Câte informații utile se află într-un singur episod, pentru a le putea digera, asimila și folosi ar trebui ascultat fiacare episod de minim 3 ori. Mulțumim că împărtășiți cu noi atât de multe informații vitale pentru sănătatea minții!
Vă ascult zilnic de când v-am descoperit cu foarte mult interes. Totuși în subiectul de față țin să vă penalizez pentru o exprimare nefericită și lipsită de empatie sau sensibilitate. Două maimuțele care-și trăiesc viața într-o cușcă și pe care se fac experimente mai mult sau mai puțin invazive chiar nu este "fun" deloc .Deranjează mult genul acesta de exprimare care induce eronat ideea că animalele sunt la dispoziția noastră pentru a ne "distra". Alineați-vă la un nivel de conștiință față de mediu și a unui nivel de respect față de animale corespunzător valorilor actuale . V-aș sugera mai multă atenție și inteligență pe viitor în alegerea termenilor .
Vreau sa mulțumesc pentru toată informația utilă. Si am găsit multe răspunsuri de ce si cum acționează oameni si sa renunt sa ii mai judec. Ca punct negativ la podcastului este că folosiți foarte multe cuvinte in engleză de și există si in română. La mine nu e problemă că înțeleg. Dar daca ii recomand sau trimit la mama care nu stie nici un cuvânt in engleză, nu înțelege nimic.
Printre cele mai fantastice si mai utile episoade, cum nu atrage comentarii asa continut ma depaseste (desi probabil stim cei care aterizam pe aici de ce e asa...). La cat mai multe episoade!
5:00 religie o varianta de certitudine de care oamenii au nevoie. Filozofii despre viata fara scop, religia rezolva și problema asta 13:05 nu știm sa dam feedback. Prea mult concentrat pe negativ 15:36 proceduri oferă certaintly pt creator și ia autonomia celor care fac 21:03 explicație psihologică interogatorii în care vrei să scoți omul din sărite ca să fie sincer și să se scape 23:16 pt a ataca mai putin persoana, folosit non violent com, "sa descriu fapte nu sa emit judecati"
Mi-ar place sa va împărtășesc cum mi-a trecut prin minte SCARF - statut (atins pozitiv)- . Când soțul meu mi-a povestit azi că a jucat fotbal cu băiatul și chiar daca a căzut(nu și-a rupt nimic😊) a fost distractiv (chair m-am uitat la fața lui și avea o privire in care se nota "drag") mi-a zis că nu a putut refuza pt că băiatul a spus de față cu niste copii pe terenul de fotbal: "o sa participe și tatăl meu că el joacă foarte bine fotbal" Menționez că băiatul nostru are 6 ani🥰
De cand v-am descoperit, faceți parte din Mic-dejunul-meu, sunteți Cafeaua Igienei Mentale! Sunt pacientă Oncologic de 17 ani, din care 3 ani, de..multiple metastaze... In curând voi implini 50 de ani. Ascult foarte mult...muzică Clasica, frecvente (Hz-423) Citesc multă Filosofie, fac voluntariat, sport, si sunt o persoana extrem de optimistă. Nu l-ai citat niciodată, pe BRUCE H. LIPTON desi ai punctat pe "obișnuința credintelor si efectul lor.
> elefantul este influențat pozitiv și negativ de cinci butoane (SCARF): - status (statut) - sentimentul de validare și apreciere * pozitiv - ești bravo, ai făcut bine * negativ - nu ai făcut bine, dar X ce notă a luat?, clar că ție îți este mai simplu pentru că tu ai avut X/nu ai avut Y - certainty (certitudine) - sentimentul de certitudine și predictibilitate * pozitiv - previzibilitate, punctualitate, promisiuni îndeplinite * negativ - imprevizibilitate, lipsa de punctualitate, promisiuni neîndeplinite - autonomy (autonomie) - sentimentul de control al propriei vieți și autodeterminare * pozitiv - când poți tu să? ești liber să… * negativ - nu ai voie să… - relatedness (familiaritate) - sentimentul de familiaritate, conexiune * pozitiv - Hello, Bucharest!, româna auzită în străinătate * negativ - Hello, Budapest!, schimbarea unei interfețe, menajera schimbă locul unui lucru în casă - fairness (corectitudine) - sentimentul de corectitudine în interacțiunile cu cei din jur * pozitiv - ești răsplătit la fel ca ceilalți care fac același lucru * negativ - ești răsplătit mai puțin decât ceilalți care fac același lucru > butoanele SCARF ne ajută să înțelegem când și cum să influențăm elefantul > când vrem să atenționăm pe cineva, trebuie de apăsat câteva butoane pozitive pentru fiecare buton negativ (e.g., cuiva care întârzie: da, întârziam și eu când eram la vârsta ta/duceam copilul la grădiniță, știu că e greoi traficul, dar am nevoie să știu că ești aici la ora X ca să pot să-mi fac treaba, de aceea te rog să faci tot posibilul să ajungi la timp)
Foarte tare podcast-ul, de cand mi l-a recomandat cineva il ascult zilnic! :) Am o intrebare: putem fi singuri vinovati de apasarea acestor butoane negativ? De exemplu, sa apara un fel de anxiety din cauza ca elefantul se simte amenintat, fara ca cineva sa faca ceva sa il ameninte direct?
Salutare! Multumim pentru intrebare, raspunsul este da, ne putem apasa singuri aceste butoane intr-un mod negativ. Iti recomandam sa asculti si episodul despre Anxietate, caci acolo discutam si despre situatia in care pericolul este anticipat in relatie cu anxietatea. bit.ly/3ReeV8v
@@MindArchitect Multumesc mult pentru raspuns :) Vreau sa zic ca e foarte tare ce faceti! E primul podcast pe care il urmaresc (de obicei nu prea am rabdare si commitment sa ascult chestii lungi) dar asta chiar imi place si de obicei imi incep ziua cu 1-2-3 episoade, in functie de timp. Tineti-o tot asa!
Sunteți minunați, informații utile dar prea multa engleza pentru limba română, eu una nu pot asimila ușor pentru că acești termeni in engleză nu îi înțeleg și nu fac legăturile, este un fel de căutare a traducerii in cap in loc de înțelegere
Mulțumim pentru feedback. Ne străduim sa facem conceptele astea cât mai simple și ușor de înțeles și în asta intra și folosirea limbii romane. Totuși, exista termeni care nu au o traducere proprie în romana și a căror traducere ar duce la trunchierea sensului conceptului, asa ca alegem sa ii păstrăm în engleza. Incercam sa pastram conversația dialog liber, așadar uneori ni se mai întâmplă sa folosim termeni în engleza, dar ne străduim sa fie cât mai putini. Speram totusi ca iti este util conținutul si ne bucuram ca faci parte din comunitate.
What about predictibilitatea și familiaritatea "negative" apăsate pozitiv ? 😁 Știu că nu s-a pomenit despre așa ceva; probabil e un concept care nici nu există; în cazul acesta ar trebui definit 😀 La ce mă refer? Despre acele situații familiare și predictibile de comportament negativ care se și manifestă " predictibil". Ca să fiu mai clară, un exemplu de sfârșit de weekend ( azi fiind duminică seara ): Soțul pleacă la cabană vineri să se reculeagă, mediteze, pune ordine în gânduri, stea departe de familie pt că, oricum, se simte irascibil, soția rămâne acasă cu cei 2 copii + sarcinile ce derivă de aici. Până aici totul familiar, nu e prima dată când se întâmplă și predictibil, nu e nicio mare surpriză, dat fiind mersul lucrurilor în ultimul timp ( nu detaliem contextul ). Cu toate acestea elefantul soției e furios , frustrat, simte că, cel puțin corectitudinea lasă de dorit, autonomia îi este și ea ingradită ( a rămas singură cu copii, nu poate face mare lucru din ceea ce, poate ar relaxa-o în weekend), cât despre statut... Deși, aparent, celelalte 2 butoane au fost apăsate pizitiv 🌝 La revenire, duminică seara, soțul își declară nevoia de a mânca ceva din ceea ce nu el a pregăti/ a participat la pregătire, apoi se retrage la TV; comportamente pe care soția le anticipa, fiindu-i atât familiare, cât și predictibile 🤦♀️ De ce tropăie, totuși, elefantul ei ? Că doar familiaritatea și predictibilitatea i-au fost apăsate " pozitiv "
Câte informații utile se află într-un singur episod, pentru a le putea digera, asimila și folosi ar trebui ascultat fiacare episod de minim 3 ori. Mulțumim că împărtășiți cu noi atât de multe informații vitale pentru sănătatea minții!
Vă ascult zilnic de când v-am descoperit cu foarte mult interes.
Totuși în subiectul de față țin să vă penalizez pentru o exprimare nefericită și lipsită de empatie sau sensibilitate. Două maimuțele care-și trăiesc viața într-o cușcă și pe care se fac experimente mai mult sau mai puțin invazive chiar nu este "fun" deloc .Deranjează mult genul acesta de exprimare care induce eronat ideea că animalele sunt la dispoziția noastră pentru a ne "distra". Alineați-vă la un nivel de conștiință față de mediu și a unui nivel de respect față de animale corespunzător valorilor actuale .
V-aș sugera mai multă atenție și inteligență pe viitor în alegerea termenilor .
Vreau sa mulțumesc pentru toată informația utilă.
Si am găsit multe răspunsuri de ce si cum acționează oameni si sa renunt sa ii mai judec.
Ca punct negativ la podcastului este că folosiți foarte multe cuvinte in engleză de și există si in română.
La mine nu e problemă că înțeleg.
Dar daca ii recomand sau trimit la mama care nu stie nici un cuvânt in engleză, nu înțelege nimic.
Minunat! Pentru mine e un break through in relațiile din casa dar și in companie ! Abia aștept sa citesc cartea lui Rock!
Genial!☀️
Printre cele mai fantastice si mai utile episoade, cum nu atrage comentarii asa continut ma depaseste (desi probabil stim cei care aterizam pe aici de ce e asa...). La cat mai multe episoade!
5:00 religie o varianta de certitudine de care oamenii au nevoie. Filozofii despre viata fara scop, religia rezolva și problema asta
13:05 nu știm sa dam feedback. Prea mult concentrat pe negativ
15:36 proceduri oferă certaintly pt creator și ia autonomia celor care fac
21:03 explicație psihologică interogatorii în care vrei să scoți omul din sărite ca să fie sincer și să se scape
23:16 pt a ataca mai putin persoana, folosit non violent com, "sa descriu fapte nu sa emit judecati"
Mi-ar place sa va împărtășesc cum mi-a trecut prin minte SCARF - statut (atins pozitiv)- . Când soțul meu mi-a povestit azi că a jucat fotbal cu băiatul și chiar daca a căzut(nu și-a rupt nimic😊) a fost distractiv (chair m-am uitat la fața lui și avea o privire in care se nota "drag") mi-a zis că nu a putut refuza pt că băiatul a spus de față cu niste copii pe terenul de fotbal: "o sa participe și tatăl meu că el joacă foarte bine fotbal"
Menționez că băiatul nostru are 6 ani🥰
De cand v-am descoperit, faceți parte din Mic-dejunul-meu, sunteți Cafeaua Igienei Mentale!
Sunt pacientă Oncologic de 17 ani, din care 3 ani, de..multiple metastaze...
In curând voi implini 50 de ani.
Ascult foarte mult...muzică Clasica, frecvente (Hz-423)
Citesc multă Filosofie, fac voluntariat, sport, si sunt o persoana extrem de optimistă.
Nu l-ai citat niciodată, pe BRUCE H. LIPTON
desi ai punctat pe "obișnuința credintelor si efectul lor.
Mulțumesc,sănătate.
Vă mulțumesc!
> elefantul este influențat pozitiv și negativ de cinci butoane (SCARF):
- status (statut) - sentimentul de validare și apreciere
* pozitiv - ești bravo, ai făcut bine
* negativ - nu ai făcut bine, dar X ce notă a luat?, clar că ție îți este mai simplu pentru că tu ai avut X/nu ai avut Y
- certainty (certitudine) - sentimentul de certitudine și predictibilitate
* pozitiv - previzibilitate, punctualitate, promisiuni îndeplinite
* negativ - imprevizibilitate, lipsa de punctualitate, promisiuni neîndeplinite
- autonomy (autonomie) - sentimentul de control al propriei vieți și autodeterminare
* pozitiv - când poți tu să? ești liber să…
* negativ - nu ai voie să…
- relatedness (familiaritate) - sentimentul de familiaritate, conexiune
* pozitiv - Hello, Bucharest!, româna auzită în străinătate
* negativ - Hello, Budapest!, schimbarea unei interfețe, menajera schimbă locul unui lucru în casă
- fairness (corectitudine) - sentimentul de corectitudine în interacțiunile cu cei din jur
* pozitiv - ești răsplătit la fel ca ceilalți care fac același lucru
* negativ - ești răsplătit mai puțin decât ceilalți care fac același lucru
> butoanele SCARF ne ajută să înțelegem când și cum să influențăm elefantul
> când vrem să atenționăm pe cineva, trebuie de apăsat câteva butoane pozitive pentru fiecare buton negativ (e.g., cuiva care întârzie: da, întârziam și eu când eram la vârsta ta/duceam copilul la grădiniță, știu că e greoi traficul, dar am nevoie să știu că ești aici la ora X ca să pot să-mi fac treaba, de aceea te rog să faci tot posibilul să ajungi la timp)
Ce tare!
Foarte tare podcast-ul, de cand mi l-a recomandat cineva il ascult zilnic! :)
Am o intrebare: putem fi singuri vinovati de apasarea acestor butoane negativ? De exemplu, sa apara un fel de anxiety din cauza ca elefantul se simte amenintat, fara ca cineva sa faca ceva sa il ameninte direct?
Salutare! Multumim pentru intrebare, raspunsul este da, ne putem apasa singuri aceste butoane intr-un mod negativ. Iti recomandam sa asculti si episodul despre Anxietate, caci acolo discutam si despre situatia in care pericolul este anticipat in relatie cu anxietatea.
bit.ly/3ReeV8v
@@MindArchitect Multumesc mult pentru raspuns :) Vreau sa zic ca e foarte tare ce faceti! E primul podcast pe care il urmaresc (de obicei nu prea am rabdare si commitment sa ascult chestii lungi) dar asta chiar imi place si de obicei imi incep ziua cu 1-2-3 episoade, in functie de timp. Tineti-o tot asa!
ar ajuta foarte mult si exemple din viata de cuplu pe exemplul trait de tine Paul de a nu discuta cu sotia cand sunteti obositi sau flamanzi
Sunt ciudata dacă cineva imi poate apasă pe butoane doar dacă ma jigneste ,gen sa spună ceva care chiar dacă este adevărat, nu vad dc ar jigni?
Sunteți minunați, informații utile dar prea multa engleza pentru limba română, eu una nu pot asimila ușor pentru că acești termeni in engleză nu îi înțeleg și nu fac legăturile, este un fel de căutare a traducerii in cap in loc de înțelegere
Mulțumim pentru feedback. Ne străduim sa facem conceptele astea cât mai simple și ușor de înțeles și în asta intra și folosirea limbii romane. Totuși, exista termeni care nu au o traducere proprie în romana și a căror traducere ar duce la trunchierea sensului conceptului, asa ca alegem sa ii păstrăm în engleza. Incercam sa pastram conversația dialog liber, așadar uneori ni se mai întâmplă sa folosim termeni în engleza, dar ne străduim sa fie cât mai putini. Speram totusi ca iti este util conținutul si ne bucuram ca faci parte din comunitate.
Referitor la "manete universale",de ce elefantul este mai activ,iar călărețul pare ca lipsește,la persoanele cu o educație mai precara?
probabil nu a fost lasat suficient sa se dezvolte :) (nu a avut context)
What about predictibilitatea și familiaritatea "negative" apăsate pozitiv ? 😁
Știu că nu s-a pomenit despre așa ceva; probabil e un concept care nici nu există; în cazul acesta
ar trebui definit 😀
La ce mă refer?
Despre acele situații familiare și predictibile de comportament negativ care se și manifestă " predictibil".
Ca să fiu mai clară, un exemplu de sfârșit de weekend ( azi fiind duminică seara ):
Soțul pleacă la cabană vineri să se reculeagă, mediteze, pune ordine în gânduri, stea departe de familie pt că, oricum, se simte irascibil, soția rămâne acasă cu cei 2 copii + sarcinile ce derivă de aici.
Până aici totul familiar, nu e prima dată când se întâmplă și predictibil, nu e nicio mare surpriză, dat fiind mersul lucrurilor în ultimul timp ( nu detaliem contextul ).
Cu toate acestea elefantul soției e furios , frustrat, simte că, cel puțin corectitudinea lasă de dorit, autonomia îi este și ea ingradită ( a rămas singură cu copii, nu poate face mare lucru din ceea ce, poate ar relaxa-o în weekend), cât despre statut...
Deși, aparent, celelalte 2 butoane au fost apăsate pizitiv 🌝
La revenire, duminică seara, soțul își declară nevoia de a mânca ceva din ceea ce nu el a pregăti/ a participat la pregătire, apoi se retrage la TV; comportamente pe care soția le anticipa, fiindu-i atât familiare, cât și predictibile 🤦♀️
De ce tropăie, totuși, elefantul ei ? Că doar
familiaritatea și predictibilitatea i-au fost apăsate " pozitiv "
nu cred ca sunt apasate pozitiv din start cele 2 mentionate de tine
Coloana sonora va rog
Salutare! Melodiile pe care le folosim in materialele noastre sunt achizitionate dintr-o banca de sunete. Aceasta se numeste “Time is now”
cnv din aproape 2023?
sunt din viitor
❤😊😎🍂😊😇🌐
Draguulle, știm exact ce se intamplă după moarte, dar nu te-ai documentat, recomand documentarea !
Fiti mai explicita. Ce se intampla dupa moarte?
De unde stim?