IZODOM tehnologia de construire case pasive

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ต.ค. 2024
  • Sistem de construire cu ajutorul caruia dorim sa eliminam mitul enuntat de multi "specialisti", cum ca o casa pasiva trebuie sa fie obligatoriu si scumpa. Atentie, filmarile sunt efectuate in Cehia, unde nu au zona cu risc seismic mare, de aceea armaturile din otel cu care suntem obisnuiti lipsesc aproape in totalitate. In cazul Romaniei, se respecta integral proiectul si normativele in vigoare, aceasta fiind posibila datorita elementelor de perete care sunt demontabile.
    Pe langa pretul foarte apropiat de cel al unei constructii clasice din caramida, mai obtineti:
    • economie pentru încălzire/răcire mai mare de 90%
    • timp redus de construire (ex. - o zi pentru realizarea unei fundații de 100 mp)
    • eliminarea totală a punților termice, în special a acelora din fundație
    • durabilitate în timp și rezistență sporită în cazul calamităților naturale
    • mediu sănatos, aer proaspăt si purificat
    • materiale certificate la nivel european (marcaj CE)
    • materiale certificate pentru case pasive PHI (Passive House Institute din Darmstadt, Germania)
    database.passi...
    Mai multe informatii:
    izodom.ro/
    Calculator preturi:
    izodom.ro/calcu...
    Informatii si comenzi la 0756.496.366

ความคิดเห็น • 118

  • @iulianserbanoiu5479
    @iulianserbanoiu5479 4 ปีที่แล้ว +12

    foarte tare... este un sistem asemanator celui folosit de D-nul Crutescu acum cativa ani :AMVIC: se economisesc multe materiale, constructia merge repede si izolatia este super. Trebuie adusa tehnologia si la noi in tara. foarte buna prezentarea.. succes

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +6

      Mulțumesc. Este deja aici, elementele pentru pereți se produc la Cluj. Izolația pentru fundație și acoperiș (ceea ce Amvic nu avea) se importă deocamdată, dar lucrăm și la asta.

    • @islamrezaul6742
      @islamrezaul6742 2 ปีที่แล้ว

      bp

  • @hr.m885
    @hr.m885 5 ปีที่แล้ว +3

    Video-ul e inutil. In Romania nu primesti autorizatie pentru asa ceva.

    • @IZODOM
      @IZODOM  5 ปีที่แล้ว

      Filmările sunt din Cehia unde nu este zonă seismică, deci nu este necesară armarea. Pentru România se obține autorizație de construire deoarece se respectă normativul P100-1-2013, mai precis, atât fundația (radier general 25 cm grosime), cât și pereții (diafragme 15 cm) se proiectează conform normelor tehnice precizate mai sus. Dacă facem abstracție de sistemul constructiv care este la bază un cofraj pierdut ce rămâne ca izolație, veți vedea că rezultă o construcție simplă din beton armat.
      Sistemul are certificare europeană, iar la controalele ISC toate condițiile au fost îndeplinite.
      Pe scurt, nu aducem modificări și nu inventăm nimic în ceea ce privește proiectarea structurilor. Respectăm strict proiectul furnizat de către client.

    • @hr.m885
      @hr.m885 5 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM Sunt in proces de calcul pentru viitoarea mea casa pasiva. La acest tip de fundatie ma gandeam, dar din cate stiu, nu se poate la noi si nici nu am vazut undeva. M-am uitat acum la acest tip radier general...
      Deci se poate construi si la noi asa ceva? Casa va avea 120mp, un singur nivel, acoperis terasa sau doar o panta, fara pod. Si peretii as vrea sa-i fac din BCA Ytong. Sau este obligatoriu sa am stalpi sau pereti din beton armat?!
      Gasesc mai multe detalii in acel normativ?

    • @IZODOM
      @IZODOM  5 ปีที่แล้ว +1

      @@hr.m885 sunați-mă vă rog la 0722430976 și putem discuta detalii. În principiu se pot executa orice fel de combinații de sisteme, doar inginerul structurist fiind cel care le poate calcula.

    • @IZODOM
      @IZODOM  5 ปีที่แล้ว +1

      @@hr.m885 În cazul pereților din BCA sau orice alt tip de blocuri ceramice, acestea nu au capacitate portantă, deci obligatoriu vor exista stâlpi și centuri/grinzi din beton armat. Acestea nu ridică costurile semnificativ, însă sunt viitoare punți termice care sunt destul de greu de izolat.

    • @IZODOM
      @IZODOM  5 ปีที่แล้ว +2

      @@hr.m885 De asemenea, nu recomand terasă deoarece au costuri mari dacă sunt executate corect - 2 membrane hidroizolatoare, șapă armată, termoizolatie, barieră vapori, strat de difuzie etc. Căutați pe internet "termohidroizolație clasică" și vedeți ce necesită. Nu mai vorbesc și despre întreținerea în timp, spre deosebire de un acoperiș clasic cu țiglă sau o tablă de calitate care rezistă o viață. Terasele sunt pentru zone mai calde și cu mai puține intemperii, cum sunt cele din zona Mediteranei.

  • @dumitrubaluta7058
    @dumitrubaluta7058 4 ปีที่แล้ว +1

    in primul starat ma refer

  • @danys9
    @danys9 3 ปีที่แล้ว +2

    Vad ca este din polistiren. Ce tip si ce caracteristici are la compresiune si la transfer termic? kg pe mp si toxixitatea la interior, rog link fisa produs.

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 ปีที่แล้ว

      Vă referiți la elementele pentru fundație? EPS Peripor de la BASF, rezistență la compresiune 300 kPa, λc = 0,033 W/mK. Nu se utilizează în interior, ci sub fundație și nu este toxic, nici nu elimina substanțe volatile. Pentru fișa tehnică, vă rog trimiteți mesaj la izodomsud@gmail.com

    • @danys9
      @danys9 3 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM dar și la suportul constructiv de zidărie. Văd că există un pachet integral: fundației slab armată, zidurile portante, plafoane și acoperișuri. Care sunt și din ce se fac zidurile de rezistență neportante?

    • @danys9
      @danys9 3 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM caut soluție casa fezabilă, sunt din capitală și am un teren in Ciolpani.

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 ปีที่แล้ว

      @@danys9 Vă propun să ne întâlnim la biroul din Șos Dobroești unde vă pot arăta materialele și explica sistemul de construire sau vă pot trimite mai multe informații pe email sau whatsapp 0756 496 366

    • @danys9
      @danys9 3 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM ok

  • @mihaivasilache2101
    @mihaivasilache2101 3 ปีที่แล้ว

    Urmează să-mi construiesc casa pe structura metalica. Fundația este clasică, cu grinda doar perimetral și placa de beton de 15 cm dublu armată. In proiect e prevăzut doar sub placa polistiren extrudat de 5 cm. As dori o izolare completă a fundației folosind cofraje de polistiren de 10 cm pe ambele părți. Credeți că aș putea folosi elementele dvs pt pereți? Se pot îngropa? Sau aveți elemente speciale pt astfel de fundații? Lățimea grinzii de fundare este de 30 cm. Mulțumesc mult!

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 ปีที่แล้ว

      Sunt mai multe soluții, cel mai bine ar fi să ne auzim la un telefon 0756 496 366

  • @costincristian18
    @costincristian18 4 ปีที่แล้ว

    salut., la rusi am vazut asta ei folosesc asta in zone reci unde solul este inghetat tot timpul anului ., cred ca este ideal pt constructi din lemn ... arata foarte bine.

  • @ioan0ara184
    @ioan0ara184 4 ปีที่แล้ว

    Hr.m ,ai dreptate in romania nu primesti autorizatie pt inteligenta,doar pt prostie...

  • @nik5583
    @nik5583 2 ปีที่แล้ว +1

    Polistiren an loc de cofraj si beton an loc de caramida . betonul nu este mai scump ca si caramida?

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +3

      Polistiren densitate 30 kg/MC pentru cofraj, care rămâne izolație termică în continuare.
      Preț cărămidă Porothem 300x250x238 este 10,65 lei/buc pe primul site din căutare x 52 buc/MC = 553,80 lei. Beton la același furnizor, 420 lei/MC, iar ca să fim și mai corecți, probabil ajunge la 480-500 lei/MC cu transport, pompă și aditivi dacă e cazul.
      Ca să mergem cu acest calcul până la capăt, dintr-un MC de cărămidă, realizăm maxim 4 mp de perete cu grosimea de 25 cm de unde rezultă un cost de 138,45 lei/mp perete din cărămidă.
      Dintr-un MC de beton, diafragma de 15 cm, minim acceptat de normativul de proiectare și suficient pentru o clădire P+1-2 ies 6,67 mp perete rezultând costul de 500÷6,67=74,97 lei/mp perete.
      Din experiența mea 138,45 lei/mp preț cărămidă este mai mare decât 74,97 lei/mp diafragma beton, aproape dublu.
      Și nu am luat în calcul mortarul, prepararea lui, manipularea cărămizilor, cofrare stâlpi și centuri, tencuiala, aplicare izolație termică. Ca să facem o comparație corectă până la capăt!
      PS - prin termenul cărămidă, am înțeles blocuri din lut ars, nu BCA, cărămidă nearsă (chirpici) etc., care conform dicționar sunt tot la definiția cărămizii, însă cu care nu cred că e cazul să ne comparăm. :D

    • @nik5583
      @nik5583 2 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM Interesant , eu chiar vreau sa construesc , am sa ma informez mai mult , as vrea sa gasesc metoda cea mai ieftina , am aruncat o privire la , calculator preturi am ramas surprins , la parter este mai scump decat parter , etaj si masarda , eu nu anteleg de ce . la parter nu este nevoie nici de schela si consider ca sa faci doar un nivel este mai usor si mai rapid , eu chiar nu anteleg.

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +2

      @@nik5583 nu este metoda cea mai ieftină, însă este cea mai rapidă și eficientă pentru obținerea unei structuri izolate la standard de casă pasivă.
      Un parter este mai scump decât parter plus mansardă. Să construiești o placă peste parter este mai ieftin decât să construiești fundație. Mai concret, la un parter de 100 mp avem 100 mp de fundație si 140 mp de acoperiș, unde rezultă și un pod inutil. La aceeași suprafață construită, pentru un P+M avem 50 mp fundație și 120 mp acoperiș, iar la mansardă costul pereților este la jumătate.
      Precizez încă odată, nu este o tehnologie ieftină, pentru că nu se pot face "economii" prin ajustarea proiectului ca la o casă clasică, însă economia vine din costul foarte redus al viitoarelor facturi de gaze sau energie electrică. La actualele prețuri ale acestora, casa Izodom, devine în mai puțin de 5-6 ani mai ieftină decât una clasică.

  • @liviufilote51
    @liviufilote51 4 ปีที่แล้ว +1

    noi facem case din polistiren pe fundatie de beton

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      Fundație și pereți din beton armat în cofraje din polistiren care rămân ca și izolație. Nu prea v-am înțeles afirmația, însă cred că asta ați vrut să lămuriți.

  • @kamillobig6579
    @kamillobig6579 3 ปีที่แล้ว

    Jedno co mnie bardzo zastanawia to obciążenie tego podkłatu z styroduru czy styropianu ponieważ stoi na nim cały dom i to zalewany betonem nie jestem fachowcem ale może to osiadać czy to możliwe? Czy są tam jakieś słupy wbite w tę płytę fundamentowąpowtarzam jestem laikiem

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 ปีที่แล้ว

      Jest to polistyren odporny na ściskanie 30 ton na metr kwadratowy, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z producentem Izodom z Polski izodom2000polska.com

    • @kamillobig6579
      @kamillobig6579 3 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM rozumiem bardzo dziękuję

    • @ovidiuflorea8443
      @ovidiuflorea8443 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM kmmm mmmmcverwz

  • @minutzionel
    @minutzionel 13 วันที่ผ่านมา

    pe terenul in panta...se poate?

    • @IZODOM
      @IZODOM  13 วันที่ผ่านมา

      @@minutzionel da, cu un proiect corespunzător există soluții

  • @petricagurlui3372
    @petricagurlui3372 4 ปีที่แล้ว

    casa fara fundatie se poate deplasa la o alunecare de teren, ploaie abundenta, nu mai zic de un cutremur sau un incendiu.

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +4

      Aceasta este parerea multora la prima vedere. Este interesant insa ca ati enumerat aproape toate calamitatile mai mult sau mai putin naturale.
      Pe intelesul tuturor, alunecarile de teren nu afecteaza doar stratul de mai putin de 80-100 cm, adancimea la care se executa de obicei o fundatie, ci un strat de sol mult mai gros, iar aceasta este influentata de obicei de ploi abundente. Deci indiferent de adancimea de fundare, nu are sanse vre-o constructie sa ramana pe pozitie. Poate doar cele executate pe piloni, insa nu este cazul.
      Exemplu: adevarul.ro/international/in-lume/alunecari-teren-catastrofale-momentul-zeci-case-inghitite-pamant-8_5ccd159e445219c57e3b3624/index.html
      In ceea ce priveste rezistenta la incendiu a suprastructurii, care nu are legatura cu fundatia, aceasta este de 120 minute, certificata REI120.
      Pentru cutremure, discutia este ceva mai lunga, insa nu intru in detalii legate de fortele implicate intr-un asemenea fenomen, perioada de colt sau amplitudine ci doar vreau sa va citez din Normativ
      pentru proiectarea structurilor de fundare directă NP 112-2014:
      Partea I - Proiectarea geotehnica a fundatiilor de suprafata
      (2) Din punctul de vedere al proiectarii geotehnice, fundatiile de suprafata se pot clasifica in doua categorii in functie de adancimea de fundare, D si/sau de adancimea relativa de incastrare:
      - fundatii de suprafata directe (...) unde D3,00m
      (2.1) In cazul fundatiilor de suprafata directe, reactiunile laterale ale terenului (frecarea sau rezistenta pasiva) se neglijeaza.
      In traducere libera, daca fundatia este executata la mai putin de 3 metri adancime, solul din jurul cladirii opune o rezistenta neglijabila in cazul unui cutremur fie el si major. Cu alte cuvinte, cladirea nu este ancorata in stratul superficial de 0-100 cm, ci ceea ce o tine pe pozitie este propria ei greutate (aprox 300 tone pentru o locuinta medie) si forta de frecare pe plan orizontal.
      Intr-adevar, este recomandata pozitionarea fundatiilor sub limita de inghet (80-100 cm in functie de zona), de unde si confuzia dumneavoastra, insa aceasta este o alta discutie (strict pe acelasi normativ) si deja am scris cam mult. Ceea ce nu se vede in film este executia unui pat de balast compactat cu grosimea de 100 cm.
      Sfatul meu este insa sa nu practicati sportul national si anume "datul cu parerea", ci sa apelati la serviciile unor profesionisti pentru studiu geo si structura.

  • @sergentul3014
    @sergentul3014 3 ปีที่แล้ว

    Vrem mai multe video să putem avea inspirație ""reclama este sufletul comerțului ""

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 ปีที่แล้ว +1

      La primăvară, la primul șantier din zona București. Am și acum șantiere în lucru la Timișoara și Cluj, însă mai greu cu filmatul.

  • @adalbertfarkas401
    @adalbertfarkas401 ปีที่แล้ว

    Living images

  • @bobbondarul7448
    @bobbondarul7448 2 ปีที่แล้ว

    Bună ziua
    Îmi poate explica cineva avantajele acestei casa în comparație cu una pe structura metalica și învelită cu panouri sandwich?
    Mulțumesc

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +2

      In primul rand materialele Izodom au certificare de la Passive House institute, ceea ce înseamnă ca nu facem experimente pe banii clienților.
      database.passivehouse.com/en/components/details/construction_system/izodom-2000-polska-z-o-o-izodom-complete-passive-system-1160cs02
      In alta ordine de idei:
      - structura metalica plus panouri sandwich (cu tabla presupun) nu am folosit decât pentru hale si depozite, unde nu prea se pune accent pe izolație.
      - nu știu sa existe panouri cu grosime a izolației de 30 cm cum avem la Izodom (sau echivalent coeficient de transfer termic).
      - panourile ieșite in consola sau structura in consola (la streașina de exemplu) va avea punți termice.
      - structura metalica este cea mai puțin rezistenta in cazul unui incendiu (la căldura metalul se înmoaie iar casa se va prăbuși).
      - structura metalica (stâlpi si grinzi) va fi vizibila la interior si trebuie mascata.
      - posibile probleme cu coroziunea in zona tăieturilor si perforării panourilor (ferestre, uși etc.).
      - nu in ultimul rand, structura metalica nu este deloc ieftina (mai ales profile I).
      Daca va hotărâți sa construiți o casa așa cum o propuneți, va ofer asistenta cu plăcere pentru a realiza o fundație izolata așa cum o vedeți in video, cu condiția sa îmi oferiți detalii din timpul execuției, iar apoi sa îmi permiteți sa facem câteva fotografii cu termoviziune in momentul in care va fi locuita.

    • @dancraciun85
      @dancraciun85 2 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM va multumesc pentru raspuns. Se poate realiza proiectul prin Dvs? De la cap la coada?

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว

      @@dancraciun85 vă pot pune în legătură cu arhitecți colaboratori Izodom, cu experiență în sistemele ICF, cu care veți încheia un contract separat pentru serviciile prestate de către ei, deoarece noi nu le putem intermedia, deoarece sunt profesii liberale, special legiferate și autorizate.
      Un alt motiv pentru care nu oferim direct aceste servicii, este acela că nu dorim să obligăm pe nimeni să lucreze cu noi. Veți plăti acel proiect, veți putea alege sistemul constructiv dacă din diverse motive Izodom veți considera că nu se potrivește scopurilor urmărite de dumneavoastră și veți deveni proprietarul acelui proiect.
      De asemenea această relație contractuală proiectant-beneficiar este foarte importantă pentru a putea beneficia de prevederile legii 10/1995 privind calitatea în construcții.
      Noi avem următoarele variante de lucru pe care vi le propun și dumneavoastră:
      1. Alegeți un model de locuință de pe internet și vă facem o ofertă și un calcul estimativ pentru structura izolată la standard de casă pasivă, apoi luați decizia dacă mergeți mai departe pe acest sistem.
      2. Semnați contractul cu arhitectul, se lucrează planurile de arhitectură, iar apoi facem calculul din prima variantă și la fel aveți posibilitatea să decideți sistemul de construire.
      Vă mulțumesc pentru interes, iar dacă doriți mai multe informații, mă puteți contacta la 0756 496 366

  • @StiopAlin
    @StiopAlin ปีที่แล้ว

    Buna ziua. Faceti și la cheie și dacă da, cât este m2 construit cu sau fără materialele dumneavoastra. Mulțumesc

    • @IZODOM
      @IZODOM  ปีที่แล้ว

      0756496366 pe WhatsApp când aveți timp. Nu execut personal construcțiile Izodom, ci folosesc firme/echipe colaboratoare de încredere. Supraveghez însă toate lucrările până la finalizarea structurii izolate la standard de casă pasivă. Dacă mă veți contacta, vă pot oferi mai multe detalii despre modul nostru de lucru și vă pot pune în legătură cu beneficiarii noștri sau pentru a vizita șantiere. De asemenea, vă pot explica de ce nu este bine să cereți prețuri la cheie fără un proiect complet (de obicei există doar proiectul DTAC, insuficient pentru a executa instalații și finisaje). Vă expuneți riscului de a cădea în plasa unor țepari care vă vor promite finisaje de lux la un preț de nerefuzat.

    • @StiopAlin
      @StiopAlin ปีที่แล้ว

      @@IZODOM mulțumesc pentru răspuns!

    • @ionsava1604
      @ionsava1604 ปีที่แล้ว

      Knnnnkknnnnkkkmijhh⅔
      Jbnkmkkj b=
      Ghbh shell
      2jjljliiilluuu8pp81phjhhhnnnb nGHJJJJJMKJJmshjjjńjjjkk1llk4lpdlp

  • @dancraciun85
    @dancraciun85 2 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua. Am cateva intrebari:
    1. Pentru ridicarea peretilor nu este nevoie de sprijinirea "ansamblului' de cofraje pentru a nu se rasturna cand se toarna betonul?
    2. Constructia permite deschideri mari ale ferestrelor?
    3. Aveti sisteme de boiandrugi sau trebuie construite separat prin sustinere si armarea zonei de fereastra?
    4. Este nevoie de acelasi nivel de armare ca la casele pe piloni? Nu cumva ajuta ca este dintr-o singura bucata oferind un nivel autoportanta zidurilor?

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +3

      Bună ziua.
      1. Avem schele metalice reglabile pentru suport vertical. Le puteți vedea și în video.
      2. Sunt posibile deschideri mai mari decât pe sistem cu zidărie.
      3. Având pereții din diafragme de beton armat, nu se realizează un buiandrug clasic, ci doar se armează suplimentar de către ing. structurist.
      4. Se armează conform proiect, care este la rândul lui întocmit doar conform normativelor de proiectare în vigoare. În general iese un procent de armare de 80-100 kg/mc de beton.
      Izodom este doar un sistem de cofraje izolatoare termic, care nu schimbă normativele în vigoare. Dacă "dezbrăcăm" construcția, vom avea diafragme din beton armat și plăci, aproape la fel ca la blocuri. Avantajele majore sunt izolația termică performantă fără punți termice, viteza de construire și costurile fixe. Fără pierderi de materiale, fără costuri ascunse sau neprevăzute.
      Construim în acest moment o casă în Otopeni care va fi certificată de Passive House Institute Darmstadt Germania și care se poate vizita dacă sunteți interesat.

  • @AdrianTap
    @AdrianTap 2 ปีที่แล้ว

    Fain

  • @florinblehan2755
    @florinblehan2755 4 ปีที่แล้ว

    De la asa o anchidere ermetica nu se formează cu timpu condens și mucegai antre beton și polistiren?

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +2

      Închiderea "ermetică" este obligatorie pentru case pasive. Condensul se formează pe suprafețe reci, ceea ce nu există într-o casă Izodom unde izolăm integral și fundația. Asta în condiții normale, adică umiditate 40-60%, mai mult fiind dealtfel un microclimat nesănătos și nici nu există surse într-o locuință care să genereze un procent mai mare.
      În ceea ce privește însă această umiditate în exces în cazul în care există (mai mult din exterior pe timp ploios/cețos), o rezolvă și o reglează cu succes centrala de ventilatie cu recuperare de căldură.
      Deci mucegai și condens găsiți mai repede în casele clasice (pot fi ele și mai puțin ermetice, adică să "respire" prin fisuri), decât într-o locuință Izodom.
      Promit ca la următoarea construcție să instalez un sistem de monitorizare temperatură/umiditate și să fac publice măsurătorile.

    • @florinblehan2755
      @florinblehan2755 4 ปีที่แล้ว

      @@IZODOMmulțumesc și aștept noi prezentări

  • @i_dentic6532
    @i_dentic6532 3 ปีที่แล้ว

    Super

  • @mihaelajigoranu5987
    @mihaelajigoranu5987 ปีที่แล้ว

    🙏❤️😍😘👍🥰🙏

  • @popaileana2236
    @popaileana2236 4 ปีที่แล้ว

    ADEVARAT❤🧠🙏👑👑🧤🧤🌍

  • @ovbaliban1116
    @ovbaliban1116 3 หลายเดือนก่อน

    deci se poate in romania asa?

    • @IZODOM
      @IZODOM  3 หลายเดือนก่อน

      Da, avem mai mult de 100 construcții realizate, toate cu proiect semnat de verificator autorizat.

    • @mircea67670
      @mircea67670 หลายเดือนก่อน

      dar ce este asa deosebit ? Tehnologia asta este de ani buni pe piata , desi nu este decit o casa din beton izolata cu polistiren . Material inflamabil . Extrem .

    • @IZODOM
      @IZODOM  หลายเดือนก่อน

      @@mircea67670 deosebit este că obținem case pasive cerrificate, adică o calitate superioara la un cost apropiat de cel al unei construcții clasice. Tehnologia se folosește în toată lumea din anii '60 și au fost construite milioane de metri pătrați în acest mod. Materialele sunt ignifugate, însă înainte de izolația care se află în spatele unui strat de beton și de tencuială, vor arde cu succes toate obiectele și mobilierul din plastic și lemn din locuință. Recomand execuția instalațiilor cu persoane calificate/autorizate și utilizarea cu responsabilitate a focului deschis, iar astfel riscul de incendiu va fi redus la zero.

  • @dumitrubaluta7058
    @dumitrubaluta7058 4 ปีที่แล้ว

    s-a turnat beton in acea fundatie fara nici un pic de armetura

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      Observație corectă, iar dacă citiți și explicația videoclipului, vă lămuriți și de ce nu s-a pus armătura.

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

    Pe o astfel de fundatie as merge, daca structuristii zic ca e ok, da in sus parca tot pe clasic as merge :))))

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      Merge și așa, dar de ce pereții în sistem clasic? Ca să mă chinui să inventez izolații aplicate cu Dorel?:)

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM probabil din lipsa de exemple, informare, teama... :)

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac Pereții sunt diafragme din beton armat, două etaje de bloc așezate pe sol... în vest se construiește cu ICF din anii '60 de când BASF a inventat polistirenul și implicit aceste cofraje. Vă invit însă pe un șantier ca să vă convingeți, plus că îmi plac provocările:)

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM cele mai vechi case in Romania pe acest sistem, cati ani au?

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac De ce din România? Nu mai scoatem și noi capul să ne uităm pe la vecini, poate au ceva mai simplu și mai bun?
      Nu încerc să conving fanii altor sisteme, fiecare își face casa cum știe și cum dorește, doar le recomand să se informeze din cât mai multe surse.

  • @utzdeac
    @utzdeac 2 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, ati zis ca aveti ceva case in derulare si le documentati? Nu ati reusit?

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +1

      Bună ziua. Nu am dorit să exprimăm doar punctul nostru de vedere care ar putea fi considerat partinic (sunt destui care fac așa zise documentari pe bani pentru diverse tehnologii). Cine a fost interesat, a venit pe șantier, ceea ce consider că poate fi mult mai relevant decât o filmare la o locație pregătită în prealabil.
      Avem însă primele 3 episoade pe blogul unui client care își dorește să obțină și certificare pentru casă pasivă. Până acum calculul PHPP, a confirmat posibilitatea obținerii acestei certificări fără a adăuga sisteme care să compenseze pierderile de energie. Deci până acum suntem sub 15 kW/(m2a) doar cu ajutorul izolației oferite de sistemul Izodom, ferestre Barrier phz 100 și ventilație de la Atrea. Toate au deja certificat pentru componentă de casă pasivă de la Passive House Institute Darmstadt Germania.
      Cu scuzele de rigoare vă invit să urmăriți blogul beneficiarului la adresa caseicf.wordpress.com/2022/09/13/zidaria/
      Vă asigur că nu va fi nimic cosmetizat, ci doar realitatea de pe teren văzută prin ochii clientului.

    • @utzdeac
      @utzdeac 2 ปีที่แล้ว +3

      @@IZODOM nu toata tara poate veni pe anumite santiere, dar eu pot sa vad un video si sa imi fac o idee sau sa mai invat cate ceva.

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +1

      @@utzdeac Încă odată scuze pentru această lipsă. Vom posta toate informațiile despre cum să obțineți o casă pasivă simplu, eficient și la un cost optim după ce terminăm această casă din Otopeni. Până atunci vă rog să urmăriți blogul beneficiarului. Mulțumesc pentru înțelegere.

    • @BaleaAdy
      @BaleaAdy ปีที่แล้ว

      @@IZODOM am aruncat o privire peste blogul mentionat si as avea o intrebare, cum de nu s-a folosit sistemul de polistiren din video pentru izolatia/cofraj la radier? nu se gaseste la noi?

    • @IZODOM
      @IZODOM  ปีที่แล้ว

      @@BaleaAdy este disponibil, îl putem livra, se lucrează mult mai ușor, însă este mai scump decât varianta din blog. În rest au aceleași caracteristici în ceea ce privește izolația termică și rezistența la compresiune. Concluzia este că nu îl folosesc pe cel original, deoarece mi-am propus (și reușesc) să obțin casă pasivă care se poate certifica, la un cost asemănător cu cel al unei construcții clasice, iar aceasta se poate verifica la casa pasivă în curs de certificare din Otopeni.

  • @andreibucur1639
    @andreibucur1639 4 ปีที่แล้ว

    Cat ar costa o casă de 100 mp,, la roșu '' .Fundație +pereți

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว

      Buna ziua. "La rosu" dar si cu izolatie pentru casa pasiva, pretul se situeaza intre 150-180 euro/mp materialele (cofraje Izodom, beton si armatura. Poate fi executata de echipa/firma angajata de dumneavoastra sau cu echipe colaboratoare Izodom la pretul de 50-60 euro/mp.
      Aici puteti gasi un calculator de preturi, insa contine sistemul complet, inclusiv izolatia pentru acoperis:
      izodom.ro/calculator-preturi/

    • @andreibucur1639
      @andreibucur1639 4 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM sunt din Piatra Neamț e cam greu pt consultanță tehnică dar si de transport

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +1

      @@andreibucur1639 Nu este o problemă, deoarece etapele sunt puține și scurte. Dacă aveți un muncitor care să știe să lucreze fier și să citească un plan, restul este simplu. Sau vin acolo la începutul fiecărei etape sau îmi trimiteți foto/video din timpul montajului. Nu se strică nimic dacă se greșește ceva pentru că se poate demonta și reface. Bineînțeles doar înainte de turnarea betonului. Dar putem găsi destul de usor muncitori care au lucrat cu Amvic în zonă.

    • @andreibucur1639
      @andreibucur1639 4 ปีที่แล้ว

      @@IZODOM un catalog cu elementele de lego unde găsesc

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +1

      @@andreibucur1639 izodom.ro/catalog-produse/
      Sau îmi puteți da un mesaj la numărul de telefon 0722430976 și vă pot trimite mai multe informații.

  • @florin-emilrugina1238
    @florin-emilrugina1238 4 ปีที่แล้ว

    Cît ar costa elementele pt fundație și placă la o suprafață de 120 mp. Așa aproximativ?

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +5

      Pentru un teren normal este aproximativ 80 euro/mp. Bineînțeles, pentru o locuință eficientă economic, nu doar energetic, vă sfătuiesc să optați pentru varianta parter+mansardă înaltă. Astfel, suprafața fundației se reduce la jumătate, iar impactul costului acesteia va fi 40 €/mp de suprafață construită desfășurată.

  • @Hunter-yj2pk
    @Hunter-yj2pk 2 ปีที่แล้ว

    Iti construiesti casa pe polistiren?raman la fundatie din beton…

    • @IZODOM
      @IZODOM  2 ปีที่แล้ว +4

      Asa am zis si eu in urma cu 12 ani, când am văzut pentru prima oara in Germania si Belgia acest tip de fundație. După ce am discutat cu specialiști in structuri, am descoperit ca este doar chestie de percepție, iar germanii care fac aceste fundații din anii 70, nu ne sunt chiar așa inferiori cum le place unora dintre conaționali sa ii considere.
      Pentru a nu crea confuzie, mai precizez încă odată ca, spre deosebire de acest film, in Romania se armează toate elementele (radier, pereți, placi), iar totul este in conformitate cu normativele romanești in vigoare . Izodom nu vine sa modifice sau sa eludeze aceste norme de proiectare, ci oferă doar cofrajele, care ulterior rămân ca un termosistem foarte eficient.
      Inca o informație foarte relevanta, acest polistiren utilizat sub radier, are coeficientul de rezistenta la compresiune >300 kPa/mp (30 tone/mp, o locuință P+E nu depășește 25 tone/mp), iar alte tipuri, ajung la peste 700 kPa. Daca studiați de curiozitate un studiu geotehnic, o sa constatați ca doar in puține cazuri rezistenta la compresiune a solului ajunge la aceasta valoare de 300kPa/mp.
      Deci, cum spuneam, este vorba doar de percepție si obișnuință. Va mulțumesc.

  • @chiranagheorghitaeugeniuth98
    @chiranagheorghitaeugeniuth98 ปีที่แล้ว

    da. foarte tare. ne ducem cu 100 de ani in urma cind nu se arma betonul.

    • @IZODOM
      @IZODOM  ปีที่แล้ว

      Am precizat în descriere că filmarea este din Cehia unde nu este zonă seismică, deci nici nu se armează. În cazul nostru, respectăm întocmai proiectul de rezistență. Vă invităm pe un șantier să vă convingeți.

  • @danieldragulin6621
    @danieldragulin6621 ปีที่แล้ว

    Și doamne ferește sa îți apară tasari inegale ale terenului de fundare sa vezi ce frumos îti crapă toată casa și te uiți ca nu ai ce sa ii faci

    • @IZODOM
      @IZODOM  ปีที่แล้ว +8

      Aveți o specializare în domeniu sau doar vă dați cu părerea?
      Totuși pentru că păreți îngrijorat, la o casă cu sistem de fundare pe grinzi la adâncimea de îngheț, dacă terenul nu este omogen pot apărea tasări diferite, însă dacă se respectă regulile și se face verificarea terenului de fundare conform NP 074-2007 aprobat prin ordinul 128/2007, această situație poate fi preîntâmpinată.
      Mai mult decât atât, în cazul tipului de fundație prezentat în video, se testează straturile suport pentru determinarea gradului de compactare. Ce test se face în cazul fundațiilor pe grinzi?
      Iar ca să nu ne mai lungim, studiați Eurocodul referitor la proiectarea fundațiilor și discutăm ulterior dacă mai avem ce. Poate o să vă dezamăgesc, însă românii nu sunt nici cei mai frumoși, nici cei mai deștepți, nici nu au inventat apa caldă.

    • @incineratorplayer5257
      @incineratorplayer5257 ปีที่แล้ว +1

      fa-ti casa cu dumnezeu atunci sa nu-ti apara tasari

    • @acsiata
      @acsiata 8 หลายเดือนก่อน

      @@IZODOM Romanii construiesc in functie de particularitatile din Romania, in Cehia e alt regim seismic deci automat alte tehnici. Cu mare placere as evita TONELE de armatura folosite la casa daca s-ar putea..

    • @IZODOM
      @IZODOM  8 หลายเดือนก่อน +1

      @@acsiata sunt proiectate și construite conform normativelor din România. Cantitatea de oțel (fier) nu este decât cu 10-15% mai mare decât în cazul unei case din zidărie cu structura din beton armat, adică 500-1000 kg.

    • @stefancelmare3920
      @stefancelmare3920 6 หลายเดือนก่อน

      ​@@IZODOMdespre incastrarea construcției în terenul de fundare, ce ne puteți spune?

  • @olimpiuandrone7173
    @olimpiuandrone7173 4 ปีที่แล้ว

    Fain sistemul, am proiectat o casa asa, sta foarte bine si clientii multumiti. Elementele de fundatie sunt EPS sau XPS? E o dilema personala la care nu ii gasesc raspuns concret, majoritatea recomanda XPS in contact cu solul, din prisma faptului ca va absorbi mai putina apa in raport cu volumul lui. Corect si adevarat, insa apa aborbita de acesta nu pre mai iese, pe cand EPS permite si uscare. Dilema se adanceste deoarece am studiat si Sundolit F-sokkel care e un sistem asemanator marketat in danemarca care este EPS si acolo nu ii e nimanui frica ca acesta se va imbiba cu apa.... Ce imi scapa oare?

    • @IZODOM
      @IZODOM  4 ปีที่แล้ว +3

      Buna ziua. Materialul pentru fundatie este in principiu EPS, insa este definit de producator (BASF) sub denumirea de Peripor®, ca fiind "Foams producible with particularly low water absorption in immersion and diffusion testing" , deci se comporta ca un XPS dpdv al rezistentei la compresie, insa cu un mic grad de absorbtie a apei. Desi nu va fi in timp afectat de aceasta apa pe care ar putea sa o absoarba, Izodom Polonia recomanda instalarea unei folii cu rol hidroizolator intre stratul de pietris si aceste elemente pentru fundatie (mai mult pentru a elimina efectul de capilaritate pe la imbinari), iar daca se dorestese, se mai poate pune inca un strat intre aceastea si beton (pe fundul cofragului rezultat).
      Dar pentru ca are o absorbtie foarte mica de apa si nici nu este afectat de aceasta, probabil de aceea nu isi face nimeni probleme.

    • @ionpreda9763
      @ionpreda9763 3 ปีที่แล้ว

      Nu