Bisiklet yolları şehir içinde ve şehirlerarası yaygınlaşmalı bir an önce, biz bisikletliler lütfen tek ses olup bu konuda baskı yapalım yerel yönetime ve devlete anca bu şekilde bisikletli ulaşım çoğalacak
Bu olay bir tek bisiklet sürmek isteyenlerde bitmiyor yalnız. Trafik kurallarının uygulanmaması, bisiklet yollarının bakımsızlığı, azlığı ve güvensizliği, polis sayısının yetmemesi, düşük cezai işlemler. Tüm bunlar genel kapsamda bisikletli ulaşımın başlıca yaygınlaşmasını engelliyor.
birden fazla şeridi olan yolların sağ şeritleri sadece toplu taşıma araçlarına ayrılmalı. CNG li ve Elektrikli otobüs sayıları arttırılmalı, çift katlı otobüsler alınmalı, araçların klimaları full açık olmalı, bu şekilde insanlar özel aracı bırakıp trafiği azaltır.
Katlanır bisiklet aldım, İstanbul içinde elim ayağım oldu resmen. Hem bisiklet hem toplu taşıma avantajlarından aynı anda yararlanabiliyorum. Evden marmaray'a gitmek için 15-20 dk. yürümem, metroya gitmek için de yine benzer bir süre boyunca otobüs beklemek ve trafik çekmek lazım, bisiklet ile 5 dk. sürede raylı sisteme ulaşıp gideceğim yere en yakın durakta inip varış noktama bisiklet ile trafiğe takılmadan, başka bir araç beklemeden varabiliyorum. İstanbul'da metroların birbiriyle bağlantılı olması bu çözümü uygularken de ciddi bir avantaj sağlıyor. Trafiğe takılmadan aynı anda hem toplu taşımalı hem bisikletli ulaşım yapabiliyorum. 21 vites ve disk frenli modelinden (carraro 121 hd) aldığım için kısa ve orta mesafe ulaşımlarda veya hobi olarak çıkılan turlarda normal şehir bisikletine yakın bir performans ile de bisikletimi kullanabiliyorum ama amortisörlü, 27 vitesli bir tur bisikletim de olduğundan çok tercih etmiyorum.
TRT bunu haber yapmıştır da izlemediğinizden... Dünyada İstanbul sadece trafikte 1 numaraya çıktı. Tek hir yeni metro projesi başlamadığı gibi teslim aldığı çoğu projeyi de bitirmeyen bir belediyeye vurmadan TRT ye vuruyorsun. Peh size göre herkes koyun siz iyisiniz. Komünizmin lügatındaki pek çok ifade Türkiye'de solcular ve komünist insanlar için cari hale geldi. Onlardan biri de kendi fil dişi kulelerinden insanları izlemek.
Daha yaşanabilir şehirler inşa edebilmemiz için küçülmemiz gerek. Mobility çağımızın en büyük problemlerinden biri ve çözüm burnumuzun ucunda olmasına rağmen klasik düzen devam ediyor. Artık değişim zamanı!
8 ay önce kickscooter aldım. 4 ay öncede gerek kalmadığı için arabamı sattım. Sanırım sizin dediğiniz durum gerçekleşti :D Artık vergi, trafik vs yok, toplu taşımayada binebiliyorum istediğimde...
Norveç’te de aynı şekilde araç trafiğini azaltma politikaları artıyor her geçen gün az olan trafiğe rağmen. Çevre ve park yeri sorunlarına yol açacak diye.. 🤷♂️🤷♀️
Önerilen çözümlerin uygulanabilirliği İstanbul için asla yok. Sarıyer'de oturan birisi Maslak'taki işine gitmek için Hacıosman yokuşunu bisikletle tırmanabilir mi? Hele Kocataş gibi zaten yokuşun üstünde bir yerde oturuyorsa 2 kez yokuş çıkması gerekir. İstanbul'un ulaşımdaki en büyük sorunu işyerlerinin bir yere kümelenmiş, evlerin başka bir yere kümelenmiş olması. Orta halli bir beyaz yaka Levent - Maslak bölgesinde bir plazada çalışıyor. Geliri de bir tık yükselince Gültepe'de kilim desenli, yeşili olmayan, gece gündüz gürültülü bir apartmanda ya da Ayazağa'da depremde yıkılma garantili gecekondularda yaşamak istemiyor. Etiler'e, Ulus'a da parası yetmiyor. Hem parasının yettiği hem de insan gibi yaşayacağı bir evi işinden 35 - 40 km uzakta Başakşehir'de, Atakent'te, Beylikdüzü'nde, Bahçeşehir'de bulabiliyor. Bu şehirde tam bu yüzden her sabah ve her akşam bir göç yaşanıyor. Başka bir şehre gitmek istese iş bulamıyor. 3 milyondan fazla insanın yaşadığı batı İstanbul'da 1 tane metro hattı yok. Sanki toplu taşıma harika ama insanlar keyif için arabasını kullanıyor. Sabah 07:00'de şansınız varsa ve binebilecek ufak bir boşluk bulabilirseniz E58'e binip ayakta ve nefes alamayacağınız kadar sıkışık bir otobüste 2 saat 10 dakika süren bu yolculuğu 1 hafta yapsanız sizin de ilk yapacağınız iş iyi kötü bir araba bakmak olacak.
Bisiklet ve scooter yolları büyük şehirlerde yaygınlaştırılmalı, ceza ve kısıtlamalardan çok teşvik edilmeli, hem ülke ekonomisine katkısı olur hem de insan sağlığı korunur.
İstanbulda bisikletler için yollar yapılmalı ve bu yolların düzenli olarak bakımları da yapılmalı. İnsanların zihniyetinin değiştirilmesi gerekiyor bunun için kamu spotları hazırlanmalı. Mesala herhangi bir tek şeritli kara yolunda araçların bisikletliyi sıkıştırması hayatını tehlikeye atıcak herhangi bir davranış yapmaması lazım bunun için cezaların çok yüksek miktarlara çıkarılması hatta hapis cezası bile uygulanması lazım.
Hem o hemde bisiklet yolları her şehirde ve ilçede olacak şekilde yaygınlaştırılmalı bu konuda çok geri kaldık
ปีที่แล้ว +2
Gecen sene Danimarkaya tasindim. her gun bisikletle ortalama 40 km yol yapiyorum. Daha oncesinde bu kadar uzun yol kat etmemistim. Yapilabiliyor. Yeter ki Bisiklet yolu ve can guvenligi olsun.
Önce ehliyet kurslarından başlamak lazım düzenlemelere.Trafiğin oluşma sebeplerinden en önemlisi eğitimsizlik.Akışı duraksatmama en önemli hedef olup insanlar bu yönde eğitilmeliler.gereksiz gaz ve frenler,kalkışların geç yapılması(telefona bakmaktan birçoğu) gibi sebepler trafiğin arkaya doğru artarak büyümesine sebep oluyor.Ayrıca sinyalizasyon sistemi düzenlenmeli. trafiği arttıracak şekilde kısa mesafelerde peşpeşe ışıklar olmamalı,özellikle belli yoğun saatlerde kırmızı ışıkların süresi azaltılmalı,yayalara alternatif çözümler sunularak trafiğin akışı sağlanmalı.Burada trafik polislerimize de birçok görev düşüyor ancak maalesef araçların içlerinde oturmak, belli saatlerde çevirme yapmak,en önemlisi de makam sahiplerinin güzergahlarında dikilmek dışında bir yerde onları göremiyoruz maalesef,aktif saha da olup trafiğe etkide bulunmaları gerekiyor.Bu ve bunun gibi birçok çözüm yolları varken yetkililerin bu sorunu kabullenip bir şey yapmamaları ülkemizdeki yozlaşmayı açık şekilde gösteriyor maalesef.(eğitim şart !) Bu konuyla ilgili “why the is there so much traffic” isimli tedx yapımı belgeseli izlemenizi ve izlettirmenizi tavsiye ediyorum
Amsterdam dümdüz bir şehir, İstanbul ise yokuslarla dolu. Bisiklet evet, ama gözden kaçmaması gereken bir detay. Oysa otobüs sayısı, metro hattı sayisi artması ve toplu ulaşımın ucuz olması daha öncelikli olmalı.
Once toplu tasimayi her noktaya yaymak lazim ve insan gibi ortamlarda yolculuk yaptirmak gerek. Gerekli yogun bolgelerde belli saatlerde kamera ile ceza kesilerek trafik akisini bozanlari engellemek gerekir. Davar gibi araba kullananlari, olur olmadik her yere araba park edenleri engellemediginiz surece ne yapsak bos… IBB nin guzergah ve planlama ile ilgili bir cabasi oldugunu da dusunmuyorum.
Bisiklet ve scooter gibi araçlar kış mevsiminde soğuktan, bahar mevsimlerinde yağmur ve rüzgardan dolayı kullanılamıyor, ayrıca yollarımızın çoğu bu araçları güven içinde kullanmaya elverişli değil. O sebeple çözümün bu gibi araçlarla olması mümkün değil. Bireysel araç kullananların araçlarını bırakıp toplu taşımaya binmeleri durumunda zaten tıklım tıkışık olan o araçlar ve duraklar bu kalabalığı nasıl kaldıracak? Taşıma araçlarının sayısı arttırılmadan bireysel araç kullanımını kimse bırakmaz. Ayrıca toplu taşımaya ayakta yolcu almama kuralı getirilmeli. Bu kural hem insan hakları bakımından hem de bireylerin özel araçlarından vazgeçmeleri için gereklidir. Ayakta 40 dk yol gideceksin ama oturan kişiyle aynı parayı vereceksin. İnsan gibi değil balık istifi gibi taşınacaksın, burnun birilerinin ter kokan koltuk altına denk gelecek, inmek ve binmek istediğinde hep kılı kırk yaracaksın. Çantanı cüzdanını hırsızdan, üstünü başını sapıktan koruyacaksın. Evin merkezi yerlerde değilse, bu kötü şartlarda taşıyan taşıtlara ulaşmak için kar kış soğuk sıcak demeden yol yürüyeceksin. Toplu taşıma araçlarını yönetenler öncelikle ve kesinlikle bu sıkıntıları gidersin, sonra insanlara özel aracını bırak desin. Aksi takdirde toplu taşımaya her zaman özel aracı olmayan yani mecburiyeti olan insanlar binecek, ki bu kötü şartlarda yolculuğu hiç bir insan hak etmiyor!!!
Hava kosullari Türkiye'den daha sert olan Danimarka'da nasil yaz kis kullaniyorlar? Yagmur icin yagmurluk var, kisin da ona göre giyinirsen gayet üsümeden bisiklet kullaniliyor.
Bizde kimse zorunlu olmadigi surece zora gelemez 🤣 onlarda kultur, bizde fakir goruntusu olarak algilaniyor bisiklet (veya cevreci, kafayi kirmis, aykiri vs )
@@Hakikat-Se7en Danimarka gibi ülkeler yaz kış kullanıyor diyorsun. O ülkelerin bisiklet yolları var, bisiklet sürücüleri trafikte güvendeler. Yaz kış kullananlar 5 dk lık mesafe için kullanıyor, çünkü evleri ile işleri arasındaki mesafe bizdeki gibi uzak değil, ayrıca o ülkelerde devlet bisiklet kullanımını arttırmak için bisiklet kullanacak kişilere bisiklet ve ekipman vermiş, Kendi ülkenizi başka ülkelerle karşılaştırmadan önce şartlarınızın o ülkelerle aynı olup olmadığına bakın da öyle konuşun bir zahmet.
Cözüm basit ya 1 Anadolu'ya terse göç 2 Toplu taşımayı ucuz ve Kaliteli hale getirmek 3 İnsanların Kendi araçları olmasının Kendilerine bir değer kattığını düşünüyor Bunun böyle olmadığını insanlara anlatıp farkındalık yaratıp insanları toplu taşımaya yönlendirmek😊
Çözüm tersine göç metro kavşak yeni yol tünel otogar taşımması ağır vasıta araçların şehir dışında olup yapılacak olan lojistik merkezleri kentsel dönüşüm minibüslerin kaldırılması sanayi alanı tek bir yerde toplanması ve Murat kurum
Tv kanallarında bisikletli ulaşım ve bisiklet kültürüyle ilgili kamu spotları yayınlanması gerekiyor bu konuda federasyon ve bisikletliler derneği nasıl bir çalışma yapıyor veya yspmayı planlıyor çok merak ediyorum?
Hâlâ toplu tasima diyorsunuz ancak İstanbul'u Hollanda ile kıyaslamak yerine İstanbul'un nufusunu yüzölçümüne bölerek nufus yogunluguna bakabilirsiniz. Tek sorun artan düzensiz nufustur.
Toplu taşıma kullanın diyor. Edirnekapı da 40 dakika otobüs bekliyorum. Şükür geldi diyorum ama binemiyorum. Neden çünkü yer yok. Mecbur araç kullanmak zorunda kalıyorum.
İstanbul trafiğini hacklemek istiyorsaniz elektrikli bisiklet ya da motor sürmeniz gerekir. İstanbul gibi engebeli yerde bisiklet kullanmak ancak hobi olur. Hiçbir şeyi hacklemiş olmazsın.
Scootera karsiyim, ne trafik kurali biliyorsunuz arac kullanabilecek kadar, ne saygisi var, ne bisiklet yolu var. Istanbulda insanlar yolda yurumeyi bile bilmiyorken Martiyla mi cozulcek ahah tabi tabi
İstanbul'un coğrafi şartları kesinlikle bisiklete uygun değil. Zamanında günde 50km yapmış eski bir bisiklet kullanıcısı olarak yazıyorum. Ayrıca bisiklet sağlık durumunu açısından herkese uygun değil. İstanbul gibi yüksek bir şehirde çokça menisküs vakası görünür. Bu videoda 50cc scooter motosikletlere yer verilmemesi ilginç. Raylı sistemlerden sonra en önemli çözüm 50cc scooter motosikletlerdir. Bu araçlarda MTV ve trafik sigortası yoktur. Muayene dışında zorunlu masraf yok. Enjeksiyonlu bir 50cc 100 km'de 2 litre altında benzin yakar. B sınıfı ehliyet yeterlidir. Şarj problemi, istasyon arama ve saatlerce bekleme sorunu yoktur. Türkiye Hindistan olacak, Bangladeş olacak diyenler yanlış düşünüyor. İtalya'da da şehir içinde scooter motosikletler ana tercihtir.
@@Hakikat-Se7en her ikisini de kullanırsanız nedenini anlarsınız. Elektrikli bisikletlerin menzilleri hâlen kısa ve yokuş performansları berbat. İki kişi yokuş çıkmanız imkansız, tek kişi bile İstanbul'un çoğu yokuşunu çıkmıyor. Ayrıca İstanbul kendi ölçeğindeki şehirlere göre hava kalitesi berbat bir yer falan değil. Ezberden konuşmaya gerek yok. İyi ve orta arasında gidip geliyor ilçelere göre. Elektrikli araçların altyapısı henüz oturmadı ve şarj imkanları çok kısıtlı.
@@key-geğerki bim a101 gibi yerlerden ucuza elektrikli bisiklet slırsanız menzili az yokuş çıkması iyi değil dersiniz en kalitelisi shimano steps sisteme sahip elektrikli bisikletler carraro olur kron olur bunlar ilk aklıma gelen markalar ama shimano sistem mutlaka olacak
@@hasanklncarslan7536 değerli dostum ben uzun yıllar günde 50 km yapmış eski bir bisiklet kullanıcısıyım. Bana Shimano sistemi, sram sistemi anlamanıza gerek yok. Elektrikli bisiklet hele ki pedal çevirmeye destek merkezli elektrikli motorlu bisiklet kesinlikle İstanbul'da hiçbir derde deva olmaz. Avrupa şehirleri ile İstanbul'u objektif şekilde kıyaslamaktan uzak romantik gençler ancak bisikleti İstanbul'da çözüm olarak görür. Avrupa'nın tamamında İstanbul'un yarısı büyüklüğünde şehir bile yok. Acizane Avrupa'nın 13 ülkesini gezdim, biz İstanbul'un büyüklüğünü algılayamıyoruz. Buyurun elektrik destekli bisiklet ile Pendik'ten Bağcılar'a gidin dönün. Ayrıca siz insanların sağlık durumunu göz önüne almadan bisikleti insanlara çözüm olarak sunamazsınız. Sözgelimi benim ciddi bel fıtığı sorunum var, nasıl bisiklete binebilirim. Ayrıca İstanbul'da sabahları takım elbise ile işe giden yüzbinlerce insan ter içinde dolaşmak zorunda mı olacak? Elektrikli moped bile çözüm olamaz İstanbul'un rakımında. Yükselti farkları orta Avrupa'ya Hollanda'ya benzemez.
Atina'da da motorsiklet çok yaygın ve kadınların, yaşlıların, farklı sınıflardaki insanların kullandığı birşey. Ama mesela yol boş bile olsa moto kuryeler asla ters yola girmiyor, kaldırımdan gitmiyor. Teslimat alanları daha dar - kısa mesafe. Işçi hakları daha iyi. Ve mesafe arttıkça kurye ücreti artıyor o yüzden kimse uzaktan yemek vb. sipariş etmiyor. Türkiye'de birçok kadın özellikle cip alıyor. Sebebi "bir erkek yolda sıkıştırırsa" ya da "kaza olursa içinden sağ çıkayım". Dünyada kimse herhalde tank alır gibi araba almıyordur. Avrupa'da tam tersi küçük, 2 kişilik smart arabalar çok yaygın çünkü araba küçüldükçe vergi, maliyet vb azalıyor. + park etmesi kolay. Yani sadece trafik kurallarına uyulması sağlansa ülkede devrim olur bence. Bu da teknoloji, kameralar ve yasal düzenlemelerle yapılabilir aslında.
“Toplu taşıma yeterince kullanılmıyor” cümlesi ne kadar da komik. Metrobüs metro tramvay ya da otobüs hangisinde hangi saatte hangi yöne binersem bineyim akıl almaz bir kalabalık var.
Bisikletle istanbulda nereden nereye kadar gidilebilir ki tepeler çok, kışın hava şartları hiç uygun değil. Nüfus dağılımı hatalı, gökdelen yapılan yerler hatalı, otoyollar yetersiz...
en etkili çözüm nufüsü dengelemek istanbul olması gerektiğinden kalabalık. anadoludan her çıkan istanbula gidiyor. gidememesi lazım orda oturum izni olmayacak, 8milyon nüfus olsun istanbulda trafik için çözüm aramak zorunda kalmazlar sorun çözülür zaten.
bisiklet kullanmak istanbul için çok kısıtlı çık bakalım beşiktaştan maslak a halin kalıcak mı çalışmaya istanbul da düz bir yer mi var her yokuş... özetle çözüm değil... en güzel çözüm motosiklet sayısını arttırmak.
1 saat zırvalamaya gerek yok. rastgle park etmek yasaklandıgı an bıter .yanı isteyen istedıgı yerde duramaz gelısmıs ulkelerde. hatta sehır ortası traıge kapaıdır..yıyormu ?
bisiklet scooter gibi çözümler istanbul için çok ýüzeysel ve kısıtlı alternatifler. bu kadar rampa yokuş bir topografyada bu araçların çözüme katkısı çok sınırlıdır. 16 milyon için çalışıyoruz slogani var belediyenin işte oradan hareketle 10 milyon için çalışıyoruz olursa işte o zaman herşey değişecek. bir de rantın değil de şehir plancılarının belirlediği bir yapılaşma herşeyi çözecektir. Tabi bu söylediklerim acı ve zor işler, gözüken de biz bunu başarabilecek bir toplum değiliz. O meselede çok daha acı bir şekilde başımıza gelecek büyük bir deprem ile çözülecek.
Bisiklet bisiklet bisiklet tamam anladık bunu böyle çözeceğinize inanıyorsunuz ve video boyunca kimsenin bahsetmediği motorlu taşıt yoluna bunu sokamazsınız. Motosiklet diye bişey var ve trafiğe de takılmıyor trafikte yer de kaplamıyor evet buna yönlendirebilirsiniz. Motorsuz bir taşıt olan bisiklet veya ahır gibi olan toplu taşımalar çözüm değildir. Bu algılarla olmaz senelerdir motor kullanıyorum deneyin ve çözüm olduğunu görün. Hollanda nüfusuna sahip bir ülkede değiliz hayallere dalmayın. Motosiklete binin ve bir ömür mutlu kalın.
haklı olabilirler ki öyleler ama gittiğim yere toplu taşıma vs ile de aynı sürede gidiyorsam anlamı yok arabadan vazgeçmenin. haftaiçi öğlen saati bile metrobüsü otobüs bekler gibi bekliyorsun ne anlamı var
İstanbul trafiğinden bahsederken belediyeye toz kondurmayan bir video. Üstelik tek bir metre dahi yeni metroya başlamamış ve İstanbul'u dünya trafiğinde ilk sıraya çıkarmış bir belediye teşkilatı varken. Tebrikler.
Plansız bir şehri hala betona boğmaya çalışıyoruz İstanbul sürekli genişliyor hala hala örnek bahçeşehir şehrin dışında ve sürekli trafik kaosunda neden çünkü 20 katlı siteler yapılıyor trafik daha şehrin dışında başlıyor artık yeni konut yapımını durdurmamız lazım zaten kentsel dönüşüm ile konut sayısı artıyor ve yıllardan beri metro yapmayarak bizlerin vergilerini çarçur edilme meselesi var 1 milyon nüfusu olan Esenyurta 20 seneden beri metro yapmamış yönetenler hala birçok ilçede metro gelmemiş bu akıl alır gibi değil
metro ağının çok ama çok düşük olması. şehir akp'nin konut döneminde hızla büyürken metro yatırımı çok azdı özelliklede son akp döneminde. ekrem imamoğlu ne zaman metro çalışmasına başladı. akp de nedense bakanlık üzerinden benzer metro çalışmasına başladı. istanbulda çıldırmışçasına konut yaparken. konutlara altyapının sonradan çekildiğini gördü bu gözler. metrobüs ise bu kadar kalabalık kent için uzun vadeli bir çözüm değil ve sorunlu. insanları araçlarından indirmek için balık istifi ve hata sayısı yüksek olan metrobüs ile değil metro ile çözeblirsiniz.
Gerçekten dalga mı geçiyosunuz anlamıyorum. Yok neymiş amsterdamda insanlar bisiklet kullanıyomuş. Yüzölçümünden 20 kat daha büyük bir şehir burası boş boş konuşmayı bırakın artık, ben hergün işe 45 km bisikletle gitmeye kalksam nolurdu düşününemiyorum. Ki daha beter durumda olanlar var. O yüzden o ütopik bakış açınızdan çıkın ve daha düzgün verimli düzenli yollar yapın ve kullanıcıları eğiterek caydırıcı cezalandırma sistemi getirin ya da bu yolda uğraş verin.
Avrupa'nın büyük şehirlerinde trafik sorununa nasıl çözümler üretiliyor? Yanıtını şimdi öğren: th-cam.com/video/ZGm-zR3SZqo/w-d-xo.html "İstanbul'da bisikletle ulaşım" videomuza ise buradan ulaşabilirsin: th-cam.com/video/T94DTUnZFzw/w-d-xo.html
@@key-gİstanbul kadar yok ama yoğunluk olarak İstanbul'dan daha beter yerler var. Bu nedenle daha fazla trafik olan şehirler var. Belli yoğunluktan fazla olan dünyadaki tüm şehirlerin kaderi trafik maalesef.
Özellikle bisikletliler için bir video yapmalısınız.
Kesinlikle
Merhaba Emir, önerini dikkate aldık. İstanbul'da bisikletle ulaşım videomuzda buradan ulaşabilirsin: th-cam.com/video/T94DTUnZFzw/w-d-xo.html
@@plus90 çok teşekkür ederim. Çalışmalarınız çok güzel ellerinize sağlık!
Bisiklet yolları şehir içinde ve şehirlerarası yaygınlaşmalı bir an önce, biz bisikletliler lütfen tek ses olup bu konuda baskı yapalım yerel yönetime ve devlete anca bu şekilde bisikletli ulaşım çoğalacak
Hay ağzını öpeyim kardeşim yıllardır bunu düşünüyordum
Mtv?
Ötv?
Bisikletli mi olacak vergiyle geçinen ülkenin gelir kaynağı?
(((İstanbulda 6yıldır bisiklet sürüyorum
Tr’nin yarısını bisikletle gezdim )))
Bu olay bir tek bisiklet sürmek isteyenlerde bitmiyor yalnız. Trafik kurallarının uygulanmaması, bisiklet yollarının bakımsızlığı, azlığı ve güvensizliği, polis sayısının yetmemesi, düşük cezai işlemler. Tüm bunlar genel kapsamda bisikletli ulaşımın başlıca yaygınlaşmasını engelliyor.
birden fazla şeridi olan yolların sağ şeritleri sadece toplu taşıma araçlarına ayrılmalı. CNG li ve Elektrikli otobüs sayıları arttırılmalı, çift katlı otobüsler alınmalı, araçların klimaları full açık olmalı, bu şekilde insanlar özel aracı bırakıp trafiği azaltır.
Katlanır bisiklet aldım, İstanbul içinde elim ayağım oldu resmen. Hem bisiklet hem toplu taşıma avantajlarından aynı anda yararlanabiliyorum. Evden marmaray'a gitmek için 15-20 dk. yürümem, metroya gitmek için de yine benzer bir süre boyunca otobüs beklemek ve trafik çekmek lazım, bisiklet ile 5 dk. sürede raylı sisteme ulaşıp gideceğim yere en yakın durakta inip varış noktama bisiklet ile trafiğe takılmadan, başka bir araç beklemeden varabiliyorum. İstanbul'da metroların birbiriyle bağlantılı olması bu çözümü uygularken de ciddi bir avantaj sağlıyor. Trafiğe takılmadan aynı anda hem toplu taşımalı hem bisikletli ulaşım yapabiliyorum. 21 vites ve disk frenli modelinden (carraro 121 hd) aldığım için kısa ve orta mesafe ulaşımlarda veya hobi olarak çıkılan turlarda normal şehir bisikletine yakın bir performans ile de bisikletimi kullanabiliyorum ama amortisörlü, 27 vitesli bir tur bisikletim de olduğundan çok tercih etmiyorum.
iste bu, keske böyle yapanlarin sayisi artsa.
yine trt nin yapması gereken konular +90 değiniyor tebrikler
TRT Türkiye hiç bir sorun yokmuş gibi haber yapıyor :)
TRT bunu haber yapmıştır da izlemediğinizden... Dünyada İstanbul sadece trafikte 1 numaraya çıktı. Tek hir yeni metro projesi başlamadığı gibi teslim aldığı çoğu projeyi de bitirmeyen bir belediyeye vurmadan TRT ye vuruyorsun. Peh size göre herkes koyun siz iyisiniz. Komünizmin lügatındaki pek çok ifade Türkiye'de solcular ve komünist insanlar için cari hale geldi. Onlardan biri de kendi fil dişi kulelerinden insanları izlemek.
Daha yaşanabilir şehirler inşa edebilmemiz için küçülmemiz gerek. Mobility çağımızın en büyük problemlerinden biri ve çözüm burnumuzun ucunda olmasına rağmen klasik düzen devam ediyor. Artık değişim zamanı!
ürememek
İstanbul'da nüfus azalmadığı sürece her geçen gün beter olacak. Sadece trafik konusunda değil.
Onu da deprem azaltacak. Baska bir yol yok. Ama bir 30-40 yila yine dolup tasacak. Donduk dolastik basa geldik yine. Kisir dongu.
7 tepe İstanbul'da bisikletle ulaşım sahil ilçeleri haricinde mümkün değil. Ne kaldırım var, ne yol var.
8 ay önce kickscooter aldım. 4 ay öncede gerek kalmadığı için arabamı sattım. Sanırım sizin dediğiniz durum gerçekleşti :D Artık vergi, trafik vs yok, toplu taşımayada binebiliyorum istediğimde...
Norveç’te de aynı şekilde araç trafiğini azaltma politikaları artıyor her geçen gün az olan trafiğe rağmen. Çevre ve park yeri sorunlarına yol açacak diye.. 🤷♂️🤷♀️
Şehre yeni göçü durdurmalı yeni yapılacak fabrika işletme ne varsa trakya ve diğer bölgelere yönlendirmeli.
Aynen abi . Beylikdüzünden mecidiyeköye bisiklet sürebiliriz, çok mantıklıymış gerçekten.
Katlanir bisiklet ve toplu tasima ile boyle uzun mesafeleri gecebilirsiniz.
Toplu taşıma kullanabilirsin
Önerilen çözümlerin uygulanabilirliği İstanbul için asla yok. Sarıyer'de oturan birisi Maslak'taki işine gitmek için Hacıosman yokuşunu bisikletle tırmanabilir mi? Hele Kocataş gibi zaten yokuşun üstünde bir yerde oturuyorsa 2 kez yokuş çıkması gerekir. İstanbul'un ulaşımdaki en büyük sorunu işyerlerinin bir yere kümelenmiş, evlerin başka bir yere kümelenmiş olması. Orta halli bir beyaz yaka Levent - Maslak bölgesinde bir plazada çalışıyor. Geliri de bir tık yükselince Gültepe'de kilim desenli, yeşili olmayan, gece gündüz gürültülü bir apartmanda ya da Ayazağa'da depremde yıkılma garantili gecekondularda yaşamak istemiyor. Etiler'e, Ulus'a da parası yetmiyor. Hem parasının yettiği hem de insan gibi yaşayacağı bir evi işinden 35 - 40 km uzakta Başakşehir'de, Atakent'te, Beylikdüzü'nde, Bahçeşehir'de bulabiliyor. Bu şehirde tam bu yüzden her sabah ve her akşam bir göç yaşanıyor. Başka bir şehre gitmek istese iş bulamıyor. 3 milyondan fazla insanın yaşadığı batı İstanbul'da 1 tane metro hattı yok. Sanki toplu taşıma harika ama insanlar keyif için arabasını kullanıyor. Sabah 07:00'de şansınız varsa ve binebilecek ufak bir boşluk bulabilirseniz E58'e binip ayakta ve nefes alamayacağınız kadar sıkışık bir otobüste 2 saat 10 dakika süren bu yolculuğu 1 hafta yapsanız sizin de ilk yapacağınız iş iyi kötü bir araba bakmak olacak.
Bisiklet ve scooter yolları büyük şehirlerde yaygınlaştırılmalı, ceza ve kısıtlamalardan çok teşvik edilmeli, hem ülke ekonomisine katkısı olur hem de insan sağlığı korunur.
İstanbulda bisikletler için yollar yapılmalı ve bu yolların düzenli olarak bakımları da yapılmalı. İnsanların zihniyetinin değiştirilmesi gerekiyor bunun için kamu spotları hazırlanmalı. Mesala herhangi bir tek şeritli kara yolunda araçların bisikletliyi sıkıştırması hayatını tehlikeye atıcak herhangi bir davranış yapmaması lazım bunun için cezaların çok yüksek miktarlara çıkarılması hatta hapis cezası bile uygulanması lazım.
Hem o hemde bisiklet yolları her şehirde ve ilçede olacak şekilde yaygınlaştırılmalı bu konuda çok geri kaldık
Gecen sene Danimarkaya tasindim. her gun bisikletle ortalama 40 km yol yapiyorum. Daha oncesinde bu kadar uzun yol kat etmemistim. Yapilabiliyor. Yeter ki Bisiklet yolu ve can guvenligi olsun.
Ticari araçlar gece 12 ile 06 arası trafikte dolaşmaları serbest bırakılmalı, diger saatlerde yasak olmalı ❤
Işıkların büyük çoğunluğu kaldırılıp üst geçit veya alt gecit yapılması.
sorsan herkes şikayetçi, ama kimse rahatından da taviz vermiyor.
Önce ehliyet kurslarından başlamak lazım düzenlemelere.Trafiğin oluşma sebeplerinden en önemlisi eğitimsizlik.Akışı duraksatmama en önemli hedef olup insanlar bu yönde eğitilmeliler.gereksiz gaz ve frenler,kalkışların geç yapılması(telefona bakmaktan birçoğu) gibi sebepler trafiğin arkaya doğru artarak büyümesine sebep oluyor.Ayrıca sinyalizasyon sistemi düzenlenmeli. trafiği arttıracak şekilde kısa mesafelerde peşpeşe ışıklar olmamalı,özellikle belli yoğun saatlerde kırmızı ışıkların süresi azaltılmalı,yayalara alternatif çözümler sunularak trafiğin akışı sağlanmalı.Burada trafik polislerimize de birçok görev düşüyor ancak maalesef araçların içlerinde oturmak, belli saatlerde çevirme yapmak,en önemlisi de makam sahiplerinin güzergahlarında dikilmek dışında bir yerde onları göremiyoruz maalesef,aktif saha da olup trafiğe etkide bulunmaları gerekiyor.Bu ve bunun gibi birçok çözüm yolları varken yetkililerin bu sorunu kabullenip bir şey yapmamaları ülkemizdeki yozlaşmayı açık şekilde gösteriyor maalesef.(eğitim şart !) Bu konuyla ilgili “why the is there so much traffic” isimli tedx yapımı belgeseli izlemenizi ve izlettirmenizi tavsiye ediyorum
İstanbul'dan gitmeye teşvik şart❤
Bir uzman da çıkıp ‘İstanbul’a insan göçünü azaltmamız geriyor’ demiyor! Anlatılanlar çözüm değil malesef.
Amsterdam dümdüz bir şehir, İstanbul ise yokuslarla dolu. Bisiklet evet, ama gözden kaçmaması gereken bir detay. Oysa otobüs sayısı, metro hattı sayisi artması ve toplu ulaşımın ucuz olması daha öncelikli olmalı.
Ana cadde den sola dönüşler iptal edilmesi gerekiyor ve yalnız sağa ve ileriden kavşaktan dönülmesi
Örneğin: Alaşehir kayisdagi bölgesi ndeki cadde kapatılması ve/veya kayisdagi caddesi tek yön olmalıdır... Işıkları da azaltmali..
Once toplu tasimayi her noktaya yaymak lazim ve insan gibi ortamlarda yolculuk yaptirmak gerek. Gerekli yogun bolgelerde belli saatlerde kamera ile ceza kesilerek trafik akisini bozanlari engellemek gerekir.
Davar gibi araba kullananlari, olur olmadik her yere araba park edenleri engellemediginiz surece ne yapsak bos… IBB nin guzergah ve planlama ile ilgili bir cabasi oldugunu da dusunmuyorum.
Bisiklet ve scooter gibi araçlar kış mevsiminde soğuktan, bahar mevsimlerinde yağmur ve rüzgardan dolayı kullanılamıyor, ayrıca yollarımızın çoğu bu araçları güven içinde kullanmaya elverişli değil. O sebeple çözümün bu gibi araçlarla olması mümkün değil.
Bireysel araç kullananların araçlarını bırakıp toplu taşımaya binmeleri durumunda zaten tıklım tıkışık olan o araçlar ve duraklar bu kalabalığı nasıl kaldıracak? Taşıma araçlarının sayısı arttırılmadan bireysel araç kullanımını kimse bırakmaz.
Ayrıca toplu taşımaya ayakta yolcu almama kuralı getirilmeli. Bu kural hem insan hakları bakımından hem de bireylerin özel araçlarından vazgeçmeleri için gereklidir.
Ayakta 40 dk yol gideceksin ama oturan kişiyle aynı parayı vereceksin. İnsan gibi değil balık istifi gibi taşınacaksın, burnun birilerinin ter kokan koltuk altına denk gelecek, inmek ve binmek istediğinde hep kılı kırk yaracaksın. Çantanı cüzdanını hırsızdan, üstünü başını sapıktan koruyacaksın. Evin merkezi yerlerde değilse, bu kötü şartlarda taşıyan taşıtlara ulaşmak için kar kış soğuk sıcak demeden yol yürüyeceksin.
Toplu taşıma araçlarını yönetenler öncelikle ve kesinlikle bu sıkıntıları gidersin, sonra insanlara özel aracını bırak desin. Aksi takdirde toplu taşımaya her zaman özel aracı olmayan yani mecburiyeti olan insanlar binecek, ki bu kötü şartlarda yolculuğu hiç bir insan hak etmiyor!!!
👏👏👏
dogru degil.
Hava kosullari Türkiye'den daha sert olan Danimarka'da nasil yaz kis kullaniyorlar?
Yagmur icin yagmurluk var, kisin da ona göre giyinirsen gayet üsümeden bisiklet kullaniliyor.
Bizde kimse zorunlu olmadigi surece zora gelemez 🤣 onlarda kultur, bizde fakir goruntusu olarak algilaniyor bisiklet (veya cevreci, kafayi kirmis, aykiri vs )
@@Hakikat-Se7en Danimarka gibi ülkeler yaz kış kullanıyor diyorsun. O ülkelerin bisiklet yolları var, bisiklet sürücüleri trafikte güvendeler. Yaz kış kullananlar 5 dk lık mesafe için kullanıyor, çünkü evleri ile işleri arasındaki mesafe bizdeki gibi uzak değil, ayrıca o ülkelerde devlet bisiklet kullanımını arttırmak için bisiklet kullanacak kişilere bisiklet ve ekipman vermiş, Kendi ülkenizi başka ülkelerle karşılaştırmadan önce şartlarınızın o ülkelerle aynı olup olmadığına bakın da öyle konuşun bir zahmet.
Cözüm basit ya 1 Anadolu'ya terse göç 2 Toplu taşımayı ucuz ve Kaliteli hale getirmek 3 İnsanların Kendi araçları olmasının Kendilerine bir değer kattığını düşünüyor Bunun böyle olmadığını insanlara anlatıp farkındalık yaratıp insanları toplu taşımaya yönlendirmek😊
Çözüm tersine göç metro kavşak yeni yol tünel otogar taşımması ağır vasıta araçların şehir dışında olup yapılacak olan lojistik merkezleri kentsel dönüşüm minibüslerin kaldırılması sanayi alanı tek bir yerde toplanması ve Murat kurum
Bisiklet sürmek bir kültürdür bugün empoze etmeye başlasanız sonucu 3 nesil sonra ancak alabilirsiniz
Nerede trafik var ise Tek yöne geçilmeli.. geliş-gidiş ten vaz geçilmelidir. Bağdat caddesi gibi..
Tv kanallarında bisikletli ulaşım ve bisiklet kültürüyle ilgili kamu spotları yayınlanması gerekiyor bu konuda federasyon ve bisikletliler derneği nasıl bir çalışma yapıyor veya yspmayı planlıyor çok merak ediyorum?
Hâlâ toplu tasima diyorsunuz ancak İstanbul'u Hollanda ile kıyaslamak yerine İstanbul'un nufusunu yüzölçümüne bölerek nufus yogunluguna bakabilirsiniz. Tek sorun artan düzensiz nufustur.
Toplu taşıma kullanın diyor. Edirnekapı da 40 dakika otobüs bekliyorum. Şükür geldi diyorum ama binemiyorum. Neden çünkü yer yok. Mecbur araç kullanmak zorunda kalıyorum.
İstanbul trafiğini hacklemek istiyorsaniz elektrikli bisiklet ya da motor sürmeniz gerekir. İstanbul gibi engebeli yerde bisiklet kullanmak ancak hobi olur. Hiçbir şeyi hacklemiş olmazsın.
Daha az ev, daha az nüfus. az insan = Az trafik
Cozulmez cunku cok fazla insan yasiyor, ama metro yapimi devam ederse bir yerden bir yere gitmek toplu ulasimla eziyet olmaktan cikar
Scootera karsiyim, ne trafik kurali biliyorsunuz arac kullanabilecek kadar, ne saygisi var, ne bisiklet yolu var. Istanbulda insanlar yolda yurumeyi bile bilmiyorken Martiyla mi cozulcek ahah tabi tabi
Yaşamayın abi zorla tutan mı var Siz İstanbul'da
İstanbul'un coğrafi şartları kesinlikle bisiklete uygun değil. Zamanında günde 50km yapmış eski bir bisiklet kullanıcısı olarak yazıyorum.
Ayrıca bisiklet sağlık durumunu açısından herkese uygun değil. İstanbul gibi yüksek bir şehirde çokça menisküs vakası görünür.
Bu videoda 50cc scooter motosikletlere yer verilmemesi ilginç.
Raylı sistemlerden sonra en önemli çözüm 50cc scooter motosikletlerdir. Bu araçlarda MTV ve trafik sigortası yoktur. Muayene dışında zorunlu masraf yok. Enjeksiyonlu bir 50cc 100 km'de 2 litre altında benzin yakar. B sınıfı ehliyet yeterlidir. Şarj problemi, istasyon arama ve saatlerce bekleme sorunu yoktur.
Türkiye Hindistan olacak, Bangladeş olacak diyenler yanlış düşünüyor. İtalya'da da şehir içinde scooter motosikletler ana tercihtir.
elektrikli bisiklet diye birsey var.
nedecen 50cc motorlari hava kalitesi zaten kötü.
@@Hakikat-Se7en her ikisini de kullanırsanız nedenini anlarsınız. Elektrikli bisikletlerin menzilleri hâlen kısa ve yokuş performansları berbat. İki kişi yokuş çıkmanız imkansız, tek kişi bile İstanbul'un çoğu yokuşunu çıkmıyor. Ayrıca İstanbul kendi ölçeğindeki şehirlere göre hava kalitesi berbat bir yer falan değil. Ezberden konuşmaya gerek yok. İyi ve orta arasında gidip geliyor ilçelere göre.
Elektrikli araçların altyapısı henüz oturmadı ve şarj imkanları çok kısıtlı.
@@key-geğerki bim a101 gibi yerlerden ucuza elektrikli bisiklet slırsanız menzili az yokuş çıkması iyi değil dersiniz en kalitelisi shimano steps sisteme sahip elektrikli bisikletler carraro olur kron olur bunlar ilk aklıma gelen markalar ama shimano sistem mutlaka olacak
@@hasanklncarslan7536 değerli dostum ben uzun yıllar günde 50 km yapmış eski bir bisiklet kullanıcısıyım. Bana Shimano sistemi, sram sistemi anlamanıza gerek yok.
Elektrikli bisiklet hele ki pedal çevirmeye destek merkezli elektrikli motorlu bisiklet kesinlikle İstanbul'da hiçbir derde deva olmaz. Avrupa şehirleri ile İstanbul'u objektif şekilde kıyaslamaktan uzak romantik gençler ancak bisikleti İstanbul'da çözüm olarak görür. Avrupa'nın tamamında İstanbul'un yarısı büyüklüğünde şehir bile yok. Acizane Avrupa'nın 13 ülkesini gezdim, biz İstanbul'un büyüklüğünü algılayamıyoruz.
Buyurun elektrik destekli bisiklet ile Pendik'ten Bağcılar'a gidin dönün.
Ayrıca siz insanların sağlık durumunu göz önüne almadan bisikleti insanlara çözüm olarak sunamazsınız. Sözgelimi benim ciddi bel fıtığı sorunum var, nasıl bisiklete binebilirim.
Ayrıca İstanbul'da sabahları takım elbise ile işe giden yüzbinlerce insan ter içinde dolaşmak zorunda mı olacak?
Elektrikli moped bile çözüm olamaz İstanbul'un rakımında. Yükselti farkları orta Avrupa'ya Hollanda'ya benzemez.
Atina'da da motorsiklet çok yaygın ve kadınların, yaşlıların, farklı sınıflardaki insanların kullandığı birşey. Ama mesela yol boş bile olsa moto kuryeler asla ters yola girmiyor, kaldırımdan gitmiyor. Teslimat alanları daha dar - kısa mesafe. Işçi hakları daha iyi. Ve mesafe arttıkça kurye ücreti artıyor o yüzden kimse uzaktan yemek vb. sipariş etmiyor. Türkiye'de birçok kadın özellikle cip alıyor. Sebebi "bir erkek yolda sıkıştırırsa" ya da "kaza olursa içinden sağ çıkayım". Dünyada kimse herhalde tank alır gibi araba almıyordur. Avrupa'da tam tersi küçük, 2 kişilik smart arabalar çok yaygın çünkü araba küçüldükçe vergi, maliyet vb azalıyor. + park etmesi kolay. Yani sadece trafik kurallarına uyulması sağlansa ülkede devrim olur bence. Bu da teknoloji, kameralar ve yasal düzenlemelerle yapılabilir aslında.
“Toplu taşıma yeterince kullanılmıyor” cümlesi ne kadar da komik. Metrobüs metro tramvay ya da otobüs hangisinde hangi saatte hangi yöne binersem bineyim akıl almaz bir kalabalık var.
Motosiklet ile ilgili bir tane bile atıfta bulunmamasını neye yormalıyız acaba?
Bisikletle istanbulda nereden nereye kadar gidilebilir ki tepeler çok, kışın hava şartları hiç uygun değil. Nüfus dağılımı hatalı, gökdelen yapılan yerler hatalı, otoyollar yetersiz...
İsviçre daha soğuk ve daha kompleks bir yapıya sahip, üstelik olay her yere bisikletle gitmek değil. Toplu taşımanın öncelik yapılması gerek
Elektrikli bisikletle tanışırsanız bırakamazsınız tavsiye ederim
Otoyol diyor bi de ya 🤦♂️ sen otoyolların trafiği azalttığını mı düşünüyorsun?
geçen hafta 36t otobüsünü 1 saat bekledim otobüsler çok geç geliyor
Motorsiklet kullandığımdan beri istanbulda trafiğin olmadığını gördüm.
Haftalık çalışma saatini 45 ten 40 a düşürün sonucu birlikte görelim
su bısıkletlı dayıyı yamurlu havada ıslatmak ıstıyorum :D kldjflksdjf
en etkili çözüm nufüsü dengelemek istanbul olması gerektiğinden kalabalık. anadoludan her çıkan istanbula gidiyor. gidememesi lazım orda oturum izni olmayacak, 8milyon nüfus olsun istanbulda trafik için çözüm aramak zorunda kalmazlar sorun çözülür zaten.
Ekümenipolis'i izlemenizi öneririm. İçiniz acıyacak ama ufkunuz da açılacak.
12 ağustos 2023 motorin 37.50tl. Videoda 32 küsur yazdığına göre akaryakıt fiyatları hala artmaya devam etmiş.
Bisiklet değil. Elektrikli bisiklet. İstanbul'un başka çaresi yok. Günümüzde pedallı elektrikli bisikletler var onları diyorum.
Öncelikle istanbul nüfusu azaltilmali, bu olmadan her çözüm eksik kalır.
ya ben çok temel bir soru sorayım: Ben dahil 20 milyon insan neden bu şehirde yaşıyor yahu?
Trafik için çözüm TEKYÖN. 15 temmuz köprüsü GELİŞ fatih Sultan köprüsü GİDİŞ. olabilir. Ve büyük bir KAVŞAK oluşturulabilir.
olum sen istanbulda bisiklet nasıl kulancan heryer yokus :Ddfsdjlfkjsd
bisiklet kullanmak istanbul için çok kısıtlı çık bakalım beşiktaştan maslak a halin kalıcak mı çalışmaya istanbul da düz bir yer mi var her yokuş... özetle çözüm değil...
en güzel çözüm motosiklet sayısını arttırmak.
Trafiğin çözümğ 2 tekerlekli araçlar
bence metro yolunu yuruyen bant yapsınlar herkez o yuruyen banda bınıp gıtsın yamurlu havalarda bıraz ıslanıp usurler ama super fıkır
1 saat zırvalamaya gerek yok. rastgle park etmek yasaklandıgı an bıter .yanı isteyen istedıgı yerde duramaz gelısmıs ulkelerde. hatta sehır ortası traıge kapaıdır..yıyormu ?
TEK YÖNE ACİLEN GEÇİLMELİ
bisiklet scooter gibi çözümler istanbul için çok ýüzeysel ve kısıtlı alternatifler. bu kadar rampa yokuş bir topografyada bu araçların çözüme katkısı çok sınırlıdır. 16 milyon için çalışıyoruz slogani var belediyenin işte oradan hareketle 10 milyon için çalışıyoruz olursa işte o zaman herşey değişecek. bir de rantın değil de şehir plancılarının belirlediği bir yapılaşma herşeyi çözecektir. Tabi bu söylediklerim acı ve zor işler, gözüken de biz bunu başarabilecek bir toplum değiliz. O meselede çok daha acı bir şekilde başımıza gelecek büyük bir deprem ile çözülecek.
Bisiklet bisiklet bisiklet tamam anladık bunu böyle çözeceğinize inanıyorsunuz ve video boyunca kimsenin bahsetmediği motorlu taşıt yoluna bunu sokamazsınız. Motosiklet diye bişey var ve trafiğe de takılmıyor trafikte yer de kaplamıyor evet buna yönlendirebilirsiniz. Motorsuz bir taşıt olan bisiklet veya ahır gibi olan toplu taşımalar çözüm değildir. Bu algılarla olmaz senelerdir motor kullanıyorum deneyin ve çözüm olduğunu görün. Hollanda nüfusuna sahip bir ülkede değiliz hayallere dalmayın. Motosiklete binin ve bir ömür mutlu kalın.
haklı olabilirler ki öyleler ama gittiğim yere toplu taşıma vs ile de aynı sürede gidiyorsam anlamı yok arabadan vazgeçmenin. haftaiçi öğlen saati bile metrobüsü otobüs bekler gibi bekliyorsun ne anlamı var
Araba kullanımı ülke ekonomisini krize soktu....Şehirler bitti. terk edilmeli.
bisikler scooter mu daha erkili, otobüs mü? 100 bisikletli düşünün, bir de 1 otobüs hangisi daha çok yer kaplıyor 😅
Trafik ile hergün uğraşmak zorunda olan bir taksiciyi dahil etmeniz daha iyi olurdu ben çözüm odaklı birsey duyamadım gereksiz bos yapılmış biraz
Hic olmazsa bır gün tek çift plaka. sürülsün denensin
Belki herkez memnun olur tutar medeniyet gelir
Tek çare murat kurum
toplu tasimaya bisiklete falan gerek yok ben gidecegim yere kadar depar atiyorum
Hiçbir zaman araba alacak param olmayacağı için bisiklete ve yürümeye devam 😂
55B seferleri arttırılsın
şehirlerin ülkemizin tek kurtuluşu var tersine göç......
bu saatten sonra bu kadar insan köylerde ne yapsin, sanayi tesisleri bütün anadoluya tasinmali.
ben aracı is icin kulanıyorum ıs arabam elektrık ustasıyım ıcınde takım taklavatlar ve mazemelerım oluyor mecbuurum
martı tag yaptırmış videoyu
Yaya kaldırımları berbat. İki kişi yan yana yürüyemiyor. Standart getirilmelidir.
İstanbul trafiğinden bahsederken belediyeye toz kondurmayan bir video. Üstelik tek bir metre dahi yeni metroya başlamamış ve İstanbul'u dünya trafiğinde ilk sıraya çıkarmış bir belediye teşkilatı varken. Tebrikler.
🚴🚴🚴🚴
Plansız bir şehri hala betona boğmaya çalışıyoruz İstanbul sürekli genişliyor hala hala örnek bahçeşehir şehrin dışında ve sürekli trafik kaosunda neden çünkü 20 katlı siteler yapılıyor trafik daha şehrin dışında başlıyor artık yeni konut yapımını durdurmamız lazım zaten kentsel dönüşüm ile konut sayısı artıyor ve yıllardan beri metro yapmayarak bizlerin vergilerini çarçur edilme meselesi var 1 milyon nüfusu olan Esenyurta 20 seneden beri metro yapmamış yönetenler hala birçok ilçede metro gelmemiş bu akıl alır gibi değil
İstanbulda yaşamanın mantıklı hiçbir sebebi yok ya
metro ağının çok ama çok düşük olması. şehir akp'nin konut döneminde hızla büyürken metro yatırımı çok azdı özelliklede son akp döneminde. ekrem imamoğlu ne zaman metro çalışmasına başladı. akp de nedense bakanlık üzerinden benzer metro çalışmasına başladı. istanbulda çıldırmışçasına konut yaparken. konutlara altyapının sonradan çekildiğini gördü bu gözler. metrobüs ise bu kadar kalabalık kent için uzun vadeli bir çözüm değil ve sorunlu. insanları araçlarından indirmek için balık istifi ve hata sayısı yüksek olan metrobüs ile değil metro ile çözeblirsiniz.
Boş içerik. Kaç kişi bisikletle 15-20 km yol gidip dönecek kondisyonda, hadi kondisyon var diyelim ölmeden başarmak çok zor bir çok şehirde.
Güzel kaliteli bir bisiklette bu mesefaler yormuyor, eğerki ben yorulurum dersen elektrikli bisikletler var ve şuan hızla çoğalıyor
Gerçekten dalga mı geçiyosunuz anlamıyorum. Yok neymiş amsterdamda insanlar bisiklet kullanıyomuş. Yüzölçümünden 20 kat daha büyük bir şehir burası boş boş konuşmayı bırakın artık, ben hergün işe 45 km bisikletle gitmeye kalksam nolurdu düşününemiyorum. Ki daha beter durumda olanlar var. O yüzden o ütopik bakış açınızdan çıkın ve daha düzgün verimli düzenli yollar yapın ve kullanıcıları eğiterek caydırıcı cezalandırma sistemi getirin ya da bu yolda uğraş verin.
Avrupa'nın büyük şehirlerinde trafik sorununa nasıl çözümler üretiliyor? Yanıtını şimdi öğren: th-cam.com/video/ZGm-zR3SZqo/w-d-xo.html
"İstanbul'da bisikletle ulaşım" videomuza ise buradan ulaşabilirsin: th-cam.com/video/T94DTUnZFzw/w-d-xo.html
Avrupa'da İstanbul ölçeğinde bir büyükşehir yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Tamamen ezberden video hazırlamışsınız.
@@key-gİstanbul kadar yok ama yoğunluk olarak İstanbul'dan daha beter yerler var. Bu nedenle daha fazla trafik olan şehirler var. Belli yoğunluktan fazla olan dünyadaki tüm şehirlerin kaderi trafik maalesef.
Yap köprüleri 150 tl çözülür.
?