sosyal canlılarız evet sosyallik, iletişim bir ihtiyaç ama yalnızlığın da bir ihtiyaç oldugunu düşünüyorum,aslında yalnızlık kelimesini kullanmak yerine,kendinle vakit geçirmek desek daha anlamlı ve olumlu olur.
Yalnızlık iyidir. Bir başına kalırsan kendi sınırlarını bilirsin. Neyi yapıp yapamayacağını görürsün. Bazen hüzünlendirir bazen sıkar bazen kendini suçlarsın. Gürültüden uzak kalırsan kendini hesaba çekersin düzeltme fırsatın olur. Yalnızlık güzel şeydir. Kıymetini bilmek lazım . Kalabalıklarda yalnız kalmak daha zordur.
Evden çalışıyorum çizim yapıyor ve müzik üretiyorum. Çoğu zaman bu durumdan şikayetçi olmasam da sanki ben evdeyken etrafımda ve dünyada her şey çok hızlı akıp gidiyor, ve ben bir şeyleri kaçırıyormuşum hissine kapılıyorum. Bunu atlatmak için hafta sonları dışarı çıkmam yeterli olabiliyor çoğu zaman konu kapanıyor ama daha önemli ve eğer ilginizi çekerse konuşmanızı istediğim bir şey daha var. Bu kadar üretimin hızlı olduğu bir dönemde bir gün birşey yapmadan oturduğumda veya bir günümü film izleyerek geçirdiğimde boş boş oturuyorum hissine kapılıyorum. Kendi kendimi tembellikle suçluyorum. Bunu yakın çevremden birkaç arkadaşımda da gördüm, onlardan duydum. Bu durumda da bir overthinking hali başlıyor ne kadar boş kalmak istesem de kafamda sürekli planlar dönüyor. Eminim bunu yaşayan pek çok insan vardır. Açık Beyin videoları tabiri caizse kafamı hizaya sokmama kısmen yardım ediyor bu yüzden bu konular üzerine durmanız benim için çok değerli. Emeğinize sağlık.
güzel bir durum tespiti Buse hanım. Aynı durum bende de vardı.Çözümünü şöyle buldum.İnsan ne sadece kendisi için yaşamalı, ne de sadece diğerleri için.En güzeli kaliteli yalnızlık ve diğer zamanlarda topluma karışarak, gülümseyerek, küçük yardımlar ederek,sohbet ederek hiç olmazsa selam vererek toplumun bir parçası olmak.dikkatimizi başkalarına vererek anlam kazanmak.şu güzel söz gibi. Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz! Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Güneş kendisi için ısıtmaz. Ay kendisi için parlamaz. Çiçekler kendileri için kokmaz. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgar kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz. Doğanın anayasası'nda ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
Aylık bütce-masraf hesaplarken bu videoyu izlemenin ironisi :D Çok güzel bir video. Önceden ben de yalnız kalamıyordum, aşırı sosyaldim. Bütün aktivitelerim takım şeklinde olanlardı. Sonra hem insanlarla iletişimin kalitesizliğinden yoruldum, hem de kızımın kendisi ile ne kadar kaliteli zaman geçirdiğini görüp ondan öğrenmeye başladım. Yalnızlığın o kadar keyifli yanlarını buldum ki, hayal bile edemezdim. Şimdi yalnız kalmak için fırsat arıyorum, bulamıyorum.
Bazı insanların hayatı olayları ve insanların tavır ve davranışlarından... onlar hakkında bilinçli veya bilinçsiz şekilde yapmış oldukları okumalar... değerlendirmeler ...neticesinde kendi değerleri ve kabulleriyle çelişen veya olası çatışma durumunda kendini korumaya almasida bir başka bilinçli yanlızlik tercihidir.
Nitelikli ve bir amaca yönelik yalnızlık, niteliksiz birlikteliklerden daha saygıdeğer ve faydalıdır. İnsan çoğu zaman kalabalıklar içinde de yalnızdır. ya da tek başına olmak yalnız olmak demek değildir. Kişi kendisine bile kalabalık edebilir. En doğrusu nerede ve kimle olursak olalım; sadece kendimiz olalım. Başkalarının hayatını yaşamak kendimizi harcamak demektir. Sevgiler.
1 yıldan uzun bi suredir yalnız yasiyorum, çalışıyorum da. Kafam rahat kendimle başbaşa kalmayı çok ama çok seviyorum. Allah herzaman benimle olduğunu biliyorum ve iletişimi sıkı tutuyorum. Bana çok iyi geldi, ailem psikolojimin duzeldigini söyledi😅 çalıştığım için insanlardan tamamen uzakta değilim. Galiba ben orta yolu buldum.
Aynı fikirdeyim . Sosyal olmak iyi ama bir süre sobra insan kendinden uzaklaşıyor. Bazen ara verip sadece kendinle sosyalleşmek kendinin farkına varmak gerekiyor..
Hocam içerikler için teşekkürler, hem duyarlılık hem de kolaylık olması açısından videolara altyazı özelliğini kullanarak altyazı ekleyebilirseniz çok güzel olur. Sevgiler.
Yalnızlığım olmazsa yasam facia olur, cevrede beyhude tuketir insan kendini. Akişa kapılıp yönsüz sürüklenir. Akışın üstüne çıkabilmek icin yalnızlık şart. Toplumsal ve duygusal canlilariz, bağ kurmayada gereksinimimiz var. Ikisi birbirini dışlamıyor zaten. Ve akışın icinde insan uretemez bence. Tek başınalık ve yalnızlık farklı...
Karşılıklı geliştiren sohbet bulduğumda kaçırmıyorum ve fakat çoğunlukla bulamıyorum maalesef. O zaman da yalnızlığımı tercih ediyorum oran neredeyse 1/4 gibi 🤷♀️
Pandemi döneminin yaşamımızdaki etkilerinin , kademeli olarak kaybolacağını varsayarsak , bunun hayatımıza nasıl yansıyacağı merak konusu ..Psikolojide , corona öncesi - corona sonrası olarak iki ayrı dönemin olacağını kabullenmemiz gerekecek.
Hocam, yalnızlığın herkese yenilenme fırsatı sunduğunu söylemenizi enteresan buldum. Çünkü bazı okuduğum bir makaleye göre insanların içe dönük olanları söylediğiniz şekilde yalnızlıktan daha mutlu olurlarken ve enerjilerini toplarlarken ; dışadönük insanlar ise sosyalleştiklerinde aynı etkiyi yaşıyorlarmış.
Boş şeylerle uğraşınca ruhu daralan birisiyim. Mümkünse yaptığım şeyler daha az fani ve daha anlamlı şeyler olmalı. Bu hayat görüşünde olduğumdan dolayı pek fazla yakın arkadaşım yok. Benim tarzımda olan insan bulamadığım için yalnızlığı tercih ediyorum. Yalnızlığın bana çok katkısı oluyor, bu durumdan epey memnunum ancak bunun bir de bedeli oluyor. O da yalnızlığın verdiği acılar ve sürekli bir eksiklik, boşluk hissi. Sanırım benim tarzımda olan bir yakın arkadaş çevresi inşa edebilirsem tamam olacağım. Arkadaş çevrem beni hiçbir şekilde aşağı çekmemeli ve mümkünse yükseltmeli diye düşünüyorum.
Kendimi bildim bileli yalnızım. Bu önce kendisini çekingenlik olarak gösterdi ama artık bilinçli bir yalnızlık olarak devam ediyor. Yalnızlık tercihinin bireysel olduğunu söyleyebilirim. Şahsen ben yalnızlıktan büyük zevk duyarım ama içten içe yalnız olmadığımıda bilirim. Sanırsam benim yalnızlığım insanların olmadığı bir yalnızlık. Yalnız olduğum için asla pişman olmadım. Diğer gençlerin yaptığı şeylere zerre ilgi göstermedim, göstermiyeceğim. Yalnızlık benim atar damarlarımdan biridir.
Son 14 yılımı yalnız geçirmekle beraber, bundan dolayı rahatsızlık duymuyorum ve sosyal çevreme göre gayet pozitif göründüğüm söylenir. ''İnsan yapısı gereği sosyalliğe ihtiyaç duyan bir varlık fakat bazı zamanlarda ise kendisiyle kalıp, bir nevi şarj olması gerekiyor'' demişsiniz ya; işte bende bunun tam tersi işliyor. Bu yüzden acaba anormal miyim yoksa bu içedönüklük ile mi alakalı?
İçedönük bir yapın olabilir. Hocamızın dediği gibi sosyal geri çekilme bilinçli olarak kısmi zamanlarda değil de hayatının bütününde yer alıyorsa İçe dönük bir yapın olduğunu gösterebilir
Herkes yalnızlığı tanıtmış,yalnızlığı kutsamış.Ama ne hikmetse burada bile yalnız kendi kendine düşünüp videoyu kapatmamış.Yorum yazmaya ihtiyac duymuşlar.Yalnızlık asla kutsanacak bir şey değil.Bunda samimi olan kişiler dağ evinde internetsiz,telefonsuz yaşasınlar.Videonun cevabına gelince "evet bir şey üretmek icin yalnız olmak gerekir" :) bir şey üretmek için ama.Rahip modu (monk mode).
Tam da dediğiniz gibi. Bizim insanımız her türlü bilgiyi yorumu sadece neyi eksikse onu kapatmak için kullanıyor, gerçi her insan bunu yapıyor ama bari bilinçli olarak yapsak ne güzel olur. Yalnızlığı tek başınalık zannediyorlar, oysa düşündükleri ürettikleri hayalleri hep ötekini içeriyor. Başkasına olan muhtaciyet öyle bir savunma mekanizmasından geçiyor ki neyi yüceltceklerini şaşırıyorlar. Umarım yalnızlığın övünülecek bir şey olmadığını anlarlar.
Ne demiş Niçe, kişi sadece aştığı konular hakkında konuşmalı ya da susamayacağı yerde konuşmalı. Gerisi gevezeliktir. Keşke susmayı bilsek, mesela ben, keşke yazmak yerine sussaydım.
1- Hangisi yalnızlık? Veya hangi yalnızlık? Akşam yağmur yağarken dışarı çıkıp kimsenin olmadığı bi kamelyada yarım saat tek başına durmak mı yoksa kıyamet sonrası benzeri bir gerçeklikte olduğu gibi başka hiçbir insanın olmamasından ötürü oluşan zoraki bir tek başınalık hali mi veya daha kötüsü dışlanma hali mi? İlki çöp, ikincisi uzun sürmesi halinde intihar, üçüncüsü... Zurnanın zart dediği kısım orası. 2-Yaratıcılık kısmını yalnızlıkla alakalı değil de ''boş durmakta olan beyin'' ile alakası olduğu kanatindeyim: Açıklayacak bir şey yok, malumunuz ''Varsayılan durum şebekesi, ruminasyon, zihinsel entropi vs... zamazingoları.'' 3-Sosyal geri çekilme. Burada bir paradoks ve net olmayan, videodaki hızlı sürücü örneğindeki ''blur'' yaşayan kişi misali net olmayan bir kavram var: Sosyallikten kasıt ne derece bir sosyallik? Birileriyle oturup goygoy yapmak mı yoksa oturup ciddi ciddi felsefe, siyaset, ilim-bilim konuşmak mı? Çünkü ''değerlendirilmiş bir yalnızlık'' kişiyi derinleştirir, bu derin kişiler herhalde gidip de ''Gğaardaşş, geçen avmde gezerken kolkola iki kadın görmüşüm, öffff...'' şeklindeki bir sohbete katılmaktan pek hoşlanmayacaktır? Bu durum, insanlığın %80 gibi ezici çoğunluğunu artık beğenmeyeceğiniz veya daha hafif tabir ile onlarla anlaşamayacağınız anlamına gelir. Sonuç olarak: Tek başına kalıp derinleşirsen bir daha eskisi gibi sosyalleşemeyebilirsin xD Yaşanılan çeşitli travmalar nedeni ile yalnızlaşma ciddi bir bunalım ile beraber ciddi bir derinlik de kazandırır, beraberinde bazı yetenekler de kazandırır: 140 piksel bile değil, ses var görüntü yok şeklindeki ''imajinasyon'' yeteneğinin zamanla 1080 piksele kadar çıkması gibi çünkü ''gerçekte yaşayamayanlar, hayallerinde yaşarlar.'' Kişiler bu bunalım haline kendi arzularıyla girmiyorlar ki kendi arzularıyla çıkabilsinler. Oradaki duygu cehennemi ile geçirilen uzun ve zoraki zaman sonucunda diğer insanların bırak anlamayı, varlığını bile hissedemedikleri ama arka planda kendilerini yöneten duygu ve düşünceleri gayet net bir şekilde görüp, hissedip anlayabilir hale gelirler. Sürecin aşırı uzaması sonucu muhtemelen bedenlerinde bir takım kronik hasarlar oluşacaktır: Ülser, aşırı hareketsizliğe bağlı kireçlenme ve iskelet yapısında deformasyonlar gibi. Bunun neticesinde muhtemelen gittikçe bilişsel kabiliyetlerine yöneleceklerdir ve bu bilişsel kabiliyet, çok büyük bir ihtimalle pozitif-sosyal bilimler olmayacak. Daha sanatsal şeyler... Bunlar mükemmel küçük kızlar yaratmak için kullanılan malzemeler anca Profesör Utonyum... Zihinsel entropi + uzun süren açlığın sonlarına doğru gelen ''kafa!'' + Kurgu yazmak için ayırılmış 2-3 saat: Hem ''Beyin nedir?'' hem de ''Yaratıcılık nedir?'' sorularına verilebilecek güzel bir cevap.
O yalnız dediginiz durum sizin düsündügünüz keyfi yalnızlık degil aslında yalnızlık ancak büyük idealara sahip ve insanlık için düsünen calısan ve yaratım içinde olan insanlar için anlamlı ve geçerli.Yoksa aa birkac gun veya bir süre kimseye aramadım tipi yalnızlık degil.Gercekten yalnız olursan yasamı anlar ve sorgularsın ama bunu yapmak ideal bir bakıs ,cesaret,calısma ve azim ister bunada genel insanların yaşamı kavrayışı yeterli olmaz . İnsanlar anlamlı bir yasam hedefi icerisinde olmaları ile durmaya baslar. Bu günümüzde ancak pandemi kosullarında gerçek anlamda yasamı dogal cevreyi ve kendi yasamını sorgulamak için durdu insanlar esasen ama şimdi kaç kişi sizce daha anlamlı bir yasama evrildi ? Bence %10 bile degildir. Tekrar durup düsünmek lazım😊 Yoksa herkes Aristotales,Sokrates,Platon,Ataturk,Einstein, Charlie Chaplin olurdu. Saygılar
Kesinlikle olay tamamen bu.Bazen yalnız kalıp kendisini sorgulamalı her insan.Yaptıgı hataları,başardiklarını.Hayattan tam olarak ne istediğini,neler yapabileceğini.Hayatındaki şeylere gerçekten ihtiyacı olup olmadığını sorgulamalı.Fazlalıkları atmalı,eksiklikleri doldurmalı.
Evet yaratıcılığı yükseltiyor fakat Maladaptive day dreaming olduğun zaman işin rengi değişiyor Ve yanlızlığa pozitif bakmaya çalışmayı bırakın genç bir insan arkadaşlarıyla gezip tozup gençliğinin tadını çıkarmak ister
kesinlikle arttırıyor yargına kesinlikle katılmıyorum.ne kadar,nerede,hangi çagda yalnız olduguna göre degisir.doz önemli,onun dışında herseyin fazlası zehir zaten.aşkın da mutluluğun da yalnızlıgın da sexin de fazlası mutsuz edebilir.
sosyal canlılarız evet sosyallik, iletişim bir ihtiyaç ama yalnızlığın da bir ihtiyaç oldugunu düşünüyorum,aslında yalnızlık kelimesini kullanmak yerine,kendinle vakit geçirmek desek daha anlamlı ve olumlu olur.
Yalnızlık iyidir. Bir başına kalırsan kendi sınırlarını bilirsin. Neyi yapıp yapamayacağını görürsün. Bazen hüzünlendirir bazen sıkar bazen kendini suçlarsın. Gürültüden uzak kalırsan kendini hesaba çekersin düzeltme fırsatın olur. Yalnızlık güzel şeydir. Kıymetini bilmek lazım . Kalabalıklarda yalnız kalmak daha zordur.
Seçim olarak yalnızlık ile bir başına kalmanın farkını da ayırmak lazım sanki. 🤔
Evden çalışıyorum çizim yapıyor ve müzik üretiyorum. Çoğu zaman bu durumdan şikayetçi olmasam da sanki ben evdeyken etrafımda ve dünyada her şey çok hızlı akıp gidiyor, ve ben bir şeyleri kaçırıyormuşum hissine kapılıyorum. Bunu atlatmak için hafta sonları dışarı çıkmam yeterli olabiliyor çoğu zaman konu kapanıyor ama daha önemli ve eğer ilginizi çekerse konuşmanızı istediğim bir şey daha var. Bu kadar üretimin hızlı olduğu bir dönemde bir gün birşey yapmadan oturduğumda veya bir günümü film izleyerek geçirdiğimde boş boş oturuyorum hissine kapılıyorum. Kendi kendimi tembellikle suçluyorum. Bunu yakın çevremden birkaç arkadaşımda da gördüm, onlardan duydum. Bu durumda da bir overthinking hali başlıyor ne kadar boş kalmak istesem de kafamda sürekli planlar dönüyor. Eminim bunu yaşayan pek çok insan vardır. Açık Beyin videoları tabiri caizse kafamı hizaya sokmama kısmen yardım ediyor bu yüzden bu konular üzerine durmanız benim için çok değerli. Emeğinize sağlık.
güzel bir durum tespiti Buse hanım. Aynı durum bende de vardı.Çözümünü şöyle buldum.İnsan ne sadece kendisi için yaşamalı, ne de sadece diğerleri için.En güzeli kaliteli yalnızlık ve diğer zamanlarda topluma karışarak, gülümseyerek, küçük yardımlar ederek,sohbet ederek hiç olmazsa selam vererek toplumun bir parçası olmak.dikkatimizi başkalarına vererek anlam kazanmak.şu güzel söz gibi.
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz! Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Güneş kendisi için ısıtmaz. Ay kendisi için parlamaz. Çiçekler kendileri için kokmaz. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgar kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz.
Doğanın anayasası'nda ilk madde şudur:
Her şey birbiri için yaşar!
@@ferdagtemur3521 Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Günün bu saatinde benim için güzel bir etkileşim ve hatırlatma oldu, sağolun.
Teşekkürler.
Kendimi, sizden dinledim, çok mutlu oldum. :)
Yalnızken yalnız kalmak iyi de başkalarının yanında yalnız olmak yorucu hocam
Destek yorumudur, kolay gelsin, iyi yayınlar. Videolarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
Aylık bütce-masraf hesaplarken bu videoyu izlemenin ironisi :D Çok güzel bir video. Önceden ben de yalnız kalamıyordum, aşırı sosyaldim. Bütün aktivitelerim takım şeklinde olanlardı. Sonra hem insanlarla iletişimin kalitesizliğinden yoruldum, hem de kızımın kendisi ile ne kadar kaliteli zaman geçirdiğini görüp ondan öğrenmeye başladım. Yalnızlığın o kadar keyifli yanlarını buldum ki, hayal bile edemezdim. Şimdi yalnız kalmak için fırsat arıyorum, bulamıyorum.
Bazı insanların hayatı olayları ve insanların tavır ve davranışlarından... onlar hakkında bilinçli veya bilinçsiz şekilde yapmış oldukları okumalar... değerlendirmeler ...neticesinde kendi değerleri ve kabulleriyle çelişen veya olası çatışma durumunda kendini korumaya almasida bir başka bilinçli yanlızlik tercihidir.
Nitelikli ve bir amaca yönelik yalnızlık, niteliksiz birlikteliklerden daha saygıdeğer ve faydalıdır. İnsan çoğu zaman kalabalıklar içinde de yalnızdır. ya da tek başına olmak yalnız olmak demek değildir. Kişi kendisine bile kalabalık edebilir. En doğrusu nerede ve kimle olursak olalım; sadece kendimiz olalım. Başkalarının hayatını yaşamak kendimizi harcamak demektir. Sevgiler.
❤
1 yıldan uzun bi suredir yalnız yasiyorum, çalışıyorum da. Kafam rahat kendimle başbaşa kalmayı çok ama çok seviyorum. Allah herzaman benimle olduğunu biliyorum ve iletişimi sıkı tutuyorum. Bana çok iyi geldi, ailem psikolojimin duzeldigini söyledi😅 çalıştığım için insanlardan tamamen uzakta değilim. Galiba ben orta yolu buldum.
Aynı fikirdeyim . Sosyal olmak iyi ama bir süre sobra insan kendinden uzaklaşıyor. Bazen ara verip sadece kendinle sosyalleşmek kendinin farkına varmak gerekiyor..
katılıyorum👍
Hocam içerikler için teşekkürler, hem duyarlılık hem de kolaylık olması açısından videolara altyazı özelliğini kullanarak altyazı ekleyebilirseniz çok güzel olur. Sevgiler.
Hocam çok güzel anlatıyorsunuz ağzınıza sağlık 😊
Ben de hayatta herkes için denge diyorum.Dengeli yanlızlık
Yalnızlığım olmazsa yasam facia olur, cevrede beyhude tuketir insan kendini. Akişa kapılıp yönsüz sürüklenir. Akışın üstüne çıkabilmek icin yalnızlık şart. Toplumsal ve duygusal canlilariz, bağ kurmayada gereksinimimiz var. Ikisi birbirini dışlamıyor zaten. Ve akışın icinde insan uretemez bence. Tek başınalık ve yalnızlık farklı...
Yalnızlık demiyorum ben insanın kendiyle kalması vakit geçirmesi durumu ki bu mükemmel bir şey😍
Tercihli yalnızlık harika birşey. Tecrübeyle sabit.
Karşılıklı geliştiren sohbet bulduğumda kaçırmıyorum ve fakat çoğunlukla bulamıyorum maalesef. O zaman da yalnızlığımı tercih ediyorum oran neredeyse 1/4 gibi 🤷♀️
Pandemi döneminin yaşamımızdaki etkilerinin , kademeli olarak kaybolacağını varsayarsak , bunun hayatımıza nasıl yansıyacağı merak konusu ..Psikolojide , corona öncesi - corona sonrası olarak iki ayrı dönemin olacağını kabullenmemiz gerekecek.
Evi yanan dışarı kaçar da yüreği yanan n'apsın bee hocam
Maladaptive day dreaming yapıyorum. Kendi dünyamın kahramanı oluyorum.
Hocam, yalnızlığın herkese yenilenme fırsatı sunduğunu söylemenizi enteresan buldum. Çünkü bazı okuduğum bir makaleye göre insanların içe dönük olanları söylediğiniz şekilde yalnızlıktan daha mutlu olurlarken ve enerjilerini toplarlarken ; dışadönük insanlar ise sosyalleştiklerinde aynı etkiyi yaşıyorlarmış.
Yalnızlığım olmasaydı ölürdüm yalnızlıktan. Beni yalnızlıktan kurtaran şey, yegane bir yalnızlık fikriydi.
Boş şeylerle uğraşınca ruhu daralan birisiyim. Mümkünse yaptığım şeyler daha az fani ve daha anlamlı şeyler olmalı. Bu hayat görüşünde olduğumdan dolayı pek fazla yakın arkadaşım yok. Benim tarzımda olan insan bulamadığım için yalnızlığı tercih ediyorum. Yalnızlığın bana çok katkısı oluyor, bu durumdan epey memnunum ancak bunun bir de bedeli oluyor. O da yalnızlığın verdiği acılar ve sürekli bir eksiklik, boşluk hissi. Sanırım benim tarzımda olan bir yakın arkadaş çevresi inşa edebilirsem tamam olacağım. Arkadaş çevrem beni hiçbir şekilde aşağı çekmemeli ve mümkünse yükseltmeli diye düşünüyorum.
İnsanı daha mı yaratıcı yapar bilmem ama huzurlu ve daha sakin yapacağı muhakkak bu yüzden yalnızlık nimettir❤elhamdülillah
Yanlızlık lütuf Dur ya
Kendimi bildim bileli yalnızım. Bu önce kendisini çekingenlik olarak gösterdi ama artık bilinçli bir yalnızlık olarak devam ediyor. Yalnızlık tercihinin bireysel olduğunu söyleyebilirim. Şahsen ben yalnızlıktan büyük zevk duyarım ama içten içe yalnız olmadığımıda bilirim. Sanırsam benim yalnızlığım insanların olmadığı bir yalnızlık.
Yalnız olduğum için asla pişman olmadım. Diğer gençlerin yaptığı şeylere zerre ilgi göstermedim, göstermiyeceğim. Yalnızlık benim atar damarlarımdan biridir.
youtube benim bir hastalığım ama açıkbeyin tarzı kanallar ise ilacım ama bu ilaçları bulmak zor :)
Son 14 yılımı yalnız geçirmekle beraber, bundan dolayı rahatsızlık duymuyorum ve sosyal çevreme göre gayet pozitif göründüğüm söylenir. ''İnsan yapısı gereği sosyalliğe ihtiyaç duyan bir varlık fakat bazı zamanlarda ise kendisiyle kalıp, bir nevi şarj olması gerekiyor'' demişsiniz ya; işte bende bunun tam tersi işliyor. Bu yüzden acaba anormal miyim yoksa bu içedönüklük ile mi alakalı?
İçedönük bir yapın olabilir. Hocamızın dediği gibi sosyal geri çekilme bilinçli olarak kısmi zamanlarda değil de hayatının bütününde yer alıyorsa İçe dönük bir yapın olduğunu gösterebilir
Herkes yalnızlığı tanıtmış,yalnızlığı kutsamış.Ama ne hikmetse burada bile yalnız kendi kendine düşünüp videoyu kapatmamış.Yorum yazmaya ihtiyac duymuşlar.Yalnızlık asla kutsanacak bir şey değil.Bunda samimi olan kişiler dağ evinde internetsiz,telefonsuz yaşasınlar.Videonun cevabına gelince "evet bir şey üretmek icin yalnız olmak gerekir" :) bir şey üretmek için ama.Rahip modu (monk mode).
Tam da dediğiniz gibi. Bizim insanımız her türlü bilgiyi yorumu sadece neyi eksikse onu kapatmak için kullanıyor, gerçi her insan bunu yapıyor ama bari bilinçli olarak yapsak ne güzel olur. Yalnızlığı tek başınalık zannediyorlar, oysa düşündükleri ürettikleri hayalleri hep ötekini içeriyor. Başkasına olan muhtaciyet öyle bir savunma mekanizmasından geçiyor ki neyi yüceltceklerini şaşırıyorlar. Umarım yalnızlığın övünülecek bir şey olmadığını anlarlar.
Ne demiş Niçe, kişi sadece aştığı konular hakkında konuşmalı ya da susamayacağı yerde konuşmalı. Gerisi gevezeliktir. Keşke susmayı bilsek, mesela ben, keşke yazmak yerine sussaydım.
1- Hangisi yalnızlık? Veya hangi yalnızlık? Akşam yağmur yağarken dışarı çıkıp kimsenin olmadığı bi kamelyada yarım saat tek başına durmak mı yoksa kıyamet sonrası benzeri bir gerçeklikte olduğu gibi başka hiçbir insanın olmamasından ötürü oluşan zoraki bir tek başınalık hali mi veya daha kötüsü dışlanma hali mi? İlki çöp, ikincisi uzun sürmesi halinde intihar, üçüncüsü... Zurnanın zart dediği kısım orası.
2-Yaratıcılık kısmını yalnızlıkla alakalı değil de ''boş durmakta olan beyin'' ile alakası olduğu kanatindeyim: Açıklayacak bir şey yok, malumunuz ''Varsayılan durum şebekesi, ruminasyon, zihinsel entropi vs... zamazingoları.''
3-Sosyal geri çekilme. Burada bir paradoks ve net olmayan, videodaki hızlı sürücü örneğindeki ''blur'' yaşayan kişi misali net olmayan bir kavram var: Sosyallikten kasıt ne derece bir sosyallik? Birileriyle oturup goygoy yapmak mı yoksa oturup ciddi ciddi felsefe, siyaset, ilim-bilim konuşmak mı? Çünkü ''değerlendirilmiş bir yalnızlık'' kişiyi derinleştirir, bu derin kişiler herhalde gidip de ''Gğaardaşş, geçen avmde gezerken kolkola iki kadın görmüşüm, öffff...'' şeklindeki bir sohbete katılmaktan pek hoşlanmayacaktır? Bu durum, insanlığın %80 gibi ezici çoğunluğunu artık beğenmeyeceğiniz veya daha hafif tabir ile onlarla anlaşamayacağınız anlamına gelir. Sonuç olarak: Tek başına kalıp derinleşirsen bir daha eskisi gibi sosyalleşemeyebilirsin xD
Yaşanılan çeşitli travmalar nedeni ile yalnızlaşma ciddi bir bunalım ile beraber ciddi bir derinlik de kazandırır, beraberinde bazı yetenekler de kazandırır: 140 piksel bile değil, ses var görüntü yok şeklindeki ''imajinasyon'' yeteneğinin zamanla 1080 piksele kadar çıkması gibi çünkü ''gerçekte yaşayamayanlar, hayallerinde yaşarlar.''
Kişiler bu bunalım haline kendi arzularıyla girmiyorlar ki kendi arzularıyla çıkabilsinler. Oradaki duygu cehennemi ile geçirilen uzun ve zoraki zaman sonucunda diğer insanların bırak anlamayı, varlığını bile hissedemedikleri ama arka planda kendilerini yöneten duygu ve düşünceleri gayet net bir şekilde görüp, hissedip anlayabilir hale gelirler.
Sürecin aşırı uzaması sonucu muhtemelen bedenlerinde bir takım kronik hasarlar oluşacaktır: Ülser, aşırı hareketsizliğe bağlı kireçlenme ve iskelet yapısında deformasyonlar gibi. Bunun neticesinde muhtemelen gittikçe bilişsel kabiliyetlerine yöneleceklerdir ve bu bilişsel kabiliyet, çok büyük bir ihtimalle pozitif-sosyal bilimler olmayacak. Daha sanatsal şeyler...
Bunlar mükemmel küçük kızlar yaratmak için kullanılan malzemeler anca Profesör Utonyum...
Zihinsel entropi + uzun süren açlığın sonlarına doğru gelen ''kafa!'' + Kurgu yazmak için ayırılmış 2-3 saat: Hem ''Beyin nedir?'' hem de ''Yaratıcılık nedir?'' sorularına verilebilecek güzel bir cevap.
6:27 kız bohçası??
Ben de bilmiyorum nerden çağrışım yaptı ☺️
O yalnız dediginiz durum sizin düsündügünüz keyfi yalnızlık degil aslında yalnızlık ancak büyük idealara sahip ve insanlık için düsünen calısan ve yaratım içinde olan insanlar için anlamlı ve geçerli.Yoksa aa birkac gun veya bir süre kimseye aramadım tipi yalnızlık degil.Gercekten yalnız olursan yasamı anlar ve sorgularsın ama bunu yapmak ideal bir bakıs ,cesaret,calısma ve azim ister bunada genel insanların yaşamı kavrayışı yeterli olmaz .
İnsanlar anlamlı bir yasam hedefi icerisinde olmaları ile durmaya baslar.
Bu günümüzde ancak pandemi kosullarında gerçek anlamda yasamı dogal cevreyi ve kendi yasamını sorgulamak için durdu insanlar esasen ama şimdi kaç kişi sizce daha anlamlı bir yasama evrildi ?
Bence %10 bile degildir.
Tekrar durup düsünmek lazım😊
Yoksa herkes Aristotales,Sokrates,Platon,Ataturk,Einstein, Charlie Chaplin olurdu.
Saygılar
Gercekten iyi yazmısım gercek yalnızlığı ama şimdi beni yalnız bırakın.,😊
TH-cam beni yalnız bırak,😊
Kesinlikle olay tamamen bu.Bazen yalnız kalıp kendisini sorgulamalı her insan.Yaptıgı hataları,başardiklarını.Hayattan tam olarak ne istediğini,neler yapabileceğini.Hayatındaki şeylere gerçekten ihtiyacı olup olmadığını sorgulamalı.Fazlalıkları atmalı,eksiklikleri doldurmalı.
"...Kız bohçası.." Abla nereye takıldıysa artık.. 😀 Bu arada, yalnızlık on numaradır..
Mağarada yaşarken hayalperest olmuşum.
monotonlaşmış işlerimize bile ara vermenin, daha güçlü bir şekilde dönüş sağladığını gördüm. bir süre uzak kalmak...
fener demesen iyiydi hocam ya 🤦🏻♂️😂😂😂
Bnce yanlzlk bir secim olmalı mecburiyet değil
Evet yaratıcılığı yükseltiyor fakat Maladaptive day dreaming olduğun zaman işin rengi değişiyor
Ve yanlızlığa pozitif bakmaya çalışmayı bırakın genç bir insan arkadaşlarıyla gezip tozup gençliğinin tadını çıkarmak ister
yalnızlık pozitif veya negatif ya da olumlu veya olumsuz degildir,sadece yalnızlıktır.
yalınızlık insanı nekadar düşensel olarak yaratıcı yapsada kendsiine bir arakadaş yaratamadıktan sonra skmşim o yaratıcılıgı
Yalnızlık Yaratıcılığı artırabilir mi bilmem ama Yalnızlık Mutsuzluğu kesinlikle artırıyor :)
kesinlikle arttırıyor yargına kesinlikle katılmıyorum.ne kadar,nerede,hangi çagda yalnız olduguna göre degisir.doz önemli,onun dışında herseyin fazlası zehir zaten.aşkın da mutluluğun da yalnızlıgın da sexin de fazlası mutsuz edebilir.
Kısmen evet. Ama Dostoyevski’nin en büyük eserlerini ve eserlerinin büyük çoğunluğunu evliyken yazdığını hatırlatırım.
@@toltolia8 Ama dostoyevskiyi küçümsemeyiniz. Klasikler dizisinde yeri vardır. Hem az buz değildir.
Ama şöyle bir şey var. O dönemlerde bu insanların özel çalışma odaları oluyor ki bir oda bunu yeterince sağlar.
@@greyy343 doğru yazarken tek başınaymış genelde.
@@toltolia8 “aptalla tartışılmaz çünkü dışarıdan bakan biri kimin aptal olduğuna karar veremez” -schopenhauer