Kristillinen maailmankuva - Luominen

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 7 ก.ย. 2024
  • Pitääkö uskovan valita luomisen ja evoluution välillä? Miten oppi ihmisestä Jumalan kuvana on vaikuttanut vastasyntyneiden tyttöjen ja vammaisten kohteluun? Lari Launonen, IK-opiston Helsingin kampuksen opettaja, käsittelee oppeja luomisesta ja ihmisestä Jumalan kuvana.
    Kysymyksiä pohdittavaksi:
    1. Miten suhtaudut ajatuksiin, että evoluutioteoria ei ole ristiriidassa luomisopin kanssa, ja että alkuräjähdysteoria jopa tukisi luomisoppia?
    2. Monien ateistien maailmankuva on naturalismi. Sen näkökulmasta ihminen on vain yksi luontokappale muiden joukossa. Sen sijaan esimerkiksi New Age -ajattelussa ihmisistä puhutaan usein jumalina ja jumalattarina. Millä tavalla kristillinen ihmiskäsitys suhteutuu näihin?
    3. Bonoboilla ja simpansseilla esiintyy kielellisiä kykyjä, moraalista ajattelua sekä itsetietoisuutta. Voidaanko ihmistä silti pitää täysin erilaisena oliona maailmassa?
    4. Ihminen voi toteuttaa kutsumustaan olla Jumalan kuva (imago Dei) eli Jumalan sijaishallitsija maan päällä esimerkiksi arkisessa työssään. Emme kuitenkaan ajattele useimpia ammatteja millään tavalla hengellisinä, vaikka ehkä pitäisi. Millä tavalla oppi ihmisestä Jumalan kuvana voi ehkä auttaa meitä näkemään erilaisten työtehtävien hengellisen arvon?
    Katso koko Kristillinen maailmankuva -opetussarja tästä soittolistasta: • Kristillinen maailmank...
    Videon tekstiversion löydät IK-opiston Debatti-blogista: www.ikopisto.fi/debatti/kristillinen-maailmankuva-2-luominen

ความคิดเห็น • 2

  • @phella
    @phella ปีที่แล้ว

    Jumalankuvaisuus tarkoittaa sitä että ihminen näyttää Jumalalta, fyysisesti.

  • @karisalo3167
    @karisalo3167 ปีที่แล้ว

    En voi mitenkään uskoa, että Jumala olisi luonut kaiken alkuräjähdyksellä.