a masinii nu vor exista probleme electrice/electronice.

    • @stangadoboaradreaptaomoara9567
      @stangadoboaradreaptaomoara9567 ปีที่แล้ว +9

      @@mariusandreicut9909 vorbesti aiureli. Ce opulenta vrea romanul? Unde e opulenta la ford puma, logan, duster si ce se vinde mult la noi?

    • @adrianhrusca4067
      @adrianhrusca4067 ปีที่แล้ว

      F.O.R.D. Fix Or Repair Daily 😂😂😂😂

    • @SacreDro
      @SacreDro ปีที่แล้ว +1

      Puma e praf.

  • @ThePilotDaniel
    @ThePilotDaniel ปีที่แล้ว +5

    Corect spus. Schimbarea automobilului des aduce mai multa poluare decât utilizarea sa pe termen îndelungat. Dar se omite acest lucru cu intenție. Este vorba de bani. Și de asemenea motorizările de astăzi sunt chinuite de tehnologia care are că scop diminuarea poluării. De asemenea asta se face pe buzunarul clientului a cărui mașina necesita servisare mai frecventa. Personal vad aceasta politică una foarte proastă. Cât privește electricul este inca prohibitiv de scump și infrastructura este foarte slabă dacă toate mașinile ar fi electrice. Și să vedem ce facem cu electricele când se duce bateriile. Înlocuirea costa cât doua termice SH, ceea ce este inacceptabil de scump. Foarte bun material, Andrei, felicitări. O prezentare obiectivă. Bravo.

  • @cicero6715
    @cicero6715 ปีที่แล้ว +56

    Eu stau în Germania de 34 de ani și ceea ce vrea să vă spun despre Diesel egal ce fel de tip este următoarea fază, după ce ajunge motorul la temperatura ideală de peste 90 de grade, că e iarnă sau vară, trebuie să o calci și să o turezi, dacă mergi cu ea urban foarte mult e nasol, deoarece filtru de particule se înfundă, iar special cu un Diesel se merge mult mai turat ca un benzinar. Eu am un Q5 Diesel de 8 ani de zile și credeți-mă, merg cu el blană de fiecare dată când am ocazia să o scot unde pot conduce fără limită de viteză ceea ce aici față de România găsești posibilitatea asta. Mulți șoferi de Diesel au tentația de a schimba vitezele la o viteză subturată, e cea mai mare greșeală pe care o faceți, Diesel-ul trebuie turat nu subturat, doar iarna trebuie doar să aveți grijă să încalziți bine motorul până a o tura 👍, ah da, încă o greșeală pe care o fac mulți cu mașinile Diesel, dacă ați cocsat-o la viteză mare, când ajunge-ți la destinație nu opriți motorul imediat, mai lăsați-l vreo 2, 3 minute să meargă până îl opriți să se scurgă uleiul din turbină altfel distrugeți Turbina, sau după ce știți că mai aveți vreo 5 km până la destinație conduceți cu o viteză redusă de 70 km pe oră până ajungeți acasă, atunci numai trebuie să lăsați motorul să meargă acele 2, 3 minute..😊 Multă baftă, Diesel e o mașină uluitoare 👍👍

    • @sorinmarcu1282
      @sorinmarcu1282 ปีที่แล้ว +2

      Un punct de vedere interesant pentru posesorii de mașini cu motorizare diesel.
      Personal, motorizarea pe mașina mea este benzină aspirată natural.

    • @Aliodor
      @Aliodor ปีที่แล้ว +2

      In romania posesorii de diesel dau 100 lei la ITP sa-i treaca cu Filtrul anulat.

    • @sorinmarcu1282
      @sorinmarcu1282 ปีที่แล้ว +1

      @@Aliodor Acest obicei este cunoscut de mulți români dar problema este că nimeni nu ia atitudine în stoparea unui astfel de fenomen.
      Personal, susțin înființarea în cadrul ITP_ului a unui birou DGA și atunci să vedem dacă mai are careva curajul de a da sau a primi ceva ilegal!

    • @danionescu988
      @danionescu988 ปีที่แล้ว

      Diesel, daca trebuie turat, consuma la fel ca un motor benzină. Care mai e logica de a cumpara diesel? Lumea il ia pt economie. Nu sa faca inginerie pe el.. cu mers intr-un anume fel, turatie mare, etc..
      Oricum vor fi scoase complet in cativa ani.
      Sunt penale ca si comfort.
      Zgomot asurzitor atunci cand conduci cateva ore bune la viteza mare.

    • @mecanicu7351
      @mecanicu7351 ปีที่แล้ว

      eu am clio euro6 cu 300 000km reali si viteza la 1700 ture ,n-am schimbat nimic la motor si merge perfect , reviziile le fac la 30 000 km cum spune producatorul

  • @bogdanc5
    @bogdanc5 ปีที่แล้ว +11

    Cel mai onest si mai fain vlog vazut de mine pana acum legat de masini! Felicitari.

  • @bogdanolteanu9281
    @bogdanolteanu9281 ปีที่แล้ว +5

    Băi frate, chiar mi-a plăcut. Sper să mai faci astfel de vloguri pe teme tehnice/mecanice, cu specialiști de acest gen. Baftă!

  • @florinelmara8307
    @florinelmara8307 ปีที่แล้ว +31

    Costin din ce vad e un om cu mult bun simt, si chiar stie mecanica, mi-ar plăcea sa merg cu masina la el. Mult succes amândurora 😀

    • @AndreiVerestiuc
      @AndreiVerestiuc  ปีที่แล้ว

      Daca ești din Cluj-Napoca sau ai drum pe aici, scrie-mi pe email și îți las numărul lui de telefon.
      Cred că nu se supără dacă mergi cu mașina la el din moment ce cu asta se ocupă...

    • @Albert-ju3pb
      @Albert-ju3pb ปีที่แล้ว

      @@AndreiVerestiuc imi spui te rog cum se numeste service ul? sunt din cluj

    • @enio4975
      @enio4975 ปีที่แล้ว

      ​@@AndreiVerestiuc voi ati uitat sa precizati un aspect important.
      Uleiul schimbat la 10000km, ok, dar daca o femeie casnica face 10000km in 3 ani....uleiul nu poti sa-l schimbi la un interval atat de mare. Uleiul isi pierde oricum calitatile, chiar daca nu circuli. .

  • @Ing.MateiMelinte
    @Ing.MateiMelinte ปีที่แล้ว +9

    Vin cu o completare la spusele dl. Costin: turismele noi vin în marea lor majoritate cu motoare mici, în jurul valorii de 1000 până în 1500 cm³. Chiar dacă motoarele astea livrează puteri mulțumitoare, asta se întâmplă pentru că mai toate motoarele astea mici sunt supraalimentate și funcționează la turații mai ridicate, iar solicitările termice și mecanice dintr-un motor supraalimentat sunt considerabil mai mari decât într-un motor mai mare aspirat. Dacă urci periodic exemplu Calea Turzii cu o caroserie grea și un motor mic, supraalimentat, uzurile din interiorul lui sunt mult mai pronunțate comparativ cu un motor mai mare, aspirat, pe aceeasi caroserie grea. Tot aici, intervine si faptul că lumea automotive are la temelie "cost reduction", și face ca materialele să nu mai aibă aceeași calitate pe care ar fi avut-o dacă banii nu erau o problemă. Tot în zona de cost reduction rămân și la discuția despre autoturismele noi care ar fi mai greu de reparat ca și cele vechi. Pentru ca o mașină să iasă ieftină, se reduc inclusiv costuri legate de designul și complexitatea pieselor. Costă mai mult să proiectezi o mașină la care orice piesă e service friendly, cu acces facil pentru mecanicii care repară. Costă, însă, mai puțin să produci o bară sau o mască față mare și dintr-o bucată, să înghesui componentele la motor, iar "fraierul" din service e cel care treage ponoasele acestor decizii, fiind nevoit să demonteze juma' de mașină să ajungă la anumite subansamble. Montăm o bară față imensă dintr-o bucată, e mai ieftin de făcut, dacă proprietarul lovește mașina, e pe cheltuiala lui să o înlocuiască pe toată și s-o arunce pentru o lovitură de o palmă, comparat cu piese complementare care trebuie să se îmbine perfect și care implică mai multe matrițe. În rest, as an engineer, sunt de acord cu dl.

    • @florinionescu8594
      @florinionescu8594 ปีที่แล้ว +1

      Intenționat sunt făcute să coste mai mult, să dureze mai puțin și să se strice mai repede...

  • @mr_x00
    @mr_x00 ปีที่แล้ว +17

    Salut! Lucrez in reprezentanța Ford in anglia. Din 10 rampe de lucru, 2 sunt ocupate în permanență cu o dubă și o mașină mică pt schimb de motor. In mare parte ajung aici cu gauri in motor, neștiind nimeni exact de ce se întâmplă asta. Toate motoarele sunt trimise înapoi la fabrica pt expertiza

    • @simsauto
      @simsauto ปีที่แล้ว +3

      Acea curea de distributie care are trecerea prin ulei se dezintegrează blochează pompa de ulei și după poc ,motorul se grupează.

    • @benonipalade8855
      @benonipalade8855 ปีที่แล้ว

      ​@@simsauto Cureaua aia de distribuție are un intinzator metalic arată că o virgulă și întinde cureaua nu ca o rola prin rostogolire pur și simplu virgula are frecare directă cu ,cureaua dat se unge și răcește cu ulei ...am avut un Tranzit 2015 cu ,cureaua ruptă injectoarele nu au putut fi scoase..a. tăiat chiuloasa ca să le salvez ...o catastrofă de motor .și pompa de ulei tot curea are ...și vw au curea la pompa de ulei motoare de 1.6 2.0 diesel am avut unul 1.6 cu ,cureaua ruptă la pompa de ulei...banuiala mea este ca mașina nu a avut o răcire corespunzătoare și temperatura uleiului era prea mare și ața din cureaua de la pompa de ulei a devenit casantă scoaptă din cauza temperaturii pur și simplu sa rupt

  • @prodanremusstefan
    @prodanremusstefan ปีที่แล้ว +6

    @Andrei Verestiuc bine spus la partea cu poluarea. Consider ca poluezi mai mult daca schimbi masini si motoare ca a masinii din clip, o data la 3-4 ani, decat sa folosesti una Euro 4, 9-10-15 ani.

  • @nulledmarian
    @nulledmarian ปีที่แล้ว +12

    Lucrez in cercetare in Automotive, sunt de acord cu unele chestii spuse de voi, dar nu sunt toate chiar asa. Exista mai multe variante ale pieselor, primele sunt cele mai bune, dar sunt mai costisitoare. Dupa o anumita maturitate, multe parti componente sunt inlocuite cu unele mai ieftine, cost reduction, dar care respecta cerintele clientulu, cerinte care, intradevar, nu mai sunt la fel de pretentioase. Comparand cu ce era in trecut (cand erau mai fiabile), era pentru ca politica firmelor era diferita si se punea mai mult accent pe calitate. Nici cererea nu era atat de mare, masinile erau mai putine si mai bune, acum sunt mai multe si mai proaste. Automotive e o industrie foarte mare, in care se invart cifre uriase, dar profiturile nu sunt asa mari, procentual vorbind, fata de alte industrii.

    • @fane3776
      @fane3776 ปีที่แล้ว +1

      Pai si cum de inainte mergea treaba? Nu erau atatea masini, nu vindeau atatea, preturile erau mai mici si masinile mai calitative si nici nu mureau de foame producatorii cum se plang azi, ca daca ar face masini ca inainte (si nu vorbesc de era lui cobra, vorbesc de anii 2000) ar da faliment

    • @florinionescu8594
      @florinionescu8594 ปีที่แล้ว

      Dăcă Ai Cap Iei Alata, Pitești??? De acolo sunteți?

  • @car_mnc_car_mnc_
    @car_mnc_car_mnc_ ปีที่แล้ว +6

    Mulțumesc de vlogul. O tematica bună și interesanta. Salutari din Viena

  • @horiacioflan6128
    @horiacioflan6128 ปีที่แล้ว

    Un om intelept, argumentat.
    Ar trebui ascultat, vorbeste corect, multumesc, asa am sa fac.

  • @oli_4596
    @oli_4596 ปีที่แล้ว +8

    Din cauza normelor de poluare producatorii au fortat si schimbat motoarele chiar in detrimentul calitatii. Sunt fan Ford si detin, unele motoare sunt f. ok (cele vechi pe benzina, 1.6 tdci, 1.5 tdci fiabill, 2.0 tdci e tank) dar motorul de 1 litru pe benzina are unele probleme (cureaua de distributie in ulei, antigel care dispare etc) ...

  • @stancuflorin
    @stancuflorin ปีที่แล้ว +4

    Foarte tare vlogul, ma bucur ca ai pus imaginile explicative, chiar am pus pauza la ele si m-am uitat 😅

    • @AndreiVerestiuc
      @AndreiVerestiuc  ปีที่แล้ว +4

      Să îți fie de folos!
      M-am chinuit mult să caut pe net imaginile care trebuie. 😅

  • @georgeh996
    @georgeh996 ปีที่แล้ว

    Foarte bine documentat acest material, de ambele părți, felicitări pentru munca depusă și mulțumim pentru informațiile de preț pe care ni le dați ! 🫡

  • @AlexAlex-bt2dl
    @AlexAlex-bt2dl ปีที่แล้ว

    Foarte bun episod! Mai asteptam si altele.

  • @giulioneamtu5237
    @giulioneamtu5237 ปีที่แล้ว +2

    Foarte frumos vlog.tineo tot asa mult respect esti cel mai bun youtuber😊😊😚😚😚😚

  • @susadavidus
    @susadavidus ปีที่แล้ว

    Bun video! Felicitari!

  • @vladdutz20
    @vladdutz20 ปีที่แล้ว +94

    Eu schimb la 5000 km uleiul la honda si recomand si in filmări schimburile de ulei cat mai des, ca prevenția asta e infinit mai simpla și ieftina decat sa repari.
    Și constat cum multi ma iau la misto, ca cine sunt eu sa contest inginerii si caietul de service cu 30k km si 2 ani 😅

    • @AndreiVerestiuc
      @AndreiVerestiuc  ปีที่แล้ว +41

      Și eu la Subaru schimb uleiul la 4000-5000 de km însă la Duster il las relaxat 10.000, chiar și puțin peste.
      De ce? Contează regimul de funcționare plus așteptările pe care le ai de la mașina. Nu mă aștept să fac milionul de km cu Duster-ul.
      Nu aș putea recomanda unei persoane să își schimbe uleiul la 5000 de km dacă el are o mașină de serie pe care o va tine 4-5 ani și apoi își ia alta, e risipă de bani și de energie.
      In schimb, dacă vorbim de o mașină a unui pasionat, ulei-ul schimbat cât mai des e marele succes!
      P.S: nu te lua mereu după ce zice lumea in comentarii, majoritatea se uită, înțeleg și nu comentează neapărat. Plus că, dacă lumea doar te laudă, e un semn rău. 😅

    • @mihaiceclan9849
      @mihaiceclan9849 ปีที่แล้ว +3

      La benzinare e crucial sa schimbi uleiul cat mai repede pentru ca benzina este un combustibil "uscat". La diesel eu zic ca poti schimba la 15000 km.
      Depinde si de modul de exploatare.🙂

    • @vasilepoteras5855
      @vasilepoteras5855 ปีที่แล้ว +6

      @@mihaiceclan9849 nu așa numita “ardere uscata” e problema la benzinare ci diluția uleiului datorită amestecului cu benzina arsa incomplet. In special motoarele cu injecție directa au aceasta problema . când motorul e rece o mică parte din benzina injectata in cilindri nu e arsa complet și e preluată de segmenti și ajunge in baia de ulei și bineînțeles ca afectează uneori grav proprietatea de lubrifiere a uleiului . Când mergi totuși și la drumuri mai lungi acea benzina din ulei se evapora datorită temperaturii ridicate la care ajunge uleiul.

    • @iriticumare
      @iriticumare ปีที่แล้ว +4

      Depinde de mașină nu toți avem bani sa schimbăm atât de des eu,am schimbat la 13k

    • @Ozonu
      @Ozonu ปีที่แล้ว +11

      În cazul tău, Vlad, chiar merită să schimbi la 5000? Are 17 ani Honda și din ce îmi aduc aminte undeva la ~100k și ceva de km. Părerea mea este că bagi prea mult în ulei, și nu merită. Dacă cumpărai mașina de nouă și știai că o ții toată viața, chiar merita să o îngrijești ca la carte dar in conditiile în care în curând le interzic ăștia pe cele vechi, nu are sens. Motorul tău este unul foarte fiabil, duce sute de mii de km, efectiv nu mai ai timp în viața asta ca sa ajungi la acei km, timpul trece :))

  • @eriklabina5310
    @eriklabina5310 ปีที่แล้ว +13

    Te rog fa un vlog cu acel Megane RS🔥

  • @octavius_2184
    @octavius_2184 ปีที่แล้ว +2

    Un om corect. Punctat ce e cel mai important. Nu prea auzim în general sa se vorbească despre regimul de utilizare. Motorul nu are uzura în funcție de km, ci în funcție de utilizare.
    Poluarea foarte mare o produc alți factori decât "motorul termic"..

  • @ilieandreibacrita-gg4jq
    @ilieandreibacrita-gg4jq ปีที่แล้ว

    Foarte bun video!! Bine de știut!

  • @dragos7886
    @dragos7886 ปีที่แล้ว

    👏felicitari Andrei!bine punctat de mecanic

  • @ionutdragos8174
    @ionutdragos8174 ปีที่แล้ว +3

    sincer, felicitari, e genial episodul, domnul mecanic e ff echilibrat si are ff mare dreptate, eu personal nu am identificat nimic cu care sa nu fiu de acord😁

  • @DorianMarsovina
    @DorianMarsovina ปีที่แล้ว

    foarte baiat istet invitatul tau Andrei! Bravo lui si bravo tie! foarte informativ, multumesc frumos!

  • @muchi1465
    @muchi1465 ปีที่แล้ว +2

    E vorba de acea practică numită învechire planificată, demodare planificată sau obsolescență planificată, "planned obsolescence" (eng.), atunci cînd lucrurile sînt programate din fabrică să se strice la un moment dat sau într-o perioadă predeterminată.

  • @tjadventures
    @tjadventures ปีที่แล้ว +11

    Ce subtilă a fost treabă cu Ford-ul😅 foarte fain videoul!

    • @AndreiVerestiuc
      @AndreiVerestiuc  ปีที่แล้ว +1

      Pai nu sunt eu supărat pe Ford? 😅

  • @petruliviucotofanu1321
    @petruliviucotofanu1321 ปีที่แล้ว

    Felicitări Andrei!
    O rugăminte la tine.
    Se poate face o prezentare a problemelor generate de funcționare a cutie CVT la Dacia?

  • @MrRodeomd
    @MrRodeomd ปีที่แล้ว

    Multumesc Andrei.

  • @ag.3820
    @ag.3820 ปีที่แล้ว +12

    Concluzia e ca tot tamtam-ul din UE cu reducerea poluarii e mai mult de show sa dea bine pe foaie. In realitate masinile au o viata mai scurta (cum a zis si Costin, in parte datorita eforturilor de a corespunde cu noile norme) si se incurajeaza consumerismul si schimbatul de masini noi ca si chilotii, total opus la ceea ce se vrea.

    • @AndreiVerestiuc
      @AndreiVerestiuc  ปีที่แล้ว +2

      Exact.

    • @Iamlateforcurfew
      @Iamlateforcurfew ปีที่แล้ว +1

      Tin sa te contrazic. Normele au ajutat, chit ca nu se observa de pe o zi pe alta, la acelasi nr de masini aerul e ceva mai curat. O sa fie mai evident dupa 2035 cand se va muta usor poluarea din centru spre centralele electrice. Dar da, orice component extra va scadea din fiabilitate. Cand e vb sa taie din costuri, vor taia la calitate. Dar, la final de zi, nici pe noi, consumatorii, nu prea ne deranjeaza. Ne place sa fi cu “de toate”. E fix povestea cu “de ce dau romanii 10k euro pe un BMW obosit cand si-ar putea lua un Logan nou si fiabil”

  • @user-nz6eg5lf3j
    @user-nz6eg5lf3j ปีที่แล้ว

    Vreau sa mi zica si mie un inginer proiectat de ce pus lantul de distributie in spate si de ce l afacut asa subtire si simplu si de ce sa pui curea de distributie in ulei sau cureaua de pompa de ulei.daca nu esti in stare sa faci o curea care sa reziste in ulei fierbinte.in ulei mai poate ajunge benzinica .mai ales la cele cu ijectie directa.
    Fiabilitatea a scazut si pt ca piesele sunt facute unde e mana de lucru ieftina si chiar daca s proiectate cum trebuie scapa rebuturi trec de ctc.pana si asamblarea finala conteaza .poate pleca cu probleme din start.

  • @remusciobanu3802
    @remusciobanu3802 ปีที่แล้ว

    Felicitări pentru vlog! Ar ajuta să puneți o in descriere unde găsim acești oameni deosebiți.

  • @DS-xl2jb
    @DS-xl2jb ปีที่แล้ว

    Multumesc!

  • @elenabrasovean7303
    @elenabrasovean7303 ปีที่แล้ว +1

    O. Ce. Super. #respect👍👍👍👍

  • @ioanailincai-ov4vl
    @ioanailincai-ov4vl ปีที่แล้ว

    Salutare am un touran și pornește greu la cald care ar fi cauza?

  • @cipripopescu1467
    @cipripopescu1467 ปีที่แล้ว

    Salutare, am Ford Kuga 2022 mi se recomanda sa merg la 2 ani/ 30000km la revizie. Acum am 15000 de km/1 an și câteva luni iar sâmbătă sunt programat la revizie, nu am încredere să o las atâta timp/ km. Garanție am prins 7 ani.

  • @jonnyyt6250
    @jonnyyt6250 ปีที่แล้ว

    Andrei ești cel mai Tare RESPECT💪🏻❤️

  • @c23st7
    @c23st7 ปีที่แล้ว

    Am un mercedes E 220d din 2019.
    Toate service-urile au fost făcute la timp.
    Am 130mii mile cu el.
    La 90k a picat pompa tandem.
    La 110k au picat injectoarele.
    La 130k momentan s-a activat "engine management"
    Computerul de bord se reseteaza aproape zilnic. Setarile masinii se resetează din mile in KM si profilul setat se dereglează.
    Au mai fost si altele, multe probleme minore si cateva majore.
    In 4 ani au fost prea multe probleme cu masina din punctul meu de vedere

  • @sergiu-andreilabont3795
    @sergiu-andreilabont3795 ปีที่แล้ว +1

    Salutare Andrei, ca de la Andrei la Andrei, fa un clip cu niște mecanici recomandați,cu niște service-uri bune unde am.putea merge și noi , care își fac treaba și sunt serioși, și oricum frumos video

  • @lupuandrei313
    @lupuandrei313 ปีที่แล้ว +1

    ce motor are fordu din video?

  • @lucianadriantodut200
    @lucianadriantodut200 ปีที่แล้ว +1

    1. Oamenii nu schimbă mașina cu modelul nou pentru că actuala se strică, ci în primul rând pentru că doresc și pentru că serviciile de finanțare încurajează acest lucru.
    2. Odată ieșită din garanție, reparația mașinii e foarte costisitoare în vest, comparat cu noi, așa că preferi o mașină în garanție.
    3. Normele "euro" tot mai stricte nu sunt vinovate pentru fiabilitatea proastă a motoarelor (de drujbă, foarte complexe pentru a avea cât mai mulți cp), în schimb sunt vinovate pentru plasticele și interioarele tot mai proaste (nu mai e nici mocheta de odinioară și nici pielea).

  • @steveurkel7676
    @steveurkel7676 ปีที่แล้ว

    Protecția azi cătră rugină este mai bună. Azi folosesc o baie electrostatică cu grund. Se mai dezvoltă și mărcile. Chiar și oțelu este altu ca acum 15 ani, high density. Eu cred că ingineri nu mai știu exact ce să mai facă. In trecut era mai ușor totul, făceai un motor cu 5 cilindri care ținea până cine știe. Acum nu mai pot face ce vreau. Multe universități lucră acum la motoare pe benzină cu eficiență de diesel adică 50 % și mai mult. Chestie super bună, în combinație cu un motor electric și gaz. Da și bine înțeles șapte rapoarte. La ulei nu prea știu, la mine după un an sau 10000 - 15000. Depinde în ce condiții, mai des dacă folosești mașina doar in oraș și doar la drum scurt. Dar așa parcă nu atingi 8000 într-un an. Deci, conform manualului producătorului meu, trebuie să fac la fiecare 25.000 în orice caz anual sau 15.000 în condiții dificile. Și asta cu un ulei cu low saps din clasa acea c 1 - 2 adică fără long life pe ambalaj.

  • @radu_crj
    @radu_crj ปีที่แล้ว

    Total de acord cu ce a spus!💪

  • @alpha-ne4fq
    @alpha-ne4fq ปีที่แล้ว +5

    2.2 Diesel de la Mercedes - ulei + filtre schimbat la 10.000 (chiar daca producatorul, in 2006 cand a fost fabricata masina mea recomanda 15.000). Drept urmare, in 20.000 de km, de cand am masina aproape nicio problema, inafara de un termostat schimbat. Iar ca si kilometri, 220.000 in bord, 300.000+ CarVertical:)))

    • @brandpolis8113
      @brandpolis8113 ปีที่แล้ว +1

      Si eu la fel vere, 240 000 in bord, pe obd 310 000, duster cumparat la 200k :))

  • @fane3776
    @fane3776 ปีที่แล้ว +2

    Ar fi tare un ep in care domnul Costin ne recomanda masini bune din experienta lui

  • @gigi.b8961
    @gigi.b8961 ปีที่แล้ว +3

    Foarte frumos ! Mi-a plăcut la nebunie !BRAVO ! Frumos, foarte frumos explicat și a-ți pus punctul pe ,,I" cum se spune apreciez pe domnul mecanic și pe tine pentru acest videoclip, într-adevăr sunt multe de spus și la nivel de poluare care eu cred că la autoturisme este aproape egal cu ,,0" față de alte chestii care se petrec în lume.... referitor la întreținere și eu folosesc același nr. de km 7000 max 10000 km pentru revizie. Mulțumesc frumos și succes în continuare.

    • @muchi1465
      @muchi1465 ปีที่แล้ว

      "..într-adevăr sunt multe de spus și la nivel de poluare care eu cred că la autoturisme este aproape egal cu ,,0" față de alte chestii care se petrec în lume.."
      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
      VĂ DAȚI SEAMA CÎT POLUEAZĂ UN CĂCĂȚOI CA ACELA DIN AVATARUL LUI GIGI.B?

    • @muchi1465
      @muchi1465 ปีที่แล้ว

      CĂCĂȚOI CÎRNĂȚOI PĂTRĂȚOI LĂTRĂȚOI

    • @gigi.b8961
      @gigi.b8961 ปีที่แล้ว

      @@muchi1465 La Mumu

  • @armandharaidun7637
    @armandharaidun7637 ปีที่แล้ว

    Foarte foarte corect. Asa este.

  • @cristinelchiforescu1314
    @cristinelchiforescu1314 ปีที่แล้ว

    @Andrei Verestiuc unde se afla service-ul respectiv?

  • @shoarectube
    @shoarectube ปีที่แล้ว +6

    Uleiul e facut sa mearga un numar de ore si un numar de cicluri de incalzire, nu un numar de km. E clar ca 50k sunt multi km, dar nici nu poti spune ca sunt 10k sau 15k. Intervalul in km e facut ca sa avem o estimare. Daca mergi doar in oras si iti si place sa o calci, e recomandat sa schimbi uleiul pana in 10mii km.
    Pacat ca pana acum nu am aflat care e problema fordului.. ca daca au dat chiulasa jos pare ceva serios

  • @PAGU..
    @PAGU.. ปีที่แล้ว +2

    am stat tot videoclipul sa vad meganul ala :))

  • @vladmihai306
    @vladmihai306 ปีที่แล้ว

    2.3 ecoboost? inca are probleme cu garnitura de chiulasa pt ca ... open deck?

  • @UnderSurge
    @UnderSurge ปีที่แล้ว +1

    Foarte bun subiectul dar pacat ca ai ratat sansa de a discuta diferenta de fiabilitate intre termice si electrice. Pentru ca da, in momentul asta o electrica poate nu este cea mai indicata dar cand pui pe foaie diferentele de bani cheltuite dupa achizitie... o sa ai surprize indeajuns de mari incat sa treci cu vederea neajunsuri la fel de mari.

  • @bubu03077
    @bubu03077 ปีที่แล้ว

    Salut Andrei,ai putea sa faci un video cu Megane ul acela?E o mașină super

  • @OVIDIUS.P
    @OVIDIUS.P ปีที่แล้ว

    Eu am imigrat in Canada in 2012. In 2014 mi-am luat nou sa folosesc doar vara si de modificat, un Mitsubishi Lancer 2014 2.0l A/N. Mi-am dorit-o demult si am sarit. Mitsubishi oferea garantie ptr motor si transimisie 10 ani sau 160.000km dar...dar mare, service la 5luni sau 8000km, care vine prima. Modificand-o mi-am asumat ca nu am garantie, si am facut circuit destul de des cu ea si dupa 9 ani totu ii ok dar am doar 60.000km. Lucrand la CAA(asitenta rutiera) stiu din plin ce se strica si ce nu. In 2018 mi-am luat o Hyundai ElantraGT 2018 ptr condus zi de zi. Hyundai aici cere service la 6luni sau 6000km chiar daca e ulei sintetic ptr ca cica is conditii de utilisare extreme aici. Dupa 4 ani si 80.000km totu merge ca nou. Conform statisticilor in America de Nord din ultimii ani ca fiabilitate stau neschimbat pe primul loc Toyota, locul 2 Honda, locul 3 Hyundai. Masini germane nefiind nici macar in top 10. Masini americane doar Ford i-a locul 8. Japonezele ocupa majoritatea locurilor din top 10 ca fiabilitate. Saptamanal trebuie sa scot din garaje subterane masini germane de 100.000$ unele cu doar 300km la bord si nu mai vor sa porneasca si pace, trebuie remorcate. Dar fiind ca platfornele nu intra in garaj, ma trimit pe mine cu Chevrolet Colorado(nici asta nu e grozav dar macar e puternic, 33.000km piston topit, la 120.000km schimbat transmisia). Dar masinile devin tot mai complicate, automate care raman blocate in Park fiindca totu e electric si nu mai ai cum sa o pui in Drive sau liber. Intradevar germanele au cele mai multe componente electrice/electronice, de aici si problemele. Majoritatea penelor fiind cauzate de deprogramari sau electronice ce cedeaza.

  • @paulirimescu1673
    @paulirimescu1673 ปีที่แล้ว

    👍👍multumim Mariane....

  • @catawizard
    @catawizard ปีที่แล้ว

    Conduc o Skoda Karoq de 1 an și se recomandă schimb de ulei la 30K. E mașină de firmă și rulez 45K anual. Sunt curios la cât ajung până la prima problemă.

  • @bogdanvalentin3894
    @bogdanvalentin3894 ปีที่แล้ว +1

    Efectul reviziilor la 30.000km. Mai ales în România. Faceți reviziile la 10-15.000 km dacă vă pasă de mașină. Și nu puneți ulei de supermarket, și verificați-l periodic, cel puțin o dată pe lună. Și întotdeauna să corespundă specificațiilor și omologărilor producătorului mașinii. Nu sunt degeaba. Fiecare cod de omologare, corespunde la o vâscozitate, conținut de cenușe de sulf, hths, etc.

  • @mariussurdu8000
    @mariussurdu8000 ปีที่แล้ว +1

    Mi-o pacut cand o zis Andrei ca sa luam deciziile mai mult rational decat emotional :)) direct in capul lui Aoleu Subaru!!!

  • @hghmhgm
    @hghmhgm ปีที่แล้ว

    Superb clip !, de ce sa fiu frustrat si sa mint, sa spun ca masinile noi sunt proaste cand pot sa zic ca nu imi permit masina noua deci merg cu epava de e39 care nu se mai strica . E tanc 😂😂

  • @nrpc0523
    @nrpc0523 ปีที่แล้ว

    Câți cu flote Hyundai s-au plâns? i20, i30?

  • @eduardionescu5926
    @eduardionescu5926 ปีที่แล้ว +1

    Chiar folositor clipul. Mecanicul 👍🏽 ,Andrei👍🏽

  • @danielmariusfilipan8939
    @danielmariusfilipan8939 ปีที่แล้ว

    Dupa ce am urmarit multe clipuri realizate de catre mecanici cu experienta si ingineri auto am ajuns la urmatoarele concluzii :
    - prin filtrul de aer oricat de bun ar fi el tot intra particule de praf din mediul inconjurator, in special in oras e mult praf dar si faptul ca acest praf ajunge intr-o mare masura in ulei, deci uleiul devine din ce in ce mai incarcat cu praf fin, iar filtrul de ulei nu poate filtra chiar tot rezulta ca de fapt uleiul se transforma in combinatie cu praful atmosferic intr-un fel de smirghel, oricat de bun ar fi uleiul folosit, nu are importanta, s-a demonstrat faptul ca particule mai mici decat cele care pot fi retinute de filtrul de ulei pot cauza uzura motorului,
    - drumurile scurte sunt cele mai solicitante pentru motor, asa-zisele conditii severe de condus, uzura e foarte mare deoarece condusul pe distante scurte nu asigura incalzirea suficienta a motorului si a uleiului, astfel condensul si impuritatile de tot felul care se acumuleaza in ulei in mod normal nu pot fi eliminate, ele se tot aduna si la un moment dar uleiul nu mai poate asigura o buna ungere, in schimb cei care parcurg in general distante mari nu au aceasta problema pentru ca acest condens acumulat in ulei si contaminantii din benzina se elimina la drumuri mai lungi pentru ca uleiul motorul si uleiul ajung la o temperatura mare, am inteles ca in oras uzura motorului e cu circa 80% mai mare,
    - e mai benefic sa folosesti ulei ieftin dar sa-l chimbi ori de cate ori e nevoie, km mai putini, aspect, mersul masinii, etc, un ulei care nu mai asigura ungere buna da semne, masina nu mai accelereaza cum trebuie, parca motorul nu mai ruleaza atat de rotund, se simte si la relanti dar si in sarcina, desigur pot sa fie multe alte probleme, dar de multe ori e doar uleiul problema,
    - sunt clipuri pe tema asta care arata nici mai mult nici mai putin faptul ca masini noi de calitate au ajuns cu motorul distrus doar pentru ca nu s-a schimbat suficient de des uleiul si filtrul de ulei, masini care ar mai fi parcurs in mod normal fara probleme majore sute de mii de km,
    - la un motor cu multi km uzura e mai accentuata si se schimba si mai des uleiul,
    - alt mecanism prin care motorul este distrus de murdaria din ulei care se depune in spatele inelelor de la segmenti, astfel, segmentii raman blocati si la fiecare ciclu de ardere vor lovi blocul motor si astfel in timp se formeaza goluri in blocul motor care fac imposibila obtinerea compresiei in timpul arderii, practic ori se rectifica blocul motor daca este posibil si se merita ori se schimba .
    Motorul are peste 300.000 de km, conduc in general doar pe distante scurte in apropierea orasului, deci schimb foarte des de ulei .
    Cum spune Skotty Kilmer : "uleiul este ieftin, motorul este scump" !
    Nu sunt mecanic, nu lucrez in domeniul automoto dar sunt multi oameni cinstiti in acest domeniu si ma bucura acest lucru :
    th-cam.com/video/TJhFAwFv-O0/w-d-xo.html
    th-cam.com/video/fVaeU_EKSRI/w-d-xo.html

  • @andreiursanu4281
    @andreiursanu4281 ปีที่แล้ว +3

    1.5dci 110cp euro 5, revizii facute la 20.000 - 30.000 km (in functie de rulajul anual), 260.000km fara probleme, niciodata nu s-a umblat la motor, egr, dpf, turbina etc.

    • @popaovidiu3282
      @popaovidiu3282 ปีที่แล้ว +1

      1.6 tdci rulat 200.000km in Romania cu uleiul schimbat la 20.000km cum zice producatorul. Zero probleme

  • @dariusleahu6173
    @dariusleahu6173 ปีที่แล้ว +1

    Masina servisata in reprezentanta cu schimburile de ulei facute la intervalul dat de producator, adica 30 000 km, cel mai probabil. Toate uleiurile isi cam pierd din proprietati dupa 15 000, maxim 20 000 km.
    Uleiul e viata motorului. Are rol principal de ungere si rol secundar de racire.

  • @PopaSergiuMihai
    @PopaSergiuMihai ปีที่แล้ว +1

    Ce motorizare are Ford Focusul din videoclip?

  • @ANCarsandMore
    @ANCarsandMore ปีที่แล้ว +3

    Eu schimb uleiul si toate Filterele la maxim 10.000 / 15.000 km depinde de masina .
    costuri :80€ max 150€ pe an . Germania.
    Respect Andrei si dl. Costin!

    • @isimoto
      @isimoto ปีที่แล้ว

      Salut, le faci tu personal sau in service?

    • @ANCarsandMore
      @ANCarsandMore ปีที่แล้ว +3

      @@isimoto buna, de obicei comand de pe autodoc sau Amazon si le fac singur (filtre aer si habitaclu tot timpu singur) la ulei mai cer cate o oferta la 2/3 service-uri si daca ies bine la bani il schimb acolo cu conditia sa stau langa masina sa vad ca treaba e facuta…nu doar resetat calculatorul masini.

    • @sergiu-andreilabont3795
      @sergiu-andreilabont3795 ปีที่แล้ว +1

      ​@@ANCarsandMore la fel fac și eu , la 10 sau 15 mi cum se potrivește, le fac șingur și eu

    • @ANCarsandMore
      @ANCarsandMore ปีที่แล้ว +2

      @@sergiu-andreilabont3795 perfect! 👍 + la intervalul asta mie nici-o masina nu mi-a mancat ulei si n-am avut nicio problema

    • @sergiu-andreilabont3795
      @sergiu-andreilabont3795 ปีที่แล้ว

      @@ANCarsandMore mie îmi mănâncă ceva dar nu e nimic tragic , poate 0.75 în 15 mi dar am 350 mi km ,

  • @bogdanrotaru6219
    @bogdanrotaru6219 ปีที่แล้ว +2

    Am văzut la minutely 14:32 ca masinile electrice poluează și la driving emmision. Fiind mașini electrice aceasta poluare este reprezentata de fapt de poluarea centralelor electrice care produc energia pentru ele? Ca nu înțeleg cum pot polua dacă ele sunt electrice.

    • @bogdanrotaru6219
      @bogdanrotaru6219 ปีที่แล้ว

      @@szekeresferencz5383 Voiam o explicație ca să înțeleg. Comentariul tău nu aduce nici o valoare, eu am pus o întrebare și aștept un răspuns pentru a ma ilumina. O zi buna!

    • @stefanlazar9823
      @stefanlazar9823 ปีที่แล้ว +1

      Depinde de unde vine sursa de energie cu care se încarcă, dacă folosești cărbune sau alt combustibil fosil ca să generezi "curentul" nu mai e "zero emissions" ; dacă "curentul" e generat prin turbine eoliene, panouri fotovoltaice etc. atunci e "zero omissions" , măcar din punctul ăsta de vedere.

    • @bogdanrotaru6219
      @bogdanrotaru6219 ปีที่แล้ว

      @@stefanlazar9823 la asta ma gândeam și eu. Ma gândesc ca poluarea din producerea energiei sa fie mai mica decât cea de la motoarele pe combustie. Mersi de răspuns

  • @avramadrian8749
    @avramadrian8749 ปีที่แล้ว +1

    Am un ford focus mk1 1,6 benzină din 2002 și, după 21 de ani merge perfect (340000) la bord și nu am schimbat la ea decât bucșăraie, capete de bară, pompa de benzină, pompa de ulei, electromotorul , bujii și cam atâtt .

  • @gabi7091
    @gabi7091 ปีที่แล้ว

    Unde are domnul service? vreau sa merg la el de acum 😃

  • @Vic-bi1fm
    @Vic-bi1fm ปีที่แล้ว +1

    Salut Andrei si salutare la toată lumea !
    La fosta mașină , o Honda civic 1.8 benzina ,cumpărată de noua ii făceam schimbul la 10.000 de km , din anul 8 ii făceam la maxim 8.000 de km . In 13 ani cu acel Civic am avut zero probleme.
    La mașina noua(tot de noua cumpărată) o Toyota Corolla 1.8 hybrid ii schimb uleiul la 6 luni și maxim 8.000 de km , am media de 7.500 de km ^_^ , am schimbat si mai devreme . Schimb in Aprilie-Mai( pentru sezonul de vara ) și in luna Noiembrie (pentru sezonul rece) în fiecare an.

    • @NoName-ch6kx
      @NoName-ch6kx ปีที่แล้ว +1

      La o mașină problema este numai la motor?buna gluma asta

  • @valivalentin8963
    @valivalentin8963 ปีที่แล้ว +4

    Am cam aceeasi masina de serviciu , reviziile se fac la 30.000 km (1.0, 100CP , turbo) ... daca nu stai langa masina ... ulei nu il schimba nimeni dar il platesti ... si cu asta am zis tot... putine masini rezista 100.000 km doar cu un schimb de ulei ... in rest masina este f buna dar revizia nefacuta dar platita ne omoara !!!! PS : sunt la a 7 -a masina de serviciu noua si cand nu am stat langa ea la revizii, au aparut probleme ... concluzia : stati langa masina !

    • @cata4ardeal
      @cata4ardeal ปีที่แล้ว

      Incearca sa o duci la o alta reprezentata agreata poate fura mai putin

  • @LegoBoy05
    @LegoBoy05 ปีที่แล้ว +5

    Bun vlogul, Costin are in mare parte dreptate, insa legat de poluare, eterna disputa, cine polueaza mai mult, ar trebui sa privim faptele (lucrurile care se simt) adica daca mergi in spatele unui diesel neintretinut (avem foarte multe la noi) si in masina ta nu ai un filtru de habitaclu bun o sa simti acel miros incecios de diesel - asta este o chestie care iti afecteaza direct sanatatea mai ales daca petreci foarte mult timp in acel mediu. Legat de procesul de productie, toate sunt poluante mai mult sau mai putin, dar acea poluare nu este in oras, in aerul care il respiri direct; de cele mai multe ori sunt in afara orasului si emisiile sunt la inaltimi mai mari ale atmosferei, vor ajunge jos vor polua dar impactul direct asupra sanatatii este mult mai mic datorita diluarii. Daca este sa comparam procesul de productie al "combustibilului" de la extractie tarnsport rafinare pana ajunge in rezervor este mult mai poluant decat productia de curent electric. In viitor exista perspective de a produce curent electric prin metode nepoluante, in schimb pentru combustibili fosili nu exista aceasta perspectiva. Durata de viata utila a unei baterii pentru propulsie auto este de cel putin 8 ani (fata de 3 - 4 ani cat zice Costin ca tine o masina in ziua de azi), dupa care poate fi folosita in sisteme de alimentare offgrid pentru inca 5 - 6 ani daca nu si mai mult. Intr-adevar va exista un spike pana vom electrifica transportul dar la un moment dat necesarul de baterii va scadea usor in timp plus ca lumea lucreaza la imbunatatirea acestor sisteme, in schimb la combustibil tot acolo suntem, mai bagam un aditiv care mai drege borsu. Asta cu poluarea la fabricatie este pusa in prim plan tot de mari producatori auto care nu vor sa renunte la tehnologia motoarelor termice datorita banilor care trebuie sa ii "piarda" in retehnologizare. Momentan parerea mea pentru Romania este un plugin hybrid. Mergi electric in oras, afara mergi pe combustibil.

  • @Misu_Vlog
    @Misu_Vlog ปีที่แล้ว +2

    Despre poluare cred ca masina termica poluaeza foarte mult in mers nu stiu la reciclat care e treaba dar ce pit sa va spun este ca in Bucuresti e un fum care persista toata ziua se simte ca miros si se si vede in special cand e soare afara se vede deasupra destul de mult e ca un fum de tigare permanent in aer , daca ar fi doar masini electrice mai mult ca sigur acel fum nu ar fi existat ..... asa ca motoarele termice din punct de vedere al poluarii sunt dezastruoase .... fara dubiu , nu stiu cum este in orasele mici dar in orasele mari are un impact foarte mare asupra aerului ....

    • @andreiursanu4281
      @andreiursanu4281 ปีที่แล้ว +1

      Asta e si ideea cu electricele, sa scoatem poluarea din orase, sa reducem incidenta bolilor aparatului respirator etc., nu ca salvam acum planeta daca inlocuim termicele cu electrice... impactul e destul de mic.

  • @ToolTestandUnboxing
    @ToolTestandUnboxing ปีที่แล้ว

    Andrei, as vrea sa-ti arat ce inseamna si un Volkswagen Arteon sosit din fabrica, plin de erori, fara ulei in motor mai ca toate Vw, si rugina pe prag. Un Nissan Navarra la care se rupea prezoanele fara sa fi parcurs 100 km, asa ca....toate is praf, dupa 2008, dupa 2019 is de unica folosinta deja.

  • @petreticu6008
    @petreticu6008 ปีที่แล้ว +2

    Nu mai fac baietii motoare mpi benzina, foarte rar vezi motorizari de genul! Alea duc foarte mult daca sunt intretinute! Toti cu turbo! Electricele nu vor inlocui niciodata motoarele termice si daca se va intampla, o sa fie trist. Ma gandesc doar daca s-ar inlocui toate masinile termice cu electricele vietii, unde le incarci pe toate? Asta chiar si cu infrastructura excelenta care sa sustina numarul mare de masini! Cu electrica stai minim 20 de minute sa incarci, cu motorul termic ai bagat combustibil in 5 minute maxim, ai platit si la revedere, poti merge 700-1000 km depinde de motorizare! Nu sunt contra trecerii pe electrice, dar ele nu vor oferi niciodata ce ofera o termica! Despre video ce sa spun, omul stie ce zice, nu e degeaba mecanic de ani de zile😀

  • @im_tony_montana880
    @im_tony_montana880 ปีที่แล้ว

    tatal meu a luat un logan ph2 in 2008. 14 ani si 120.000 de km (majoritatea facuti in bucuresti) mai tarziu si nu a avut nicio problema cu el, in afara de consumabile, si are decat 2 pete de rugina pe aripa din dreapta spate si pun pariu ca cel putin inca 10 ani de acum incolo il vom putea tine ca "daily", si am prieteni cu masini scumpe cat 3-4 loganuri (luate la mana a doua cei adv dar 2017-2018) la un loc ii aud cum se plang ca trb sa bage pufuleti in ei luna asta ca iar au masina in service....

  • @razvanarsenieioan7705
    @razvanarsenieioan7705 ปีที่แล้ว

    Respect Romniea

  • @killpill23
    @killpill23 ปีที่แล้ว +3

    Ba Andrei, da ziceti lucrurilor pe nume... Ce o avut fordu? Zi ca ii jeg facut , ati fost prea cenzurati in clipu asta , vreau sa aud de la tine ca zici ca fordurile astea noi is prastie ca si multe alte masini

  • @bogdanopris6531
    @bogdanopris6531 ปีที่แล้ว

    Oare unde il gasim pe dl. Costin?

  • @geo2251
    @geo2251 ปีที่แล้ว

    La un golf 5 producție 2009 1.9 bls scrie să faci revizia la 15.000 sau 1 an. Cu ulei castrol 5w-30 LL

  • @farapoli
    @farapoli ปีที่แล้ว +3

    Scuze, ori nu am auzit in vlog, ori nu ai specificat…Ce motor e pe Fordul respectiv? 1.0, 1.5 Ecoboost?
    Multumesc, good job!😁

    • @alexd6766
      @alexd6766 ปีที่แล้ว

      nici eu nu am auzit si sunt curios. Cel mai probabil 1.0

    • @farapoli
      @farapoli ปีที่แล้ว

      @@alexd6766 M-am uitat de 2 ori, sa fiu sigur ca nu am auzit:)) Intradevar, nu a specificat..😁
      Nu de alta, dar sunt proprietar de Ford Puma 1.0, automat🥹 In septembrie imi expira garantia😂

    • @KnK2P
      @KnK2P ปีที่แล้ว

      1.0 și 1.5 ecoBoost sunt motoare cu 3 cilindri. Din câte observ la minutul 2:31 Focusul din prezentare are 4 cilindri, deci cel mai probabil are un motor diesel (fiind și masina de firma).

  • @florinionescu8594
    @florinionescu8594 ปีที่แล้ว

    Mi s-a părut foarte tare postarea și ideea ei: cât de fiabile mai sunt mașinile, inclusiv cele electrice! Omul cu care stai de vorbă, care are experiență mare în domeniu, respinge clar, deocamdată, trend-ul tesla. Și are și argumente...
    Despre Ford Europa, pot doar să spun că nu este, de fapt, Ford. Este un compromis necâștigător între ceea ce înseamnă Ford și ceea ce impune mUhE producătorilor de autoturisme. Până la urmă e pe bani... Mulți!

  • @tonymonoxiddecarbontepupa5825
    @tonymonoxiddecarbontepupa5825 ปีที่แล้ว

    respect

  • @patrascuclaudiu
    @patrascuclaudiu ปีที่แล้ว +1

    O vorba veche din popor zice ca inainte sa-ti cumperi masina cauta intai un mecanic pentru masina care vrei , vezi ce gasesti, apoi cumpara-ti masina dupa mecanic.

    • @stefanlazar9823
      @stefanlazar9823 ปีที่แล้ว +1

      Pare o prostie dar nu este, pe degeaba îți iei mașină scumpă/frumoasă/etc dacă nu ai unde să o repari când are ceva probleme; trebuie ținut în cont și acest lucru.

  • @ionutmititean7297
    @ionutmititean7297 ปีที่แล้ว +1

    Vrem un vlog cu Dacia

  • @georgeconstantin5664
    @georgeconstantin5664 ปีที่แล้ว +2

    Problema cu fiabilitatea mai este si din cauza evolutiei vs mechanic vs scule🤭

  • @type3666
    @type3666 ปีที่แล้ว +2

    1:34 Ador poza asta , cele mai bune E Claas-uri sau Mercedes-uri și eu am în familie ultimul din acel rând adică un W212 :)) iar mătușa mea a avut W123 Cobra 👍

  • @calinlaurentiu7886
    @calinlaurentiu7886 ปีที่แล้ว

    Daca vorbim strict de fiabilitatea motoarelor, da, putem vorbi de motoare prost facute. Si asta, pe langa explicatiile din video legate de marketing sau generatii de consum, mai sunt cateva lucruri pe care un motor trebuie sa le respecte, comparativ cu acum 15-20-25 de ani sau mai mult: emisiile de noxe si consumul de carburant cat mai mici. Asta atrage de la sine o regandire a motoarelor, ca si inginerilor le e rusine sa vorbeasca despe ele. O masina din zilelel noaste, comparativ cu una de acum 20 de ani va consuma mai putin carbuant, va emite mai putine noxe, ia procentul de reciclare efectiv al ei va fi mai mare. Ganditi-va ca si vopseaua este mai proasta. Si cam atat. Eu cred ca se poate trai foarte bine si cu asemenea motoare si masini, dar trebuie sa fi ceva mai atent la cum ai grija de ele.
    Si mai e ceva. Poate ca masinile din zilelel noastre nu mai sunt la fel de fiabile ca cele din trecut. Dar au si avantaje incostestabile: sunt mai sigure, sunt mai confortabile, sunt mai bine dotate, sunt mai placute la condus. Deci vorbim de avantaje si dezavantaje sau despre evolutie si involutie, in functie de cum vrei sa pui problema.

  • @nimsocable
    @nimsocable ปีที่แล้ว

    Andrei, erai de altă părere cu privire la mașinile electrice cu ceva timp în urmă (vezi videoclipul cu G.B.)

  • @cringuscristian8970
    @cringuscristian8970 ปีที่แล้ว +3

    chiar si matematic, statistic, cu cit o masina are mai multe butoane, cu atat ea este mai putin fiabila, adica probabilitatea de a se strica este mai mare

  • @bogdanfrunza1175
    @bogdanfrunza1175 ปีที่แล้ว +9

    Fusai la "mecanicu" acesta pt niște schimburi periodice de fluide și am ajuns sa îmi zică ca trebuie musai musai sa schimb distribuția ca asa apare pe diagnoza, ba chiar s-a încercat sa bage puțin frica în mine(nu el personal, băiețașii care lucrează defapt la mașini)nu dau detalii... Oricum, mi se părea ciudat ca la km ăștia 140k acest motor sa ceara alta distribuție, mai ales ca nu se aude absolut nimic dimineața....
    După mult, mult 😂research ( câteva ore pe forumuri căutând erorile respective) aflu ca pe acest tip de motoare Ea888.3 exista 2 magneți pt admisie și evacuare care is stricaciosi. Am comandat magneții personal, I am schimbat și de câteva luni nu mai am absolut nici o eroare, nici o vibrație la relantii, nimic, nada. Deci eu v as recomanda sa nu săriți direct pe acest mecanic ci sa mai întrebați și alte păreri înainte sa faceți o operațiune scumpa la ei.
    Or mai fost chestii care or fost super super dubioase, precum prețul pentru schimbarea pompei de apa care din câte știu, in momentul de fata după ceva experienta cu mașina asta pe la mecanici vad ca se schimba cu totul (carcasa termostat+ pompa) și este cel puțin 1800 lei piesa+ montarea nu este prea ușoară. Ei mi au făcut un preț de vreo 400 lei pt Piesa(probabil doar pompa), nu zic ca e imposibil sa schimbi doar pompa dar eu nu prea cred ca asta ar fi schimbat ceva din moment ce carcasa se crapă de obicei pt ca e din plastic sau la îmbinare începe și curge.... deci părerea mea ca ajungi sa faci munca de mântuială asa.
    Ca să fiu corect, specific, el doar stătea în birou(probabil el e ȘEFU) și a primit aceste detalii de la "mecanicii" care aparent lucrează pt el. In principiu eu v as sfătui sa va feriți de ei sau cel puțin sa cereți o a doua opinie.
    Astea is doar câteva din lista de o suta și ceva de milioane pe care am primit-o ca și "oferta" și din care am rezolvat aproape tot cu un sfert din suma fiind puțin atent ce și unde fac. Și acest "feedback" îl dau după multe luni de când am fost la ei.
    Imi pare rau Andrei daca consideri ca nu e locul potrivit pt acest comentariu sau crezi ca is hater dar nu pot lasa asemenea situatii trecute cu vederea, eu chiar mi-as fi dorit sa fii gasit la atelierul lui un loc unde sa zic ca nu m-am simtit aproape furat, chiar daca am fost doar pt o constatare/verificare si a fost gratis, degeaba e gratis daca e facuta de mantuiala pt ca de aici mai este doar un pas pana la a scoate din portofel o suma frumoasa de bani.

    • @MG-ce3dx
      @MG-ce3dx ปีที่แล้ว

      E clar ,deci astia sunt din aia, de te pun sa schimbi cu totul alte piese decat trebuie ,apoi ,apar pe vloguri si par oameni seriosi 😂

    • @bogdanfrunza1175
      @bogdanfrunza1175 ปีที่แล้ว

      @@MG-ce3dx tind sa cred ca e o "problema" generala, mecanicii nu mai au timp sau chef sa studieze, sa ramana la zi cu tehnologia/mecanica motoarelor mai noi, sau ce probleme noi mai apar. Nu sunt mecanic deci pot sa îmi dau doar cu părerea... Din păcate eu am plecat cu un gust amar de la ei.

    • @rallyart1000
      @rallyart1000 ปีที่แล้ว +2

      Persoane ca tine sunt exact genul ala care orice ai face sunt veșnic nemulțumiți si categoric a tot stiutori. Dacă e scump e prea scump, dacă e ieftin e prea ieftin,dacă e rapid sigur nu e calitate, mecanicii slab pregătiți, testere de 50 lei puse in port OBD rulzz, apare eroarea se șterge instant apoi câțiva prosti trbeuie sa își dea seama ce a avut, forumurile primează si umblat-ul cu piese in plasa luate online de pe unde e mai ieftin, pe la mai multe ateliere pana face careva o oferta imbatabila si schimba niște piese luate online, pe care nu și le asuma nimeni ulterior, sa nu moara de foame.
      Ma bucur mult ca interacțiunea noastră s-a limitat doar la o constatare(la care s-a asistat) si ca ti-ai rezolvat problemele la un cost dorit de tine, e cel mai important.
      Noi ne vedem de ale noastre si ne facem treaba cât putem de bine pt oamenii care merita sa alocam timp și resurse ... Uneori si o constatare e prea mult si o punem la categoria timp irosit.
      Spor in toate,
      Semnat "mecanicul" de mai sus.

    • @bogdanmaer3417
      @bogdanmaer3417 ปีที่แล้ว +1

      Unde ai văzut tu pompă de apă cu 1800 de lei ,poate cu tot cu distribuție cu tot costă atît. Cu pompa ești cam cârcotaș. Cu magneții , da se poate să găsești pe forumuri soluția mai exactă ca și mecanicul.Depinde de ce mașină ai,poate mecanicii nu prea au reparat.Trebuia să mergi să le zici te rog să schimbi asta prima dată și după vedem.

    • @bogdanfrunza1175
      @bogdanfrunza1175 ปีที่แล้ว +2

      @@bogdanmaer3417 am specificat ca e un fel de ansamblu format din pompa de apa și termostat și carcasa lor e din plastic care se crapă și prețul chiar începe de la 1800 lei ( cel mai ieftin găsit de mine, producător hepu) Acuma ca își asuma cineva sa înlocuiasca doar pompa de apa din carcasa și aia va rezolva scurgerea e altceva, eu nu am auzit pe absolut nimeni sa facă asa ceva pt ca din câte știu se da relativ greu jos și nu merita sa riști
      Dacă nu crezi te pot ajuta cu codul de pe carcasa pe care am dat-o jos sa cauți prețul.
      Magneții merg sa ii înlocuiești rapid, e plug and play sau dacă nu vrei sa dai banii aiurea pe am2 îți cumperi un obdeleven și urmărești canalele cu camshaft apoi schimbi magneții între ei.
      Nu vad rostu ultimei fraze, sa ma rog de ei sa îmi schimbe magneții, pe atunci nici nu știam de ei, perfect era sa îmi zică ei de asa ceva😂
      Nu ma zgarcesc când vine vb de mentenanța mașinii dar sincer mie nu îmi place sa arunc aiurea cu banii deci cred ca are logica ce am zis eu pe aici... dacă nu, treaba fiecăruia.
      Și ca încheiere sa știi ca nu sunt singurele chestii care nu au fost ok, am mai zis asta odată și în plus mi se pare absolut de kkt sa încerci sa bagi frica în mine, ca ajung cu motoru în punga și " glume" de genu.
      Mecanicu din vlog a fost profi fata in fata dar pe nu ma încântă cu nimic asta pt ca eu am stat în mare parte cu băieții de la mecanica.
      Bafta!

  • @CatalinV
    @CatalinV ปีที่แล้ว

    Blana !

  • @MrRodeomd
    @MrRodeomd ปีที่แล้ว

    Eu am un Logan 1.5 din 2010 și în curând împlinește 500 000. Nu am reparat motorul, doar l-am întreținut, și încă nu consumă ulei. Schimb uleiul la fiecare 10 000.

  • @adrianserban1293
    @adrianserban1293 ปีที่แล้ว

    Principala buba la orice masina reprezinta schimburile de ulei,la ford se recomanda la 30.000 km sa se faca schimburile......cunosc masini la firme carora le-au cazut motoarele din cauza ca au respectat acei 30.000 km,nu au apucat 100.000 km si sunt la pamant.Foarte adevarat ce a spus domnul,la noi in Romania noastra ''curata'' trebuie facut schimbul dupa 8.000 km.!!!

  • @Mirceabalea
    @Mirceabalea ปีที่แล้ว

    Pe mine m-a sfatuit un mecanic cu experienta urmatorul lucru: Daca fac km mai mult in oras, sa fac schimbul la 10k km. Dac fac mai mult afara, atunci merge pana in max 15k. Asta daca vreau sa pastrez masina mai multi ani fara sa desfac motorul.

  • @ioansuciu6180
    @ioansuciu6180 ปีที่แล้ว +1

    Filmează Renault Megane rs

  • @boicualexandru-andrei2942
    @boicualexandru-andrei2942 ปีที่แล้ว

    👍

  • @andreiterinte1100
    @andreiterinte1100 ปีที่แล้ว

    As vrea sa vad la teste un citroen ami :))

  • @Stefan_Balan
    @Stefan_Balan ปีที่แล้ว

    Te-am văzut azi cu SUB. Gălăgieee

  • @cristian.bobotan
    @cristian.bobotan ปีที่แล้ว +1

    Sunt curios și de un clip cu cât poluează o mașina electrică fata de una pe combustie. Și cât poluează sa produci curent și cât poluează sa produci diesel sau benzină

    • @danielmariusfilipan8939
      @danielmariusfilipan8939 ปีที่แล้ว

      Adauga pierderile de curent de la producere la livrarea efectiva, adauga cat polueaza statiile de poluare si trage linia ...

    • @cristian.bobotan
      @cristian.bobotan ปีที่แล้ว

      @@danielmariusfilipan8939 pai și mașina pe combustie nu poluează sa fie produsă ? Motorina sau benzina nu poluează sa fie produse?

    • @danielmariusfilipan8939
      @danielmariusfilipan8939 ปีที่แล้ว

      @@cristian.bobotan Da, asa este, dar stiai ca in asa-zisele studii muncinoase nu se calculeaza impactul energiei pierdute si poluarea produsa prin crearea infrastructii de statii de incarcare ? Studiile sunt de genu minciuna prin OMISIUNE !