De ce nu cresc salariile în România? Vocea Nației

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 243

  • @VforVirtual
    @VforVirtual 3 วันที่ผ่านมา +36

    Legat de perceptia asupra Romaniei, in special in domeniul IT: am fost la facultate in Germania, iar Romania era considerata o alternativa la India pentru outsourcing. Oameni calificati pe care ii poti plati cu nimic. Stiam ca asa suntem priviti, dar dupa ce m-am intors, am fost surprins de anvergura situatiei. Nu doar ca suntem platiti mizerabil, dar multi dintre noi am dezvoltat si o atitudine din asta de slugarnicie, nu care cumva sa facem ceva care sa ii supere pe sefii din afara.

    • @pikpikyn
      @pikpikyn 3 วันที่ผ่านมา +2

      exact asa si e, doamne feri sa superi sefu/clientu companiei, si nu e doar pentru sefii de afara, de ex bitdefender ii romanesc, si face outsourcing in tara pentru customer support si e exact aceasi atitudine

    • @mircea_h
      @mircea_h 13 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      zic sa vedeti voi care sunt salariile din vest, alea pe carte de munca si sa vedeti ca IT din RO e foarte aproape. cu peste 5 ani de experienta, salariile trec de 3k eur net in RO adica un brut de 4.5k. Salarul mediu in Spania e 2500e, in germania 4k eur etc.
      sefi dobitoci si companii toxice sunt peste tot, dar nu toate sunt asa, schimbi pana gasesti ok

    • @antirus5481
      @antirus5481 43 นาทีที่ผ่านมา

      Salariile nete din IT pentru cei care lucreaza ca PFA sunt comparabile cu cele din afara.
      In UK nu ai voie sa lucrezi ca PFA ca te ia HMRC-ul ca esti angajat sub acoperire.
      Raportat la preturile din Romania salariul de IT-ist din orasele mari sunt relativ OK!
      Chiria nu e la fel de mare ca in vest unde cu 1200 pe luna iti iei o cutie de chibrituri si vara nu trebuie sa iti cumperi vacanta in Spania ca sa poti vedea un pic de soare.
      S-au obisnuit toti martalogii din IT sa se planga pe cand restul lumii moare de foame la propriu

  • @MrJuliano14
    @MrJuliano14 4 วันที่ผ่านมา +71

    Jur că nu vreau să crească salariile, jur că vreau să stea la fel și poate să plătim aceleași taxe, vreau în morți lor să nu mai coste atât de mult să trăiesc, imd ajunge un iaurt grecesc 20 de lei, îți este absolut imposibil ca și om de rând să îți cumperi o casă sau un apartament (opinia mea e că trebuie să fii suveran în locul tău unde trăiești), sau să am îngrijirea medicală care o merităm toți. Jur că nu vreau să le iau iahturile sau avioanele private de la bot, vreau doar în morții lor să facă ceva să trăim decent.

    • @adrianhrusca4067
      @adrianhrusca4067 3 วันที่ผ่านมา +7

      Lor pur si simplu nu le pasa. Am trait asta.schimband de multe ori locul de munca din acest motiv. Si asta acolo unde patronul cunostea angajatii personal. Unde nu, e si mai nasol.

    • @mihaivale7170
      @mihaivale7170 3 วันที่ผ่านมา +4

      Ca să trăim si noi decent, trebuie sa facem noi ceva simplu: sa nu ii mai lasam sa fure. Ex: daca ai pe cineva printre cunoscuti care nu face ce trebuie si e lacom, da-i peste bot!

    • @anetaaneta8044
      @anetaaneta8044 3 วันที่ผ่านมา +1

      votati pe cel care vrea ca justitia sa functioneze si totul se rezolva

    • @LiGHTProductions
      @LiGHTProductions วันที่ผ่านมา

      @@adrianhrusca4067 Sa vezi ce frumos este cand angajatorul nu-ti retinele prenumele nici dupa 6 luni...😂

  • @mariapusca3392
    @mariapusca3392 4 วันที่ผ่านมา +19

    Felicitări, sănătate și pace, spor în toate! Respect, domnule Pătraru! Sunteți onest și patriot, așa oameni întâlnesc rar, prea rar!

  • @silviuionut5617
    @silviuionut5617 2 วันที่ผ่านมา +4

    Un podcast, postat acum 24 de ore, pe care l-am văzut de cel puțin 7ori(nu exagerez deloc), mă face să simt, de fiecare dată când îl urmăresc, un mare nod în gât.
    Am 22 de ani, și, pentru a trăi aproape decent, sunt nevoit să lucrez zilnic 8-10h. Când spun zilnic, chiar asta înseamnă, ultima zi liberă pe care am avut-o a fost acum 48 de zile. Cum reușesc? Sincer...
    Totuși, sunt convins că toate sacrificiile astea, într-o zi, se vor întoarce înapoi, sper.
    Ceea ce sper și mai mult este ca tu, Dragoș, să nu te oprești niciodată din ceea ce faci. Mulțumesc.❤

  • @mariapusca3392
    @mariapusca3392 4 วันที่ผ่านมา +17

    Seară bună și voturi înțelepte! Pentru trai decent predau fizică 36ore/ săpt., dublu, dar și pentru că nu sunt profesori de fizică în țară, deficit 💯 Profi în sept. Majorările , geaba, inflația tooot crește!

  • @CRRonaldo-oh3tq
    @CRRonaldo-oh3tq 3 วันที่ผ่านมา +29

    Ce uitam noi este ca traim intr-o lume total diferita de cartile pe care le citesti tu ...nu ne putem adapta si autoeduca asa simplu, cum ai reusit tu, avem destine diferite, nu toti avem sansa sa evoluam prin autodidactie...avem nevoie de ajutor, avem nevoie de justitie functionala si oportunitati multiple. ..nu toti au capacitatea de a spune, gata...citesc 100 de carti, o iau de la zero si voi reusi prin fortele proprii

    • @danutroman4485
      @danutroman4485 3 วันที่ผ่านมา +2

      Pentru asta trebuie să punem mâna pe furci și coase !!!

    • @deejayottouk
      @deejayottouk 2 วันที่ผ่านมา

      De asta încearcă Dragoș să facă hub-ul de la Ploiești, și îi inspiră și pe alții să se asocieze și să facă astfel de demersuri, pentru ca mai mulți oameni să aibă acces la cărți și un mediu prietenos cu absorbția de idei noi, dezbateri și creație. Este luni 25.11.2024 când scriu acest mesaj și abia aștept ediția live, după șocul alegerilor din primul tur la prezidențiale.

  • @sanikovsanikov2025
    @sanikovsanikov2025 4 วันที่ผ่านมา +12

    Subiectul este interesant și de interes public. Concluzia mea este ca "cineva" ne crede prosti...poate chiar suntem...dar uită că suntem prosti dar mulți! Valoarea salariului minim trebuie corelată cu valoarea coșului minim lunar de consum.

  • @eugen-m
    @eugen-m 4 วันที่ผ่านมา +10

    Si eu iti multumesc pentru materialele excelente. ❤

  • @curilavasilegabriel5662
    @curilavasilegabriel5662 3 วันที่ผ่านมา +12

    Parlamentarele mi se pare mult mai importante în comparație cu prezidențialele!!!

  • @romeob.8550
    @romeob.8550 วันที่ผ่านมา

    25:52 de minute de vorbă și nici măcar o singură menționare a sindicatelor de muncă. Foarte dubios. Felicitări 👏🏻

  • @LucianGrosu
    @LucianGrosu 2 วันที่ผ่านมา

    Mulțumim frumos pentru tot ce faceți!

  • @AlexMarcau
    @AlexMarcau วันที่ผ่านมา

    Felicitări, SN!🎉

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar7667 3 วันที่ผ่านมา +1

    Felicitări pentru emisiune super bună!!!!❤Sănătate și numai bine 👌 întregi echipe Starea Nației ❤🎉❤

  • @georgeispas8830
    @georgeispas8830 4 วันที่ผ่านมา +25

    Salariile din mediul privat sunt mult sub cele de la stat. Cele de la stat sunt finantate de cele de la privat.
    Nu e foarte complicata economia de baza.
    Oamenii de la stat ies la vot mai usor decat oamenii de la privat si sunt mult mai usor de convins.
    Suntem singura tara din europa in care salariu median de la stat e peste salariu median de la privat!

    • @milutzuk
      @milutzuk 3 วันที่ผ่านมา +1

      Nu am date care sa indice ca " singura tara din europa in care salariu median de la stat e peste salariu median de la privat!", prin urmare nu voi comenta, dar consider ca este de la sine inteles ca median este diferit de mediu. Pe de alta parte, din ceea ce vad in jurul meu (sanatate mediu privat si de stat), esantion limitat, sunt total de acord ca salariile din privat sunt, in medie, mai mici decat cele de la stat.
      Una din cauze ar fi cerintele de acreditare si certificare mult mai stricte in mediul privat decat in cel de stat. Sunt spitale de stat care pot functiona bine-mersi si cu categoria a IV-a - Neacreditat (ANMCS), in timp ce un spital privat s-ar gandi sa puna lacatul pe usa. Pentru a obtine categoria a II-a, Acreditat cu recomandari, un spital privat trebuie sa bage o gramada bani pentru a realiza planul de conformare si nu este ca si cum spitalul privat primeste fonduri din sacul destul de larg al primariei...
      O alta cauza ar fi ca bugetul de stat nu este suficient de bine controlat cand este vorba de salarizare in raport cu performanta. Am facut parte, in calitate de specialist venit din privat si fara conflicte de interese, din comisia care a sustinut interviurile pentru angajare pe niste posturi IT la stat. Si... au fost angajati cine trebuia. Intamplarea a facut ca cei angajati sa fie cu adevarat profesionisti ori potriviti pentru posturile scoase la concurs, asa ca nu m-am simtit murdarit, dar m-am intrebat cati idioti veritabili sunt angajati prin manevre asemanatoare. In contrast, la privat, cand iti vine IT-istul cu ceva experienta sa se angajeze si iti spune cam cati bani vrea, incepi sa te gandesti de unde poti sa tai sau daca merita sa-ti asumi riscul de a nu fi acoperit din punctul de vedere al securitatii cibernetice si sa-l trimiti la plimbare, la bani mai multi in afara sau, daca are pile, la stat.
      In fine, o alta cauza ar fi neresponsabilizarea suficienta in mediul de stat. Spre exemplu legea romaneasca prevede sanctiuni mult mai mici pentru organisme de stat in cazul incalcarii GDPR decat pentru afaceri private, desi vorbim de un Regulament European care nu face asemenea distinctii. Daca eu as avea prizele jumulite din pereti pe care le-am vazut la ISU si m-ar vizita ISU, mi-as lua amenda. Si cate spitale private au luat foc in timpul pandemiei? Nu este ca si cum spitalele private nu ar folosi oxigen...
      Nu am pretentia ca vad corect cauzele problemelor Romaniei. Insa stiu ca mai bine de jumatate din colegii mei de grupa din facultate au fost admisi direct la doctorate in US, Franta si Anglia. Acei oameni, daca ar fi ramas in Romania, poate ca nu ar fi ajuns ministri si secretari de stat, dar sigur ar fi contribuit la un mediu economic mai productiv si ar fi constituit o sursa superioara de valori la care tinerii sa se raporteze. Apoi sa nu uitam efectul activ destabilizator al Rusiei. Activ, in sensul ca se baga bani si acest lucru a devenit evident in Dec. 2014, dar in mod cert Rusia nu a uitat, dupa '91, nici o secunda ca Romania ar trebui sa stea in sfera ei de influenta. Nu vreau sa exclud efectul negativ la "noii ciocoimi", oamneni care s-au imbogatit pe fondul instabilitatii legislative dupa '89, dar care n-au nici o treaba cu leadership-ul si cu managementul, dar asta era, cumva, firesc sa se intample. Cel putin astea au fost cauzele primare pentru un legislativ slab, incompetent si corupt si o educatie vai de capul nostru.

    • @georgeispas8830
      @georgeispas8830 3 วันที่ผ่านมา +1

      @milutzuk Apreciez mult faptul ca ati completat pe linia punctata prin experienta dumneavoastra! Si ma bucur foarte mult ca ati subliniat ce am incercat sa subliniez si eu, salariu median e cu mult diferit de salariul mediu!

    • @luk5827
      @luk5827 3 วันที่ผ่านมา +1

      Gresit . Salariile de la stat cresc din pix si sint finantate din imprumut . E ca si cum tu castigi lunar 1000 euro , dar cheltui 1500 euro . De unde diferenta de 500 euro ? Din imprumut . Ecuatia e simpla .

    • @zoleesan
      @zoleesan 3 วันที่ผ่านมา

      Salariul mediu a crescut deoarece sau crescut mult la stat. Anul acesta la Ministerul interne au avut măriri de două ori.

    • @luk5827
      @luk5827 3 วันที่ผ่านมา

      @ Din deficitul de 8% = 24 miliarde de euro ? Din imprumutul de 200 miliarde euro au marit salariile bugetarilor ?

  • @Cristian-hg6so
    @Cristian-hg6so 3 วันที่ผ่านมา +6

    In uk incep la 6 dimineata si termin la 11 cu un salariu de 850 lire pe saptamana . Mai pot face si part time undeva la 60-80 lire pentru 2 ore iar la 16:00 sunt acasa . Faceti o socoteala . Fara stres fara nimic .
    Platesc taxe dar beneficiez de orice, fara spaga fara nimic . Plecati cat mai puteti ca o sa fie jale . Am realizat ca mi-am pierdut tineretea in Romania .
    . Succes

    • @h1dr0g3n
      @h1dr0g3n 3 วันที่ผ่านมา +1

      si atunci ce cauti la videoul asta ca nu inteleg ?😂 ai venit sa ne zici ce bine o duci tu afara si sa ne caram ? sau ? mananci fish and chips si te crezi sanatos ? 😂

    • @corneliu-cezarcovataru1326
      @corneliu-cezarcovataru1326 3 วันที่ผ่านมา

      Cea mai ieftină țară în care am trăit, este Anglia. Acum zece ani, chiria unei camere (mici, e drept) o plăteam cu salariul pe două zile de lucru. Anul trecut, apartament de doua camere, salariul pe 8 zile. Azi, camera dubla, salariul pe două zile jumătate. Alimentele lunare, salariul pe o zi. Combustibilul, salariul pe încă o zi. Faceți voi calculele. Alimentele și combustibilii, preturi egale cu cele din Ro.

  • @andreeailie9053
    @andreeailie9053 4 วันที่ผ่านมา +4

    Bună seara și abia aștept acest podcat - fix înaintea primului tur 😂😊

  • @cristigoran23
    @cristigoran23 3 วันที่ผ่านมา +3

    Legat de salariul minim pe ecomomie pe mine ma intristeaza foarte tare ca majorarea lui din ultimii ani nu se reflecta in buzunarul oamenilor atat de mult cat se reflecta in taxe… ultima majorare a fost de la 3300 la 3700 brut iar net a fost de la 2080 la 2200😔
    Majorare de 400 iar in buzunarul omului doar 150

  • @yutubistu
    @yutubistu 3 วันที่ผ่านมา +1

    Trecând peste câteva idei socialiste consider ca aveți dreptate și sunteți obiectiv.
    Mulțumesc de emisiuni.

  • @floris.
    @floris. 4 วันที่ผ่านมา +1

    Vă apreciez pentru tot ce faceți!!!

  • @marianabecheanu1554
    @marianabecheanu1554 3 วันที่ผ่านมา +5

    Nu cresc pentru ca politicienii au avut grija sa crească doar pensiile speciale fără acoperire din contribuții. Sau făcut pt unul doi și apoi păienjenișul s_a extins la prea mulți. De ce sa o ducă tinerii și copiii bine? Pentru cele doua partide contează pensionarii care sa-i acopere pe toți cei care au furat.

  • @mariapusca3392
    @mariapusca3392 4 วันที่ผ่านมา +17

    Tinerii- elevii mei au muncit în vacanțe și patronii- țeapă la salarii! Și iată așa nu se mai duc!

    • @Catalin-j9k
      @Catalin-j9k 4 วันที่ผ่านมา +3

      Cunosc situația, patronii își merită soarta.

    • @Akirilus
      @Akirilus 4 วันที่ผ่านมา

      In mintea mea solutia e violenta.

    • @milutzuk
      @milutzuk 3 วันที่ผ่านมา

      @@Catalin-j9k Scuze, dar un patron iti poate da teapa la salariu numai daca esti complet idiot si nu te folosesti de parghiile legii. Daca muncesti la negru, daca bati palma pe vorbe, daca pui botul la promisiuni si nu-ti ceri de la bun inceput drepturile, probabil ca-ti meriti soarta sa muncesti degeaba. Daca esti cu toate hartiile in regula ii poti trimite ITM-ul pe cap patronului pana se satura. ITM-ul este obligat sa-l viziteze daca ai facut sesizare si s-ar putea ca patronul sa plateasca mai mult, fie si in spagi, decat ar fi fost salariul. Intrebarea intrebarii este daca se invata asa ceva in scoala sau daca parintii il pregatesc, nu este ca si cum orice tanar s-ar naste invatat. Dar acel tanar poate studia si pe cont propriu care sunt drepturile lui de angajat.

    • @ForgottenKnight1
      @ForgottenKnight1 3 วันที่ผ่านมา +2

      Dupaia tot patronache se plang ca "domle' nu mai gasim oameni" :))

    • @Catalin-j9k
      @Catalin-j9k 3 วันที่ผ่านมา +1

      @ForgottenKnight1 Asta este.

  • @rival26w7
    @rival26w7 2 วันที่ผ่านมา

    Va mulțumesc pentru informații fără starea nației și recorder nu aș fi așa informat .❤❤❤

  • @mihailm7500
    @mihailm7500 4 วันที่ผ่านมา +9

    Pentru bugetari se poate, dar pentru restul nu .Sunt bani pentru bugetari și pensi speciale, Rușine România

  • @DumitruUrsu
    @DumitruUrsu 4 วันที่ผ่านมา +17

    Mai este un factor. Unul din 4 angajați lucreaza la stat. 64% dintre ei in administrația centrală. Pai dacă eu vreau sa deschid o firma, si nu găsesc soferi, contabili, muncitori, ca toti vor siguranța jobului de la stat si pensionarea rapida, ce fac? Statul e in competiție in piața forței de muncă, fără a fi nevoie. Probabil jumătate de milion de angajati ar putea fi disponibilizați, daca am avea alt sistem, si nu am recompensa membrii de partid cu un salariu pentru tocat iarba la caini. Nu ar trebui sa ne mai îndatoram pentru salariile alea. Ar creste productivitatea.

    • @milutzuk
      @milutzuk 3 วันที่ผ่านมา +2

      "Statul e in competiție in piața forței de muncă" - total adevarat, nu mi-a trecut prin cap sa vad asa problema pentru ca sunt interesat in specialisti in IT cu ceva experienta si nu ma deranjeaza sa las statului incompetentii, dar, privind larg problema, ai dreptate. Mai mult, interesant, competitia generata de stat scade stacheta nivelului mediu de pregatire (al celor care raman in Romania).

    • @GheorgheVasile-p1q
      @GheorgheVasile-p1q 3 วันที่ผ่านมา +1

      Pensionare rapida au parte doar cei din
      " statul de drepti ".
      Cine sa vrea sa lucreze zi lumina pe salariul minim cum vrei tu ?😂

  • @CameliaLambu
    @CameliaLambu 4 วันที่ผ่านมา +2

    Felicitări!sănătate!

  • @fintamaria2429
    @fintamaria2429 4 วันที่ผ่านมา +9

    Eu așa am plecat,mi-a făcut bagajul și am decis să plec.A fost o lecție de viață grea 😅

  • @daniela-mihaelanagy1770
    @daniela-mihaelanagy1770 4 วันที่ผ่านมา +5

    Mulțumim 😊

  • @Kykymaneu
    @Kykymaneu 3 วันที่ผ่านมา

    Ce gură de aer proaspăt sunt videoclipurile astea! Prea top toate ideile de aici.

  • @stelianionita383
    @stelianionita383 3 วันที่ผ่านมา

    Felicitări Dragoș 🙏🤝

  • @LadyAnn8
    @LadyAnn8 วันที่ผ่านมา

    Multumim!🎉

  • @iulianarion8694
    @iulianarion8694 3 วันที่ผ่านมา +1

    Cresterea salariului minim inseamna injectie de capital in economie. Tragedia este ca legea cadru a salarizarii unitare obliga cresterea tuturor salariilor bugetare cu acelasi procent. Ar trebui crescute doar salariile minime pentru a compensa cresterea costului vietii, cu o suma fixa. Pentru restul functiilor publice exista drumul in cariera fiecaruia, avansari, promovari, prime ocazionale. Ma refer la legea cadru 153 din 2017. De exemplu salariul presedintelui este de 12 x salariul minim. Daca salariul minim este de 2500 lei net, salariul presedintelui este de 12x2500= 30000 lei lunar net. Taxele si impozitele, contributiile se aplica proportional. Cand salariul minim creste cu 10% el devine 2500+10%x2500=2750lei net. Salariul presedintelui devine 2750x12=33 000! Este o crestere inflationista a salariilor bugetarilor. Ar trebui ca sa le creasca salariile cu aceeasi suma fixa de 250 lei lunar! Cand e vorba de cresterea salariului minim se invoca productivitatea. De ce merita presedintele cresterea salariala de 3000 lei lunar? Ce productivitate i-a crescut? Cu ce metrica i-a fost masurata? Dar a guvernatorului BNR, seful ASF, seful ANRE? Aceste cresteri genereaza inflatie pentru ca nu au acoperirte in bunuri si servicii oferite consumatorilor. Inflatia genereaza erodarea veniturilor tuturor. Cei mai afectati sunt cei cu venituri lunare sub 5000 lei. Cum putem avea o societate mai buna si mai dreapta? Trebuie sa participam toti la procesul decizional, individual sau prin reprezentanti.

  • @lucianvoiculescu2493
    @lucianvoiculescu2493 3 วันที่ผ่านมา +2

    Cel mai important este ca infrastructura si investitiile sa creasca suficient de mult cat sa avem salarii ok care sa nu fie bazate pe inflatie si consumerism.

  • @LaCireseDeIonCreanga
    @LaCireseDeIonCreanga 3 วันที่ผ่านมา +2

    + daca esti patron si chiar nu iti permiti sa dai mai mult de salariul minim atunci inchide-o si mars la munca!
    maj patronasilor sunt doar calici, cand meegeti la interviu uitati-va ce masini sunt in parcare, daca sunt scumpe si va da minim atunci ii dati o flegma si plecati!

  • @LaCireseDeIonCreanga
    @LaCireseDeIonCreanga 3 วันที่ผ่านมา +6

    patronasul cu x6 care plateste salariul minim ar trebui sa o angajeze doar pe ma-sa la firma

    • @LiGHTProductions
      @LiGHTProductions วันที่ผ่านมา

      Este si vina celor care accepta sa lucreze pe acest salariu de mizerie. Sa plece din tara, sa se duca la alt loc de munca, orice numai sa nu se duca pe salariu ala mizerabil de 2300 RON.

    • @LaCireseDeIonCreanga
      @LaCireseDeIonCreanga วันที่ผ่านมา

      @LiGHTProductions corect

  • @letitiacoltan9004
    @letitiacoltan9004 4 วันที่ผ่านมา +7

    Cum să crească salariile, cresc pensiile speciali lor, ei sunt mai importanți.

  • @AncaFit
    @AncaFit 3 วันที่ผ่านมา +2

    Ar fi bine sa se uite și politicienii la acest pod cast și vadă de ce plecam să căutăm o calitate mai buna a vieții, overall. Mi-e teama totuși că și dacă s-ar uita 90 % dintre ei nu ar înțelege nimic.

  • @vioricacojocaru7333
    @vioricacojocaru7333 4 วันที่ผ่านมา +2

    Complimentiii Dragos

  • @LucianPopescu81
    @LucianPopescu81 3 วันที่ผ่านมา +1

    Productivitatea in Romania, in mare masura, tine si de capacitatea companiilor de a pune la dispozitie angajatilor, instrumentele/tehnologia/infrastructura si specializarile necesare pe care multe companii din UE le pun la dispozitie angajatilor. Altfel, aceeasi romani "neproductivi" cum sunt angajati in companii competente din UE, dau rezultate foarte bune. Si, desigur, orice angajat isi "masoara"banii primiti in functie de munca prestata, angajatorii romani vor sa plateasca 1 Leu si sa primeasca servicii de 5 Lei, inclusiv angajatul trebuie sa fie polivalent, autodidact, disponibil oricand.

  • @bogdanstanca2769
    @bogdanstanca2769 4 วันที่ผ่านมา +4

    Mod de gandire excepcional ,am invatat multe lucruri bune de cind existati multumim.Salutari din Spania

  • @MariaCiungradi
    @MariaCiungradi 2 วันที่ผ่านมา +1

    Oamenii care muncesc nu au venituri nici cât sa trăiască decent. Însă cei care nu muncesc ani ca și miniștri în alte țări poate și mai mulți bani. În Giurgiu primarul are sala de 3800eur și tot asa cei care lucrează la primărie au salarii de mii de euro. Ăștia îs bugetarii din tara noastră. Dreptatea unde este.? Da pensionarii care au muncit o viata. Și cind ești bătrân și bolnav ajungi ca vorbești singur sau pereții. Am auzit alte lucruri slabe ca au dispărut 28000 pensionari au dispărut din tara. Unde sunt?

  • @cristivarlan449
    @cristivarlan449 2 วันที่ผ่านมา

    Foarte frumos spus despre salarii.

  • @CRAVBETON
    @CRAVBETON 3 วันที่ผ่านมา +2

    Cine sau cum se hotărăsc indemnizațiile sau veniturile politicienilor ?!🤔

  • @cristianjurj1858
    @cristianjurj1858 14 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Raportul angajat angajator ar trebui sa fie un subiect mult mai discutat în țara noastră, deoarece cel puțin în cazul tinerilor acest raport este foarte inegal, se cere experiență, studii, cursuri de calificare, niveluri avansate de cunoaștere a unei/unor limbi străine toate acestea fiind dublate de un program de multe ori peste cele 8 ore stipulate în contract, pe motivul că "așa înveți meserie", toate acestea pe un salariu mizerabil.
    Mulțumesc că existați și că ne ajutați să luăm decizii în cunoștință de cauză.

  • @ciprizoltan1
    @ciprizoltan1 4 วันที่ผ่านมา +6

    După ciolacu 😂😂😂 Românii au plecat deoarece nu stiau meseria de a face covrigi...

  • @rosudaniel-gz7pg
    @rosudaniel-gz7pg 4 วันที่ผ่านมา +1

    ❤Te salut din Sicilia Italia

  • @cristianconstantin6033
    @cristianconstantin6033 3 วันที่ผ่านมา

    Da bine zici Dragos, si eu m,as intoarce acasa maine cu familia daca ar fi asa, cu toate ca stiu ca imi trebuie doua joburi sunt in UK de 14 ani si nu e usor nici aici,dar e mult bun simt,am mai zis,❤❤❤❤❤❤, macar sa dispara coruptia si nesimtirea din primarii, scoli,spitale,politie, etc,❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤multumim pentru munca voastra depusa .👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  • @feliciachirila169
    @feliciachirila169 3 วันที่ผ่านมา

    Mulțumesc !

  • @eduardlatcan
    @eduardlatcan 2 วันที่ผ่านมา

    Mulțumesc

  • @Paul-dn8ti
    @Paul-dn8ti 3 วันที่ผ่านมา +2

    Pentru unele" Caste ", salariile cresc , chiar la nivelul Occidentului.

  • @romeob.8550
    @romeob.8550 วันที่ผ่านมา

    "Un sindicat este o organizație a lucrătorilor, al cărei scop este protejarea drepturilor acestora. Sindicatele active și puternice există pentru a reprezenta interesele salariaților, ele au un rol pozitiv în cadrul întreprinderii al comunității și al întregii societăți."
    Nimeni din toată țara nu are mai multă putere pentru a schimba ceva decât aceste sindicate. În Germania de exemplu, pot desființa companii. Totul este filtrat de sindicat.
    Angajații din România ar trebui să stea de vorbă puțin mai ... 🔥... Cu reprezentanții lor din sindicat.

  • @dafinoiu1
    @dafinoiu1 3 วันที่ผ่านมา +1

    De ce sa creaca salariile...?! Au tot crescut salariile minime cele medii și mari au bătut pasul pe loc. Cei cu salarii minime sunt la fel de saraci iar clasa de mijloc nu mai exista. Plus că pentru multinaționale Romania nu mai pare fezabilă alegând tari cu salarii mai mici.

  • @ramsjuca8252
    @ramsjuca8252 3 วันที่ผ่านมา +1

    Da cei care sunt în parlament sunt țepeni de cât stau iar noi rupți de cât muncim și singura alinare este că copii așteaptă cu nerăbdare să ajungem acasă

  • @sabinas4407
    @sabinas4407 3 วันที่ผ่านมา +1

    Foarte bine spus

  • @adrian79ification
    @adrian79ification 3 วันที่ผ่านมา +2

    Pentru mine, Dragos sunt mai strain in tara mea decat in Italia dupa 26 ani

  • @paulmiclos5949
    @paulmiclos5949 2 วันที่ผ่านมา

    Excelent episod

  • @adisavu4689
    @adisavu4689 4 วันที่ผ่านมา +2

    Buna seara!🎉

  • @danielbalcan6270
    @danielbalcan6270 2 วันที่ผ่านมา

    15:00 Și din cauză că în 12-15 ani de dus la școală, sistemul educativ nu învață nimic din toate acestea, materia "Cunoștințe sociale" sau asemea era total pe dinafară, ne se arătau niște lucruri total la nimereală cu puțină sau deloc aplicabilitate în viața reală. Ca să nu mai spun de faptul că vrei să devii bucătar și dacă la bacalaureat dacă nu iei notă de trecere la matematică, pici examenul.
    Nu se vorbește sau mai bine zis se vorbește și doar atât fără exemple concrete, fără exemple funcționale, despre viață socială și socializare între indivizi, despre sistemul financiar și gospodărirea finanțelor, despre sistemul politic, partide, curente politice, în definitiv despre viața reală dincolo cei 4 pereți ai casei părintești sau ai școlii.
    Te trezești la 18-20 de ani, că trebuie să îți cauți de muncă și nu știi cum să îți faci un cv sau să ai un discurs de angajare, faimosul "30 seconds elevator speech", ai drept de vot și nu știi să faci diferența dintre un candidat extremist, unul moderat sau unul progresist, trebuie să întemeiezi o familie și habar nu ai ce trăsături cognitive trebuie să aibă persona cealaltă pentru a vă potrivi, etc. De la educație pleacă totul iar sistemul educativ românesc este total și absolut I N U T I L.

  • @lidiarusu6675
    @lidiarusu6675 3 วันที่ผ่านมา

    Să îți poți permite plata de trei ori a chiriei medie a unui apartament cu numărul de camere adecvat numărului de persoane care depind de venitul tău - Iată o regulă simplă pentru a determina ce înseamnă un câștig pentru un trai decent în țara în care te afli.

  • @stelianaciobotaru4500
    @stelianaciobotaru4500 4 วันที่ผ่านมา +3

    Bună seara tuturor ❤❤❤

  • @ioanamiruna4470
    @ioanamiruna4470 3 วันที่ผ่านมา

    Dragoș, poate faci o emisiune în care să explici de ce costa totul atât de mult aici comparativ cu salariile pe care le avem. Întreținerea la 3 camere este jumătate din salariul minim. Suntem sclavi, jumătate din salariu se duce la stat, iar cealaltă jumătate o dăm pe facturi și pe mâncare. E normal să crească taxele în aceste condiții? Mai ales că banii se duc pe pavele și tot felul de lucruri inutile sau făcute aiurea

  • @marianbalan5130
    @marianbalan5130 3 วันที่ผ่านมา

    eu vad problema salariilor ca pe un ciclu din asta care o intrebare duce la o alta problema, ele se cumuleaza si ghici ce, de unde o iei ca sa gasesti o rezolvare? raspunsul pe scurt, sunt prea multe probleme la baza. un ex simplu, romanul de rand blameaza salariile de la stat (si pe buna dreptate, luand in calcul ca lucrand la "privat" salariile sunt mult mai mici) si mai blamam pensiile speciale etc. evident ca lucrurile astea conduc spre un alt punct si anume ca pensiile speciale sunt bani publici si de ce n ai fi revoltat cand vezi ca munca grea si asuda nu e rasplatita in conditii de trai mai bun (aka spitale autostrazi etc). si asta la randu ei presupun ca se reflecta intr-o oarecare masura in performanta fiecarui individ, cand vezi cine te conduce, ce se intampla cu banii, pe ce bani lucrezi si ce se intampla cu colectarea taxelor, unde e motivatia de a deveni mai bun si a aspira la mai bine? ca se pune problema romanului care vrea mult dar nu ofera multe.. hai sa o luam si pe alta parte, pt ce sa vrei sa fii mai bun...? ca nu toti suntem antreprenori etc. ma rog "problema" asta e factorul mai multor probleme. ar trebui sa fie un efort colectiv rezolvarea problemei/lor

  • @polish200
    @polish200 3 วันที่ผ่านมา

    Nuantat, multumesc!

  • @GheorgheRadu-jd2wj
    @GheorgheRadu-jd2wj 3 วันที่ผ่านมา +2

    VOTATIL PE CIOLANUL, CACI EL ESTE ALESUL STABILIT DE STRAINII DE OCUPATIE DE A FI PRESEDINTE AL ROMANIEI !

    • @rival26w7
      @rival26w7 2 วันที่ผ่านมา

      Sa dovedit altceva.

  • @iontica4216
    @iontica4216 3 วันที่ผ่านมา +1

    Respect!

  • @veradan2026
    @veradan2026 4 วันที่ผ่านมา +1

    Drăgoșelu yupiiiiii emisiune ☺️

  • @cristianascripcariu9556
    @cristianascripcariu9556 3 วันที่ผ่านมา

    În industrie sunt întreprinderi cu capital de stat care dețin Consilii de administraţie dar nu produc produse necesare pe piațā, neavând piață.

  • @adrianflorea1334
    @adrianflorea1334 4 วันที่ผ่านมา +2

    Bună seara .

  • @florin8480
    @florin8480 4 วันที่ผ่านมา +1

    Bun ca întotdeauna!

  • @paulradubibart7612
    @paulradubibart7612 3 วันที่ผ่านมา +1

    ❤❤❤❤❤

  • @sorinbejan6419
    @sorinbejan6419 2 วันที่ผ่านมา

    Am ascultat până la minutul 8:04. Trimite-le, te rog, oamenilor din reper care tocmai au zis ca au nevoie de un cordon sanitar împotriva extremismului, adică împotriva a 4 milioane de oameni. Ei, care probabil ca nici nu trec pragul electoral. Uite așa ar fi trebuit să apară în fața noastră, cum zice Dragoș Patraru aici, nu cu cordoane sanitare.

  • @corneliu-cezarcovataru1326
    @corneliu-cezarcovataru1326 3 วันที่ผ่านมา

    Cum sa nu crească? Cresc, desigur! Ale bugetarilor de lux, ale celor din firmele abonate la banii publici etc.

  • @gabrielaserban3193
    @gabrielaserban3193 4 วันที่ผ่านมา +2

    Pachistanezii s-au ce nație or fi și care muncesc de ex în Bacău la refacerea străzilor, muncesc sincer. Eu cel puțin așa am vz. Muncesc din greu, pe același salar. Un român nu ar munci ca ei pe banii ăștia. În altă țară ar face-o. La fel de sincer și din greu ca ei, dar pe alți bani. Muncă lor se vede aici. Efectiv străzile au alt aspect. După un muncitor român... altfel ar arăta.

    • @ioana3514
      @ioana3514 3 วันที่ผ่านมา

      Depinde cu ce comparăm salariile. Pentru ei un salariu din România e mare raportat la puterea de cumpărare din țara lor, pentru noi, românii e prea mic salariul (sau ne-am obișnuit cu pretenții prea mari🤷‍♀️

  • @sebastianpacurar8350
    @sebastianpacurar8350 3 วันที่ผ่านมา +1

    Vă salut ,cred că cel puțin jumătate din muncitorii activi cu varsta 45-55 ani,din România au diverse boli deci,muncitorii vat vor mai rezista?

  • @valentinburtan5262
    @valentinburtan5262 4 วันที่ผ่านมา +1

    👏👏👏

  • @adrianmarin3201
    @adrianmarin3201 3 วันที่ผ่านมา +1

  • @smcmarius
    @smcmarius 3 วันที่ผ่านมา

    Să știi că e prima dată când te corectez puțin pentru că emisiunile tale sunt foarte bune. Eu de 13 ani merg în afară să lucrez. Nu ma așteptat niciodată nimeni în afară. Dar eu în România cu meseria mea de bucătar câștig 2-3 decât în România.

    • @luk5827
      @luk5827 3 วันที่ผ่านมา

      Dar ce castigi afara ti se pare mult daca ii sa traiesti cu ei in Romania . Dar sa traiesti cu banii aia in tara unde lucrezi , sa platesti impozit , chirie , asigurari , si sa traiesti ca un localnic din tara aia , ti-ar ajunge banii aia ?

    • @smcmarius
      @smcmarius 3 วันที่ผ่านมา

      @luk5827 Oricum plătesc taxe din moment ce merg legal. Întotdeauna am urmărit să merg cu contract. Dar, eu iau 2000€ după ce plătesc chirie și taxe acolo.

  • @d0nj03
    @d0nj03 วันที่ผ่านมา

    Ăăăh, capitalism îi zice. E chestia aia în care cei care încasează profit cu atât mai mare cu cât sunt salariile mai mici (şi alte costuri, gen cu asigurarea calităţii) sunt singurii care iau decizia împărţirii banilor. Nedemocraţia economică din companii e motivul pentru care cei fără putere de decizie ies tot timpul în pierdere. Nimic complicat.

    • @cedeunmail
      @cedeunmail วันที่ผ่านมา

      Plimba ma ursu’

  • @_al_c2638
    @_al_c2638 3 วันที่ผ่านมา

    Daca autoritățile ar fi mai eficiente, taxele ar scădea, oamenii ar fi mai fericiți . Vedeți exemplu Elveția, taxe pe salariu 20%

  • @ciprianconstantinviziteu7825
    @ciprianconstantinviziteu7825 3 วันที่ผ่านมา +1

    👍👍👍👍

  • @oana-mariafarkas2672
    @oana-mariafarkas2672 3 วันที่ผ่านมา

    Copiii mei au invatat la ora de istorie din clasa a 7-a despre dictatura si sistemele autoritare, iar la civica au invatat multe lucruri utile despre democratie, rolurile presedintelui, parlamentului etc

  • @TancFloare
    @TancFloare 3 วันที่ผ่านมา

    Nu cresc dun cauza tuturor incapabililor care oar ca ny sau imbogatit suficient in toate pisturile,functiile ce le ocupa si nimeni nu ia oprit sau judecat ca nu mai sunt nici judecati drepte,toate institutiile platite de stat,sunt coordonate la bun placul sin favoarea celor dela carma,iar cetateanul simplu?e purtat pe drumuri o viatabdi nu le pasa din contra se vreau tot mai sus,Afara cuvei si judecati la sange,nu le e jena,au distrus tara,se plimba pe banii grei,Ronania nu are Presedibte,Cooedonafor dela Domnul Constabtinesc decat distrugatori care sau imbogatit su mai obrazul sa iasa la televiziuni,Dumnezeu sa decida cine sa ne scoata dun saracie si din ghearele lor!

  • @sebastianpacurar8350
    @sebastianpacurar8350 3 วันที่ผ่านมา +1

    Cât?

  • @negivetbari3564
    @negivetbari3564 3 วันที่ผ่านมา +1

    👍👏👏👏👏👏🙏

  • @GlogovetanNicolae
    @GlogovetanNicolae 4 วันที่ผ่านมา

    Vine ziua votului si nu știm pe cine sa votam,multa lume nu este hotarita cu cine sa voteze.

    • @StefanZugravul
      @StefanZugravul 3 วันที่ผ่านมา

      Din cauza mass media că nu au fost în stare să publice suficiente materiale și nu au facilitat numărul dezbaterilor în direct.

  • @monicamiron245
    @monicamiron245 4 วันที่ผ่านมา

    Daa, spune-le romanilor de cartierul de 5 minute ca ei vad numai conspiratii!
    Absolut extraordinare ceaiurile de la Cafeneaua Natiei!

    • @alexserban7826
      @alexserban7826 3 วันที่ผ่านมา

      Cartierul de 15 minute; fain concept!😊

  • @ciobanualinvictor
    @ciobanualinvictor 3 วันที่ผ่านมา

    Da !!! Unii bugetari ( majoritatea ) au salarii prea mari și nemeritate !

  • @OneaAnghel
    @OneaAnghel 4 วันที่ผ่านมา +1

    Salutare tuturor

  • @SkyNet-82
    @SkyNet-82 3 วันที่ผ่านมา

  • @msnttnny8083
    @msnttnny8083 4 วันที่ผ่านมา +2

    de-a lungu a 25 da minute pastraru ne spune ca iarna nue ka vara ...

  • @Akirilus
    @Akirilus 3 วันที่ผ่านมา +1

    Unde lucrez eu am avut rezultate grozave pentru ultimii 3 ani masurate, cu statistici, tot minimum pe economie cica meritam :D

    • @LaCireseDeIonCreanga
      @LaCireseDeIonCreanga 3 วันที่ผ่านมา

      pleaca, sa ramana doar patronasul si ma-sa
      ce masina are sefu?

    • @Akirilus
      @Akirilus 3 วันที่ผ่านมา

      @@LaCireseDeIonCreanga Nu pot sa plec, nu exista alternative mai bune. Nu cred ca seful nostru e cel mai castigat, e multinationala. Deci practic banii ies din Romania. Sclavim pentru altii :D.

  • @bogdanflorin1323
    @bogdanflorin1323 3 วันที่ผ่านมา

    Ce putem face duminică dimineață? Ne uitam la podcast

  • @TweetyBlu
    @TweetyBlu 3 วันที่ผ่านมา

    Salariile ar putea crește proporțional cu creșterea productivității în muncă, atunci ce incentive ar avea un investitor să își deschidă și aici un punct de lucru dacă costurile lor operaționale nu sunt mai scăzute. Cu ce altceva putem noi să venim la momentul de față, productivitate crescută, know how suplimentar într-un anumit domeniu?

  • @antirus5481
    @antirus5481 45 นาทีที่ผ่านมา

    Nu cresc pe hartie din cauza ca nivelul de taxare e 50%+ si nici macar asigurarile sociale si de sanatate nu isi merita banii, mai scoti alti bani din buzunar ca sa mergi la privat, si asta inseamna ca la final de luna ai fost taxat de 2 ori, odata de stat si odata de privat!
    Practic ramai cu 30% din banii care i-ai primit, in nici o tara din continentul asta nu e asa rau ca in Romania

  • @Baskyi
    @Baskyi 3 วันที่ผ่านมา

    Toți vrem acasă , vrem în diaspora doar în vacanță , dar nu se poate momentan

  • @ovidiudumitrescu2944
    @ovidiudumitrescu2944 3 วันที่ผ่านมา

    Salariile mărite prin lege de partid și de guvern sunt numai bune să te piși pe ele Banii trebuie să aibă valoare, nu să fie mai mulți și mai lipsiți de valoare

    • @luk5827
      @luk5827 3 วันที่ผ่านมา +1

      Corect . Conteaza puterea de cumparare , si nu cifra in sine , valoarea neta , fiindca toti uita ca defapt s-au taiat odata 4 zerouri din bani , si cine are 3000 ( 3 mii lei ) salar ala in banii vechi era milionar 30 de milioane , deci toata lumea ii milionara dar defapt rupti in fund si morti de foame .

  • @VasileBerbescu
    @VasileBerbescu 3 วันที่ผ่านมา +1

    🍀

  • @mrsun9775
    @mrsun9775 2 วันที่ผ่านมา

    Nu mai e nevoie de bani pentru salarii ... iese Georgescu si o sa fie totul gratis ... exact ca pe vremea lui Ceasca ... vorba aia ... ce nu exista nu are pret !

  • @mikPet81
    @mikPet81 3 วันที่ผ่านมา

    Nu e o problema de economie, nici de tara in sine, ci de popor.
    Luati ignito niste interviuri pe la corporatii, sa vezi cum romanul, tine artificial, salariul la oricine, mai putin al lui, mult sub piata, indiferent cat tragi, cat de productiv esti, cati bani aduci firmei.

  • @Nix-gk7el
    @Nix-gk7el 3 วันที่ผ่านมา +1

    Îmi place ca încerci sa înveți economia Marx fără sa le spui.
    Mai nou lumea crede ca pe timpul lui Ceaușescu a fost comunism, nu dictatura. Lumea nu știe ce e aia comunism dacă nu l-au văzut, pentru ca el nu a existat încă. Forma lui corectă nu Coreea de Nord și China)

  • @IngridEbra
    @IngridEbra 2 วันที่ผ่านมา

    Ce aveți împotriva domnului Călin Georgescu? De ce nu l-ați chemat și pe el la dumneavoastră în emisiune?