کتاب صوتی ملاقاتی نوشته ماریو بارگاس یوسا با صدای استاد بهروز رضوی/Behrooz Razavi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ก.พ. 2024
  • کتاب صوتی ملاقاتی نوشته ماریو بارگاس یوسا با صدای استاد بهروز رضوی
    ماریو بارگاس یوسا، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات و نویسنده‌ی کتاب‌های «سور بُز» و «گفتگو در کاتدرال»، یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان عصر خود بود که در آثارش با ظلم و استبداد مبارزه کرد و صدای صلح‌جویی و دادخواهی مردم آمریکای لاتین را به گوش جهانیان رساند.
    ماریو بارگاس یوسا (Mario Vargas Llosa)، با نام کامل خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا، 28 مارس سال 1936 در شهر آرکیپا واقع در جنوب پرو دیده به جهان گشود. والدینش چند ماه پیش از به دنیا آمدن او از هم جدا شدند و ماریو بارگاس یوسا در کنار خانواده‌ی مادری خود بزرگ شد. بعد از به دنیا آمدن ماریو بارگاس یوسا بود که پدرش پرده از رازش برداشت و اعتراف کرد با زنی آلمانی در رابطه است.
    ماریو بارگاس یوسا تنها فرزند حاصل از ازدواج کوتاه پدر و مادرش بود، اما پدرش از همسر آلمانی‌اش صاحب دو فرزند پسر شد که برادران ناتنی یوسا محسوب می‌شوند. به واسطه‌ی شغل پدربزرگ مادری‌اش، ماریو بارگاس یوسا تا 10سالگی در بولیوی زندگی کرد و وقتی پدربزرگش یک مقام مهم دولتی در پرو به دست آورد، یوسا به زادگاهش بازگشت. از آنجایی که خانواده‌ی مادری ماریو بارگاس یوسا علاقه‌ای نداشتند درباره‌ی علت جدایی والدینش به او توضیحی دهند، به‌دروغ گفته بودند که پدر ماریو بارگاس یوسا از دنیا رفته است.
    ماریو بارگاس یوسا تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه‌ای مذهبی گذراند. 10ساله بود که بعد از بازگشت به لیما، پایتخت پرو، برای نخستین بار با پدرش ملاقات کرد؛ پدری که پیش از آن گمان می‌کرد مرده و هر شب با بوسیدن عکسش به خواب می‌رفت.
    بعد از این دیدار بود که پدر و مادر ماریو بارگاس یوسا بار دیگر زندگی مشترکشان را از سر گرفتند، اما زندگی خانوادگی خیلی هم بر وفق مراد نبود. ارنستو بارگاس، پدر ماریو، فردی مستبد بود و او را به باد کتک می‌گرفت. ماریو بارگاس یوسا که از خانواده‌ی مادری خود جدا شده بود، در کنار پدر، احساس ترس و تنهایی می‌کرد. خودش گفته در آن سال‌ها، کتاب خواندن و غرق شدن در ادبیات تنها راه رسیدن به اندکی آرامش بود.
    بازتاب تجربه‌های شخصی ماریو بارگاس یوسا در آثارش
    ماریو بارگاس یوسا در بسیاری از آثارش، تجربیات شخصی خود را به رشته‌ی تحریر درآورده است. برای مثال، یوسا در کتاب «ماهی در آب» (A Fish in the Water) که روایتی از زندگی‌اش است، نوشته که کتک‌های پدرش او را از لحاظ روحی نابود کرد. پدرش همیشه او را تهدید می‎‌کرد که به‌محض رسیدن به سن قانونی، او را به ارتش خواهد فرستاد تا بتواند مسیر درست را در زندگی تشخیص دهد.
    همین‌طور هم شد... یکی از مهم‌ترین اتفاقات دوران نوجوانی ماریو بارگاس یوسا تحصیل کردن در دبیرستان نظامی بود؛ مدرسه‌ای با ویژگی‌های خاص که ذهن و روان یوسا را تحت تأثیر قرار داد، به طوری که رمان «عصر قهرمان» (The Time of the Hero) را با الهام از تجربیاتش در آن سال‌ها نوشت. این رمان درباره‌ی گروهی از نوجوانان در یک مدرسه‌ی نظامی است که سعی می‌کنند راهی برای نجات خود از آن شرایط سخت و پر از خشونت بیابند. ماریو بارگاس یوسا در این کتاب که در ایران توسط احمد گلشیری با عنوان «سال‌های سگی» نیز ترجمه شده، روایتی تلخ و تأثیرگذار در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. ماریو بارگاس یوسا با قلم جادویی خود، باعث شد ارتش پرو صدها نسخه از کتاب عصر قهرمان را در مراسمی به آتش بکشد.
    #کتاب_صوتی #کتاب_رایگان #پادکست_صوتی

ความคิดเห็น •