Despre compresor și motorul lui

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ก.ย. 2024
  • Câteva detalii despre compresor, și motorul ce-l antrenează, în ideea că foarte puțini cunosc modul de a forma un ansamblu funcțional corect. Am uitat să spun că, debitul unui compresor e dat direct de turația stabilită din raportul dintre cele două fulii . Cu cât fulia motorului e mai mare, turația compresorului va crește, curentul ce-l ia din rețea crește și el, mai ales cel de pornire, iar cel de lucru în niciun caz să nu depășească pe cel specificat pe eticheta motorului, că atunci va fi suprasolicitat pe timp îndelungat. Dacă motorul monofazic nu reușește să pornească în sarcină, i se poate mări condensatorul de pornire, iar dacă în sarcină nu reușește să ducă până la presiunea stabilită, i se poate mări condensatorul de lucru cu 5-10 microfarazi, dar asta duce și la mărirea curentului de lucru.Pentru scurt timp de lucru, se poate depăși ce scrie pe etichetă, adică dacă motorul e de 2,2Kw, el poate ajunge și la 3Kw dacă i se mărește condensatorul, va reuși să termine de umplut butelia, dar se va încălzi până la arderea bobinajului (în principiu cel de ajutor), dacă merge mai mult timp. Pentru a reuși fără să se umble la capacitățile condensatoarelor, se pune o fulie mai mică pe motor, dar scade debitul dat de compresor (implicit curentul ce-l va lua de la rețea).

ความคิดเห็น • 58

  • @fluturascosmin5760
    @fluturascosmin5760 ปีที่แล้ว +2

    Am 2 compresoare originale de ''Timpuri Noi'',le-am luat relativ ieftin,1000 ron unul iar altul 900,fostii proprietari le-au vandut pt. ca nu aveau trifazic si ii ''depasea'' ideea cu modificatul la 230v,vreau sa va spun ca ambele au fuliile motoarelor de 132mm diam.iar fuliile compresoarelor sunt de 355mm diam.ambele motoare au cate 2.2 kw fiecare in regim trifazic,functioneaza foarte bine,felicitari pt.filmulet,sunteti un bun meserias si va urmaresc cu drag!👍👍

    • @nelute5
      @nelute5  ปีที่แล้ว

      Mulțumesc !

    • @petrecernatoiu1320
      @petrecernatoiu1320 10 หลายเดือนก่อน

      De cati litri sunt.ca am si eu unul de 120l la 380v si vreau sa il modific?

    • @fluturascosmin5760
      @fluturascosmin5760 10 หลายเดือนก่อน

      @@petrecernatoiu1320 Unul s-a vandut,mai am unul,butelia are 140 litri.

  • @mihaisirbu5868
    @mihaisirbu5868 3 ปีที่แล้ว +1

    Imi plac detaliile expuse de dumneavoastra cu privire la compresor ...... sunt utile informatiile si pt incepatori si pt avansati . O zi buna !

  • @teodoroteodoro8956
    @teodoroteodoro8956 3 ปีที่แล้ว +1

    Oricum faza cu gaura in antecamera gândită foarte bine, sincere aprecieri!!
    Faza cu sudatul autogen cu gpl am reusit-o. Mii de mulțumiri pentru sfaturi!!

  • @tomamarian7270
    @tomamarian7270 10 หลายเดือนก่อน

    Salut un video cum adaptam un motor de 400v la 230v si ce condensatori ne trebue si cum arata un motor de 3kw

  • @tomamarian7270
    @tomamarian7270 9 หลายเดือนก่อน

    Salut o întrebare cum vedem dacă motoru decupează condensatoru de pornire?

    • @nelute5
      @nelute5  9 หลายเดือนก่อน +1

      Prin măsurarea curentului , care la pornire e mare și după ce condensatorul se deconectează scade curentul. Sunt două valori, una e mare până ia motorul turație, și cealaltă mai mică, ce dispare după deconectarea condensatorului. Important și concludent e , să ai curentul prescris la turația nominală, și zgomotul să fie de rotire fină, fără alte bâzâieli, vibrații... Mai poți deconecta manual de la borne condensatorul cel mare, în timpul mersului să vezi dacă se schimbă tonul , sau să pui un ampermetru pe firul condensatorului după pornire, și trebuie să nu ai curent , să nu fie sarcină, pe el. Metodele sunt destule, doar să ai cu ce !

  • @adiadi-ub8vb
    @adiadi-ub8vb ปีที่แล้ว

    Am un compresor raider cu 2 pistoane ,bâzie dar nu pornește ,ultima data a pornit ,acum nu l-am mai pornit de mult ,am învârtit de elice se învârte ușor ,am controlat condensatori cu aparat de măsura si arată cât scrie pe el unul 200 uf,si unul 40uf.ce am observat ca nu sunt încărcați am fscut masa între fire si nu se Descarcă nimic din condensator .

    • @nelute5
      @nelute5  ปีที่แล้ว

      În staționare amândoi sunt conectați, deci se descarcă prin bobine. Poate fi compresorul blocat, de la apa rămasă sau condens pe cilindrii, de la ultima oprire, dacă de mult de-atunci . Rotește cumva tot ansamblul (dacă motoru-i pus pe axa compresorului), ca să se dezlipească cumva în cazul în care e lipit de rugină. Era bine să se măsoare și bobinele motorului, dar dacă a fost oprit mergând normal, excludem motorul, până la proba contrarie.

  • @dariusmocan4157
    @dariusmocan4157 2 ปีที่แล้ว

    la motorul de 4 kw negru ca al dv cum se schimba sensu de rotatie ...am luat si eu unul de 3 kw tot negru identic gospodaru multumesc anticipat pt ajutor

    • @nelute5
      @nelute5  2 ปีที่แล้ว +1

      Dacă nu știi logica de funcționare a celor două bobine , nu rămâne decât să o faci după schema de pe etichetă.

  • @dariusmocan4157
    @dariusmocan4157 2 ปีที่แล้ว

    Buna respect .am un proiect un cap compresor fiac ab 360 care necesita un motor de 2.2kw 3000 rotatii ...vad ca ati testat cateva motoare imi recomandati unul mai bun la 220v

    • @nelute5
      @nelute5  2 ปีที่แล้ว

      Eu zic unul de 3Kw, bobinat cu cupru. Dacă cuplul necesar de a antrena compresorul e mic, motorul de trei va consuma sub 2Kw după pornire. Dacă necesarul la 7-8 atm. e mare, cel de 2,2 va „geme” iar cel de 3 va lucra în parametrii. Pe cel de 2,2 îl puteți urca la 3Kw, din condensatoare, dar cu același risc de a-l arde la timp de lucru îndelungat (asta dacă n-ar putea antrena la presiune mai mare). Mare atenție la dimensionarea fuliei de pe motor, care să fie așa de mare ca să poată asigura turația compresorului, în așa fel ca producția să fie mai mare ca consumul, dar să și poată motorul s-o ducă. Una prea mare n-o duce motorul, iar una prea mică nu asigură turația necesară. de aceea spunea de motor de 3Kw, pentru a putea pune o fulie puțin mai mare, care asigură o turație mai mare la compresor. Ei ți-au spus de 2,2 ca să te încurajeze și să rămâi cu impresia că eun consum mic , otor mai ieftin, dar nu-ți va asigura debitul necesa la vopsit, dacă asta vrei să faci.

  • @eftimievaly315
    @eftimievaly315 5 หลายเดือนก่อน

    Unde ai gasit piese pwntru el?

    • @nelute5
      @nelute5  5 หลายเดือนก่อน

      Care el ?

  • @teodoroteodoro8956
    @teodoroteodoro8956 3 ปีที่แล้ว

    Buna am și eu un compresor că al tau făcut la București,piese de schimb pentru ele unde se mai găsesc?

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      Nu știu, n-am avut nevoie, dar mi-aduc aminte de cineva care spunea ceva de Iași sau Suceava... nu mai știu. Ce piese, că le și poți face ?

  • @01Autentic
    @01Autentic 3 ปีที่แล้ว

    De citi amperi e siguranta automata? Am si eu un compresor de modificat, tot TN, dar racire fortata cu aer si a avut motor trifazat, cuplat direct. O sa,i pun o fulie de 300 mm la compresor si motorul are deja una in 5 trepte.

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +1

      Siguranța e de 45A. Mai mică, nu suporta pornirea în sarcină a motorului de 4Kw, deși o să spuneți că mă contrazic, spunând că motorul lua peste 50A. Da, dar foarte scurt timp !

    • @01Autentic
      @01Autentic 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 , multumesc de raspuns. Cind motorul porneste direct in sarcina, ia curent mai mult, cind e ,,in gol,, nu face nazuri la o siguranta mai mica.

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +1

      @@01Autentic , păi tocmai de aceea spuneam că, trebuie făcut un rezervor la ieșire din compresor, care să se golească în pauză, ca la pornire să-l găsească gol. Până-l umple, ia turație, și așa se poate scăpa de curentul mare în sarcină.

    • @01Autentic
      @01Autentic 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 , exact. Maestre, cine intelege, face, cine nu, plateste consumul. Toate motoarele electrice consuma la pornire in sarcina, dupa aceea, consumul scade si se stabilizeaza. Ma gindeam la o supapa de evacuare a aerului din camera aceea, care sa se inchida la presiune, dar e buna si solutia cu gaura aceea de 0,1. Eu am un compresor, cu motor pe benzina si acum voiam sal fac pe astalalt, cu motor electric. Primul are un singur cilindru, asta care e in lucru, are doi. Sanatate maestre!!

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      @@01Autentic , și eu voiam să pun o supapă, s-o alimentez în paralel pe condensatorul de pornire ca să stea deschisă pe timpul cât ia viteză motorul, apoi când condensatorul se deconectează, supapa să se închidă prin intermediul unui arc. Pentru o clipă o va găsi închisă la pornire, iar „butelioara” plină deja. Altă variantă, supapa normal deschisă, și la pornirea motorului să se închidă și ea, fiind conectată în paralel pe motor. Era complicat de calibrat, necesitând timp de tatonare. Așa, a fost mai simplă o gaură, fără bobine, fără conexiuni...

  • @davidnsjskks7969
    @davidnsjskks7969 3 ปีที่แล้ว

    Salut. Am o butelie de 60 l si un motor de 2.2 3000r si mai caut un compresor de timpuri noi. Imi trebuie pt vopsit,am un pistol care consuma 200 si ceva de l intrebarea mea este: dacă face fata compresoru la pistol si sa umple si butelia in acelasi timp

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      Volumul buteliei n-are nicio relevanță în această „ecuație” ! Ea e implicată doar la timpul necesar funcționării motorului pentru a o umple, și la pauza dintre oprirea și repornirea motorului. O butelie mică va fi umplută la presiunea prestabilită într-o unitate de timp, iar o butelie de zece ori mai mare, în zece unități de timp. La golire, totul depinde de consumul de aer. În timpul mersului compresorului, acesta tebuie să debiteze un volum de aer mai mare de cât consumă pistolul, pentru a se mai și opri, chiar de pistolul ar funcționa continuu. Este exact ca la mașină, unde alternatorul dacă nu încarcă mai mult de cât se consumă, la un momentdat bateria începe să se descarce. Compresorul va face ce trebuie, dacă i se dă turația necesară și dacă motorul îl poate duce la acea turație, adică la raportul necesar între fulii. Cu 2,2 Kw e cam la limita inferioară, dar unul de 3Kw ar fi mai potrivit. Și pe cel de 2,2 îl poți solicita către 3Kw sau chiar peste, dacă-i mai adaugi câțiva microfarazi la condensatorul de lucru, dar nu prea mult peste 3, că e pericol de distrugere a bobinajului (mai ales dacă nu e cupru).Deci se poate, merge să faci treabă cu el.

    • @davidnsjskks7969
      @davidnsjskks7969 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 eu la motor am o bobina scoasa nu am 3 deci nu pot sa ii pun condensatorii,il trag la sfoara si il las sa mearga incontinu si refuleaza la 8 9 atm...

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      @@davidnsjskks7969 ,înseamnă că e trifazic, și pierderea în cuplu e și mai mare, dacă bobinele sunt înseriate. Cu 250 lei îl poți bobina monofazic și ai și pornire dirijată prin presostat, sau cu 300 lei poți lua unul de 3Kw și ai ce spunea mai sus. Dacă te referi la cele două șpuluri diametral opuse, ca fiind cele două bobine de lucru rămase, care dictează turația și cuplul motorului, înseamnă că bobina ajutătoare a fost demontată, fără de care nu se pot folosi condensatorii. trebuie refăcută, e ușor de montat, dar mai greu de izolat corect. Pornit la sfoară, înseamnă să meargă tot timpul de lucru, consum mare și inutil, cuplu scăzut la motor ceea ce nu permite modificarea raportului la fulii pentru a spori turația, apoi uzură în exces la compresor , datorită timpului inutil de lucru.

    • @davidnsjskks7969
      @davidnsjskks7969 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 si totusi se merita sa fac un compresor dasta vechi fata de sa cumpar unul nou ?

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      @@davidnsjskks7969 , se merită, vei ieși mult mai ieftin și va face același lucru !

  • @madeinromania7486
    @madeinromania7486 3 ปีที่แล้ว

    Salut, la moara cu ciocanele am un motor trifazic am vrut să macin niște cerereale și la 10 secunde după pornire (nebăgat în sarcina) sa oprit din mers am crezut că este o problema la siguranță, sau la fir, am eliminat toate ipotezele și a rămas motorul în sine, să mai existe șanse pentru acest motor sau fier vechi?

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +3

      E trifazic, și alimentat la rețea onofazică ? S-a oprit și nu mai face niciun zgomot ? Un motor niciodată să nu-l mai dați la fier vechi, alții caută să le recondiționeze sau chiar să facă generatoare din ele . Fără câteva măsurători cu un aparat de măsură, diagnosticul e nesigur. Măsoară rezistența sau continuitatea fiecărei bobine (dacă e legat în triunghi desfaci o tresă, ca să nu ai eroare de la celelalte două bobine, când măsori una). Detaliază pe email la nelute@yahoo.com și-ți pot da o posibilă soluție de rezolvare, dacă ești prieten cu curentul electric.

    • @madeinromania7486
      @madeinromania7486 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 motorul este de 11 kw 3000 rot /min și functiona la 380 v, și a fost legat în stea, a mers câțiva ani pe o pompa de apa și 6ani pe moara cu ciocanele

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +1

      @@madeinromania7486 , trebuie să măsori continuitatea bobinelor, a cablului... E greu să pice două faze în același timp, că eu ața înțeleg, că nu se aude nimic. Dacă era picată doar o fază, fie cablu întrerupt fie o bobină arsă sau întreruptă, tot bâzâiau celelalte două, după care dădeau siguranțele afară. Fără să faci măsurătorile necesare, nu poți identifica defecțiunea.

    • @madeinromania7486
      @madeinromania7486 3 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 am chemat un electrician cu un aparat de măsură și mi-a spus că este ars pe 2 dintre faze avea 0.6 și pe a 3a 1.2 nu știu exact ce înseamnă dar el a spus că este ars...

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +1

      @@madeinromania7486 , nu știu cât e corect, dar rezistența de 0,6 ohmi e mai repede cea bună, pentru un bobinaj de 10Kw, și bobina cu 1,2 ohmi să fie cam mare. Desfă un capac, și vezi culoarea sârmei, la bobinele arse, vor fi spirele negre sau cojite de email (izolație). La două bobine bune (așa cum zic eu) trebuia să bâzâie la conectare scurtă, înaite de a sări siguranțele. Așa, dacă nu scoate niciun zgomot, are două bobine întrerupte, dar în niciun caz 0,6 ohmi (dacă a măsurat continuitatea). Nu te pripi, și mai studiază-l.

  • @niculucaciu1237
    @niculucaciu1237 3 ปีที่แล้ว

    Buna ! Am un compresor, cu motor de 2.2 kw, 2 condensatori, 250 și 40πF. La prima pornire merge bine, de la 0 la 10 bari, dar, după ce golesc butelia, când sa reporneasca, se învârte scurt și sare siguranță de lângă condensatori. Am desfăcut motorul, nu e ars, are contact centrifugal, nu sunt fire dezlipite, condensatorii par buni, nu sunt umflați. Fără sarcina pornește, dar în sarcina arunca siguranță. Ce poate fi, ce sa masor? Mulțumesc

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      E ce am spus eu în film, condensatorul de 250 când e conectat , datorită sarcinii mari și turației motorului aproape de zero, crește foarte mult curentul, peste cel la care siguranța deconectează. Dacă siguranșa e sub 16A , pune una mai mare, de 32, sau un condensator de 200 , dacă poate să pornească. E posibil să nu mai poată porni cu unul mai mic. Mai poți face cum am arătat în film, cu anticamera, deci o butelie mai mică , cam de 0,5-1 litru, care să se golească în pauză, și când pornește motorul, s-o găsească goală de fiecare dată, și atunci va porni liber ca la prima pornire.

    • @niculucaciu1237
      @niculucaciu1237 3 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc!

  • @bilentarslan15
    @bilentarslan15 3 ปีที่แล้ว

    As dori sa va pot contacta. Va rog frumos un nr de tlf. Multumesc

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว

      nelute@yahoo.com și acolo pot să-ți dau și număr de telefon.

  • @erzilearumega5344
    @erzilearumega5344 ปีที่แล้ว

    Am luat un motor 4kw 3000 rot cu fi130 mm ll invlte del rupe ca ttrifazatu punei descărcare la pornire pierzi timpu cu el nu știi ce ții llnga casa cu fulrelatii o748 nu slnt suparacios ha. Haper zi tinpu păcat de scula 😍😅😅😅

  • @adi123q
    @adi123q 2 ปีที่แล้ว

    Desi e ceva timp de la postare,am si eu o intrebare,,am un motor monofazic de 3 kw la un compresor pe care l-am modificat in sensul ca la cel vechi aveam supapa de refulare deci mergea continuu,acum am cumparat un cap nou 2 pistoane de 65mm,am montat supapa de sens plus presostat cu supapa pt eliminarea aerului din conducta,,problema,gol porneste tot ca inainte adica mai anemic dar porneste ,dipa ce face aer ,se opreste si la repornire nu mai vrea.Mentionez ca are doua condensatoare,,,,,nu stiu valoarea,,,,sunt conectate paralel pt pornire,,un sfat o idee,,daca mai adaug un condensator ,doua, fortez bobina de pornire???,motorul are 18 ani am vopsit de 2 ori tabla pe casa ,n-am avut probleme.

    • @nelute5
      @nelute5  2 ปีที่แล้ว +2

      Fiind așa vechi, sigur nu are sistem de pornire în sarcină, care să adauge un condensator mare, de ordinul a sute de microfarazi în serie cu bobina de ajutor, și după ce ia turație să-l deconecteze. Cele pe care le are acum, sigur sunt condensatoare de lucru, care rămân permanent conectate. Poți face asta, înseriind un releu cu condensatorul de 300 micro la 450V, apoi pus în paralel cu cele existente. La pornire, curentul mare ce trece prin bobina releului, care are câteva spire din sârmă groasă care să suporte curentul condensatorului, atrage miezul magnetic care realizează două contacte prin care conectează condensatorul. După pornire, după ce scade curentul, miezul releului pică sau e împins de un arc slab, și deconectează acel condensator. Un așa tip de releu e la motorul de frigider, care conectează direct bobina de ajutor , fără condensator. O altă soluție mai simplă, cumperi motor de actualitate, prevăzut cu sistem centrifugal de pornire, dar atenție că majoritatea sunt bobinate cu aluminiu, care au randamentul pe jumate ! Nu te încrede în cei ce spun că la 800 lei, e sigur cu cupru, că eu al luat la 400 lei, și era cu cupru !

    • @adi123q
      @adi123q 2 ปีที่แล้ว +1

      @@nelute5 da ,aveti dreptate dupa ce am scris mesajul am mers in garaj si am demontat capacul casetei electrice a motorului am vazut cum sunt conectati,,cred ca o sa merg pe varianta cu o butelie de 2-3 litri conectata intre conducta capului si supapa unisens ,presostatul este cu supapa de golire a conductei deci ma ajuta mult chiar ma gindisem dinainte de a viziona clipul dvs la varianta maririi volumului conductei principale, sau montarea unui electroambreiaj dar deja incep sa ma complic si mai bine cumpar un motor nou .Daca controlam de la inceput motorul actual sincer mai puneam 5-6 sute lei si cumparam compresorul nou .

  • @dariusmocan4157
    @dariusmocan4157 2 ปีที่แล้ว

    Va am urmarit videoclipul de cateva ori legat de teoria cu litrajul buteliei ..in cazul de vopsitorie sau pistol pneumatic gen vulcanizare ai nevoie de volum de aer mare cu 50 litri nu faci nimic ...poate doar sa ti umflii rotile sau hobby ....ma contraziceti accept 😉😉 legat de fulie de pe motoru electric pt un cap compresor fiac 260 litri cu fulia de 300 cartea recomanda motor de 3000 rotatii cu fulie de 150mm

    • @nelute5
      @nelute5  2 ปีที่แล้ว +1

      O recomanda cartea, dar fii sigur că ăla ce-a scris-o, nu putea fi și constructor și scriitor ! Poate fi și de 150, dacă motorul e trifazic , și nu-ți trebuie decât 2,5 atm. Cu cât e nevoie de o presiune mai mare, cu atât și raportul dintre fulii e necesar să fie mai mare, pentru același motor, dar va scădea turația compresorului, deci volumul de bitat în unitatea de timp. De aici tragi concluzia pentru prima parte a întrebării tale. La o turație mică (la care motorul poate face față la întreaga plajă de presiune reglată din presostat), fie că ai 10l la butelie, fie că ai 500l, în momentul când motorul va porni, acesta va merge tot timpul cât vei lucra, și e mare șansa să nu poți continua că presiunea continuă să scadă. La o turație mare, fiind volum mare de aer debitat, compresorul va produce mai mult de cât consumă scula, umplând butelia, indiferent de volumul ei. Că e de 10 l și o umple în cinci secunde, că e de 500l și o umple în 20 de minute, asta e altă poveste, important e că le umple și se mai și „odihnește” . Că cea de 10l se golește până la repornirea motorului , în 10 sec. iar cea de 500 în 20 de min, e aceeași poveste. Deci, vezi că volumul mare al buteliei , te va ajuta să faci treabă mai mult, până ea se golește la limita inferioară a presiunii reglate din presostat, când compresorul pornește. odată pornit, dacă el nu are debit mare ca să depășească consumul și să încarce și butelia, nu vei mai putea lucra până butelia nu se umple, timp dictat strict de debitarea COMPRESORULUI, dar și de volumul MARE al buteliei. Imaginează-ți ce-ar însemna să vopsești o ușă sau pe jumătate, apoi să aștepți umplerea buteliei, timp în care vopseaua se usucă. Cu o butelie mare (ceea ce susțin majoritatea, neglijând compresorul), cât un vagon (am mai spus), pornești compresorul ieri, ca azi după amiază să fie plină, când vei începe deșurubarea roților și vopsirea mașinii, iar la terminarea lucrului să mai ai doar pentru două roți aer, iar celelalte două le vei monta mâine, când butelia se va reumple. Deci, chiar de butelia are 50l, și-ți ajunge aerul doar pentru o piuliță de la roată, reglezi plaja de presiune mai îngustă (să plece la 7 și să se oprească la 8 atm.), motorul va pleca și va asigura aerul necesar lucrului dacă debitul compresorului e mai mare ca consumul, și se va și opri chiar dacă continui să lucrezi, butelia fiind umplută repede. Un compresor prost antrenat, va da debit mic, și chiar dacă va porni în timpul lucrului, presiunea tot va scădea , cu atât mai repede cu cât butelia e mai mare. Pentru cei ce nu știu , presiunea zero, este presiunea atmosferică din butelie, adică exact volumul buteliei, la presiunea atmosferică. O atmosferă (sau pentru cei ce nu mai știu românește , 1 bar), înseamnă încă un volum de aer, egal cu cel al buteliei, și așa mai departe. Deci una e să bagi în butelia de 10l încă 10l pentru a face o atm, și alta e să bagi în una de 500, încă 500l pentru a face aceeași presiune de 2 atm. Sper să fi lămurit în mare măsură, chiar dacă o să continuați să susțineți că butelia mai mare e mai eficientă. Așa e, dar asta se datorează nu buteliei, ci COMPRESORULUI , mai precis turației lui !

    • @dariusmocan4157
      @dariusmocan4157 2 ปีที่แล้ว

      @@nelute5 santeti dragut sa puneti un link cu un motor care credeti ca are bobine de cupru de 3kw 3000 rot multumesc

    • @nelute5
      @nelute5  2 ปีที่แล้ว +1

      @@dariusmocan4157 , eu am luat motoare și pe cupru și pe aluminiu, la același preț, dar rezultate diferite. Marca Troian, e cu aluminiu și pică repede, cerându-i aceleași performanțe ca la cel cu cupru (prin modificarea condensatoarelor), dar cele de la marca „Gospodar” sunt direct pe cupru și sunt rezistente. Am de 2,2 și de 4Kw, dar nu am probleme cu ele numai că cel de 2,2 a fost rebobinat datorită exceselor mele, iar la demontarea sârmei de pe el, adevărat, era din cupru. Uită-te la cutia de borne din link, și e identic, chiar și așezarea condensatorilor, numai că are alt nume de marcă. Ăla e modelul !www.okazii.ro/motor-electric-brillo-3-kw-3000-rpm-100-cupru-calitate-garantata-a218343248?icid=CS44.P.VZ.SimilareAltiVanzatori&ibid=pp_expirat[218343248]

  • @haidualin
    @haidualin 3 ปีที่แล้ว

    Alea nu sunt motoare ..sunt jucarii

    • @nelute5
      @nelute5  3 ปีที่แล้ว +5

      Dar ce nu e jucărie, într-o lume din care faci și tu parte ? Cum lupți tu, împotriva acestor hoți care tot își bat joc de noi ? De ceva timp, văd o reclamă TV în care ni se prezintă o cositoare, despre care spune că merge pe toate părțile, care folosește în loc de fir, acei „șoricei” (coliere de plastic). Am făcut și eu un așa dispozitiv de prindere la cositoare a doi „șoricei” și țin...trei secunde ! Poate fac și-un film, să vedeți ce vi se prezintă, luându-vă drept cei mai proști din Europa !

  • @piciorus09
    @piciorus09 3 ปีที่แล้ว

    Panarama de compresor !

  • @ionutionut4629
    @ionutionut4629 9 หลายเดือนก่อน

    Buna seara ! Am si ieu un compresor cu o siguranța pe capacul motorului... Am un clip pe canalul meu daca vreti sa il vizionați sa va dați seama mai bine despre ce e vorba si sa im dați un sfat, o parere . Mulțumesc !