Genleşme Tankına hava basma (kombi)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 26

  • @alierdal7976
    @alierdal7976 3 ปีที่แล้ว +2

    Çok güzel ellerine Sağllk herşeyi çok güzel gösteriyor sun çok Allah razı olsun tam yararlı bir çekim olmuş çok çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar

  • @KAFASINET
    @KAFASINET 2 ปีที่แล้ว

    genleşme tankına Bisiklet pompasıyla 1 bar için kaç defa basmaya denk gelir

  • @hasanarkan701
    @hasanarkan701 2 ปีที่แล้ว

    Ustam sizi izledim hocam sizi izledim de bu tahliye vanasından suyu aç açıyorsun havayı basarken o tahliye vanası kapalı mı oluyor tekrar biraz açık kalıyor onu peygamber konuşuruz da ben anlayamadım cevaplarsanız cevaplarsanız

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  2 ปีที่แล้ว +1

      Hava basarken tahliye vanası açık olacak. Havayı bastıktan sonra tahliye vanazı kapanacak ve su basıncını ayarlayacaksınız.

  • @muratsaygn6111
    @muratsaygn6111 4 ปีที่แล้ว +1

    Genleşme tankı ve kombi içindeki suyu boşaltmadan hava basmayın demişti ustanın biri, siz direk hava takviyesi yaptınız değilmi?

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  4 ปีที่แล้ว

      Aslında tahliye vanası açıkken yapmanız gerekiyor bu işlemi. Yani hava basarken bir yandan da kalan su çıkıyor. Havayı bastıktan sonra vanayı kapatıp su basıncını ayarlamanız gerekiyor.

  • @volkanurun7639
    @volkanurun7639 5 ปีที่แล้ว +2

    abi bende bar gösterge kalemi var suyu boşaltmadan normal çalışır vaziyette ölçtüğüm zaman 2 buçuk bar gösteriyor tank havası acaba kobinin suyunu boşaltmadan ölçtüğüm içinmidir yüksek gösterge

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  5 ปีที่แล้ว +2

      Genleşme tankında 2 bölüm var. Su basıncı ve hava basıncı. Su basıncı hava basıncına etki eder. Bu nedenle öncelikle tahliye musluğundan suyu boşaltın o şekilde bakın.

    • @volkanurun7639
      @volkanurun7639 5 ปีที่แล้ว +1

      @@abdullahguney8720 Abi banyodaki tahliye tıpasından suyu boşattım sonra basınç ölçerle ölçtüm hiç hava yok. 1: böyle bu zamana kadar çalışmış hiç bi sorunda olmadı havasız böyle çalışırsa ne gibi sorunlar çıkar 2: pompayla hava basarken kombiyi kapatıyorum sonra banyoda tahliye tıpasını açıp suyu boşaltıyorum sonra tanka pompayla hava basıyorum o esnada banyodaki tahliye tıpasının orda su çıkıyor hava basma sırasında 1 bar hava basıp bitiriyorum böylemi abi bazıları mutfaktaki lavabo musluğundan sıcak suyu açarak yapın diyor benim anlattığım gibi yapsam olur yine demi cevaplarsan sevinirim abi abone oldum teşekkürler.

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  5 ปีที่แล้ว +1

      @@volkanurun7639 Merhaba, hiç hava kalmadıysa genleşme yapmıyordur. Çalışma esnasında siz de bunu tamamlamak için su basıncını artırıyorsunuzdur. Bu defa da ısınan su fazla gelecektir ve sizin kombi veya farklı bölgelerdeki bulduğu yerden tahliye etmeye çalışacaktır. Damla damla yada daha tazyikli olarak tahliye edebilir. Eğer yoğuşmalı ise direk atık su borusu ile tahliye eder. Çalışır mı evet çalışır ama sağlıksız bir çalışmadır. Aynen dediğiniz gibi yapsanız olur. Tahliye vanası açıkken hava bastığıızda bir miktar su çıkar sonra hava basıncınız yükselir. 1.1 bar civarında hava basmanız yeterlidir (okuduğum bilgiler doğrultusunda) Sonra tahliye vanasını kapatın ve su basıncınızı ayarlayın 1,5-2 bar işininizi görür. Sanırım sıkıntı olmayacaktır. Yıllar önce sürekli basınç iniş çıkışları nedeniyle servis çağırmıştım gelip hava bastılar ancak membran yapışmış dediler ve genleşme tankını epey bir ücrete değiştirmişlerdi. Doğru muydu bilmiyorum. Ama o zamandan beri 10 yıldır özellikle kombi ile ilgili tüm bakımları kendim yapıyorum. Uzman değilim ama en azından bakım anlamında belli işlemleri siz de benim gibi yapabilirsiniz.

    • @TheMaratbilgin
      @TheMaratbilgin 4 ปีที่แล้ว

      @@abdullahguney8720 "Hava kalmadıysa genleşme yapmıyordur demektir bu ısınan suyun gidecek yeri yoktur anlamına gelir" demişsiniz.. ısınan suyun gidecek yeri yoktur derken peteklere gitmesi gereken sıcak su oraya gitmez ve dolayısıyla petekler ısınmaz... Bu anlama mı geliyor? Bir de eğer su bacıncı ile hava basıncı birbirlerinden etkileniyorsa... tahliye vanasından kombi ve borulardaki su boşaltıldığında tanktaki hava da boşalır mı?

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  4 ปีที่แล้ว +2

      @@TheMaratbilgin Aslında ifade tam doğru olmamış. Isınan su tabii ki de motor ile birlikte peteklere basılır. Eğer hava olmaz ise peteklerden gelen su bu defa basıncın artmasına yol açar. Petekler ısınır sizin kombi basıncınız 1-2 bar iken gelen su ile birlikte 3-4 bara yükselir ve fazla gelen su bu defa tahliye musluğu ile atılmak zorunda kalır. Isıtılan su tekrar peteklere yollanırken basıncınız düşer kombi devre dışı kalır, siz basıncı yükseltirsiniz bu defa da bir önceki işlem tekrarlanır. Bir tankı iki kısımlı balon gibi düşünün. Tank membran ile ayrılmış durumda , bağlantısı olmadan birinde hava var diğerinde su var. Suyu boşalttığınızda hava tarafı kalır ve siz hava basarak basıncı ayarlarsınız. Sonra da su basıncı için de tankın diğer tarafını ayarlamanız gerekir. Kısaca tank sizin kombinizdeki devir daim işleminde sürekli basınçla oynamamınızı sağlar.

  • @imdataltun5335
    @imdataltun5335 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba abdullah bey nasılsınız çektiğiniz video için teşekkürler yararlı olmuş benim kombide son 10 gündür basınç düşüyor sürekli akşam su bassam sabah düşüyor kombim eski model buderus ne yapmam gerek sizce

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba,
      Ne kadar eski bilmiyorum kombiniz ancak bildiğiniz gibi yaklaşık ömürleri 15 yıl kadar kombilerin. Sonrasında birçok parçası sıkıntı yarattığı için sürekli bu tip sıkıntılar yaşatabiliyor. Öncelikle ben uzman değilim ancak tahmin edebileceğim nedenleri arasında; basıncını ayarladığınızı varsayıyorum, bir yerde kaçak oluyor olabilir bunu takip edin yani bir yerde bu kombinin içi de olabilir kaçak vardır. Yada kombinin içinde yanma odasındaki eşansörlerde delik var ise siz banyo içinde kullansanız dahi buradan su damlatır ve buharla dışarıya atılır. Söküp, gözle kontrol edebilirsiniz. Servis çağırmadan en azından nerden kaynaklanabileceğini anlamanız mümkün olabilir. Birde kombi çalışırken basınç biraz daha yüksek olur. Söndüğünde daha düşük olur. Benim aklıma bunlar geldi. Kolaylıklar diliyorum.

  • @eyupozdemir5067
    @eyupozdemir5067 4 ปีที่แล้ว

    Slm sibob kapagini acinca hava geliyor normalmi değilse içindeki iğne araçlarla aynımi değişmek icin

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  4 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, araçlardaki iğne gibi olduğunu sanmıyorum. Ancak hava kaçırdığı için değiştirmek gerekiyor. Eğer iğneyi değiştiremiyorsanız farklı çözümler bulmak gerekebilir.

  • @firatumut4507
    @firatumut4507 5 ปีที่แล้ว

    Taklıye vana sı yoksa ne yapmamız lazım

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  5 ปีที่แล้ว

      Tahliye vanası önemlidir. Bir fırsatını bulduğunuzda taktırmanızı öneririm. Yoksa da bu durumda peteklerden bir tanesinin alt vidasını söküp suyu ordan boşaltmanız gerekiyor. Belki şu video işinizi görebilir.
      th-cam.com/video/j-yMIZOUZWU/w-d-xo.html

    • @firatumut4507
      @firatumut4507 5 ปีที่แล้ว

      @@abdullahguney8720 tskler kardeşim Allah senden razı olsun

    • @firatumut4507
      @firatumut4507 5 ปีที่แล้ว

      Peki direk konbinin altındaki filtre yerini açarsak olurmu

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  5 ปีที่แล้ว

      @@firatumut4507 olmaz çünkü borularda biriken suyun tahliye olması gerekiyor. En altta olan vananın açık olması gerekiyor ki bosalsin

    • @nortcold118
      @nortcold118 4 ปีที่แล้ว

      Abdullah GUNEY tahliye yoksa kombinin altında olan 2 adet vanayı kapatın biri Mac’i diğeri kırmızı olan sonra musluğu acın kombiye su doldurma valfini acın musluktan daha çok su geldiğini göreceksiniz tamamen bitene kadar bekleyin sonrada havayı basın

  • @fatihakyldz3807
    @fatihakyldz3807 4 ปีที่แล้ว

    Kombi açıkmı olucak

    • @fatihakyldz3807
      @fatihakyldz3807 4 ปีที่แล้ว

      Altaki vanalar ve doğalgaz girişi herhangi biyeri kapstıyormuyuz

    • @abdullahguney8720
      @abdullahguney8720  4 ปีที่แล้ว

      Çok önce sormuşsunuz ancak yine de yanıtlayayım. Tahliye vanası açık olacak ki fazla su buradan tahliye olsun. Diğer vanaların bir etkisi yok. Kombiyi kapatın.