Cât produc din fotovoltaice? -

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น •

  • @-zimzim-4889
    @-zimzim-4889 5 ปีที่แล้ว +16

    De obicei doar privesc fără sa comentez dar vreau sa sar peste lenea mea și sa îți spun că respect canalul tău. Bravo George. You got yourself a New subscriber. 🤘

  • @mihailboteanu2064
    @mihailboteanu2064 5 ปีที่แล้ว +1

    Felicitări George Buhnici... ține-o tot așa, ești..de admirat,și un exemplu nu doar... în comunitatea din care faci parte, ci și la nivel național.Sper ca tinerii...să te urmeze și...să priceapă că pentru a face lucruri mărețe,vitale,fără...sacrificii cel puțin intelectuale, nu se poate.Mulțumim...că ne ești succese depline, pe mai departe.

  • @ElEduardo
    @ElEduardo 5 ปีที่แล้ว

    Ce frumoasa si instructiva prezentare.......inca vreo doua trei din astea si mai, mai ca-mi vand apartamentul, mai fac un imprumut la banca si-mi trag si eu o instalatie ca asta, sau si mai si cine stie ?! Apoi....caut pe vreo margine dee rapa un teren de concesiunat (pe care nu-l vrea nimeni) unde instalez toata tarasenia asta si am sa produc energie tarii si am sa mai consum si eu un pic la cate un ceai, ou fiert din ea, dar...am sufletul plin de incantare si mandrie ca EU contribui din plin la bunastarea celorlalti care nu folosesc asa ceva dar imi vand mie chestii de genul asta......

  • @sleepmusic10
    @sleepmusic10 4 ปีที่แล้ว +2

    ma uit la acest video din cand in cand ca si sursa de inspiratie pentru ce am de facut in viitorul apropiat si cel indepartat :) hai sa fim sanatosi si fara prea multa poluare , salut

  • @DDDaniel91
    @DDDaniel91 5 ปีที่แล้ว +2

    Ai devenit aproape ca un Elon Musk de Romania 😁 tine-o tot asa.inspiri lumea sa fie mai bine informata despre noile tehnologii care pot proteja mediul si economisii sau chiar produce un venit in plus.Succes intregii echipe

  • @iongabriel2652
    @iongabriel2652 5 ปีที่แล้ว +10

    Salut . Cred ca e prima dată când iti urmăresc un video , "cap-coada" fără a sări vreo secundă(de obicei sar frecvent câte 10secunde) . Felicitări pentru munca depusă, pentru fiecare învestit. Nu sunt eu cu electrica, ci cu mecanica, dar ai facut o treaba minunată. Felicitări din nou George Buhnici

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว +3

      Apreciez.

  • @adrianzaharia8885
    @adrianzaharia8885 5 ปีที่แล้ว +33

    Singurul canal yt din Ro care pot spune ca e foarte serios si poti afla/invata chestii utile mai ales despre new era gadgets si nu numai. Keep up the good work guys!!!!

    • @ronceaaa8004
      @ronceaaa8004 5 ปีที่แล้ว +2

      Mai e și Cavaleria, CipFlixTv :)

    • @liviustefanbanica5976
      @liviustefanbanica5976 5 ปีที่แล้ว +2

      @@ronceaaa8004 Ești de a meu

    • @hristutreizeci
      @hristutreizeci 5 ปีที่แล้ว +1

      Adrian Zaharia
      Mare parte din informatiile oferite de Bufnici reprezinta gunoi. Iti vei da seama mai tarziu, cand nu vei mai pune botul la tot kkt-ul aruncat in mediul virtual.

    • @adrianzaharia8885
      @adrianzaharia8885 5 ปีที่แล้ว

      @@hristutreizeci Stai chill ca toti fac asta...am niste ani si is pe yt din 2005 de cand s'o lansat. Urmaresc de la inceput marii revieweri: Lou, MKBHD, Linus, Austin, etc...toti umfla si pompeaza ca sa atraga dar miezul informatiei ii acolo in fiecare video. Daca nu il simti mai urmareste cativa in continuare. Cheers!

  • @radurobert8430
    @radurobert8430 5 ปีที่แล้ว

    George, e multa invidie printre noi, romanii. E greu sa vezi in viitor, dar uite ca unii 'vad'. Bravo!

  • @nicolaenicusor1232
    @nicolaenicusor1232 5 ปีที่แล้ว

    Multa bafta si succes pentru ca vrei si vrem un viitor mai curat pentru copii nostri. ☺

  • @RazvanTSibiu
    @RazvanTSibiu 5 ปีที่แล้ว

    Cel mai tare video de pe youtube facut de un roman. Respect.

  • @40Heinrich
    @40Heinrich 3 ปีที่แล้ว

    Extraordinara şi ideea cu làmâiul! Sa-ți traiască si rodească!

  • @vasiavra
    @vasiavra 5 ปีที่แล้ว +5

    Tu intelegi ca atat timp cat e-on, enel, e-tc, nu isi obtin cota parte din treaba asta nu o sa mearga nimic? Ei sunt primii care vor lupta, cum sa moara ei de foame? Ei ce fac daca toti avem panouri si producem intr-o parte ca sa consumam din cealalta? Ei ce fac daca la nivel de tara vor trebui sa inchida centralele electrice una cate una pentru ca nu mai e nevoie de ele si nu poti produce mai mult decat consumi? Pana nu va fi o solutie viabila din care ei sa isi obtina profitul gras din meseria de a fi "omul de mijloc" in Romania nu se va putea face mai nimic din ceea ce ai facut tu, cel putin, nu la scara mare. Respectele mele pentru ceea ce faci !

    • @emilia13ful
      @emilia13ful 5 ปีที่แล้ว

      Ce nu intelegi dumneata e ca ce are dl aci costa vreo 20.000€, ce procent din populatie isi permite sa investeasca suma asta?maxim 20%?asta e pentru oameni care au bani, plus ca sunt granatate 10-15ani, nu stiu exact in cat timp isi amortizeaza investitia.

  • @dorelcalatoru3344
    @dorelcalatoru3344 3 ปีที่แล้ว

    Nea Buhnici ,
    Este frumos ca ne educi in d'ale fotovoltaicelor.
    Ar fi minunat sa ne povestesti cite fabrici de fotovoltaice avem in tara si care ar fi nivelul de poluare al aerului in orasele mari ( si mici ) , si cite vieti omenesti ar fi salvate daca poluarea aerului ar scade. Matale esti politehnist , probabil ar fi fost frumos sa ne fi aratat pe viu cum se produc wafers de silicone si cum sunt taiate si conectate ca sa formeze un panou solar similar cu ce ai matale pe casa.

  • @Liviu-Ciprian.
    @Liviu-Ciprian. 5 ปีที่แล้ว +14

    Radiatia solara difuza in procent mare in zile innorate +Radiatie directa in procent mic =Radiatie solara globala! Recomandarea in zile innorate unghiul optim de inclinare la pv in sistem inclinat, fix ...aproximativ orizontal ptr output electric mai bun!

  • @rebecarebeca6558
    @rebecarebeca6558 5 ปีที่แล้ว +4

    Frumoasă prezentare. Prea sinceră
    Felicitări.

  • @MesterArtizan
    @MesterArtizan 5 ปีที่แล้ว

    Superb! Multumesc pentru explicatii!

  • @corneliuiftode1317
    @corneliuiftode1317 5 ปีที่แล้ว

    Esti un om exceptional! Multumim pentru postare! Sunt dezamagit cati nemernici lasa comenterii idioate unii om ca tine. Salutari si respect plus succes, din Toronto!

  • @nicolaebacrau355
    @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว +2

    20:05 Ar putea fi făcute sisteme prin care panourile să se miște după soare pentru a capta mai multă energie în funcție de poziția soarelui pe cer.

    • @otto407514
      @otto407514 4 ปีที่แล้ว

      Sunt astfel de sisteme.

  • @cristianstanescu1393
    @cristianstanescu1393 5 ปีที่แล้ว

    Frumos, felicitari George!

  • @bccb491
    @bccb491 5 ปีที่แล้ว +39

    George, tot ceea ce aduce un plus de confort (pe langa faptul ca costa) polueaza. Productia panourilor polueaza, productia eolienelor polueaza etc. Faptul ca avem resurse alternative si ne face (oarecum) independenti energetic este argumentul care "vinde" cel mai bine aceste echipamente. Sistemul national energetic romanesc se bazeaza pe producere de energie verde (in cea mai mare parte) pana la un punct. Mi se pare tardiv ca vorbesti la ora asta de faptul ca investitia nu se amortizeaza si ca se merita doar daca esti departe de reteaua publica de energie electrica. Ti-ai facut un moft costisitor si cam atat. Calculele (fie ele si grosolane sau teoretice) se puteau face inainte. Sunt oameni care cu asta se ocupa. Dar apreciem ca ai sacrificat niste parale ca sa avem un studiu de caz din care sa invatam :). Asta e cel mai important pentru cei care te urmaresc. Spor bun!

    • @cipndale
      @cipndale 5 ปีที่แล้ว +6

      Pai de ce crezi ca s-au oprit cu toții din investiții și se uita cu nostalgie la nuclear? Apoi gândește-te ca plătim cu toții în fiecare factura aceasta energie "verde".

    • @OvidiuHretcanu
      @OvidiuHretcanu 5 ปีที่แล้ว +3

      @@cipndale bine punctat, dar nu te poti pune cu oamenii neinformati, si mai ales cu cei informati partial de au impresia ca le stiu pe toate, gen "o masina electrica polueaza mai putin" cand problema e muult mai complexa :)) realiatea e ca masinile electrice nu polueaza chiar atat de putin (la momentul actual), dar le folosim pentru ca trebuie sa investim in tehnlogiea asta in speranta ca va deveni suficient de matura, suficient de repede . Din pacate, se uita toti la energia nucleara, dar intradevar cu nostalgie... pur si simplu nu exista pe pamant suficient material fisibil pentru tot necesarul de energie :(

    • @cipndale
      @cipndale 5 ปีที่แล้ว +2

      @@OvidiuHretcanu
      Greu de făcut socoteala cu mașina electrica. Daca curentul pentru ele ar proveni strict din ardere combustibil fosil atunci sigur e in pierdere si deci mai poluanta mașina electrica, prin simplul fapt ca de la centrala pana la priza de alimentare s-ar pierde o buna parte de % la diversele conversii și transport de curent electric.
      In legătură cu materialul fisibil (probabil mai corect fisionabil în romana) încă mai exista sa îndestuleze lumea cu energie în următorii 100 de ani. Problema e ca e un lobby puternic acum ca sa ardem cărbunii și petrolul pentru a face curent. Inca mai e reținere după Fukushima, dar cand o sa ajungă cuțitul la os și când o sa se spargă bula de săpun cu alternativele o sa se treacă la uraniu. Atunci o sa fie cam târziu pentru amețiți ca noi pentru deja China a cumpărat tot ce mișcă în materie de zăcăminte de Uraniu pentru centralele lor nucleare.

    • @OvidiuHretcanu
      @OvidiuHretcanu 5 ปีที่แล้ว +1

      @@cipndale cand am zis ca e mai complicata treaba cu masina electrica, nu am avut in vedere doar cum ajunge curentul electric la ea (ceea ce e o problema in sine), ci si la poluarea pe tot procesul de fabricatie + reconditionare dupa durata de viata. Bateriile in principal sunt poluante de numai.
      Legat de Uraniu, ar ajunge cam 80 de ani, la rata curenta de consum, si asta e doar 14% din energia electrica produsa acum (la scara globala), ceea ce este departe totusi de ce sugerezi "sa îndestuleze lumea cu energie". Iar necesarul de energie in continua crestere...
      Lumea politica, si cea media din nefericire, da dovada de o superficialitate ingrozitoare, ignorand cifre, statistici, etc. Un exemplu concret e trendul anti-diesel care pare ca isterizeaza lumea. Dieselul nu va disparea, pentru simplu motiv ca ~24% din petrol e motorina... ce sa faci cu el ? unde sa-l arunci? Nimeni nu'si va permite sa ignore o cantitate atat de mare de combustibil eficient... daca nu se va arde in masini de clasa mica, se va arde in camioane, vapoare, etc, dar nota-bene: tot in atmosfera asta.

    • @prunix7
      @prunix7 5 ปีที่แล้ว

      @@OvidiuHretcanu mi-ar placea sa stiu cum ati ajuns la concluzia ca o masina electrica polueaza mai mult decat una cu combustie interna...e doar o presupunere sau chiar ati facut un calcul?

  • @Cozonel100
    @Cozonel100 5 ปีที่แล้ว

    Esti de apreciat , omule ! Esti placut !

  • @alexandrubejan2166
    @alexandrubejan2166 5 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc pentru informați .

  • @sebyrobert1102
    @sebyrobert1102 5 ปีที่แล้ว +10

    Eu sunt pentru aceste instalații care se folosesc de soare sau vânt, sunt pentru case inteligente și sunt chiar și pentru mașini electrice.
    Aici unde sunt eu cu asta ma ocup. Transform casele normale in case inteligente iar casele care consuma foarte mult le renovez după tehnologiile caselor pasive astfel încât la final sa devină niște case mult mai economice.
    Întrebarea mea pentru tine este următoarea.
    Când vedem un clip despre confecționarea bateriilor? Cât de poluanta este producerea lor și mai ales cât de poluante devin când trebuiesc aruncate sau reciclate. De unde vin și unde se duc.....
    Ma refer in special la bateriile pentru case și mai ales pentru mașini.
    Chiar și pe tine te vad cum te contrazici când vine vorba de baterii. Când vorbești despre mașini electrice totul este roz , dar când este vorba despre baterii pentru foto-voltaice totul devine poluant.
    Am clienți care ma întreabă ce se întâmpla cu aceste baterii de când sunt făcute și pana când dispar și trebuie sa recunosc faptul ca nu am cunoștințe foarte mari și nu le pot da un răspuns real 100%.

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว +1

      În cazul bateriilor pe gel sau litiu ion există suficiente informații legate de amprenta de CO2. Vrei să îți fac eu documentarea? Dacă ești în domeniu și lucrezi cu așa ceva, m-aș aștepta să vii cu argumente, nu bănuieli și întrebări.

    • @sebyrobert1102
      @sebyrobert1102 5 ปีที่แล้ว +3

      Nu știu ce ai înțeles tu din ce am scris, dar eu eram curios doar dacă vom vedea un clip despre ce înseamnă bateriile și atât. Ca om de televiziune poți avea acces prin locuri unde nu putem ajunge toți și poți face un rezumat destul de bun.
      Eu nu sunt in domeniu bateriilor și nu fac decât sa instalez anumite “chestii” pentru cine vrea. De unde vin și unde se duc nu ma prea interesează așa tare , așa ca nu am avut motive de a ma informa prea tare despre ele.

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว +4

      @@sebyrobert1102 păi, să mă apuc de treabă atunci...

    • @Felipe8522
      @Felipe8522 5 ปีที่แล้ว +1

      Uite un video legat de reciclarea bateriilor: th-cam.com/video/oKFOqMZmuA8/w-d-xo.html

    • @cpopte
      @cpopte 5 ปีที่แล้ว +4

      La groapa de gunoi. In tarile subdezvoltate unde copii probabil le desfac si le sorteaza pentru reciclare. Sunt convins ca toata lumea spune ca se "recicleaza cu responsabilitate" 100%. Asa spun si de calculatoare....vezi youtube despre asta. O sa fii socat cate milioane de tone de deseu electronic ajung in africa sau irak. Sigur....le reciclam cu responsabilitate. (Daca contin aur, daca nu.... fuck cares).
      Traim intr-o lume in care "planned obsolescence " este REAL. exista deja acest obiect de studiu pentru unele sectii de inginerie. Totul este facut sa tina cat de putin....pentru ca produsele trebuiesc vandute in volum. Nimic nu mai poate fi reparat. Exista LEGI in unele tari in care se interzic reparatiile. Apple spre exemplu face tot posibilul sa imperecheze ecranul cu placa de baza ca sa NU mai poata fi reparat. Sunt mii de exemple. Se arunca masinile de spalat pentru bosch de exemplu a INCASTRAT rulmentii in aluminiu (de vreo 5 ani) doar ca sa nu poata fi schimbati in caz ca se strica cuva.
      Totul este din nou... pentru bani. Nu planeta conteaza, conteaza cat castiga fiecare companie.
      Si cum groapa de gunoi e cea mai ieftina....tu ce crezi ? Marketing-ul care spune ca "avem grija de mediu" ....contrazice muntii de deseuri care se pot gasi.

  • @dani00el
    @dani00el 5 ปีที่แล้ว +13

    Doamne, de când așteptam videoclipul acesta!

    • @novusmundi9131
      @novusmundi9131 5 ปีที่แล้ว +2

      Si Domnul a raspuns .
      Acum poti dormi linistit.

  • @RD-ut3oz
    @RD-ut3oz 5 ปีที่แล้ว +3

    Salute George! Ai recomandare pentru o firma de panouri fotovoltaice?

  • @MissSaiko
    @MissSaiko 5 ปีที่แล้ว +3

    genial canalul! numai ce am descoperit! :)

  • @cretariuconstantin5833
    @cretariuconstantin5833 5 ปีที่แล้ว

    Sincer.... aproape totul e inteligent facut. Cu exceptia bateriilor. La relatiile dvs.ati putea face rost f.simplu de 2 respectiv 4 sau 6 module tesla care au curent de descarcare de 250 amperi fara sa se incalzeasca.Se gasesc pe net undeva la 1000 si ceva de euro bucata dar se merita. Aveti invertor de la Victron!!! Este pacat de el!!! La puterea instalata de fotovoltaice este pacat sa o injectati in retea. Parerea mea umila!!! Oricum respect ptr.pasiunea pe aceasta ramura a energiei regenerabile de care tocmai ati dat dovada

  • @AGC2021
    @AGC2021 2 ปีที่แล้ว

    Am luat in aprilie de pe emag 12 panouri Dokio de 100w tare faine, destul de mici (cam 0,5 m.p./buc), usoare si flexibile, le-am pus pe bloc fixate pe un suport de fier cornier inclinate la 45° spre sud, le-am legat in serie-paralel ca sa am si voltaj si amperaj, le-am cuplat la un regulator mppt legat la doua bateriii LiFePO4 de 300Ah cu BMS, iar la baterie am legat un inverter de 5000w.
    Cel mai mult au costat bateriile, pt ca sunt cele mai bune su mai sigure dintre cele cu litiu (doar cele de la Tesla le depasesc) si sunt f durabile - pot fi folosite si mai mult de 20 de ani.
    Chiar si pe vreme noroasa panourile astea imi produc curent la greu, in general mult mai mult decat consum (combina frigorifica consuma cel mai mult si constant), dar n-am probleme nici daca bag ocazional consumatorii mai mari ca masina de spalat, aspiratorul, aerul conditionat etc, pt ca panourile incarca bateriile tot timpul, de la rasarit pana la apus, iar pe timpul noptii se consuma o parte din surplusul acumulat si nefolosit in timpul zilei. Nu stiu cat curent vor produce pe timpul iernii, dar pana acum mi-am permis sa consum curent fara restrictii, niciodata n-au fost bateriile sub 80% din capacitate la caderea noptii.
    Panourile n-au fost scumpe, pt ca le-am luat pachete: cu cat iei mai multe/pachet, cu atat platesti mai putin/buc. Iar daca ai grija sa asiguri fluxul de aer pe sub ele (ca sa nu se incinga la soare), daca le pui inclinate (spre sud neaparat) ca sa beneficieze la maxim de soare pe tot timpul zilei, ca sa se scurga apa de ploaie si zapada de pe ele si sa ricoseze grindina, ar trebui sa reziste minim 15 -20 ani.
    Singurul stres e sa nu le fure careva de pe bloc, ca sunt usor de montat si demontat (au gauri in colturi si pe lungime), chiar daca am folosit niste trucuri ca sa le pot demonta doar eu 😁

  • @iuliaralucadanila4919
    @iuliaralucadanila4919 5 ปีที่แล้ว

    La multi ani!

  • @paulmoxu689
    @paulmoxu689 5 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc mult pentru ideii .

  • @gabrielovidiu375
    @gabrielovidiu375 5 ปีที่แล้ว +1

    bun filmuletul si foarte adevarat ce zici in el, insa eu am o nelamurire.........ce rol mai are smartmeterul pe care l-ai schimbat in octombrie daca nu iti vine platit curentul ?........ in fond de asta a fost montat pana la urma sa faca bilantul intre ce dai in retea si ce consumi . Asteeptam inca un filmulet cu detalii despre procedura de urmat pentru a te conecta la retea. Bafta in continuare!!

  • @georgewooding7152
    @georgewooding7152 5 ปีที่แล้ว

    Sugestie ! Montează un clip cu descrierea predispozițiilor de făcut în proiectarea unei case noi, pentru a întâmpina noile tehnologii când vor fi mult mai accesibile ! Tip tuburi pt. curent ,țevi ,câteva repere în linii mari pentru a nu fi obligat să demolezi casa !

  • @costincristian18
    @costincristian18 5 ปีที่แล้ว

    Bravo George sper sa reusesti sa misti ceva la "baieti destepti" cat despre a face casa fiecare face ce poate nu ce isi doreste sau vrea ., PS cat despre sa fi "self sufficient " este un vis pe care confortul Nu te va lasa...

  • @Simply_Merlin
    @Simply_Merlin 5 ปีที่แล้ว +1

    Vreau sa fiu ca tinee.avem aici un clip educativ si amuzant ca multe din clipurile tale.iti multumim!🖒

  • @Asimpleyoutubechannel821
    @Asimpleyoutubechannel821 5 ปีที่แล้ว +2

    Buna idee cu voltaicele🌞

  • @petreluicean6476
    @petreluicean6476 5 ปีที่แล้ว

    Bună ziua domnul George, am pus și eu câteva panouri acasă, și mă întrebam pentru a distribui energie în rețea trebuie un alt tip de contoare pe care îl cumpăr eu sau cei de la renel trebuie sa îl monteze, vă mulțumesc anticipat

  • @orhanasan2325
    @orhanasan2325 5 ปีที่แล้ว

    Buna ziua George
    Ce înclinație are acoperișul casei și cel al foișorului? La ce unghi de incidenta, panourile au randament maxim? La echinoctiu, înclinarea panourilor ar trebui sa fie cat latitudinea, apoi la solstiții cu 23 27 + sau - că razele sa pice perpendicular pe panou.
    De ce ai ales unghiul respectiv?

  • @juliotorricelli320
    @juliotorricelli320 5 ปีที่แล้ว +3

    Cred ca am gasit cel mai bun loc aici si prilej sa intreb capatele cele mai luminate in materie de generare de energie electrica cu panouri fotovoltaice.
    Am 24 panouri fotovoltaice pe acoperis . Panourile sint facute de General Electric si genereaza o putere maxima de 175 wat.
    Energia maxima generata vara ajunge la 23 kWh . Media pe an este de circa 4 MWh. Eu consum anual aproape 5 MWh.
    Evident ca sint legat la reteaua de energie electrica si ceea ce produc in exces livrez la retea.
    Am instalat panourile acum 10 ani aproape si vad beneficiile generarii de energie mai ales vara cind platesc minimul numai o taxa de abonat ( asta mai mult pentru ca cineva trebuie sa ia in cont ce generez si ce iau de la retea) .
    "statia" mea de generare are 2 componenti . Un component de generare si un component de afisare si contorizare. care imi arata pe computer pentru fiece panou cit a generat pe zi, pe o perioada sau pe intreaga viata a panoului.
    Acum un an, partea de afisare s-a defectat, sau lucra ci intermitenta.
    Am intrebat specialistul si raspunsul a fost ca microinverters ( fiece panou are un microinverter) sint sensitivizati la niste curenti paraziti care se suprapun peste semnalul normal si nu mai lucreaza corect si a sugerat sa alimentez "aparatul" dintr-o sursa "curata" de enrgie cu voltaj regularizat. "Aparatul" de care vorbesc este marca Envoy si este un aparat care este un fel de gateway de comunicare si afisare(ECG) a situatiei panourilor mele fotovoltaice. ECG are o initializare in care detecteaza fiece microinverter care este legat de panouul fotovoltaic pe acoperis. Asadar fiindca instalatia mea are 24 microinverter, cind fac un "boot" ECG detecteaza cele 24 microinvertere si afla statusul "functioneaza" sau "nu functioneaza " si afiseaza situatia pe un display. In felul asta in fiece dimineata sau cind dechid programul pe computer am un raport care imi spune cite microinvertere functioneaza si cite nu.
    O alta solutie a fost sa pun conductorii de alimentare a ECG-ului niste inele de inductie care diminueaza curentii paraziti si asfel ECG poate functiona fara probleme.
    Intrebarea pe care o pun tuturor este daca au intilnit situatii similare in productie, sau hobby, sau intr-o instalatie similara cu a mea, si cum au rezovat-o.
    Multumensc pentru ajutor.

    • @mihaitavasilas3655
      @mihaitavasilas3655 5 ปีที่แล้ว

      mai bine investeai in generatoare magnetice de eoliana si le amplasai pe doua fintini paralele cu un motor mecanic gravitational care produce in permanenta 24 din 24 365 zile pe an G.A.M.F.E.energy o inventie romaniasca natural 100%

  • @schmoukiz
    @schmoukiz 5 ปีที่แล้ว +13

    Pe casă, mai treacă meargă, dar decât să ocupi curtea cu urâțenia aia, mai bine făceai o grădină frumoasă, în care să stai cu plăcere. Iar zăpadă pe alee, se adună de câteva ori pe an, puțină mișcare face bine la sănătate.

    • @bulabula55
      @bulabula55 5 ปีที่แล้ว +1

      Astazi exista "tigle" de ceramica care se pot pune pe casa si nu se deosebesc cu nimic de tiglele/olanele obisnuite.
      Cauta Tesla Solar si vei gasi o prezentare a produselor care pot acoperi casele fara sa altereze estetica casei. www.tesla.com/solarroof
      Cred ca George Buhnici a cam exagerat cu incalzirea aleilor de acces fiindca desi poate fi practic, in cazul Romaniei nu cred ca este justificat economic.
      Aceste amenajari se fac in locuri unde temperatura medie este aproape de zero grade Celsius.
      Acelasi lucru se poate obtine ( dezghetarea aleilor de acces) prin utilzare de energie geotermica. probabil ca mai ieftin decit energie electrica.

  • @augustinaureliannedelca3529
    @augustinaureliannedelca3529 5 ปีที่แล้ว +11

    Salut George eu sunt de acord in totalitate cu tine, sper sa ajung si eu in viitorul apropiat sa devin prosumator electric. Eu iti doresc mult succes in continuare,sa ne dai sfaturi utile in continuare. Un week end placut.

    • @deuspax
      @deuspax 5 ปีที่แล้ว +1

      ia-ti gandul - nici o corporatie nu va permite "prosumatorismul"

    • @mariusbotezatu6365
      @mariusbotezatu6365 5 ปีที่แล้ว +2

      @@deuspax Habar n-ai despre ce vb...

    • @deuspax
      @deuspax 5 ปีที่แล้ว

      @@mariusbotezatu6365 - de unde esti tu atat de sigur ca nu stiu despre ce vorbesc? ia lumineaza tu locu' unde bajbaim noi astia muritorii de rand... de inteligent nu incape vorba ca esti ca se vede de la o posta da' niste argumente de context nu ar strica din cand in cand o tu destept intre destepti...

    • @mariusbotezatu6365
      @mariusbotezatu6365 5 ปีที่แล้ว +1

      @@deuspax ti-as fi dat niște explicații dacă ai fi avut un comentariu care ar fi meritat un răspuns. ...Dar când pui așa problema cu corporațiile. ...n-are rost. Din ce văd ești cam singurul cu părerea asta si nu inteleg dc vb la plural...O zi faina !

    • @deuspax
      @deuspax 5 ปีที่แล้ว +1

      @@mariusbotezatu6365 - simplul fapt ca impartasesti parerea majoritatii nu te face neaparat purtatorul adevarului obiectiv... discutam dupa aparitia normelor de aplicare a legii

  • @ionelamuza7769
    @ionelamuza7769 5 ปีที่แล้ว +1

    Frumos felicitari, am si eu totusi o intrebare nu legat de unde vine energia pentru masinile electrice, dar dupa durata de viata a bateriilor ce se intampla cu ele si cu tot Li?

    • @anonymus4352
      @anonymus4352 5 ปีที่แล้ว +1

      Companiile le reciclează gratuit, cu ajutorul elevilor, și apoi ți le revând la prețul cel mai mare. Ca să vezi...

    • @ionelamuza7769
      @ionelamuza7769 5 ปีที่แล้ว

      @@anonymus4352 povesti din astea cu zana maseluta am auzit si eu, dar sincer cum sa reciclezi litiu nu prea, de altfel daca elevi ar recicla elemente asa "non-dangerous" de vazut tabelul elementelor, nu mai aveam nevoie de depoitie uriase de stocare a lor si mai ales reziduri rezultate din diferite procese de fuziune. Stii ce urmeaza sa-mi spui ca de-contaminam Cernobal in vacanta de primavara cu elevi de la scoala nr 2. fairytale. stai chill si eu sustin energiile alternative iar masina electrica are segmentul ei definit deja nu de asta discutam ;)

    • @anonymus4352
      @anonymus4352 5 ปีที่แล้ว

      Mda, aș spune că nu ai înțeles gluma mea, deși în dosul glumei am inserat un adevăr supărător, despre problema reciclării...
      1 Elementele toxice se pot recicla, ba chiar este recomandat, decât să polueze aruncate prin gunoaie.
      2 Cred că ai confundat procesul de fisiune cu cel de fuziune, pe care oamenii încă nu îl folosesc, ci doar îl cercetează.
      3 Consemnând gluma ta despre Cernobâl, ca pe o ironie, pot să-ți spun că singurul proiect care vizează acea zonă calamitată este de a acoperi cu celule fotovoltaice zona.
      În speranța că precizările mele nu le vei lua în bâză, rămân disponibil pt comentarii decente.

  • @virgiliu_life
    @virgiliu_life 5 ปีที่แล้ว +2

    Poluează mai puțin într-adevăr, dar nu asa se pune problema. Problema se pune la producerea bateriilor și a multidunii de sisteme electronice. Acolo se poluează, dar dacă poluarea e în China nu ne deranjează. Și apoi partea cea mai importanta este prețul George. Cazul tău și al celor care fac bani din video content e diferit fata de un om care lucrează de la 9 la 18 în multinațională :)

  • @bodylinenutrition
    @bodylinenutrition 5 ปีที่แล้ว

    Salut! Si eu sunt fan masini electrice si regenerativ. Am 3 masini electrice (2 dube + I3).
    Sa trec direct la o idee. Am 2 sali de fitness, in Iasi, Body Line Gym si am 7 pompe de caldura "cu boiler inclus de cate 300 litri). Adica o pompa ptr apa calda menajer. Consuma 500 wati....si dau 1,5 kw de apa calda. Eficiente cat o centrala pe gaz, dar ecologice.
    De ce? Ptr ca le programezi sa functioneze ziua si ai apa calda mereu.
    Deci sa facem o recapitulare:
    Produci 1 kw de curent din panouri....si ai 3 kw de apa calda...sau 2...cu 6. Nu stiu daca stiai de existenta lor, dar e ideal.

  • @mihainistor2028
    @mihainistor2028 5 ปีที่แล้ว

    Ai frigider in casa? Ai cumva aragaz electric si cuptor cu microunde? Masina de spalat si de uscat rufe?

  • @gabididilescu9855
    @gabididilescu9855 5 ปีที่แล้ว +1

    Salut George. As avea 2 intrebari daca se poate:
    1. Panourile sunt rezistente in fata unei ploi cu gheata , aka grindina?
    2. Daca aceste panouri intra in cadrul asigurarii pentru locuinte sau exista o asigurare speciala pentru acestea.
    Multumesc anticipat .

    • @dragos9134
      @dragos9134 2 ปีที่แล้ว

      1. Da, cele de calitate rezista la grindina de diametru de 4-5cm la o viteza de 100 km/h.
      2. Da, in cazul in care se fura.

  • @mihaim2660
    @mihaim2660 5 ปีที่แล้ว

    Fain! Ar arata bine și vreo 2-3 eoliene iarna.

    • @AlexandruHaivas
      @AlexandruHaivas 5 ปีที่แล้ว

      Superbe ar fi! Știi cum zboară gheața de pe pale? E ceva rar!

  • @ThonyM-nv3mc
    @ThonyM-nv3mc 5 ปีที่แล้ว

    Buna ziua. Te urmaresc pe TH-cam de ceva timp si as vrea sa imi instalez si eu un sistem solar pt casa. Care este diferenta intre un sistem solar " of grid" si unul " on grid"?? Care ar fi mai on ? Ai putea sa faci un vidéo despote asta?

  • @sorinbalusescu1519
    @sorinbalusescu1519 5 ปีที่แล้ว +4

    salutare george. la cat ai investit in foisor nu stiu de ce nu l-ai si facut rotativ ... dupa soare. in teorie e simplu.... rentabil ... nu stiu

    • @decebalpopescu3824
      @decebalpopescu3824 4 ปีที่แล้ว

      Dacă era orientabil avea un surplus de 30%.

  • @Nenea2a
    @Nenea2a 5 ปีที่แล้ว

    Uite... zilele trecute a plouat cu piatra si am doua intrebari la care te rog sa raspunzi. Cum rezista la ploaie cu pietre mari panourile fotovoltaice? Cum le poti proteja in cazul unei ploi cu pietre?

  • @siliconeheaters1492
    @siliconeheaters1492 3 ปีที่แล้ว

    Ai incercat sa incalzesti apa din boiler sau alte rezervoare, cu incalzitoare siliconice care se lipesc direct pe vasul care trebuie incalzit si care se alimenteaza din instalatia fotovoltaica?

  • @laur123
    @laur123 5 ปีที่แล้ว

    George ai uitat sa mentionezi ca la -5 grade un panou are randamentul maxim pentru ca din moment ce temperatura panoului creste cu un grad peste 25 de grade celsius la fiecare grad ii scade randamentul cu 1 % Daca gasesti o solutie viabila sa le racesti te rog anunta-ma. Referitor la spalat nu o fa niciodata la jet ( karcher home premium spre ex) pentru ca vei distruge panoul (daca vrei sa stii de ce pm). in rest sistemul tau e ca si al meu doar invertorul si dimensiunea difera (10KW ce le voi pastra off gride degivrare etc) urmeaza cel de 27 cat prevede legea prosumatorului ongride evident :) plus la cel off gride as vrea sa adaug o eoliana verticala de 1kw ca mi-a lasat electrica in spatele curtii un stalp de beton pe care numai are nimic si ei zic ca e al meu :). Pentru orice nelamurire iti stau la dispozitie. Uite si un proiect (cel mai mare rofftop din Europa) facut de catre noi in subcontract cu firma din Be. ( comentatorul este fostul sot al surori mele) th-cam.com/video/ZXFK_9bI6gk/w-d-xo.html

  • @liviubadea4755
    @liviubadea4755 5 ปีที่แล้ว

    Totul arata minunat!!! Modern...in pas cu tehnologia... mai putin raftul metalic turcesc nerigidizat pe care stau bateriile acelea... nu ai auzit de Baibia?

  • @danielcbadila
    @danielcbadila 5 ปีที่แล้ว

    Bateriile sunt costisitoare si poluante - citez pe George.(aprox min 8:30) acum vin cu intrebarea fata de masina electrica pomenita la inceput - cum este mai putin poluanta o masina electrica cu astfel de baterii????

  • @florianmates1970
    @florianmates1970 5 ปีที่แล้ว

    Ce faci iarna cand se aseaza zapada pe panouri .Cum te-ai descurcat cu gheata groasa depusa peste tot acum cateva sapatamani ? Au suferit panourile ?

  • @alexiliescu7698
    @alexiliescu7698 5 ปีที่แล้ว

    George! ce ai zice sa realizezi o metoda de curatare mai technoligizata a panourilor foto-voltaice prin instalarea unor stropitori pentru curatare automatizată . Cu un sistem care sa pompeze și apa și soluție pentru curățare și cu timer care sa ude frecvent la un timp setat.(in genul instalațiilor de udat gazonul)

  • @romanescu
    @romanescu 5 ปีที่แล้ว +1

    salut George, imi poti spune ce marca sunt panourile tale fotovoltaice? merci

  • @costelbarbu1760
    @costelbarbu1760 5 ปีที่แล้ว +1

    George întrebare? Te-ai gandit vreodata la toyota myrai s-au haidrogenix ?

  • @danielmihai5
    @danielmihai5 5 ปีที่แล้ว +2

    Demersul de a convinge enelul să primească energie de la cei care sunt de fapt predestinați să o plătească e ca și cum ai încerca să vinzi castraveți grădinarului. Ceva nu se pupă. Zici că ai obținut o superofertă la 50 de bani kilowattul, dar, cât îți plătesc ei pentru kilowatii injenctați? Poate că amortizarea investiției nu ar trebui calculată la prețul pe care îl plătești furnizorului ci la banii pe care îi obții efectiv pentru energia prrodusă, și atunci intervalul de timp va fi mult mai mare.
    La minutul 16:06 aplicația îți arată că panourile produc 7807 watti (ce-i drept în clip nu figurează minutul în care s-a făcut filmarea).

    • @laur123
      @laur123 5 ปีที่แล้ว

      comparatia facuta nu e buna deoarece enele e distribuitor (engrosist) si cumpara energia pe care o vinde. O cumpara de la tine cu 15 bani si o da la altul cu 20 de bani iar restul pana la 50 si ceva de bani este costul de transport al Transelectrica (monopol de stat)

    • @bulabula55
      @bulabula55 5 ปีที่แล้ว

      Ar trebui sa existe o legislatie care sa faca mandatoriu pentru cei care genereaza energie sa poata sa vinda intreprinderilor care genereaza sau manipuleaza energia electrica sa cumpere de la mici unitati generatoare de energie electrica "verde" . In felul asta se evita crizele de energie sau nevoia de a importa energie la momentele de uz maxim cind energia devine mai scumpa si centrale in "stand by" nu trebuie sa intre in productie.
      Asemenea politica a energiei electrice exista deja in Uniunea Europeana, de pilda in Germania, Franta, Suedia si alte tari mai civilizate decit Romania.

  • @popacezar
    @popacezar 5 ปีที่แล้ว

    Cum ia jumătate de la soare și jumătate din rețea? Poate doar dacă are consumatorii separați. O parte pe solar și o parte pe rețea. Încă n-am auzit de "baterii amestecătoare" de curent electric....

  • @mishuvv
    @mishuvv 5 ปีที่แล้ว

    Nu obisnuiesc sa laud fara temei. Stimabile, felicitari! In sfarsit, aud si eu pe cineva care vorbeste...tehnic!
    Ca proiectant nu pot sa nu intreb: ai facut (si) un calcul tehno-economic? Daca da: in cat timp recuperezi investitia?
    Apoi, cate familii isi pot face o casa cu un asemenea teren generos?!
    Si, ce inseamna, pana la urma, poluarea?! NU pot sa fiu de acord cu eliminarea aurului verde(vegetatia) pentru fotovoltaice sau pentru orice altceva! DA! In zonele desertice sunt de salutat.
    Inca NU a venit vremea pentru masini(auto) electrice! Sunt mult prea scumpe si performante sub pret. Da, pentru masina de oras si naveta la limita metropolei ar fi o investitie posibila. Dar fara sprijinull contribuabilului...
    P.S. Modificarea tensiunii in secundarul transformatorului de retea se face, prin comutatorul de ploturi, pe toate cele trei faze. Cine a spus altfel a exagerat...

  • @user-hf5ss5yt2z
    @user-hf5ss5yt2z 5 ปีที่แล้ว

    Te rugam sa mai faci clipuri pe aceeasi tema: cat produci, cat consumi, ce upgradeuri mai poti face, cat bagi si iei din retea, etc.

  • @construieste-cu-Tonito
    @construieste-cu-Tonito 5 ปีที่แล้ว

    Salutare George si echipa,voi dispune in aceasta vara (sper) de 240m2 de acoperis orientat spre sud.Caut solutii pentru fotovoltaice si cu cat studiez mai bine,totul pare mai complicat...Te admir ca ai putut lua o decizie si esti multumit de ea.Astept urmatorul video cu nerabdare.

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว +2

      Mulțumesc. Te tin la curent. Ia-ți timp ca vine și finanțarea și mai scad prețurile la panouri.

    • @construieste-cu-Tonito
      @construieste-cu-Tonito 5 ปีที่แล้ว

      @@gbuhnici Multumesc.Sunt cu ochii pe tine ca mai putin si intra olteanca mea la banuieli ;)))))Astept noi idei de la cineva ce stie despre ce vorbeste...

  • @mikemike3966
    @mikemike3966 5 ปีที่แล้ว

    Dar fabricarea masinilor electrice polueaza ?
    Și încă o intrebare.. Grindina aceea care incet incet e din ce in ce mai des întâlnită la noi si ma refer la grindina de marime mare nu poate strica panourile fotovoltaice ?

  • @kurkikurki5162
    @kurkikurki5162 3 ปีที่แล้ว

    Salut! Tocmai am cumparat panouri de la LG ptr 5.1 KWh, si un invertor Fronius SYMO de 10 kw, urmeaza sa le instalez zilele astea. Mai stii ceva de legea prosumatorilor ceva?

  • @Gabbbyyy14
    @Gabbbyyy14 5 ปีที่แล้ว

    Sistemele de la Tesla nu ar fi fost o optiune mai buna? ma refer la Powerwall si fotovoltaice de la Tesla. Sunt imposibil de cumparat in Romania? sau e mai mult brand decat ce ofera? desi la ce masini fac nu as crede.

  • @Domnuprimar
    @Domnuprimar 5 ปีที่แล้ว +2

    2:40 pai cat e un kw?

  • @Jokero_YT
    @Jokero_YT 5 ปีที่แล้ว

    George, ce se intampla cu panourile acelea solare cand vine o furtuna cu grindina? Le poate sparge? Intreb pt un prieten. :)

  • @adelinclaudiu8327
    @adelinclaudiu8327 5 ปีที่แล้ว

    Salut George, foarte faine panourile dar nu imi place tabloul electric sigurante vechi, de 5 feluri cabluri aruncate cum se poate?

  • @nicolaegrigorescu9692
    @nicolaegrigorescu9692 2 ปีที่แล้ว

    suntem in 2022 ianuarie si incepand din cest an am inteles ca se compenseaza 1 la 1 kw livrat se compenseaza cu 1kw consumat din retea. Pare super . Poti aprecia cu cat te avantajeaza acest lucru . Adica livrezi ziuacand este soare si consumi noaptea, vara-iarna.

  • @PamantApaOxigen
    @PamantApaOxigen 5 ปีที่แล้ว

    Salut!Ai adus vorba de grill electric.Imi spune ce grill folosesti?Caut unul bun,foarte bun si nu stiu de care sa iau.Astept ,merci!

  • @robertmihai5269
    @robertmihai5269 5 ปีที่แล้ว

    Salutare Domnul George imi puteti spune ce camere de supraveghere aveti la casa dvs va rog..eu am de la HK Vision si nu sunt multumit de ele.va multumesc anticipat.

  • @mariusdetesan
    @mariusdetesan 3 ปีที่แล้ว

    George, a fost grindina mare? Daca da, cum au rezistat panourile?

  • @ciortanul
    @ciortanul 5 ปีที่แล้ว

    George Buhnici
    te ai gandit sa folosesti o baterie neconventionala ( hidrogen, gaze, apa) pentru
    stocarea energiei ?

  • @marcusdumitru
    @marcusdumitru 5 ปีที่แล้ว +1

    Panourile solare sunt mult mai eficiente în zona dintre tropice. Mie îmi bagă 3.5h de intensitate maximă pe zi... când nu e înnorat și plouă. Cea mai neagră glumă cu panouri solare e la nemți, care au instalat cu nemiluita și nu au ce face cu ele...

  • @patruchelaru775
    @patruchelaru775 5 ปีที่แล้ว

    Cam in cat timp se amortizează investitia initială? La cât timp trebuiesc schimbate bateriile? Pe sit-uri pretul initial ar fie de cca. 30-40 000 de lei.

  • @radualexandru5871
    @radualexandru5871 5 ปีที่แล้ว

    Totul pare minunat dar cum ramane cu eficienta panourilor? Dupa cati ani isi pierd din randament si dupa cat trebuiesc schimbate? Tragand linie merita efortul, mai concret costul cu bransarea la retea (gaz si curent) plus cost consum generat pe durata de viata a panourilor este la acelasi sau mai bun decat investitia si mentenata panourilor fotovoltaice? Am vazut ca oricum esti cuplat la reteaua electrica si nu stiu daca ai ales panouri cu mentenanta sau nu, dar totusi a meritat investitia dpdv financiar ?

  • @mihairobert2189
    @mihairobert2189 5 ปีที่แล้ว

    personal as adauga si o eoliana la investitia facuta . Mult succes in continuare.

  • @curentarul
    @curentarul 5 ปีที่แล้ว

    Mama lui de curent alternativ si curent continuu. Ai tensiune alternativa si tensiune continuua.
    Invertorul este automat in ceea ce priveste intrarea si iesirea. Faptul ca ei au redus tensiunea din ploturile transformatorului denota ca aveau pe faza respectiva mai mult. In Romania, tensiunea livrata la utilizator este de 230V monofazat si 400V trifazat cu plus minus 10%. Nu am vazut in tabloul tau protectie la supratensiune. Bafta in ceea ce faci!

  • @raptoru2008
    @raptoru2008 5 ปีที่แล้ว

    Cum se comporta sistemul cand se aduna strat de zapada pe fotovoltaice? Trebuie curatat manual sau au dezghetare automata? Nu ma refer la dezghetarea automata de la soare...😊

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว

      Când e zăpadă, câteva zile nu am producție. De îndată ce se oprește ninsoarea, dacă nu e ger prea aspru, se dezgheață primele, înaintea acoperișului sau aleilor. O zi cu soare și sunt curate natural. Nu folosesc degivrare electrică pentru panouri.

  • @optimisoptimus9491
    @optimisoptimus9491 5 ปีที่แล้ว

    George, apreciez proiectul tau de casa super tehnologizata, ma bucur ca ne dai idei de viitor, totul e foarte bine gandit dar am o intrebare: Ce se intampla cu panourile la o grindina mai severa,se poate instala o plasa de protectie sa nu se sparga sau sunt rezistente? Exista vreo asigurare pt asa ceva?! Astept raspunsuri concrete.

    • @virgiljulean2799
      @virgiljulean2799 5 ปีที่แล้ว

      Sticla panourilor este de tip "securit" deci, puține şanse (spre deloc) să o spargă grindina. (cele aflate la sol, se mai sparg cu pietre împroşcate de la maşina de tuns iarba)

  • @gutfreud613
    @gutfreud613 5 ปีที่แล้ว +8

    Asta cu masinile electrice suna bine pana o aplici la scara mare (ceea ce este imposibil). O masina ca Tesla cu o autonomie reala de 400km (in conditii reale cu clima pornita si stat in trafic) are capacitatea acumulatorilor de 100kwh ceea ce inseamna ca la o retea casnica de 3.5kwh ai nevoie de vre-o 29 de ore de tinut la incarcat , iar din panouri fotovoltaice doua zile (ca atat ai lumina).
    Asa ca eu unu nu cred ca va fi vre-un mare oras dezvolatat pe verticala capabil sa treaca toate masinile pe electric, unul ca nu ar putea sa produca energie electrica nepoluanta pentru toata lumea (ca daca te apuci sa o produci din carbuni si pacura nu vad ce sens ar mai avea masina electrica) si doi infrastructura ar avea costuri prohibitive, plus ca nu vad cine ar fi capabil sa investeasca in asa ceva (poate niste giganti din privat statul putin probabil). O alta problema a autovehiculeleor electrice il reprezinta si taxa aia perceputa pe luna pentru acumulatori, taxa ce depaseste pentru multi banii dati pe motorina si atunci iarasi nu mai pare a fi o investitie atat de grozava.
    Asta cu poluarea bateriilor este relativa, polueza intradevar producerea lor dar este greu de pus in balanta care polueaza mai mult o masina cu carburant fosil sau una electrica.

    • @criticalpoint7672
      @criticalpoint7672 5 ปีที่แล้ว +1

      Adevarata revolutie electrica nepoluanta se va produce odata cu aparitia tehnologiei viabile de fuziune nucleara, adica peste vreo 20 de ani. Insa important este ca pana atunci sa trecem pe electric asa cum putem.

    • @mihaitaghitu
      @mihaitaghitu 5 ปีที่แล้ว

      freud...tu esti roman tipic si le stii pe toate. Degeaba sunt studii, degeaba oamenii aia foarte bogati din California cheltuie bani pe R&D sa reduca poluarea. Vii atotcunoscator si le distrugi toate visele

    • @gutfreud613
      @gutfreud613 5 ปีที่แล้ว +3

      @@mihaitaghitu Nu le stiu pe toate , dar domeniul asta da, eu nu sunt impotriva electricelor , ba din contra introducerea lor ar insemna mai multe locuri de munca pentru cei ca mine (inginerie electrica/electronica) ,doar ca pana nu o sa iti traga electrica prin fata portii retea de grosimea mainii capabila sa iti ofere constant macar 240v cu 40A (asta un minim ) ca sa poti instala acasa o statie de incarcare decenta la care sa poti incarca o tesla in 8 ore, vorbim sa ne aflam in treaba. Pana nu ai infrastructura pentru masinile electrice nu poti sa schimbi tehnologia actuala (benzina/diezel/GPL) cu electric.
      Problema este ca cei care promoveza masinile electrice lasa sa se intelega in reclamele lor ca masinile astea le iei acasa instalezi o statie de incarcare la saracia ta de retea electrica si gata esti autonom, ceea ce este fals. Tu nu ai acasa retea de la electrica cu care sa incarci o tesla de 100kwh, in 80% din locuintele romanesti daca bagi in priza un consumator de 3500w(de exemplu un cuptor electric) ai toate sansele sa ti se topeasca instalatia electrica, asa ca pana la incarcarea de masini este cale lunga. La bloc nici nu mai vorbesc de ce ar insemna sa incarci o masina electrica, cu infrastructura actuala ar fi imposibil.
      Asa ca daca nu cunoasteti toate datele problemei , nu mai comentati aiurea, dati-va cu parere la Iphone, ca acolo toata lumea este experta.

    • @cristianion2056
      @cristianion2056 5 ปีที่แล้ว

      ceea ce nu stii tu este ca in acest momentul costul bateriilor scade cu 10 pana la 15 % pe an cam la fel creste si performanta fotovoltaicelor. performanta bateriilor creste si ea. in 4 sau 5 daca continua ritmul bateriile vor deveni mult mai putin poluante si mai eficiente. la fel si fotovoltaice. tehnologia este de abia la inceput. cam cum a fost prin 1900 aparitia automobilelor sau prin anii 80 telefoane mobile si pc. conteaza trendul.

  • @hubseducation3092
    @hubseducation3092 5 ปีที่แล้ว

    super informativ clipul 👏👏 multumim si la mai multe!

  • @ValiNec
    @ValiNec 5 ปีที่แล้ว

    Super George... Bravo

  • @MeteoBN
    @MeteoBN 5 ปีที่แล้ว

    Salut ! Frumos ! Dar..atata electrica pe placi OSB.. sper ca toata tehnologia aia e super si sansa de scurt..0. Nu de alta, dar o scanteie provoaca jale ! Mai ales ca OSB-ul il vad in starea in care a iesit din fabricatie, adica 0 siguranta la incendiu.. Felicitari pentru tot, oricum ! Bine... tre sa ai si bani ! ;)

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว

      Nu e OSB. Panourile stau pe suporți pe tablă

  • @davos7454
    @davos7454 5 ปีที่แล้ว

    Salut, ce parere ai despre power wall-uri? Crezi ca in cazul tau merita sa instalezi o retea mare de acumulatori pentru stocarea energiei de la fotovoltaice?

  • @FORTMOUD
    @FORTMOUD 5 ปีที่แล้ว

    George ai incercat sistemul de panouri mobile cu sensor solar si un motor sub platforma care directioneaza panourile la fiecare citeva minute in directia soarelui pe durata zilei.
    In America multi folosesc sistemul asta si le dau citiva kw in plus zilnic dar bine-nteles depinde si de cit voltaj fiecare panou are.
    Alt sistem care ajuta in casa la caldura furnizata de soare prin panouri dreptunghiulare de lemn gen cutie acoperit cu sticla sau panou the plastic transparent vopsite cu negru in interior ...si multe altele.

    • @serbanmike
      @serbanmike 5 ปีที่แล้ว

      STRAIGHT George are toata proprietatea pusa pe rulmenti axiali si o roteste dupa Soare, intocmai ca floarea soarelui. In felul asta poate sa colecteze energie solara cu randament maxim.

    • @FORTMOUD
      @FORTMOUD 5 ปีที่แล้ว

      @@serbanmike Mai dute mai in pielea mea de mincinos Serban Mihai ....daca ar fi fost asa ar fi spus-o de la inceput...pe deasupra pereti sunt betonati cu baza pe pamint nu mobili se vede foarte usor ca nu are urme de rotatie ...arici pogonici.. vinzatori mincinosi in afara o groaza dar si in Romania nu ma mira,sunt usor descospirati.cel putin de cei care se mai duc pe afara.......,,proprietatea pusa pe rulmenti axiali si o roteste dupa Soare, intocmai ca floarea soarelui.,,.... hahahaha ce caricatura.
      Tu poate nu ai vazut o casa pe punte mobila sau panouri solare mobile dar eu da

    • @serbanmike
      @serbanmike 5 ปีที่แล้ว

      STRAIGHT. Am vrut sa vad cit de naiv esti. Sigur ca terenul si casa lui George Buhnici nu este pe rulmenti , ar fi fost foarte costisitor sa pui o casa pe rulmenti ( dar nu imposibil) . Nu stiu daca Gerorge ar avea atitia bani sa faca o asemenea investitie. Din cite stiu eu, Hotelul Intercontinental in Bucuresti este pus pe rulmenti (role) de aia nu s-a darimat la cutremurul din 1977 care a fost 7,2 pe scara Richter. Fiindca tot vorbim de captare de energie solara maxima , exista instalatii cu panouri PV care sint orientate pe doua directii cu servomotoare electrice si intr-adevar acestea sint mai eficiente fiindca pot schimba unghiul de incidenta al razelor solare pe panoul PV. Eficienta unui system depinde si de randamentul panoului PV . Sint tehnologii astazi care aduc randamentul panoului la circa 24 %. in mod current. Citeam un articol in care la un institut tehnologic in Elvetia, in laborator, s-au obtinut randamente/eficiente de 40 sau 45%. Cred ca George nu are asa panouri, deocamdata. Casa mea are panouri solare, le-am instalat acum 10 ani, nu sint mobile fiindca sint atasate de acoperis care are o panta de 20 grade, dar pot sa maresc eficienta sistemului meu daca pun niste oglinzi care ar putea reflecta razele solare si captura energie luminoasa pe o durata mai lunga din zi. Intr-o zi buna pot sa generez 23 kWh , sigur ca nu se intimpla 365 zile pe an. Nu , casa mea nu se roteste pe role sau rulmenti, are fundatie de beton si este ancorata mecanic de terenul de dedesubt. Ceea ce este mai trist este ca terenul se"misca" fiindca sint pe virful dealului si dealul se "misca" incet spre vale.

  • @workbenchstuff
    @workbenchstuff 5 ปีที่แล้ว +2

    mi-a placut ce am vazut in film, un mare like de la mine ! in curtea aceea mare si frumoasa ar merge si vreo 4-5 stupi :)

  • @hhcosminnet
    @hhcosminnet 5 ปีที่แล้ว

    Am văzut clipul și îmi dau seama că o parte considerabilă din producție este risipită. Totuși un banc de baterii cu capacitate semnificativă ar fi scump și nu ar face sens în cazul tău. Ce ar fi daca ai folosi un soi de baterie termica sa stochezi surplusul de energie?
    Am văzut zilele astea un clip cu cineva care a luat un butoi metalic, a pus în el spire de furtun iar în butoi apa. Apa din butoi era încălzită de o rezistentă, apa la rândul ei încălzea apa care trecea prin furtun. Butoiul era termoizolat bine și putea avea apă caldă cam trei zile. Ce a făcut el a fost de test dar sistemul pare valid și implică un vas, niste apa/agent termic, niste țeavă de cupru, o rezistență, niste fire. Nu știu cum îți obții apa calda dar asta ar putea folosi excesul din ce produci. Nici nu ar mai trebui sa te rogi de cei de la electrica să îți primească curentul.

  • @giulliogiullio4711
    @giulliogiullio4711 3 ปีที่แล้ว

    Acele 4 baterii nu pot ,,duce" mașina de spălat sau cuptorul . Păi și atunci de câte baterii ar fi nevoie sau ce alt sistem ne-ar ajuta sa folosim energia solară pentru orice ?

  • @bogdan-ionelciubotaru1623
    @bogdan-ionelciubotaru1623 5 ปีที่แล้ว

    GEORGE, ai asigurare pentru panouri? daca ploua cu grindina?

  • @groszmartoncsaba4025
    @groszmartoncsaba4025 5 ปีที่แล้ว

    hm si acumulatori mari nu ai ?pt. a consuma la noapte.hm masina cand ie incarcata full poti folosi energia electrica din masina ca lumina noaptea??

  • @KulcsarRudolf
    @KulcsarRudolf 5 ปีที่แล้ว

    Urmaresc de la inceput proiectul #casabuhnici, felicitari e un proiect foarte tare si interesant, am invatat multe chesti noi pe parcurs. Nu vrei sa faci un video(mai lung) cu proiectul #casabuhnici si in limba engleza? De exemplu am vrut sa trimit pentru un prieten, dar el nu traieste in Romania si nu intelege :(

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  5 ปีที่แล้ว

      La asta mă gândesc de ceva timp... Nu am însă... timp

  • @alinagabrielacioroiu7422
    @alinagabrielacioroiu7422 5 ปีที่แล้ว

    Da, vreau si eu panouri fotovoltaice. De unde recomanzi? Pe cine sa caut? Multumesc frumos. Super tare si felicitari.

  • @musatiulian2929
    @musatiulian2929 5 ปีที่แล้ว

    te respect, ramai la subiect, BOSCH=BORS , scule pt necunoscatori ce se gaseste pe piata libera la noi, pt cei ce si-au dorit si nu au avut si acum cumpara scrisul de pe ele, BOSCH si FESTOOL sunt printre cele mai slabe top brand de pe glob, daor cei ce le folosesc sub 60% din performanta lor le lauda ca nu le folosesc la parametri "proiectati" de pe specificatiile produselor din catalog...joarse, am cumparat si vandut tone de scule noi si SH, vorbesc dpdv al celui care testeaza, vinde si primeste si feedback de la clienti ! Salut !

  • @nosferadu
    @nosferadu 3 ปีที่แล้ว

    In 2021 tot nu se contorizeaza curentul pe care-l dai inapoi in retea?
    De asemenea, am auzit ca AFM acopera pana la 20.000 lei investiti in panouri fotovoltaice in programul Casa Verde - se poate obtine subventia sau e doar pe hartie?

  • @nicolaebacrau355
    @nicolaebacrau355 4 ปีที่แล้ว

    Ați putea, vă rog, să dați detalii despre costurile instalației fotovoltaice?
    Cât a costat invertorul?
    Cât a costat panoul de comandă?
    Cât au costat bateriile?
    - alte cheltuieli

  • @user-uh1vc5qv4d
    @user-uh1vc5qv4d 5 ปีที่แล้ว

    salutare. Nu am inteles daca e vorba de kwh ori kw/zi. Multe brosuri de fotovoltaice iti dau productia pe zi. Multumesc

  • @legumenaturale2772
    @legumenaturale2772 5 ปีที่แล้ว

    Salut, ce fel de senzor de fertilizare, umiditate, folosesti la lamai?

  • @alexandrucostache1642
    @alexandrucostache1642 5 ปีที่แล้ว

    Salutare, urmaresc toate filmarile tale si sunt spectaculoase si informative dar cred ca ai facut o greseala, 1 kw nu costa 6.5 lei ci 0.65 lei. Deci sunt alte costuri din ceea ce zici. Sa fi inteles eu gresit?

  • @MD-qz6gk
    @MD-qz6gk 5 ปีที่แล้ว +1

    Ce faiin !! Supeeer, ajuta si pe mine, nu doar pe copilul tau, ca si eu nu vreau sa poluez 😂😂😂😂