ไม่สามารถเล่นวิดีโอนี้
ขออภัยในความไม่สะดวก

Nodulii vocali soluții de tratament

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 มี.ค. 2021
  • Corzile vocale sunt reprezentate de două benzi ce vibrează, se apropie și se îndepărtează. Prin apropierea și îndepărtarea dintre ele se acoperă respirația, lucru ce se petrece în timpul mâncatului, pentru ca alimentele să nu pătrundă în anumite zone. Vibrația este cea care le permite oamenilor să vorbească, să aibă o voce și un timbru vocal.
    Corzile vocale sunt de mici dimensiuni, dar sunt considerate musculatură, țesut conjunctiv și mucoasă, iar din cauza unei simple inflamații pot apărea o serie de probleme.
    Dr. Oana Constantinescu, medic specialist ORL în cadrul Hyperclinicii MedLife Titan, spune că nodulii vocali sunt asemeni unor bătături cauzate de lovirea corzilor vocale în momentul atingerii lor. Bătăturile pot apărea pe marginea internă a corzilor vocale, ce poartă denumirea de noduli.
    De cele mai multe ori apar la profesioniștii vocali, la persoanele care vorbesc foarte mult, asemeni profesorilor, celor care conduc ședințe.
    Persoanele care au prin natura lor o voce mai stridentă, au corzi vocale ce tind să se apropie din ce în ce mai dur. Din cauza apropierilor violente încep să se formeze nodulii vocali.
    Nodulii pot să difere de la o persoană la alta, dar cea mai vizibilă schimbare cu care se confruntă majoritatea este modificarea timbrului vocal. Se poate ajunge la disfonie, în cazul unor noduli vocali mai mari.
    Dr. Oana Constantinescu spune că primul pas spre tratarea nodulilor vocali îl reprezintă repausul vocal. Corzile vocale trebuie să ia o pauză de la apropierile violente, pentru ca zona afectată să se poată reface într-un termen mai redus. Perioada optimă de repaus este de 7 zile, dar spune că există o înțelegere între medic și pacient, dacă acesta nu poate face o pauză de vorbire atât de mare.
    Le recomandă pacienților să aibă pauze cât mai dese în vorbire, o hidratare constantă, o alimentație care să nu provoace reflux gastroesofagian, fără necesitatea unui regim alimentar strict. Pacienții trebuie să acorde un plus de atenție alimentelor pe care le consumă, ordinea lor și orele la care aleg să ia masa.
    Pe lângă aceste lucruri, pacienții mai au nevoie de un tratament cu antiinflamatoare, pentru ca inflamația să se retragă, dar și de aerosoli. În funcție de simptomele fiecărei persoane, tratamentul poate varia și poate consta în diverse combinații de ser fiziologic cu decongestionante sau antiinflamatoare sub formă de picături. Medicii pot apela la diverse tratamente sau combinații în acest sens.
    Oana Constantinescu, medic specialist ORL - medlife.ro/med...
    Specialitate - medlife.ro/orl

ความคิดเห็น •