مسجد جامع عباسی اوج هنر معماری ایرانی

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ก.ย. 2024
  • مسجد جامع عباسی در گذشته به نام‌های مسجد شاه و مسجد سلطانی جدید نیز شهرت داشته است. مسجد جامع عباسی مربوط به دوره صفوی است و گفته می‌شود به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده‌است. شروع ساخت این مسجد در زمان شاه عباس صفوی و اتمام آن در زمان شاه صفی صورت گرفته‌است. این بنا که از جمله شاهکارهای معماری محسوب می‌شود در اصل در قرن یازدهم هجری ساخته شده‌است. ساخت این مسجد تا ۱۰۹۵ هجری قمری ادامه داشته است و در سالهای آخر فقط تزیینات مسجد تکمیل شده‌است.
    این مسجد بعنوان نقطه عطفی در معماری اسلامی است و معماری آن از جنبه‌های مختلفی مورد توجه گردشگران است. این مسجد که در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد به دلیل موقعیت بی‌نظیرش همواره مورد توجه گردشگران و بازدید کنندگان بوده‌است. در بنای این مسجد ویژگی‌های خاصی گنجانده شده است که از آنها می‌توان به داشتن چهار مناره، استفاده از کاشی‌های خشتی هفت رنگ برای تزیینات، داشتن زیباترین سر در در بین مساجد ایرانی، داشتن یکی از بزرگترین کاشی نوشته‌ها در میان بناهای تاریخی در ایران و انعکاس صدا در آن اشاره کرد. معمار اصلی این بنا استاد علی اکبر اصفهانی بود و تمام ذوق و هنر خویش را برای درخشیدن این بنای بی‌نظیر به کار برده است. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۲ متر است و شاید به جرات بتوان گفت از جمله مساجدی است که بزرگترین گنبد را دارد. این جاذبه تاریخی فرهنگی در سال ۱۳۱۰ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است. مسجد دارای چند ورودی است که یکی از آن‌ها از سمت میدان نقش جهان است و چند ورودی دیگر از طرف محله‌های اطراف آن است. این مسجد چهار ایوان دارد که بسیار باشکوه و باصلابت در اطراف حیاط مرکزی ساخته‌شده‌اند. همانطور که گفته شد از ویژگی‌های معماری این مسجد انعکاس صوت در آن است و کوچکترین صدا نیز در آن منعکس می‌شود.

ความคิดเห็น • 16

  • @daraparsi
    @daraparsi 2 ปีที่แล้ว +1

    اون نقطه انکاس صدا در کف مسجد را منهم امتحان کردم درست مانند بشقاب ماهوار که امواج را برای کانونی کردن و تقویت به مرکزِ برآمده در مرکز بشقاب منتقل میکند گار میکند .امواج پس از برخورد با کف دوباره بازتاب یافته و به جدار داخلی گنبد میخورند و این عمل با فواصلی تکرار میشوند . در بشقاب ماهواره امواج دیگر منعکس نمیشوند و پس از متمرکز شدن بطور پسیو یا استاتیک اینبار بطور الکترونیک و دینامیک تقویت میشوند تا امواج با دامنهء نوسان اندک دارای بزرگنمتیی بیشتر بشود. اما در این گنبد مسجد اصفهان هنرمندان تنها از تقویت غیر الکترونیکی و بدیع بهره گرفته اند و با استفاده از شعاع داخلی گنبد و اختلاف زمان تابش بین زمین و سقف که کسری از سرعت صوت است(330 متر بر ثانیه) تولید اکو کرده اند .

    • @DiFezTours
      @DiFezTours  2 ปีที่แล้ว +1

      بله دقیقا 👌👌👌

  • @Andreh.T
    @Andreh.T 2 ปีที่แล้ว +1

    Very beautiful and fascinating art work. Thank you for sharing.

  • @sharif_e_es_h.r3796
    @sharif_e_es_h.r3796 2 ปีที่แล้ว

    عالی خسته نباشید

  • @hamsafarambash
    @hamsafarambash 6 หลายเดือนก่อน

    معماری زیبای گوشه گوشه این مسجد به چشم میخوره

  • @dehgghani7818
    @dehgghani7818 2 ปีที่แล้ว +1

    excellent

  • @hamsafarambash
    @hamsafarambash 6 หลายเดือนก่อน

    معماری زیبا و هوشمندانه

  • @soudabehtazh7296
    @soudabehtazh7296 2 ปีที่แล้ว

    مرسی برای اطلاعاتی که از تاریخ مکانها میدهید.❤

  • @MaryandReza
    @MaryandReza 2 ปีที่แล้ว +1

    ماشالا به این همه هنر و دقت و معماری😍👌👏👏👏خداقوت آقا همایون✌ممنون بابت این اطلاعات خوب و تصاویر زیبا💚💙

    • @DiFezTours
      @DiFezTours  2 ปีที่แล้ว

      ممنون ازشما که وقت گذاشتین تماشا کردین. شما چرا نمیایید توی گروه الیت. جاتون خالیه اونجا

  • @daraparsi
    @daraparsi 2 ปีที่แล้ว +1

    عالی بود مرسی برای معرفی آثار هنری اصفهان زیبا , باید دانش آموزان را برای تشویق باین مکان ها بفرستند تا بیاموزند و بدانند که از هر نقطه ای از ایران که باشند این آثار متعلق بانهاست تا در نگاهداری آنها کوشا باشند. بچه بلوچستانی و آذربایجانی و کردستانی و.. همه باید آنها را ببینند و در تعلق بآنها احساس شراکت کنند. آنکه نام دبیرستانی بنام فردوسی را بر میدارد و نام چمران بر آن میهند دشمن ایران است و از ایرانیت بهره ای نبرده است.

    • @DiFezTours
      @DiFezTours  2 ปีที่แล้ว +1

      اندکی صبر سحر نزدیک است

  • @persian_boy_2500
    @persian_boy_2500 ปีที่แล้ว

    13:14سلام میفرستم به مادر ناپاک اونی که روی آثار تاریخی یادگاری نوشته

  • @soudabehtazh7296
    @soudabehtazh7296 2 ปีที่แล้ว

    آثار باستانی را باید با نامهای اولیه ای که به آنها داده شده، یاد کرد، و اینکه حکومتی بیآید و نام مکانها و آثار را باستانی تغییر بدهد در واقع توهین به هویت و شناسڻامه اصلی آنها میکند.