İnsan Sevdiği İşi Nasıl Bulur? | Önce CAN Sonra CANAN | 187.Bölüm

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ก.ค. 2024
  • Genel olarak hayat ile ilgili akışın büyük kararlar tarafından değişeceği düşünülür. Bu noktada kararlarımızın büyüklüğünü neye göre belirlediğimiz sorusu doğmaktadır. Hangi konularla ilgili aldığımız kararlar büyük? Hangileri küçüktür. Şüphesiz büyük kararlar söz konusu olduğunda gündeme meslek seçimi gelmektedir. Meslek seçimini etkileyen çok değişkenli bir denklemden söz etmek mümkün olabilir. Bu denklemin içerisindeki en önemli değişken bir çoğumuz için "sevdiğimiz iş" değişkenidir. Peki, sevdiğimiz işi nasıl buluruz?
    Önce CAN Sonra CANAN programı Seyirlik İşler Prodüksiyon Ekibi tarafından çekiliyor. Bu yolculukta AçıkBeyin ailesinin bir parçası olan Seyirlik İşler Ekibine teşekkür ederiz.
    AçıkBeyin'e Katıl!:
    / @acikbeyin
    gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;
    ► bit.ly/AçıkBeyin
    Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…
    AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
    ''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''
    Daha fazla bilgi için:
    0 (216) 356 49 69
    AçıkBeyin: www.acikbeyin.com/
    Facebook: / acikbeyin
    Instagram: / acikbeyinegitim
    Twitter: / acikbeyinegitim
    Linkedin: / açıkbeyin
    00:00 Giriş
    05:20 Meslek Seçimimizi Etkileyen Dış Faktörler
    09:00 Dış Faktörlerden Etkilenmeden Kendimizi Keşfetmek
    11:00 Örneklerin Meslek Seçimine Etkileri
    13:00 Ortak Ve Ben İlişkisi
    15:00 Meslek Seçiminde Fırsat Dönemi
    20:00 "Hayatın Gerçekleri" Yalan Mı?

ความคิดเห็น • 325

  • @Ozturk_dsg
    @Ozturk_dsg ปีที่แล้ว +229

    Otuzumdan sonra meslek değiştirmeye karar verdiğimde "ne iş yapacağım" diye çok düşünmüş ve birçok kurs vs deneyip sonunda vazgeçmiştim. Çünkü aslında işimi seviyordum ama bir süre sonra müthiş bir isteksizlik geldi ki onun da en büyük nedeni özel sektör çalışma koşulları idi. Şimdiyse hem sevip hem de çalışma koşullarına kolayca adapte olabileceğim bir işe ihtiyacım olduğunun daha net farkındayım. Yani gençler bir işi sevmek yetmiyor. Mental ve fiziksel olarak da o işi sürdürüp sürdüremeyeceğiniz çok önemli. Hem bazı insanlar otuzdan sonra farklı bir arayışa girebiliyor. Ya da kırktan sonra fiziksel yetileriniz zayıflamaya başladığında farklı bir dala yönelmek mecburiyet halini alabiliyor. O yüzden kendinize ne kadar erken hobi edinirseniz o kadar iyi. Çünkü hobiyi işe dönüştürmek, belli bir yaştan sonra yeni bir meslek aramaktan, yeni yetiler kazanmaya çalışmaktan çok daha kolay. Zaman içinde azar azar uğraştığınız için ciddi bir uzmanlık da kazanabiliyorsunuz. Ve sektör adaptasyonu çok daha kolay oluyor. Okumak, yazmak, çeviri yapmak, resim, müzik, dikiş, tasarım, marangozluk ve daha pek çok hobi türü var. Çalışırken mümkünse paranızı çarçur etmeyin, mutlaka azar azar da olsa hobilerinize yatırım yapın. "Bir fırça setine dünya para mı verilir" demeyin yani! İçinizden nasıl bir cevher çıkacağını bilemezsiniz.

    • @deftank6896
      @deftank6896 ปีที่แล้ว +13

      Tecrübe sonucu yazılmış bir yazı, beni aydınlattı. Bir araştırmaya bakmıştım, Türkiye'de yaşayan insanlaeın %87'si işini sevmiyormuş. Siz ne iş yapıyorsunuz abi?

    • @emirtekcam3456
      @emirtekcam3456 ปีที่แล้ว +2

      Hayat dediğin bir çift bacak ve gidebildiği yol kadar

    • @deftank6896
      @deftank6896 ปีที่แล้ว +2

      @@emirtekcam3456 👑:)

    • @doankara5672
      @doankara5672 ปีที่แล้ว +14

      Belirtiklerinize tamamen katılmakla birlikte, hobi edindirmenin, insanlara seçenekler sunularak, zorunlu tutulan bir MEB'lığı politikası olması gerekir kanısındayım... Lise mezunu olana dek en azından ilk okul sonrası en az altı hobi deneyebilme şansı verilebilir gençlere... Ve mutlu insanlar çoğalır ortalıkta...

    • @mervesckr
      @mervesckr ปีที่แล้ว +3

      Çok güzel yazmışsınız, teşekkürler

  • @Tengri_biz_menen.
    @Tengri_biz_menen. ปีที่แล้ว +225

    16 yaşımda sizi dinlemek mükemmel bir şey. Sanki büyüklerim toparlanmış da rasyonel olanı bana ilk defa anlatıyor. Sinan hocam⚡⚡

    • @InteGration-
      @InteGration- ปีที่แล้ว +18

      35 yaşındayım ve derdimki bu imkana kavuşduğun için çok şanslısın.

    • @syko.9728
      @syko.9728 ปีที่แล้ว +9

      Benimle aynı yaşta insanların da kaliteli mecralarda bulunuyor olması beni çok mutlu etti 😄

    • @aytenrd2766
      @aytenrd2766 ปีที่แล้ว +15

      Ben 37 yaşındayım ama senin yaşlarda bu bilgilere ulaşmayı çok isterdim.internetin en güzel hizmetinden faydalaniyorsun...Şanslısın.

    • @Lasforkatten
      @Lasforkatten ปีที่แล้ว +10

      Kim ne derse desin şimdi ki nesil çok şanslı ben 35 yaşındayım bırak şu bu mesleği liseye gitmek için ağladığımı ailemin azarladığı hala unutmam ne okumasiymis heyyyttt ....

    • @fusunsuikincibaharergeni
      @fusunsuikincibaharergeni ปีที่แล้ว +5

      Ve 55’inde sona yaklaşırken fark etmek bile şans aslında. Bunu fark edebildiğin için tebrik ediyorum seni 💐

  • @MuratTYlmaz
    @MuratTYlmaz ปีที่แล้ว +17

    Ben sevdiğim işi yapıyorum, fakat sevdiğim işi yapana kadar farklı işlerde maceralarım oldu, tecrübelerim oldu ki bu benim şimdiki işimde de çok faydalı olmuştur. Şimdilerde yeni bir iş daha kurma üzerinde h.sonlarımı yeni kurduğum metal atölyemde çalışmaya başladım. Çocuklarıma hep şunu öğütlüyorum, " sevdiğiniz işi yapın, kendi işinizi kurun, para kazanılan bir meta'dır"... İşinden memnun olmayanlara yazıyorum, para kazanılır, sevdiğiniz işe yönelin. Bu işin yaşı yok aslında, hatta, farklı mesleklerden gelip, meslek değiştirmek çok daha avantajlı çünkü önceki meslekte edindiğiniz tecrübeler, yeni işinizde enteresan şekilde çok faydalı oluyor.

  • @glukokortiikoid
    @glukokortiikoid ปีที่แล้ว +5

    Kendini uygun hissettiğin alanı bulmak için çırpındığında ayran gönüllü okuyorsun. Benim ailem anlayışlı birçok konuda destekler ama ona rağmen onların gözünde ayran gönüllü olmaktan kurtulamıyorum.

  • @RR-hr4so
    @RR-hr4so ปีที่แล้ว +14

    Sakin kal ve dinle.
    Anda kal
    Gelecek performansın artar.
    Endişeli haldeyken şuandan keyif alamazsan performansın düşer.
    Çünkü bugün yaptığın küçük hareketler büyük hareketlere dönüşür.
    Basit meraklar ve derinleşmeye fırsat bulduğun alanlar sana sivrileceğin sonuçlara götürür.

  • @busra370
    @busra370 ปีที่แล้ว +111

    25 yaşındayım hemşireyim ve bu mesleğe uygun olmadığımı son sınıfta anlamıştım o zaman geri dönüşün zor olacağını düşünüp okumaya devam ettim ve atandım da aslında. Ama hiçbir şekilde huzurlu ve mutlu hissetmedim yani oraya ait hissetmedim ve şuan ikinci üniversitemi okuyorum öğretmenlik bölümü :)
    Kendinizi tanıyın arkadaşlar ve hiçbir zaman geç olmadığını bilin

    • @deftank6896
      @deftank6896 ปีที่แล้ว +12

      Ben öğretmenlik mezunuyum,mesleğin bana uygun olmadığını önceden de seziyordum ama karar vermek için ücretli öğretmenliği denediğimde öğretmenliğin bana uygun olmadığını iyice anladım.İnsan yanlış yolda yürüdüğünü bilse bile verdiği emekle duygusal bir bağ kuruyor. Gerektiğinde sıfırdan başlamayı bilmek gerekiyor. Bir mesleği seçerken zor yanlarını da bilmek hatta mümkünse yerinde görmek gerek. Bir şeyler katmaya çalıştığınız öğrenci arkanızdan küfredebiliyor size, özel okullarda maaşını biz ödüyoruz diyebiliyorlar(hemen öğrenciyi harcamamak lazım tabi ama burada söylemek istediğim böyle şeylerle uğraşabilecek durumda olmak gerekiyor) Önceden vazgeçmememin sebebi bir şekilde hallederim düşüncesiydi ama öyle olmadı. Hevesinizi kırmak istemem zaten sırf başkalarının söylediğiyle meslek tercihi yapılmaz. Sadece zor yanları bilerek karar verin demek istiyorum. Umarım istediğinizi bulursunuz

    • @busra370
      @busra370 ปีที่แล้ว +8

      @@deftank6896 ben nerede anladım biliyor musunuz halk sağlığı derslerimiz olur hemşirelikte bizim ve okullara ders vermeye gideriz.Orada çocuklara bir şeyler anlatırken ışıldayan gözleri boynuma sarılmaları o kadar hoşuma gitti ki…Orada anlamışım galiba elbette zorlukları var ama ben oradayken özüme döndüğümü hissettim.Umarım sizin hikayenizde birilerine ilham verir

    • @deftank6896
      @deftank6896 ปีที่แล้ว +7

      @@busra370 İnsanın tutkusunu keşfetmek kadar güzel çok az şey vardır. Sizin adınıza sevindim öğretmenim:)

    • @beyzanur3420
      @beyzanur3420 ปีที่แล้ว +7

      27 yaşımdayım hemşireyim aynı durumdayım, hala arayışdayım sizin adınıza sevindim umarım çok mutlu olursunuz 🧡

    • @gokmenyalcn9272
      @gokmenyalcn9272 ปีที่แล้ว +4

      Kendimizi ne kadar iyi tanımış olsak da bir kişiyle veya meslek ile iyisiyle kötüsüyle zaman geçirmeden bu belirsizliği anlamamız önceden mümkün değil.Herşey değişiyor, kendi karakterimiz dahil.
      Bu nedenle denemeden maalesef bilinemiyor. Keşke dememek için ve herşeyin geçici olduğunu da bildigimiz için denemek bize maalesef sosyal baskı nedeni ile çok zor gelebiliyor

  • @ozgurcaglarcelik2741
    @ozgurcaglarcelik2741 ปีที่แล้ว +18

    Sevdiğin işi bulmanın sırrı şu, önce kendini seviyor musun ona bir bak. Mutlu musun, fark et. Mutsuz bir yapıdaysan, mutsuzluğunu da götüreceksin değiştirdiğin işlere! Kendimden biliyorum 😀 Dolayısıyla işini değiştirmeden önce kendini değiştirmek daha önemli ;)

  • @iremakpulat139
    @iremakpulat139 ปีที่แล้ว +11

    merhabalar.. 17 yaşındayım ve meslekle ilgili deli bir endişem vardı. Ama bu video ve sizin sayenizde, gelecekle olan hesabımı şimdi görmemem gerektiğini iyice benimsemiş oldum. Gerçekten çok haklısınız. Deneyip, durmadan değiştirmek gibi bir avantajımız var. Her meslek yeni bir dünya sonuçta. Ve benim de en ilgili olduğum şey yeni dünyalar keşfetmek..

  • @mehmetttttttttttt
    @mehmetttttttttttt ปีที่แล้ว +18

    Kimyagerim işimi sevemediğim ve en çok istediğim eczacılık için 35 yaşında eczacılık okumaya başladım. Tüm zorluklarına rağmen çok mutlu ve umutluyum.

    • @rationalMonotheist
      @rationalMonotheist ปีที่แล้ว +7

      Eczacılık öğrencisiyim bölümümü en başından sevmeyerek tercih ettim, aile evinden çıkmak için. Şimdi istediğim bölüm için yks çalışıyorum. Geçen gün söyledim onlara çok tepki verdiler ama yine de kararlıydım. Evin en büyüğü olduğum için baskı çok daha fazla. Ama eminim kardeşlerim böyle bir şey yaşamayacak. Şu an umutluyum, çevremden değil kendimden.

    • @sedattthoca5275
      @sedattthoca5275 ปีที่แล้ว +1

      Hacı, ikisi çok benzer işler:)

  • @user-ew2kr1jk2o
    @user-ew2kr1jk2o 9 หลายเดือนก่อน +3

    DÜNYA TURU YAPARAK KENDİMİ TANIYACAĞIM. Şu anda 12. sınıfım YKS'ye hazırlanıyorum. Ama yolum burası değil hissediyorum. Bu yüzden şu anda youtube ile ilgileniyorum. Dünya turunda online bir iş yapabilmek için. Sınavdan sonra bir üniversiteye gireceğim ve donduracağım. Kenarda dursun. Sonra dünya turuna çıkacağım deneyim ve anı kazanmaya çalışacağım. Bilim (Fizik, Felsefe, Psikoloji), Spor (Snowboard, Downhill, Sörf, Motor, Yamaç Paraşütü vb.), Sanat (Piyano...) ile ilgileneceğim ve deneyim kazanacağım. Kendimi tanıyacağım nereye yöneleceğimi seçeceğim. En kötü ihtimal dondurduğum okuluma dönerim. Ama her şeyin temelinde vaz geçmekten korkmayacağım. Değişeceğim, evrilmeceğim. Lütfen tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşın. (Bu düşüncelerim videodan önceki düşüncelerim)

  • @gulbaharunlu888
    @gulbaharunlu888 ปีที่แล้ว +33

    Merhaba güzel kalpli dostlar, yine güzel bir konu seçmişsiniz, size teşekkür ederim. Gençlerin travmaya neden olan, "işte bu bölümü bitir de sonra sevdiğin iş için bir şey yaparsın" gibi manipüle edilen gençler, istemediği mesleklerde çalışarak, hep mutsuz yaşıyorlar.

    • @doankara5672
      @doankara5672 ปีที่แล้ว

      Maalesef ve sayıları da hiç az değil!

  • @user-ut2qc1wp9o
    @user-ut2qc1wp9o ปีที่แล้ว +29

    14 yaşında askeri okula girmiştim ( o zamanlar askeriyenin bir forsu vardı ve derslerim iyiydi) isteme istemeye (ailem tazminat sebebiyle bırakmama engel oldu) yıllarca okuyup (ki bu sürecin benden aldıkları en naif tabiriyle benden fazla olmuştur) mezun olup rütbeli olarak 4 yıl çalıştıktan sonra ilk fırsatta bıraktım. şimdi 29 yaşında bir işsiz olarak, benzer durumda olan genç arkadaşlar varsa tavsiyem : hayatta kesinlikle kırmızı çizgileriniz olsun. Kimsenin (anne-babanızın bile) geçmesine izin vermeyeceğiniz çizgileriniz. Aksi halde herkes yaşantısına devam ederken siz biçare kalakalırsınız.

    • @ethemkardas7305
      @ethemkardas7305 ปีที่แล้ว

      Kardeşim bunu ailenden bilme.. Emin ol senin için en hayırlısı buymuş

    • @babayaga5638
      @babayaga5638 ปีที่แล้ว +1

      Peki kaç aydır işsizsiniz. Bir subay sivilde ne iş yapabilir.

    • @Ozturk_dsg
      @Ozturk_dsg ปีที่แล้ว

      Kırmızı çizgi önemli ama onu korumak için geçilmesine izin vermemek adına çok mücadele etmek gerekiyor. Hele geçmeye çalışanlar anne-babanızsa.. ki çoğunlukla da onlar kırmızı çizgi filan takmaz ve evlatlarının sabrını ciddi manada zorlarlar. Yılmamak lazım.

    • @Ululelbabb
      @Ululelbabb 7 หลายเดือนก่อน

      Şuan 32 yasındayım ve mesleğimi değiştiricem...Bir psikolog dinlemiştim cocukken ne yaptığınızıa dikkat edin demişti..Çocukken hiçkimsenin yapmadığı seyi yapıyordum evde bir maddeyle bi maddeyi karıstırıp ne elde edeceğime bakıyordum ...Birde gözümüzle görmediğimiz canlıları izlemeyi seviyordum ..Çizgi film vardı hatta bununla ilgili.Vucüddaki kötü mikroorganizmalarlar mücadeleesii..Uzun lafın kısası ..Ben eğer bu denli cokukken kimya ve biyolojiye yakınken nasıl olduda buraya geldim...İNANILMAZ...Toplumun ailenin insann üzerindeki etkisi inanılmaz..Gerçekten halen bilime meraklıyım..Tek fark o işi yapmıyorum..Son bir not:'' Suana kadar ki herseyimi YANLIS seçtimi söyelyebilirim..Buna iş,eş(bosandım),üniversite, ve sayabilceğim 3-4 karar dahil..''Kısaca temel problem kisinin kendini tanımaması ve baskı altında hiisseedip geniş düsünmden YANNLIS kararlar alması.

  • @ahmetoyuncubas7189
    @ahmetoyuncubas7189 ปีที่แล้ว +3

    Çoķ önemli bir konuyu ele aldığınız için çok teşekkür ediyorum. Harikasınız

  • @yuklem4633
    @yuklem4633 ปีที่แล้ว

    Sayın hocalarım sohbetlerinizi her zaman keyifle dinliyorum bakış açısı geliştiriyorsunuz ben de emeğinize sağlık çok teşekkürler

  • @fatmayldrm6882
    @fatmayldrm6882 ปีที่แล้ว +5

    Sinan Hocam siz gerçekten hayatı çözmüş bir insansınız.programınız harika teşekkür ederim😊

  • @ozgelina5969
    @ozgelina5969 4 หลายเดือนก่อน +2

    Sevdiğim hiçbir meslek dalı yok, herşeyden çok çabuk sıkılıp bırakıyorum 😢 bu durum çok yıpratıcı benim için.

  • @merveengin7842
    @merveengin7842 ปีที่แล้ว

    Su gibi akıp geçen bir sohbet olmuş ağzınıza emeginize sağlık iyi ki varsınız

  • @fundacelik5445
    @fundacelik5445 11 หลายเดือนก่อน +2

    Okullarda kendini yönetme-tanima yani hayat ustaligi dersi verilmeli birde para ve yönetimi. Bunlar olmadan karar vermek, tüm öğrendiklerinle ne yapacagını bulmak çok zor ve-ya da epey usandirici olabilir bu kesif ve yari yola gelmeden vazgecilebiliyor muhtemel potansiyelini yasama şansı. Herkesin iyi bir rehberi yokki, ya da mentör bulma şansı. Sevgiler..

  • @sadetttt860
    @sadetttt860 11 หลายเดือนก่อน

    Teşekkürler mustafa hocam, sinan hocam iyi ki varsınız ❤

  • @gizemgoksu2802
    @gizemgoksu2802 ปีที่แล้ว +21

    Kendi kendine çarpa çarpa bu gerçeklerin farkına varmış biri olarak hala hareket alamıyorum. Karar verme aşamasında izlemedim bu videoyu ama umarım hayatıma yeni bir yön vermek için atacağım adıma ateş olur. Her ânı doğru, içten teşekkürler sizlere.

    • @AcikBeyin
      @AcikBeyin  ปีที่แล้ว +7

      Atacağınız adımın güzel olacağına kalpten inanıyoruz, çok sevgiler 🙏🏼

  • @umitgungor9919
    @umitgungor9919 ปีที่แล้ว +29

    Sinan hocam , bu ülkeye Rabbimin nasib ettiği bir nimetsiniz...🤗🤗

  • @aysemertoglu9695
    @aysemertoglu9695 ปีที่แล้ว +6

    Ne güzel sizin gibi renkli ve canlı hocaların olması üniversitede 😊 yaşam enerjisi yüksek 🍀

  • @gulaya2893
    @gulaya2893 ปีที่แล้ว

    Size uyan meslegi bulsaniz bile çevre onu yapip yapmayacaginizda çok etkili. Bi kere çevrenizde onu destekleyen ve sizi motive eden insanlar olmasi gerekiyor. Aile dayatmalari bunun icin cok buyuk bir baski etkeni.

  • @ozhanaltirikli9548
    @ozhanaltirikli9548 ปีที่แล้ว +35

    Hocalarım ağzınıza sağlık Sinan hocamın da dediği gibi ''Şimdi rahat ve kendinden emin adımlar atabiliyorsan gideceğin yerde sana çok yabancı bir yer olmayacak. Sakin olmak lazım. '' bu cümleyle sürekli ileriye yönelik endişe taşımaya gerek olmadığını hatırlatmak lazım kendimize.

  • @feyza4524
    @feyza4524 ปีที่แล้ว +5

    Dünü, bugünü ve yarını ne güzel mecz ediyorsunuz. Bu derin ve geniş görü içime su serpiyor, kaygılarımı alıp gidiyor, sıcacık sarmalıyor. Karanlık sokaklarında kaybolduğum kalabalık binaların arasından zirvesini gördüğüm dağlara gider gibi umutla, coşkuyla ve sevgiyle hayat yolunu nasıl yürüyeceğimi betimliyor sanki.

  • @SH-de1dy
    @SH-de1dy ปีที่แล้ว +30

    Kütüphanede ders molalırımı sizinle geçirmek beni inanılmaz huzurlu hissettiriyor.

  • @eminnr
    @eminnr ปีที่แล้ว +15

    "Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin." -Hz. Ali

  • @Bektashomeoffice
    @Bektashomeoffice ปีที่แล้ว +1

    İntro fotosu efsane olmuş,çok güldüm :)

  • @onurrr7633
    @onurrr7633 ปีที่แล้ว +1

    25 yaşındayım keşke 5 sene önce sizi keşfetseydim ne kadar insani rahatlatan ferahlatan bi sohbet ya cansiniz

  • @havvademir6206
    @havvademir6206 ปีที่แล้ว +1

    Iyıkı varsınz emeğinize sağlık

  • @elifceylan0000
    @elifceylan0000 ปีที่แล้ว

    Mükemmel bilgiler 👍

  • @bukadarolur6718
    @bukadarolur6718 ปีที่แล้ว +1

    Selamlar. Bu güzel program için teşekkürler. Ben de alan değiştirmek isteyen bir özel sektör çalışanıyım. Maalesef ki 44 yaşından sonra yöneticilikten teknik bir alana geçiş ve buna göre iş bulmak pek kolay görünmüyor. Dünyada daha kolay sanki ama bizde öyle değil. Bakalım, deneyeceğiz :)

  • @ninacamer
    @ninacamer ปีที่แล้ว

    COK BASIT, kendine durust olarak ve kendine bunu sorarak. Para onemli ama hersey demek degildir deyip, kalbinin sesini dinleyerek..

  • @zuleyhasahan8739
    @zuleyhasahan8739 ปีที่แล้ว +2

    Sohbet havasında değil de tek başına konuştuğunda daha güzel oluyo Sinan hocam 💜

  • @fatmabuketkurt3490
    @fatmabuketkurt3490 ปีที่แล้ว +2

    Bu zor sınav döneminden geçerken çok iyi geldiniz harikasınız 🖤

  • @sedattthoca5275
    @sedattthoca5275 ปีที่แล้ว +1

    Meslek değiştirmek şart değil. Şehir, iş yeri, etrafındaki insanlar vb. de değiştirilebilir.

  • @mervekansu6103
    @mervekansu6103 ปีที่แล้ว

    Sinan hocam saatiniz dikkatimi cekti 😂 ben sayenizde korkuyorum takmaya sizde görünce tekrar hafif bir yumuşama oldu akıllı saate 😂

  • @filadam7578
    @filadam7578 ปีที่แล้ว +8

    Bazı meslekler vardır o mesleklerin sevilen kısmına gelmek için, o işten zevk alıyor olmak için o işte ilerlemiş olmak gerekiyor, o işin yaklaşık %80 lik tecrübe seviyesine gelmiş olmak gerekiyor. Ancak bu seviyeye gelene kadar insanın canı sıkılabilir, zorlanabilir, acı çekebilir sevmeye sevmeye o işi yapabilir. Ancak o zaman işin sevilen kısmına ulaşılır. Arkadaşlar eğer ben sevdiğim işi yapacağım diyerek bir işe atılırsanız çok büyük ihtimalle ilk 3-6 ayda pes edip bırakırsınız. İlk 3-6 ayda giriştiğiniz işin zor ve sancılı kısmının size zevk vermediği için sevmediginiz iş olarak algılarsınız bu işi. Ancak bir işe atılıp ben şuan bu işi sevmiyor olabilirim ancak bu işin daha ileri seviyelerinde tecrübeli halimle bu işi çok daha seveceğim kafasıyla yaklaşırsaniz zorlu süreci atlatma ihtimaliniz artar. Popüler kültür ve bilinçsiz insanlar yüzünden, sevdiği işin zorlukları ile karşılaşır karşılaşmaz o işi bırakan insanlar dolu her yer, çünkü sevdiğin işi yap dayatması yüzünden. Ve şunu unutmayın bu dünyada sevmeye sevmeye yapılması gereken çok önemli işler var. Bu işleri birilerinin yapması gerekiyor ve bu işler hiç kimse tarafından sevilmeyecek işler, bu işler sevildiği için değil yapılması gerektiği için yapılan işler. Ve değerli işler.

    • @betulkorkmaz6420
      @betulkorkmaz6420 ปีที่แล้ว +2

      Size katılıyorum, mesela kim çöpleri toplayacak, kanalizasyon borusu patladığında başına gidip tamir edecek, yollara asfalt döşeyecek, evleri boyayacak vs. Bu işlerin fiziksel zorluğu olduğu gibi doktorluk, öğretmenlik, avukatlık gibi işlerdeki duygusal tatmini de içermiyor. Kim yapsın o zaman bunları? Şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz meslek grubu bunlar aslında. O kadar çok serzeniş duyuyorum ki, ne ufak bir tamir işi için ne de büyük işler için adam bulamıyor insanlar. Dediğiniz gibi sevilmese de yapılması gereken bir sürü meslek var.

    • @merveklcaslan5236
      @merveklcaslan5236 ปีที่แล้ว

      @@betulkorkmaz6420 bakış açısı önemli..iyi de dediğiniz meslekleri severek yapanlar da var..🤣🤣sadece bizim toplumumuzda şöyle bi algı olduğu için insanlar sevdiği işi bile aslında toplum baskısı yüzünden söyleyemiyo ve icra edemiyo..çocuk ya doktor olacak ya mühendis ya da öğretmen..meslekleri bile sınırladık..diğer işleri değersizleştirdik..halbuki nasıl ki her insan kendi fıtratıyla özeldir,aynı şekilde yaptığı işte ona özel olduğu için değerlidir..

  • @ayhirsizi59
    @ayhirsizi59 ปีที่แล้ว +24

    Ya hepsi yine paraya bakıyor açıkcası, ben o meslekten o mesleğe atlicam ama evimi kaç yaşında alıcam istediğim sıtandartlara kaç yaşında ulaşıcam, tüm bunları yaparken parasız kalıcam gidip anadolunun bir köşesinde herşeyden uzak aile evine mi dönücem ankarayı istanbulu bırakıp, aile evi bir zaman sonra insanı depresyona sokuypr herkesin aile evi öyle iyileştirici güllük gülistanlık ortamlar değil. Ben büyük şehirde beş parasız tek güvencem yanlış seçerek geldiğim bölümümden dolayı kalabildiğim yurt ve aldığım bir miktat bursken hwr gün 6 liralık yemeğin peşinde yemekhaneye koşarken aç kalmamak için, Allah aşkına nasıl iç sesimi dinleyebilirim, varolan potansiyelimin yanlış yerde harcandığını düşünüp ızdırap çekerken hem o devrimsel adımı nasıl atabilirim hayatımda, boşluğa adımını atmak gibi birşey. Politik ekonomik hiçbir güvence duymazken ben nasıl ben olabilirim, bir onu bir şunu deneyebilirim, ruhumu tükenmekten nasıl koruyabilirim, nasıl kendime hayal ettikçe içimi açıcak beni ümitlendiricek bir hayat kurabilirim bu yola girişi cesareti nereden bulucam bana söyleyin. Eskiden bilim insanı olmak nobel ödülleri kazanmak hayalleri olan o minik kızdım ben şimid sadece dünyanın kötülüğünden dengesizliğinden gürğltüsünden başımın ağrımicağı güvenli rahat bir hayat, bir alan istiyorum o kadar, bunu nasıl yaratıcam söyleyin lütfen.

    • @cansutoll6954
      @cansutoll6954 ปีที่แล้ว +1

      💯

    • @SharpShoot3r_14
      @SharpShoot3r_14 ปีที่แล้ว

      Merhaba, sana ulaşabileceğim bir e-mail adresi var mı?

    • @scorpionfa1
      @scorpionfa1 ปีที่แล้ว +2

      Aile baskısı çok kötü. Ben üni. Kazanmayı çok istedim, çalışmadım, tecrübesiz ve gençtim. Arkadaşlarım çılgınlar gibi çalışırken ben oyunla eğlenceyle vakit geçirdim. Çalışmadan da yaparım sandım. Yıllar önce bir dershaneye bile gönderilmediğim için genç ve bilgisiz zihnim, sadece bedenen çalışıp, çok yorulup az ücrete tabi olmayı reddetti ve sevdiğim işi yapmak için bir yüksekokula gitmeye razı geldi. Uzun zamandır, 40 yaşımın yarısı kadar bir süredir yaptığım mesleği seviyorum. Yine bedenen çalışıyorum ama mesleğimde zihinde önemli, koşullarıda idare eder. Ama son zamanlarda psikolojik baskılardan, meslekte bir karış bile ilerlememekten (elektrik), öyle bunaldım, öyle sıkıldım ki! Tiktokta 5 saniyede bir video geçiştiren kişilere inat sürekli öğrenme isteği, sürekli araştırma arzusu, beni dürtüyor. Kitap okumuyorum ama başka alanlar arıyorum. Açıkcası meslekten soğudum, bu yaştan sonra başka biri olmak istiyorum. Çevremdekiler sen Bi tuhafsın, cins sin, normal insanlar gibi konuşmuyorsun, normal değilsin, demeye devam ettikçe buraya ait olmadığımı daha çok düşündüm. Bu yaştan sonra çalışıp tıp kazanmayı düşünüyorum. Kazandıktan sonra daha korkunç yıllar var önümde ama buna değer. Artık mühendislik bile kesmez beni. Gerekirse tüm gemileri yakarım. Sıfırdan başlarım, umrumda değil.

  • @aliakyol4913
    @aliakyol4913 ปีที่แล้ว

    Sohbetiniz hoş olmuş. Boomer konusuna eleştirel bakmanizda güzel olmuş. Polyanci değil gerçekçi yaklaşımlar da özel ve güzel. Potonsyilemiz dediğiniz gibi tek bir isj hayat boyu yapmaya el verişli değil.

  • @aliyldrm6137
    @aliyldrm6137 ปีที่แล้ว +2

    videonun daha en başını izlerken Mustafa beyin sorusunu Sinan hocanın ''candan'' dinleyişine hayranım. O kadar ciddiyetle dinliyor ki sanki video için hiç hazırlık yapmamış ve resmen canlı açık oturum yapıyor gibi bir yapım izliyorum. İş ciddiyeti ve mesaj vermenin ne kadar ciddi bir iş olduğunu, bu sosyal platformlarda herkesin az çok neler döndüğünü, içeriklerin nasıl üretildiğini bilmesine rağmen canla, başla emek vererek böyle içerikler hazırlanması takdir edilesi bir iş. Çok teşekkür eder başarılar dilerim :)

  • @nilgulkakici7495
    @nilgulkakici7495 11 หลายเดือนก่อน

    sevmek için hangi iş olması çok önemli değil benim için işimdeki ilişkiler ve ne kadar verimli olmak daha önemli.

  • @ziyadshekho9211
    @ziyadshekho9211 11 หลายเดือนก่อน

    Bence yararlı bir Video

  • @Melinda.m101
    @Melinda.m101 ปีที่แล้ว +3

    Malta'dan selamlar, öncelikle değerli paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Moleküler biyolog olarak bir kaç yıl çalıştıktan sonra veri mühendisliğine (yazılım tarafı) geçip bu alanda ilerlemeye başlayan biri olarak biyologluğun hala değerli bir meslek olarak görülmediğini söyleyebilirim sanırım. Genel olarak temel bilimlerin değer görmediği bir ülkede bu alanlarda eğitim görmek sonra bir de iş bulmaya çalışmak oldukça zor bir deneyimdi benim için. Hele ki Covid19 gibi büyük pandemiden , Nobel ödüllerinin biyologlara gitmesinden anlaşılmayan değer daha da anlaşılmaz galiba... Ancak sizin de dediğiniz gibi meslekleri değerli kılan, meslek değil o meslekteki başarılı ve tutkulu insanlar oluyor. Büyük bir çoğunluğun para için çalıştığı gerçeğini de düşününce meslek seçerken hangi mesleklerin değerlenip daha fazla talep olacağını ön görmek ve o alanda kendini geliştirmek mantıklı geliyor.

    • @Ululelbabb
      @Ululelbabb 7 หลายเดือนก่อน

      Şuan 32 yasındayım ve mesleğimi değiştiricem...Bir psikolog dinlemiştim cocukken ne yaptığınızıa dikkat edin demişti..Çocukken hiçkimsenin yapmadığı seyi yapıyordum evde bir maddeyle bi maddeyi karıstırıp ne elde edeceğime bakıyordum ...Birde gözümüzle görmediğimiz canlıları izlemeyi seviyordum ..Çizgi film vardı hatta bununla ilgili.Vucüddaki kötü mikroorganizmalarlar mücadeleesii..Uzun lafın kısası ..Ben eğer bu denli cokukken kimya ve biyolojiye yakınken nasıl olduda buraya geldim...İNANILMAZ...Toplumun ailenin insann üzerindeki etkisi inanılmaz..Gerçekten halen bilime meraklıyım..Tek fark o işi yapmıyorum..Son bir not:'' Suana kadar ki herseyimi YANLIS seçtimi söyelyebilirim..Buna iş,eş(bosandım),üniversite, ve sayabilceğim 3-4 karar dahil..''Kısaca temel problem kisinin kendini tanımaması ve baskı altında hiisseedip geniş düsünmden YANNLIS kararlar alması.. ''

  • @Tufancimen
    @Tufancimen ปีที่แล้ว

    Türk vicdanı yüreği işte 😊

  • @h.t.8372
    @h.t.8372 ปีที่แล้ว +2

    30 yaşımdayım özel eğitim öğretmeniyim ne kazanırken ne okurken şuan ne de yaparken sevmediğimi hep hissettim ve hissetmekteyim fakat işimi de düzgün yaptığımı ve takdir edildiğimi de yaşıyorum görüyorum hep kendimi geliştirebilecek bir bilim alanı istemiştim aktif bir meslek olacaktı içinde insana değer olacaktı ülke ülke gezip konferanslar sempozyumlar olacaktı hem akademik hem pratik bir arada ve maddi bir kaygım olmayacaktı. ahhh aklım o kadar karışık ki beni anlayacak birilerinin tavsiyelerine o kadar ihtiyacım var ki

    • @aliyldrm473
      @aliyldrm473 ปีที่แล้ว

      hocam ales ve yds sınavlarına girerek akademik kariyerinize başlamayı düşündünüz mü? akademik kariyerinizde ilerledikçe ister istemez araştıracak bilgi edinecek ve ilerleyen safhalarda konferanslar verebileceksiniz.

  • @ethemkardas7305
    @ethemkardas7305 ปีที่แล้ว +3

    35 yaşındayım hayatımdaki hiç bir şeyi farkında olarak veya isteyerek yapmadım.. Hep mutlu olmayı bildim ama..
    Allahtan ne geldiyse çok şükür..

  • @Avukado.
    @Avukado. ปีที่แล้ว +2

    Sayın Sinan Hocam ve Mustafa Hocam, teşekkür ederim.
    İrade terbiyesi, alışkanlık, bağımlılık, disiplin, azim, ev genci vd. konulu videolarınızdan çok istifade ettim. Bir sorum olacak Sinan Hocam: Bir videonuzda Ritalin kullanımının dezavantajlarını zikretmişsiniz. İlaç kullanmadan ADD/ADHD konusunda kişi nasıl bu durumla başarılı bir şekilde baş eder? İlaç kullanmayı ben de istemiyorum, bununla birlikte Dr. Hallowell ve Ratey’nin yazdığı meşhur kitapta bu durum beyinsel olarak nitelenmiş ve kitaptaki vakıalarda ilacın adeta miyop bir insanın gözlük kullanması gibi etki yaptığı anlatılmış. Sizden bu hususta kıymetli kanaatlerinizi dinlemeyi kalben arzu ederim, saygılarımla.

  • @laraaslbraden
    @laraaslbraden ปีที่แล้ว

    Yaşamımın odağındaki birincil problem uygun mesleği belirli zamanlarda edinememek ve sonrasında yine belirli sebepler ve kısmen de olsa ataletle kendimi ifade edebileceğim bir mesleğe angaje olamamam! Yaşamdaki " ben " den çok büyük oranlarda memnunum ve başa cikabiliyorum kendimle ilgili ikincil problemlerle ve fakat meslek konusunu, rahat edebilecegim, yasama ve kendime katkı sağlayıp çalışırken sikilmayacagim " konforlu " bir alanım olmadı, bir şeyler yapacağım ama umarım iyi olur sonucu.

  • @elifnevada9376
    @elifnevada9376 ปีที่แล้ว +11

    Hocam ne kadar da güzel bir konuyu anlatmışsınız. Herhangi bir işte çalışıp sigorta prim gunlerimizi doldurmak üzerine kurulmuş zihin yapımız. İşin kötü tarafı günümüzde okudugumuz meslek alaninda iş edinmemiz imkansız seviyesine çıkmış durumda. Sevdiğimiz meslegi edinmek mi yoksa ac kalmak mi gibi bir secimi yapmak zorunda kalıyoruz. Ailelerimizden de bu telkini alarak büyüdüğümüz için iyi para getirecek meslekleri secmek gerekiyor. Bir de devlet kapısında olma hayali var. Neresinden tutsak elimizde kalan bir mesele.

  • @aysenur-art
    @aysenur-art ปีที่แล้ว +4

    Okuduğum bölümümü çok seviyorum. Alan hakkında yapılan araştırmaları, kitapları, makaleleri okumayı da çok seviyorum. Kendi isteğimle, binbir emekle o okula girmiş olmama rağmen hocaların öğrenciler için "iyi olacaklarını" düşünüp yaptıklarından dersleri bile zor tekrar eder hale geldim. Daha 2.sınıfım ve bu gibi durumlarla diğer senelerde çok daha fazla karşılaşacağımı bildiğim için tüm isteğimi kaybetme noktasına geldim. Bunda benim de suçum var mı bilmiyorum ama umarım bölümüm benim için iyisidir.

    • @ysf726
      @ysf726 ปีที่แล้ว +2

      Okul ile iş hayatı bambaşka

    • @ulascelik3424
      @ulascelik3424 ปีที่แล้ว +2

      Portal youtube kanalının 'tutkunun peşinden git tavisyesi safsatadır' isimli videosunu öneririm. Tam size göre gibi.

  • @Chimmerian72
    @Chimmerian72 ปีที่แล้ว

    Sinan Bey, hayatinizi da yazin. Yeni biyografi gibi "Peri Gazozu" Ercan Kesal"in kendi yazdipi hikayesi. Cok ihtiyacimiz var boyle kitaplara.

  • @ks7173
    @ks7173 ปีที่แล้ว

    Sevdiğin işi nasıl bulursun sorusu belki gençler için anlamlı olabilir. Ancak 40+ zaten bir işi olup bu işi sevmeyenler için işini nasıl seversin sorusu daha anlamlı sanırım. Aynı şekilde bir program bekliyoruz. Zira emekliliğe çok var.

  • @bariskuru.2912
    @bariskuru.2912 4 วันที่ผ่านมา

    Çocuk iken çok heyecanım vardı çok arayış içindeydim ya aradığım şeyi bulamadım yada başka bir şey bilmiyorum ama şu an o heyecanım yok.

  • @mahmuterbas1512
    @mahmuterbas1512 ปีที่แล้ว +1

    Kapak efsane:)

  • @tayfunbr0
    @tayfunbr0 ปีที่แล้ว +1

    Otuzların başlarındayım ve hâlâ hayatta ne yapmak istediğimi bilmiyorum. Amaçsızlık beni yiyip bitiriyor. Her şeyden çok kolay sıkılıyorum. Terapiye gidiyorum ama çözüm bulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

  • @motosiklethastasi
    @motosiklethastasi ปีที่แล้ว +1

    Hep annemle babamın beni çekiştirip okuyacaksın dedigi yerlerden mezun oldum ve ne iş yapacagımda hiçbir fikrim yok ve artık birşeye hevesim kalmadı açıkcası 😐

  • @lavanta_hikayesi
    @lavanta_hikayesi ปีที่แล้ว

    Her izlediğimde İyiki izlemişim hissini verdiğiniz için size teşekkür ediyorum🙏💖

  • @ahmetselcuk1400
    @ahmetselcuk1400 5 หลายเดือนก่อน

    Herkese sonsuz ix huzuru u bulmadini dilerkm

  • @yasemincan5224
    @yasemincan5224 ปีที่แล้ว

    Okuduğum bölümü sevmiyorum meslek hayatına başlayınca değişir mi sizce neyi sevdiğimi de bilmiyorum

  • @CeSeDu909
    @CeSeDu909 ปีที่แล้ว +6

    Harika bir bölümdü pazar pazar yine kafamızı açmayı başardık 😁

  • @ayhansral8757
    @ayhansral8757 ปีที่แล้ว +4

    Yalnız olmadığımı tekrar görmek ( ki buna ihtiyacımız var) çok iyi geldi. 🙏

  • @theyusuf.n
    @theyusuf.n ปีที่แล้ว

    iyiydi 😉

  • @ChaiShe1
    @ChaiShe1 ปีที่แล้ว +7

    Önemli olan pes etmemek. Ben sevdiğim işe 40 yaşında kavuştum. Aradığımı bulabilmek için önce şehir değiştirdim, sonra ülke değiştirdim. Sonunda buldum. Aradığınızı bulana kadar devam edin. Hayallerinizin peşinden koşun. Ben öyle yapıyorum.

    • @gizem7042
      @gizem7042 ปีที่แล้ว +2

      Ne güzel… inşallah bir gün ben de sizin gibi bunu diyebilirim şu aralar bu konuda çok kıvranıyorum

    • @bariskuru.2912
      @bariskuru.2912 5 วันที่ผ่านมา

      İnşaallah bize de nasip olur 35 yaşından sonra

  • @Genius7718simsarpatlatan
    @Genius7718simsarpatlatan ปีที่แล้ว

    Açıklama kısmına konuşmacıların ismini yazarsanız iyi olur. İlk defa izleyen biri kaynak göstereceği zaman kimlerin ismini verecek? teşekkürler

  • @ozgedemir796
    @ozgedemir796 ปีที่แล้ว

    '2tuhaflıklarım artıya dönüştü, işe yaramaya başladı'' umarım herkes bu durumu deneyimleyebilir :)

  • @medinegunduz9870
    @medinegunduz9870 ปีที่แล้ว +1

    youtube olmasaydı kariyerin küçücük kalırdı hocam. Çıkıntılar burada değer görüyor. Çok mükemmel olduğunuzdan değil. Herkes izlenmiyor ama işinde kötü olanda izlenebiliyor. Yeterki ilgi çek. sıkıcı olma. Popiler ol. İşiniz tamam.

  • @dunyali318
    @dunyali318 ปีที่แล้ว

    Keşke hiç kimse sevmediği işi yapmasa mesela öğretmenler 😩

  • @erdem_ozdemir
    @erdem_ozdemir 3 หลายเดือนก่อน

    küçük yaşlardan alıştırılmış olan bir iş olmalı mesela ben yıllarca ders sınav çalıştığım için bilgisayar başı beyaz yaka olmaktan mutluyum, beni şu an sanayiye koy veya fiziki çalışma içeren bir zanaat mesleğinin içine koy 2 günde pertim çıkar ağaç yaşken eğilir hesabı, belli bi yaştan sonra ne yaparsanız yapın olmuyor olmaz 14-15 yaş civarı lise dönemi bence çok önemli insan hayatında lise çağı bitmeden ne yapması gerektiğine kesin karar vermesi lazım ya ustalık isteyen teknik işlerin olduğu zanaat meslekleri ya da doktor mühendis vs beyaz yaka meslekleri , eğer okul ders sınavlara hazırlık vs sevmiyorsanız işkence gibi geliyorsa zanaat mesleklerine yönelin

  • @sefikagunay9347
    @sefikagunay9347 ปีที่แล้ว +2

    Emeğinize sağlık yine güzel iş çıkarmışsınız. Biz de armaya devam edeceğiz.

  • @zerrinkadeh4119
    @zerrinkadeh4119 ปีที่แล้ว +1

    Sinan bey, bu bir yergi değil ama gerçekten sormak istiyorum: Bir çok şey anlatıyorsunuz ama ben bir şey anlamıyorum. Sorun nerede?

  • @ridvanyavuz5030
    @ridvanyavuz5030 ปีที่แล้ว +1

  • @ramazancelikoglu4641
    @ramazancelikoglu4641 ปีที่แล้ว

    Kitaplıkta ki kitapların yerleri neden tam baktığımız yerde ve renkleri neden bu sıralamaya koyulmuş fikri olan var mı?

  • @haticenurtas3939
    @haticenurtas3939 ปีที่แล้ว +2

    Hocam ben tıp okuyup beyin üzerine tezler ve araştırmalar yapmak istiyorum ama ailem sen öğretmen olmalısın sen tıp okuyamazsın diyor ben iki arada bi derede kaldım sizce ne yapmalıyım

    • @lavinialavinia2174
      @lavinialavinia2174 ปีที่แล้ว +1

      Hangisinde mutlu olacaksanız onu yapın. Yapabileceğinize kendiniz inanıyorsanız eminim yaparsınız. Ama birilerinin iteklemesiyle okul bitmiyor maalesef. Beyin incelemesi harika bir organ Ben de okul dışı merak duymuşumdur hep beyne. Aileniz yolunuzda kararlı olduğunuzu fark edince eminim ilk tepkileri kadar sert olmayacak tepkileri. İnşallah istediğiniz mutlu hissettiğiniz bölümde ilerlersiniz🌸🍀

    • @haticenurtas3939
      @haticenurtas3939 ปีที่แล้ว

      @@lavinialavinia2174 teşekkür ederim

  • @eyupark634
    @eyupark634 ปีที่แล้ว

    Ben ressamım. Tekstil sektöründe sevdiğim işi yapıyordum. Fakat insanlar çizim yapılmasını ptomatik birşey sanıyor. Bana öyle birşey yapki beğeneyim beklentisi mobing iş anlamında başka birşey yapmaya zorluyor beni

  • @zeynepakdemir8339
    @zeynepakdemir8339 ปีที่แล้ว +8

    Hocam yine çok güzel bir video olmuş fakat bir noktaya takıldım. Bir meslekte takılı kalmak zorunda değilsiniz deneyin dediniz bu durum, insanın kendi yeteneklerini keşfetmesi ve geliştirebilmesi açısından doğru bir bakış ancak; yaş, ortam, koşullar ve özellikle de maddi kaygılar bu durumda devreye giriyor ve bazen severek yaptığımız işte bile istikrar sağlamak zorlaşırken devamlı yeniyi denemek daha da zor hale geliyor. Yaş ilerledikçe de yeni bir alana yoğunlaşmak haliyle daha da zorlaşabiliyor. Ben bir eğitimciyim ve öğrencilerime meslek seçimi konusunda bakış açısı kazandırabilmek benim için önemli bir konu. Bu konudaki fikrinizi merak ettim. Teşekkürler

    • @doankara5672
      @doankara5672 ปีที่แล้ว

      Kamuda çalışan eğitimcilerin emekli olursak maaşımız çok azalacak, geçinemeyeceğiz kaygısı ile 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalmaları da ayrı bir mesele...

  • @sarebagc9009
    @sarebagc9009 ปีที่แล้ว

    Hocam sizinle bi söyleşi yapabilir miyiz?

  • @seydaozbk
    @seydaozbk ปีที่แล้ว +2

    Bu konuyu gerçekten çok merak ettiğim ve anlamak istedğim için soruyorum. Türkçe konuşurken ve kullanılacak kelimenin dilimizde zaten bir karşılığı varken neden İngilizce kelimeleri araya sokma gereği duyuyoruz?

    • @doankara5672
      @doankara5672 ปีที่แล้ว +1

      Kendini öne çıkarma(gösterme) isteği ve güçlü karşısında zayıfın tavrı olabilir mi?

    • @aysellesya941
      @aysellesya941 ปีที่แล้ว

      “Boomer”ın Türkçe’de karşılığı nedir?

  • @ahmetselvi8460
    @ahmetselvi8460 ปีที่แล้ว

    Bu olaya önem veren bir arkadasım var , kulakları çınlasın

  • @Ibrahim.nyb.23
    @Ibrahim.nyb.23 ปีที่แล้ว

    Hocam sizin videolarınızı severek izliyorum. Öncelikle ağzınıza , beyninize , düşünsenize sağlık. Hocam benim akışım size doğru ilerliyor. Benimle özelden konuşabilir misiniz ? Çok önemli şeyler. Söyleyeceğim şeyleri SİZE söylemem GEREKTİĞİi için söylüyorum.

  • @1hmet
    @1hmet ปีที่แล้ว

    gözüm kesmedi sağdaki abiyi

  • @sapereaude0
    @sapereaude0 ปีที่แล้ว

    👏

  • @emre6ok
    @emre6ok ปีที่แล้ว

    Yazılımcılar öyleymiş demesi herseyi sildi gibi. Öz olan açık ve net biraz mantık

  • @aishaguliyeva793
    @aishaguliyeva793 ปีที่แล้ว +1

    🧡🧡🧡

  • @zeynepyenar4870
    @zeynepyenar4870 ปีที่แล้ว

    👏👏👏👏👏

  • @alicemalturkan6606
    @alicemalturkan6606 ปีที่แล้ว

    Nasıl Bulur?

  • @jesuissena
    @jesuissena ปีที่แล้ว +2

    Kendi isteğimle seçtiğim mimarlığı okurken 1. sınıfta bu mesleği yapmak istemediğimi fark ettim. Bunu babama söylediğim zaman başka ne yapacaksın kolunda altın bileziğin olsun istersen yapma mesleği dedi. Şu an 3. sınıfım ve gerçekten dayanamıyorum artık. Ama bölümü bırakınca da ne yapacağımı hangi alana yöneleceğimi bilmiyorum. 2 yıldır farklı alternatifler bulmayı denedim ama hepsi bir noktada çürüdü. Tavsiyelerinize göre yeniden arayışa gireceğim umarım bu sefer başarabilirim

    • @solgac-xr5vz
      @solgac-xr5vz ปีที่แล้ว +1

      Önemli olan tasarım bilgisini almak. Mimarlık bölümünü bitirmelisiniz ki, başka konularda daha rahat çalışabilirsiniz. Metodu öğrendiğiniz de farklı dallara atlayabilirsiniz. Ha gayret az kalmış bitirmenize...

    • @gizem7042
      @gizem7042 ปีที่แล้ว +1

      Ben de hemen hemen benzeri durumdayım bölümü bitirdim öyle böyle derken ve şimdi çok mutsuzum tam olarak ne yapacağımı da bilemiyorum :/ o yüzden eylemsizlik ve mutsuzluk döngüsündeyim

  • @denizelim
    @denizelim ปีที่แล้ว +8

    Size sevdiğiniz işi nasıl bulacağınızı söyleyim gençler iyi dinleyin.
    Şunu iyi belleyin 'Her insan her işi sevebilir.' Önemli olan iki nokta var.
    1- O işin hem teoriğini hem pratiğini çok iyi bileceksin.
    2-İşini beğenilme merkezli yapacaksın.
    Yani ;
    İyi bildiğini beğendirmek için yapan herkes mutlu olur ve sevdiği işi yapmış olur.
    Hizmet verdiğin kişiyi mutlu edersen sende mutlu olursun. Bu kadar basit.

    • @enverdeprem
      @enverdeprem ปีที่แล้ว +4

      Yanıtınız inanılmaz yanlış. Bu sizin için böyle olabilir. Tamamen mizacınız ile alakalı. Sizi mutlu eden insanlara hizmet etmek kendinizi onlara beğendirmek ise böyle isteyen herkes için aynı yol (zor olsa da ) kapsayıcı olabilir. Fakat herkesi mutlu eden seyler ve istekler aynı değil. Şahsi algılamayın ama zaten meslek tercihinde de hataya düşmemizin sebebi sizin gibi kendini genelleyen insanları henüz kendini keşfedememiş insanların doğru kabul ederek adım atması. Evet mutlu olabilirsiniz. Ama o kıyafete o meseleğe herkes giremez. Herkes kendi isteklerinin kendi nefsinin kendi mizacının peşinde. Kimi makam kimi rahat kimi merak kimi eğlence peşinde. Şimdi gezmek isteyen biri için hizmet etmeyi ne kadar hedef gösterebilirsiniz ki? Gider turizm okur hosteslik okur vs. Yani kişinin kendisini tanıması aşırı önemli.

    • @denizelim
      @denizelim ปีที่แล้ว

      @@enverdeprem bir işin hem teorigini hem pratiğini çok iyi bilmek bu yüzden yetmiyor zaten. Bu işi aynı zamanda beğendirmek için de yapacaksın. Sen hiç gizli kolleksiyoncu gördünmü?

    • @agahbeyoglu707
      @agahbeyoglu707 ปีที่แล้ว +1

      Bu tavsiyeyi sakin dikkate almayın gençler inanılmaz yetersiz bir yorum

    • @denizelim
      @denizelim ปีที่แล้ว

      @@agahbeyoglu707 sen işini seviyormusun?

    • @bariskuru.2912
      @bariskuru.2912 5 วันที่ผ่านมา +1

      @@enverdepremHarika bir yorum yapmışsın. O kişi kendi mizacına göre yorum yapmış. Allah yardımcımız olsun.

  • @emrecelebi3398
    @emrecelebi3398 ปีที่แล้ว

    Görürülür bu yazdığım bilmiyorum ancak şu konu unutuldu. Artık 30 lu yaşalara gelmiş ben ne yapsam, yav ben mutlu değilim deyip biraz parası olan insanlara ilişkin fikirler konuşulmadı. Zaten yığın bunlardan oluşuyor. Tekrar aynı konuya ilişkin birşey yaparmısınız bilmiyorum

  • @isayilmaz3791
    @isayilmaz3791 ปีที่แล้ว

    Hocam çok güzel söylüyorsunuz ama iş değiştirme konusunda dedikleriniz çok realist gelmedi bana çünkü iş değiştirmek bölüm değiştirmek ve meslek değiştirmek mali anlamda çok zorluyor insanları(Türkiye için)

    • @filadam7578
      @filadam7578 ปีที่แล้ว

      Ekstra saatler koyman gerekiyor. Haftada örnek veriyorum işinde 60 saat çalışıyorsan yapmayı istediğin iş doğrultusunda 30 saat ekstra çalışman gerek. Ancak bu şekilde döngü kırılır. Başka çıkış yolu yok. Sana realist bir çözüm söyledim. Gerisi sana kalmış.

  • @ANCHOR_6
    @ANCHOR_6 ปีที่แล้ว +4

    Çok uzun zamandır bu durumun sancısı içindeyim. Ne zaman kendimle buluşmam mümkün olur bilmiyorum umarım mümkün olur.

    • @gizem7042
      @gizem7042 ปีที่แล้ว

      Ben de aynı şekildeyşm uzun zamandır ve gitgide asla azalmıyor aksine artıyor inşallah en kısa ve en doğru zamanda kendimize kavuşuruz

  • @Umutsimsek42
    @Umutsimsek42 ปีที่แล้ว +7

    Kötü İnsanların hayatına son veren bir suikastçı olmak istiyorum

    • @ahmetyildiz98
      @ahmetyildiz98 ปีที่แล้ว

      hadi örgütü kuralım xD

    • @Umutsimsek42
      @Umutsimsek42 ปีที่แล้ว

      @@ahmetyildiz98 yazdım seni yoldaş ! Varmı başka fedai

    • @hakansoylu8104
      @hakansoylu8104 ปีที่แล้ว +4

      kötü olduklarına hangi merci karar veriyor

    • @sefikagunay9347
      @sefikagunay9347 ปีที่แล้ว

      Onlar hayatı sonlandırılarak bitecek gibi görünmüyorlar sanki.☺

    • @mustafacan4264
      @mustafacan4264 ปีที่แล้ว +3

      Kötü diyebildiğimiz her insanın arkasında korkmuş, kaygılarıyla ve endişeleriyle baş etmekte zorlanan başka bir insan çıkıyor karşımıza.
      İyi ile kötüyü ayırt etmemi sağlayacak bir tanrı ve o tanrının hiçbir zaman yanılmayacağına kabul etmiş bir inancı bana verebilirsen üzerine düşünürüm :)

  • @yco67
    @yco67 ปีที่แล้ว

    reklam sektörünü sevip yıllarca çalıştıktan sonra sektörden tamamen soğumak.. şuan ne yapabileceğim konusunda hiç bi fikrim yok..

  • @whatsdifferent.8570
    @whatsdifferent.8570 ปีที่แล้ว

    Hocam şuan üniversitedeyim lise döneminde(mezun senem dahil) 5 adet farklı okulda okudum aslında doğru şeyi yaptığımı sizin dedikleriniz ile doğruladım şunun gibi beğenmedin geç başka bölüme ya da 3 yılda aynı mesleğin gelişmesi vs.

  • @denizbertan2711
    @denizbertan2711 ปีที่แล้ว

    "Hamdım, yandım, piştim"

  • @user-fn5th1zz2s
    @user-fn5th1zz2s ปีที่แล้ว +5

    Sinan hoca yine dogruyu anlatıyor ama hangi insanlara 😊Günümüz insanı toplum için meslek değil kendi kişiliği için seçimi düşünüyor.İnsan mesleğini seçmez,Meslek onu secer sözü günümüzde doğallını kaybetti çünkü insanın bu hızlı iletişim cağında bir şeyi hemen isteyip ona ulaştığını düsündüren bir sosyal çevre var.Sorun yer ve mesleğe bağlı olmadan yaşam geleceğin ana yaşam şekli olacak gibi görünüyor.O halde kişi nerde nasıl bir hayatı yaşayacak gibi büyük sorular var.Bence artık çalışma ve meslek belli bir yere bağlı olmadan insanın gerçek doğal yaşamının bir parçası olması gereken sürdürülebilir bir yaşamsal kurguya entegre bir görevler bütününe dönüşmeli gibi düşünüyorum.Yani Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarını temel alarak düşünürsek yapılan tüm planlı işler bilimsel akıl ile toplumun temel yaşamını daha sağlıklı çevre yaşam insan eğitimine odaklı olduğunu görürüz.Sürdürülebilir toplum yapısını o zaman oluşturulan sosyal devlet ve eğitim meslek eğitimi günümüzde ulaşılmaya çalışılan sürdürülebilir bir yaşamın anahtarıdır.Önce insanın birşeyi temel bir insani amaç ile sevmesi ve o alanda bilgi edinmesi, merak etmesi ve temel soruları sorması gerekli.Ama bunun olması için bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler ve eğitmenler gerekli bir önceki videoya bağlı olarak.Bunun oluşturulması ancak yeni bir eğitim ve yaşamsal düşünme ile yaratılabilir.Bunun ilk örneği Köy enstitülerindeki egitimin daha geliştirerek temel insan eğitimine odaklanmak olarak düşünmek gereklidir.
    Yorum ücretimi rica ediyorum.😂
    Saygılar

  • @omerkuruuzum
    @omerkuruuzum 8 หลายเดือนก่อน

    16:21😆

  • @alirzaavseren7712
    @alirzaavseren7712 3 หลายเดือนก่อน

    💫👍...

  • @rabiaci
    @rabiaci ปีที่แล้ว

    Çok keyif aldım hakikaten boomerlardan illallah ettik ya

  • @ayseguldeniz911
    @ayseguldeniz911 ปีที่แล้ว +4

    Kendisine ayda altı bin lira yeten, o meslek olmadı bunu deneyeyim diyebilecek maddi manevi desteği olan, kendi seçimlerinin sonuçlarını değerlendirip yeni seçimlerinde eski hatalarını yapmamaya çalışan bir örneklem için konuşuldugunda, katılıyorum fikirlerinize.