Este ușor să construiești o Casă Pasivă Plus?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 72

  • @iuliancorun
    @iuliancorun 4 ปีที่แล้ว +7

    Foarte frumoasa discutie! Si mulțumim doamnei Carmen pentru prezentare si sfaturi! 👏

  • @anaclaudiapopescu5910
    @anaclaudiapopescu5910 2 ปีที่แล้ว

    Un client foarte informat si explica foarte bine toate stadiile proiectului. Felicitari intregii echipe !!

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 4 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim pentru toate informațiile întregii echipe! Multă sănătate!🥰

  • @vavsaftoiu
    @vavsaftoiu 4 ปีที่แล้ว +2

    Felicitari tuturor. Super interviul. Doamna Carmen este de nota 10! Si voi ati castigat un client acum :)

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 ปีที่แล้ว +2

    Felicitări echipei !!! Așteptam acest interviu 🤓 mulțumim încă o dată doamnei Carmen pentru o experiență faină împărtășită ☺

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว +2

    Foarte tare d-na Carmen 🤟🤟🤟

  • @Maria-qn3xh
    @Maria-qn3xh 4 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim pentru toate informațiile!

  • @JordacheM
    @JordacheM 4 ปีที่แล้ว +1

    Felicitări+ un proiect reușit.

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว +1

    Faina treaba :-)

  • @mariusdaniel1290
    @mariusdaniel1290 4 ปีที่แล้ว +8

    Un material te rog despre casele din panouri sandwich, cele cu tabla pe ambele fete si izolatie intre ele, vad ca unii fac din asa ceva din ratiuni economice, cred ca un material care sa clarifice avantaje si dezvantaje sau daca se preteaza din asa ceva

    • @GlossaME
      @GlossaME 3 ปีที่แล้ว

      Curios si eu de aceasta varianta.

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus 4 ปีที่แล้ว +2

    Eu as fi interesat de casa de la Panciu (20:50) poate documentati si acolo :)

  • @itadriro
    @itadriro 4 ปีที่แล้ว +6

    Am vizionat foarte multe proiecte însă nimeni nu a creat un material de documentare care să vorbească despre protecția anti incendiu. Materiale, budget anti incendiu, pregătiri pre șantier, situație post șantier, ce trebuie să avem și să facem în locuințele noastre pentru a evita cele mai neplăcute evenimente.

    • @sorinpetre1457
      @sorinpetre1457 4 ปีที่แล้ว +1

      Lasă protecția , să meargă banu'😂

    • @fgroupconstruct4041
      @fgroupconstruct4041 4 ปีที่แล้ว +1

      Bravo acest om vorbeste doar cum vopsesti casa dar de riscuri nimic Amatori 🔇

    • @itadriro
      @itadriro 4 ปีที่แล้ว

      @@fgroupconstruct4041 este nevoie de timp ca anumite argumente să intre în mentalitatea românească. Un alt argument pe care eu l-am propus producătorilor de content de construcții civile a fost acela al protecției muncii pe șantiere după ce am văzut mulți muncitori muncind fără echipamente și făcând greșeli grosolane.

  • @kimsburatura5693
    @kimsburatura5693 3 ปีที่แล้ว

    Cum se poate lua legatura cu doamna Carmen? Vreau sa vin in tara si sa vad deosebirile si asemanarile casei cu sistemul de case canadiene. Sunt interesat sa construiest tot din lemn dar sistemul canadian.

  • @remusrobot
    @remusrobot 2 ปีที่แล้ว

    De ce este importanta certificarea casei pasive? Ce beneficii aduce certificarea?

  • @nelutubarosanu4032
    @nelutubarosanu4032 4 ปีที่แล้ว +1

    Salut la un planșeu cu deschidere de 5 m Cat Ar trebui sa fie de groase grinzile.etajul,mansarda o sa fie locuibila.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Asta va spune structuristul care lucreaza la proiect.

    • @TheSharkyBoyCostyn
      @TheSharkyBoyCostyn 3 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac sigur ca stia ca un structurist ar fi trebuit sa ii spuna... e ca si cum el intreaba despre o lege si tu ii zici ca ar trebui sa mearga la un avocat/orice jurist.
      Domnul cerea un calcul scurt de dimensionare (ori o recomandare) in speranta ca va raspunde autorul canalului ori un specialist. Totusi eu nu m-as increde in comentarii pe internet, fara sa stau de vorba, macar la telefon, cu un specialist...

  • @liviutiron2310
    @liviutiron2310 4 ปีที่แล้ว

    Bună ziua! Puteți sa.mi spuneți dacă la o terasa exterioara este necesara montarea foliei anticondens sub acoperisul din țiglă metalica?

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Rolul folie este de a proteja structura, de regula de lemn, in caz ca o sa fie infiltratii prin invelitoare sau condens sub invelitoare.

  • @shpe11
    @shpe11 4 ปีที่แล้ว +1

    eu ma gandesc la structura fibra din sticla acoperita cu poliuretan celula inchisa densitate mare apoi hidroizolatie cu poliuree si apoi strat vegetal - adica casa tip hobbit, bordei modern - toata pusa pe o placa de beton 10-15cm peste polistiren XPS de fundatii 20cm, ceva folie pt. hidroizolatie care se continua pe pereti cu poliuree si totul sta pe pietris pt. drenaj; fiind foarte ermetica, ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura cu nucleu de conceptie proprie(mult mai eficient decat ce am vazut la prana) de cupru la care adaug aport de racire/incalzire din fotovoltanice (cate un panou pt. fiecare element de ventilatie care alimenteaza un modul termoelectric - TEC)
    acoperirea cu pamant/iarba lucreaza ca suprafata ventilata vara(iarba ajunge la 35grade pe cand asfaltul la 50, tartanul la 80, si tabla probabil mult peste 100); si iarna deflecta vantul... deja mi-m luat si camera termica (CAT S60)
    dupa ce luam autorizatia, clar o sesiune cu soflete pt. hinturi si sfaturi...

    • @empyrionin
      @empyrionin 4 ปีที่แล้ว +1

      Modulele termoelectrice (Peltier) sunt extrem de ineficiente (sub 2%) și deci cu un raport calitate preț foarte mic. Un modul fotovoltaic are eficienta cel puțin 15% și merge până la 25% comercial și 40% in domeniul aerospațial. E cum s-ar zice un no-brainer. Singura utilizare rezonabilă pt Peltier este o micro-centrala de tip baterie (adică neperturbata de ciclul zi-noapte că PV) dar foarte mică. Un fel de backup de urgență de maxim 500W. Altfel nu prea are rost.

    • @shpe11
      @shpe11 4 ปีที่แล้ว

      @@empyrionin da știu... Am lipit un peltier la un panou de 10w și s-a răcit... Ideea e ca pe acel nucleu de cupru schimbător de căldură sa fie vara un pic mai rece sa duca eficienta schimbătorului mai sus...

    • @empyrionin
      @empyrionin 4 ปีที่แล้ว

      @@shpe11 este posibil să ieși mai bine ca preț, dar nu bag mana in foc, cu hidrofor și deviat un pic de apa pe o țeavă care să răcească elementul, sau direct de la apa rece din casa.
      Dar da, ar trebui grija mare la infiltrații și scurgeri. Altminteri că sa răcești 10 W (deci cam câteva grade celsius vara, o bucată de cupru), trebuie 200W Peltier și 1KW panou fotovoltaic. Calculând la 1000 euro/kW PV, iese cam nașpa. Va trebui sa amortizezi din creșterea de eficienta a schimbătorului de căldură și e posibil sa dureze decenii :)
      Eu mă gândisem la a mea pur și simplu elementi Peltier cu pompa geotermala pt partea rece pt alimentare de urgență 500W. Va avea fluctuații de eficienta vara/iarna, dar nu zi/noapte și ar fi perfect pt toată iluminarea (LED) și internet :D
      Dar nici acolo nu ies banii neapărat daca ai baterii casnice plumb-acid... E un fel de backup la backup in caz că pica tot.

  • @vintilaalexandru
    @vintilaalexandru 4 ปีที่แล้ว

    Bravo 👏 #șoflete

  • @andreid.9105
    @andreid.9105 2 ปีที่แล้ว

    exista case superbe si foarte sustenabile facute strict din beton! arata foarte bine si pot argumenta ca e mult mai ok pt natura :)

  • @farm_agridaniel3053
    @farm_agridaniel3053 4 ปีที่แล้ว +1

    #Like 43

  • @CornelUrian
    @CornelUrian 4 ปีที่แล้ว +2

    Salut.
    Dupa videourile tale cu termoscanarea puntilor termice, am fost curios de cum este facuta casa recent cumparata (cumparata finisata si mobilata). Am imprumutat o camera de termoviziune si am cautat punctele critice folosindu-ma de indicatiile si explicatiile tale.
    Ce am observat in cazul meu e ca o mare parte din caldura merge in pamant :( la parter este incalzire in pardoseala iar din exterior, se vede cum radiaza temperatura pe trotuarul de langa. (si pe partea nordica a casei, in plus, temperatura a fost destul de constanta toata ziua) Soclul fundatiei este bine izolat, dar se vede cum trotuarul este incalzit destul de bine.
    1. Cum as putea remedia/imbunatatii situatia? Se poate face ceva?
    2. La putile termice de la colturi si imbinari placa-perete, se pot face ceva? Izolari extra ajuta?
    Urmaresc clipurile tale cu interes si iti apreciez munca. Mult succes!

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Probabil soclul este izolat numai pana la nivelul pamantului, nu coboara si mai jos spre cota de inghet. La imbinari, la turnare se pune izolatie suplimentara, la stalpi, grinzi, placa, ca sa compenseze rezistenta termica mai mica a betonului fata de caramida/bca photos.app.goo.gl/5K927LY87mdfyc838

    • @CornelUrian
      @CornelUrian 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac Da, cel mai probabil, izolatia nu coboara sub nivelul pamantului. Caut ceva solutii (daca sunt) usor de implementat si cu costuri relativ mici. Ma astept
      PS: arata foarte bine fundatia casei. sa ai noroc de ea :)

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@CornelUrian inafara de a sapa pe langa fundatie si a izola, nu cred ca gasesti :)

  • @hamstercanibal
    @hamstercanibal 4 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, cu toată consideraţia, aș vrea să pun o întrebare. Cu ce ajută și de ce ar vrea un proprietar o certificare de casă pasivă?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Am discutat acest aspect intr-un alt material video, postat in urma cu 1 an, este in lista de materiale video 😉

  • @radudorneanu2763
    @radudorneanu2763 ปีที่แล้ว

    La ce pret a ajuns casa ?

  • @BGA2013
    @BGA2013 4 ปีที่แล้ว +2

    1900 € / mp o casa din lemn... ce sa zic... o casa beton+caramida, extrem de bine facuta, cu firma de renume, cu materiale si executie de calitate maxima, la rosu se duce la 350-400 Euro/mp. Cu finisaje de lux si instalatii de top te duci la maximum 1000 euro/mp. De ce dublu pentru cadre de lemn si regips?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +3

      Dar ar fi o casă pasivă plus certificată? O casă pasivă, chiar dacă este din cărămidă, depășește 1000 de euro/mp2. Am realizat o serie de materiale în care am discutat prețurile unei case realizate pe zidărie/timberframe/struct metalică și CLT și te invit să o urmărești. Cu cât o casă este mai eficientă energetic, cu atât mai mult crește și prețul.

    • @BGA2013
      @BGA2013 4 ปีที่แล้ว +12

      @@MariusSoflete stiu materialul pt ca urmaresc cu interes toate materialele tale si apreciez din suflet ceea ce faci.
      Cu siguranta nu scoti o casa certificata pasiva plus din exemplul meu, insa multi nici nu isi doresc asa ceva si nici nu au bani pt asa ceva. Tinta este o casa eficienta, rezistenta si care sa iti ofere un mediu sanatos in care sa traiesti. Sunt sigur ca si tie ti se pare exorbitant 1900 E/ mp. Apropo, ai plati acest pret din propriul buzunar? Unde ai face ajustari? La materiale? La suprafata? Ai face o casa de doar 50 mp cu 100 de mii de euro fara teren, imprejmuire, utilitati? Sunt foarte curios!
      Cu 1000 euro/mp faci casa cu pereti din caramida de 30, vata bazaltica 20, extrudat sub placa parter de 15 cm , izolatie peste ultima placa de 40, pompa de caldura, incalzire in pardoseala, sistem de ventilatie cu recuperare, tamplarie performanta, super finisaje.... caz concret: 228 mp utili cu 219.000 euro. Foarte eficienta, foarte sanatoasa, foarte trainica. Pana la 1000 euro/mp iti ajung bani sa iti platesti si facturile 10 ani.
      Si inca ceva...daca ai 300.000 sa faci o coșmelie de 160 mp ca cea prezentata, si ai si bani pentru mentenanta ei...de ce este asa important sa consumi cu cateva sute de euro pe an mai putin decat daca ai fi facut constructie clasica? Nu e prea mult exces de zel?
      Multumesc.

    • @alint23
      @alint23 4 ปีที่แล้ว +3

      Doamna are o situatie financiara foarte buna ca sa nu spun ca e bogata :). Daca ai fost atent la clip a zis la un moment dat ca sapte mii de euro au fost doar corpurile de iluminat si considera ca au fost medii ca pret :). Ii dau dreptate, nu ai cum sa scoti o casa nici macar cu finisaje/instalatii premium la maxim 1000 euro/mp nu mai zic de lux sau top. Are camera tehnica ingropata, panouri fotovoltaice etc.

    • @adrianadam9069
      @adrianadam9069 4 ปีที่แล้ว +3

      Nu este absurd prețul de 1900mp. Doamna a spus calr ca in jur de 7mii au costat doar corpurile de iluminat panourile fotovoltaice pompa de căldură plus forajele daca a fost cazul,sistemul de ventilatie plus multe altele care nu se vad in video. Da noi nu am da 300de mii pt o casa de genul probabil nu ne permite bugetul. Dar dansa si a permis si bravo ei.

    • @BGA2013
      @BGA2013 4 ปีที่แล้ว +2

      @@adrianadam9069 tot ce ai insirat tu, inclusiv minunatele corpuri de iluminat, costa maximum 60.000 euro. Iti ramane cosmelia de 160mp la 240.000 euro. Cum nu este absurd?
      Felicitari Doamnei, insa nu vorbim despre situatia dumneaei. Aici vorbim despre acest concept timber-frame, si mai exact raportul cost/beneficiu. Inca odata, timberframe ar trebui sa fie mult mai ieftin decat sistemul clasic. Daca vorbeam despre CLT mai intelegeam, dar daca vorbim de asa ceva probabil nu ti s-ar parea absurd nici 4000/mp.

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 4 ปีที่แล้ว

    🙂👍

  • @ted1558
    @ted1558 ปีที่แล้ว

    Daca nu-si cumparau finisaje de top, scapau doar cu 1500 euro/mp

  • @codincoman9019
    @codincoman9019 ปีที่แล้ว

    Interesant. Am urmărit deja zeci de documentare pe tema asta.
    Cele 5 principii pentru obținerea unei case pasive merită aplicate. Dar este doar readaptată înțelepciunea milenară.
    Nimeni nu a reinventat roata cu casele din paie și chirpici, din lemn etc.
    Studiez de doi ani subiectul eficienței caselor.
    Majoritatea caselor construite se apropie deja de nZEB (ar trebui legal să-l îndeplinească, este obligatoriu - dar se fac șmecherii cu texte cum ar fi că vor pune panouri solare, termoizolație mai groasă etc.). Doar fraierii își fac case proaste.
    Însă costă cam dublu să ajungi la standardul de casă pasivă față de standardul (obligatoriu, repet) nZEB.
    Din calculele făcute pentru construcția propriei case, merită să construiești cam la jumătate între nZEB și pasiv. Pentru diferența intre casă pasivă și nZEB amortizarea din economiile făcute o obții în aproximativ patru decenii (complexitatea unor soluții va aduce mentenanță, reparații etc.). Pentru cine are banii necesari, poate că merită.
    Pentru mine "the sweet spot" este la jumătate (cam 30% în plus față de costul nZEB - folosind soluțiile mai simple, mai ieftine, dovedite deja practic), cu o amortizare din economiile făcute de aproximativ 15 ani - și cu posibilitatea de a duce ulterior casa în standard de pasivă (prin creșterea grosimii pereților exterior din lemn, a izolației) 😉

  • @mariusstelu6799
    @mariusstelu6799 3 ปีที่แล้ว

    Cat costa mentenanta acestei case?

  • @andreihandru
    @andreihandru 4 ปีที่แล้ว +8

    1900 euro pe mp... Madre mio... Mult prea scumpa... Frumosa casa dar scumpa

    • @sorinpetre1457
      @sorinpetre1457 4 ปีที่แล้ว +1

      De ce crezi că șacalii directori de firme de construcții sunt multimilionari ? 😂

  • @Ion-cc6dd
    @Ion-cc6dd 4 ปีที่แล้ว +4

    Și mie mi se pare exagerat prețul la aceasta casa Nici măcar nu este construita din CLT.

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

    Cum s-a incadrat jaluzelele ca sa incapa in izolatia de 20cm? Tamplaria s-a pus in interiorul peretilor de lemn sau pe exterior? Ca de regula casetele de jaluzele au cam 20cm adancime

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Vezi detaliul postat pe instagram 😉

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete instagram 🤦‍♂️trebuie sa fur telefonul sotiei :)

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@MariusSoflete da....dar la casa pe zidarie, daca pui geamurile pe pretoc nu mai merge asa :( adica nu merge la 20cm de izolatie, doar la 30cm sau nu pui caseta metalica si improvizezi suporti

  • @corneliacraciunescu5792
    @corneliacraciunescu5792 4 ปีที่แล้ว

    Cat va costat totul ?

    • @dumitruursaciuc1488
      @dumitruursaciuc1488 3 ปีที่แล้ว

      1900 € m2 la 165m2 ..313.000€ ceva bani...uha

  • @Ion-cc6dd
    @Ion-cc6dd 4 ปีที่แล้ว +5

    Interesant faptul că domnul Soflete și domnul Buhnici nu mai vorbesc unul de altul!!!??? Oare ce sa intimplat? Credeam ca acești doi domni vor construi mii de case pasive la felul cum se gratulau în vloguri pe timpul construcției la '' Casa Buhnici,, Din vlogul '' O casă se construiește cu oameni,, mi-am dat seama că domnul Buhnici este dezamăgit de domnul Soflete. Ce ne puteți răspunde domnul Soflete?

    • @sorinpetre1457
      @sorinpetre1457 4 ปีที่แล้ว

      Buhnici 😂

    • @sorinpetre1457
      @sorinpetre1457 4 ปีที่แล้ว

      Doamna proprietara să te ții bine când vine viitura și cutremurul , o să se duca dracu lemnul 😂

    • @Patitul
      @Patitul 4 ปีที่แล้ว +1

      Pentru o asemenea intrebare care oricum nu isi are locul aici o sa raspund eu in locul d-lui Soflete si cu scuzele de rigoare aferente dansului! Casa Buhnici este o casa pasiva fara nici un fel de indoiala. DAR CASA Buhnici este cel putin in proportie de 50-80% pe BARTER. Si calitatea produselor promovate este medie! PUBLICITATE si in COMPENSARE obiecte (orice de la dusuri, sisteme iluminare, wc-uri, ventilatie, geamuri, tabla, fotovoltaice). Omul Buhnici avea nevoie de casa si a realizat-o asa cum oricare din noi ar face-o daca ar putea... chiar si cu publicitate in contrapartida cu necesitati din casa mai sus mentionate! Revenind.... Casa Buhnici nu este nici pe departe cea mai performanta din clasa ei energetica. A fost batuta cu brio chiar de o casa proiectata ulterior tot de dl Soflete! Si daca ne aducem aminte si de episodul in care Buhnici si Dl Soflete apar intr-un vlog produs de primul, in care acesta se plange ca s-au terminat banii... aveti raspunsul la intrebarea enuntata!

    • @Ion-cc6dd
      @Ion-cc6dd 4 ปีที่แล้ว +1

      Nu înțeleg așa mult ce vreți sa spuneți!!?? Dar din câte îmi dau seama vreți sa afirmați ca domnul Buhnici sia construit casa în proporție de 50 - 80% cam gratis!! Nu? Nu doamna, domnul Buhnici a muncit pt a ajunge sa fie urmărit de milioane de oameni și firme mici și mari au decis să se promoveze prin vlogurile lui chiar și firma domnului Soflete. (dumneavoastră ați spus că ați văzut casa Buhnici și cred ca de acolo lati contactat pe domnul Soflete) Lucrul acesta nu îl putem înțelege noi romanii ca munca intelectuala trebuie apreciata și plătita.

    • @Ion-cc6dd
      @Ion-cc6dd 4 ปีที่แล้ว

      @@Sebastian-xv1qd Probabil așa stau lucrurile! Nu va contrazic. Eu vorbeam strict de cele doua proiecte de case pasive referitor la costuri În România nu poți sa construiesti nimic într-o marja de+10%din proiectul făcut de proiectanti(nu vorbesc de - 10%) și trebuie să te aștepți la dublu, iar tu sa că proprietar trebuie sa renunti la jobul tău pe parcursul construcției dacă vrei ca proiectul sa iasă cit de cit aproape cum ar trebui Acesta cred că era oful dmn. Buhnici referitor la proiectanti, arhitecți, constructori, manageri de proiect etc. Vezi vlogul cu aberația care i se cerea de o doamna arhitect care cind vroia ea putea întra în casa cu cine vroia ia și la ce ora vroia ea sa prezinte casa. La aceste lucruri ma refeream, restul ce reclame face domnul Buhnici nu ma interesează la fel nu ma interesează cum a făcut doamna banii sa arunce 1900 euro pe mp.

  • @mihai1595
    @mihai1595 2 ปีที่แล้ว

    Jur ca e mai. Ușor sa faci bani și s-o cumperi... Dar nu pasiva de ptru ori prețu....

  • @gheboianuradian
    @gheboianuradian 4 ปีที่แล้ว +2

    Soflete pare putin cam obosit, nu mai este atat de entuziast!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +4

      In cele 4 episoade de vlog postate in timpul calatoriei de filmare apar cauzele oboselii lui Șoflete 😉

  • @stefanionescu2999
    @stefanionescu2999 3 ปีที่แล้ว

    Nu știu de unde simte doamna aerul diferit "cald' dintr o casa de lemn care e placata peste tot cu folie bariera de vapori, deci stai Intr o punga. Una ventilata, ce-i drept, dar ventilația o poți monta in orice tip de casa. Deci mitul aerului diferit dintr o casa de lemn, cu tehnologia actuala, rămâne un mit. Ventilația cu recuperare e singura investiție sustenabila aici.