❌با این ترفند ها و راهکار ها عمر گیربکستو (جعبه دنده)افزایش بده✅

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ก.ย. 2024
  • #گیربکس
    #عیب_یابی
    #جعبه_دنده
    #یادگیری
    اگر دوست داری ویدیو های بیشتری از چنل من مشاهده کنی روی لینک زیر کلیک کن / @carfixing668
    علت بیرون زدن دنده خودرو و خلاص شدن ماشین چیست ؟
    گاهی ممکن است بعد از درگیر کردن دنده خودرو ، موقع حرکت در حالت ‌های مختلف گیربکس خود به خود از دنده خارج شده و خلاص شود . ساییدگی خارهای غلاف کشویی ، ساییدگی زیاد خود دنده و یا زیادی سفت بودن اهرم ‌های دسته دنده می ‌توانند گیربکس را به وضعیت خلاص بکشانند . اگر خودروی شما به ‌تازگی از تعمیرگاه خارج شده و به این مشکل دچار شده است ، احتمال زیاد تعمیرکار پیشرانه و گیربکس را به صورت اصولی مجددا نصب نکرده و پیشرانه و گیربکس هم ‌راستا نیستند .

    در این حالت ممکن است پدال کلاچ نیز دچار لرزش شده و به طور همزمان دسته دنده از حالت درگیر خارج شود . در این شرایط عملا بایستی مجددا گیربکس باز شده و هم‌ راستا بودن پوسته فلایول و میل ‌لنگ بررسی شود . اگر این دو در یک راستا نباشند ، یعنی پیشرانه و گیربکس هم‌ راستا نیستند .
    دنده دستی چیست ؟
    چراغ چک موتور که روشن می‌ شود یعنی احتمال دارد گیربکس دچار مشکل در عملکرد باشد . البته این چراغ به دلایل متعدد دیگری هم روشن می‌ شود .
    زمانی که خودرو در توقف است ، کلاچ را چندین بار فشار دهید و سفتی و ارتفاع رها سازی کلاچ در پدال را چک کنید . در حالت معمول و مطلوب ، کلاچ خودرو باید نرم باشد و تمامی دنده‌ ها به راحتی و بدون ایجاد هیچ گونه صدایی تعویض شوند و جا بروند . پشت ماشین بنشینید ، با کلاچ بازی کنید ، دسته را در دنده‌ های مختلف قرار دهید و از این مورد اطمینان حاصل کنید .
    اگر دنده بد جا می ‌رود احتمالا روغن گیربکس کم یا نامرغوب است . البته این مسئله دلایل دیگری هم می‌ تواند داشته باشد . مثلا شاید کلاچ تنظیم نیست و یا میله ‌بندی اهرم دسته دنده خشک و و یا دچار تابیدگی و زنگ ‌زدگی شده است . هرگونه تعلل یا بیرون زدن دنده نیز از علائم وجود ایراد فنی در گیربکس است .
    خرابی دسته‌ های گیربکس و یا نصب نادرست می ‌تواند منجر به لرزش غیرعادی آن حین کارکرد شود . در این صورت اتصالات گیربکس به شاسی و اتصالات گیربکس به موتور خودرو باید مورد بررسی قرار بگیرند . آسیب دیدن بلبرینگ ‌ها و یا چرخ‌ دنده‌ های داخل گیربکس نیز می ‌تواند لرزش غیر عادی ایجاد کند .
    هنگام گرفتن کلاچ اگر موتور بالا می ‌رود اما ماشین سرعت نمی ‌گیرد یا اگر در زمان تعویض دنده خودرو دچار مکث مى ‌شود ، احتمالا صفحه کلاچ باید تعویض شود . در دور موتور بالا ، سخت جا رفتن دنده‌ ها نیز به معنی وجود مشکل در صفحه کلاچ است .
    با دنده بالا در سربالایی رانندگی کنید . هنگام رانندگی در سرعت‌ بالا ، دنده معکوس را هم آزمایش کنید تا از سلامت گیربکس بیشتر مطمئن شوید .
    واسکازین یا روغن گیربکس چیست؟

    روغن گیربکس یا واسکازین یک مایع روان کاری بین چرخ دنده های جعبه دنده است و این کار رادر زمان تعویض دنده ها راحت تر می کند. روغن های گیربکس عمدتا به دو بخش گیربکس های اتوماتیک و گیر بکس دستی تقسیم می شوند که هر کدام روغن مخصوص به خود را دارند در گیربکس های اتوماتیک این روغن وظیفه خنک کردن وانتقال نیرو را نیز دارد.
    روغن گیربکس های اتوماتیک با عنوان (ATF ( Automatic transmission Fluid
    روغن گیربکس های دستی با عنوان (MTF (Manual transmission Fluid
    زمان تعویض واسکازین
    تعویض واسکازین نیز همانند دیگر روغن ها مصرفی در خودرو ضرروی است. زمان تعویض واسکازین نیز بستگی به گیربکس شما و کیفت واسکازین استفاده شده و شرایط رانندگی شما دارد که در شهر های پر ترافیک باید زود تر از موعد تعویض شود اما عمدتا بین 50 تا 100 هزار کیلومتر است.
    چک کردن واسکازین

    روغن گیربکس را نیز هر چند وقت یکبار بررسی کنید تا در صورت کم شدن یا فرسوده شدن آن را تعویض کنید. این کار را می توانید هنگام تعویض روغن موتور از تعمیرکار خود بخواهید و چند دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد.
    روغن های گیربکس نمی سوزد احتمال کم شدن این روغن نشتی است. روغن گیربکس کارایی خودر از می دهید و باعث خرابی قطعات داخل گیربکس می شود.
    نشانه های خرابی ویا کم شدن واسکازین
    گیربکس خودرو شما با داشتن هر کدام از این نشانه ها باید بررسی شود حال فرقی نمی کند که از زمان تعویض واسکازین چقدر می گذرد.
    1-گیربکس با صدا کار می کند چه خودرو در حالت ایستاده باشد یا در حرکت اگر صدای غیر معمول به گوشتان می رسد حتما سطح روغن گیربکس را بازبینی کنید.
    2- مشکل در تعویض دنده ها در حین حرکت و سخت جا رفتن دنده برای شروع به حرکت و در رفتن دنده نیز یکی از رایج ترین نشانه های کم شدن یا کم شدن کارایی واسکازین است.
    3- یکی دیگر از نشانه های بارز این مشکل نشتی واسکازین از زیر خودرو است که روغنی قرمز و با بویی شبیه به بوی نفت نشانه از نشتی واسکازین و کم شدن سطح آن در گیربکس است. اگر زمان تعویض باشد دیگر رنگ قرمز نخواهد داشت.

ความคิดเห็น • 57