Wat is een thuisbatterij? Hoe werkt dit? Is dit financieel voordelig?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 19

  • @williammccoy7127
    @williammccoy7127 ปีที่แล้ว

    It is nice i have a B&B so everyday wash machine dry tumble my solar is producing enough electricity to supply that and to charge the battery 10 kwh

  • @panlomito
    @panlomito 2 ปีที่แล้ว

    Waarom een netgekoppeld systeem maken als je een stand alone systeem kiest? Het voordeel van stand alone (opslag in accu's en GEEN teruglevering aan het net) is dat bij stroomonderbreking op het publieke netwerk jouw PV-systeem met accu's als back-up kan dienen. Dit is bij netgekoppelde systemen niet mogelijk omdat bij stroomuitval de omvormer uit veiligheidsoverwegingen verplicht moet uitschakelen.
    Daarnaast kan een stand alone systeem gewoon parallel werken naast een gewone netaansluiting. Dus als jouw PV-systeem geen stroom kan leveren (geen zon én lege accu's) schakelt het systeem automatisch over op het publieke netwerk. Ofwel het beste van twee...

  • @tinamestdagh6100
    @tinamestdagh6100 2 ปีที่แล้ว

    Misschien mogen we de commerciële kant es benoemen... We worden eigenlijk met allerlei regeltjes zo gestuurd als consument, zodat wij investeerder worden van zonnepanelen, daarbij creëren ze extra regeltjes waardoor energiebedrijven goedkoop onze geproduceerde energie kunnen kopen, wij niet het recht hebben onze tarief te bepalen... (kunnen ze ons misbruiken als goedkope producent) en als we nog iets willen overhouden van onze investering moeten we dan weer investeren met een batterij want ze hebben een nieuw regeltje uitgevonden: het piekverbruik... Om te beginnen moet je es kijken hoe groen die batterijen werkelijk zijn... Ik denk aan slavernij en kinderen.... naast feit dat ze die batterijen niet kunnen recycleren (milieuvriendelijk?) én een geweldig brandrisico betekenen. Zoek es filmpjes op van een lithiumbatterij die in brand vliegt... Dat brandt heel hevig en blust niet... Als dat in je huis gebeurt, is je huis weg... De volgende stap zal zijn dat ze de woningverzekeringen omhoog laten gaan...
    Eenvoudigweg komt het hierop neer: prijszetting in de economie komt neer op een spel van vraag en aanbod. Enerzijds bouwt onze roverheid ons eigen productie af... (aanbod daalt, prijs stijgt) anderzijds worden we gestuurd in alles wat electrisch is (vraag stijgt, prijs stijgt). Investeren willen die energiebedrijven niet doen ondanks ze meer verdienen, en gezien de staat er mee dik op verdient (belastingen), vinden ze regeltjes uit... Ze geven "subsidies", maar daarmee zijn ze af van hun investeringskost die veel zwaarder is.... Ze laten de kleine burger/de consument eigenlijk hun investering doen, tegelijk moeten we steeds meer ophoesten voor energie... Hoezo, het is in ons belang???
    Als je met andere ogen naar dit soort filmpjes kijkt, zie je de listigheid erin... Wie denkt nog een vrije keuze te hebben als burger? Rechten? Nope, wij zijn het verdienmodel van de staat en de grote bedrijven. Misschien zouden we als consument moeten eisen dat onze energie, gezien wij de investering gedaan hebben, op zijn minst gelijk betaald wordt als wat wij betalen voor energie. Zonder hun regeltjes hebben we geen vervuilende producten als zonnepanelen en batterijen nodig. Zouden we niet beter die regels laten schrappen?
    Wat velen nog niet zien aankomen, is dat wat er gaat gebeuren als die batterijen kapot zijn... Wie gaat ervoor betalen, denkt u? En waar gaan ze ermee naartoe gaan? Ze kunnen nu al de electrische wagens niet recycleren...
    Kwestie van dit ruimer te bekijken... Kernenergie is echt niet zo vervuilend als ze zeggen... en olie is heus niet schaars... T'is maar hoe ze ons sturen i.f.v. voor wat het voor hen het meest opbrengt. Het milieu, maakt voor hen echt niet uit... Onze slaafse volgzaamheid i.f.v. hun portefeuille wel, en alle regeltjes hebben dit als einddoel.
    We worden bestolen en onze rechten ontnomen, en dat is waar het om draait. We zijn als burger een verdienmodel. Welkom moderne slavernij.

  • @rubenpeters7750
    @rubenpeters7750 4 ปีที่แล้ว +1

    Goed bezig Lotte

  • @paulverweij85
    @paulverweij85 2 ปีที่แล้ว

    Helder uitgelegd! Waar worden de thuisbatterijen en omvormers vaak geïnstalleerd in een woning? Is dat in een garage? Of kan dit ook in de meterkast?

    • @ysebaertnv7089
      @ysebaertnv7089  2 ปีที่แล้ว +2

      Deze wordt inderdaad meestal in de garage, in de buurt van de meterkast, geplaatst. In de meterkast is niet mogelijk door de grootte van een batterijsysteem.

  • @TijlDaelemans
    @TijlDaelemans 4 ปีที่แล้ว +3

    Leuke video, maar ik mis wat cijfer materiaal om mee aan de slag te kunnen. Hiermee kan ik niet uitrekken of jullie thuisbatterij interessant is voor mijn specifieke situatie.

    • @ysebaertnv7089
      @ysebaertnv7089  4 ปีที่แล้ว +2

      Dag Thijs, stuur gerust een email naar energy@ysebaert.be voor meer informatie.

    • @stoomheier
      @stoomheier 3 ปีที่แล้ว +2

      Dat delen ze niet, want dan ziet iedereen dat het pas na 40 jaar is terugverdiend en zolang gaan accu's niet mee, dus heb je er niets aan.

    • @jokkiossaka3306
      @jokkiossaka3306 3 ปีที่แล้ว +2

      Met batterij kan je de winst vergeten, ik maak ze zelf en dan nog is het hopen op de zon in de winter.
      Leer zelf je berekening te maken zo moeilijk is dat niet met internet want die verkopers laten een pak achterwegen!

  • @CogitoErgoSum777
    @CogitoErgoSum777 3 ปีที่แล้ว

    Op te ‘slagen’ ???

  • @jokkiossaka3306
    @jokkiossaka3306 3 ปีที่แล้ว +3

    In de winter.... dan komen de grote problemen maar dat gaan ze je niet vertellen.
    En die zonnepanelen en batterij zijn totaal niet zo groen als we denken. Wel in de mooie folders!

    • @harryheijer5451
      @harryheijer5451 2 ปีที่แล้ว

      Folders zijn altijd groen, reclame ook en dat mogen ze van mij allemaal verbieden. Zelfs windmolens zijn echt niet zo groen al je denkt.

  • @johandewitt9911
    @johandewitt9911 3 ปีที่แล้ว

    KIES VOOR KERNENERGIE, SCHOON EN BETROUWBAAR

  • @davidlollo2704
    @davidlollo2704 3 ปีที่แล้ว +2

    Geen zon, geen stroom in de batterij.

  • @hansharte7978
    @hansharte7978 2 ปีที่แล้ว

    Huisbatterijen totaal niet rendabel, en kosten en vervuilen veel te veel