ingilizceyi 2020de öğrenmeye başladım bir yerden sonra mükemmelliyetçi olmaya başladım. o dili ihtiyacım olduğunda şakır şakır konuşamayacaksam niye öğreniyorum diyerek çıktığım yolda inciğine cinciğine kadar öğrendim. yurt dışında 1 dönem okuma fırsatım oldu ve şunu söyleyebilirim elin adamı hiç korkmadan hata yapıyor ama konuşuyor. Çok güzel de iletişim kuruyor. Normal birini geçtim koskoca profesör hata yapıyor ama umrunda değil( cümlenin anlamını değiştirecek hataları demiyorum). Arkadaşlar hiçbir zaman bir amerikalı gibi konuşamayacaksınız ama öğrendiğiniz her kelime sizi yurt dışına, ya da hayalinizdeki işe yakınlaştıracak. El üstünde tutulursunuz.. Geç kalmadan hayatınıza sokun şu ingilizceyi.
@@efesjsksj amarikalılar orjınal ing konusmuyor zaten demek istedıgı hıc bır zaman ana dilin yerıne koyamıcak oldugun buna telefuz gırer dersem yalan konusmus olurum eğitim aldıgın kişi yada kendın bı kelımlerı telefuzlarını doğru şekilde öğrenirsen sende onlar gıbı konusabılırsın yanı deyımım şu ki amarıkalı gıbı ıngılızce konusamazsın ingiliz gibi konusursun benım aldıgım eğitim amarııkadan türkiye göç etmiş bir eğitimci- English With Zack hocamdır o kadar doğru öğretıyor ki amarıkanın sokaklarında gıbı öğrenıyorsun kısaca ana vatanındakı dil gıbı konusamazsan da zaman ve eğitim kalitenle ana dil seviyesine kadar getirebilirsin
@@eraeraee mesut koyuncu diye bi hoca var youtube da. yds de çıkmış metinlerin kaynağını bulup dersi oradan işliyor. iyi mi sizce bu yöntem extensive reading mi oluyor
Herkes kendi öğrenme methodunu bulmakla başlamalı bence. Ben dizi - film - oyun listening speaking'in iki yıl üç yıl boyunca anasını ağlattım hiç bir bok öğrenemedim. En son redditte gezinirken derin okuma adlı bir başlık görmüştüm tamamen tesadüf eseri denk geldi, Direkt b2 romanlardaki cümleleri parçalayarak yapay zekaya sora sora clausesler, phrasal verbsler, 12 tane zamanı dibine kadar öğrendim özellikle clausesler canımı çıkardı ama çözdüm şimdi c1 seviyesinde kitap okuyup dinlediğimide çok iyi bir şekilde anlayabiliyorum. Hala aynı method ile calışıyorum bu sefer çizgi romanlara geçtim bir cümleyi tamamen parçalatıyorum yapay zekaya bu edat niçin kullanılmış bu fiil burada ne amaçla kullanılmış bağlamı ne gibi gibi sorarak ufacık bir cümleyi bile 20 dakika falan analiz ediyorum bu şekilde öğrenebildim. Ben çocukluktan beri biraz mankafayım zeka seviyem pek iyi değil bir şeyi bilinçdışı bir şekilde hızlı öğrenemiyorum derinlemesine girmem lazım anca öyle kavrayabiliyorum. Muhtemelen benim gibi bir çok insan vardır söylediklerimi uygulayabilirler. Çünkü etrafda görüyorsunuzdur ben dizi izledim öğrendim oyun izledim öğrendim diyen gırla insan var bu herkeste calışmıyor söyleyeyim baştan. Ayrıca dizi film ile öğrendim diyen insanların coğu kalıp öğreniyor yarın öbürgün bir haber sitesinde makale okumaya kalkınca duvara çarmış gibi olurlar. Kelime öğrenme olayı bambaşka bir şey zaten bir kelime çıkıyor 50 tane farklı anlamda kullanılıyor buyur burdan yak, kitap okuyunca işte o farklı kullanım yerlerinide görüyorsun. Bağlamı parçalatacaksınız yapay zekaya ben gemini advanced kullanıyorum, gpt bağlamı yakalayamıyor gemini kullanarak çok rahat çalışabilirsiniz. Çalışmaya başlamadan önce okuduğunuz kitabı yapay zekaya söyleyin bütün hikayeyi muhtemelen biliyordur o yüzden bağlama göre öğretecek size.
Arkadaşım ne yaptığını nasıl yaptığını anlatabilir misin lütfen. Hangi yazıya denk geldin linkini atabilir misin. Çok samimi yazmışsın. Ben de bilmem kaçıncı denemem öğrenemedim. Düzgün bir yöntem arıyorum. Benim kafada pek çalışmaz:)) Sana zahmet bi atıver.
@@Tugrul-bu6hvaslında yöntemini anlatmış sanırım. "Deep Learning" demiş bir de. Benim önerimse ne için öğreniyorsanız onu yapmakla başlayın. (Öğrenme modunuz açık bir şekilde) Film, makale, birisiyle konuşmak.. hangisini yapabilmek istiyorsanız deneyin.
Abi ben de okuldan öğrendiğim kadar biliyorum. Yarım yamalak bir şeyler geveliyorum ama tabi ki yeterli değil. Ben instagram algoritmamı, reels’leri Amerikan videolarına dönüştürmeyi başardım. Artık hep ingilizce videolar izliyorum ve anlıyorum bu da beni çok mutlu ediyor. Konuşma açısından hala zorlanıyorum. Filmleri de ingilizce izliyorum özellikle sitcom dizileri(çizgi diziler vs.) ing altyazı kullanıyorum. Anladığımı görünce çok mutlu oluyorum ve şevk de geliyor. Ben bunları yapıyorum. Gönül ister ki daha fazla dil öğreneyim ama çok zor.
@@aminegunen hatır ek bir şey yapmadım. Zaten yabancı dilim çok iyi değil. Sadece öğrenmeye çalışıyorum. Aslında kendimi İngilizceye maruz bırakmaya çalışıyorum. Çünkü başka türlü öğrenilmez diyorlar.
@@aminegunen gündelik hayatta konuşmadığım için bu şekilde yapıyorum. Aslında en iyi dil öğrenmek için yurt dışına çıkmak gerek. 1 yaz kalsan ana dilin gibi bilirsin.
İngilizce altyazılı filmleri, dizileri "anlamlandırabilmek" için belli bir seviyede İngilizce bilmek gerekir. Bunun yerine vaktiniz varsa, aynı bölümü hem İngilizce altyazılı, hem de Türkçe altyazılı iki kez deneyimleyebilirsiniz. Çok vakit harcayacağınız bir aktivite olsa da, farkındalık yaratır. "Haa, bu kelimeymiş" dedirtebilir. Konuşmak için artık yapay zeka uygulamaları var, çok şükür. Dinlemek için spotify şarkı sözleriyle birlikte destek oluyor. Kitap okumaya çocuk kitaplarından başlarsanız cümle yapısını gramer çalışmadan bile öğrenebilirsiniz. Any questions?
Dil bilimini çözersiniz dili öğrenmek daha kolay oluyor ve ingilizce konuşmaya fırsatınız yoksa sesli kitap okuyun yada senaryo okuyun Sizi dinlemek keyifliydi abone oldum❤
Abi ben şöyle yaptım: üniversitede udeny den kurs aldım 40tl ydi o zamanlar şimdi 400tl falan neyse ordan kelimeler nasıl okunur pratik yaptıran siteler falan gayet iyi öğrendim. Reading ve listening kısmında iyiyim speaking de zayıfım onda da pratik yapmadığımdan, daha hala kursun önerdiği siteleri kullanmadım çünkü vaktim yok. Üni sınavlarıdır kpss dir evde ingilizce çalışcam desem okulda öğrenmedin mi git çalış diye kovacak bi aileye sahibim kpss bitcek atama durumuna göre askerlik var ama benim kafamda askere gitmeden atamalar yayınlanana kadar 3-8 ay bekliyoruz ya o zaman ful boş olucam o ara geliştirmeyi düşünüyorum sonra da askere giderim, belki askerde kalırım belki atanmış göreve başlamış olurum ama her halükarda bu ülkede durmak istemiyorum.
@@mujdeli_raxeria GPT-4o var ancak şuan tüm özelliklerini sınırsız kullanım ücrete tabi, ve teknolojisi hızla gelişiyor ilerde daha da ucuzlar hatta bilmediğimiz daha ileri sürümlerinin piyasaya sürülmediğini düşünüyorum çünkü nelere yol açabileceği belirsiz şuanda.
Bazen benim için çok geç debelenmeye ne gerek var diyorum. Sonra en azından bizden sonra gelcekler bizim yaşadığımız çaresizliklere maruz kalmasın diyorum.
7 aydır japonca öğrenmeye çalşıyorum, japonca sayıları ve 1200 civarı kelimeyi şak diye söyliye bilirim bide kendimi ifade edebilecek kıvamdayım, quizlet kullanarak kelime öğrendim tavsiye ederim 1 yıllık paketin fiyatı uyğun.
şu anda dil öğrenmek için yabancı arkadaş arayan biri olarak söylüyorum maalesef mesajlaşma biraz zaman kaybı. sesli konuşma olmazsa biraz zor çünkü sadece konuşma için değil dinleme için de çok önemli. ben şu an okuduğumu anlıyorum ama aynısını sesli biri bana söylese mal gibi kalırım.
Hocam bir hususu belirtmekte fayda görüyorum. Kimse kimseye bir şey öğretmez. Yani birileri bana İngilizce, matematik, fizik v.s. öğretsin dersek yanlış yaparız. Bu tamamen bizdeki lise kafası. Bu devlet bize ingilizceyi öğretmedi serzenişi bu yüzden. Bir şeyleri öğrenmek tamamen kendimize bağlı. Bir de ufak bir ricam var. Bu güzel videoyu ve güzel hitabetinizi "bok" v.s. tarzı kelimelerin kirletmesine müsaade etmeyin. Emeğinize sağlık.
7:55 abi bu konuda çok haklısın, hiç kimse ingilizceyi tamamen öğrenemez sonradan. Özellikle mantık dışı bir dil, kalıplar üzerine ve kural yok. Türkçede ise tam tersi sonradan gelen bir afrikalı bile bir Türk kadar öğrenebiliyor mantık dili olup istisnası olmadığından. Geçmiş zaman bile Türkçede tek bir hece iken İngilizcede başlıbaşına bir sorun
Bence kendisini verirse ve o dilin konuşulduğu ülkede belli bir süre yaşarsa öğrenebilir benim abim ABD'de kurumsal ve resmi bir yerde çalışıyor. Bazen iş için bir yerlere gittiğinde bazı kelimeleri ben Türk halimle onlara açıklıyorum çünkü bilmiyorlar diyor
tamamen ögrenmek nedir hacı... Kaçımız türkceyi c2 seviyesin'de konuşuyor:) hayatını idame ettirecek seviyeye geldiysen paranı kazanıyorsan olay bitmiştir... Atomu yeniden parçalamaya gerek yok..
@@negan1294 istediği kadar öğrensin kimse anadili olan kadar öğrenemez. Sanırım bahsettiğim şeyi anlamadın, ingilizcede olan sayısız kalıpları ezberlemek ve uygulamak ve sohbet anında hepsini anlayabilmek imkânsız. Bunu dünyanın en iyi dil öğrenicileri bile yapamazken sıradan birinin yapması imkânsız. Yani adı üstünde 2.dil ve anadil nasıl aynı olabilir?
@@sahnelerleingilizce ya tabiki hiçbir insan bir dildeki kalıpların ve deyimlerin hepsini bilemez. Örneğin biz Türküz biz bile Türkçedeki bütün deyim ve kalıpları bilmiyoruzdur. Ben kendim bile dedemle konuşurken bazen onun dediği şeyleri anlamıyorum, soruyorum oda açıklıyor ne olduğunu yani demek istediğim seni günlük hayatta idare etsin yeter fazla kasmaya gerek yok ki
Hayatım boyunca kendimde çoğu şeyi (felsefe, tarih sanat, edebiyat vs. ama sayısal hariç) öğrenecek potansiyeli gördüm ama bu yabancı dil olmuyor, çok zor.
Selam Orhan abi, yıllarca dedemin anılarını dinleyerek büyüdüm. Dedemin anne babası Makedondu ve en büyük kardeş olduğu için bir tek o Makedonca konuşabiliyordu. Bildiği dilin kendine neler kattığını yıllarca bana anlattı, her zaman "bir lisan, bir insan oğlum" derdi. Tabii ben ne kadar önemli olduğunu neredeyse senin kadar geç anladım bundan iki yıl evvel şimdi yaşım 26. Ne yapıyorum? Abi, yıllarca okulda İngilizce dersleri alıp yabancı arkadaşlarımla üniversitede İngilizce konuşamadım. Onlar Türkçe öğrendiler, pratik yaptırdım süper konuşuyorlardı. Onları o zaman dil öğrenmek için kullanamadım. Bu kadar İngilizce derslerden sonra konuşamamak insana kendini salak hissettiriyor. Mezun oldum aradan iki üç yıl geçti dil yok iyi bir iş bulamadım. Ya dedim ben İngilizce'den sıkıldım. İlgim olan başka bir dil öğrenmeye çalışayım bakayım, sorun bende değil, milyonlarca insan birden çok dil konuşabiliyor, ben de geri zekalı değilim, demek ki metodum yanlış dedim. Evde otururken Rusça öğrenmeye başladım. Bir günde Kiril alfabesini öğrenip her gün dinlediğim şarkıların sözlerini okumaya başladım. Sonra gramer videoları izledim, notlar aldım. Sonra çalışmak için İstanbul'a gittim. Bir barda çalışırken gelen Rus müşteriler çoğalmaya başladı, onlarla çat pat konuştum. Bulaşıkçı Türkmen çocuk Rusça biliyordu, bana kelimeler öğretti. Bir süre böyle devam etti aralıklarla. İnternetten Rus kadınlarla sohbet etmeye başladım, çeviri kullanıyordum ve kelimeleri not alıyordum. Sonra yüksek lisans bursuyla Rusya'ya geldim. Hazırlık eğitimim geçen hafta bitti. Dilim A2 seviyesinde. Şimdi normal bir şekilde anlaşıyorum. Bir kere buraya gelir gelmez buradaki bütün Türklerle konuşmayı kestim, onlar 4 5 sene burada olmalarına rağmen konuşamıyorlardı. Bir markette çalışmaya ve spor salonuna gitmeye başladım. Her tarafımı Ruslarla çevreledim. Bir arkadaşım bana onların Netflix'i var ayrı şifresini verdi Rusça altyazılı Rusça diziler ve filmler izlemeye başladım. Hayatımıza entegre etmezsek, bu dili öğrenemeyiz. Dilin büyük çoğunluğu dinlemek ve sonra konuşmaktır. Gramere çok takılmamak gerekiyor. Okulda öğrendiğimizle sokakta konuşulan dil arasında dağlar kadar fark var. Ben şimdi bir dilin nasıl öğrenildiğini kavradım. Yaşım 26 dediğim gibi ve çok geç kalmış sayılmam, ingilizcemi de geliştirdikten sonra başka bir ilginç dili de öğrenmek istiyorum. Öğrenmenin sonu yok. Sadece zorunda olmak gerekiyor. Suriyeliler zorunda oldukları için bir yılda Türkçe öğreniyorlar örneğin. Videonuz için teşekkürler. Denemekten vazgeçmeyin dil öğrenmek inişli çıkışlıdır. Bazen isteksizlik olur, fakat geriye dönme motivasyonunuzu yaratmalısınız. Herkese iyi öğrenmeler. Всего доброго!
hocam samimiyetiniz cok iyi emeğinize sağlk bana önerebilceğiniz ingilizce film varmı ama üst düzey bi film olmasn anlaşılır basit bi film olsn daha ilk seviyelerdeyim
Bu tamamen bir yanılgı, bilimsel hiçbir karşılığı yok. Büyükler işte çalıştığı için, strese maruz kaldığı için (okuldaki kötü öğretmenleri yüzünden dile karşı nefret de besliyorlar) böyle bir yanılgı oluşuyor.
Orhan abi bu kelimelerin karşılığını türkçe ya da ingilizce yazma olayına ne diyorsun. Tamam kelime öğrendik karşlığı ingilizce mi yazılmalı türkçe mi her zaman düşündüm ingilzice tabiki de daha mantıklı geliyor ama ingilizce anlamlarını anlayamadığım bazen gidip türkçelerine baktım hep.
Karşılık olarak İngilizceye bakmak gerekiyormuş seviyene göre tabi geçen gün ayse diye bir kız anlatti you tuber o da ingilizce öğretiyor ingilizce düşünmek nasıl olur diye videosunu izlemiştim
@@kraldorukvemaceralar4752 Sıkıntı şu tamam seviyeye bağlı evet de anlamına bakarken bile orada bilmediğim kelime oluyor, o kelimenin anlamına bakarken orada da bilmediğim kelime olabiliyor. Sonsuz döngüye giriyor abi öyle olunca da neyin seviyesi bu anlamadım yani, doğru düzgün anlatamıyor bu konuyu kimse, her kelimeyi bilemezsin ki illa çıkıyor saçma sapan bir kelime anlmalarda
İngilizce biliyorum diyenlerin %90ı ydsdeki soruların yarısını bile yapamaz. Hayvan gibi kelime ezberi, deyimler, kalıplar ile birlikte bile dilin anca %70i öğrenilir. By heart=ezbere, look for= aramak olduğunu bile bilmeyip for görünce için sanan kişilerden tavsiye almak saçma olur.
@@sahnelerleingilizce evet, zaten ülkede kime sorsan c1 ingilizcesi var ama konuşmaya gelince hellodan ötesi yok. birkac dizi izleyerek dil ogrenildigini sanan insanlarla doluyuz
@@latifly bir tane örnek vardı; yabancı dilde kavga eden komşuları dinleyerek komşunun dili öğrenilmez. Film ve dizinin de bundan farkı yok. Bence diziler kelime telaffuzu için önemli diğer türlü hiçbir yararı yok nerdeyse.
ingilizceyi 2020de öğrenmeye başladım bir yerden sonra mükemmelliyetçi olmaya başladım. o dili ihtiyacım olduğunda şakır şakır konuşamayacaksam niye öğreniyorum diyerek çıktığım yolda inciğine cinciğine kadar öğrendim. yurt dışında 1 dönem okuma fırsatım oldu ve şunu söyleyebilirim elin adamı hiç korkmadan hata yapıyor ama konuşuyor. Çok güzel de iletişim kuruyor. Normal birini geçtim koskoca profesör hata yapıyor ama umrunda değil( cümlenin anlamını değiştirecek hataları demiyorum). Arkadaşlar hiçbir zaman bir amerikalı gibi konuşamayacaksınız ama öğrendiğiniz her kelime sizi yurt dışına, ya da hayalinizdeki işe yakınlaştıracak. El üstünde tutulursunuz.. Geç kalmadan hayatınıza sokun şu ingilizceyi.
Amerikalı gibi konuşamıyacaksınızdan kastın ne? Telaffuz konusu yüzünden mi böyle söyledin? Yanlış anlama bu arada sadece soruyorum.
@@efesjsksj amarikalılar orjınal ing konusmuyor zaten demek istedıgı hıc bır zaman ana dilin yerıne koyamıcak oldugun buna telefuz gırer dersem yalan konusmus olurum eğitim aldıgın kişi yada kendın bı kelımlerı telefuzlarını doğru şekilde öğrenirsen sende onlar gıbı konusabılırsın yanı deyımım şu ki amarıkalı gıbı ıngılızce konusamazsın ingiliz gibi konusursun benım aldıgım eğitim amarııkadan türkiye göç etmiş bir eğitimci- English With Zack hocamdır o kadar doğru öğretıyor ki amarıkanın sokaklarında gıbı öğrenıyorsun kısaca ana vatanındakı dil gıbı konusamazsan da zaman ve eğitim kalitenle ana dil seviyesine kadar getirebilirsin
Tam da dil öğrenmeye yeltenmişken gelen bildirim
Extensive reading yapın arkadadlar. Arastirin bu terimi. Kitap okumak dili en hizli geliştiren şeydir
Okurken anlamasakta olur mu yoksa anlamak mı gerekiyor
@@dogacanusta786 Anlamak gerekiyor. Seviyene Uygun metinler seçmelisij
@@eraeraee mesut koyuncu diye bi hoca var youtube da.
yds de çıkmış metinlerin kaynağını bulup dersi oradan işliyor.
iyi mi sizce bu yöntem extensive reading mi oluyor
cizgi roman okumak da cok etkili
@@bern2022 kesinlikle katılıyorum
Abi selam gece uyurken video yu dinliyordum yarı uykulu elin arabı dediğin yerde koptum kahkaha atmaya başladım abi seviyorum seni ya iyiki varsın
Herkes kendi öğrenme methodunu bulmakla başlamalı bence. Ben dizi - film - oyun listening speaking'in iki yıl üç yıl boyunca anasını ağlattım hiç bir bok öğrenemedim. En son redditte gezinirken derin okuma adlı bir başlık görmüştüm tamamen tesadüf eseri denk geldi, Direkt b2 romanlardaki cümleleri parçalayarak yapay zekaya sora sora clausesler, phrasal verbsler, 12 tane zamanı dibine kadar öğrendim özellikle clausesler canımı çıkardı ama çözdüm şimdi c1 seviyesinde kitap okuyup dinlediğimide çok iyi bir şekilde anlayabiliyorum. Hala aynı method ile calışıyorum bu sefer çizgi romanlara geçtim bir cümleyi tamamen parçalatıyorum yapay zekaya bu edat niçin kullanılmış bu fiil burada ne amaçla kullanılmış bağlamı ne gibi gibi sorarak ufacık bir cümleyi bile 20 dakika falan analiz ediyorum bu şekilde öğrenebildim. Ben çocukluktan beri biraz mankafayım zeka seviyem pek iyi değil bir şeyi bilinçdışı bir şekilde hızlı öğrenemiyorum derinlemesine girmem lazım anca öyle kavrayabiliyorum. Muhtemelen benim gibi bir çok insan vardır söylediklerimi uygulayabilirler. Çünkü etrafda görüyorsunuzdur ben dizi izledim öğrendim oyun izledim öğrendim diyen gırla insan var bu herkeste calışmıyor söyleyeyim baştan. Ayrıca dizi film ile öğrendim diyen insanların coğu kalıp öğreniyor yarın öbürgün bir haber sitesinde makale okumaya kalkınca duvara çarmış gibi olurlar. Kelime öğrenme olayı bambaşka bir şey zaten bir kelime çıkıyor 50 tane farklı anlamda kullanılıyor buyur burdan yak, kitap okuyunca işte o farklı kullanım yerlerinide görüyorsun. Bağlamı parçalatacaksınız yapay zekaya ben gemini advanced kullanıyorum, gpt bağlamı yakalayamıyor gemini kullanarak çok rahat çalışabilirsiniz. Çalışmaya başlamadan önce okuduğunuz kitabı yapay zekaya söyleyin bütün hikayeyi muhtemelen biliyordur o yüzden bağlama göre öğretecek size.
Arkadaşım ne yaptığını nasıl yaptığını anlatabilir misin lütfen. Hangi yazıya denk geldin linkini atabilir misin. Çok samimi yazmışsın. Ben de bilmem kaçıncı denemem öğrenemedim. Düzgün bir yöntem arıyorum. Benim kafada pek çalışmaz:)) Sana zahmet bi atıver.
@@Tugrul-bu6hvaslında yöntemini anlatmış sanırım. "Deep Learning" demiş bir de. Benim önerimse ne için öğreniyorsanız onu yapmakla başlayın. (Öğrenme modunuz açık bir şekilde) Film, makale, birisiyle konuşmak.. hangisini yapabilmek istiyorsanız deneyin.
Abi ben de okuldan öğrendiğim kadar biliyorum. Yarım yamalak bir şeyler geveliyorum ama tabi ki yeterli değil. Ben instagram algoritmamı, reels’leri Amerikan videolarına dönüştürmeyi başardım. Artık hep ingilizce videolar izliyorum ve anlıyorum bu da beni çok mutlu ediyor. Konuşma açısından hala zorlanıyorum. Filmleri de ingilizce izliyorum özellikle sitcom dizileri(çizgi diziler vs.) ing altyazı kullanıyorum. Anladığımı görünce çok mutlu oluyorum ve şevk de geliyor. Ben bunları yapıyorum. Gönül ister ki daha fazla dil öğreneyim ama çok zor.
Bunları yaptıktan sonra mı gelişme gösterdin, yoksa ek bi şeyler de yaptın mı?
@@aminegunen hatır ek bir şey yapmadım. Zaten yabancı dilim çok iyi değil. Sadece öğrenmeye çalışıyorum. Aslında kendimi İngilizceye maruz bırakmaya çalışıyorum. Çünkü başka türlü öğrenilmez diyorlar.
@@aminegunen gündelik hayatta konuşmadığım için bu şekilde yapıyorum. Aslında en iyi dil öğrenmek için yurt dışına çıkmak gerek. 1 yaz kalsan ana dilin gibi bilirsin.
@@emirhanhezar432 evet haklılar, teşekkürler
İngilizce altyazılı filmleri, dizileri "anlamlandırabilmek" için belli bir seviyede İngilizce bilmek gerekir.
Bunun yerine vaktiniz varsa, aynı bölümü hem İngilizce altyazılı, hem de Türkçe altyazılı iki kez deneyimleyebilirsiniz. Çok vakit harcayacağınız bir aktivite olsa da, farkındalık yaratır. "Haa, bu kelimeymiş" dedirtebilir.
Konuşmak için artık yapay zeka uygulamaları var, çok şükür.
Dinlemek için spotify şarkı sözleriyle birlikte destek oluyor.
Kitap okumaya çocuk kitaplarından başlarsanız cümle yapısını gramer çalışmadan bile öğrenebilirsiniz.
Any questions?
Selam hangi yapay zeka uygulamasıni konuşmak için kullaniyorsunuz?
@@ozanaydogan4625 merhaba,
ben kendim kullanmak için Call Annie kullanıyorum. Ancak Chatgpt son güncellemesiyle herkese hitap ediyor.
Dil bilimini çözersiniz dili öğrenmek daha kolay oluyor ve ingilizce konuşmaya fırsatınız yoksa sesli kitap okuyun yada senaryo okuyun
Sizi dinlemek keyifliydi abone oldum❤
bence arap, suriyeli ya da avrupalı amerikalı eşittir. Farklı seviyede görmemek lazım. İyi olan iyidir gerisi hikaye.
Abi ben şöyle yaptım: üniversitede udeny den kurs aldım 40tl ydi o zamanlar şimdi 400tl falan neyse ordan kelimeler nasıl okunur pratik yaptıran siteler falan gayet iyi öğrendim. Reading ve listening kısmında iyiyim speaking de zayıfım onda da pratik yapmadığımdan, daha hala kursun önerdiği siteleri kullanmadım çünkü vaktim yok. Üni sınavlarıdır kpss dir evde ingilizce çalışcam desem okulda öğrenmedin mi git çalış diye kovacak bi aileye sahibim kpss bitcek atama durumuna göre askerlik var ama benim kafamda askere gitmeden atamalar yayınlanana kadar 3-8 ay bekliyoruz ya o zaman ful boş olucam o ara geliştirmeyi düşünüyorum sonra da askere giderim, belki askerde kalırım belki atanmış göreve başlamış olurum ama her halükarda bu ülkede durmak istemiyorum.
Artık dil öğrenmek için yapay zeka bayağı bir arkadaş gibi deneyin görün, çok fena gelişme var.
nasıl olucak uyguluması mı var
@@mujdeli_raxeria GPT-4o var ancak şuan tüm özelliklerini sınırsız kullanım ücrete tabi, ve teknolojisi hızla gelişiyor ilerde daha da ucuzlar hatta bilmediğimiz daha ileri sürümlerinin piyasaya sürülmediğini düşünüyorum çünkü nelere yol açabileceği belirsiz şuanda.
@@mujdeli_raxeria evet var ama 3 aylık olarak ödeme 500 tl istiyor
@@mujdeli_raxeria chatt bot eng yazarsan google play de çıkar ama chat cpt de kullanabilirsin
@@mujdeli_raxeria ChatGPT yükle ingilizce konuş bilmediğin bir şey olduğunda sor cevaplar
16:10 erkekler için dedikleriniz garibime gitti :D şimdilerde erkek ve kadına farklı davranışlarımı düşünüyordum ama bu kadarı fazla geldi sanırım
Abi süpersin tamda böyle video izlemek istiyordum yazın başlicam bende herkese çok çok başarılar diliyorum
Herşey için teşekkürler Orhan hocam 🎉
Bazen benim için çok geç debelenmeye ne gerek var diyorum. Sonra en azından bizden sonra gelcekler bizim yaşadığımız çaresizliklere maruz kalmasın diyorum.
7 aydır japonca öğrenmeye çalşıyorum, japonca sayıları ve 1200 civarı kelimeyi şak diye söyliye bilirim bide kendimi ifade edebilecek kıvamdayım, quizlet kullanarak kelime öğrendim tavsiye ederim 1 yıllık paketin fiyatı uyğun.
bu 7 ay içinde hiç birileriyle japonca konuştun mu online vs.
@@payonim hayr
Orhan abi gerçekten çok güzel noktalara değinmişsin
şu anda dil öğrenmek için yabancı arkadaş arayan biri olarak söylüyorum maalesef mesajlaşma biraz zaman kaybı. sesli konuşma olmazsa biraz zor çünkü sadece konuşma için değil dinleme için de çok önemli. ben şu an okuduğumu anlıyorum ama aynısını sesli biri bana söylese mal gibi kalırım.
knk online oyunlar oynuyosan valorant vs. ordan arkadaş bulup hergün sohbet edebilirsin oyun oynarken
Praktika diye bir uygulama var yapay zeka ile konuşuyorsun çok iyi tavsiye ederim. Yanlış hatırlamıyorsam ayda 200 TL.
Podcastss
Hocam bir hususu belirtmekte fayda görüyorum. Kimse kimseye bir şey öğretmez. Yani birileri bana İngilizce, matematik, fizik v.s. öğretsin dersek yanlış yaparız. Bu tamamen bizdeki lise kafası. Bu devlet bize ingilizceyi öğretmedi serzenişi bu yüzden. Bir şeyleri öğrenmek tamamen kendimize bağlı. Bir de ufak bir ricam var. Bu güzel videoyu ve güzel hitabetinizi "bok" v.s. tarzı kelimelerin kirletmesine müsaade etmeyin. Emeğinize sağlık.
7:55 abi bu konuda çok haklısın, hiç kimse ingilizceyi tamamen öğrenemez sonradan. Özellikle mantık dışı bir dil, kalıplar üzerine ve kural yok. Türkçede ise tam tersi sonradan gelen bir afrikalı bile bir Türk kadar öğrenebiliyor mantık dili olup istisnası olmadığından. Geçmiş zaman bile Türkçede tek bir hece iken İngilizcede başlıbaşına bir sorun
Bence kendisini verirse ve o dilin konuşulduğu ülkede belli bir süre yaşarsa öğrenebilir benim abim ABD'de kurumsal ve resmi bir yerde çalışıyor. Bazen iş için bir yerlere gittiğinde bazı kelimeleri ben Türk halimle onlara açıklıyorum çünkü bilmiyorlar diyor
tamamen ögrenmek nedir hacı... Kaçımız türkceyi c2 seviyesin'de konuşuyor:) hayatını idame ettirecek seviyeye geldiysen paranı kazanıyorsan olay bitmiştir... Atomu yeniden parçalamaya gerek yok..
@@negan1294 istediği kadar öğrensin kimse anadili olan kadar öğrenemez. Sanırım bahsettiğim şeyi anlamadın, ingilizcede olan sayısız kalıpları ezberlemek ve uygulamak ve sohbet anında hepsini anlayabilmek imkânsız. Bunu dünyanın en iyi dil öğrenicileri bile yapamazken sıradan birinin yapması imkânsız. Yani adı üstünde 2.dil ve anadil nasıl aynı olabilir?
@@sahnelerleingilizce ya tabiki hiçbir insan bir dildeki kalıpların ve deyimlerin hepsini bilemez. Örneğin biz Türküz biz bile Türkçedeki bütün deyim ve kalıpları bilmiyoruzdur. Ben kendim bile dedemle konuşurken bazen onun dediği şeyleri anlamıyorum, soruyorum oda açıklıyor ne olduğunu yani demek istediğim seni günlük hayatta idare etsin yeter fazla kasmaya gerek yok ki
Hayatım boyunca kendimde çoğu şeyi (felsefe, tarih sanat, edebiyat vs. ama sayısal hariç) öğrenecek potansiyeli gördüm ama bu yabancı dil olmuyor, çok zor.
Selam Orhan abi, yıllarca dedemin anılarını dinleyerek büyüdüm. Dedemin anne babası Makedondu ve en büyük kardeş olduğu için bir tek o Makedonca konuşabiliyordu. Bildiği dilin kendine neler kattığını yıllarca bana anlattı, her zaman "bir lisan, bir insan oğlum" derdi. Tabii ben ne kadar önemli olduğunu neredeyse senin kadar geç anladım bundan iki yıl evvel şimdi yaşım 26. Ne yapıyorum? Abi, yıllarca okulda İngilizce dersleri alıp yabancı arkadaşlarımla üniversitede İngilizce konuşamadım. Onlar Türkçe öğrendiler, pratik yaptırdım süper konuşuyorlardı. Onları o zaman dil öğrenmek için kullanamadım. Bu kadar İngilizce derslerden sonra konuşamamak insana kendini salak hissettiriyor. Mezun oldum aradan iki üç yıl geçti dil yok iyi bir iş bulamadım. Ya dedim ben İngilizce'den sıkıldım. İlgim olan başka bir dil öğrenmeye çalışayım bakayım, sorun bende değil, milyonlarca insan birden çok dil konuşabiliyor, ben de geri zekalı değilim, demek ki metodum yanlış dedim. Evde otururken Rusça öğrenmeye başladım. Bir günde Kiril alfabesini öğrenip her gün dinlediğim şarkıların sözlerini okumaya başladım. Sonra gramer videoları izledim, notlar aldım. Sonra çalışmak için İstanbul'a gittim. Bir barda çalışırken gelen Rus müşteriler çoğalmaya başladı, onlarla çat pat konuştum. Bulaşıkçı Türkmen çocuk Rusça biliyordu, bana kelimeler öğretti. Bir süre böyle devam etti aralıklarla. İnternetten Rus kadınlarla sohbet etmeye başladım, çeviri kullanıyordum ve kelimeleri not alıyordum. Sonra yüksek lisans bursuyla Rusya'ya geldim. Hazırlık eğitimim geçen hafta bitti. Dilim A2 seviyesinde. Şimdi normal bir şekilde anlaşıyorum. Bir kere buraya gelir gelmez buradaki bütün Türklerle konuşmayı kestim, onlar 4 5 sene burada olmalarına rağmen konuşamıyorlardı. Bir markette çalışmaya ve spor salonuna gitmeye başladım. Her tarafımı Ruslarla çevreledim. Bir arkadaşım bana onların Netflix'i var ayrı şifresini verdi Rusça altyazılı Rusça diziler ve filmler izlemeye başladım. Hayatımıza entegre etmezsek, bu dili öğrenemeyiz. Dilin büyük çoğunluğu dinlemek ve sonra konuşmaktır. Gramere çok takılmamak gerekiyor. Okulda öğrendiğimizle sokakta konuşulan dil arasında dağlar kadar fark var. Ben şimdi bir dilin nasıl öğrenildiğini kavradım. Yaşım 26 dediğim gibi ve çok geç kalmış sayılmam, ingilizcemi de geliştirdikten sonra başka bir ilginç dili de öğrenmek istiyorum. Öğrenmenin sonu yok. Sadece zorunda olmak gerekiyor. Suriyeliler zorunda oldukları için bir yılda Türkçe öğreniyorlar örneğin. Videonuz için teşekkürler. Denemekten vazgeçmeyin dil öğrenmek inişli çıkışlıdır. Bazen isteksizlik olur, fakat geriye dönme motivasyonunuzu yaratmalısınız. Herkese iyi öğrenmeler. Всего доброго!
anlamadım şimdi onca şeyden sonra rusça seviyen A2 mi?
@@payonim А2 seviye sertifika verdikleri için öyle belki daha iyidir normal anlaşıyorum sağda solda fakat gramer hataları oluyor
Ağzına sağlık abi
Amerigalı bir gacı düşürsek iyi olacakda
hocam samimiyetiniz cok iyi emeğinize sağlk bana önerebilceğiniz ingilizce film varmı ama üst düzey bi film olmasn anlaşılır basit bi film olsn daha ilk seviyelerdeyim
Abi yalnızlık sendromu hakkında video yapar mısın erkeklerin yalnızlığını kadınlar yaşamıyor yaşasalar depresyona girerler mesela
hepsinin canı cehenneme
16:55 Orhan hangi uygulamayı kullandın?
Bu arada küçük yaşta öğrenmek daha kolay
Bu tamamen bir yanılgı, bilimsel hiçbir karşılığı yok. Büyükler işte çalıştığı için, strese maruz kaldığı için (okuldaki kötü öğretmenleri yüzünden dile karşı nefret de besliyorlar) böyle bir yanılgı oluşuyor.
@@sahnelerleingilizcehalt ettik 😁
abi benim ruh ekizim olabilirsin 🥺
Orhan abi bu kelimelerin karşılığını türkçe ya da ingilizce yazma olayına ne diyorsun. Tamam kelime öğrendik karşlığı ingilizce mi yazılmalı türkçe mi her zaman düşündüm ingilzice tabiki de daha mantıklı geliyor ama ingilizce anlamlarını anlayamadığım bazen gidip türkçelerine baktım hep.
Karşılık olarak İngilizceye bakmak gerekiyormuş seviyene göre tabi geçen gün ayse diye bir kız anlatti you tuber o da ingilizce öğretiyor ingilizce düşünmek nasıl olur diye videosunu izlemiştim
@@kraldorukvemaceralar4752 Sıkıntı şu tamam seviyeye bağlı evet de anlamına bakarken bile orada bilmediğim kelime oluyor, o kelimenin anlamına bakarken orada da bilmediğim kelime olabiliyor. Sonsuz döngüye giriyor abi öyle olunca da neyin seviyesi bu anlamadım yani, doğru düzgün anlatamıyor bu konuyu kimse, her kelimeyi bilemezsin ki illa çıkıyor saçma sapan bir kelime anlmalarda
👍
Almanca öğrenebileceğimiz konuşabileceğimiz yapay zeka uygulaması var mı?
İngilizce için birbirinden iyi 850 tane türkçe youtube kanalı var ille de öğrenmek isteyen bir zahmet öğrensin artık
Yabancı dil öğrenimi hakkında en iyi kitap hangisidir
YDS, YÖKDİL, TOEFL puanın kaç abi?
bu anca anlatıyor, o sınavların hicbirine girmemistir bile
İngilizce biliyorum diyenlerin %90ı ydsdeki soruların yarısını bile yapamaz. Hayvan gibi kelime ezberi, deyimler, kalıplar ile birlikte bile dilin anca %70i öğrenilir. By heart=ezbere, look for= aramak olduğunu bile bilmeyip for görünce için sanan kişilerden tavsiye almak saçma olur.
@@sahnelerleingilizce evet, zaten ülkede kime sorsan c1 ingilizcesi var ama konuşmaya gelince hellodan ötesi yok. birkac dizi izleyerek dil ogrenildigini sanan insanlarla doluyuz
@@latifly bir tane örnek vardı; yabancı dilde kavga eden komşuları dinleyerek komşunun dili öğrenilmez. Film ve dizinin de bundan farkı yok. Bence diziler kelime telaffuzu için önemli diğer türlü hiçbir yararı yok nerdeyse.
@@latifly harbi ya etrafimda kime sorsam c2 felan seviyeleri ancak konuşmaya başlıyoruz. a2 halimle daha fazla konuşuyorum.
true dedective dizisini yorumlarmısın.❤❤
Rustin cohle, müthiş dizi. sadece ilk sezonu izledim. "Hayat düz bir çemberdir."
Mallık potansiyeli mi 🤣 14:34