Felicitări pentru toate tutorialele pe tema predării on-line! Din sute de tutoriale urmărite, ale dvs sunt cele concise și la obiect. Cred că multor profesori le-ar fi util o prezentare mai detaliată a modului cum pot da și corecta teme ( pe un șablon google document, pe un formular/chestionar google, pe caiet și fotografiat și cum pot fi acestea corectate, apoi transmis elevului observațiile în legătură cu tema: cum se folosesc comentariile pe un document google, pe o fotografie cu tema efectuata, cum se importa notele dintr-un chestionar google)
Multumesc de cuvintele frumoase. O parte din ce ati solicitat se afla in acest material, o parte am incercat sa explic in tutorialele anterioare iar o parte sper sa acopar in tutorialele urmatoare. Cred ca o vizualizare a tutorialelor anterioare precum si citirea comentariilor la fiecare ar ajuta... Zile frumoase!
Mulțumim Aidu. Ne-ați scos dintr-o mare încurcătură pe noi, profesorii 😂. M-am abonat de mult la videoclipurile voastre ca să ma descurc repede la clasa. 👍 Dacă găsiți soluția și pt o evaluare corecta (fără sa copieze elevul) ar fi minunat. Mulțumim și succes!
Bună, Aidu! Mă interesează un tutorial despre lucrul pe grupe in Google Meet, acel BreakOut Rooms. Cred că va fi util multor cadre didactice....🙂 Mulțumim și spor!!!
Ati omis exact ceea ce ma interesa ca profesor. In afara de punctaj si comentarii, eu doresc ca pe poza scrsului de mana din caiet sa editez: corecturi de mana, completari, vazuturi. La telefon e simplu, se deschide un editor odata cu poza si se face automat o copie. Dar pe laptop nu gasesc nici in bara de sus , nici in cea de sus cand deschid poza cu tema decat imprimant, download, zoom. Nicaieri editor de poza. Cum procedez? Mai descarc ceva din magazinul Winndows ca sa pot deschide si edita? Ce anume?
Nu am omis, dar nu are editor incorporat. Am facut tutoriale la Google Docs, Sheet si slides. Daca folositi documentele din Google Docs puteți edita, comenta și face însemnări. Dacă nu e bine asa, doar sa fie făcut download la fișier, editare cu Paint si incarcat in Classroom. Bafta
Foarte bine realizat acest ghid. Ne-ati putea ajuta cu un alt ghid, ceva mai complex? M-ar interesa in special cum as putea opri pe Meet microfoanele copiilor, cum as putea face sa fiu prima care intra in intalnire, iar ceilalti elevi sa stea intr-un fel de camera de asteptare. Am intampinat cateva dificulati la ora in acest sens. Am observat ca cine intra primul pe Meet are "puterea" de a pune pe mute pe restul colegilor sau de a pune o prezentare. De asemenea am auzit ca este o extensie care iti inregistreaza automat prezenta copiilor si nu mai trebuie ca profesorul sa piarda timp din ora pentru a face prezenta. Multumesc! Astept cu interes urmatorul ghid!
Doar ca idee: sa se posteze linkul la google meet in classroom și sa nu fie vizibil decât înainte de clasa. Intrati prima și faceți linkul vizibil. Cu partea a doua revin cu un tutorial. Zile frumoase
Pentru generarea automată a prezenței elevilor e necesară adaugarea extensiei Google Meet Attendance. La sfârșitul fiecărei întâlniri de le Meet, se generează automat raportul de prezență pe care îl salvați în calculator.
Bună seara! Foarte bine explicați pașii in ghidul dumneavoastră! Sunt invățătoare la o clasă simultană și am o mare dilemă. Cum trebuie configurate clasele , pe clase sau pe clase și discipline : ex. clasa a III -a LLLR, clasa a III a- Matematică,....clasa a III AVAP... . La încărcarea temelor , fiselor, testelor chiar daca sunt foldere nu se face o clasificare pe discipline pentru notare. Mulțumesc!
Multumesc pentru comentariu. Pai daca aveti doar o materie de predat, se configureaza pe clase, cate or fi ele. Daca aveti o singura clasa si aveti mai multe discipline, se configureaza pe discipline. Legat de clasificare, in prezentare vi s-a aratat cum definiti subiecte si incarcati pe subiecte fiecare material. Sporuri si zile frumoase
Daca se alege lucrul cu suita Office din Google, si am prezentat toate cele trei aplicatii, se poate lucra direct pe tema/document. Daca nu, aveti fereastra de comentariu la fiecare tema primita, asa cum s-a explicat in tutorial. Bafta.
@@Aidu24 Mulțumesc pentru răspuns! Am corectat astfel timp de câteva zile, însă elevii nu-mi văd adnotările. Mi-au demonstrat prin prezentare de ecran. Vă rog să-mi spuneți cum să le explic să procedeze. Vă mulțumesc mult!
Ce incercam sa prezentam este cumva, sa fie lumea mai confortabila si sa se acomodeze mai usor cu noile conditii. Asta nu inseamna ca este sigura varianta sau ca este cea mai buna, departe de noi. Aveti libertatea sa luati ce va place si de unde va place si sa aplicati asa cum va este cel mai confortabil. Zile frumoase
@@Aidu24 Voiam o părere.. referitor la echipamente periferice. Sau anumite extensii ale unor aplicații...Si cum sa le folosim.....mai ales pentru liniatura specifică, tip I Mulțumesc mult de tot!
Buna seara. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un tutorial in limba romana pentru creara unei animatii cu Drawing Cartoons 2. Am gasit un singur filmulet dar nu se explica nimic. Copilul meu are asta ca tema la informatica. Multumesc.
va salut, din pacate nu am folosit Drawing Cartoons pana acum. O sa incerc sa vad despre ce este vorba dar sigur nu ma incadrez cu timpul din pacate sa pot rezolva asa repede. Sporuri si zile frumoase
Atunci cand incerc sa ma conectez, dupa ce introduc user, nu mai cere parola ci sunt directionat sa ma conectez pe platforma Microsoft, unde parola data de scoala nu mai functioneaza. A mai intalnit cineva aceasta problema?
Buna ziua.Va urmaresc si imi plac f mult prezentarile d-voastra. Am o intrebare la care tot incerc sa gasesc raspuns... Daca trimit o tema elevilor( un document pdf sau word) in care ei trebuie sa lucreze( de ex. sa sublinieze ceva sau sa scrie, sa completeze, etc.,), cum pot sa o faca? Numai daca deschid cu KAMI? Mi se pare cam grea si nu prea practica pt un elev de clasa 1 sau a 2a. Mai am o intrebare. Am deschis ca si elev, am lucrat ceva la teme( subliniat cateva cuvinte), am trimis-o la prof, dar cand am deschis tema ca si prof, nu apareau modificarile facute de elev( ceea ce lucrase). Puteti, va rog sa imi raspundeti la aceste 2 intrebari? Multumesc f mult.
Buna ziua si multumesc pentru interesul acordat. Pentru prima intrebare va sugerez sa urmariti tutorialul th-cam.com/video/s_T3hjfjdZ0/w-d-xo.html si incercati sa vedeti daca merge pus in practica. Consider ca mai ales pentru clasele mici este cel mai usor. La a doua intrebare, sigur nu s-a salvat in documentul pe care s-a lucrat. Se poate ca modificarile sa fie sau nesalvate sau salvate in fisier cu alt nume. Trebuie verificat in functie de unde se vad aceste modificari. Sporuri
Buna ziua. Am urmarit si acest tutorial cu interes. A fost binevenit subiectul abordat. Bravo! As avea o intrebare referitor la google meet. Cum se poate controla comportamentul unor participanti la ore care incalca regulile (nu-si opresc microfonul, vorbesc peste altii, intrerup pe oricine, disturba orele etc.) Multumesc!
In calitate de administrator al intalnirii se poate elimina orice participant. Click "Afiseaza toti participantii", se alege participantul "nedorit" si apar 3 butoane: unul din ele este sa inchizi microfonul si unul sa il elimini.
@@Aidu24 multumesc,o sa le reiau pe toate,inca n am reusit sa partajez un ppt(spre exemplu),in timp ce ne intâlnim pe meet,aceasta e problema mea.Va multumesc pt tutoriale,chiar mi au fost de folos!
@@Aidu24 Gsuite a adaugat zoom ca extensie si se poate scapa de conditionarea aceea de 40min . Eu lucrez cu copiii pe zoom si mi-ar fi fost de folos. Multumesc .
@@stefanberei1129 din ce am citit este o integrare intre Zoom si Google Calendar si GMail, adica poti planifica prezentarile si trimite link. Limitarea se scoate daca exista cont activat pe scoala, cel putin asa era pana nu demult pe site-ul lor. Zile frumoase.
Volutari? E mai greu sa gasesc un profesor de matematica dechis la asa ceva, sa foloseasca sistemul si sa fie dispus sa impartaseasca! In principiu practica este cam aceeasi, indiferent de materie. Zile frumoase!
Nu vă puteți imagina cât de util este acest tutorial.
Ma bucur sa aud asta. Sporuri si zile frumoase
@@Aidu24((ji
Felicitări pentru toate tutorialele pe tema predării on-line! Din sute de tutoriale urmărite, ale dvs sunt cele concise și la obiect. Cred că multor profesori le-ar fi util o prezentare mai detaliată a modului cum pot da și corecta teme ( pe un șablon google document, pe un formular/chestionar google, pe caiet și fotografiat și cum pot fi acestea corectate, apoi transmis elevului observațiile în legătură cu tema: cum se folosesc comentariile pe un document google, pe o fotografie cu tema efectuata, cum se importa notele dintr-un chestionar google)
Multumesc de cuvintele frumoase. O parte din ce ati solicitat se afla in acest material, o parte am incercat sa explic in tutorialele anterioare iar o parte sper sa acopar in tutorialele urmatoare. Cred ca o vizualizare a tutorialelor anterioare precum si citirea comentariilor la fiecare ar ajuta... Zile frumoase!
Minunată prezentare! Felicitări doamnei profesoare! Și nu în ultimul rând IT- ului care a concluzionat pe înțelesul tuturor!
Multumim si noi pentru apreciere. Zile frumoase
Vă mulțumesc mult pentru materialul prezentat exemplar! Succes și multă sănătate vă doresc!
Multumesc si eu pentru comentariu. Zile frumoase
Foarte utile tutorialele! Mulțumesc pentru ceea ce ne oferiți!
Minunata prezentare, multumesc!
multumesc. Zile minunate!
Mulțumim pentru tutorial! Cum se exclude un curs de pe platforma Classroom? Mulțumim anticipat!
exista in meniu stanga sus, in cadrul cursului dorit, optiunea de arhivare. Bafta
Multumim! Felicitari pentru initiativa!👍
Multumesc. Sa ne auzim cu bine la urmatoarele!
Multumesc mult! Minunat!
Cu drag. Zile frumoase
Mult succes!
Multumesc. Zile frumoase!
Felicitări Aidu pentru implicare!
Multumesc. Zile frumoase si sa ne auzim sanatosi si la urmatoarele postari!
Mulțumim Aidu. Ne-ați scos dintr-o mare încurcătură pe noi, profesorii 😂. M-am abonat de mult la videoclipurile voastre ca să ma descurc repede la clasa. 👍 Dacă găsiți soluția și pt o evaluare corecta (fără sa copieze elevul) ar fi minunat. Mulțumim și succes!
multumesc si eu de comentariu. Despre evaluare o sa incerc sa revin cu un tutorial, cat despre copiere... Zile minunate
Bună, Aidu!
Mă interesează un tutorial despre lucrul pe grupe in Google Meet, acel BreakOut Rooms. Cred că va fi util multor cadre didactice....🙂
Mulțumim și spor!!!
Buna Carmen Anca. Sa vad ce pot face, nu am access la G Suite, si doar utilizatorii de G Suite au aceasta facilitate. O sa incerc. Zile minunate!
Bravo!
Multumesc. Zile frumoase
Ati omis exact ceea ce ma interesa ca profesor. In afara de punctaj si comentarii, eu doresc ca pe poza scrsului de mana din caiet sa editez: corecturi de mana, completari, vazuturi. La telefon e simplu, se deschide un editor odata cu poza si se face automat o copie. Dar pe laptop nu gasesc nici in bara de sus , nici in cea de sus cand deschid poza cu tema decat imprimant, download, zoom. Nicaieri editor de poza. Cum procedez? Mai descarc ceva din magazinul Winndows ca sa pot deschide si edita? Ce anume?
Nu am omis, dar nu are editor incorporat. Am facut tutoriale la Google Docs, Sheet si slides. Daca folositi documentele din Google Docs puteți edita, comenta și face însemnări. Dacă nu e bine asa, doar sa fie făcut download la fișier, editare cu Paint si incarcat in Classroom. Bafta
Multumesc. Chiar asa incercasem doar ca e mai meticulos. Raman la telefon.
Foarte bine realizat acest ghid. Ne-ati putea ajuta cu un alt ghid, ceva mai complex? M-ar interesa in special cum as putea opri pe Meet microfoanele copiilor, cum as putea face sa fiu prima care intra in intalnire, iar ceilalti elevi sa stea intr-un fel de camera de asteptare. Am intampinat cateva dificulati la ora in acest sens. Am observat ca cine intra primul pe Meet are "puterea" de a pune pe mute pe restul colegilor sau de a pune o prezentare. De asemenea am auzit ca este o extensie care iti inregistreaza automat prezenta copiilor si nu mai trebuie ca profesorul sa piarda timp din ora pentru a face prezenta. Multumesc! Astept cu interes urmatorul ghid!
Doar ca idee: sa se posteze linkul la google meet in classroom și sa nu fie vizibil decât înainte de clasa. Intrati prima și faceți linkul vizibil. Cu partea a doua revin cu un tutorial. Zile frumoase
Pentru generarea automată a prezenței elevilor e necesară adaugarea extensiei Google Meet Attendance.
La sfârșitul fiecărei întâlniri de le Meet, se generează automat raportul de prezență pe care îl salvați în calculator.
Bună seara! Foarte bine explicați pașii in ghidul dumneavoastră! Sunt invățătoare la o clasă simultană și am o mare dilemă. Cum trebuie configurate clasele , pe clase sau pe clase și discipline : ex. clasa a III -a LLLR, clasa a III a- Matematică,....clasa a III AVAP... .
La încărcarea temelor , fiselor, testelor chiar daca sunt foldere nu se face o clasificare pe discipline pentru notare.
Mulțumesc!
Multumesc pentru comentariu. Pai daca aveti doar o materie de predat, se configureaza pe clase, cate or fi ele. Daca aveti o singura clasa si aveti mai multe discipline, se configureaza pe discipline. Legat de clasificare, in prezentare vi s-a aratat cum definiti subiecte si incarcati pe subiecte fiecare material. Sporuri si zile frumoase
Foarte util! As fi interesata sa aflu cum se lucreaza pe platforma TEAMS. Poate veti reusi sa faceti un tutorial.
Buna seara , cum pot afla ora la care eu ca profesor am pus o tema , undeva in urma, in istoricul temelor puse? Se vede ziua dar cum aflu si ora?
nu am gasit in cadrul Classroom. In emailul de instiintare a fiecarui elev apare cand a fost trimisa teme, inclusiv ora. Sporuri
La postarea temei in classroom, in flux apare tema cu ora si data. Se poate face un print screen. Sporuri
Felicitari!Minunată prezentare!As dori să întreb :cum dăm teste online?
Multumesc! Am și o prezentare la google Forms, dupa cea cu tabla online. Poate ajuta! O zi frumoasa
As dori un tutorial despre corectarea temelor pe Google Classroom. Multumesc ! Sanatate si mult succes!
Daca se alege lucrul cu suita Office din Google, si am prezentat toate cele trei aplicatii, se poate lucra direct pe tema/document. Daca nu, aveti fereastra de comentariu la fiecare tema primita, asa cum s-a explicat in tutorial. Bafta.
@@Aidu24 Mulțumesc pentru răspuns! Am corectat astfel timp de câteva zile, însă elevii nu-mi văd adnotările. Mi-au demonstrat prin prezentare de ecran. Vă rog să-mi spuneți cum să le explic să procedeze. Vă mulțumesc mult!
Bun găsit!
Si învățătorii care au clasa I?
E muncă de Sisif...o
Alte echipamente? Ce pot folosi? Cum ?
Mulțumesc! Apreciez tot efortul depus!
Ce incercam sa prezentam este cumva, sa fie lumea mai confortabila si sa se acomodeze mai usor cu noile conditii. Asta nu inseamna ca este sigura varianta sau ca este cea mai buna, departe de noi. Aveti libertatea sa luati ce va place si de unde va place si sa aplicati asa cum va este cel mai confortabil. Zile frumoase
@@Aidu24
Voiam o părere.. referitor la echipamente periferice. Sau anumite extensii ale unor aplicații...Si cum sa le folosim.....mai ales pentru liniatura specifică, tip I
Mulțumesc mult de tot!
Va inchipuiti cum este sa lucrezi in platforma cu copiii cu ces?
Cum invata ei sau parintii lor (semianalfabeti) toate aceste lucruri?
Nu, din pacate, cred ca este imposibil! Ar trebui sa fie si exceptii asa cum sunt gradinitele si afterschool-urile. Multa putere va doresc.
Sunt profesor itinerant si trebuie sa fac stimulare cognitiva online🙈
Cum scot un raport de activitate?
nu stiu ce raport se doreste. Aceasta solutie este pentru lucru colaborativ intre profesor si elevi.
Buna seara. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un tutorial in limba romana pentru creara unei animatii cu Drawing Cartoons 2. Am gasit un singur filmulet dar nu se explica nimic. Copilul meu are asta ca tema la informatica. Multumesc.
Stiu ca nu am postat chiar unde trebuie, dar sunt cam in criza de timp.....Stima!
va salut, din pacate nu am folosit Drawing Cartoons pana acum. O sa incerc sa vad despre ce este vorba dar sigur nu ma incadrez cu timpul din pacate sa pot rezolva asa repede. Sporuri si zile frumoase
Atunci cand incerc sa ma conectez, dupa ce introduc user, nu mai cere parola ci sunt directionat sa ma conectez pe platforma Microsoft, unde parola data de scoala nu mai functioneaza. A mai intalnit cineva aceasta problema?
Buna ziua.Va urmaresc si imi plac f mult prezentarile d-voastra. Am o intrebare la care tot incerc sa gasesc raspuns... Daca trimit o tema elevilor( un document pdf sau word) in care ei trebuie sa lucreze( de ex. sa sublinieze ceva sau sa scrie, sa completeze, etc.,), cum pot sa o faca? Numai daca deschid cu KAMI? Mi se pare cam grea si nu prea practica pt un elev de clasa 1 sau a 2a. Mai am o intrebare. Am deschis ca si elev, am lucrat ceva la teme( subliniat cateva cuvinte), am trimis-o la prof, dar cand am deschis tema ca si prof, nu apareau modificarile facute de elev( ceea ce lucrase). Puteti, va rog sa imi raspundeti la aceste 2 intrebari? Multumesc f mult.
Buna ziua si multumesc pentru interesul acordat. Pentru prima intrebare va sugerez sa urmariti tutorialul th-cam.com/video/s_T3hjfjdZ0/w-d-xo.html si incercati sa vedeti daca merge pus in practica. Consider ca mai ales pentru clasele mici este cel mai usor. La a doua intrebare, sigur nu s-a salvat in documentul pe care s-a lucrat. Se poate ca modificarile sa fie sau nesalvate sau salvate in fisier cu alt nume. Trebuie verificat in functie de unde se vad aceste modificari. Sporuri
Cum partajez ecranul?
Am raspuns atat in tutorialul de Google Meet si la Tutorialul de Tabla Online, aici pe Aidu. Va invit sa le urmariti. Sporuri.
Buna ziua. Am urmarit si acest tutorial cu interes. A fost binevenit subiectul abordat. Bravo! As avea o intrebare referitor la google meet. Cum se poate controla comportamentul unor participanti la ore care incalca regulile (nu-si opresc microfonul, vorbesc peste altii, intrerup pe oricine, disturba orele etc.) Multumesc!
In calitate de administrator al intalnirii se poate elimina orice participant. Click "Afiseaza toti participantii", se alege participantul "nedorit" si apar 3 butoane: unul din ele este sa inchizi microfonul si unul sa il elimini.
Buna dimineta, cum pot aveaa control asupra clasei/vedea clasa cănd dau Share, multumesc!
N am inteles prea bine cum pot sa partajez un document..Ma puteti ajuta,va rog?
Cum sa va ajut? Am explicat în tutorialele postate, pas cu pas cum se face. Luati-le pe rand si cu rabdare o sa iasă! Sporuri
@@Aidu24 multumesc,o sa le reiau pe toate,inca n am reusit sa partajez un ppt(spre exemplu),in timp ce ne intâlnim pe meet,aceasta e problema mea.Va multumesc pt tutoriale,chiar mi au fost de folos!
In tutorialul cu tabla online am explicat cum se face. Bafta
@@Aidu24 multumesc!
Unde este ghidul practic pentru părinți și copii ?
mi-ar trebui voluntar un elev, priceput... pe care nu il am. Vom vedea! Zile frumoase
Buna dimineata
Pe cand un tutorial " zoom for Gsuite " ?
Zoom este un soft a unei firme, G Suite e a lui Google. Aveti tutorial si de zoom si de Meet. Zile frumoase
@@Aidu24 Gsuite a adaugat zoom ca extensie si se poate scapa de conditionarea aceea de 40min . Eu lucrez cu copiii pe zoom si mi-ar fi fost de folos.
Multumesc .
@@stefanberei1129 din ce am citit este o integrare intre Zoom si Google Calendar si GMail, adica poti planifica prezentarile si trimite link. Limitarea se scoate daca exista cont activat pe scoala, cel putin asa era pana nu demult pe site-ul lor. Zile frumoase.
@@Aidu24 , multumesc !
Vedeți
Cum schimb interfata in limba romana?
Am postat tutorial cum schimbi limba în română. Bafta
Dar putem adăuga comentariu direct pe poza copilului atașată ca temă?
Se descarca poza și se poate folosi orice aplicație gen Paint pt a scrie pe poza. Sporuri
Va rog sa invitati un prof de matematica
Volutari? E mai greu sa gasesc un profesor de matematica dechis la asa ceva, sa foloseasca sistemul si sa fie dispus sa impartaseasca! In principiu practica este cam aceeasi, indiferent de materie. Zile frumoase!