18.MADDE UYGULAMASI NEDİR?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ก.ย. 2024
  • KİŞİSEL GELİŞİM, PSİKOLOJİ VE FELSEFE KONULU DİĞER KANALIMIZA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN ULAŞIN!
    / @piskolojifelsefesi

ความคิดเห็น • 267

  • @canlmuzikorganizasyon6105
    @canlmuzikorganizasyon6105 3 ปีที่แล้ว +2

    merhaba hocam mersinde kocaman 50 hanelik bir mahallenin bir kısmını ( turgutreis mah . ) 18. uygulama denilerek herkesin tapulu ama imarsız evleri komik paralara 2008 yılında eğer satmazsanız mahkemeye intikal edilirse daha az para alırsınız denilerek bilgisiz halkın elinden alındı ve buralar şahısa satıldı . 3 yıl önce inşahat yapılmaya apartman dikilmeye başlandı burada büyük bir usülsüzlük döndüğü kesin . bu durumda ne yapılması gerekiyor . hastane okul yol karakol çalışması hiç bir şekilde yapılmadı . o zamanlar yaşım küçük olduğu için araştırma yapamadım . şuan apartman dikme işlemleri hız kazandı . neden 10 sene boyunca beklediler bunu da merak ediyorum . şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

  • @asrnsrmasrma6334
    @asrnsrmasrma6334 3 ปีที่แล้ว +1

    İyi günler, arsadan yola 25 metrakare verilmesi gerekiyordu, fakat şu an belediye 10 metrekaresini almış. arsanın bulunduğu yer yeni yerleşim alanı veya kentsel dönüşüm kapsamında değil ve parkı ve yolu mevcut zaten. Neye göre yola pay almaktan veya alacağı payı azaltabiliyor belediye. (yol şimdiki hali ile biraz dar ki genişlemesi için 22 metrekareye ihtiyaç var oda arsadan alınan payla olacak, arsadan payı almayarak onun yerine parkı küçültüp parkın bir kısmını yola verme durumu olabilir mi?)

  • @hasankaldi1999
    @hasankaldi1999 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar hocam bizim 1176 m2 arsamız var kargir ev ve bahçe diye geçiyor normalde ama bahçe olan bölümü başkasına çıkmış böyle bir şey olabilir mi?

  • @menekseakin6967
    @menekseakin6967 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba size nasıl ulaşabilirim doğa sever olarak bir kaç soru sormak istiyorum?

  • @ceyhunpak3678
    @ceyhunpak3678 2 ปีที่แล้ว +2

    Merhaba Hocam. Daha önceden girmiş olduğumuz konut projesi ile ilgili şöyle bir mesaj geldi. Bu süreç ne kadar daha sürer acaba? Teşekkürler....
    Degerli uye, Buyuksehire onay icin gonderilen Dogankoy imar dosyasi dun itibariyle onaylanmistir. Bundan sonraki surec kadastro ve tapu surecidir. Belediyeden alinan son gelisme olarak sizlere bilgi sunulmustur. Hepimize hayirli olsun.

    •  2 ปีที่แล้ว

      tapunun durumuna bağlı ama 3-6 ay içinde tamamlanır diye düşünüyorum

    • @ceyhunpak3678
      @ceyhunpak3678 2 ปีที่แล้ว

      @ Çok teşekkür ederim

  • @mustafakoc1953
    @mustafakoc1953 3 ปีที่แล้ว +1

    Tapuda17000 m2 arsa üzerinde 15 blok kağir apartman olarak gözüken, ancak 1999 depreminde 10 bloğu yıkılan sitede daire malikiyim. Sitemize bitişik yaklaşık 5000 m2 lık TARLA vasfında 2 parselle birlikte 18. madde uygulanmıştır.Ayrı şehirde oturduğumuzdan ve bilgimiz olmadığından18.08.2021 tarihinde belediye encümenince itirazsız şekilde onaylanmıştır. Aynı tarihte parselimiz içinde kalan gazino da izinsiz ve bedelsiz yıkılmıştır. Kat maliklerinden biri olarak parselasyon planı iptali için idare mahkemesine itiraz edebilir miyim? yaklaşık mahmeke masrafı ne olabilir?

  • @nusretozmen1148
    @nusretozmen1148 2 ปีที่แล้ว +1

    Krdeşim sana teşekkür ederim.
    Bir sorum var Cevaplarsan sevinirim.18. Madde askısında olan bir yerim var ben ve adadaki parseldarlar durumdan şikayetçi değil. Ancak başka adalarda memnun olmayan yer sahipleri var. İtiraz edecekler.
    Sorum şu, benim bulunduğum adayı bağlar mı yani bizim inşaatımızı geciktirir mi?
    Yada uygulamayı durdurup yeniden yapılması revize edilmesi gibi bir durum bizi geciktirir mi? Teşekkür ederim

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, askı sırasında belediye yapılan itirazların bazılarını kabul eder bazılarını red eder. İtirazları red edilenler haklı olduğunu düşünüyorsa belediyeye dava açar. Dava sonucunda duruma göre ya plan tümüyle iptal edilir ya da ilgili kısım düzeltilir. Bildiğim kadarı ile eğer bu süreçte siz belediyeden ruhsat alıp inşaata başlayabilirseniz haklarınız korunur. Bizimde beklediğimiz bir uygulama var 10 yıldır. mahkeme dava sonucunda planları sürekli iptal ediyor yeni plan hazırlanıyor. Bu süreçte yıllar alıyor. Bunun sebebi plan yapılırken hakkaniyetli hazırlanmıyor. Rant dönüyor işin içinde.

    • @nusretozmen1148
      @nusretozmen1148 2 ปีที่แล้ว

      @
      Teşekkür ederim

    • @nusretozmen1148
      @nusretozmen1148 2 ปีที่แล้ว

      Bizimkininde sizden farkı yok 2009 dan bu yana iki üç kere yenilendi birincide ilçe tarım itiraz etti ikincide şehir plancılar odası üçüncüde tek bir vatandaş KOP Alanlarına itiraz etti%45 DOP+%3 KOP Alanı kanunda kop alanları kanuni olmadığı gerekçesiyle bütün planlar kadastrodan geriye döndü şimdi ise plan son hale getirilip ilan edildi kanuni yönden itiraz edecek kamu birimi kalmadı fakat parsel posisyonlarından memnun olmayan vatandaşlar var itiraz edeceklermiş bu durumun planın tamamını etkileyip etkilemediğini soruyorum bazı bilgiler sadece itiraz edilen adayı bağlr diyor bazılarıda belli olmaz durdurma kararı alınırsa mahkeme planın tamamını durdurur diyorlar yani yine sancılı dönem var gibi
      Bilirkişilerin yeterince donanımlı olmamaları ve rüşvet gibi durumların kararları etkilediği düşünülmekte sonuç olarak hep madur vatandaş. Ben yatırımcıyım ancak atasından babasındam yer sahibi olanlar için vuslat hep bilinmeyen baharlara kalıyor.
      Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim.

  • @fikriyegurdal1015
    @fikriyegurdal1015 3 ปีที่แล้ว +1

    Hocam Merhaba
    2018 dış kaba inşaatını bitirdigimiz ve imar barış başvurduğumuz müstakil yapımızi imar baris iptali geçen hafta geldi ve pesine
    Bizim evimizi haber vermeden yıktılar biz Belediye ve Zabıta görüştüğümüzde 775 Kanunun 18 maddesine göre haber vermeden yıkma haklarını olduğunu söylediler. Ve kapıyı kırarak içerideki tüm esyalarimizi çıkardılar hiç bir şekilde tebligat yapılmadı.

    •  3 ปีที่แล้ว

      Eğer imar barışı kapsamına girmeyen bir yapı yaptı iseniz yıkabilirler. Büyük ihtimalle evinizi mühürleyip yapı tatil zaptı düzenlemişlerdir. Eğer bu konu ile ilgili ciddi bir mağduriyet yaşadıysanız dava açarak hakkınızı aramalısınız.

    • @fikriyegurdal1015
      @fikriyegurdal1015 3 ปีที่แล้ว

      @ yok hocam 2018 dış inşaatı bitirdik 2017 öncesi olanlar imar yasasindan faydalanıyor dediler ama buradaki sorun hiç bir şekilde tebligat gelmeden mühür vurmadan , aramadan habersiz bir şekilde kapıyı kırıp eşyaları alarak müstakil yapımı yikmasidir Zabıta tarafı baktığı için bizim bölgeye 775 gece kondu Kanunun 18 maddesine göre izin vermeden yıktılarini belirttiler böyle bir haklarının olduğunu soyledir ama bulundugum bölgenin %70 %80 bu şekilde evleri o kadar yapi yapıldı benimle beraber sadece benimkisini yıktılar diğerleri duruyor ben evde olsaydım yıkım olmayacağını biliyorum ama habersiz yıkmak saçma eşyaları almaları hangi hakla yapabilir dediğim kanun ve madde neden o bölgede bana uygulandı herkese aynı anda uygulanmadi maddi zararım var hocam bir ev yapmak kolay değil mağdurum

  • @tontikbebis
    @tontikbebis 4 หลายเดือนก่อน

    İstanbulda binamiza projelendirme yapilmis. Metro yuzunden yol genişletme yapilacakmis . Binamdan kisacasj yol gececekmis . Hisseli tarla tapulu yer . Durumu ne olur sizce ?

  • @Alesvet.07
    @Alesvet.07 2 หลายเดือนก่อน

    Bizim evimiz başkasının üzerinde görünüyor nasıl bunu düzeltiriz taraflarla anlaşmak yeterli mi

  • @muratcetintas1026
    @muratcetintas1026 ปีที่แล้ว

    Merhabalar çalışmalarınız için tebrik ederim. Size bir sorum olacaktı. Toplamda 240 dönüm olan arazi içerisinde paydali olmak üzere 15 dönüm hissem bulunmakta ve toplamda 211 hissedarız.bu araziye heran imar girebilir. İmar girer ve parselasyon yapılırsa her bir parsele 211 kişi ortak mı olur yoksa bölüm bölüm ortakları ayrı ayrı parsellere mi yerleştirirler? Şimdiden cevabınız için teşekkürler

  • @osman5761
    @osman5761 2 ปีที่แล้ว

    Açıklamanız için teşekkür ederim. Benim de hissedarı olduğum 11 dönüm bir tarla var, burası 18. Madde uygulaması yapılacağını öğrendim. Diyelim ki burada gerekli kesintiler yapıldıktan sonra 6 parsel konut arsası kaldı. Bu parsellerde tüm hissedarların hissesi oluyor mu? Yoksa hissedarlara bu parselleri pay mı ediyorlar.

  • @75li40
    @75li40 3 ปีที่แล้ว

    Hocam samimi bilgiler için teşekkürler.
    Demir uçtu hocam kara kara düşünüyoruz.
    Hazır betona zam gelecek diye duydum. Sizin bilginiz var mı?

  • @oguzdemirelli5513
    @oguzdemirelli5513 7 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Mehmet bey 6 dönüm hisseli yerimiz var (4 bizim) Bölgemizde imar çalışması yapıldı 18.maddeye göre parsel yapıldı bizim arazinin %45ne kamu el koydu komşunun tarlasının tamamı parka ve yola giderken diğer tarlalar yerleşim yeri olarak parsele ayrıldı burda bir hak mağduriyeti olmuyor mu herkesten eşit oranda alınması lazım değilmi

    •  7 หลายเดือนก่อน

      Merhaba 18 uygulamasında herkes eski yerinde kalamayabiliyor. Yani komşunuz 18 uygulaması bittikten sonra artık komşunuz değil. Yeni oluşan bir parsele kaydı.ondan da yüzde 45 alınarak. yüzde 45 üst sınır.

  • @izmir9763
    @izmir9763 3 ปีที่แล้ว +1

    Yeni eski otopark yönetmenliği nedir durum ne olur bilgilendirirmisiniz iyi çalışmalar

  • @silentman7426
    @silentman7426 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba arsamdan yol geçti. Yolun yarısını benden yarısını komşumdan aldılar. Tapuda (e-devlette) arsa 1207 m2 fakat benim hissem 1083 m2 görünüyor. Aradaki farkın bedelini Belediye'ye ödemem gerektiğini söyledi komşular. Bu uygulama hangi mevzuata göre yapılıyor? Kendi arsamın bir kısmını neden tekrar belediyeden satın almak zorunda kalıyorum? Cevap verirseniz müteşekkir olurum. Saygılar.

  • @mushroom5950
    @mushroom5950 3 ปีที่แล้ว +2

    Merhabalar, İzmir Karşıyaka Cumhuriyet mahallesinden yazıyorum. Mahallemize 1/1000 ölçekli imar planını hazırlandı. Zeminimiz sağlam olduğu halde emsal 2,5dendi ve %45te terk verilecek arsalarımıza, belediye manzaralı olan arsalarımızı yeşil alan yapmış. Askı sürecinde itiraz ettik rededildi. Mahkemeye versek sizce kazanma oranımız ne olur. Tesekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba, yüzde 45 yasal üst sınır. Kazanamazsınız. 2.5 emsalde genelde verilen üst sınır. Yani ilk bakışta davalık bir durum gözükmüyor.

  • @vildankara7059
    @vildankara7059 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba mehmet bey bizim bi arsamız vardi 6. Ayda ek 1. Madde uygulaması ve pasife alınmıştır diye bi yazı geldi ne yapabiliriz

  • @erayylmaz548
    @erayylmaz548 ปีที่แล้ว

    Merhabalar. Kocaeli'de bir arazim var. Şu anda imar uygulaması çalışmaları sürüyor. Tarlamın tam ortasından (köşegeninden) yol geçecek gibi görünüyor. Şu anda tek parsel, tek tapu 1950 m2. Büyük ihtimalle imar uygulaması olduğunda 2 parsele ayrılacak (mevcut komşu evler nedeniyle). Parsellerden biri 850 m2 dikdörtgen, diğeri 550 m2 üçgen oluyor. Minimum parsel büyüklüğü 1000 m2 olursa iki parsel için de hisse ataması mı yapılır? Yoksa ikisinin toplamı (1400 m2) baz alınarak hissesiz mi oluşturulur. İkinci sorum üçgen bir parsel oluşursa geometrisi nedeniyle itirazım olumlu bulunabilir mi?

  • @ferzandekati6468
    @ferzandekati6468 11 วันที่ผ่านมา

    Merhaba hocam 18. Madde uygulamasında evimin olduğu yere sağlık merkezi planlaması yapılmış onun yerine 500 metre uzakta arsa verilmiş evimin sadece imar barışı var ruhsatı yok ne yapmam lazım bana yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @mustafadanaci9008
    @mustafadanaci9008 3 ปีที่แล้ว +1

    SelamAleykum yeni imar plani geldi 15.500 metrekara tarlami hepsine yesil alan ayirmislar itiraz ettim sonucu bekliyom.nasil bir cevap gelir bilmiyorum su anda planlar askida.benim burada ne gibi bir hakkim olabilir saygilarimla

  • @muratalan1258
    @muratalan1258 3 ปีที่แล้ว +1

    İyi akşamlar ben parselimin bulunduğu ada üzerinde onsekiz denilen uygulama isteği ile harita müh.uygulama yaptırıp bld imar komisyonu na basvurdum ve imar komisyonundan gecerek askıya cıktı ada üzerindeki bazı parsellerin itirazı oldu yaklaşık 2 aydır bu sekilde bekliyoruz benim sorum şu imar komisyonundan gecerek askıya cıkan uygulama itiraz sebebiyle red edilebilir mi böyle bir durumda benim kanuni haklarım nedir tesekkür ederim

  • @tayfunbingazi
    @tayfunbingazi ปีที่แล้ว +1

    Selamunaleyküm.Hisseli tapularda bu yüzde 45 lik oran her hissedar için ayrı ayrı mı hesaplanıyor yoksa her parsel için bir defa mı?

    •  ปีที่แล้ว

      yeni olusan imarli parselde gene hissedar oluyorsunuz. herkesten yuzde 45 azaliyor

  • @tanerunal6308
    @tanerunal6308 ปีที่แล้ว

    Merhaba,
    Benim 1250 m² arsam var. 18 uygulaması yapılmış, mücavir alan içerisinde. Bölüp yarısına ev yapmayı yarısını da satmayı planlıyordum. Lakin arsanın önünden geçen yolun mülkiyeti DSİ'ye ait. Bir arsanın bölünebilmesi için belediye yoluna cephesi olması gerekiyormuş. DSİ'ye ait yol arsama sıfır geçiyor. Belediyeye ait 50cmlik boşluk olsa böleriz ama bu şekilde olmaz dediler. İkinci çözüm belediyeye terk vermekmiş. O da en az 3 metre olduğundan vermek istemedim. Sorum şu:
    1) Bu arsayı bölmenin başka bir yolu var mı?
    2) Eğer bölünmüyorsa hisse olarak satınca alıcılar pek sıcak bakmadığı için ŞUFA hakkımdan feragat ederek satsam bir nebze çözülür mü?
    3) Ben ŞUFA hakkımdan feragat edince varislerim de vazgeçmiş oluyor mu? Onların da ayrıca feragat ettim demesi mi gerekir? Zira çocuklarım reşit değiller.
    Şimdiden teşekkürler.

  • @semihdemirtas4592
    @semihdemirtas4592 2 ปีที่แล้ว +1

    >Belediye bir 1/1000 lik imar uygulaması onaylandıktan ne kadar zaman içinde şuyulandırma işlemini yapması gerekir.Zaman keyfi midir. Bunun kanuni bir süresi var mıdır uymak zorunda olduğu

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba semih bey malesef yok. Yapılsa dahi itirazla mahkemelerle bozulabiliyor. 10 seneyi geçen süredir bir türlü sonlanmayan 18 uygulamalı bir arazimiz var.

  • @user-fe8jl2up4n
    @user-fe8jl2up4n 8 หลายเดือนก่อน

    Mehmet bey nasılsınız. Nasil görüşebiliriz acaba. Çok acil sorum olacaktı size.

  • @user-pg2eu9tm2s
    @user-pg2eu9tm2s 4 หลายเดือนก่อน

    Hocam imarlı arsa üzerinde arkadan seneler geçtikten SONRA yeniden uugulama yaparak belediye payları ayrı bir parsel cikararip açık ihale yoluyla satışa sunula bilirmi üstelik ikinci uygulama haber vermeden yapıla bilirmi acil lütfen selamlarımla

  • @abdurrahmanpekdemir6676
    @abdurrahmanpekdemir6676 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba Mehmet bey bizim 5.000 m2 arsamız var.arsamızın olduğu bölge komple hisseli bir köy mahalle olarak belediyeye bağlı.üzerinde tarım arazileri var.zamanında rıza ile taksim edilmiş.biz yerimizi alırken haritacıya ölçtürdük ve düşündüğümüz yer değil daha güzel manzaralı bir yer denk geldi.2018 de belediye bu köyün bir bölümüne 18.madde uygulamış bizim o dümdüz olan 5 dönüm arazinin hepsini okul yeri olarak ayırmış bize bir yerde göstermemiş ve bizim müracaat edip yerimizi bize öyle göstereceklerini söylediler.ayrietten tapu kaydında hala 5000 m2 arazi gözüküyor.bizim yerimiz o bölgenin en düz ve manzaralı yeri diğer yerlerde arazi dik bu konuda hakkımızı nasıl savunabiliriz işe nerden başlamalıyız teşekkürler.

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba imar planı oluşmuştur ama henüz 18.madde uygulaması yapılmamış olabilir. 18den sonra kesin planlar ve dağıtım cetvelleri belediyede askıya çıkar. Buradan sizin yeni yeriniz ve yeni ada parsel numaranız gözükür.belediye imar birimine sormanızda fayda var

  • @yucel627
    @yucel627 2 ปีที่แล้ว +1

    beni ilgilendiren kısım 06,30 dan sonra başlayan kısım, ne demek bir şekilde anlaşmak, ya anlaşamaksak ? devlet neden beni bu durumla baş başa bırakıyor? herşeyin kanunu varda bununla ilgili bir yasa yokmu.

  • @sinankaplan6528
    @sinankaplan6528 8 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba Mehmet Bey 155 metrekare yerim var evimin olduğu ve yanındaki arsa sahibi şu anda haritacı getirip benim balkonumu yıkmaya çalışıyor ama e imar uygulamasından baktığımda bir taşma olmadığını görebiliyorum dava süreci uzarsa kazanabilir miyim veyahutta arsa sahibi satacağım diye tutturdu arsayı Ya alırsın arsayı ya da Balkonunu yıkarsın diyor

    •  8 หลายเดือนก่อน

      merhaba isgal oldugunu dusunmuyorsaniz arsayi alacak maddi durumunuzun olmadigini soyleyebilirsiniz. dava acarsa ve size mahkemeden tebligat gelirse o zaman bir haritaci tutarsiniz tecavuz olan kismi tecavuz miktari kadar kirararak traslarsiniz dava konusuz kalir.

    • @sinankaplan6528
      @sinankaplan6528 8 หลายเดือนก่อน

      Ama bu sefer ikinci kata çıkamıyorum Mehmet bey

  • @ahmetkaraarslan901
    @ahmetkaraarslan901 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba Mehmet Bey.5000 M2 arazimiz var.imar planında 3 tarafından yol geciyor ve bir tarafa park yapılıyor.Kaba hesap arazinin %50 den fazlası buralara gidiyor.Biz 18 uygulaması gelmeden parsellemek istiyoruz.18 uygulamasını beklemekle şimdi parselletmek arasında bir hak kaybınız olur mu? Fazla giden kısım için park alanında bir küçültme isteyebilir miyiz?

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba 18 uygulamasında yüzde 45 maksimum terktir. Eksik kalan kısmınız varsa başka bir parselden hisse verirler. 16 talep edebilirsiniz özel bir haritacı ve belediyenin incelemesi lazım.

  • @ozkancelik3639
    @ozkancelik3639 3 ปีที่แล้ว +2

    7.2 dönümlük bir arazimiz 1.5 dönüme düşürülmüş imar planı ile. Bir tarafı okul, diğer tarafı hastane olmuş. Belediyedeki askı sürecini takip edemediğimiz için kaçırdık. %45 e çekebilmemiz için dava açmaktan başka çaremiz yok mudur?

    • @Orhngzshn
      @Orhngzshn ปีที่แล้ว

      Size rayiç bedel üzerinden ödeme mi yapıldı peki? Bizim de benzer bir durum var da. 1 dönüm arsadan 300 m2 kalmış park olmuş yol olmuş.

    • @ozkancelik3639
      @ozkancelik3639 ปีที่แล้ว

      @@Orhngzshn biz parselasyona sokmama kararı aldık. Tarla olarak duruyor. Ne zaman hastane ya da okul inşaatı başlar biz de o zaman parselasyonda güncelleme isteyeceğiz. Yapmazlarsa da istimlak etsin devlet. Hisseli yer zaten.

    • @erengokcen987
      @erengokcen987 ปีที่แล้ว

      ​@@ozkancelik3639 merhabalar parselasyona sokmadık derken biraz açar mısınız Anlatabilirseniz çok sevinirim

  • @yalcnkarl86
    @yalcnkarl86 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba hocam. 1991 yılı onaylı bir plan var bizim köyümüzde. bu plan içerisin de ben 13 dönümlük tarlam var, yaklaşık 3 dönüm ü bitişik halde 2 çocuk parkı 1 tanede caybahcesi planlı.
    Ben bu konu ile ilgili olarak itiraz etmek yani bu park ve caybahcesi planının iptal edilmesi icin belediye ye gittim görevlinin bana verdiği cevap ; " abi bunu iptal etmemiz için köydeki tüm planın değişmesi gerek, bu da çok masraflı bir iş"
    Sorum şu bu cevap doğru mu? Yani bir tarla üzerinde ki park bahçe planının iptali veya değişmesi için, 1991 yılı onaylı planın hepsi değişmesi mi gerek ?
    Ben sadece benim tarlam üzerinde ki park bahçe planının iptalini istedim.
    NOT:(herhangi bir uygulama yok yani tarla üzerinde parselleme yapılmamış)
    Teşekkür ederim

    •  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba. Planda park bahçe olması sizi etkileyen bir durum değil. Şu an orası tapulu araziniz.ister Tel çevirir ister eker ister bahçe yaparsınız. Kimsede gelip tarlanızın o kısmında hak iddia edemez. Eğer yıllar sonra köyünüzde bir 18 uygulaması olursa tarlanız arsaya dönüşür ve arazinizin yüzde 45e kadar olan kısmını belediye bedelsiz alarak yol park bahçe kamu hizmeti yapar. Karşılığında Sizede imar verir. Tarlanız değerlenir. Ama bu uygulama 5 yıl sonrada 50 yıl sonrada yapılabilir. Belediye ne zaman isterse.

  • @Alesvet.07
    @Alesvet.07 2 หลายเดือนก่อน

    Böyle bişeyin bizim evimize de olup olmadığını nasıl anlıyoruz diyelim ki askıda nerden haberimiz olacak

  • @nyzalp6140
    @nyzalp6140 2 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba benim size sorum su olacak bizim eski bir evimiz var ilçede babaannemden kalan 100 seneye yakındir yaşı evin .belediyenin kentsel dönüşüm projesi için araştırmaya gelen yetkililer bizim evimizi görüp bu evi koruma altına alıyorlar ve sit alanı olarak tescilliyorlar 60 gün itiraz sürecimiz var bunu biliyorum fakat ben sunu öğrenmek istiyorum siz bu ısın erbabısınız hocam geri donme ihtimali var mi babamı yeni kaybettim babam olmeden önce bu söylentiden bahsetmişti fakat bir daha konuşma fırsatı olmadı babamda istemiyordu çünkü olmasını elimden geleni yapicam bende olmaması icin hiç duydunuz mu karşılaştınız mi geri donme durumu olur mu

    •  2 ปีที่แล้ว

      Başınız sağ olsun. Sit konuları gerçekten uzmanlık gerektiren konular. Evinizin geçmiş kültürü yansıtan tarihi bir ev olmadığı savunmanız, ispatlamanız gerekir. Kolay bir süreç değil. İtiraz süresince itirazının nedenini anlatan bir dilekçe ile yapmalısınız. Bu konularda pek tecrübeli değilseniz tecrübeli bir mimardan yardım almanızı tavsiye ederim.

  • @user-ft2fr7dz1n
    @user-ft2fr7dz1n 10 หลายเดือนก่อน

    Merhaba nasılsınız umarım msj size ulaşır soruma cevap alabilirim benim sorum şu şekilde olacak-benim istanbul avcılar yeşilkent mahallesinde 229.60 metre tarla vasfında anacadde ve ıkı sokak cepheli Tek tapulu başka hissedarı olmayan bir arsam mevcut burası Avcılar belediyesi tarafından ve İBB tarafından önce 1/5000 ölçekli planı yapıldı bu 1/5000 ölçekli planda arsam ticari+konut görünmekte iken 1/1000 ölçekli plan askıya çıktıgında arsam yeşil alan park görünüyor belediye gittigimde arsanız 18 imar uygulamasına tabi tutulacak 1000 metrelik 12 katlı yerden hak kaybınız olmayacak şekilde yer verilecek dendi bu arada belediyenin kesinti %25 olarak uygulanacakmış benim arsam tek tapu olması arsamın anacadde de ticari +konut olması durumundan dolayı nasıl bir uygulama yapılacak belediyedeki memur takmın edici birşey sölemedi 1000 metrenin içinde kaç metre arsa hakkım olacak emsal 2.10 olacakmış bir yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @seyhanarik7638
    @seyhanarik7638 ปีที่แล้ว

    Hissedarlarin bir kisminda haciz olan hisseli bir arsada ifraz işlemi hangi sartlarda yapilabilir ?
    Örneğin Parsel icerinde eski bir yapiya kentsel dönüşüm uygulayip ifraz olabilir mi ?

  • @mesutmert7969
    @mesutmert7969 3 ปีที่แล้ว +1

    Çok güzel paylaşım yalnız bir sorum olacak 274m kare imarlı müstakil arsam var. %30 imarlı 80 m kare ev yapabiliyorken 18 uygulamasi geçeceğinden ruhsat şuanda veremiyoruz diyorlar 18 uygulamasi ndan sonra ev yapabilecek miyim acaba yeni düzenleme ye göre de 500 metre kare aşağısına tek hisse verilmeyeceği söyleniyor

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba belediyeye veya bir haritacıya danışmanız lazım. Büyük ihtimal hisselenirsiniz biri ile

    • @mesutmert7969
      @mesutmert7969 3 ปีที่แล้ว

      @ teşekkürler

  • @semihdemir542
    @semihdemir542 3 ปีที่แล้ว +1

    Tekrardan merhaba Mehmet bey, DOP adadaki her parselden mi eşit alınıyor yoksa bölgesel mi? Mesale bir parselden yola terk, diğer parselden de yeşil alan gibi olabilir mi?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba bölgesel herkesden eşit alınıyor. Burdaki yanılgı herkes kendi yerinde kalacak sanıyor. Halbuki biraz sağa sola kaymalar veya başka parsele hisselenmeler olabiliyor.

    • @hakan8295
      @hakan8295 2 ปีที่แล้ว

      @ Merhaba mehmet bey b 18 uygulamasında 500 metre ilerdeki arsa sahibi benim arsamdan b 18 dahilinde parsel alabilir mi?
      Cevap verirseniz sevinirim.

  • @bkn4596
    @bkn4596 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar değerli sunumunuz icin tesekkurler.şu konuda bir bilgilendirme istirham edecegim.istanbul Bayrampasada ikamet etmekteyiz.bina yaşimiz 40 ve binamiz konut alanı olmasina ragmen bulundugumuz adada hem konut sanayi imarı verilen binalar mevcut.24 saat esasli calisan birkac işletmeden kaynakli klima ve uretim araclarinin cikarmis oldugu gurultuden dolayi ne yazikki magduriyet yasamaktayiz.defalarca sikayet iletilmis olmasina ragmen kronik bir problem olarak bugune kadar süregelmis bir sorun.belediyemiz yetkilileri ve emniyete de defaatle iletilen sikayetlerin neticesindede elde edilebilen bir duzenleme malesef yok.öneriniz ne olur.teşekkurler.

    •  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba Cimerden açık adres ve firma adı vererek şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıcı bulunduğunuz şehirdrki çevre şehircilik il müdürlüğüne şikayette bulunun. Gürültü denetiminde bulunabilirler.

  • @tevfikcirisci9681
    @tevfikcirisci9681 2 ปีที่แล้ว

    İyi günler
    Bizim de mevcut müstakil tapulu yerlerimiz ki içinde imarlı konutlar var.
    Komşu parsel ile birleştirildi ve hisseli tapuya dönüştürüldü. 20 ,30,40 m2
    Bahçemiz küçüldü.
    İtiraz için ne önerirsiniz.
    Sizin profesyonel bir işiniz varmı?
    Teşekkür ederim

  • @emremert577
    @emremert577 3 ปีที่แล้ว +2

    Sakarya hendekten 277 metre kare 2 kat imarlı bir yer aldım ama 18 madde uygulaması var dediler 6 ay sonra ev yapayım diye belediyeyi aradım ama şuan ruhsat vermiyoruz 18 uygulaması var diyerekten emlakla konuştum buranın hisse tapuya dönüşebilir ev yapabilmeniz için yan komşunuzla anlaşmanız gerekebilir dediler 500 metreden küçük olduğu için böyle hisseye dönüştürme hakları var mı ve ben birleştirme durumunda birleştirilen yerde ben ve o ayrı ev yapabilir mi teşekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, imar planına bakmak lazım. Parsel büyüklüğünüz küçük olduğı için yapabilirler. Bir kaybınız olmaz. Sadece ortağınızla beraber hareket edersiniz veya biriniz birinize satar. İkiz dubleks de yapma durumunuz olabilir imar durumuna göre

    • @emremert577
      @emremert577 3 ปีที่แล้ว

      @ arsam tam hisseli ama beni başkalarıyla hisseli yapabileklerini söylediler daha kesinleşmiş bir şey olmamakla beraber , birleştirilen kişi ve ben ayrı ayrı 2 kat yapabilme hakkımız var değil mi ?

    • @emremert577
      @emremert577 3 ปีที่แล้ว

      teşekkürler aldığımız arsa 2 kat yüzde 30 imarlı

    • @dumankartal8954
      @dumankartal8954 2 ปีที่แล้ว

      Benim arsam imar lı mütaidle anlaştık 18 imar yasasına göre yan komşuya birleştirilmiş oda bize muhakafat vermiyor anlaşamasak mahkemede açık artırımla satılacağı ı söylüyorlar ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz kendi yeri 90 m t benim arsam 290 mt yerimde 10 daire çıkıyor ihaleyle satarlarmı ortaklık davası açsam şimdiden teşekürler

  • @ozkancelik3639
    @ozkancelik3639 3 ปีที่แล้ว +1

    Belediyedeki askı sürecini nasıl takip edeceğiz?

  • @mustafaselimtugrul2402
    @mustafaselimtugrul2402 2 ปีที่แล้ว +1

    Kanal İstanbul için 18 ocakta çıkan aski planinda itirazı İstanbul çevre şehircilik il müdürlüğüne yapmıştık. Belediyeye yapmamız gerekirken yanlış yöntem mi izlemiş olduk.uol gösterebilir misiniz .teşekkürler...

    •  2 ปีที่แล้ว

      Selim bey merhabalar, kanal istanbul için itiraz nereye yapılır veya itirazlar dikkate alınır mı hiç bir fikrim yok.

    • @oguzhanyoney6053
      @oguzhanyoney6053 2 ปีที่แล้ว

      Merhaba Selim Bey, imar uygulamasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı için itirazlarıda ilgili kuruma yapmak gerekir diye biliyorum.Başakşehir Şahintepe’de bulunan taşınmazımız yeni uygulama ile birlikte Arnavutköy Hacımaşlı tarafına taşınmış görünüyor.Burda maddi anlamda ciddi bir hak kaybı olduğunu düşünüyoruz.Bizde ilgili kuruma itirazımızı yapacağız.Kanal İstanbul Yapı Rezerv alanında kalan arsa ve arazilerin yerlerini kaydırılması artı ve eksi bölgedeki projeler hakkında doğru bilgilendirmeler yapabilecek arkadaşımız varsa yazabilirler mi?

  • @semanurdevecii
    @semanurdevecii 3 ปีที่แล้ว +1

    Öncelikle bu faydalı video için teşekkürler. Araziden yaklaşık %60 oranında bir dop kesintisi yapılmış bu durum arazi satın alındıktan çok sonra öğreniliyor , ortada henüz fiili bir çalışma vs başlamamış olup tapu kaydında da bu imar planı yönünde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu durumda öncelikle ilgili belediyeye mi başvuruda bulunmalıyım ya da dava yoluna mı gitmeliyim, izlemem gereken yol nedir acaba ? şimdiden teşekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba belediye ile görüşmeden önce bir haritacı ile görüşüp elinizdeki resmi evrakları sunun. Haritacı sizi yönlendirsin. Dava açmadan önce yeterli delili toplayıp dava dosyanıza koymanız gerekir. Bunun için belediye arşivinden bazı belgeleri talep etmeniz gerekebilir.

    • @semanurdevecii
      @semanurdevecii 3 ปีที่แล้ว

      @ teşekkür ederim

  • @mehmetengin7360
    @mehmetengin7360 ปีที่แล้ว

    Mrb hocam belediye bizden yeşil alan olarak aldığı yeri satışa çıkarttı ve bir parseli sattı satma hakkı varmı sata bilirmi

  • @selimckms2390
    @selimckms2390 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar Mehmet Bey, biz daha önce parselasyonumuzu yapmıştık yola terkimizi yapmıştık. Şimdi belediye burayı imar uygulamasına soktu ve bizim yerimizin bir kısmını %40 a tamamlayarak bir A kişisine verdi. Böyle bir şey yapabilirler mi?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba daha önce 16 uygulaması yaptıysanız belediye 18 yapıp yüzde 45e kadar tamamlayabilir. Sizden yüzde 40 aldıysa kardasınız. Ama daha önce 18 uygulaması yaptıysa tekrar ilave terk alamaz çünkü 18 yapılan yere ikinci kez 18 yapılamıyor. Belediye matematiksel hesap olarak aldığı yerler için park, yol vb. Gösterir. Sizin yerinizi başkası gelmiş gibi gözüksede planda başka bir yerde park yol vb. Fazladan Bırakmıştır. Başkasına verip vermediğini anlamak için Hesap cetveline bakmak lazım yani.

  • @erberk4525
    @erberk4525 3 ปีที่แล้ว +2

    30günlük süre içinde itiraz edilmezse idare mahkemesinde iptal davası açılabilmesi konusunda emin olamadım. Çünkü İYUK Madde 13'e göre idareye başvuru şartı var. Bu başvuru da olayı öğrendiğimiz tarihten itibaren bir senelik hak düşürücü süreye tabi. Burada askidayken itiraz etmemek bi hak düşürücü süre olabilir diye tahmin ediyorum. Saygılar.

    • @mustafadanaci9008
      @mustafadanaci9008 3 ปีที่แล้ว

      SelamAleykum itirazimi yaptim 16 agustosda imar planlari askidan iniyor sorum şu bana imarli yakin birden baska yer verirleri veya belediye duydugum kadariyla yerin degerinin yuzde 20 si oranda parayi verip yeri aliyormus benden.su anda itiraz dilekcemin cevabini bekliyorum

    • @ademsupcin965
      @ademsupcin965 3 ปีที่แล้ว

      @@mustafadanaci9008 İtirazınızın gerekçesi neydi?

    • @arazideyiz8477
      @arazideyiz8477 10 หลายเดือนก่อน

      ​@@mustafadanaci9008 itiraz durumu ne oldi

  • @murathandemirbilek4987
    @murathandemirbilek4987 ปีที่แล้ว +1

    Hocam, 1-) Tarla değil de tapuda arsa olarak görünen bir yer içinde 18 uygulaması yapılabilir mi? 2-) Mahallede Yol üzerindeki arsaların örneğin sağ tarafın da kalan arsalarına 18 uygulaması yapılıp sol tarafındakilere yapılmayabilir mi? Sağ tarafından okula, cami, parka belediye hisse çıkarırken (dop) sol taraftaki arsaları dahil etmediği için 18 uygulamadığı için dop falan olmuyor bu eşitliğe aykırı değil mi nasıl hakkımızı arayabiliriz bilgi verirseniz çok seviniriz şimdiden çok teşekkür ederim.

    • @aronzen
      @aronzen ปีที่แล้ว

      Hepsinden aynı yüzde keser ve sana bana vermez kısaca arsana el koyuyuorlar isterse içinde 4 katlı binan olsun hiç farketmez

  • @MesutArslan-bg7gd
    @MesutArslan-bg7gd 4 หลายเดือนก่อน

    Benim sorunum komşunun atılı bulunan 277 M2 çap hiç bir şekilde ev sığmayan arsasını benim 2200 M2 kare arsama eklemek suretiyle daha önce A nizamı B nizama çevirerek benim mağduriyetime neden olmuştur ayrı ca komu parsel daha önceden parsel yapılmış atılı parseldir atılı parsel dir benim parselim de yol sorunumda yoktur

  • @serifeee4081
    @serifeee4081 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba, arsamızın park olacağını duyduk karşılığında kesintiler sonucunda imarlı arsamı yoksa maddi olarak karşılığı mı verilir teşekkür ederim..

    •  2 ปีที่แล้ว

      merhaba uygulama sonucu size başka bir arsa verirler. Kanunen alabilecekleri kesinti miktarı yüzde 45.

    • @serifeee4081
      @serifeee4081 2 ปีที่แล้ว

      @ çok teşekkür ederim

  • @mamikymk2990
    @mamikymk2990 3 ปีที่แล้ว +1

    merhabalar ağzınıza sağlık öncelikle .
    sorum olacakti size
    1/5000lik bi planda arazim var imar sınırında ne kadar surede imar gelir bunun bi süresi varmı acaba bide
    askıya çıktığında haber verilirmi bize teşekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba belediye ne zaman çalışmaya başlayıp bitirince. 5senede olur 10da 20de. Askıya çıkınca haber vermezler. İnternet sitesinde duyuru yapıyorlar genelde

    • @mamikymk2990
      @mamikymk2990 3 ปีที่แล้ว

      @ çok teşekkür ederim ☺️

  • @farukbaran3973
    @farukbaran3973 ปีที่แล้ว

    merhabalar bi sorum olacaktı bi yerde 5000 lik plan çizilip sunulacak burada okul, hastane, üniversite, konut ,ticari, lojistik , yenilenebilir enerji , organize tarım hayvancılık alnı ,günibirlik tesis alanı konut + ticaret gibi komplex donatılar mevcut benim yer tarım hayvancılık alanına ve bioenerji alanına basıyor . buralar aynı park gibi DOP karşılanıp beni konut alanına mı verecekler . malumunuz konut alanıyla ahır parsellerinin değeri bir olmuyor. bilgi verirseniz sevinirim

  • @mehmetturkmen9293
    @mehmetturkmen9293 3 ปีที่แล้ว +1

    bir arsamız var üzerinde ev var evi almak istiyorum ev sahibi imar affından yararlanmamış 18. Madde geçmiş fakat bir kişi dava açmış yeniden parselizasyon yapılacakmış bu evi alsam hak kaybım olabilirmi

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba, kaçak yapı olması sebebi ile olur.

  • @erdaldurukan7012
    @erdaldurukan7012 3 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba bizim Corumda imarlı arsamızı 368 m2 olan yerimizi 18 madde geregince 244 m2 düşürmüşler birde bize baska yerden hisseli olan yerden vermişler.. hocam benim soracağım şey bizim yerimiz zaten imarlı arsa tek tapuydu simdi hem kesinti oldu hem hisseli oldu.. imarlı bir arsada bunu yapmaları yasal mi? Önceden 2.5 daire verilen yere simdi ancak 1.5 daire verirler diyorlar.. lutfen bi yardımcı olur musunuz?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Yüzde 33 oranında terk alınmış. Eğer daha önce tarlanız arsaya dönerken 16 uygulaması yapıldı ise ve yüzde 12 lik bir terk alındı ise yapabilirler. Çünkü 18 uygulamasında yüzde 45 üst sınırdır. 33+12=45 ancak böyle sağlanır. Aksi durumda alamazlar. Belediye ve özel bir haritacı ile görüşmelisiniz.

  • @ibrahim_5391
    @ibrahim_5391 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, ikamet ettiğim apartmanın iskanı alındı ve çevre düzenlemesi yapılacak. İmar projesinde bahçe duvarımız ve otopark alanımız bulunuyor. Sorun şu ki, ilgili belediyenin madde 18(hamurlama)uygulaması ile 2015 yılında düzenlenen parsel sınırları içersinde, odunluk, kümes, bahçe vb yapılar bulunuyor. Bu yapılar komşu parsel maliklerine ait. Ve onlar hamurlama uygulamasına karşı olduklarını bu kararı tanımadıklarını dolayısıyla şuan bizde gözüken ama eski tapu kayıtlarında kendilerinde olan alanlarda tecavüz olmadığını, el atmanın önlenmesi ve kali davasının geçersiz ve hükümsüz olduğunu beyan ediyorlar. Buraya 18 daireli kocaman apartman yapılırken, bu binanın yapı kaydı, iskanı, imarı çıkarken, hiçbir itirazda bulunmayan komşu parsel malikleri, apartman yapıldıktan sonra, bizim tapu sınırları içinde kalan bu bölgelere müdahale etme veya bizi engelleme hakları bulunuyor mu?

  • @bulentozdogan9672
    @bulentozdogan9672 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar 40 yıllık müstakil bahceli 2 katlı evimize 18.maddeden bizi 56 m2 borçlandirma yapmışlar yani ev 80 lerde yapıldı borclanma 93 de şuan belediye guncel rahiç bedeli m2 si 310 lira ama piyasa değeri daha fazla bizide belediye borclandirdigina göre bu bedeli neye göre ödemeliyiz alacakliyla muhatap olmadan çözebilirmiyiz

  • @BenimleHerTelden
    @BenimleHerTelden 28 วันที่ผ่านมา

    2:46 nasıl olamaz bizim 500 metrekarelik yerimizi elimizden alıp ,beş para etmeyen okul eğitim alanı projesinden yer vermiş,şimdi bizim eski yerimize villalar yapılmaya başladı, resmen çöktü belediye arsamıza , neler dönüyor olan garip gurabaya mazluma oluyor.haber de etmedi tebligat felan yok , vergiyi ödemeye gidince çakıyor davayı insanlar o zamanda selamun aleyküm geçmiş olsun çöktük diyorlar 😂

  • @serdarakkaya7436
    @serdarakkaya7436 ปีที่แล้ว

    Sayın Hocam 6 ayrı parsel var 200 m2 den 1.200 m2 toplamı bu 6 parselden 2 parsel sahibi daha önceden ev yapmış %40 kesinti yapılacak arsalardan fakat 2 parsel sahibi yanaşmıyor yapıya nasıl bir yol izlemliyiz ?

  • @Hanife5346
    @Hanife5346 3 ปีที่แล้ว

    Bizim 30 yıl önce hisseli ve imarsız bir arsaya yapılmış müstakil evimiz var şuan imar geldi 18 uygulaması yapıldı. D. O. P çıkınca geriye 172 metrekare kaldı ve bunun 108 metre k. si evin olduğu yer, 54 metre k. si evin önündeki yolun karşısında 10 metre k. si de başka bir mahallede, küçük bir ev yerini parça bölük yapmışlar burada art niyet aramalımıyız, o alana girecek mütahitlerin çıkarı gözetilmiş olabilir mi? Burada evimizin yerinin yani 108 metre k. karşılığında daire alma sansımız var mı {imar affından faydalanılmadı, önünde 25 lik yol 200 metre sağındada 3 tane okul, pazar yeri ve büyük bir rekreasyon alanı olduğu gözüküyor} ne yapmamamızı tavsiye edersiniz?

  • @muzafferyok8470
    @muzafferyok8470 3 หลายเดือนก่อน

    Hocam nasıl ulasabilirim

  • @aronzen
    @aronzen ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba lütfen bu yazıma cevap verin çok acil şimdi bizim rahmetli amcamız var amcamızın çocuğu karısı kimse yok amcamız hala öldü gösterilmemiş ve tapu falan ortada yok ve amcamızın arsası 18.madde gereği kendi yerinden başkasının arazisine taşınmış onun arsasına üstlerine geçirebilirler mi biz o arsayı nasıl alırız nasıl hak iddia edebiliriz lütfen cevap verin Hocam

  • @SerkanYILDIRIM-t5s
    @SerkanYILDIRIM-t5s 9 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba hocam 18. Madde uygulaması kaç defa itiraz edilir kaç defa askıda kalıyor

    •  9 หลายเดือนก่อน

      merhaba, her askida itiraz edebilirsiniz, itirazinizi belediye degerlendirir, ya kabul eder yada etmez.etmz ise dava acip planinin iptalini isteyebilirsiniz.hakli oldugunuz surece magduriyetiniz giderilene kadar bu surec devam eder.kimi yerlerde 10 yildir bu dongu devam ediyor

  • @talattokyay8749
    @talattokyay8749 3 ปีที่แล้ว +1

    İyi akşamlar Mehmet Bey
    1.Daha önce yapılan 18. Madde uygulamasında kesinti 35 idi Mahkeme 18. Madde uygulamasını bozduğu için yeniden 18. Madde uygulaması 2020 yılı içinde yapıldı. DOP kesintisini %45 e çıkarmışlar bu kanuna uygun mu kesintiyi böyle arttırabilirler mi. Yeniden uygulanınca mağour olduk.
    Hiç 18. Madde uygulanmadan 1997 yılında Karayolları yola terk şeklinde arazimizden kesinti yapılmış bu miktar dop kesintisi yapılırken %45 hesabına katılır mı?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba evet yüzde 45 e kadar alabilir yasal hakkı. 25 sene önceki olası bir hak gaspınızı şimdi telafi etmeniz oldukça zor olacaktır. Karayollarında kamu yararı olduğu için arazinin tamamı bile kamulaştırabilir. Ya bedelini yada emsal arazi vermek koşulu ile.

    • @talattokyay8749
      @talattokyay8749 3 ปีที่แล้ว

      @ Teşekkür ederim. iyi akşamlar

  • @alfaalptekin7461
    @alfaalptekin7461 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba. 18 madde uygulandı ve 4 yıl geçti askı süresinden.. Biz sadece ön kısımdan gidicek bilirken yan bahçedende 4x13 m gidiyo. Şimdi mahkeme ye versek mahkeme süresince o bölgeyi kullanma hakkı kime aittir.

    • @alfaalptekin7461
      @alfaalptekin7461 2 ปีที่แล้ว

      Ayrıca yan komşu ile alındı arsa 1000 m 500 500 bölüşüldü ve tapular ayrıldı.. Arsa içindeki ev konumlarımızda aynı ama onun bahçeden 4x13 gitmedi.. Güya hazine ondan almış 280 m düşürmüş sonra komşunun bahçesini komşuya geri satmış. Danışıklı iş var.

    •  2 ปีที่แล้ว

      merhaba terk oranı yüzde 45i geçiyorsa dava edebilirsiniz. terk edilen kısımlar park, yol olarak kullanılır

    • @alfaalptekin7461
      @alfaalptekin7461 2 ปีที่แล้ว

      @ 4x13 lük kısım yan komşuya verildi. Ön taraftan yola giden 5.30 x 25.15... Yani diğer komşulardan bizden giden kadar gitmedi. Dava açsak neolur

  • @suleymancelebi7963
    @suleymancelebi7963 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar hocam bizim parsele giden bir yol var fakat bu şahsi bir yol anayola cephe değil arsamız 18 . Madde uygulamasında illaki ana yola cephesi olucak muhabbeti var mıdır.

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba 18 uygulaması sonucunda alınan terklerle her parsele ulaşacak bir yol verilir.

  • @serifeee4081
    @serifeee4081 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba, arazimiz şuan tarım arazisi
    Tam önünde konut imarı var. Yani suan tam sınırdayız. Ödediğimiz vergide bina vergisi var 2 adet. Zamanla konut imarına dönüşmesi mümkün mü? Belediye imar sorgula da kat adedi vs yazıyor

    •  2 ปีที่แล้ว

      Zamanla imar gelebilir. Bu süre belli olmaz ama 5 senede olur 20 senede olur. Belediyeye bulunduğunuz yer için imarla ilgili bir çalışma var mı diye sorabilirsiniz.

    • @serifeee4081
      @serifeee4081 2 ปีที่แล้ว

      @ tamam cok teşekkür ederim

  • @nazmisel690
    @nazmisel690 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar bi sorum olacaktı 11dönüm arizede hissedarım benim gibiçok kişi var hissedar ve biz imarsızken ev yaptık %80 yapılı arazinin şimdi diger parsellerdeki kişilerin mevcut mahkemelik durumu var bu bölgeyihep birlikte 18 uygulamasına sokalım diyorlar ayrıca bu bölgeyi belediye imar çalışması yaptı 1/1000 lik arsa olarak kalanlarınzararı olurmu evi olanların durumu nedir cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim

  • @erkangun221
    @erkangun221 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar benim 615metrekare yerim var arsa niteliğinde şuyulandırma geçmiş belli ama yine şuyulandırma olacak diyorlar ve bana orda hiçbir şey yapmamı engelleniyor bu konu nasıl oluyor ne yapmalıyım lütfen bilgi alabilirmiyim

    •  2 ปีที่แล้ว

      Suulandirildiginiz komşu arsalar sizinle birlikte inşaat yapmak zorundalar. Yapmak istemiyorlarsa ortaklığı giderme davası açılır. En yüksek parayı veren diğerlerinin yerini alir

  • @mehmetzelihayoney4113
    @mehmetzelihayoney4113 ปีที่แล้ว

    Merhaba hocam benim arsamin icinde U seklinde dusunun uc tarafi benim sadece orta baskasinindi bu en koseye alindi geri ayni yere gelme ihtimali varmi

  • @aliguneysi2230
    @aliguneysi2230 2 ปีที่แล้ว

    merhabalar bı sorum olcak doğru bı cevap bulamıyorum 1989 yılında alınan arsamız var ıs yarımızın o tarihte yola terk verilerek yapı ruhsatı kullanım izni vs alınmış bınalar yapılmış 2010 yılında cins degısıklıgı yapılarak bınalar ve arsa var tapu işlenmiş suan belediye reesen İmar uygulaması yapmak istiyor buna ne yapabılırız 1/5000 bine itiraz vs yapmadık bilmiyorduk ? yardımcı olursanız çok sevınırım

  • @osmanyilmaz11
    @osmanyilmaz11 3 ปีที่แล้ว +1

    18 maddeye göre arazimizin 100 de 45 i kamuya ayit bir yer içi değil özel şahış olarak başka birine verebilirimi bu normelmi? İlgi ve alakanız için teşekkür derim.

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Mevcut yerinizde kaybolan kısma bir başkası gelebilir. Ama onuda yakınlardaki biryerlerden taşımışlardır. Mesela onun arazisinin yüzde yüzü park olmuştur. Sizin yanınıza taşımışlardır.

  • @leventoktem1126
    @leventoktem1126 3 ปีที่แล้ว +2

    Harika , akıcı bir sunum teşekkürler.

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Adammm :) ben teşekkür ederim levent abi

  • @ebubekirbarak909
    @ebubekirbarak909 ปีที่แล้ว

    18. Madde uygulamasında 55.metre kare yere 15 kat imar olan yerde arsalar birleştiği zaman nasıl bir hakkımız olur.

  • @Alikazel7
    @Alikazel7 ปีที่แล้ว

    Mehmet bey merhaba 8 dönüm arazimiz var ve 8 hisseli belediye imara hazırlamış yerleri felan çizmiş ama parselleri ayırmamış yolları park alanlarını çizmiş kutucukların içine parselleri yerleştirmemiş . Biz zaten buranın parsel olmasını istiyorduk . Bu işlemi artık belediye mi yapacak yoksa bir haritacı ile anlaşıp biz mi yaptıracağız. Teşekkür ederim

    • @arazideyiz8477
      @arazideyiz8477 10 หลายเดือนก่อน

      Durumunuz ne oldu nelere dikkat etmeliyiz

    • @Alikazel7
      @Alikazel7 10 หลายเดือนก่อน

      @@arazideyiz8477 aynı duruyor yer değişiklik yok haritacı ile anlaştık kişi başı 15-20 bin arası masraf olur diyor 8 kişi var 160 bin masraf var kiminin parası var yaptıralım diyor kimisinin de parası yok ben veremem diyor . Parası olmayan veremeyen hissedarın da masraflarını yaptırmak isteyenlere bölüyorlar masraf büyüyor 15-20 olan masraf 20-25 e çıkıyor oda hissedarlara ağır geliyor boşverin diyorlar duruyor

    • @Alikazel7
      @Alikazel7 10 หลายเดือนก่อน

      @@arazideyiz8477 bende uğraşmadım parsel fiyatının yüzde 20 aşağı fiyatına sattım

  • @mechulasker1794
    @mechulasker1794 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba bilgileriniz için teşekkür ederim , henüz imar planı na girmemiş arazimi özel olarak parsel yaptırabilirmiyim .Amacım 18 uygulamasından etkilenmemek ,ve siz ne önerirsiniz .

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, Parselin büyüklüğü ve imar planındaki konumuna göre ancak belediyenin ön incelemesi sonrasında 16 yaptırabilirsiniz.

    • @mechulasker1794
      @mechulasker1794 3 ปีที่แล้ว

      @ teşekkür ederim

  • @Mrali44353
    @Mrali44353 ปีที่แล้ว

    Merhabalar benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim,300 m2 bir yer var üzerinde 18.madde imar uygulaması var anladığım kadarıyla devlet kesinti yapacak daha sonra bize vereceği tüm m2 si imarlı mı olur veya onada kesinti uygulanır mı mesela 200 m2 bize verdi %30 imar verme durumu var mı yoksa kalan tümüne mi imar verir m2 az olduğu için? Kafanızı karıştırdıysam kusura bakmayın

  • @nedimkocaman2326
    @nedimkocaman2326 ปีที่แล้ว

    Eko turizimde dop uygulaması varmıdır.
    Bu konu hakkında net bilginiz var mı bu sorunun cevabı benim için çok önemli.

  • @hakanorak19
    @hakanorak19 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba güzel anlatmisiniz
    Benim söyle bir sorunum var ben kendim arzsama ev yapmak icin basvuru yani imar durumu aldim orada yazan benim kendi arzam dan belediye 61 m2 almak istiyor ve karsi taraftaki arza sahibine vermejk istiyor bu 61 m2 yi beyediyeye bagis yapmami istiyor eger bunu yapmazsan ev yapma müsadesi vermiyecegini söylüyor sebeb olarak da arka arasideki kisinin suan orada ev var ama yikip yeniden yaparsa ona yer olmasi ni gösteriyor ve o kisiye burasini o günün degerinden satacagini söylüyor (yani buraya hicbir sekide yesil alan oku ve benzeri sey yapilmiyacak ) bu 61 m2 yide baska yerden bana vermiyor bu konuda ne yapmam lazim
    cevabiniz icin simdiden sag olun

  • @ahmetsamilavc-yj8cr
    @ahmetsamilavc-yj8cr ปีที่แล้ว

    Belediyece parselasyon da olan arazinin parselasyon süreci ne kadardır. parselasyon vatandaş tarafından mi yapılır yoksa belediye tarafından mi. Bahçeme ev yapmak istiyorum ama belediye den izin alamıyorum.

  • @DeNiz-ib6cj
    @DeNiz-ib6cj 2 ปีที่แล้ว +1

    Selam daha önce yol için vs yüzde 30 vermişiz ve şimdi 18 i madde ile ada bazlı dönüşüm olcak gene yüzde 45 el koyabilirmi daha önce aldığı 30 yokmu sayılır

    •  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba,En fazla Yuzde 45-30=15 daha alabilirler. Belkide hic almazlar belediyenin karari

    • @DeNiz-ib6cj
      @DeNiz-ib6cj 2 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler. Peki bu kesintyii belediye biz görmüoruz diyor. Nasıl kanıtlarız daha önce kesildiğini nereden belgelendirebiliriz

  • @furkanislek1244
    @furkanislek1244 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba bi sorunum var arsamla alakalı yardıma ihtiyacım var. Hocam sorun şu. Ben 344 m2 bi arsa satın aldım imar planına bakmadan ilk arsam olduğu için nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum. Arsam imar planında park alanı olarak görünüyor bu sebeten dolayıda ben arsam üzerine ev yapamıyorum. Arsamın üzerine ev yapabilmem için neler yapmam lazım süreç ortalama ne kadar sürer ?

  • @metinkayk6818
    @metinkayk6818 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba uzerinde tapulu yapilar bulunan imarlı fakat carpık yerlesim olan parsellere 18 madde uygulaması yapilabilirmi

  • @kumpas8393
    @kumpas8393 ปีที่แล้ว

    Peki bu yüzde 45lik kesinti kesinlikle olacakmı yani kesinti olmama ihtimali varmı acaba ?

  • @serdarmentes3957
    @serdarmentes3957 2 ปีที่แล้ว +1

    Üstad selamlar şuan oturduğum yer 18. Madde uygulaması var 32772 ada 8 parselden oluşuyor.6 parsel sahibi dönüşüm İçin razı biz burada nasıl bir yol izlemeliyiz bize klavuzluk yaparrmısız saygılar .

    •  2 ปีที่แล้ว

      Merhabalar, 18 uygulaması varsa rıza aranmaz. Belediye res'en kendi yapar. 16 uygulaması yapcaksanız kendi aranızda anlaşıp belediye onayı almanız lazım

  • @kenansidal1978
    @kenansidal1978 3 ปีที่แล้ว +1

    Hocam selamin aleykum kolay gelsin 4100 metre kare arazimiz vardi bunun 3100 belediye yesil alan olarak gostermis dediniz gibi askiya alinmis ama tabi ortada ne bir tebligat veya baska birsey var 1 yildan fazla olmus bu durum tapuya gittimizde ogrendik konu ile ilgili yardimci olursaniz veya nasil bi yol izlemeliyim

    •  3 ปีที่แล้ว

      Aleyküm selam kamulaştırmasız el atma davası açmanız gerekebilir. Alanında uzman bir avukat bulmalısınız.

    • @kenansidal1978
      @kenansidal1978 3 ปีที่แล้ว

      @ hocam bu resmen tabulu araziye cokme gasp gibi bisiy

    • @Rdvn1616
      @Rdvn1616 2 ปีที่แล้ว

      @kenan sidal abi aynısı bizim basımızda gelişme olduysa yorum yaparsan sevinirim

  • @ataulku4199
    @ataulku4199 14 วันที่ผ่านมา

    Merhabalar 2022 de 10600m2 arsamız depo imarına dönüştürüldü bizim arka parsellerimiz konuta döndü şimdi kat karşılığı vereceğiz konuta döndürmemiz gerekiyor ne yapmamız gerekiyor

    •  14 วันที่ผ่านมา

      merhaba donusturemezsiniz. sanayicilerle,soguk hava deposu vb icin gorusebilirsiniz

    • @ataulku4199
      @ataulku4199 13 วันที่ผ่านมา

      anladım yerimizin yanı sağı solu tamamen site oldu tam orta parselde depo imarı kaldı mantıkende uymuyor çevresini emsal gösterip idare mahkemeden sonuç alma ihtimalimiz yok yani doğrumudur

  • @alomrumu39
    @alomrumu39 3 ปีที่แล้ว

    Kardesim benim 182 m2 lik arsamda 65 metre baskasinin imar ipotegi cikiyor bunu nasil kaldirabilirim lutfen bir yardimci olurmusun tsk ederim

  • @semihdemir542
    @semihdemir542 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba Mehmet Bey, 18 madde uygulamasıyla yola terk edilen kısım emsal hesabına dahil ediliyor mu? 2000 m2 arsamızın 500 m2 yola terk olarak ayrılmış.Emsal degeri 1.4.Yapabileceğimiz toplam inşaat alanı 2000*1.4 olarak mı yoksa 1500*1.4 olarak mı hesaplanır?Bu terk edilen kısma karşı toplam alacagımız imar da bir avantaj alabilir miyiz?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba emsal net imar parselinden hesaplanır. Avantaj sağlayamazsınız

    • @semihdemir542
      @semihdemir542 3 ปีที่แล้ว

      Cevabınız için teşekkürler.Peki terk ettiğimiz bu yere karşı Belediyenin bize başka bir yer gösterip aynı metrekare oranında yer vermesi gerekmez mi?

    • @aronzen
      @aronzen ปีที่แล้ว

      @@semihdemir542 el koyuyorlar

  • @abdulhakimkeles9357
    @abdulhakimkeles9357 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba. 18. Madde uygulaması için haritacıya başvurdum. Bir süre sonra belediyenin bu işlemi re’sen yaptığını öğrendim. 1. Sorum:Önceden anlaştığım haritacıyla işe devam etmeli miyim? 2. Soru:parsel sahiplerinden birinin askı süresinde itirazı benim inşaat faaliyetimi engeller mi? Teşekkürler...

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba Özel Haritacı 18 yapamaz 16 yapar. Belediyenin aktif bir 18 çalışması varsa sizin 16yı kabul etmez. Belediyenin aktif bir 18 çalışması yoksa kendiniz 16 yaptırabilirsiniz.

    • @abdulhakimkeles9357
      @abdulhakimkeles9357 3 ปีที่แล้ว

      @ cevabınız için teşekkür ederim.

  • @mustafalafci6149
    @mustafalafci6149 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba , Umarım cevaplandırabilirsiniz sorumu : 2012 yılında aldığımız tek tapu ticari , yola çephe arsamız 2017 yılında yetkili belediye tarafından yapılan madde 18 uygulaması sonucu ; hali hazırda aynı bölgede bulunan üzerinde iş yeri bulunan diğer arsaya kaydırılmıştır .Madde 18 uygulaması sonucunda 3 hissedar olmuş durumdayız . Arsamız ile ilgili yapılan madde 18 uygulaması sırasında yetkili belediye tarafından tarafımıza hiç birşekilde haber verilmemiştir . Konu ile ilgili olarak ne yapmamızı önerebilirsiniz ? Teşekkürler .

    • @user-hq5vi1hp8j
      @user-hq5vi1hp8j ปีที่แล้ว

      Merhaba benzer durum bizde de var arsamızı kaydırmaktan ziyade sadece azaltmışlar resmen karşılıksız el koymuşlar bir kısmına be onu da başka birine vermişler. Bizde de kimseye bildirge gitmeyip yalnızda belediye duyurusu yapmışlar ve itirazı kabul etmeyip bir bildirge de göndermemişlerdi. Siz bir ilerleme kaydettiniz mi?

    • @mustafalafci6149
      @mustafalafci6149 ปีที่แล้ว

      @@user-hq5vi1hp8j Yasal olarak sizin tabirinizle Azalma yani ( DOP payı kesebiliyor belediyeler ) Lakin tüm bölgede imar uygulaması yapılan arsalardan eşit olmak zorunda , ve belli bir oranı geçmemek zorunda . Genellikle belediyeler bu konu ile ilgili tebligat göndermiyorlar . Danıştay mahkemesinin bu konu ile ilgili vatandaşı haklı bulduğu kararlar var . Parselasyon iptal davası acabilirsiniz , Biz açtık şuanda dayıştayda devam ediyor sonuçu bekliyoruz .

  • @BenimleHerTelden
    @BenimleHerTelden 28 วันที่ผ่านมา

    Belediye bizim arsayı başka birini ortak etmiş , bizde okul projesi olan yerden yer verip bizim arsayı tabiri caizse çöp etti , şimdi yeni ortaktan arsayı satın almaya çalışıyoruz belediye durduk yere bizi 4 milyon zarar soktu, rahmetli babam bu yüzden rahmetli oldu, bunu yapan belediye çalışanının yatacak yeri yok direk kul hakkıyla topuklayacak öteki tarafa işi zor

  • @mehmetyelegen9281
    @mehmetyelegen9281 3 ปีที่แล้ว +2

    356 m² özel parsel arsama müstakil ev yapmak için ruhsat başvurusu yapmak istedim fakat 18. Madde uygulama kapsamında olduğu için ruhsat verilmedi. Yuzde 45 dop uygulanacak ve bana 185 m² bir yer kalacak deniliyor. Hak kaybına uğramadan nasıl yapacaklar ne yapabilir bilgi verirseniz sevinirim

    •  3 ปีที่แล้ว

      Daha önce 16 uygulaması mı yapıldı arazinize o şekilde mi arsaya döndü? 18 yapılırken bölgede imar durudurulur yeni ruhsat verilmez. Daha önce diyelim ki yüzde 35 terk yaptıysanız 18 uygulamasında en fazla 45-35=yüzde 10 kadar terk alabilirler. Askı sürecini takip edin

    • @mehmetyelegen9281
      @mehmetyelegen9281 3 ปีที่แล้ว

      Kadastro parseli dediler arazide anlaşmazlık varmış bu yüzden mahkeme kararı ile özel parsel yapılmış

    • @mehmetyelegen9281
      @mehmetyelegen9281 3 ปีที่แล้ว

      Yani daha önce hiç alınmamış diyorlar

  • @barskul8193
    @barskul8193 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar emeğinize sağlık
    Bir sorum olacak 5400 metre arazimin %85 gibi kısmını yeşil alan gösterilmiş ne gibi bir yol izlemem gerekiyor . şimdiden teşekkür ederim

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      merhaba 18 uygulaması yapılmadıysa sizi etkileyen birşey yok. ekip biçebilirsiniz.

    • @eyupcoban4055
      @eyupcoban4055 3 ปีที่แล้ว

      @ Allah onların cezasını versin

    • @barskul8193
      @barskul8193 2 ปีที่แล้ว

      18 uygulaması yapılıp yapılmadığı ile ilgili net bir bilgim yok fakat çevremdeki arazileri parsel yaptırıp satışını yapıyor lar ben hiçbir şey yapamıyorum sorun bu ne yapmalıyım sizce?

  • @YKrsm
    @YKrsm 3 ปีที่แล้ว +1

    Iyi günler, DOP uygulamasında herkesten eşit oranda alınacak deniyor. Ama bizim arsamızın %75 kısmı yola ve yeşil alana gidiyor. Diğerlerinin ise sadece DOP kadar yeri gidiyor. Bizin yerimize 3 kere DOP uygulanıyor cetvele göre ve arta kalan parçalar farklı parsellere atılıyor. DOP a giden 880 m2 tahsis edilen 785 m2. Bu mümkün müdür? Bizim arsamızın sırf planda yol ve park var diye DOP kapsamında %75 alınması mümkün mü? Diğerleri ile haksızlık olmaz mı? Bu işlemin dayanağı nedir?

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba, burdaki amaç arazi alanınızın yüzde 55i kadar alanı olan yeni bir arsayı mevcut yerinize yakın bir konumdan vermektir. Yani eski arazinizle yeni arsanız arasında direk bir bağ yoktur. Başka bir değişle, mevcut arazinizin yüzde yüzüne park yapıp size yakından yüzde 55 alanında yeni bir arsa verebililir. Eğer siz yüzde 55den az bir alan alıyorsanız veya uzakta bir yer alıyorsanız buna itiraz edebilirsiniz.

    • @YKrsm
      @YKrsm 3 ปีที่แล้ว

      @ Anladım Mehmet bey. O zaman benimle aynı konumda olup arsalarının çok azı giden kişiler dolayısıyla bir itiraz konusu olmayacak. Bir nevi plandan dolayı piyango bize çıkmış diyebiliriz değil mi? Peki diyelim itiraz gerekçelerimiz sağlam, belediye nazım ve uygulama imar planında değişikliğe gidebilir mi? Böyle bir yetkisi var mı?
      Bir de biz imar barışından yapımızı kayıt altına almıştık. Bu ödediğimiz para boş yere miydi? Imar barışının 18 uygulamasına bir etkisi yok mu?

    • @ercandulger1956
      @ercandulger1956 3 ปีที่แล้ว +1

      @@YKrsm anladıpım kadarıyla sizde 18 uygulaması yok ...sadece imar planı var ve planda arsanızın büyük kısmı yol ve yeşil alan gözüküyor... 18 uygulaması yapılana kadar beklemeniz gerekir.. tabi ne zaman yapılır bilinmez.. o zaman arsanızın dop oranı cıktıktan sonraki kalanını aynı arsanızda yani evin olduğu yerde.. geri kalanın başka yakın yerden alacaksınız... 18 uygulamaları belediye tarafından pek sıcak bakılmaz.. imar planı yapılalı 5 yılı geçti ise ve belediye alanınıza park vb yatırımı yapmadıysa mahkemeye başvurabilirisniz... uzun bir süredir araziniz hem vergisini vereceksiniz.. hem yararlanmayacaksınız hem 18 uygulaması olmayacak hem kamulaştırma yapılmayacak... kazanılmış emsal kararlar var. hatta danıştan kararları mevcut 100 yıl mı sürecek bu belirisizlik.... yap planı bir adım atma bekle babam bekle.. mülkiyet hakkına aykırı...

  • @user-hq5vi1hp8j
    @user-hq5vi1hp8j ปีที่แล้ว

    Merhaba, 18 uygulamasıyla ilgili bildirim tarafımıza iletilmedi bir kağıt yok elimizde fakat belediye duyurusundan sonra tapuya gidip sorduğumuzda bizim ahır kuyu yaşlı ağacımız olan yeri başkasına bize ise hiçbir şey vermediklerini öğrendik. Kendi arsamızı parayla o verdikleri kişiden satın almamızı öneriyorlar. Başkasına resmen arsamızın önemli kısmını vermekten başka bir işe yaramayan düzenleme olmuş. 2016 da itiraz ettiğimizde ise belediye kabul etmeyen cevap yazmış tek sayfalık. Elimizde plana yönelik belge de yok nasıl alabiliriz ? Bu belediye mafyasından nasıl kurtulabiliriz?

    • @user-hq5vi1hp8j
      @user-hq5vi1hp8j ปีที่แล้ว

      Mehmet bey merhaba bir yorumunuz olur mu durumumuz konusunda? Olursa çok seviniriz

  • @TahirYlmaz-xr8vi
    @TahirYlmaz-xr8vi ปีที่แล้ว

    Allah razı olsun hocam ağzınıza sağlık Benim 2500m2 alanımın en güzel yerini hazine olarak kendilerine ayırıp tarlamın yolu olmayan kısmından bana yer vermiş .Hazineye ayrılan kısımda benim ağaçlarım da .Bunu nasıl düzelttirebilirim .itiraz etsem sonuç alamazsam ne yapmam lazım

    • @arazideyiz8477
      @arazideyiz8477 10 หลายเดือนก่อน

      Ustam durumun ne çok merak ettim bilgi verir misin imar geldi yerimize

  • @ly4146
    @ly4146 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba arazimiz planda park olarak görünüyor ve revizyon imar planı şu anda askıda, ama 18 uygulama planı yayınlanmadı.şu anda itiraz edelimmi, 18 uygulaması askı süresinde yayınlanmaz ise ne yapmalıyım teşekkürler

    •  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba 18 uygulamasını beklemeden 16 uygulaması yapmak isterseniz araziniz park gözüktüğü için yapamazsınız. Belediye ile görüşüp plancıya ulaşıp kaydırtma şansınız varsa iyi olabilir. Eğer 18i bekleyecekseniz zaten alabilecekleri maks. Zaiyat oranı yüzde 45.

  • @f.ozcelik2126
    @f.ozcelik2126 3 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    18 gören yer tekrar18 e ugrarmı

  • @duyguarabaci277
    @duyguarabaci277 2 ปีที่แล้ว

    merhabalar kolay gelsin ,
    bahsetmiş olduğunuz konu tarla için geçerli , tapusu olan arsalar içinde kamulaştırma ya da dop uygulanabilir mi? vasfı arsa olan bir mülkiyete şuyulandırma yapılabilir mi?

    • @berzan4509
      @berzan4509 ปีที่แล้ว

      Vasfı arsa ise zaten imar uygulaması yapılmıştır