Başkası Olma, Kendin Ol - Olmaz Öyle Saçma Şey Z - İlker Canikligil - S04B04

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 30 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 688

  • @taylanb
    @taylanb 4 ปีที่แล้ว +376

    Geoffrey cok iyi ya. programin akisina cok katki sagliyor, tam bir jr canikligil : )

  • @bayyedi
    @bayyedi 4 ปีที่แล้ว +230

    Fotoğrafçılık ve kameramanlık okudum premiere proyu kendim öğrendim, retouch kendim öğrendim, ISO, enstantane, diyaframı kendim öğrendim. Hani diyorsun üniversitede ekipman olur öğrenirim o da yok. TH-cam'da daha çok şey öğreniyorum. Akademisyenlerin hiçbiri bilmiyor. Mezun oluyorsun iş veren sanıyor ki İlker Canikligil'in asgari ücrete tabi versiyonu. Ulan 13 yaşındaki TH-camr Amerikalı çocuk benden daha fazla ekipman görmüştür, bilgisi vardır.

    • @engerek3024
      @engerek3024 4 ปีที่แล้ว +23

      Halihazırda bir üniversitede sinema yüksek lisans öğrencisi olarak bu söylediklerini tamamiyle onaylıyorum. Üniversitede profesörlük yapan hocaların çoğu - aralarında özel bir iki kişi çıkabilir diye tümü diyemedim - teknolojiden bihaber. Bilim insanı değil tam bir memur kafasıyla çalışıyorlar. After Effect, Nuke, Cinema 4D, Premier Pro vs. emin olun isimlerini bile ilk kez duyanlar var. Bilgisayarı bile açarken zorlanan hocalar var ki bu gözler gördü bunları. O nedenle topu taca atarak daha sanatsal, böyle daha az efektli yani daha basit alanlarda at koşturma çabasındalar. Ana akımda iş yapmak isteyenlere de nefretle bakıyorlar. İlker CANİKLİGİL'in bizler bu işi yapamayız yorumuna sonuna kadar katılıyorum.

    • @snnygn9908
      @snnygn9908 4 ปีที่แล้ว +3

      Sonuna kadar Doğru sözler

    • @Emirse
      @Emirse 4 ปีที่แล้ว +7

      Akademisyenlerin ozel sektorde tutunamayıp memur oldukları düsünüyorum

  • @MPresheva
    @MPresheva 4 ปีที่แล้ว +206

    Stilizasyönu iyi anlattın.

    • @flu
      @flu  4 ปีที่แล้ว +63

      Tesekkurler kralim

    • @esendemir1103
      @esendemir1103 4 ปีที่แล้ว +4

      Kral dururken başkasına anlatmak düşmez🤴🤴🤴

    • @mehmetcancakrkaya5639
      @mehmetcancakrkaya5639 4 ปีที่แล้ว +8

      @@esendemir1103 Kraldan çok kralcı

    •  4 ปีที่แล้ว

      @@flu ben de tam krala bak diye düşünmüştüm

    • @alibugra1262
      @alibugra1262 4 ปีที่แล้ว

      Umarım koşullar yakın zamanda düzelir de sizinle de bir içerik görürüz kralım.

  • @toprak3584
    @toprak3584 4 ปีที่แล้ว +279

    Hocam sizin, Emrah Hoca ve Yalın Alpay'ın da etkileriyle şirketimizde kurumsallaşmaktan bir süre önce vazgeçtik. Daha tuvalet eğitimi olmayan adam bile var şirkette, nereye kurumsallaşıyosun anasını satiim. 2 senede 734 kere ihale kanunu değişen ülkede ben nasıl kurumsallaşayım? O yüzden biz de kendi yolumuzu bulmaya, habitatımıza uygun adımlar atarak verimli hale gelmeye çalışıyoruz artık. Uzun metrajlı filminiz olmamasına rağmen ufuk açtığınız için size teşekkür etmek istedim hsahashah.

    • @blyat7276
      @blyat7276 4 ปีที่แล้ว

      "2 senede 734 kere ihale kanunu değişen" rakam sallamasyon herhalde, umarım :/

    • @toprak3584
      @toprak3584 4 ปีที่แล้ว +15

      сука Blyat Google’dan öğrenebileceğiniz şeyleri bana sormayın arkadaşlar. Olaylara biraz geniş bakın ya, lütfen :)

    • @blyat7276
      @blyat7276 4 ปีที่แล้ว +2

      @@toprak3584 soru yokki

    • @fragstja3231
      @fragstja3231 4 ปีที่แล้ว

      @@toprak3584 Soru sormamışki...

    • @alidurmaz6946
      @alidurmaz6946 4 ปีที่แล้ว +1

      @@blyat7276 değil.

  •  4 ปีที่แล้ว +83

    "Bilgiyi uygularsan büyürsün, paylaşırsan efsane olursun." Kutadgu Bilig

  • @ugur8816
    @ugur8816 4 ปีที่แล้ว +35

    Altı ay kadar önce İsveç'in bir kasabasına tasindik beni en çok şaşırtan şeylerden birisi adamların yaptıkları her iste inanılmaz detaycı düşünmeleriydi, örneğin adamın ufacık bir bahçesi var cimleri biçecek kulaklığını takıyor özel elbise giyiyor cim biçme traktörüne biniyor öyle başlıyor bu özen her alanda hakim imkânım olsaydı görsel olarak destekleyebilseydim daha iyi açıklayabilirdim.

  • @talafranga327
    @talafranga327 4 ปีที่แล้ว +138

    Geoffrey ye "sen iyi yapıcaksın ama" derkenki o umudu

    • @esma5366
      @esma5366 4 ปีที่แล้ว +1

      @Donald John Trump 21

    • @reohd8764
      @reohd8764 4 ปีที่แล้ว +1

      Konyalı geofrey

    • @kkaae8284
      @kkaae8284 4 ปีที่แล้ว +1

      Garanti olsun diye gördüğünüz bütün -ki ve -de eklerini ayırmayın.

    • @talafranga327
      @talafranga327 4 ปีที่แล้ว +1

      @@kkaae8284 teşekkürler dikkat edicem

    • @es9725
      @es9725 4 ปีที่แล้ว

      @@reohd8764 oha cidden mi ? Keşke yüzünü gösterse

  • @pulsusparvusettardus6828
    @pulsusparvusettardus6828 4 ปีที่แล้ว +39

    21 yaşındasın yönetmen olmuşsun “az para kazanıyorum” diyorsun. Oğlum sen kimsin ya😂😂 senin yönetmen olabilmen bu ülkede bir şeylerin yolunda gitmediğini göstermiyor mu 👊🏻🤣 harika👏🏻👏🏻👏🏻

  • @HayrullahM
    @HayrullahM 4 ปีที่แล้ว +83

    "İlker Canikligil, Flu TV'de yargı dağıtıyor" ve biz, ön gösterimine davet edilmişiz. Teşekkürler Flu TV!

  • @ionia-life
    @ionia-life 4 ปีที่แล้ว +23

    Size "kendini beğenmiş, sadece eleştiren ama üretmeyen, vb." eleştirileri yöneltenlerin psikolojisini anlayabiliyorum. Ülkemizde işinin uzmanı, bildiğini paylaşan, durumun niteliğini tüm çıplaklığı ile ortaya koyan herkese bu tepkiler verilir. Çünkü ne yazık ki kültürümüz ve eğitim sistemimiz kendini ve gerçeği olduğu gibi kabul etmeme üzerinedir. Sizin gibilerin gerçeği şak diye göstermesi pek çok kişi üzerinde şok etkisi oluşturmakta. Halbu ki sizin gibilerin artması çok önemli... Sizin gibilerin her zaman cesaretli olması çok önemli... Değişimin belki bir kıvılcımı olabilir... Çok kaliteli, mütevazi, saf, nötr ama bilgi yoğunluklu videolar yayınlıyorsunuz. Tebrik ederim. Pek çok kişi, durumun yalın fotoğrafını ortaya koyuşunuzu "sürekli eleştiriyor" şeklinde algılıyor olsa da aslında, belki de hiç bir zaman yapamayacak olan bende bile inanılmaz şekilde kısa film yapma isteği oluşturuyorsunuz. Verdiğiniz bilgileri doğru anlayan ve dikkat eden, denemekten korkmayan herkes yapabilir ve deneyim edinmeyi amaçlarsa başarabilir demek istiyorsunuz. Yani büyü yok! Akıl, bilgi, çaba ve deneyimlemek ve tekrar denemek var diyorsunuz. Bu mesaj çok ama çok anlamlı ve değerli... Çok teşekkürler... :)

    • @gonullu
      @gonullu 3 ปีที่แล้ว

      Bizim kültürümüzde bir işi eleştirdiğinizde, o işi yapan kişi eleştiriyi kendi üstüne alınıyor. Sanki adamın kendisine küfretmişsiniz gibi bozuluyor. Oysa öyle değil, senin şahsına bir şey söylemiyorum halbuki, bu yaptığın işin daha iyi olması için düşüncelerimi paylaşıyorum. Aslında anlasa ortaya koyulan katkıyı, teşekkür eder, "ben bu açıdan bakmamıştım, ben öyle görmemiştim, teşekkür ederim. Bunlara dikkat edeceğim bundan sonra" der. Ya da "Sen öyle diyorsun ama ben bu eleştirine katılmıyorum. Bu konuda benim yaklaşımım şuydu, ben şunu hedefledim o yüzden böyle yaptım" diye kendi yaklaşımını savunur. Eleştiriyi doğru anlayan, kendisini geliştirmek için kullanan çok az insan vardır sanırım toplumumuzda...

  • @cihanmanga7360
    @cihanmanga7360 4 ปีที่แล้ว +28

    "Ben Türkiye'de hiç kimsenin söylediğine inanmıyorum." Sözü efsane 😂 Bir de, dediğiniz gibi her evin yola uzaklığı farklı.Estetik kaygımız eksilerde 😃

  • @elifaktas9188
    @elifaktas9188 4 ปีที่แล้ว +125

    ne kadar haklı olursanız olun cümleye "Türkler" diye başlayınca direkt olarak sinirleniyor insanlar. Daha ne dendiğine bakmadan eleştireni küçümseyip eleştiriyi eleştirmek diye bir şey var bizde, enteresan.

    • @denizyldrm801
      @denizyldrm801 4 ปีที่แล้ว +19

      @Yarım Limon Oradaki Türkler ifadesi, Türkiye içerisindeki ortak kültüre maruz kalıp onu benimseyen insanları temsil ettiği yani etnik kimlik olmadığı için bu durumun ırkçılık olarak değerlendirilmesini hiçbir koşulda anlaşılır bulmuyorum. Bence tepki gösteren insanların bu tutumu hangi açıdan bakarsan bak yanlış.

    • @rebulmen
      @rebulmen 4 ปีที่แล้ว

      Sinirlenirler tabi! Ulan herif tesisatçısından, fayansçısına türkler diye başlayıp gömdü de gömdü amk! Sinema sektörünün içindeysen ve kötü olduğunu düşünüyorsan, yapılamadığını, "türklerin" yapamadığını düşünüyorsan halktan biri olarak eleştirini yap eyvallah! Zaten bu zamana kadar bir sik yapamamış biri olarak eleştirmen demem bu şahsa! Lakin her sektörde koskoca bir halkın eksik olduğunu kim olarak dile getiriyor? Yasadıgı kötü tecrübelerden bile yola çıksa bu nasıl bir genellemedir? Siz de bu aveli haklı bularak nasıl sacmaliyorsunuz farkında bile değilsiniz. Bence bi siktirin gidin, işini iyi yapan insanları sikimsonik bir videoda gömeceğimize önce kendi işinizi iyi yapın!

    • @justyaxin
      @justyaxin 4 ปีที่แล้ว

      ilk 7 kelimesini okudum yorumun aha bi milliyetçi aşşağılanmayı (gerçek yerini hatırlamayı değil bak, aşşağılanmayı) kaldıramamış, çıkışıcak dedim
      Sonra kalan kelimeler geldi falan düzeldi algı
      Bişey de fark ettim artık paranoya üyesiyim, istemsizce ürktüm bunlardan buraya da gelmiş diye
      Bir şeyi dinleyip cevap verin, belki eleştirisi yapıcıdır, sana hatanı gösterir GERÇEK kaliteni gösterir
      Ekleme:Gelmiş zaten

  • @volkanozzkan4464
    @volkanozzkan4464 4 ปีที่แล้ว +56

    Hocam Z serisinin en iyi videosu olmuş.Cefri de iyi açılmış buarada:)

    • @sebnemcan9613
      @sebnemcan9613 4 ปีที่แล้ว +1

      600 yıldır İstanbul bizim mülkümüz fakat İstanbul’da yaşayanlar arasında üç kuşak İstanbullu bulamayız. Fatih’ten beri İstanbul’da yaşayanlar var mı ve nerdeler

  • @Nebuch
    @Nebuch 4 ปีที่แล้ว +121

    TH-cam'a nasıl video çekileceği ile ilgili teknik bilgi batıda da sürekli gelişiyor. Bu açıdan ülkede bugün dijital mecralar için seri video çekmeyi öğrenen ekipler (mesela siz) er ya da geç dünya sahnesinde değerlenecektir bence. Birçok oyuncağınız var, görüyorum stüdyonuzda. Bu oyuncakların hangileri TH-cam çekenler için hesaplı, hangileri ile yeni bir görüntü verilebilir, bunları daha konuşmaya başlamadık bile.
    Bir de ne zaman artık konuşan kafaların videoları başka şeylere dönüşecek bilmiyorum. Tüm bunları ekleyince, varsın film yönetmeni çıkmasın buradan. Orta vadede dijital video yönetmenlerinin değerinin çok daha artacağını düşünüyorum.
    Not: Geçen gelecektim yanına da randevum vardı, ben çevredeyim hep başka zaman rastlaşırız dedim. ^_^

    • @cenksidarsen3696
      @cenksidarsen3696 4 ปีที่แล้ว

      Ustad haklisin aslinda uzun bir seri olursa zaten sadece bu isi kaliteli yapmak isteyenler bakar ogrenir oradan icerikle ugrasmayan goruntuyle de ugrasmaz hocanin mantigina da uygun bir oneri Yani ilker hocanin dijital medya yonetmenligini ayrintili bit sekilde anlatmasi cok yararli olur

  • @1KingsVideo
    @1KingsVideo 4 ปีที่แล้ว +21

    Mustafa 7'nin 3 maddesi 2'ye indirilmiş. Güzel sansür :)

  • @3cizgi
    @3cizgi 4 ปีที่แล้ว +7

    arkadaş doğru söylemiş. sinema aslında bütün disiplinlerin ( resim - heykel - müzik - edebiyat - mimari) bir arada olduğu komplike bir eserdir. bunlara hakim olmayan sinema üreticisi ve tüketicisinin olduğu yerden iş çıkmaz. tek tük anca

  • @jakoben1907
    @jakoben1907 4 ปีที่แล้ว +10

    Türkler kendini beğenmiyor değil hocam kendini çok beğeniyor, Emrah hoca bir keresinde olmak istemiyoruz olmuş olmak istiyoruz demişti, valla çok doğru söyledi. Berberinden minibüs şoförüne soralım kalp ameliyatı yapabilir misin diye, yapamam diyen çok az çıkacaktır ama muhtemelen elindeki işi doğru düzgün yapamıyordur. Herkes olduğu için bizim ülkede birilerinin gerçekten bir şey olması çok zor.

    • @ronmaren4135
      @ronmaren4135 4 ปีที่แล้ว

      Londrada Beşiktaş maçını izleyebilmek için Trabzonlular Lokaline gittim, masada okey oynayan 4 kişinin yanına oturdum maçı izliyorum. İçeri biri girdi Havalandırma Tesisatından anlayan var mı dedi? Aynı anda masadakilerin hepsi ben anlarım dedi. Hiç unutmuyorum :) Türkler hiç bir şey olamayıp Her şey olabilen tek millettir

  • @mustafauysal5069
    @mustafauysal5069 4 ปีที่แล้ว +16

    M U S T A F A S E V E N İ A R A

  • @yasemin33208
    @yasemin33208 3 ปีที่แล้ว +2

    Çünkü Türkler hobileri için harcanan parayı fuzuli görüyor...
    Yağlıboya almak yerine bir yerlerde yemek yemek sanırım daha cazip geliyor..

  • @erhangucel
    @erhangucel 4 ปีที่แล้ว +23

    Yahu baştan sona her cümlenin sonuna kadar doğru olduğu başka video görmedim. Her cümlesine "yahu cidden!!" diyerek katılıyorum, hepsini quote'layıp yazmak istiyorum ama paragraflar alır.
    Mekanların estetiksiz oluşundan, teknik konuları zerre bilmememize; ışıktan anlamamaktan framing yapamamamıza kadar...
    Nasıl çözülür? Bence, yeni jenerasyon filmmaker'lardan "bazıları" temelleri doğal olarak öğrenerek kendi işlerini yapacaklar. Neden Color Grading var, sound mixing neden çok önemli, stilizasyon'un hikaye akarımında, duyguları körüklemedeki önemini kavradığında ortaya iyi şeyler çıkacak.
    Plato Film okulundaydım, hiçbir öğretmen işi bilmiyordu ki ordaki öğrencilere bulaşsın bu zevk, istek ve en önemlisi bilgi. Bunu söylediğimizde ismimiz "hollywoodçu" oluyordu.

  • @derberker
    @derberker 4 ปีที่แล้ว +30

    Konuya bir pazarlama akademisyeni olarak yaklaşacağım, biraz da tiyatro sosu olacak.
    Tiyatro tarihinde dönemlerde tarih öncesi de bulunur. Bir iletişim yöntemi olarak ortaya çıktığı düşünülen tiyatro, toplumsal ve bireysel aktiviteleri anlatmak için kullanılmış. Yani ava gidiyor insan, avladığı hayvanı ve davranışlarını aktarıyor. Hem işlevi hem de eğlence tarafı var. Ve tiyatro aslında bu yönüyle taklitle başlıyor; insan hayvanı da taklit ediyor, diğerlerini de. Taklit ederken nesneler de kullanıyor ve iletişimi güçlendiriyor. Atıyorum hayvan postlarını, kemikleri vb. kullanıyor. Taklitle başlayan bu dil sonrasında gelişiyor, çeşitleniyor.
    Taklit yeni ürün geliştirme konusunda da mevcut. Taklit, o know-how'a ulaşmak için bir yöntem. Çinliler tersine mühendislik konusunda gayet iyidir; Türkler de fena değildir. Ama Türkler, o ürünü tekrar üretmenin ötesine geçme konusunda isteksiz. Çinliler uzun yıllar büyük markalara ürettiler, kendi üretim avantajlarını kullandırmak için know-how transferini zorunlu kıldılar ve sonrasında kendileri de dünyanın en önemli ürünlerini üretmeye başladılar. Hatta 5G iletişim tipinin öncüsü tamamen Çinli şirketler oluyor. Huawei ve Google çatışması bile böyle bir savaşın sonucu.
    Taklit sonrasında süreci özgünlüğe yöneltmesi, kişinin o bilgiyi özümsemesiyle ve yeni bir bilgi üretmesiyle sonuçlanır. Ama bizde nereden yerleştiği bilinmez bir ezbercilik var ve o bilginin ötesi yokmuş gibi davranıyoruz. Halbuki bilgiler beyinde de birbirleriyle bağlanır, yeni bilgiler ve algılar oluşur. Thesaurus denilen sözcük derlemeleri de böyle bir ağa benzer. O bilgilerden yeni bilgi, bu konuda da öğrenilenler ve tecrübe edilenlerle yeni tarzların gelişmesi gerekir. Ama olmuyor, Türkler film çekemez sonucuna gidiyoruz ve Türkler marka üretemez sonucu da bizden geliyor.
    Neresinden ele almak gerekir bilemiyorum. Bizde hatanın çok ciddi eleştiriye maruz kalması nedeniyle insanlarda riskten kaçınma gibi hatadan kaçınma eğilimi oluyor herhalde. Halbuki hataların öğreticiliği, yeni şeyler denemek özellikle sanat açısından oldukça önemli. Üretimde de hataları küçük boyutta yapmak vardır; uçak ticari uçuşlara geçince olacak hatalarla değil öncesinde hatalarıyla üretilir, son ürün hatasız olmak zorundadır. Sanat öyle de değil. Çok ünlü yönetmenlerin çok kötü filmleri de var. Apple örneğine gelirsek Apple da tak diye buraya gelmedi. 1984'te Microsoft'a savaş açar gibi yaptığı ikonik reklam sonrasında birçok sorun da yaşandı. Steve Jobs kendi kurduğu şirketten kovulmuş bir insan. Apple hâlâ da hata yapıyor ama hatalarıyla öğreniyorlar.
    Velhasılıkelam, vasatlığı kabul etmeden eleştirmeye devam etmek zorundayız. Ve bu eleştirinin olumlu bir şey olduğunu da anlatmak zorundayız. Etnosentrik olalım ya da olmayalım, vasatlık sırf bizden diye kabul edemeyiz. Mimari tarafın sıkıntıları mâlum; Mimar Sinan usta mimar ama 2000'li yıllarda hâlâ onun yaptığı camilerin ucuz küçük kopyaları yapılıyor. Onlar Mimar Sinan yaptığında, o boyutta olduğunda, o kalitede ve o zamanda güzeldi. Şu an kubbesi alüminyum kaplı bir sürü cami var. Oradan hem estetik algısındaki eksiklik ya da bunun olmaması ve bir taraftan da maliyet odaklı müteahhit kafasına kadar gidebiliriz. İnsanlar daha hâkim ihtiyaçlarını karşılamadan entelektüel ihtiyaçlarını önemseyemiyor diyebiliriz. Millet aç aç, kısaca bu.

    • @onurkilec4963
      @onurkilec4963 4 ปีที่แล้ว

      Keske vasat olsaydik,

    • @lilyum3320
      @lilyum3320 3 ปีที่แล้ว +1

      Hocam o kadar haklısınız ki insanlar daha temel ihtiyaçlarını gerçekleştiremiyor kendilerini nasıl gerçekleştirsinler.

  • @safaktaner2853
    @safaktaner2853 4 ปีที่แล้ว +11

    Işığın en iyi öğrenilebileceği yerlerden biri bence Heykel atölyesidir...

  • @orhank.4813
    @orhank.4813 4 ปีที่แล้ว +22

    Hayatımda gördüğüm en sempatik ukala bu adam 😀 seviyoruz hocam 😀

  • @Deli000Dumrul
    @Deli000Dumrul 4 ปีที่แล้ว +12

    Hocam belki alakasız bulacaksınız fakat gün boyunca türklerin estetik algısıyla ilgili dediklerinizi düşündüm...ve savunmak adına değil ama halı sanatını, çinicilik,ebru sanatı, hattat veya minyatürleri nereye koymalı o zmn ?...saydıklarım geçmişte kalmış örnekler gibi olsada yinede özümüzde bazı algıların mevcut olduğunu ıspatlamaz mı? Bunlar aklımdan geçtiği için sormuş oldum...kesinlikle savunmak veya eleştirmek değil emelim.

    • @derberker
      @derberker 4 ปีที่แล้ว +13

      Aslında İlker Canikligil videoda bunun da cevabını vermiş. Yapılmaya çalışılan şey tamamen Batı kıstaslarıyla yapılıyor. İran gibi, kendinde olan ögeleri ve ona uygun yöntemleri kullanmak gerekir. Ama onun ustaları da az, kaç minyatür ustamız kaldı? Mesela minyatür tipolojisi bir animasyon tercihine dönüşebilirdi. O kadar hattat var ama Türklerin font geliştirmişliği yok, sürekli Helvetica kullanıyorlar. Ya da çinicilikteki unsurlar maliyetli bulunuyor, ucuz kopyalarını farklı şekillerde görüyoruz. Usta olunan yönleri avantaj olarak kullanmak lazım.

    • @Deli000Dumrul
      @Deli000Dumrul 4 ปีที่แล้ว +10

      @@derberker evet üstüne düşünüp tekrar izledikten sonra sıkıntının kendine has kıstaslarsın geliştirilmemiş ve muhtemelen geliştirilmeyecek olduğunu anladım. Fakat "türklerin estetik algısı yok" demek ciddi ve biraz acımasız bi iddia olduğunu düşünüyorum..Bu iddia geoffreye aitmiş, gerçi ilker hoca da buna itiraz etmediğine göre katılıyormuş gibi bi itibar oluşuyor....
      Yani toparlayarak şunu demeye çalışıyorum veya iddia ediyorum türklerin özünde kültür olarak "estetik bir algı" mevcut, fakat günümüzde bu algı kendini hiçbir alanda göstermemekte. Bu durumun birden çok sebebinin olduğunu düşünüyorum. En başta ise toplum olarak hala birçok temel ihtiyacımızın karşılanmadığı/karşılanamadığından kaynaklanıyor. Başka bir neden ise "kültürel hafızayı" (bkz. Jan Assmann, Das kulturelle Gedächtnis) kurumsallaştıramama sorunsalı. Eğitim sisteminin bozukluğu bugüne kadar birikmiş olana erişimi mümkün kılmıyor. Erişebilenler ise istisna. Eğitim modeli geçmişle bağ kurmayı reddettiği için kurumsallaşmış olanla bağ kopukluğu yaşıyoruz.

    • @odtuluoz5519
      @odtuluoz5519 4 ปีที่แล้ว

      @@Deli000Dumrul senin hoşuna gitmemiş dedikleri ama bir sokağa çıksan etrafına baksan bile direk anlarsın bunu.Bizim kendimize ait değerlerimiz bile artık unutuluyor

    • @onurcankarabag1756
      @onurcankarabag1756 4 ปีที่แล้ว +6

      @@odtuluoz5519 estetik algın olmasaydı bu eleştiriyi yapabilir miydin?

    • @denizylmaz8460
      @denizylmaz8460 4 ปีที่แล้ว

      Dediklerinizin hic biri yok ki zaten ondan bahsediyor:)

  • @barttimeless3657
    @barttimeless3657 4 ปีที่แล้ว +9

    İlker hocanın ses tonu çok pozitif huzur verici ve hiç tanımıyor olmama rağmen sanki yıllardır tanıyor hissi veriyor 😇

  • @FahriKarakas
    @FahriKarakas 3 ปีที่แล้ว +1

    Turkiye dizi ihracatinda dunyada ikinci sirada. Daha cok gelismemiz gerek, evet, ama o kadar da kotu degiliz; gayet uretken bir dizi ve film piyasamiz var. Tamam kendimizi acimasizca elestirelim, evet, ama en kotu ulke biziz takintisinin zararli oldugunu dusunuyorum.

  • @memocan66
    @memocan66 4 ปีที่แล้ว +6

    “Hocam, bir şey anlatan filmlerden nefret ediyorum...” - Geoffrey 😀

  • @deeploneliness7340
    @deeploneliness7340 4 ปีที่แล้ว +5

    Bu zamana kadar hiç yorum yazmadım ama abi ilker hocanın şu videodaki yorumları ve tespitleri bence bu zamana kadar ki flu tv in en iyi video olma ödülünü haketmiş(godfather filmi videosu hariç)...Başarılarınızın devamını diliyorum.İlker hocam yani bu emeklerinizin karşılığını aldığınızı zannetmiyorum(emrah hocam da hakeza) resmen amme hizmeti yapıyorsunuz.Yakında bir inşaat işim olucak yüklü bir mebla kazanıcam gibi kazanırsam ilk iş flu tv ye yatırım yapmak olucak...SEVİLİYORSUNU

  • @haruner_
    @haruner_ 4 ปีที่แล้ว +4

    05:19 Estetik anlayışının gelişmesi için birçok derdini halletmiş bir toplum gerekli bence. Karnını doyurma derdinde olan insanlar estetik düşünmekten ziyade başını sokacak ev arıyor. Göç de büyük bir sorun. Köyünde 1750'leri yaşayan adam İstanbul'a göç ediyor 1980 yılına ışınlanıyor. Şehir mimarilerimiz de bu yüzden kötü bence. Herkes kafasına göre ev dikmiş. Malzemeden çalmış, tasarım derdine girmemiş. Bahsettiğiniz Sovyetlerden kalma mimari, halk tarafından değil devlet tarafından yapıldığı için estetikten yoksun halkın insafına bırakılmamış.

  • @melihcanerinancl6372
    @melihcanerinancl6372 4 ปีที่แล้ว +44

    "Arabesk dinleyen görüntü yönetmeni olamaz." - Geoffrey

  • @abdullahkozan
    @abdullahkozan 4 ปีที่แล้ว +36

    "Birşeyi öğrenmek tehlikeli bir süreç çünkü yanlış öğrenebilirsin." Tam da burdayız.

  • @jaceknauka
    @jaceknauka 4 ปีที่แล้ว +6

    Geoffrey yaşı itibariyle bu kanalın tartışmasız en akıllısı.

  • @lifent
    @lifent 4 ปีที่แล้ว +7

    öyle bi film yapicam ki, yerimde oturucam duygularım oynicak

  • @eminimsakayapyorsunuzbyfeynmen
    @eminimsakayapyorsunuzbyfeynmen 3 ปีที่แล้ว +1

    videoyu izlerken video kopnusundan alakasız aydınlanma yaşadım - bunu neden yazdım bilmiyorum- azcık düşündüm ve artık biliyorum ama nedenini yazmayacğım.

  • @jankatyasba2702
    @jankatyasba2702 4 ปีที่แล้ว +19

    Bir gun mutlaka ! Film çekemezsek kafaları çekeriz hocam:)

  • @azatbozkurt2223
    @azatbozkurt2223 4 ปีที่แล้ว +8

    Programın girisi (dezenfekte etme işlemi) ayri bitisi ayrı güzel olmuş. Hocamız realist tavri ile silah gibi taradi bizi yine ve işin acı tarafı hocanın haklı olması. Özellikle standart konusunda yüzde yüz haklısınız hocam. Ben oyuncu olmak isteyen bir gencim, siradan bir Hollywood yapimini izliyorum kötü oyunculuk yok. Çok garip bir mekanizma oturmuş film sizi tutmasa da ulan bu ne demiyorsun. Bizim yapimlarimizda ise hep bir eksik bir bozukluk hissi geliyor üzücü ama gelismeyecek kismina da pek katilmiyorum belki bir 100 sene sonra... :)

  •  4 ปีที่แล้ว +1

    Ülkemizde görselliğe dair bir damak tadı gelişmemiş zamanında, yani insanlar bilmedikleri bir ihtiyacın ihtiyacını duymuyorlar bu da talep oluşmamasının sebeplerinden biri. Yani biz piyasaya yeni ürün çıkaran bir esnaf gibi iyi tasarımları küp küp kesip kürdan batırıp sokakta insanlara tattırmalıyız heralde

  • @enesbilginer
    @enesbilginer 4 ปีที่แล้ว +2

    İzlediğim en iyi Türk filmleri sırasıyla aşağıdadır
    Yoksul 1986
    Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni 1990
    Sarı Mercedes 1992
    Tabutta Rövaşata 1996
    Ağır Roman 1997
    Büyük Adam Küçük Aşk 2001
    "9" 2002
    Yazı Tura 2004
    Takva 2005
    Hokkabaz 2006
    Nefes 2009
    Vavien 2009
    Çakal 2010
    Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi 2011
    Kelebeğin Rüyası 2013
    Neden Tarkovski Olamıyorum 2014
    Limonata 2015
    İftarlık Gazoz 2016
    Evet Türkler güzel film çekebiliyorlar.

    • @hortlockthelivingdead4676
      @hortlockthelivingdead4676 4 ปีที่แล้ว +1

      çok iyi liste hocam eyvallah
      Yavuz Turgul' un Eşkiya'sini Serdar Akar'in Gemide ve de şahsi fikrim en güçlüsü Emin Alper'in Abluka'sini ekleyebilirim. saygilar

    • @enesbilginer
      @enesbilginer 4 ปีที่แล้ว

      @@hortlockthelivingdead4676 Aynen onlar da on numara film. Dahası da var, liste uzamasın diye her seneye ve her yönetmene ait 1 tane film yazdım. Ayrıca 2016'dan sonra en iyi film varsa aklında onları da yazalım da insanlar görsün ;)

  • @earthaneed9386
    @earthaneed9386 4 ปีที่แล้ว +2

    Eleştiri etmek güzeldir ancak çözüm yolunda savasmak daha güzeldir . Öğrenilecek herhangi bir şeyde kısa çözüm.
    1-Okumak
    2-Denemek
    3-Yazmak
    Ayağa kalkın istediğinizi yapın.

  • @ahmetgezer5141
    @ahmetgezer5141 4 ปีที่แล้ว +1

    Şunu bence söylemekte fayda var kendi görüşümdür ama son 30*40 yılda Türkiye'de doğru olarak hiç bir şey olmuyor. 50 ve 60'ların filmlerini, müziklerini ve eserlerini takip ettiğiniz de ne kadar farklılaştığını görüyorsunuz. Bunun teknoloji yada değişen standartlarla ilgisi yok. Güzellik algısı ile ilgisi var. Tabii ki diğer şeylerle de. Bu benim fikrim tabii ki ama Türkiye son 40-50 yılında çok şeyi kaybetti. Üzülüyorum.

  • @yakuperturk8422
    @yakuperturk8422 4 ปีที่แล้ว +3

    İzlerken delirdim resmen. hepsi kendimce sorduğum sorular. Verdiğiniz cevaplar kısmen kendimce bulduğum cevaplar. Sorunun en etkili çözümünün iletişim olduğunu düşünen biri olarak video boyunca şöyle bi hissiyat içerisindeydim. İlker canikligil geoffrey ve ben bir ortamda oturmuş konuşuyoruz. Ama şu var ki ilker soru soruyor cevaplıyor geoffrey soruyor cevaplıyor ama ben sadece dinliyorum fikrim olmadığından değil dilsiz misali konuşamadığımdan. Buna binaen video boyunca aradığınız (aradığımız) çözümü daha geniş kitleler içerisinde bu mevzuuların dile getirilmesinde görüyorum. Dileğim geniş kitlelerin katılabileceği soru soran çözüm odaklı cevap sunulabilecek konferanslar vermenizdir. Aksi takdirde 20 dk lık videoda hayati bi konu ortaya koyulmuşken sizin saçınızdaki boyayan yorum yazmaya devam edecekler. Gerçi yazan yazsın bana ne ama batıyor gözüme bok videonun altına bok yorum yaz diyesim geliyor ama o zaman da haklıyken haksız olurum heralde. Doluyum ama yorum diye roman yazmak istemiyorum

  • @Blazetheroy
    @Blazetheroy 4 ปีที่แล้ว +4

    bilgi güçtür diye bir laf var, severim ama şu söz kadar değil: Bilgi özgürlüktür. Işık hakkında her şeyi bilirsen daha özgür hareket edebilirsin dediğinizde bu aklıma geldi.

    • @Blazetheroy
      @Blazetheroy 4 ปีที่แล้ว

      programı izlerken bazı genel yargılara varıp okuma yapmaya başlıyorum. Teşekkürler

  • @akdenizkultur
    @akdenizkultur 4 ปีที่แล้ว +4

    herkes 'film çeken adam' olmanın peşinde filmin önemi yok o yüzden de iyi film yok. bu arkadaşların çıkış noktası 'imaj' olduğu için, bir şeyler 'söylemek' gibi bir dertleri olmadığı için ortaya böyle belirsizliği soylulaştıran bir takım saçma sapan işler çıkıyor...

  • @aklimahicbirseygelmedi5816
    @aklimahicbirseygelmedi5816 4 ปีที่แล้ว +39

    bir çok sorunun cevabı videonun içinde mevcut zaten.
    örneğin ;
    06:14 örnek görselin gidip köşede kalması
    08:12 maskeleme hatası
    devamını izliyorum muhtemelen daha vardır. biz her şeyi yaparız ama baştan savma olur.

    • @birishh7871
      @birishh7871 4 ปีที่แล้ว

      :(((((

    • @asyadangelenadam
      @asyadangelenadam 4 ปีที่แล้ว +3

      Ben İlker , Flutv'de çalışmak ister misin?

    • @egemen5740
      @egemen5740 4 ปีที่แล้ว +8

      Sen şey değil misin ya?
      Hasan mercan kefirleri çekilirken kamera titremiş diyen kişi...

    • @aklimahicbirseygelmedi5816
      @aklimahicbirseygelmedi5816 4 ปีที่แล้ว +1

      @@egemen5740 :D o zamanlar takip etmiyormuşum. izlesem derdim muhtemelen.

    • @s.s.6141
      @s.s.6141 4 ปีที่แล้ว

      haftada 2 video yukleniyor, kısa bir surede yapildigi icin olabilir belki

  • @TheJanberd
    @TheJanberd 4 ปีที่แล้ว +2

    Bunun nedeni ülkede yeterli seviyede bilim ve sanat eğitimi olmamasından kaynaklanıyor. Tiyatro mezunu biri olarak benim hakim olduğum alanda dahi doğru düzgün bir eğitim yok. İyi bir sinemacı, oyuncu olmak için sanat tarihi, estetik, psikoloji, felsefe gibi konularda gerçekten bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu bilgiye sahip olmayınca da yapılan işler sabun köpüğü ya da kitsch işler olmaktan öteye gidemiyor!

  • @burak....
    @burak.... 4 ปีที่แล้ว +6

    Hocam yırtmamız lazım önerilerinizi bekliyoruz.

  • @merkezgar
    @merkezgar 4 ปีที่แล้ว +4

    Kitle/kabile kültüründe "kendi olmak" en zor iş. Hayat boyu yaşayacağın ötelenmeye, yabanlığa değer mi? Değer diyenlere selam olsun!

  • @necatiparlad3591
    @necatiparlad3591 4 ปีที่แล้ว +6

    "Mustafa 7 i ara " (^▽^)
    ~zamazingo devam etsin ~

  • @umituzun6837
    @umituzun6837 3 ปีที่แล้ว +3

    Köyümde, kasabamda ya da herhangi bir şehirde gezerken, yürürken çevreme, binalara, kaldırımlara, çöp tenekelerine, düzensizliğe bakarak o kadar çok üzülüyorum ki. Dediğinize katılıyorum. Bir düz çizgi çizip bir mahalle planlanamaz mı gerçekten..! Bu ortamda yaşayan insanlarda nasıl estetik kaygılar oluşsun ki. Ülkemiz güzel ama bizler değiliz ne yazık ki. İçine ettik ve hala ediyoruz.

  • @hsynsrky
    @hsynsrky 4 ปีที่แล้ว +3

    Olmaz öyle saçma şeyin en başından beri şuana kadar en sevdiğim bölümü budur. NET. İçinde bulunduğum kafamda düşünmdüğüm şeylerin hepsi konuşulmuş resmen. Hocam merak etmeyin ama bizim nesil bomba geliyo :D

  • @SeyyidBilalKaradeniz
    @SeyyidBilalKaradeniz 4 ปีที่แล้ว +15

    mustafa seven'in 2. maddesi güme gitmiş. sansüre hayır. :)

    • @ageslatt
      @ageslatt 4 ปีที่แล้ว

      2. madde güme gitmese kanal güme gidecekti herhalde :D

  • @minakabarova
    @minakabarova 4 ปีที่แล้ว +3

    Yani bence hepimiz yapamıyo değiliz. Ama hepimizi toplayınca bu çıkıyo kfmvmfmvmccm

  • @gamzedoa4570
    @gamzedoa4570 4 ปีที่แล้ว +1

    Videoda söylenen her şey doğru olduğu için keyfim kaçtı

  • @busraokumusoglu4817
    @busraokumusoglu4817 4 ปีที่แล้ว +4

    Tüm bunları izlerken "Türkler Neden Film Yapamaz" diye bir film yapmanızı hayal ettim İlker Hocam. Teşekkür ederiz.

  • @omerfarukaksu714
    @omerfarukaksu714 4 ปีที่แล้ว +4

    Türkiye’de insanlar acilen başkalarını aptal yerine koymayı bırakmalı.

  • @greengrey99
    @greengrey99 4 ปีที่แล้ว +2

    2 şey söyleyip gidicem
    Bir.... yağmurda ağlayarak şarkı söyleyen dans eden palyaço kadın konulu kısa filmin üzerine film çekilemez o filmle birlikte kısa film kapatılmıştır daha iyisi olamaz
    İki.... Türkler tasarımla ilgili olmadıkları için film çekemez çünkü sonuçta film de bir tasarımdır... hikaye mekan diyalog ses müzik ışık vs bunlarla yapılan bir tasarımdır.... ne zaman ince belli çay bardağından başka özgün tasarımlarımız olmaya başlarsa filmlerimiz de olur..... yoksa iran kore hint filmlerinin karışımlarını izlemeye devam ederiz

  • @mahmutcangurpnar9382
    @mahmutcangurpnar9382 4 ปีที่แล้ว +2

    İmkan verilmiyor imkan. Buradan İlker hocaya meydan okuyorum. Çekeceğim kısa filme yapımcı olsun ve iyi bir şeyin çıktığını görsün. Düşük maliyetli bir proje. Tek mekan, kamera önü dört kişi.

  • @joybailey8088
    @joybailey8088 4 ปีที่แล้ว +1

    Turkler film yapamaz cunku estetik anlayisi yok. Bu temayi isleyen kisa bir film yapmayi basarirsam butun aldigim sanat egitimimin tamamladiginin kaniti olabilir.

  • @egementanik2170
    @egementanik2170 4 ปีที่แล้ว +2

    Bilgi birikimi (accumulated knowledge), bi doğrunun ortak akıl haline (common sense) gelmesi için kayıtlı olan bilgiye değer verilmesi gerekiyor. Defter tutma, daha önceki işlerini arşivleme vs.'yi diyelim ki yaptık:
    1- Merak eksikliği,
    2- Merak eden ve bilgi birikimine sahip olanın buluşamaması,
    3- Öğrenmeyi öğrenme becerisi edinilememesi,
    4- Öğretme metodunun uygun olmaması,
    5- Öğretenin öğrenmeyi olumsuz etkileyen tutumu,
    6- Materyal ve içeriğin yetersizliği,
    7- Kazandırılacak becerinin, öğretilecek şeyin zor olmaması ve gereksiz tekrarlar,
    mevcutsa yine o transfer yine gerçekleşmeyecek veya kısmi gerçekleşecek.
    Düşündüklerimizi daha kafamızdan çıkarıp kağıda, ses kaydına, videoya aktarmaya üşeniyoruz, daha bu arşivleme kaydetme nasıl olacak, hangi şablon, metod izlenecek bilmiyoruz, bilmediğimizi de kabul etmiyoruz ki kabul etsek belki yine öğretilmediyse, hiç bir yerde görmediysek bile deneme yanılma ile kendimize özgü bir bilgi kayıt şablonu üretebilirdik. Bilgiyi, beceriyi nasıl bizim gibi insanlara aktarılabilecek şekilde kaydedebileceğimizi bilmediğimizin kabulu ve bu bilgiyi gönderme-alma motivasyonunu oluşturmaktan başlanmalı.
    Kanalın özeti gibi video olmuş. Birinci sezon bitti.

  • @alanonur
    @alanonur 4 ปีที่แล้ว +8

    7:52 Did you mean stairway to heaven?

  • @MrAlkolog
    @MrAlkolog 4 ปีที่แล้ว +2

    Hocam; siz de, Mustafa Abi de süper özetlemişsiniz. Yani zaten yaptığınız bu da, bu sefer her zamankinden fazla tercüman olmuşsunuz. Nefret ediyorum artık :)

  • @kkaae8284
    @kkaae8284 4 ปีที่แล้ว +3

    Estetik, arabesk, baskasi olmak falan deyince konu ne zaman "kitsch"e gelir diye bekledim, gelmedi. Aslinda Yalin ya da Bager Bey'le de bir estetik konusulsa ne güzel olur.

  • @fethicagun7771
    @fethicagun7771 3 ปีที่แล้ว +2

    "Arabesk dinleyen görüntü yönetmen olamaz ya" 12:15... Cefri alnından öpmek istiyorum seni kardeşim :D

  • @htamerursavas
    @htamerursavas 3 ปีที่แล้ว +1

    Nasıl abi olmaz öyle atıp tutmak Yılmaz Güney in inanılmaz filmleri var onları atlamayın lütfen.

  • @orcunakman
    @orcunakman 4 ปีที่แล้ว +2

    Son 10 yılımı yurtdışında çalışarak geçirdim. Kısa bir süre ülkeye gelip çalışmaya çalıştım ama 10 yıl öncesindeki yurtdışında kaçtığımdaki seviyenin de çok altına inmiş. Çalışma kalitesi açısından dağlar oluşmuş.
    Ayrıca Türk halkının zevksiz olmadığını çok iyi gördüm. Ülke bizi bu hale getiriyor yoksa estetik anlayışı müthiş olan bol bol insanımız yurtdışında çeşitli ve iyi yerlerle yer buluyor.

    • @orcunakman
      @orcunakman 4 ปีที่แล้ว

      @@subutaynoyan5372 isim vermedim. Çok denk geliyorum. Insanımız zevksiz değil. Hatta iddiayı arttırayım, bu topraklardan büyümüş ve sonradan yurtdışına giden çok yetenkli bir dolu insan var. Olay yetenek değil, olay bu yeteneklere sahip çıkamamak veya saygı göstermemek. Fakat düşünüyorum, bu durum her alan için geçerli. Sadece yetenek ile ilgili değil. Bilim adamından mühendise kadar durum aynı.

  • @pnarvural9618
    @pnarvural9618 4 ปีที่แล้ว +1

    Söylediklerinize katılmakla birlikte hani kombiciye güvenmiyorsunuz ya hocam ben de galiba size güvenemiyorum iyi bir iş olsa hakkıyla takdir eder miydiniz diye...
    Kötü örneklerin ve tespitlerinizin yanında yapılabiliyor olduğunu da göstermek için bir tane olsun iyi bir şey göstermenizi çok isterdim.

  • @damlapehlevan9891
    @damlapehlevan9891 4 ปีที่แล้ว +2

    Yeşil yazı ve kırmızı gül, uyum, ahenk, estetik, çok taraflı... gözün görmesi ve batı estetiği algısının fazla yerleşmiş olması olabilir. Küçümsememek, estetik kelimesini dikkatli kullanmak gerek. İran’da yeşil yazı ve kırmızı gül çok kıymetli ve çok estetik olabilir çünkü otantik. Oraya gittiğimde kendimden çok utanmıştım. Geoffrey’ye küçük bir not. Arabesk konusuna hiiiiiç girmiyorum :)

  • @ali.724
    @ali.724 4 ปีที่แล้ว +3

    Duyma işlemi harika değil mi? Dışarıda titreşimler oluşturan insan ses telleri, su, rüzgar vs hava taneciklerinin aşağı yukarı sağa sola hareket etmesiyle dalgalar halinde yayılıyor. Bu dalgalara uygun bir açıklıktan(dış kulak) içeri giriyor ve kulak zarına geliyor, kulak zarının hemen ardında bulunan vücudumuzdaki en küçük kemikler olan(birkaç milimetre) çekik, örs ve üzengiyi sırasıyla bu titreşim aktarılır. Bu titreşimler koklea(salyangoz; içince tüylü hücreler denilen yapılar var)ya aktarılır. Tüylü hücreler aracılığı ile elektrik sinyallerine dönüştürülen bu dalgalar beyne gönderilir ve herbiri birbirinden farklı olan bu titreşimlerden oluşan sinyaller burada anlamlı şeylere dönüştürülür. Halbuki elektrik 1800lerde, elektronik aletler 1900lerde, ses dalgalarını en azından algılayan siri, alexa tarzı şeyler 2000lerde yapıldı. Ancak bu basit gibi görünen mükemmel olay milyonlarca yıldır devam ediyor..

  • @ozgurozturk2157
    @ozgurozturk2157 3 ปีที่แล้ว +1

    Abi malesef sanattan uzak bir toplumuz, ve bununla yüzleşmekten de korkuyoruz. En güzel açıklaması şu, dıj güçler yaptırtmıyor. Bunu söyledinmi herkes mutlu, biz bunu duymayı seviyoruz.

  • @umutkebabc2563
    @umutkebabc2563 4 ปีที่แล้ว +2

    Ben "oldum" diyebilmek için öncelikle "ben" olmak gerekiyor. İşte hocam bence memlekette bu biraz zor

  • @uzmanyorumcu636
    @uzmanyorumcu636 4 ปีที่แล้ว +2

    İzletmeyin la şu adama şöyle şeyler. Bütün yaşam enerjimi emdi yemin ediyorum.
    Bir stilimiz olmadığı kesinlikle doğru ben bunu geçmişle bağımızın koparılmasına bağlıyorum. Onca biriken medeni kültür, yerle bir edildi. Devleti neden askerler yönetmemeli hanesine bir artı da burdan koyulabilir. Ve sıfırdan bir kültür kurmaya başlandı. Başlandı başlanmasına ama bunun bilincinde olarak başlanmadı. Diğerini yok ettikleri için mecbur kör topal bir kültür oluşmaya başladı. O kültür de neyi görse onu kopyaladı. Bizim ülkede siz gibi biz onu yapamayızcılar da çok olduğu için özgün bişey yapmaya herkes korktu ya da aklına bile gelmedi. Sonuç bu oldu işte, her şeyden biraz.

    • @passau6803
      @passau6803 4 ปีที่แล้ว

      :D

    • @yaghucresi6966
      @yaghucresi6966 4 ปีที่แล้ว +1

      Ama eski camiler, çeşmeler, minyatür resimler de iç açıcı gözükmüyor.

  • @gulsun7290
    @gulsun7290 4 ปีที่แล้ว +2

    "Bizim işimiz parayla değil kardeşim " derkenki vurgu bir kez daha iyiki bu kanalı keşfetmişim dedirtti. Biz seni çok iyi anlıyoruz İlker Canikligil😉 Flu tv yi her nereye taşımak istiyorsanız yolunuz hep açık olsun...

  • @ragnarnkuyusu9153
    @ragnarnkuyusu9153 4 ปีที่แล้ว +1

    Bizde gözlem olmadığı için bilim ve sanat gelişmiyor.Heykel ve resim yapmadan nasıl anatomi,coğrafya,kartografi,mimari bilimleri yapabilirizki.

  • @Havamuhendisi
    @Havamuhendisi 4 ปีที่แล้ว +2

    Olmaz öyle saçma şey programın ilk video itibariyle izliyorum. Flu TV ve İlker Canikligil çok önemli tecrübeler kazanmış, programlarına yansıtmış. Bugün programı dinlerken öğrenebilecek ve öğrenen biri ile program olmasına çok mutlu oldum. Hiç öğrenemeyip sürekli kendi değerini göremediğini sanan vasat altı program arkadaşları iyi ki ayrılmış. İlker hoca için çok hayırlı olmuş...

  •  4 ปีที่แล้ว +1

    Memleket dertlerini her durumda karşımızda görme sorunsalı ve çevresinde gelişen komik olaylar...

  • @aeyds
    @aeyds 4 ปีที่แล้ว +7

    Aslında İlker Canikligil, kendi gençliği ile sohbet ediyor. Tüm bunlar bir hayal ve #Geoffrey aslında yok...

  • @utkangul5674
    @utkangul5674 4 ปีที่แล้ว +3

    Hocam tam linçlik konuya girmişsiniz kolay gelsin

  • @aysegulozudogru6515
    @aysegulozudogru6515 4 ปีที่แล้ว +1

    'Ben olmadan da Flu TV devam etmeli' işte bütün mesele bu.Bencillikten midir,kibirden midir,boynuz kulağa geçer korkusundan mıdır bilmiyorum ama siyasette,akademide,dernekte,şirkette her yerde bu böyle.

  •  4 ปีที่แล้ว +1

    oha para veren bu kadar çok kişi var mıydı ya shshshshs

  • @emrevarli3261
    @emrevarli3261 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam TH-cam'da Alter ve Dust adlı iki kanal var bir tanesi korku diğeri bilim kurgu temalı kısa filmler yayınlıyorlar ve söylediğiniz her şeyi özetliyor gibi oralarda yayınlanan kısalar. Yayınlanan içeriğin tamamı "film " formatına uygun şekilde tasarlanan işlerden oluşuyor

  • @kutaylomanogullar1180
    @kutaylomanogullar1180 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam ben gıda mühendisliği okuyorum. Bir tane hoca çıkıp biraz olsun ne öğretiyoruz aga olay ne, ne önemli bak bu bakteriler, küfler şundan bundan önemli gibisinden amacı bir şey öğretmek olan bir anlatım yapmıyorlar. Yani bilmiyorum dersi dinlerken sanki hocada anlattığı şeyle ilgili tam emin değilmiş gibi bir izlenim veriyor. Bir çok hocada dersi anlatmak için bir slayt yapmış birde bazı kalıpları ezberlemiş 4 senedir hep aynı slayt(hatta bir hocamız var dersini 4 kere aldım her seferinde "bakın gençler burada hata var düzeltirsiniz" cümlesi 4 kere ve galiba 5. kez duyacak bu kulaklar dersi çünkü corona olduğundan bedava sizi geçirmem diyor.)
    hep aynı sorular ve sınavlar. Sonra boş mezunlar oluyoruz. Her zaman duyduğumuz soruya karşı verilen en güzel cevap "sen bunu nasıl bilemezsin " acı ama gerçek. Sizlerin ve bazı youtube kanalları sayesinde neyi bilmediğimizi öğrenmeye çalışıyoruz.

  • @serrarodoplu1218
    @serrarodoplu1218 4 ปีที่แล้ว +1

    Sanatci, Huseyin Bahri Alptekin Turkiye’de ki otel tabelalarindan enstalasyon serisi yapiyor (adi; Misafirperverlik/Husumet ) ve bunlari sanatci ‘urban kitsch’ olarak yorumluyordu. Eserler, bir kac sene once Tate modern, koleksyonuna girdi. Yani, ‘Memleketin gormemeyi bilmemesi’, belki de farkli bir estetik veya kavramsal bir sanat durusu yaratmakta :)

  • @mustafabilgin6984
    @mustafabilgin6984 4 ปีที่แล้ว +1

    Mimar Turgut Cansever kubbeyi yere koymak kitabında mimarinin önemini anlatırken diğer sanatlara ulaşmak için çaba göstermeniz gerekir misal tiyatro için tiyatro salonuna gitmeli, resim veya heykel için sanat galerisine, film için sinemaya gitmek gerekir ama mimari öyle değil her an karşınızda her an hayatınızda o yüzden medeniyeti gösteren sanat aslında mimaridir.

  • @HakanTungaKalkan
    @HakanTungaKalkan 4 ปีที่แล้ว +1

    "Bir şeyler anlatan filmlerden nefret ediyorum" yorumu çok önemli bir yorum. Yeni neslin sosyal medyada övdüğü çoğu filmin dramatik bir altyapısı olmuyor. Olsa bile en fazla Damien Chazelle kadar yapabiliyorlar ve Chazelle'nin hırsı, öfkeyi, aşkı, tutkuyu perdeye yansıtma algısı/şekli önceki jenerasyon yönetmenler kadar derinlikli olmuyor.

  • @serkanylmaz2920
    @serkanylmaz2920 4 ปีที่แล้ว +1

    herkesi gömdüler benim aklıma cat6 kablo aradığım gün geldi. Her girdiğim yerde cat6 kablonuz var mı diyorum cat5 çıkarıp ölçmeye başlıyor abi cat6 lazım diyorum napcan cat6 yı diyor bana cat6 lazım Türkiye de öyle internet yok ki diyor yav sanane be adam niye sana cat6 kabloyu ne yapacağımı anlatıyorum

  • @sanem0233
    @sanem0233 4 ปีที่แล้ว +1

    Ne zaman estetik algısı konusu açılsa sinir olurum bu millet bir yandan güzel doğanın içine edip aptal betonlar dikerken bir yandan da kendi estetik zevkine uymayan insanlara body shaming vb yaparlar

  • @alara6500
    @alara6500 4 ปีที่แล้ว +2

    4:46 aşırı doğru tespit. Yaptığımız binalar bile o kadar çirkin ki insan görmek istemiyor. Binaların böyle olması gerektiğini kim söylemiş, kim bunu devam ettirmiş hiçbir fikrim yok
    videonun devamını izledikçe Geoffrey'nin yaptığı tespitlere katılmaya ve halimize üzülmeye devam ediyorum shhdjdjdbdjhdjdj

  • @civanmertsevlug9927
    @civanmertsevlug9927 4 ปีที่แล้ว +3

    her şeyin en parlak, en göz yoranını seç! Önemli olan nasıl göründüğü değil, dikkat çeksin yeter...

  • @lepreponderant5263
    @lepreponderant5263 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam biliyorum saçma gelecek ama en azından format gereği ''Olmaz Öyle Saçma Şey'' deyip görmezden gelebilirsiniz.
    Estetik yoksunu tabelalardan bahsettiniz, kötü aydınlatmalardan, içler acısı bina ve mimariden... ''iş başa düştü'' deyip en azından kendi gördükleriniz kadarıyla bunların ''olması gerektiği''ni de bize gösterebilir misiniz? Olur ya, belki bu sayede görmesi gereken kişiler belki videolarınızı görüp ''Evet ya bu yapılabilir.'' diyebilirler. Umut etmek fena bir şey değildir değil mi? Belki de ne yapacaklarını bilmeyen insanlar hep aynı çirkin şeyleri yapmaktan vaz geçerler. En azından bir tanesini bile bu keşmekeşten çevirseniz kâr değil midir? Fikirlerinize çok saygı duyuyor ve kanalınızı ilgiyle takip ediyorum. Selamlar.

  • @Betul-xj6cq
    @Betul-xj6cq 4 ปีที่แล้ว +2

    Geoffrey... üzümlü kekim misin..

  • @burakergul8818
    @burakergul8818 4 ปีที่แล้ว +2

    Hocam mimarlığa yönelik bir seri bekliyorum sizden, yapsa yapsa sizden çıkar çünkü , bu konuyu da gündeme almanız şahane olur.

  • @kemalemrekoc
    @kemalemrekoc 4 ปีที่แล้ว +1

    video boyunca(ahmet uluçay'dan bahsedene kadar) aklımda hep karpuz kabuğundan gemiler yapmak filmi vardı. dedim ki yine de iyi film var türkiye'de. neyse ki bahsettiniz hocam.

  • @iskcalskan6574
    @iskcalskan6574 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam Türkiye'de sinemacılık anlayışı sadece pazarlama maksadıyla inşa edildiğinden vasat olma çizgisinden çıkamaz gibi geliyor.

  • @ildaceylan1949
    @ildaceylan1949 4 ปีที่แล้ว +1

    hayal gucumuz yok galiba

  • @AhmaaTTT
    @AhmaaTTT 4 ปีที่แล้ว +1

    bütün ufku "vaziyeti kurtarmak" olanlar için çok bile...

  • @sem-i
    @sem-i 4 ปีที่แล้ว +1

    ilker hocanın sert değerlendirmesi çok hoşuma gitti.söylediklerinin bir kaçını üzerime aldım. duygusal milletiz fakat biri bana böyle konuşunca anlıyorum bu da bnim mallığımsa ilker abi gibileri severim bende sanırım. yumuşak dille olmuyor evet

  • @seljuk11
    @seljuk11 4 ปีที่แล้ว +1

    belkide "her şey boş ne gerek var? bir şeyi neden işe yaradığından daha önemli hale getirelim ki ? ev işte çatısı var kapısı var bu çatının kapının çok güzel olmasına gerek yok işini görsün yeter" diye düşünüyoruzdur, ki ben öyle düşünüyorum ve eve bir raf alayım diyorum gidip sunta alıyorum ha masif işlemeli alamam mı alabilirim girerim taksite alırım ama "amaaan be" deyip geçiyorum.

  • @hlygvnj
    @hlygvnj 4 ปีที่แล้ว +1

    beklentileri düşürmek yerine kaliteyi düşürüyoruz. düştüğü noktayı kalite olarak standardize ediyoruz. sonra ucube mimariler, şehir planları vs çıkıyor

  • @taygunozbcakc8846
    @taygunozbcakc8846 4 ปีที่แล้ว +1

    İlker hocam asla bunu bok atmak amaçlı yazmıyorum sadece "hintli" kelimesini kullanmamaya özen gösterin. Hint demeniz yeterli. Güzel içerikler için binlerce kez teşekkürler, severek takip ediyorum.

  • @borakaraca9788
    @borakaraca9788 4 ปีที่แล้ว +1

    Türkiye'den iyi film dizi çıkmıyor çünkü talep yok yani dünyanın en iyi filmini de yapsalar izlenmeyeceği için yapmıyorlar onun yerine kalitesiz aşk dizi ve filmleri yapıyorlar. Arz konusunda sıkıntı yok talepte sıkıntı var. Ülkemizde iyi film çekilsin istiyorsanız yapımcıları değil, halkı ve izleyicileri değiştirmelisiniz