Spuma poliuretanică la acoperiș. Buleli în construcții - ep 7

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 184

  • @florincojocariu4936
    @florincojocariu4936 4 ปีที่แล้ว +8

    Multumim foarte mult pentru eforturile tale !!!

  • @paulmuresan1252
    @paulmuresan1252 ปีที่แล้ว

    Super continut! Obiectiv, detaliat.
    Jos palaria!

  • @raduciaca1804
    @raduciaca1804 4 ปีที่แล้ว +5

    Cu riscul de a ma repeta la fel cu alte comentarii, hidroizolatie +termoizolare subsoluri (pt o viitoare bucatarie) + o drenare corecta in jurul casi...mersi fain, esti cel mai tare!

  • @luciant7796
    @luciant7796 4 ปีที่แล้ว +1

    Salutare, multumim, multumim, multumim!
    Foarte interesante materialele.

  • @23kilik
    @23kilik 4 ปีที่แล้ว +2

    Ai putea vorbi despre Fulgi de celuloza?

  • @constantinbotezatu4122
    @constantinbotezatu4122 2 ปีที่แล้ว

    E bine sa izolez tavanul casei cu polistiren intre grinzi. Va multumesc

  • @vladbolboceanu8117
    @vladbolboceanu8117 4 ปีที่แล้ว +1

    Oricum mulțumim pentru video, toate videourile tale sunt superinteresante. Si cred ca e important sa înțeleagă cât mai multă lume importanta unor teste și verificări ale materialelor de organizații serioase independente, exact cum ai zis și tu despre tzeapa cu fisele tehnice.

  • @Catalin-o7q
    @Catalin-o7q ปีที่แล้ว

    Pot bloca expandarea spumei poliuretanice la nivelul capriorilor, sa nu mai fiu nevoit sa o tau
    O sau, imediat pun o placa si nu ii da voie sa se expandeze mai mult de nivelul capriorului

  • @_sharpeagle_
    @_sharpeagle_ 3 ปีที่แล้ว

    Daca pui spuma cu celula inchisa, isi mai are rostul folia anticondens? Oricum. bariera de vapori din interior firesc ar fi sa nu mai fie necesara.
    Edit: da, am vazut la 12:46 niste comentarii pe tema asta. Deci, ar rezulta ca e nevoie de ambele, ca sa ai siguranta maxima dpdv circulatie vapori?
    Vazand ca in timp s-ar putea desprinde de capriori, n-ar fi mai bine ca aplicarea sa se faca dupa montarea unor sipci orizonatale batute peste capriori si spuma sa acopere tot ansamblul lemnos, pana la nivelul sipcilor (pe care se aplica osb sau altceva)?

  • @sam92206
    @sam92206 4 ปีที่แล้ว +2

    Salutare Marius! Foarte bune prezentări faceți. ✌️aprecieri din Bucovina!

  • @ionutalexandruvulpe6127
    @ionutalexandruvulpe6127 2 ปีที่แล้ว

    Vă salut! Un sfat!? Am tavanele facute din rigips si prin pod este vata de sticla. Vreau sa o scot si sa pun spumă. Pot pune direct pe rigips? Se lasa rigipsul? De care sa pun, celulă închisă sau deschisa? Ce dimensiune? Multumesc!

  • @mihaipaius4005
    @mihaipaius4005 4 ปีที่แล้ว +6

    Bravo...multumim...si te rog un filmulet cum se izoleaza fundatia CORECT.ms

  • @anduwst1183
    @anduwst1183 ปีที่แล้ว

    Salutare ! Am o întrebare, ce spui de izolarea casei cu spumă poliuretanică ? Mulțumesc

  • @sonic_real_199
    @sonic_real_199 4 ปีที่แล้ว +1

    Salut, te urmăresc frecven, însă am urmarit in mod special calculul de pret facut pe diferite structuri, dar nu am văzut un calcul pe o structură tip container. Stiu că o mare majoritate fuge de o astfel de categorie, însă pe motive întemeiate zic eu. Curățarea substanțelor toxice (nu este cazul celor construite special), sunetele pe timpul iernii ( afară frig, în interior cald ), rugina cauzată de timp, etc. Însă dacă acoperim cu apa stop (gen primus ) și învelim construcția cu spumă pulverizată, sau cu viată, celuloză etc. pe interior cu 10 -15 mm plus izolația de sub rigips iar pe exterior cu 20 - 30 mm, iar dacă prelucrarea lor este executată într-o fabrică, pierderile vor fi minime, montajul ar putea fi executat într-un timp scurt, astfel că la fața locului ar rămâne de finisat duar îmbinarile ca și la casele executate prin panouri.
    Nu sunt expert, însă am confecționat tâmplărie din pvc și aluminiu, chioșcuri, dar și pereti cortină, să zic că în 2005 am intrat pe acest teritoriu iar de 5-6 ani ajut prieteni care au nevoie de reparații sau prieteni care au nevoie de forță majoră.
    Multumesc mult.

  • @marcelursu5699
    @marcelursu5699 ปีที่แล้ว

    Bună sear consultanță oferiți ?

  • @valentinaserban9454
    @valentinaserban9454 4 ปีที่แล้ว +1

    Buna seara, am o nelamurire de ce este grav izolarea sub asteriala cu polistiren.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      daca ai vazut prin unul din video, spun ca e greu de etansat placile de polistiren deoarece sunt rigide si e mai greu de imbinat, este mai putin permeabil la vapori si se poate forma mai usor condens, condens ce poate afecta structura de lemn

  • @ionutilie5946
    @ionutilie5946 3 ปีที่แล้ว

    Salutare! Foarte interesante detaliile. O rugaminte: am o hala cu structura de rezistenta din tevi acoperita cu tiglametalica montata pe sipci de lemn.... se poate izola acoperișul direct pe tabla cu spuma poliuretanica? Mulțumesc.

  • @boboescucosmin5517
    @boboescucosmin5517 2 ปีที่แล้ว

    Bună, am o intrebare cu privire la faptul că am o casă veche care în pod este făcut cu pământ și paie și aș dorii să te întreb dacă ar fi indicat să scot pământul și sa-l înlocuiesc cu vată bazaltica sau spumă polietanica. Vă rog frumos să îmi dați un sfat.Multumesc anticipat,

  • @BogdanSterea
    @BogdanSterea 4 ปีที่แล้ว +3

    Buna seara. Frumos spuse. Eu am facut o izolatie la pereti de 30 de cm si 40 de cm la tavan din spuma poliuretanica cu celula deschisa. Imi trebuiesc sisteme de ventilatii deoarece este efectiv un mediu sigilat. Mi-am testat cu termocamera toata casa si am variatii de 0.5-1.5 grade, mai ales la tavane. Apoi, trebuie mentionat ca poliuretanul este cancerigen si chiar si spuma de la ferestre, in opinia mea si a restului vestului Europei, ar trebui sa fie interzisa, cel putin la montajul ferestrelor, ca sa nu mai spun ca operatiunea de a aplica spuma, trebuie sa fie o activitate constienta de protectie individuala a plamanilor prin utilizarea filtrelor specifice tipului de gaz continut de spuma poliuretanica. Am refuzat 3 echipe de montaj pe motiv de filtre neconforme. A 4-a echipa a avut ce trebuia si am realizat lucrarea. Ca tot sunt aici, poate realizati o prezentare despre un acoperis din fibra de sticla, sika fiind un producator mondial consacrat. Cand spun acoperis din fibra de sticla, ma refer la inlocuitorul pentru folia anticondens+caroiaj din sipca+tabla/tigla. Spor!

    • @sorinboja6017
      @sorinboja6017 3 ปีที่แล้ว +2

      Adica esti constient ca spuma poliuretanica e camcerigena si tot v-ati izolat casa cu asa ceva ?

  • @electrorobi21
    @electrorobi21 3 ปีที่แล้ว +1

    Va salut Dml Mariu. Se da exemplu o mansarda cu acoperis din tabla sub tabla este pusa folie anticondens. Este recomandat sau se poate izola cu aceasta spuma ? Ca ulterior peste capriori sa se inchida cu osb/rigips? Sau daca se poate da un exemplu bun cu s-ar putea efectua aceasta izolare. Iti mulțumesc anticipat!

  • @andreij182
    @andreij182 4 ปีที่แล้ว +1

    Cumpar o casa de la dezvoltator si singura varianta de izolare al mansardei e cu spuma cu celula deschisa. Prin care din cate am inteles de la tine si de pe.alte site-uri, vaporii de apa trec.
    Intrebare:
    Care e o solutie aplicabila si care se gaseste in tara pentru a opri trecerea aerului cald/ vapori?
    Stiu de videoul cu bariera de vapori sprayabila, dar trebuie sa vin la dezvoltator cu o solutie mai simpla :)).
    Se poate folosi o folie anti condens?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Spuma are ceva permeabilitate dar putina, nu poti pune folie anticondes, ca ea e foarte permeabila la vapori, nu e permeabila la apa, pui o bariera de vapori cu coeficientul sD mai mare, cele aluminizate au sD mare, sD> 100m. Se gasesc usor in magazinele de constructii

  • @florinmacri72
    @florinmacri72 4 ปีที่แล้ว +4

    Va salut!
    Si eu am aceasta intentie de a izola cu spuma, iar acest filmulet a venit manusa! Am 2 vecini care au facut aceasta izolatie, cu acelasi furnizor de servicii, si in functie de grosime este si pretul. Problema este ca ei dau preturi la grosimi variabile, adica 3-5 cm si 7-10 cm. Cum s-ar putea marca acea grosime, adica daca se poate pune un marker sau ceva de genul asta sa ai certitudinea ca ai grosimea care o platesti! Si intradevar am sa cer fisa tehnica sa vad in ce clasa se incadreaza produsul!
    Multumesc pentru acest videoclip!

    • @armandoarmando30
      @armandoarmando30 4 ปีที่แล้ว +2

      Poti infileta surub sau SA bati cuie la distanta dorita sau le lasi mai lungi si masori distanta..asa poti controla grosimea , sanatate

    • @florinmacri72
      @florinmacri72 4 ปีที่แล้ว

      @@armandoarmando30 salutare. M-am gandit si eu la asta, dar cand vine cu spuma probabil ca va acoperi 1/2 din marcaj, restul expandeaza. De unde pot eu sa aflu cat expandeaza ca sa spray-eze pina la un anumit semn, altfel daca te lasi pe mana lor te ard de nu te vezi!

    • @rusu40
      @rusu40 4 ปีที่แล้ว +2

      Baga spuma pana la fata capriorilor . Si atunci stii grosimea exacta .. o faza misto . Cand iti calculeaza m2 el calculeaza tot cu grizile tale nu .. da el practic da cu spuma doar intre capriori . . . Daca calculezi la sfarsit ai platit in plus 2 3 4 m2 de spuma (grosima la capriori ) depinde de cat ai acoperisu . . .

    • @emanueldutu5867
      @emanueldutu5867 4 ปีที่แล้ว +1

      Cel mai indicat ar fi sa dai cat grosimea capriorilor sau mai gros sa le astupi sa eviti puntile termice

    • @vladbolboceanu8117
      @vladbolboceanu8117 4 ปีที่แล้ว +1

      E mai simplu de atât, poți lua o sarma dreapta subțire pe care sa o infingi in spuma pana ajungi la astereală, o scoți și măsori nivelul. Nu e nici o problema dacă înțepi spuma in doar câteva locuri pentru a sti exact câți cm sunt.

  • @ElenaRMZ
    @ElenaRMZ 4 ปีที่แล้ว +1

    tot caut solutii de termoizolatii pentru case vechi (de tipul tencuielii perlitice, dar poate ai idei mai accesibile), in special pentru cele cu valoare istorica la care placile goase (polistiren, vata) distrug toata arhitectura, toate proportiile, ancadramentele, cornisele, etc. :(
    sau cum se poate termoizola o casa veche cu interventii punctuale - cum se reetanseaza tamplariile, cum se poate termoizola podeaua de la parter / planseul spre pod si altele.
    ar fi extraordinar un astfel de material.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Ai văzut cele 2 materiale video cu reabilitarea energetică a casei lui Varga Szabolcs? Acolo am tratat intervențiile în trepte și am și zis puțin de intervențiile pe monumente

    • @ElenaRMZ
      @ElenaRMZ 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Le-am vazut acum, intr-adevar foarte utile, multumesc!! Arata foarte bine casa la interior, cu usile si parchetul pastrate! Si funky la exterior :) Ar fi admirabil ca si la exterior sa pastreze o estetica frumoasa si adecvata.
      Mai departe m-ar interesa mai multe detalii despre cum va face termoizolarea podului oricand s-ar intampla asta - cum pune bariera de vapori, cum se leaga apoi de termoizolatia fatadei. De asemenea astept sezonul cu termoizolarea fundatiilor, cu ce material va face asta si cum il protejeaza.

  • @ionutdegan7973
    @ionutdegan7973 4 ปีที่แล้ว +4

    Ar fi bun un videoclip cum se izolează corect fundațiile. Mulțumim pentru videoclipuriii

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      E pe lista ,"de făcut", urmează în curând

  • @iancuvasile2106
    @iancuvasile2106 4 ปีที่แล้ว

    Ce părere aveți despre panouri termoizolante rezidentiale? Sandwich de la Dialust sau Isopan. La acoperiș.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Nu sunt suficiente ca si grosimi si trebuie acordată atenție sporită la prinderi

    • @iancuvasile2106
      @iancuvasile2106 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete nu e macar mai bun decât tabla și scândură? Cum face toată lumea?

  • @bogdancernescu4979
    @bogdancernescu4979 4 ปีที่แล้ว

    Acoperișul cu panouri senvish tip izopan este o soluție bună pentru casă?

  • @kmbogd
    @kmbogd 4 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc, foarte util ca de obicei :). Legat de fisele tehnice, avand in vedere ca tu insuti ai spus ca ai luat teapa, poate reusesti sa faci un video in care sa ne explici ce anume ar trebui sa contina si de ce anume sa ne ferim.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Phiu, ar fi destul de tehnică abordarea

  • @sorindaniel8544
    @sorindaniel8544 4 ปีที่แล้ว +1

    Buna, Marius. Cand ai timp si chef, as vrea sa detaliezi puțin subiectul despre izolatia cu celuloză, și mai ales ce recomanzi pentru evitarea infiltratiilor de apă, pentru că, ca și la spumă, le vezi prea târziu. Mulțumesc anticipat.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +3

      Este deja filmat subiectul, vine in curand :)

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +2

    Eu stiu ca spuma celula inchisa are coeficientul de 0.022, celula deschisa are la fel ca celelalte, 0.035 +/-. In video, exemplele sunt doar cu celula deschisa, se vede dupa expandarea neregulata

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Principala diferență între celulă inchisă și celulă deschisă e permeabilitatea la vapori :). In rest, arata aproape la fel, doar dacă dai zoom in vezi diferența

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      @@MariusSoflete nu stiu....se poate, eu stiu cum a dat la mine, expandarea era foarte redusa, e foarte densa, exact ca XPS si cand am taiat-o, la ochiul liber era foarte omogena

  • @adrianneagu6784
    @adrianneagu6784 4 ปีที่แล้ว

    Se pot folosi panouri rigide de poliuretan pentru izolarea exterioară a pereților?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Am vazut ca americanii folosesc la case pe structura de lemn

  • @claudiumuresan4860
    @claudiumuresan4860 4 ปีที่แล้ว

    Buna! Aveți tutoriale cu Izolatie cu celuloza?

  • @ionut3170
    @ionut3170 3 ปีที่แล้ว

    Sunt curios ce case au acesti ''profesionisti'' sigur locuiesc intru apartament clasic, as fi curios sa vad ce casa si-ar face acesti critici

  • @sabinilie8358
    @sabinilie8358 4 ปีที่แล้ว +1

    ai izolat cu 25 cm de spuma? pai acum in ian 2021 10 cm la mine in oras in slatina costa 90 de roni, sa inteleg ca la 25 de cm costa peste 2 mil de lei vechi metrul patrat? ce dreacu mei?

    • @SKL733
      @SKL733 3 ปีที่แล้ว

      Cine ar fi realizat izolația, in Slatina?

  • @MultiAng3l0
    @MultiAng3l0 4 ปีที่แล้ว +12

    Tema de discuție: Membrane/produse de hidroizolare

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +8

      Bariere de vapori sunt in program, adaug și hidroizolațiile

  • @alexandrualexandru9784
    @alexandrualexandru9784 2 ปีที่แล้ว

    Salut! Ce parere ai despre
    izolatia cu celuloza? Ceva sfaturi? Multumesc anticipat!

  • @tibiavram
    @tibiavram ปีที่แล้ว

    Dar chiar se împacă bine spuma poliuretanica cu lemnul? Partea cea mai nașpa cu spuma mi se pare că e exact dependenta absolută de "mana meșterului". Și grosimea e foarte greu sa fie aia care trebuie. Mai e și problema lipsei rezistentei la foc.

  • @Daniel-Condurachi
    @Daniel-Condurachi 4 ปีที่แล้ว

    Am o întrebare referitor la izolația ulterioară a unui pod care a fost izolat inițial cu 5-6cm spuma poliuretanica cu celulă închisă de la Bayer ignifugata între căpriorii de 5x15, și 1-2 cm spumă peste căpriori. Plafonul între etaj și acest pod este izolat cu 26 cm celuloza între căpriori și bineînțeles folie de vapori. Pentru a ajunge la un factor de izolare pentru acoperișuri la același nivel cu izolația exterioara a pereților cu 20cm vată bazaltica, cred că ar mai trebui în pod sa izolez suplimentar, pentru a elimina orice posibilă problemă. Mă gândesc peste căpriori sa izolez, perpendicular pe aceștia, cu placi de 10 cm vată bazaltica + profile aluminiu pt rigips + folie pt vapori + eventual rigips, ansamblul fiind prins de căpriori fie în cantul acestora, fie în lateralul fiecărui căprior. Exista bride de prindere pentru ambele variante. Astfel între căpriori și izolația din vată ar rămâne un spatiu gol de max 10cm. Acel spatiu e dificil de izolat datorită ușoarelor neregularități ale izolației cu spumă poliuretanică cu celulă închisă plus la inbinarea izolației între căpriori cu cea peste căpriori. Podul ar rămâne în continuare nelocuit, folosit doar pentru depozitarea ocazională. Daca podul ar trebui sa fie locuit, izolația aceasta suplimentară ar trebui sa fie de 30 cm de vată bazaltica. Mulțumesc!

    • @thorjupanu8348
      @thorjupanu8348 4 ปีที่แล้ว +1

      Mai dat peste cap!!! Chiar astept raspuns la intrebare...sunt curios tare!

    • @pb745
      @pb745 4 ปีที่แล้ว +1

      #Daniel Condurachi , cat a costat mp de celula inchisa 5-6 cm ? Si eu sunt interesat de spumă....ms

  • @catalincostache6953
    @catalincostache6953 4 ปีที่แล้ว

    Sunt curios sa aflu mai multe detalii despre polistirenul grafitat folosit in articolul cu casa pasiva cu materiale locale.

  • @yosoty
    @yosoty 4 ปีที่แล้ว +1

    Salut. La o casă pe un nivel , am doua grinzii aparente. Cum as putea sa le izolez? Ar fi bine folosită pluta în situația dată? Se poate vorbii și despre plută pe viitorul?

  • @octavianclaudiu7628
    @octavianclaudiu7628 4 ปีที่แล้ว

    Salut,daca am capriori de 15/10 si izolez intre ei cu polistiren EPS 50 toata grosimea de 15 apoi perpendicular cu un extrudat de 2 ce probleme pot avea cu condensul? Ajung la un coeficient termic pretabil la o mansarda locuita? Multumesc

    • @schnytzel
      @schnytzel 4 ปีที่แล้ว +1

      Se vede ca nu prea il urmaresti pe Soflete daca il intrebi daca poti sa pui polistiren intre capriori.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Poti sa stai si fara izolatie, totul se rezuma la confort si cost intretinere

    • @octavianclaudiu7628
      @octavianclaudiu7628 4 ปีที่แล้ว

      @@schnytzel si raspunsul la intrebari il ai? Nu.l urmaresc decat de cateva zile,ai dreptate, dar raspunsul tau e 0 .

    • @thorjupanu8348
      @thorjupanu8348 4 ปีที่แล้ว

      @@octavianclaudiu7628 nu este 0 raspunsul lui.nu astepta totul fara sa faci nimic informeazate , tu esti beneficiarul tie iti raman bulelile pe cap.polistiren intre capriori si vrei sa ti raspunda marius S. Pffff

  • @florintrandafir7573
    @florintrandafir7573 9 หลายเดือนก่อน

    Unde l-ai gasit pe ingalatu' asta ,bai nene ?!

  • @florinelr8154
    @florinelr8154 3 ปีที่แล้ว

    Va salut, totusi nu este toxica acesta spuma?

  • @cristianiosif4875
    @cristianiosif4875 4 ปีที่แล้ว

    Aș avea o întrebare..cu ce să izolăm o casă de lemn pe dinafară? Mulțumesc

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      pai daca ne uitam ca la CLT, timberframe se foloseste vata, atunci se pare ca vata ar fi cea mai indicata, pentru permeabilitatea la vapori si siguranta lemnului.

  • @mariusstelu6799
    @mariusstelu6799 4 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, locuiesc la etajul 1 la un bloc cu spatiu comercial nelocuit. Acum pe timpul iernii am gresia rece in apartament iar in unele locuri condens. As vrea sa izolez pardoseala cu spuma din magazin, crezi ca e o idee buna?

  • @davids_00
    @davids_00 4 ปีที่แล้ว

    Ar fi interesant un video de termo-izolare fundatie cu xps, si de variante de hidro-izolare cu membrana bituminoasa lichida sau solida. La cea solida e nasoala varianta de prindere cu flacara, alternative?

  • @Blanosul
    @Blanosul 4 ปีที่แล้ว

    Spuneai ca la placile de polistiren trebuie sa fie faltuite. Acelasi lucru si pentru vata bazaltica?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Da sunt placi nut si feder la vata? Nu tin minte sa fi vazut

  • @construieste-cu-Tonito
    @construieste-cu-Tonito 4 ปีที่แล้ว +2

    👍👏👍

  • @braturomeo6016
    @braturomeo6016 3 ปีที่แล้ว

    In comparatie cu placile de bazaltica, avantajul spumei este clar la durata si usurinta punerii in opera. Placile deobicei se monteaza de jos in sus, inghiti particule la greu, deci tot trebuie echipament de protectie, trebuie tesute, trebuie etanseizate, etc. Un slide comparativ ar putea fi facut intr un timp mai mic decat "turnarea" unui videoclip de 30 minute si vizual este mult mai de impact.

  • @catalindragomirescu3260
    @catalindragomirescu3260 4 ปีที่แล้ว

    O întrebare, peste un strat de spumă poliuretanica, sa zic un strat de 15 cm, pot veni cu vată bazaltică încă 10 cm , apoi folie ?! 🤔
    Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Ubakus :)

    • @catalindragomirescu3260
      @catalindragomirescu3260 4 ปีที่แล้ว +1

      Marius insist, este posibilă combinația poliuretan / vata bazaltica ? Cum reacționează produsele in combinație ?!

    • @emanueldutu5867
      @emanueldutu5867 4 ปีที่แล้ว +1

      @@MariusSoflete chiar am vrea un raspuns pentru Catalin Dragomirescu suntem mai multe persoane in situatia descrisa. SVP !

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      @@catalindragomirescu3260 Vlad de la Zecaph zice intr-un comentariu ca sa continui tot cu spuma.

  • @florinsimion581
    @florinsimion581 4 ปีที่แล้ว +2

    Salut Marius. Binenteles ca ne-ai invatat cu zaharelul si acum vrem din ce in ce mai mult si sa'' traiasca''Corona virusul pentru ca acum ai mai mult timp pentru noi. Din nou felicitari tie si echipei tale. Ca tema de discutii : diferenta dintre vata minerala (la sul) si vata bazaltica (placi cu duritate mai mare) si modul lor corect de intrebuintare la acoperisuri, pereti sau constructii pe sistem timberframe. Multumesc

  • @gradinarugabriel195
    @gradinarugabriel195 4 ปีที่แล้ว

    Salut. Un pod nelocuibil (la o casa parter), este recomandat a se izola direct pe placa de beton? cu ce e cel mai bine? Mulțumesc

    • @ovidelu2006
      @ovidelu2006 4 ปีที่แล้ว

      A spus în video Marius că e ok spuma mai ales daca o pui între două materiale care sunt ingnifuge, nu i.au 🔥.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      La casa pasiva din discutia cu Dl Varga, este si placa de beton, acolo s-a izolat cu polistiren. Se poate si cu vata

  • @eugenharitosurse331
    @eugenharitosurse331 4 ปีที่แล้ว

    Se poate combina la interior spuma poliuretanica cu vata minerala bazaltica ?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Vlad spunea ca mai bine continui cu spuma, spuma e mai putin permeabila si risti sa se faca condens intre vata si spuma

    • @eugenharitosurse331
      @eugenharitosurse331 4 ปีที่แล้ว

      Va multumesc mult. Voi sunteti de parere ca este mai bine cu vata bazaltica decat spuma din cate inteleg din ce am urmarit....

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@eugenharitosurse331 ati vazut ca orice izolatie se poate folosi, doar ca sa fie puse cum trebuie...la spuma aveau retincienta ca fiind un produs care se pune in opera pe santier si nu controlat, intr-o fabrica, nu stim daca se ajunge la performanta teoretica

  • @JordacheM
    @JordacheM 4 ปีที่แล้ว +3

    Baftă multă! Interesantă prezentare. Nu eram fan spumă poliuretanică dar comentariile voastre mi-au întărit convingerea. Crezi că se poate un material despre izolare cu vată bazaltică la mansardă? Este zona cea mai grea de izolat , complicată și cel mai puțin explicată de specialiști. Merci

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Cred ca ai sarit peste video-ul precedent, exact izolatia la mansarda s-a discutat

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Da, vezi videourile precedente

  • @olimpiamarc
    @olimpiamarc 4 ปีที่แล้ว

    Suuuuuper bien. Un 10. Miar placea un rezumat clar . Imagineazati o casa de 6 pe 8 si cum ai faceo tu de jos pina sus.

  • @MrAnnnonnn
    @MrAnnnonnn 4 ปีที่แล้ว +2

    Problema nu este materialul ,este persona care aplica spuma poliuretanica . Si modul in care o aplica .materialul trebuie aplicat de o persoana calificata .in Europa este un curs de calificare si examen sa poti aplica materialul acesta.

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 4 ปีที่แล้ว

    Super tema de azi!👏👍 la toate găsiți câte ceva...+ -
    Ok. Ca spuneți de acoperiș model planșeu LEP + izolațiile aferente?? .🤔

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว +1

    Eu inca n-am ales materialele... dar sunt curios de Hempcrete
    ... ai folosit ? ne poti povesti ? ii intredevar asa tare dupa cum povestesc in retea ?
    Mersi mult de video :-)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +2

      Este și hempcrete pe lista de documentat, în curând 😉

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete Bun asa... astept cu nerabdare.
      Imi place mult chestia cu canepa + var... tot natural
      Mai ales ca pot sa o pun eu cu manutzuca mea, la orice masura,
      fara sa ma mai gandesc la masurile standard ce le gasesc in magazine ca si in cazul vatei bazaltice. (taieri, pierderi etc...)
      Singura chestie care ma cam deranjeaza la Hempcrete ii greutatea...
      Pt ca as vrea sa fac planseul din lemn la casa si nu din beton (peste elevatia de garaj)
      ...si daca fac planseul de lemn, n-as vrea sa fie prea grea toata izolarea :-(

  • @iancubercei2117
    @iancubercei2117 4 ปีที่แล้ว

    Salut Marius! As fi curios sa faci o prezentare si la spuma de sticla expandata pentru izolarea fundatiilor. Si celuloza ca izolatie la acoperisul unei mansarde.
    Felicitari pentru tot ceea ce faceti pe acest canal si nu numai !

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Despre celuloza parca a zis ca e filmat deja, urneaza

  • @sorinciuta6435
    @sorinciuta6435 4 ปีที่แล้ว

    Domnu Marius, avem 18-20 cm de spuma la o casa pe parter cu placa de beton. Ce facem cu placa, o izolam sau...?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Pai unde e pusa spuma?

  • @vladbolboceanu8117
    @vladbolboceanu8117 4 ปีที่แล้ว +2

    Exista câteva lucruri ce ar trebui corectate in ceea ce ați povestit in video, și anume: spuma poliuretanică cu celule deschise nu crapă, este elastică și “lucrează” odată cu lemnul din structura acoperișului; desigur are un lambda mai mare decât cea cu celule închise, dar dacă este corect aplicată și sigilează toate golurile și este aplicată peste căpriori, este clar o soluție multe peste vata. In State și in Canada spuma poliuretanică e folosită de peste 40 de ani, chiar și pentru pereți exteriori, cu fațada ventilată.

  • @cirnuadrian2143
    @cirnuadrian2143 4 ปีที่แล้ว

    A dori sa vad cum se montează vata bazaltica si folia anti valori la un acoperiș si tavan de rigips, multumesc

  • @jap2227
    @jap2227 4 ปีที่แล้ว +1

    Cum e izolarea mansardei cu Celuloză bună perfectă sau proastă?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      E filmat, e in planificarea de postare 😉

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu1912 4 ปีที่แล้ว

    Este clar că spuma nu poate fi dată bine în majoritatea cazurilor, atât d p d v al lucrătorilor cât și ca material. Întrebarea este, care ar fi cel mai bun material(indiferent de costuri), care sa dea siguranță în ce privește izolarea termica(fără punți termice) a acoperișului?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Nu cred ca exista asa ceva, orice material trebuie pus in opera, deci risc exista la orice material

    • @rusu40
      @rusu40 4 ปีที่แล้ว +2

      Fiecare material are pierderi .. eu am pus spuma 15 cm .folie . dupa am pus 2 randuri de rigips rosu ... cica tine la 30 de minunte la foc .. dar speram sa nu ia foc 😂

    • @rusu40
      @rusu40 4 ปีที่แล้ว +1

      @@Sebastian-xv1qd nu sunt in masura sati raspund .. eu am facut ce ma dus capu . .. si ce am crezut ca e mai bine pentru mine . Am ales spuma pentru ca nu aveam timp sa pun vata . .. daca as avea timp si bani as pune vata bazaltica. 30 cm . Spuma e ok dar este inflamabila . Am dat foc la o bucata arde cat are flacara pe ea daca iau flaracara se stinge ... dar daca iti ia foc lemnu de la acoperis arde tot .

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว +3

    Bună, mulțumim f mult pt informații. Sunt foarte utile, ca de obicei. Ca sugestie pt viitoare teme s-ar putea informații despre hidroizolații? La subsoluri și acoperișuri? Mulțumesc și bafta în continuare 👏👏

  • @OneOfUs12
    @OneOfUs12 2 ปีที่แล้ว

    Salut, Ce ziceti de izolarea prin polistiren EPS la exteriorul asterealei? Rezista la temparatura mare, vara, din cauza invelitoarei (tabla)?

  • @sanducomarita9050
    @sanducomarita9050 4 ปีที่แล้ว

    Care e cel Mai bun material izolant termic ??

  • @marubeni4159
    @marubeni4159 4 ปีที่แล้ว

    a viitorul sunt caramizile gablok wooden block

  • @vladmarian3053
    @vladmarian3053 4 ปีที่แล้ว

    Salutare și felicitări pentru efortul depus de echipă. Dacă tot veni vorba de idei de subiecte, mi-ar place sa urmăresc un episod ce face referire la batonul de cânepă (hempcrete) . Știu că ai adus în discuție dar foarte puțin la casa din paie și era vorba de o tencuiala din câte îmi amintesc. Eu doresc să îmi construiesc o casă din acest material anul viitor. Am citit vreo două cărți pe acest subiect și foarte multe articole dar asi fi foarte bucuros să aud și părerea ta și poate vor fi și alți oameni influențați de discuție sau macar curioși in urma vizionării unui astfel de material. Toate cele bune și felicitări încă odată!

  • @braturomeo6016
    @braturomeo6016 3 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, daca asculti cu bunavointa, expunerea dumneavoastra este corecta. Sun insa amanunte pe care foarte putina lume le intelege. Daca ati face niste slide uri comparataive cele 30 de minute ar fi mult mai de folos celui care plateste bani multi pentru o constructie. Puteti vorbi in fundal. nu neaparat despre slide ul respectiv, putem face pause sa intelegem mai bine sectiunile, materialele cum sunt asezate, ordinea lor.

  • @robertbucur6775
    @robertbucur6775 3 ปีที่แล้ว

    Salutare. As pure folosi spuma aceasta la tavane? casa Este pe un singur Nivel

  • @GabrielMaxGM24
    @GabrielMaxGM24 4 ปีที่แล้ว

    Cum s-a construit in ultimii 15 ani eu credeam ca o sa zici si in ultimile 15 zile :)) (binenteles nu toate santierele dar inca se construieste cu merge si asa , ajunge doar atat ) O zi faina

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 4 ปีที่แล้ว

    Am văzut în Grecia acoperiș din beton cu țiglă peste 🤔

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      E Grecia. E cald, e alta climă

    • @mathefrancisc-andrei6411
      @mathefrancisc-andrei6411 4 ปีที่แล้ว

      Asa este si in Italya (am vazut in Emilia Romagnia)
      Si zidaria este dupla ,, intre ele este distanta 15-20 cm si zic ca este o perna de aer.

  • @AlexMang
    @AlexMang 4 ปีที่แล้ว

    Ceva nu e in regula. Incerc sa urmaresc episodul, insa ar parea ca nu e disponibil: “No stream”

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Sunt ceva probleme tehnice pe Iphone, incearcă pe laptop/tv

  • @bstdev
    @bstdev 3 ปีที่แล้ว

    Scopul e de a nu critica dar cam asta ați făcut tot video-ul.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 ปีที่แล้ว

      Scopul este de a vedea care sunt greșelile și a învăța ceva din ele. Acum facem și noi haz de necaz dar asta nu înseamnă că nu acordăm seriozitate.

    • @bstdev
      @bstdev 3 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete multumesc pentru răspuns!

  • @cosmindumitru6686
    @cosmindumitru6686 2 ปีที่แล้ว

    Pur si simplu nu spuneti nimika concret, spune frate la ce temp se aplica, pe ce se aplica sa se lipeasca bine, unde sa se aplice, o cam dati pe ocolite nu ajuta mai nimika video

  • @gicaborhoata4336
    @gicaborhoata4336 4 ปีที่แล้ว +1

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🏠

  • @marianchelaru01
    @marianchelaru01 4 ปีที่แล้ว +7

    Nimeni nu te tunde :))....esti o gura de aer....nici nu realizezi cum mesterii lu " peste prajit " se ascund in scorburi cind aud de tine :))
    Vreau sa-mi fac casa mea , absorb cit se poate omeneste toata info. ce o dai aici pe canal si a invitatilor tai ...
    Multumim pentru efort :)

  • @adisome.
    @adisome. 2 ปีที่แล้ว

    As aprecia maxim daca ati traduce in lei la incalzire aceste greseli. Adica la o casa de x metrii patrati, daca izolezi podul cu 20cm in loc de 10cm, o sa scada facuta cu atat. Daca avem o casa construita acu 10-20 ani, cei mai multi nu au banii necesari sa faca reparatiile energetice asa cum le prezentati voi. N-am bani sa sparg sapele, sa stric tortuarele si sa sap pe langa fundatie, sa tai scarile, sa schimb toate geamurile, sa refac podul si sa mai pun 20cm de izolatie pe toata casa. Ar fi foarte util daca ati reusi sa va adresati si celor cu bugete mai mici. Cu ce sa incepem daca vrem sa imbunatatim? De ex, daca am 10 mii de euro. Ce sa fac cu ei daca vreau sa platesc mai putin la factura?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 ปีที่แล้ว

      Este o idee buna. Ne-am mai gandit si noi la asta si vom face un material video in care sa aratam costurile in timp a diverselor buleli din santiere.

  • @motoveletteodor
    @motoveletteodor 4 ปีที่แล้ว

    O mica observatie de cârcotaș :D. DIN nu inseamna Deutsche Industrie Normen. DIN= Deutsche Institut für Normung. In rest foarte folositor video-ul ca de obicei. Mi-a placut ca ai tratat si comportamentul la foc al materialului!. Apropo, eu sunt in germania si am vazut la niste case mai vechi acoperis izolat cu paie (in loc de vata minerala)

  • @mirceavatamaniuc4461
    @mirceavatamaniuc4461 3 ปีที่แล้ว

    Se bate apa in piua,ba umiditate ,ba presiune ,ba lucreaza lemnul,nu se spune concret ,izolatia asta e buna ,spuneti odata izolatia asta e perfecta si punct,pe tema asta se poate vorbii la infinit......

  • @Cristian...
    @Cristian... 4 ปีที่แล้ว

    Felicitări pentru episod! Dăunează sau nu lemnului această spumă? Mai poate fi îndepărtată de sub acoperiș? Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Dacă intră apa din infiltrații sau se formează condens, da, poate contribui la degradarea lemnului si nu, nu mai poate fi indepartată

    • @valentin4419
      @valentin4419 4 ปีที่แล้ว +1

      @@MariusSoflete Orice material lemnos ar trebui tratat inainte de montaj, cel puțin un grund trei in unul, antimugegai, fungi si cari. Am văzut un produs anti foc cu care se trata lemnul si forma o barieră la foc. Stimă pentru munca depusă!

    • @Cristian...
      @Cristian... 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete ce zici de acest sistem promovat intens in Germania, de polistiren extrudat 8+8 cm deasupra foliei de pe căpriori? Spuma poliuretanică este o soluție de compromis, prea multe condiții de îndeplinit și rezultatul așteptat e unul cu foarte multe emoții. Ar scuti multă manoperă si materiale de izolare a acoperișului pe interior. Mulțumesc

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 ปีที่แล้ว +3

    Fiecare material are avantaje și dezavantaje, spuma poliuretanică este clasa F 🔥🔥 inseamna ca acesta nu intruneste criteriile de eligibilitate ale unei alte clase sau nu au fost testate proprietatile de rezistenta la foc.
    M-ar interesa alt material: plăci din fibre de lemn, funcție de producător, compoziție sau liant au clasa de reacție la foc E sau B-s1,d0, destul de diferită 🤓

    • @vladbolboceanu8117
      @vladbolboceanu8117 4 ปีที่แล้ว +2

      Exista și spuma poliuretanică clasa E, care se auto-stinge, nu fumega și nu produce picături incadenscente. De exemplu cea canadiana

  • @corinzinz2433
    @corinzinz2433 4 ปีที่แล้ว +1

    Șuruburi versus cuie.

  • @floringramaticu3009
    @floringramaticu3009 4 ปีที่แล้ว +3

    Spuma asta este oribilă.
    As putea sa va dau imagini cu șarpante izolate cu porcăria asta, se vede lemn putrezit, mucegai.
    Execuția făcută după ureche, fără bariere de vapori ori straturi de ventilare.

    • @vladbolboceanu8117
      @vladbolboceanu8117 4 ปีที่แล้ว +1

      Nu spuma e oribila ci “mesterii”. Spuma e chiar eficientă dacă cei care o montează sunt corect instruiți și profesioniști. Cred ca asta se aplica in toate domeniile😀

  • @srobert2782
    @srobert2782 4 ปีที่แล้ว +1

    Marius Suflețel

  • @florinm2052
    @florinm2052 4 ปีที่แล้ว

    La spuma poliuretanica este recomandat in general, ca suprafata pe care se aplica, sa fie umeda.

  • @florinm2052
    @florinm2052 4 ปีที่แล้ว

    Nu stiu daca asta pt izolatii e alta mancare de peste..Dar aia pt montaj are recomandarea asta.

  • @ionutserban8106
    @ionutserban8106 4 ปีที่แล้ว

    Termoizolația reflectiva

  • @CernatSt
    @CernatSt 4 ปีที่แล้ว +1

    Știu cui sa ii trimit clipul asta 😁

    • @crucifixhpx3249
      @crucifixhpx3249 4 ปีที่แล้ว +1

      arthur de la ceptura

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Cui?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      @@crucifixhpx3249 cramele?

    • @CernatSt
      @CernatSt 4 ปีที่แล้ว +1

      @@crucifixhpx3249 poate cu Spuma își mai întărește casa😅

    • @crucifixhpx3249
      @crucifixhpx3249 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete acest "arthur" este un localnic din localitatea Ceptura Prahova care a devenit "celebru" pe youtube dupa ce s-a laudat ca si-a daramat casa vehiculand si citez: "am vrut sa-mi fac o discoteca in living" , spargand peretii cu o dalta si un ciocan.
      Reporterul Raznvan Anghelescu l-a descoperit pe acest arthur cu ani in urma dintr-o pura intamplare cand filma un reportaj pentru VaxPopuli.
      De atunci a inceput fenomenul "arthur" care se straduieste in zadar de vreo 6 ani sa-si construiasca pe talpa fostei case o casuta din lemn folosind tot felul de inventii si improvizatii marca "cepturiana" : cadru din pari de lemn bagati in pamant care putrezesc, pereti facuti din rigips lipiti cu glet, podea din noroi peste care e pus un covor mucegait si un acoperis care e izolat cu vata de sticla pe dinafara unde ploua si ninge.
      Aceat "arthur" este un adevarat supravietuitor al secolului 21 el traind mai rau decat un simplu taran al evului mediu intr-o mizerie de nedescris ,dar mereu cu zambetul pe buze cand primeste ceva de pomana de la vecini.
      Videoclipurile cu el seamana cu cele ale lui george buhnici cand isi construia casa , arthur fiind un adept al panourilor fotovoltaice si al conceptului de casa pasiva fara utilitati si fara macar un wc-ul, facandu-si nevoile in boschetii din jurul casei.
      Draga Marius Soflete,as fi foarte bucuros daca ai putea face un videoclip despre casa domnului Arthur de la Ceptura exemplificand toate greselile arhitecturale cu care acesta s-a confruntat de alungul anilor.

  • @iulianscintei4204
    @iulianscintei4204 4 ปีที่แล้ว

    🤞crossed fingers

  • @jackvifo
    @jackvifo 4 ปีที่แล้ว

    Le bâjbâiți bine !😢

  • @madalinasauciuc3652
    @madalinasauciuc3652 4 ปีที่แล้ว

    Hidroizolatia fundatiilor

  • @emanueldutu5867
    @emanueldutu5867 4 ปีที่แล้ว

    Si ce tip de bariera de vapori ar trebui sa se foloseasca la spuma poliuretanica?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Am facut un video cu bariera de vapori spreiabila, uita-te la el

    • @emanueldutu5867
      @emanueldutu5867 4 ปีที่แล้ว

      Daca as folosi o bariera de la pro clima intelo plus ar fi ok?