Bilimin temel aksiyomları da test edilmeden, a priori olarak kabul edilir. Yani bilim, "bilimsel-olmayan" bir zeminden kalkılarak icra edilir. Burada eğer örtük olarak ifade edilmek istenen şey "bilim-olmayan" bir şeyin veya etkinliğin değersiz yahut anlamsız olduğunu öne sürmek ise bunun karşısında sadece acı bir tebessüm etmekle yetinirim. Bilim, insanî varoluşumuzu ve hakikati kavramanın yollarından sadece birisidir. Onu hakikatin mutlak ve yegâne kaynağı olarak görmek bilimperest saplantıdan kaynaklanmaktadır.
Zevkle geçen,bilgi dolu, ufuk açıcı bir 42 dk.23 saniyelik zaman dilimiydi.Tesekkürler🙏
😊😇
Hasan Bey, sizi daha sık dinlemek isteriz🌿
Konuşmalarınız ilham verici ve zihin açıcı^^
Çok ilgimi çeken bir konu. Dinliyorum 👍. Tarih bana göre sübjektiftir. Öznesi insandır çünkü. Bakalım siz ne demişsiniz.
Çok teşekkürler🌿
Hocam, Prof. Dr. Yalçın Koç'un "Tarih ve Nazariyat: Tarih'in ve Zaman Yazımı'nın Esasları Üzerine Bir İnceleme" kitabını okudunuz mu?
Test edilemeyen hiç birşey bence bilim değildir.🙏🙏🙏
Arkeoloji bir bilimdir ve tarihe yardımcı bilimlerin başında yer alır 😉
Bilimin temel aksiyomları da test edilmeden, a priori olarak kabul edilir. Yani bilim, "bilimsel-olmayan" bir zeminden kalkılarak icra edilir.
Burada eğer örtük olarak ifade edilmek istenen şey "bilim-olmayan" bir şeyin veya etkinliğin değersiz yahut anlamsız olduğunu öne sürmek ise bunun karşısında sadece acı bir tebessüm etmekle yetinirim.
Bilim, insanî varoluşumuzu ve hakikati kavramanın yollarından sadece birisidir. Onu hakikatin mutlak ve yegâne kaynağı olarak görmek bilimperest saplantıdan kaynaklanmaktadır.
Kuvantum teorisine gore hiç bir şey de deneme yoluyla dogrulanamaz. Nerede ne var dersen, o orada yok. Bilim dediğin bir kııl ü kaal imiş.
@@Kemal-p9q tarihe yardımcı bilimleri araştırınız..