Dacia 1987 Demontare și pregătire motor

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024
  • Azi am reușit de am scos motorul, fără cutie, prin același procedeu (cu chinga de grindă). Au mai plecat spre Germania carburatorul și toate garniturile necesare. Sper să-i fie de folos și să vedem cât mai repede încă o Dacie pe drum, chiar dacă nu e la noi.

ความคิดเห็น • 33

  • @Eduardo__s_t_e_n_d_o_f2
    @Eduardo__s_t_e_n_d_o_f2 3 ปีที่แล้ว

    BRAVO.bine lucrat eşti youtuberul meu preferat.nu te lasa.tineo tot asa te.am urmarit si te urmaresc in continuare fiinca meriti tot respectul meu din lume.bravo aline bravo

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc 😀

  • @cristianarad6637
    @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

    Aline...imi trezesti amintiri nostalgice de pe vremuri demult apuse,atunci cand doar medicii,militienii,membri nomenclaturii si care isi mai permiteau,apelau la service-uri,la cate un mecanic la care se statea la rand,super meseriasi....Sa stii ca asa am invatat si eu....Eram un copil care am indragit fierele de mic si in drum spre casa,de la antrenamentele de Karting, ma opream la Garajul Partidului...atat cat imi permitea timpul si adoram sa ma uit...Si aceasta nevinovata doar privire,s-a transformat...azi ridicam cate o cheie scapata pe jos,maine,poimaine tineam contra la cate un surub....Asa se fura meseria....
    Apropo's:CUM SE NUMESTE(la misto) TABLA ACEEA DINTRE CUTIE SI MOTOR DE CARE SPUNEA-I CA AI REUSIT SA O DEMONTEZI?Daca stii raspunsul...esti tare,tare....

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu știu, nu cunosc terminologia. Și dacă mă pun să caut prin cărți aș trișa. Nu era prinsă decât într-o parte. S-a mai lucrat la Dacia asta și s-a făcut ca de obicei economie la șuruburi. Vorba aceea e păcat să pui șurub unde poți lega cu sârmă.

    • @cristianarad6637
      @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

      @@agruiescuEheee,nu e chiar asa...Cel putin Aradul era foarte industrializat si nu aveam criza de suruburi,piulite sau altceva,facute rost de prin uzine..:-)))
      OK!BUN!
      Acea tabla,oficial diafragma de protectie,era si mai este si azi denumita de catre mucaliti,vechi cunoscatori..."TABLA CARE-TI TAIE NASUL"...nu rade Aline...Si stii din ce cauza e denumita asa?
      Pentru ca odata ridicata Dacia 1300 pe elevator sau pe canal,scoteai acele surubele M6,care o fixau dar tabla ramanea acolo stransa prin apasare intre motor si cutie...Eheii...dar cand te bagai sub masina si miscai usor de cutie,respectiva tabla se elibera si cadea liber exact pe nas...Si nu este un basm...Intreaba mecanici vechi...
      Intreaba-l pe Mircea,sau cum il cheama pe mecanicul tau, daca stie care e 'Tabla care iti taie nasul"?Sunt curios daca stie..:-)))

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Aaa, la asta vă refereați. Eu știu povești cu picatul în cap. Marius, mecanicul nu cred că știe d-astea, omul e de-o seamă cu mine, dar meșterul, tinichigiul sigur știe. Chiar o să-l întreb zilele astea. Presimt că iar are ceva povești de mă sparg de râs. 😀

    • @cristianarad6637
      @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

      @@agruiescu Deci chiar nu e poveste...Se intampla des pe atunci...Abia astept....Pai daca stai sa te gandesti,exista atatea si atatea patanii reale cu si despre Daciile 1300,incat s-ar putea scrie romane intregi,fara nici o exagerare....Chiar ma uitam astazi la video-ul tau si observam galeria de evacuare in aer....Pai primul lucru pe care il facea un mecanic era ca sa agate galeria cu cureaua de transmisie pe talerul telescopului....Si cate si mai cate???Ha,ha ,ha...
      Hai Aline..continua...Abia astept(nu din rautate),ca sa avansezi cu Dacia Bordo si sa-ti dea cu "virgula"...ca sa te mai invat mici trucuri...

  • @cristianarad6637
    @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

    Buna treaba!Ai scapat usor cu suruburile rupte....Eram sigur 100% ca vor ceda...:-))))Sa fi vazut tu la mine inainte de revolutie cum umblam cu cate un bloc motor(carat in spate) prin fabrici la electroeroziune,ca sa arda capetele ramase inauntru..Am observat ca ai schimbat capacul de la culbotori,cel cromat,cu unul negru...sau mi se pare doar?
    Ce faci pana urma cu albastra?O demontezi toata pentru piese de schimb?
    Sa ai o duminica placuta si odihnitoare alaturi de cei dragi!

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Am transpirat ca vara la 50 grade când am văzut că dintr-o dată merge ușor. Am verificat apoi fiecare șurub dacă e întreg.
      Nu, ați văzut bine, am schimbat capacul. I-am spus omului că nu-i dau cromat. Acuma să văd ce sfârăială am făcut că ăsta cromatul pare plesnit la șurubul dinspre volant. I-am dat omului capac curat + toate garniturile necesare. Asta a avut și filtrul cromat, poate fac o aroganță pe aia din 74. Ce-am vopsit eu cu spray crom s-o făcut ca dracu... Mi-i și rușine să zic că ăla e capac făcut de mine.

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Cu aia albastră nu știu, probabil da, va ajunge piese de schimb pentru celelalte două. Fiind radiată și 1310 nu cred că are sens chinuiala cu reînmatricularea. Dar s-o caut puțin de bube, cel puțin la prima vedere pare cea mai bună la tablă dintre celelalte ne-reparate. Cel puțin ușile sunt beton (mai puțin cea lovită). Sau poate o export și asta (glumesc).

  • @Tony74556
    @Tony74556 3 ปีที่แล้ว

    Pe vremuri se baga vaselina la suruburile de la pompa de apa pt nu a rugini . Sa se desfaca greu sau sa se rupa la următoarea schimbare a copacului de pompa sau corp.

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว

      Cu vaselina în șuruburi am tot auzit păreri pro și contra. Afectează cuplul de strângere. Și mai ales unde e temperatură, vaselina va curge. Deci nu știu dacă e ok. Sau poate a avut și asta, dar dacă vă uitați la cum arată corpul pompei... ștuțul ăla nu s-a corodat așa în două zile. Deci chiar dacă a avut vaselină, aia a plecat de mult de acolo.

    • @cristianarad6637
      @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

      Doar ca pe acele timpuri nu exista vaselina cuprata cum folosim acum...:-)))

    • @Hi.Al.
      @Hi.Al. 3 ปีที่แล้ว

      Vaselina ii afecteaza cuplu de strangere, il rupi ff usor cand il infiletezi

    • @Hi.Al.
      @Hi.Al. 3 ปีที่แล้ว

      Iar de la vibratii se desface, cel mai bine, curățat cu sol de carburator interiorul si pus putina pasta de blocare albastra pe filetul final al surubului

    • @Tony74556
      @Tony74556 3 ปีที่แล้ว

      Eu am schimbat capacul de la pompa de apa si toate au avut vaselina.. s-au desfacut super usor.. nu erau desfăcute din 1996...

  • @octavian8629
    @octavian8629 3 ปีที่แล้ว +1

    Are alt capac ? L ati oprit dvs? Pe cel griu?

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Da. Nu a vrut și filtrul de aer, doar motorul. M-am înțeles cu omul că dacă tot nu are filtru cromat să nu aibe nici capac 😀 Să văd cum și dacă-l pot recondiționa.

    • @Tony74556
      @Tony74556 3 ปีที่แล้ว

      @@agruiescu daca are mici puncte de rugină incerca cu cif.

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว +1

      Știu chestia cu CIF, tot de la dumneata cred. Dă un luciu grozav la crom. Am frecat niste capace de roți, zici că acum le-am luat din fabrică :)

  • @Mujake92
    @Mujake92 3 ปีที่แล้ว

    Eu am scos motorul cu cutia pe el si toate porcariile conectate. am desfacut furtunele, suportii motor si traversa de la cutie apoi scos cu macaraua pe sus.
    Aceeasi porcarie am observat si eu pe instalatia mea de racire, si ma gandesc serios sa desfac motorul sa il curat chiar daca el mecanic e bun si nu am probleme cu el.

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว

      Am scos și eu două, tot așa pe sus. Dar la ăsta avea omul nevoie doar de motor. Și nu aveam nici foarte mult timp la dispoziție. Plus, nu mai vreau să le împrăștii mai mult decât trebuie. N-am macara, doar o grindă de care mă leg și niște chingi de 2T.

    • @cristianarad6637
      @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

      Te sfatuiesc sa ai grija daca vei folosi ceva lichid de curatare din comert...Majoritatea contin soda caustica(Na OH) si daca radiatorul si caloriferul de incalzire sun mai vechi,se vor perfora garantat 100%...Cel mai bine se curata circuitul de racire intreg doar cu otet,de preferinta de 20grade,daca nu gasesti,e bun si acel de 9 grade...Golesti antigelul vechi,clatesti bine cu apa curata,motor pornit,eventual repeti clatirea daca vezi ca iese murdara apoi bagi doar otet,lasi motorul sa mearga pana se deschide termostatul.Lasi peste noapte cu otetul inauntru si a doua zi repeti din nou clatirea cu apa pana iese curata,curata.
      Umpli instalatia cu antigel si gata!Succes!

    • @Mujake92
      @Mujake92 3 ปีที่แล้ว

      @@cristianarad6637 Pentru moment motorul este dat jos, ii va veni randul sa il curat, schimbate garnituri, verificari si sa il vopsesc, la fel si cutia de viteze dar cred ca in final il voi desface pentru a fi sigur ca nu am surprize. Stiam de metoda cu otet dar aia merge cand e pe masina motorul. Caloriferul la mine de mult era dus iar radiator am de cupru original pe masina si altul de rezerva, cand am demontat am vazut ca e jumate cu noroi sau ce naibii se face.

    • @agruiescu
      @agruiescu  3 ปีที่แล้ว

      Chiar îs curios și eu de ce face depunerile alea, ca mâlul. Să fie doar din cauza apei sau garnitură de chiulasa pișcată și amestecă apă cu ulei? Știu că dacă ajunge anigel în ulei face spume. Invers nu știu ce efect are pe termen lung.

    • @cristianarad6637
      @cristianarad6637 3 ปีที่แล้ว

      @@agruiescu Aline...motoarele care functioneaza foarte mult timp doar cu apa asa se intampla...Exista niste reactii chimice asemanatoare electrolizei care descompun in timp aluminiul...Deci acea mizerie laptoasa care este gasita este de fapt aluminiul descompus....Tot de aceea se cariaza in timp si caloriferele si radiatoarele din aluminiu..
      Chiar si cu antigeluri de calitate indoielnica se mai intampla..De aici diferenta destul de mare intre preturile la raft ale tipurilor de antigel...Cuvantul cheie este "Silycat-free"...de acolo incep cele calitative...