52 yaşındayım internet var olduğundan beri savunma sanayi ile ilgili yayınlar seyrederim ilk defa bu denli izleyiciyi bilgilendirmek üzerine yapılmış bir yayın gördüm Teşekkürler.
Eline diline sağlık hocam tekrar videolar atmaya başlamışsın zaten izlenecek 2 3 kişi var bu kadar ara verme ingilizcem ilerledi artık yabancı sitelerden bilgi ararken 😅
TH-cam dan indirip arşive atıyorum bu bilgileri topluca bulabileceğiniz herhangi bir kanal türkçe zaten yok İngilizce olanlarda içler acısı yanlışlıklarla dolu. Hakan abi çok büyük bir adamsın. İyiki türk ve türkiyedesin.
İnanılmaz doyurucu bir o kadar da sade ve anlaşılır bir video. Çok teşekkürler Hakan hocam uzun olsun yeter ki böyle videolar olsun her türlü izlenir emeğinize sağlık. Kolaylıklar diliyorum.
Hakan bey sizin gibi bilgili birinden bu konuları dinlemek ne güzel. Ayrıca bilgi verirken gizli kalması gereken bilgilere dikkat ettiğiniz için teşekkürler.
Hakan abi harikasın. bu konsepte iyi ki geçtin. Senin gibi bilgi dolu insanlara ihtiyaç var. Sıraya Altay tankını alırsan çok memnun olurum. Teşekkürler emeklerin için.
Hakan hocam paylaşmış olduğunuz bilgi ve görseller için çok teşekkür ederim. Aksaz da askerlik görevini ifa ederken rotasyona gelen gemilerde görev yapan kursiyer arkadaşlarımı ziyaret etme fırsatım olmuştu, ay sınıfı denizaltı da görev yapan arkadaşım beni misafir ettiğin de çok şaşırmıştım. İyi bir komutanın emrinde denizaltı tam bir stratejik ölümcül silah, eğitim ve tatbikat esnasında bir kaç örnek gördüm. Ve dediğiniz gibi tepe sınıfı gemiler gelirken tüm ses kütüphanesi silinmiş halde bize verilmiş olduğunu o dönem de öğrenmiştim. İnanılmaz keyifli paylaşım olmuş, bazılarına uzun görünse de bana göre hiç uzun ve sıkıcı gelmedi. Tekrardan emeğinize ve ayırmış olduğunuz zamanın karşılığı olarak içten teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Hakan Bey sizi Kokpitaero zamanlarınızdan beri takip ediyorum kitabınıızı da çok büyük zevkle okudum, iyi ki varsınız şu an 27 yaşındayım ve hala sizi ilk günkü gibi zevk ve heyecanla dinliyorum.
değerli hakan hoca emeğinize yüreğinize sağlık.. uzun soluklu bir çalışmayı bize bir/bir buçuk saatlik videonuzda aktarıyorsunuz.. gerçeğe yakın olması açısından elinizdeki denizaltıyı tek renk ile boyamışsınız. sol alt köşede bayrak direği, seyir feneri, periskop direği vb yakın plandan gösteren iki boyutlu bir pencere açarak gösteriyorsunuz. değerli hocam, elinizdeki denizaltının her parçasını *farklı renkte* boyasanız, ve *üç boyutlu* olarak çekimini yapıp şu renkte olan kapakcıklar şu işe yarar, şu renkte seyir radarını görüyorsunuz derseniz, anlatımınız çok hoş olur. örneğin kapakçıkları siyah renk olmasından dolayı ikinci seyredişimde fark ettim. çok önemli bilgiler veriyorsunuz. renklendirme ve üçboyutlu gösterim(siz sağda üstte açılacak pencere de anlatıcı olarak yer alınız) ile dersiniz/sunumunuz bir üst çıtaya taşınmış olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkür. denizaltıyı daha yakın çekim yapmalıydım haklısın ama o kolleksiyonu yapılan yani maketçilik uğraşım. orjinal rengi dışında kapakları boyuyamam. gövde rengini tutturmak için bile kaç tane boya karıştırdım çok uğraştım. zaten bundan sonrakiler , anlatacağım ürünler savunma firmalarının çok önemli kişileri verdikleri kendi yaptırdıkları özel maketler olacak. yani böyle sorun olmayacak.
Kitabi değeri 690m olarak bilinse de denizaltıcılar tarafından 600m ezilme derinliği olarak düşünülür HY-100 çeliği için. Yabancılar genellikle 300m derinlik altına inmiyor. Ortalama seyir derinliği 120-150m arasında oluyor. Bizim ekip ne kadar derinden gidiyor ve en derin ne kadar daldılar gizli bilgi sınıfına giriyor...
Hakan bey merhaba. Dün yüklediğinizden beri 2 kere izledim, çok güzel olmuş tebrik ederim. Nükleer denizaltılarla ilgili ayrı ayrı olmak üzere her ülkenin denizaltılarını bize anlatır mısınız lütfen?
Hocam verdiğiniz bilgiler icin tesekkür ederim. Denizaltı merakı olanlar icin 'Das Boot' diye harika bir film tavsiye etmek istiyorum yorumları okuyanlara.
twitter.com/hkilichsword2/status/1200525780700336130?s=20 En iyi denizaltı filmleri yazınca 10-15 tane film çıkar ama bu aşağıdakilerin tamamı hem denizaltı sahneleri ve senaryosu olarak hem de film olarak olağan üstü. (Belki ben denizaltı filmlerini çok sevdiğimden bana öyle geliyor). -Hunt Of Red October -Kızıl Ekim. - The Wolf’s Call (yeni film 2018) - U-571 -Das Boot (Ayrıca dizisi başladı. Dizisi daha güzel) -Kursk - Tehlikeli Saatler, K-19: The Widowmaker - Crimson Tide (1995) Denizde İsyan - The Enemy Below Kanlı deniz -On the Beach (2000) Bryan Brown | Armand Assante | Rachel Ward -hdfilmcehennemi.io/torpedo-izle/ TORPEDO U-235 -Greyhound, Tom Hanks
@hkilichsword Sagolun hocam. Harika bir liste hazırlamışsınız, icinde benim de izlemediklerim var. Hafta sonu ilk fırsatta bazılarını hemen izleyeceğim. Tekrar teşekkürler ❤️🙏
Bilgi profesyonel, ruh amatörce. İşini sadece para kazanmak için değil, bir hobi gibi zevk alarak yapan kişi. Selam, sevgi ve saygı. 👏👏👏 Not: kavitasyon konusu esnasında biraz karışıklık olmuş gibi😊 neyse, size hidrolik ve akışkanlar mekaniği anlatma hadsizliği yapmam düşünülemez. belli ki biraz heyecan ve hızlı konuşma sonucu olan bir karışıklık. (yerme değil katkıdır maksadım)
Selamunaleykum hakan bey.Kardesim sen nerelerdeydin. Bu gün karşıma ciktin .1990 larda bir astsubay arkadasin web sayfasindan bu yana en güzel çalışma ve proje yapmışsın. Teşekkür ederim. Bir abone ve sıkı takipci kazandin...
Tabii bileceksiniz Reis sınıfı çok yazıldı, video çekildi, benim yazı da hala TASAM sayfasında duruyor. th-cam.com/video/b6G71TYTwrI/w-d-xo.html th-cam.com/video/LT0NSErOLVk/w-d-xo.html th-cam.com/video/fGPkAkFIChM/w-d-xo.html Bunlardakileri de biliyor muydunuz? Eğer bunları da biliyorsanız lütfen bana yazın, bir akşam sizi canlı yayına alacağım...
@hkilichsword bildiğim bilgileri İngilizce ve Rusça kaynaklardan elde ettim hocam. Bir rus TH-cam kanalı var. Orada da birçok Sovyet ve batı denizaltıları konusunda bilgiler veriyor. Kanalda ki çoğu videosunu da izledim altyazılı olarak. İsveç in de bir denizaltısinin sızan plan projesini inceledim. Bilgilerim oralardan geliyor. Ve teşekkürler ben çıkıp konuşacak yetkinlikte değilim bu konularda. Sadece araştıran kafa yoran birisiyim bu konularda. Siz nükleer kısmıyla ilgileniyorsunuz ben mühendislik kısmıyla 🙂
Pem yakıt hücresinde indirgeme sonucunda su elektrik ve oksijen açığa çıkar. Siemens yakıt hücreleri membranlarında nadir toprak elementleri özellikle platin kullanır.
Haklısın hiç dikkat etmedim. Konrtrol etmeliydim. gemi antramanı yapmayalı yıllar oldu. Zaten hava savunma ve uçak gemileri haricindekiler ilgi alanım dışında. kimde ne fırkateyn var hangi tip ilgilenmem. Sadece bölge hava savunma gemileri. O da balistik füze savunması babında. TR de ki gemileri daha iyi anlatanlar olacaktır ama TF2000 e en başından beri takıntılıyım, göreceksin çıktığında onu da bir kaç denizci haricinde yine en ayrıntılı ben anlatacağım inş.
üstadım yanlışlık olmasın Yunanistanın 11 denizaltısı var , bizim 12 .. 4 ay sınıfı çıkacak 6 reis sınıfı girecek envantere 14 denizaltı bizim olacak yunanistan 11 de kalacak
Sonuna kadar keyif alarak izledim, çok bilgilendirici bir yayın olmuş emeğinize sağlık, bir sorum var müsaadenizle: Milden’de yeralacak gezgin füzesinin nükleer başlık taşıyabilme kabiliyeti teknik olarak mümkün müdür? Bildiğim kadarıyla nükleer başlık taşıma kabiliyetli füze geliştirebilmek için illa ki nükleer güç olmaya gerek yok, yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Çok teşekkürler.
Gezgin, Tomahawk muadili büyük boy seyir füzesi olacağı için yani Tomahawk gibi füzeler de nükleer hapr başlığı taşıyabilecek kadar büyük olduğu için, eğer içine gerekli ekipman yapılırsa ki bu çok basit yani nükleer başlığı yaptıktan sonra gerisi kolay. Gezgin tipi füzeler rahatlıkla taşıyacak kapasitede.
Ben bu kadar çok şey yapıp mini boyutlarda da olsa hala nükleer reaktör yapmıyor olmamızı sindiremiyorum. yapmış olsak gemileri denizaltıları ömrü boyunca yok denecek kadar ucuz yakıtla işletebileceğiz.
Hocam benim bildiğim personel oksijenini bu denizaltı deniz suyundan elde edecek. Yani deniz suyunu oksijene çeviriyor. Onun için personel için su üstüne çıkmak zorunda değil, bunu nükleer denizaltıları da yapıyor, bu sayede görev süresi boyunca deniz yüzeyine şnorkel çıkarmak zorunda kalmıyor.
Evet öyleymiş. Tüm savunma siteleri ve web haberlerinde yanlış yazıyor. Maalesef zamanında yazımı okuyan denizaltıcılar uyarmamış. AIP personel havasını da kendisi üretiyor.
26:50 benim bildiğim deniz suyundan oksijen üreten denizaltılar var. Reis sınıfının, eğer yakıtı bitmediyse, oksijen toplamak için snorkel çıkartması gerektiğini düşünmüyorum. Bursa bir hata olabilir. Çünkü sudan H2O oksijen üretmek yani O yüzden ayırmak o kadar da zor değil ki. Bursa bir hata olmasın?
52 yaşındayım internet var olduğundan beri savunma sanayi ile ilgili yayınlar seyrederim ilk defa bu denli izleyiciyi bilgilendirmek üzerine yapılmış bir yayın gördüm Teşekkürler.
Ben de 72 doğumluyum. Teşekkür ederim.
çok derli toplu bir dosya videosu olmuş, bu tür kapsayıcı vidoların devamını bekliyoruz
Komutanım o kadar iyi anlattinizki sıkılmadan izledim emeğinize sağlık başarilar diliyorum
Muhteşem daha uzun videolar bekliyoruz, 4 saat bile olabilir.Sağ olun var olun.
10 saat de olsun ama insanlar izlemez.
@@tarkyilmaz1022 Hakan Hoca anlatsın sabaha kadar izleriz.
Eline diline sağlık hocam tekrar videolar atmaya başlamışsın zaten izlenecek 2 3 kişi var bu kadar ara verme ingilizcem ilerledi artık yabancı sitelerden bilgi ararken 😅
TH-cam dan indirip arşive atıyorum bu bilgileri topluca bulabileceğiniz herhangi bir kanal türkçe zaten yok İngilizce olanlarda içler acısı yanlışlıklarla dolu. Hakan abi çok büyük bir adamsın. İyiki türk ve türkiyedesin.
İnanılmaz doyurucu bir o kadar da sade ve anlaşılır bir video. Çok teşekkürler Hakan hocam uzun olsun yeter ki böyle videolar olsun her türlü izlenir emeğinize sağlık. Kolaylıklar diliyorum.
Supersiniz, emeginize saglik. Sifir goygoy, anlasilir dilde bilgi.
ilgiyle izliyoruz
Hakan bey sizin gibi bilgili birinden bu konuları dinlemek ne güzel. Ayrıca bilgi verirken gizli kalması gereken bilgilere dikkat ettiğiniz için teşekkürler.
Güzel video olmuş. "Hemen bitmesin, tadı damağımda kalsın" diye 5 günde azar azar izledim :D
Hakan abi harikasın. bu konsepte iyi ki geçtin. Senin gibi bilgi dolu insanlara ihtiyaç var. Sıraya Altay tankını alırsan çok memnun olurum. Teşekkürler emeklerin için.
Tanklar ilgi-bilgi alanım dışında ve ayrıca o mesele çok çetrefilli girince çıkamam. malum çok uzadı.
Bu adamın değeri bilinmiyor!
Bu zamana kadar izlediğim en açıklayıcı savunma sanayi vidosu olmus 🎉
Mükemmel anlatım ve güzel bilgiler. 5 saat sürse izlerim..
Teşekkürler Hakan hocam eline emeğine sağlık sevgi saygı hürmetler bizden saolun varolun saygılar bizden
Gayretiniz güzel bir program oluşturdu sağolun 🇹🇷
Hem basit ve anlaşılır, hem de yoğun bilgi içeren samimi bir anlatım olmuş. Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim.Emeğinize sağlık çok faydalı ve yine konuya farklı bakış açısı getirmişsiniz.
Bravo çok iyi güzel analiz oldu 🇹🇷🇪🇺🇸🇪🇺🇦🇦🇿🇬🇧🗽🤘Suriye Türkmenleri .
Hocam ağzına sağlık bizi bunca zamandır bilgilendirme adına elinden geleni yaptığınız için size müteşekkiriz
Hakan bey emeğinize sağlık. Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkürler.
Pin sesi sonar sesi o sesle uyanma meselesi çok hoşmuş ya valla fikir verdin sağol
kulak tirmaliyor bence
Çok bilgilendici bir içerik olmuş. Böyle uzun videolar çok verimli oluyor teşekkür ederiz.
Hakan hocam paylaşmış olduğunuz bilgi ve görseller için çok teşekkür ederim. Aksaz da askerlik görevini ifa ederken rotasyona gelen gemilerde görev yapan kursiyer arkadaşlarımı ziyaret etme fırsatım olmuştu, ay sınıfı denizaltı da görev yapan arkadaşım beni misafir ettiğin de çok şaşırmıştım. İyi bir komutanın emrinde denizaltı tam bir stratejik ölümcül silah, eğitim ve tatbikat esnasında bir kaç örnek gördüm. Ve dediğiniz gibi tepe sınıfı gemiler gelirken tüm ses kütüphanesi silinmiş halde bize verilmiş olduğunu o dönem de öğrenmiştim. İnanılmaz keyifli paylaşım olmuş, bazılarına uzun görünse de bana göre hiç uzun ve sıkıcı gelmedi. Tekrardan emeğinize ve ayırmış olduğunuz zamanın karşılığı olarak içten teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Hakan Bey sizi Kokpitaero zamanlarınızdan beri takip ediyorum kitabınıızı da çok büyük zevkle okudum, iyi ki varsınız şu an 27 yaşındayım ve hala sizi ilk günkü gibi zevk ve heyecanla dinliyorum.
Kitabımı alıp bir kısmını veya tamamını okuyanların gönlümde ayrı bir yeri var. çok teşekkür ederim.
Teşekkürler Hakan hocam. Çok kaliteli bilgileriniz için.
Değerli bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim hocam.
Hakan bey vallaha videolarınızı görünce günüm güzelleşiyor.
emeginize saglik Teşekkürler
değerli hakan hoca emeğinize yüreğinize sağlık.. uzun soluklu bir çalışmayı bize bir/bir buçuk saatlik videonuzda aktarıyorsunuz.. gerçeğe yakın olması açısından elinizdeki denizaltıyı tek renk ile boyamışsınız. sol alt köşede bayrak direği, seyir feneri, periskop direği vb yakın plandan gösteren iki boyutlu bir pencere açarak gösteriyorsunuz. değerli hocam, elinizdeki denizaltının her parçasını *farklı renkte* boyasanız, ve *üç boyutlu* olarak çekimini yapıp şu renkte olan kapakcıklar şu işe yarar, şu renkte seyir radarını görüyorsunuz derseniz, anlatımınız çok hoş olur. örneğin kapakçıkları siyah renk olmasından dolayı ikinci seyredişimde fark ettim. çok önemli bilgiler veriyorsunuz. renklendirme ve üçboyutlu gösterim(siz sağda üstte açılacak pencere de anlatıcı olarak yer alınız) ile dersiniz/sunumunuz bir üst çıtaya taşınmış olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkür. denizaltıyı daha yakın çekim yapmalıydım haklısın ama o kolleksiyonu yapılan yani maketçilik uğraşım. orjinal rengi dışında kapakları boyuyamam. gövde rengini tutturmak için bile kaç tane boya karıştırdım çok uğraştım. zaten bundan sonrakiler , anlatacağım ürünler savunma firmalarının çok önemli kişileri verdikleri kendi yaptırdıkları özel maketler olacak. yani böyle sorun olmayacak.
Daha iyisini dinleyene kadar en iyisi bu. Güzel bilgiler için çok teşekkürler.
Her zaman tatmin edici doğru içerikler için teşekkür ederim Hakan bey.
Valla en başarıli kanal. Sağlıklı bilgi. Saçma sapan fon müzikleri yok
Emeginize sağlık. Teşekkürler
Hakan bey diğer yayıncılardan farklı olarak böyle sistemlerin nasıl çalıştığına dair detaylı anlatımlar güzel oluyor devamını bekliyoruz.
Guzel anlatimdi. Teşekkürler. Devamını bekliyoruz 👍🏻
👏👏👏emeğine sağlık hocam, oklavalılarda izler inşallah
Kitabi değeri 690m olarak bilinse de denizaltıcılar tarafından 600m ezilme derinliği olarak düşünülür HY-100 çeliği için. Yabancılar genellikle 300m derinlik altına inmiyor. Ortalama seyir derinliği 120-150m arasında oluyor. Bizim ekip ne kadar derinden gidiyor ve en derin ne kadar daldılar gizli bilgi sınıfına giriyor...
Tek kelimeyle harikulade
Çok teşekkür ederim müthiş bir çalışma
Elinize sağlık ❤
Değerli bilgiler için teşekkür ederim.❤
Hakan bey emeğinize sağlık.harika bir paylaşım
Hakan abi harikasın videolar yemek yerken çok güzel gidiyor ,videoların devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
Savunma sanayi okulu kalitesinde, akademik bir çalışma olmuş.
Emeginize yureginize saglik
Helal olsun! Birisi de çıkıp böyle detaylı anlatmamıştı TH-cam de ilk🖐
BİLGİLENDİRME İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DEVAM.
Teşekkürler hocam
Tebrikler... 👍
Hakan bey merhaba. Dün yüklediğinizden beri 2 kere izledim, çok güzel olmuş tebrik ederim. Nükleer denizaltılarla ilgili ayrı ayrı olmak üzere her ülkenin denizaltılarını bize anlatır mısınız lütfen?
inş. tam olarak saham değil o yüzden çok yüzeysel geçerim
çok öğreticiydi
ilk defa dinliyorum tesekür ederim cok güzeldi
o zaman abone olduğunu varsayıyorum. zaten bir süre sonra başka kanalları dinlemezsin, eğer herkesi dinleyecek kadar vaktin yoksa, yani...
Bravo, tebrikler bu güzel sunum için.
Tşk ler sağolun
devamını dört gözle bekliyorum emeğiniz sağlık
İYİ YAYINLAR DİLİYORUM.
Tebrikler.
Maketle anlatım çok yerinde olmuş, bravo çok değerli bir yöntem!!!
elinize sağlık çok iyi bir video olmuş kolay gelsin
Hakan hocam yeni video gelsin , böyle kalmasın bu video , hem yenisi daha derli toplu olur hemde , yeni doğru veriler ile tarihe not düşer
@@zafergungor1912 yeni videolar var zaten. Kanala girip videolarda veya oynatma listesine bakınız. 2 gün önce attım.
@hkilichsword hocam bu denizaltı yeni gelsin , doğru verilerle , bu kalmasın
Müthiş bir video . Yıllardır denizaltı ile ilgili ciddi bir video arıyordum
🎉
Hocam mükemmel bir anlatım dı emeğinize sağlık
devamını bekliyoz .
Teşekkür ederim.
Teşekkürler.
Hocam verdiğiniz bilgiler icin tesekkür ederim. Denizaltı merakı olanlar icin 'Das Boot' diye harika bir film tavsiye etmek istiyorum yorumları okuyanlara.
twitter.com/hkilichsword2/status/1200525780700336130?s=20
En iyi denizaltı filmleri yazınca 10-15 tane film çıkar ama bu aşağıdakilerin tamamı hem denizaltı sahneleri ve senaryosu olarak hem de film olarak olağan üstü.
(Belki ben denizaltı filmlerini çok sevdiğimden bana öyle geliyor).
-Hunt Of Red October -Kızıl Ekim.
- The Wolf’s Call (yeni film 2018)
- U-571
-Das Boot (Ayrıca dizisi başladı. Dizisi daha güzel)
-Kursk
- Tehlikeli Saatler, K-19: The Widowmaker
- Crimson Tide (1995) Denizde İsyan
- The Enemy Below Kanlı deniz
-On the Beach (2000) Bryan Brown | Armand Assante | Rachel Ward
-hdfilmcehennemi.io/torpedo-izle/
TORPEDO U-235
-Greyhound, Tom Hanks
@hkilichsword Sagolun hocam. Harika bir liste hazırlamışsınız, icinde benim de izlemediklerim var. Hafta sonu ilk fırsatta bazılarını hemen izleyeceğim. Tekrar teşekkürler ❤️🙏
Hakan bey uzun zamandir hunt of red october filminin ismini hatirlamaya çalışıyordum. Yillar önce izlemiştim birdaha bulamamistim cok teşekkür ederim.
Merakla izliyorum hocam
Hocam videoyu yuklediginiz gibi butun aboneleriniz++ izleniyor maşallah. Galiba herkes birbirinden habersiz erketeye yatmış 😂
Teşekkür ederim.
Bilgi profesyonel, ruh amatörce. İşini sadece para kazanmak için değil, bir hobi gibi zevk alarak yapan kişi. Selam, sevgi ve saygı. 👏👏👏
Not: kavitasyon konusu esnasında biraz karışıklık olmuş gibi😊 neyse, size hidrolik ve akışkanlar mekaniği anlatma hadsizliği yapmam düşünülemez. belli ki biraz heyecan ve hızlı konuşma sonucu olan bir karışıklık. (yerme değil katkıdır maksadım)
Selamlar. Nato vs çin karşılaştırmasını sabırsızlıkla bekliyorum
Cok sagolun.
34:49 daki görseldeki gemiler olivard hazard perry sınıfı fırkateynlerdir knox sınıfı değil.
ses harika olmuş
Resmen kendimi dersteyim gibi hissettim😂 Bu kadar da olmaz ama.
Selamunaleykum hakan bey.Kardesim sen nerelerdeydin. Bu gün karşıma ciktin .1990 larda bir astsubay arkadasin web sayfasindan bu yana en güzel çalışma ve proje yapmışsın. Teşekkür ederim. Bir abone ve sıkı takipci kazandin...
Aslında ara sıra TV lerde canlı yayınlara çıkıyordum ve twitter ı hiç boş bırakmadım da. Neyse hayırlısı. Teşekkür ederim.
❤
Güzel bilgiler, çoğunu biliyordum.
Umarım bilmediğimiz bilgileri de alırız bir gün
Tabii bileceksiniz Reis sınıfı çok yazıldı, video çekildi, benim yazı da hala TASAM sayfasında duruyor. th-cam.com/video/b6G71TYTwrI/w-d-xo.html
th-cam.com/video/LT0NSErOLVk/w-d-xo.html
th-cam.com/video/fGPkAkFIChM/w-d-xo.html
Bunlardakileri de biliyor muydunuz? Eğer bunları da biliyorsanız lütfen bana yazın, bir akşam sizi canlı yayına alacağım...
@hkilichsword bildiğim bilgileri İngilizce ve Rusça kaynaklardan elde ettim hocam.
Bir rus TH-cam kanalı var.
Orada da birçok Sovyet ve batı denizaltıları konusunda bilgiler veriyor.
Kanalda ki çoğu videosunu da izledim altyazılı olarak.
İsveç in de bir denizaltısinin sızan plan projesini inceledim.
Bilgilerim oralardan geliyor.
Ve teşekkürler ben çıkıp konuşacak yetkinlikte değilim bu konularda.
Sadece araştıran kafa yoran birisiyim bu konularda.
Siz nükleer kısmıyla ilgileniyorsunuz ben mühendislik kısmıyla 🙂
👏👏👏👏👏
Pem yakıt hücresinde indirgeme sonucunda su elektrik ve oksijen açığa çıkar. Siemens yakıt hücreleri membranlarında nadir toprak elementleri özellikle platin kullanır.
2. İzliyorum, hocam dk 34 de tepe sınıfı diye gabyalar var önde TCG Gemlik F 492 arkada TCG 494 Gökçeada , emeğine sağlık olsun hocam
Haklısın hiç dikkat etmedim. Konrtrol etmeliydim. gemi antramanı yapmayalı yıllar oldu. Zaten hava savunma ve uçak gemileri haricindekiler ilgi alanım dışında. kimde ne fırkateyn var hangi tip ilgilenmem. Sadece bölge hava savunma gemileri. O da balistik füze savunması babında. TR de ki gemileri daha iyi anlatanlar olacaktır ama TF2000 e en başından beri takıntılıyım, göreceksin çıktığında onu da bir kaç denizci haricinde yine en ayrıntılı ben anlatacağım inş.
Teşekkürler ve başarılar
👌👍👍
👍
❤👍❤️
👏👏
üstadım yanlışlık olmasın Yunanistanın 11 denizaltısı var , bizim 12 .. 4 ay sınıfı çıkacak 6 reis sınıfı girecek envantere 14 denizaltı bizim olacak yunanistan 11 de kalacak
Yani yerini tespit edilmeyen denizaltı düşman donanmayı mahvedip savaşı kazandırabilir
Yeri bilinen denizaltı keklik gibi avlanır
❤
Sonuna kadar keyif alarak izledim, çok bilgilendirici bir yayın olmuş emeğinize sağlık, bir sorum var müsaadenizle: Milden’de yeralacak gezgin füzesinin nükleer başlık taşıyabilme kabiliyeti teknik olarak mümkün müdür? Bildiğim kadarıyla nükleer başlık taşıma kabiliyetli füze geliştirebilmek için illa ki nükleer güç olmaya gerek yok, yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Çok teşekkürler.
Gezgin, Tomahawk muadili büyük boy seyir füzesi olacağı için yani Tomahawk gibi füzeler de nükleer hapr başlığı taşıyabilecek kadar büyük olduğu için, eğer içine gerekli ekipman yapılırsa ki bu çok basit yani nükleer başlığı yaptıktan sonra gerisi kolay. Gezgin tipi füzeler rahatlıkla taşıyacak kapasitede.
Tebrik ederim 👍👍👍
Ben bu kadar çok şey yapıp mini boyutlarda da olsa hala nükleer reaktör yapmıyor olmamızı sindiremiyorum. yapmış olsak gemileri denizaltıları ömrü boyunca yok denecek kadar ucuz yakıtla işletebileceğiz.
Güzel bir soru? Nükleer de ya çok çok zayıfız veya önemini bilinmesine rağmen yapacak kapasitemiz yok.
kral yine sahalarda
TH-camrlar oklavalılar açılın, gerçek savunma uzmanı geldi.
Hocam benim bildiğim personel oksijenini bu denizaltı deniz suyundan elde edecek. Yani deniz suyunu oksijene çeviriyor. Onun için personel için su üstüne çıkmak zorunda değil, bunu nükleer denizaltıları da yapıyor, bu sayede görev süresi boyunca deniz yüzeyine şnorkel çıkarmak zorunda kalmıyor.
Evet öyleymiş. Tüm savunma siteleri ve web haberlerinde yanlış yazıyor. Maalesef zamanında yazımı okuyan denizaltıcılar uyarmamış. AIP personel havasını da kendisi üretiyor.
26:50 benim bildiğim deniz suyundan oksijen üreten denizaltılar var. Reis sınıfının, eğer yakıtı bitmediyse, oksijen toplamak için snorkel çıkartması gerektiğini düşünmüyorum. Bursa bir hata olabilir. Çünkü sudan H2O oksijen üretmek yani O yüzden ayırmak o kadar da zor değil ki. Bursa bir hata olmasın?
Evet açıklamaya ekledim. oksijeni de kendisi üretiyor, personel için.
Daha kucuk deniz altilar.daha ucuz.karayi korumada daha etkili olmaz mi.cok sayida olunca
Maalesef öyle örnek yok. Demek ki mantıklı gelmiyor.
mükemmel olmuş