Intre Steinhaus MIG100 si Almaz Mig200 ce recomanzi pentru sudura auto pe partea de evacuare unde teava este mai subtire?ajuta la ceva reglajul de viteaza la aparatul Steinhaus?
Cu amandoua poti face treaba , dar pentru tabla subtire recomand steinhaus cu cea mai subtire sarma din comert, 0.6 faca nu ma insel si cu reglajul ampermetric undeva la jumate dat . Trebuie sa iei u bucata de tabla de aceiasi grosime cu evacuarea si sa faci cateva teste de calibrare inainte de sudat pe piesa finala.multa bafta!!!!
Domnilor , este in video , arat in video cum sa faceti reglajul , de asemeni, pentru acest model am video review dedicat la mine pe canal . Va doresc spor la sudura ;)
Buna intrebare, filetul este destul de departe si nu vad semne de uzura extrema asupra lui de la caldura . Problema este cu duza mica , prin care iese firul . Aia se duce repede denla caldura, dar am gasit duze de 1.0 si 0.9 la 1 leu bucata sau ceva de genul , deci nu-mi fac griji . Este buna si ideea ta , dar duze pentru gaz nu prea se gasesc , deci nu m-as grabi sa o tai , pana nu gasesc una de inlocuit. In orice caz, ff bun commentul , te mai asteptam pe la noi!!!
Iti dai seama ca video asta nu e dedicat expertilor , l-am facut sa mai invatam si noi plebea cate ceva macar prin practica . Pe unde se mai fac cursuri de sudura in rom, ai idee? Sper ca macar te-ai amuzat 🤗
Parca exista sarma de mig pt aluminiu si cupru, dar sunt scumpe , de asemeni trebuie si butelie cu ag-co2 ca gaz protector . Sincer pe aluminiu si cupru recomand sudura TIG , mig e super ok pe otel carbon si otel inox . Numai bine!!
Salutare, felicitari pentru ultimele filmari postate , m-am delectat cu ce ne-ai arata pe acolo , bravo !!! Imi aduc aminte ca a fost o adevarata lupta sa calibreZ si sa stapanesc aparatul din video , dar dupa ceva incercari , recalibrari , am scos-o la capat , ca sa Zic asa . Acuma , nu doar aparatul e de vina ci si utiliatorul , dar una peste alta pana l-a urma l-am adus la o performanta cat de cat acceptabila . Atentie, in filmarile din aceasta mini serie ( cred ca am facut vreo 4 ) nu incerc neaparat sa fac suduri REZISTENTE cum s-ar Zice , mai degraba incerc sa fac cordoane cat mai drepte si mai estetice , etc. Da, intradevar , multi stropi cu acest aparat , chiar si dupa ce am schimbat polaritatea . O fi de vina firul folosit care coincidal este si rola de fir care a venit la pachet cu aparatul , sau amperajul prea mult ... tu ce parere ai ???
@@MiculAtelierdeTestare da dacă viteza la sarma este prea mare cumulat cu un amperaj mare are tendința de a face stropi foarte multi, dar am urmărit pe foarte mulți cu astfel de aparate și la fel stropeau, indiferent în ce polaritate lucrau, parerea mea ca din cauza sârmei face, repet este părerea personală. Personal numi place acest procedeu mig cu sarma flux sub nici o forma, plus ca nici rezistenta nu este extraordinara.
@@BERZOweldingprojects2022 aham , inteleg , am doua obtiuni aici ca sa reduc stropii , in primul rand o sarma mai buna , telwin ar fi ce am folosit eu si pare mai calitativ decat ce vine la pachet cu aceste aparate , iar pentru a usura munca finala de curatire , un spray anti stropi , practic anti lipire , stropii devin mici bobite d e metal pe care le putem da la o parte foarte usor , chiar cu manusa , la final de sudura . Merci mult pentru commenturi , abia astept sa-ti vad urmatoarele filmari !!
@@MiculAtelierdeTestare El vrea sa zica ca datorita curentului de sudura in prezenta campului magnetic apare o forta care deviaza metalul topit. Clestele de masa se fixeaza pe piesa de sudat, in niciun caz pe magnetul de sudura. Fluxul din interiorul sarmei produce un strat de gaze care protejeaza baia de sudura de oxigenul din atmosfera. (De evitat traducerea mot a mot din engleza. In limbajul de specialitate, de la noi, se foloseste: BAIA DE SUDURA si nu baltoaca, CORDON DE SUDURA si nu sirag, STROPI DE SUDURA si nu peleti, SOLZI si nu peleta) Spor la treaba!
Am obsevat si eu la aparatul meu , cand folosesc acel vinclu cu magnet in apropierea sudurii , nu iese prea stralucita sudura . Acum il folosesc doar pentru punctat . Nu mai am probleme.
Bun, absolut de acord , darbeu vabspune altceva : metalul topit, in acest caz , otel carbon , conform cu diagrama fier carbon , devine non magnetic cand depaseste 900 de grade celsius . Verificati si voi , ca nah , oameni suntem, greseli facem . Daca otelul acela , in stare de cementita , este non magnetic , ce si cum il mai afecteaza ? Un magnet tip vinclu care nu are nici macar 5 kg forta? Dati-mi si mie va rog documentatia citita de voi , sa invat unde si cum se creaza aceasta deviatie a metalului topit , scuze daca sunt prea insistent dar nu inteleg fizica la ce ziceti voi fata de ce am invatat eubin scoala si ce am vazut cu ochii mei . Sunt deschis la discutii insa cu nomenclatura in fata , merci frumos !!!
Daca vrei sa iasă ceva schimbă sîrma cu una de la esab.restul sunt mizerii Deaia iti iese sudura așa varză.si daca tot dai difuzorul de gaz jos exista special pentru sîrmă cu flux alta piesa sa nu distrugi restul.viteza la sîrmă o dai cît trebuie nici la maxim nici la minim😂.depinde cît vrei sa depui depinde de grosimea materialului amperaj etc etc.succes in continuare
Am avut ceva dubii cu idepartarea acelei duze exterioare cand NU este folosit gaz de la butelie. Tot cautand am gasit si confirmarea ca duza poate fi si indepartata. Pun traducerea din engleza pt ca este mai accesibil: Când utilizați fire auto-ecrate, nu este necesară alimentarea externă cu gaz și, prin urmare, mantaua de gaz nu este necesară. Cu toate acestea, o duză de extensie este adesea folosită pentru a susține și a direcționa prelungirile lungi ale electrozilor care sunt necesare pentru a obține rate mari de depunere
Deasta spun si eu in micul meu video ca e ok sa dai jos duza aia cand folosesti sarma cu flux . Daca folosesti sarma goala dar ai butelie cu gaze in spate , atunci ai nevoie si de duza aia sa creezinperdea de gaze peste ce lucrezi . Nu stiu sa explic mai bine de atat . Eu o dau jos ca sa vad mai bine locul unde sudez si cand ating cu sarma .
Yep . Auzi, nah ce sa zic, pentru uz acasa merge si uite ma.uit de cand e video asta postat de mine , inca mai merge si in ziua de azi , deci sio facut banii
salut am citit intrun comentariu ce se va inampla cu filetul de la pistolet ei bine nu se va anampla nimic daca folositi spray antistropi pentru sudura eu folosesc de ceva vreme si nu am schimbat nicodata diuzele se gaseste la emag nu costa mult spor la treaba
Stiu si multumesc pentru sfat, la mine este un tic nervos asta cu da , incerc sa ma invat sa scap de el 😘 Merci mult inca o data si te mai asteptam pe la noi !!!
multumim pentru demo, doar ca nu a iesit nimic bun acolo). Iata aici a iesit bun cu flux th-cam.com/video/5IikCWpk2Nw/w-d-xo.html&ab_channel=MastakSvarka
Doamne ferește ! Mi-e prea lene, că ar trebui sa scriu o intreaga polologhie, însă ce explici tu acolo nu e nici macar pentru incepatori, că îi bagi în ceață ! Știi, de exemplu, cum reglezi strângerea bobinei ? Ce caută magnetul ăla acolo? Știi de ce e bine să sudezi fără să scoți duza aia? Ai cumva mâna robotică și știe la ce distanță să pastreze sârma față de baia de sudură?
Magnetii de suduta se folosesc de minim 10 ani , ba chiar mai mult , sunt cleme magnetice acuma care inlicuiesc clestele de masa al aparatului . Sudez Mig cu duza dar si fara duza . Fara duza aceea vad mai bine ce fac in zona de contact , mentionez acest lucru si in video . Nu sunt singurul care face acest lucru . Restul e cancan , nu ma obosesc sa mai scriu 🤗
@@MiculAtelierdeTestare pai nu te obosi, că nu ai nici o justificare pentru magnetul ala! Știi ce face un magnet in imediata apropiere a cordonului de sudura ce urmeaza a fi executat???
Mulțumesc pentru filmuleț foarte bun și bine explicat.
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Eu îți doresc o săptămână frumoasă și multă sănătate
Multumesc mult Pavel, o saptamana buna si tie iti doresc !!!
Mulțumiri!
Cu drag😘
Intre Steinhaus MIG100 si Almaz Mig200 ce recomanzi pentru sudura auto pe partea de evacuare unde teava este mai subtire?ajuta la ceva reglajul de viteaza la aparatul Steinhaus?
Cu amandoua poti face treaba , dar pentru tabla subtire recomand steinhaus cu cea mai subtire sarma din comert, 0.6 faca nu ma insel si cu reglajul ampermetric undeva la jumate dat . Trebuie sa iei u bucata de tabla de aceiasi grosime cu evacuarea si sa faci cateva teste de calibrare inainte de sudat pe piesa finala.multa bafta!!!!
@@MiculAtelierdeTestare multam
Bună ziua
Se pot suda și diferite tipuri de tablă cu acest tip de sudură ?
De exemplu poate fi folosit la tinichigerie?
Mulțumesc.
Cu mare grija , testati inainte pe o bucata de tabal similara ca si grosime ca sa calibrati aparatul bine . Si v-a face treaba buna ! 😉
Buna poti sa vorbesti de amperj cu sarma0,8 sí 1 multumesc..
sigur, ce vrei sa sti mai exact?
Salut, ai menționat de câteva ori despre reglarea vitezei sârmei... Dar totuși, nu am înțeles cum reglezi viteza sarmei!?!
Ar fi super dacă am primi un răspuns la aceasta întrebare!
Domnilor , este in video , arat in video cum sa faceti reglajul , de asemeni, pentru acest model am video review dedicat la mine pe canal . Va doresc spor la sudura ;)
La sarma flux se regleaza amperajul? sau numai V si viteza sarmei? Multumesc!
Totul trebuie reglat in functien de necesitatile proiectului si al materialelor folosite .
Ce se va intampla cu filetul de pe pistolet daca sudezi fara acea duza? As sacrifica o duza, taiat filetul si filosit pentru protectie filet pistolet.
Buna intrebare, filetul este destul de departe si nu vad semne de uzura extrema asupra lui de la caldura . Problema este cu duza mica , prin care iese firul . Aia se duce repede denla caldura, dar am gasit duze de 1.0 si 0.9 la 1 leu bucata sau ceva de genul , deci nu-mi fac griji . Este buna si ideea ta , dar duze pentru gaz nu prea se gasesc , deci nu m-as grabi sa o tai , pana nu gasesc una de inlocuit. In orice caz, ff bun commentul , te mai asteptam pe la noi!!!
Da boss, arată fantastic! Eu cu calificare mma, mig, tig... m-am uitat de curiozitate.
Iti dai seama ca video asta nu e dedicat expertilor , l-am facut sa mai invatam si noi plebea cate ceva macar prin practica . Pe unde se mai fac cursuri de sudura in rom, ai idee? Sper ca macar te-ai amuzat 🤗
Salut ! Se poate suda si aluminiu / cupru cu sarma flux de aluminiu sau de cupru ? Multumesc !
Parca exista sarma de mig pt aluminiu si cupru, dar sunt scumpe , de asemeni trebuie si butelie cu ag-co2 ca gaz protector . Sincer pe aluminiu si cupru recomand sudura TIG , mig e super ok pe otel carbon si otel inox . Numai bine!!
@@MiculAtelierdeTestare multumesc mult !! Sanatate !
@@MiculAtelierdeTestare mig imi pare o sudurā slabā şi plinā de stropi
@@marianm9586da așa e : sudura mig mag e cea mai slabă calitativ': față de electrod și argon: :
Salut,de ce atatia stropi si afumatura multa pe piesa sudata la sudura mig cu flux? Indiferent ca este aparate scumpe sau low cost
Salutare, felicitari pentru ultimele filmari postate , m-am delectat cu ce ne-ai arata pe acolo , bravo !!! Imi aduc aminte ca a fost o adevarata lupta sa calibreZ si sa stapanesc aparatul din video , dar dupa ceva incercari , recalibrari , am scos-o la capat , ca sa Zic asa . Acuma , nu doar aparatul e de vina ci si utiliatorul , dar una peste alta pana l-a urma l-am adus la o performanta cat de cat acceptabila . Atentie, in filmarile din aceasta mini serie ( cred ca am facut vreo 4 ) nu incerc neaparat sa fac suduri REZISTENTE cum s-ar Zice , mai degraba incerc sa fac cordoane cat mai drepte si mai estetice , etc. Da, intradevar , multi stropi cu acest aparat , chiar si dupa ce am schimbat polaritatea . O fi de vina firul folosit care coincidal este si rola de fir care a venit la pachet cu aparatul , sau amperajul prea mult ... tu ce parere ai ???
@@MiculAtelierdeTestare da dacă viteza la sarma este prea mare cumulat cu un amperaj mare are tendința de a face stropi foarte multi, dar am urmărit pe foarte mulți cu astfel de aparate și la fel stropeau, indiferent în ce polaritate lucrau, parerea mea ca din cauza sârmei face, repet este părerea personală. Personal numi place acest procedeu mig cu sarma flux sub nici o forma, plus ca nici rezistenta nu este extraordinara.
@@BERZOweldingprojects2022 aham , inteleg , am doua obtiuni aici ca sa reduc stropii , in primul rand o sarma mai buna , telwin ar fi ce am folosit eu si pare mai calitativ decat ce vine la pachet cu aceste aparate , iar pentru a usura munca finala de curatire , un spray anti stropi , practic anti lipire , stropii devin mici bobite d e metal pe care le putem da la o parte foarte usor , chiar cu manusa , la final de sudura . Merci mult pentru commenturi , abia astept sa-ti vad urmatoarele filmari !!
Pentru material de 2mm este prea groasa sarma de 0.9mm ? Cam de cat ar trebui ?
Este ok de 0.9 , trebuie sa testezi putin inainte pe o bucata de sacrificiu, ca sa reglezi si mana si aparatul
Te-ai întrebat dacă metalul topit, fiind în campul magnetic al vinclului nu a migrat unde a vrut el , mă refer la prima probă?
Otelul devine non magnetic la temperaturi de peste 900C , nu inteleg, ce vrei sa zici cu migratul ?
@@MiculAtelierdeTestare probează, cu electrod, pană reglezi tu jucărică, cu magnetul lîngă și fara
@@MiculAtelierdeTestare El vrea sa zica ca datorita curentului de sudura in prezenta campului magnetic apare o forta care deviaza metalul topit.
Clestele de masa se fixeaza pe piesa de sudat, in niciun caz pe magnetul de sudura.
Fluxul din interiorul sarmei produce un strat de gaze care protejeaza baia de sudura de oxigenul din atmosfera.
(De evitat traducerea mot a mot din engleza. In limbajul de specialitate, de la noi, se foloseste:
BAIA DE SUDURA si nu baltoaca,
CORDON DE SUDURA si nu sirag,
STROPI DE SUDURA si nu peleti,
SOLZI si nu peleta)
Spor la treaba!
Am obsevat si eu la aparatul meu , cand folosesc acel vinclu cu magnet in apropierea sudurii , nu iese prea stralucita sudura . Acum il folosesc doar pentru punctat . Nu mai am probleme.
Bun, absolut de acord , darbeu vabspune altceva : metalul topit, in acest caz , otel carbon , conform cu diagrama fier carbon , devine non magnetic cand depaseste 900 de grade celsius . Verificati si voi , ca nah , oameni suntem, greseli facem . Daca otelul acela , in stare de cementita , este non magnetic , ce si cum il mai afecteaza ? Un magnet tip vinclu care nu are nici macar 5 kg forta? Dati-mi si mie va rog documentatia citita de voi , sa invat unde si cum se creaza aceasta deviatie a metalului topit , scuze daca sunt prea insistent dar nu inteleg fizica la ce ziceti voi fata de ce am invatat eubin scoala si ce am vazut cu ochii mei . Sunt deschis la discutii insa cu nomenclatura in fata , merci frumos !!!
Viteza sârmei cum se reglează mai încet și mai repede?
Mecanic din surubul de strangere al rolei si din butonul de pe fata , nu cel de amperaj, celalalt.
MAGNETUL ???????????????????
NU CRED CA E INDICAT CIND SUDEZI
Sarma iese singura in timpul sudurii?
Apesi pe tragaci la pistolet, poti regla mecanic viteza in functie de mana care lucreaza
@@MiculAtelierdeTestare mulțumesc
Duza cea mare are rolul și să protejeze celelalte duze mai mici de stropi::
corect, dar blocheaza si vederea la operatiuni fine ... am dat doar un exemplu pe video, fiecare e liber sa foloseasca cum crede de cuviinta ;)
Daca vrei sa iasă ceva schimbă sîrma cu una de la esab.restul sunt mizerii Deaia iti iese sudura așa varză.si daca tot dai difuzorul de gaz jos exista special pentru sîrmă cu flux alta piesa sa nu distrugi restul.viteza la sîrmă o dai cît trebuie nici la maxim nici la minim😂.depinde cît vrei sa depui depinde de grosimea materialului amperaj etc etc.succes in continuare
Merci fromos 🤗
Habar ñ-aveți să sunați, dar dați-vă pe aparat.
Nu inteleg ce zici mey omule, nu sti sa scriiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am avut ceva dubii cu idepartarea acelei duze exterioare cand NU este folosit gaz de la butelie. Tot cautand am gasit si confirmarea ca duza poate fi si indepartata. Pun traducerea din engleza pt ca este mai accesibil:
Când utilizați fire auto-ecrate, nu este necesară alimentarea externă cu gaz și, prin urmare, mantaua de gaz nu este necesară. Cu toate acestea, o duză de extensie este adesea folosită pentru a susține și a direcționa prelungirile lungi ale electrozilor care sunt necesare pentru a obține rate mari de depunere
Deasta spun si eu in micul meu video ca e ok sa dai jos duza aia cand folosesti sarma cu flux . Daca folosesti sarma goala dar ai butelie cu gaze in spate , atunci ai nevoie si de duza aia sa creezinperdea de gaze peste ce lucrezi . Nu stiu sa explic mai bine de atat . Eu o dau jos ca sa vad mai bine locul unde sudez si cand ating cu sarma .
"Mare meserie", cu masa prinsa de magnet.
Te rog eu frumos, renunță la "da"! Te rog mult!
🤗 lucrez la asta , merci !!!
Apreciez! Îmi place cum prezinți, în rest.
Of, Almaz 🤦
Yep . Auzi, nah ce sa zic, pentru uz acasa merge si uite ma.uit de cand e video asta postat de mine , inca mai merge si in ziua de azi , deci sio facut banii
😂🤣😅😆
🤗
alea sunt suduri ? si un copil poate face asa ceva 🤣🤣🤣🤣 apropo .. dupa sudura ai grija ca frige .. este normal 🤣🤣🤣🤣🤣
merci de sfaturi , numai bine !!!
salut am citit intrun comentariu ce se va inampla cu filetul de la pistolet ei bine nu se va anampla nimic daca folositi spray antistropi pentru sudura eu folosesc de ceva vreme si nu am schimbat nicodata diuzele se gaseste la emag nu costa mult spor la treaba
Multumesc si spor la sudat !!
Subscriu, spray-ul ăla chiar face diferența.
Nu mai repeta de atîtea sute de ori : da,da,da..............frate ești dea dreptul caraghios !!!!
Emotii in timpul filmarii 😂😂
@@MiculAtelierdeTestare scuze nu am vrut să fiu atît de caustic...dar credemă că îi foarte enervant.
Stiu si multumesc pentru sfat, la mine este un tic nervos asta cu da , incerc sa ma invat sa scap de el 😘 Merci mult inca o data si te mai asteptam pe la noi !!!
multumim pentru demo, doar ca nu a iesit nimic bun acolo). Iata aici a iesit bun cu flux th-cam.com/video/5IikCWpk2Nw/w-d-xo.html&ab_channel=MastakSvarka
rusu ala e sudor de meserie si are ditamai scula profesionala :))) normal ca e o diferenta
@@MiculAtelierdeTestare ))). Păi rezultatul contează.
@@MiculAtelierdeTestare plus ca are aparat la care inverseaza polaritatea
Doamne ferește !
Mi-e prea lene, că ar trebui sa scriu o intreaga polologhie, însă ce explici tu acolo nu e nici macar pentru incepatori, că îi bagi în ceață !
Știi, de exemplu, cum reglezi strângerea bobinei ?
Ce caută magnetul ăla acolo?
Știi de ce e bine să sudezi fără să scoți duza aia? Ai cumva mâna robotică și știe la ce distanță să pastreze sârma față de baia de sudură?
Magnetii de suduta se folosesc de minim 10 ani , ba chiar mai mult , sunt cleme magnetice acuma care inlicuiesc clestele de masa al aparatului . Sudez Mig cu duza dar si fara duza . Fara duza aceea vad mai bine ce fac in zona de contact , mentionez acest lucru si in video . Nu sunt singurul care face acest lucru . Restul e cancan , nu ma obosesc sa mai scriu 🤗
@@MiculAtelierdeTestare pai nu te obosi, că nu ai nici o justificare pentru magnetul ala! Știi ce face un magnet in imediata apropiere a cordonului de sudura ce urmeaza a fi executat???
Fiecare isi fixeaza piesa cum vrea , eu prefer magneti. Imi poti spune te rog ce temperatura atinge otelul in zona cordonului de sudura?
nu e bun de nimic !!!!!
Ce? De ce?