Gündüz hocam gelmiş ne büyük saadet🎉🎉🎉 cehenneme övgü kitabını döner döner yine okurum hep, her tarafi çizili yazili başucu kitaplarimdandir. İyi ki hayatımızda ve deger katıyor Gündüz bey. Size de cok cok teşekkür ederim Yalın bey , pek kıymetli konukların sizin gibi yetkin bir şahsiyet ile sohbet etmesi bize daha cok sey katıyor , siz ayri bir dünyasınız zaten 🤗🎉
Az önce bitirdim. Hiç tereddüt etmeden söylüyorum, içinde Yalın Alpay olan izlediğim en iyi şeydi. Gündüz Vassaf'ın doğru anlaşılmaktan ve soruların niteliğinden etkilendiği her halinden belli oluyor. Baştan sona tekrar izleyeceğim. Gönülden teşekkürler.
Güzelleme ucuzluğuna kaçmadan, anlamaya çalışarak soran sorduran bir tanıtım. Her daim, yanıtı hazırlamadan gerçekten soran, sorgulayan; ufuk açan emeğine sağlık ! Kitabı okuduğumda oluşan, uçuşan sorular, acabalar ve fazlası vardı içerikte. Çok teşekkür eder, şifalar dilerim Yalın Alpay! Gündüz Vassaf zaten, ömrü uzun olsun, vazgeçilmez "at şineği"!
Zihin açıcı çok değerli bir sohbet olmuş, Gündüz Vassaf alışılmışın dışında bir kafaya ve bakış açısına sahip, Yalın Bey'in soruları ve değerlendirmeleri bu yönden de çok değerli. Emeğinize sağlık 👏👏👏
Bu ikiliyi dinleyebildigimiz icin cok sansliyiz , tesekkurler Yalin Alpay. Ayrica Kutlukhan Kutlu ‘yu da bir gun gormek isteriz , tebrikler harika gidiyor yayinlar
Çok iyi sorular, muhteşem cevaplar. Kafamın içinde çalışan, doğru şeye baktığımda genişleyen bir beyin olduğunu tekrar hatırlatan nefis sohbet. Saygılar Gündüz Vassaf.
Nasil da özlüyor insan bu değerli insanlarla yapilan soylesileri. Post Modernizm bilgiyi kutsalliktan cikarirken hepimizi lümpenlerin batakligina cekti malesef. Yeni bir ortaçağın baslangicindayiz artik.Yalin bey lutfen devam edin bu soylesilere. Biraz nefes aldigimi hissediyorum sayenizde.
Gündüz vassaf gibi yarı filozof yazarla söyleşi yapabilecek en iyi kişi yalın olabilir. Sorular ufuk açıcıydı. Vassaf ın "cehenneme övgü" kitabı hayatımı değiştirmişti benim için çok önemli bir yazar. Romanını okumayı iple çekiyorum
Gündüz Vassaf'la yeni kitabı Ressamın İsyanı üzerine yapılmış hemen tüm söyleşileri heyecan ve dikkatle dinledim. Bu, sunucunun da bilgisini yansıtan sorularla dolu en güzel söyleşiydi. Çok teşekkürler. ❤❤
Çok mutlu oldum. Çok keyifliydi; Gündüz hocayı görmek ayrıca mutlu etti beni. Sevdiğim iki insan bir araya gelmiş. Sonuç müthiş, keyifli. Bir kez daha değerli dakikalar verdiniz bize; sağ olun, hep olun hayatımızda. 🙏Çok geçmiş olsun Yalın hocam.💐
Nefis bir sohbet olmuş her ikinizin de ağzına sağlık. Gündüz beyi bu video ile tanıdım umarım kitabını okumak nasip olur. Yalın hocam size de şifa dilerim.
Vassaf Bey'in Freud hakkındaki fikirleri beni de çok şaşırttı ve dağıttı resmen, haklı olup olmadığını ancak daha yoğun okumalarım ve belli bir yaşa gelmiş olduktan sonra anlayacağım ama şu an itibari ile Freud'u şarlatan olarak tanımlaması ve bunu kendi gündelik yaşamı içindeki deneyimi üzerinden temellendirmesi çok şaşırttı. Belki zaman kısa diye argümanları sıralamak istemedi ama bunu yapmaması bende en azından şüphe uyandırdı.
bence olaya tamamen duygusal ve dini olarak bakıyor. Bir kere Freud bir psikanalist ve bilimsel bir değerlendirme yapıyor; ki subjektif bir değerlendirme değil. Gündüz Vassaf ın Ressamın İsyanı kitabını yeni aldım en kısa zamanda okuyacağım. O zaman ben de kendisi hakkında kendimce bir değerlendirme yapacağım. (!) Şarlatan bilgiye dayanmayan tamamen şov amaçlı cve kitleleri etkilemek amacı güden insanlara deriz. Freud un öyle bir derdi olduğunu hiç sanmıyorum. Şu da çok saçma ve sığ bir bakış; siz annenizle sevişmek ister misiniz???? Bilim insanı bilimsel bir olguya bilimsel bir bakışla değerlendirmek zorundadır ki elinde veri yoksa söylenen her söz ve yorumun bir manası ve kıymeti yoktur.
Yalın Alpay'in entellektuel derinlesme çabasını ve hayatı kavrayisini keyifle takip ediyorum. ama insan beyni kıyasla anlıyor, Gündüz Vasaf Hocam nezaket ve irfanın ne olduğunu işaret etmemiş onu yasatmamis mi ❤
Ressamın İsyanı" Gündüz Vassaf tarafından yazılmış bir kitaptır. Gündüz Vassaf, Türkiye'nin tanınmış psikolog ve yazarlarından biridir. Kitap, Vassaf'ın diğer eserlerinde olduğu gibi, toplumsal ve bireysel sorgulamalarla dolu felsefi bir anlatıya sahiptir.Kitap, 19. yüzyılda yaşamış ünlü bir ressam olan Courbet'nin hayatını ve onun sanat dünyasına karşı isyanını konu alır. Courbet, gerçekçilik akımının öncülerinden biri olarak bilinir ve dönemin akademik sanat anlayışına karşı çıkmıştır. Bu isyan, sadece sanatsal anlamda değil, aynı zamanda toplumsal ve politik bir başkaldırı olarak da yorumlanabilir.Gündüz Vassaf, bu tarihsel karakterin hikayesini kendi felsefi bakış açısıyla harmanlayarak, okuyucuyu sanatın ve sanatçının toplumdaki yeri üzerine düşünmeye teşvik eder. Kitapta, Courbet'nin yaşamı üzerinden modern toplumun sanata, özgürlüğe ve bireysel yaratıcılığa nasıl yaklaşması gerektiği sorgulanır."Ressamın İsyanı", Gündüz Vassaf'ın derin düşünsel dünyasını ve topluma karşı eleştirel bakış açısını yansıtan önemli bir eser olarak öne çıkar. Kitap, hem sanat tarihi ile ilgilenenlere hem de toplumsal ve bireysel sorgulamalar üzerine düşünen okuyuculara hitap eder.
Gündüz Hocamız Boğaziçi konusunda doğruları cesaretle söylemiş, bir Boğaziçili olarak 90ların başında okuduğum dönemde hocaların umursamazlığını üzülerek izlemiştim
cok iyi, cok saglam bir is. (kucuk bir elestiri: yalin beyin fotografinin sürekli ekranda olmasi dikkat dagitici bir sey, sürekli orada olmasina gerek var miydi gercekten? konusurken cikan ses sembolu yeterli olurdu sanki)
Kitabı okumadım ama ismi ile Saramago'nun 'Ressamın Günlüğüne' öykünme sezinledim. Caravagio Kutsallığı kendi gözünden yansıtarak,yeni bir bakış açısı getirmiş olan birine koca bir kitap yazmak ileri derece hayranlık göstergesi olsa gerek.. Psikanaliz işe yarayan bir ekol. Bilinçaltı zaman pek aklımıza getirmediğimiz şeylerin farkında olmadan beyinde kodlu olmasının davranışlara yansıması gibi geliyor.. Toplum içinde farklı düşüncelere 'deli' düşüncelere ihtiyaç var.. dışlaya dışlaya kalmadığında yoksunluğunu çekices..Çeşitliliğimize yakışmıyor ama yapılıyor işte.. Bir de kahraman olması için gaz bile veriyorlar.. muhattap alıp asıl bekleniyor tam olarak söyleyen yok. zaaflarından oyuncak yapmak. Seçimler için yeni bir strateji bile olabilir.. İşin sonunda kime yarayacak ona bakmak lazım. algoritma imkanı da cabası..
yazıyoruz ama cevap almayız.. boş gelmeye başladı bu you tube işleri de artık.. Önce adı sonra kendisi gelen tek çağımız Post-modern gerçekliğe nişan almış.. ben girmiyorum.. size kolay gelsin. :)
Romanı yazarken ne için yazdınız sorusuna o kadar çok anlam yüklediniz ki; adeta insanın kendi kendine aşırı anlam yüklenmesinin örneği oldu. Bu tür durumlar entelektüel zihinsel dünyanın yanılsamasıdır.
Yalin bey sizlere bir kac sorum , nacizane dilegim var ; -james webb uzay teleskobunun yaptigi yeni kesifler evrenin suan tahmin edilenden daha eski bir tarihte başlayabileceğini isaret ediyor. Hatta buyuk patlamanin bazi yönlerini tartisilir hale mi getiriyor bu son bulgular? - distopik anime severseniz size Scavengers Reign dizisini oneririm. Cok yeni, cok Etkili başladı.seveceginizi öngörülyorum. terence mckenna nin stoned ape teorisi hakkinda ne düşünüyorsunuz? -Göğü delen adam kitabi ile ilgili konusabilir miyiz? / insanligin yanlis evrildiğinin düşünüyor mu? Doğadan bu kadar kopmamiz hatta ona zarar verir hale gelmemiz, hic mi akillanmayacak olmamiz? Graham Hancock bir sarlatan midir hic hakli yanlari olamaz mi? Bob lazar ve hikayesini duyduysaniz kendisi icin de sorum ayni kendisi bir sarlatan midir?ancak ozellikle bu adamin bir kac röportajini ve belgeselini izledim epey gercekci duruyor. Simdilerde neredeyse yeni bir din haline gelen simulasyon teorisi hakkind a ne düşünüyor? Nick Bostrom um 2003 yilindaki makalesi hakkinda ne düşünüyorsunuz ? Yani felsefeden ziyade bu teoriyi gercekten bir matrixte yasiyor olabilme ihtimali uzerinden ele almanizi cok isterim. Kusra bakmayin cok uzadi! Neyse iceriktir ya en kotu Tesekkurler , sevgiler…
Harika konuk, şahane konu. Ancak, bu kanalda görselliğe, kadraja, vs kim bakıyor bilmiyorum. Konuk sol tarafta canlı olarak yer alırken, sevgili Yalın Alpay'ın müstehzi gülüşlü bir fotoğrafını, hem de sürekli biçimde ekranda tutmak ne kadar iyi fikir, emin değilim. Zaten Y. A.'ın sesi sırasında, konuşmayı temsilen bir ses dalgası grafiği kullanılmış. Eh, kendisinin sesini de çok iyi tanıyoruz. Fotoğrafın, hele böyle büyük biçimde, ekrana sabitlenmiş olmasının nedenini doğrusu ben çözemedim. Çok mecbur kalındıysa, Zoom, vb görüşmelerde olduğu gibi, bir köşede yer alabilirdi, efendice... Konukla yarışmasının ne anlamı vardı, tam olarak anlayamıyorum.
Stalin ve Nazım Hikmet söylencesi doğru olsaydı eğer, eşi Vera da o anlatıya yer verirdi. Yazmış olduğu kitapta. O kitapta Nazım'a dair her şeyi, taraf ve karşı taraf olmak üzere anlatıyor. Sovyetler Nazım'ı el üstünde tutmuşlar. Olağanüstü nir değer vermişlerdir.
merak ediyorum neden bu kadar geç misafir ettiniz.. ve daha yeni varlığını görüyorum..ve algoritma denilen bu bu denişik sıralama sistemi neden anca (bir iki) gündür yağdırmaya başları vassaf bey'in gönderilerini
Bu kanalda boş teneke gürültüsü hiç duyulmamıştır ve hatta yüzeysel guruldamalar dahi yankı asla bulamazlar. Bu nedenle çok sevilir sevenlerince. Boş yok.
Zihnim daha da bulandı. İçinden çıkamadığım konu, postmodern dünyada her şeyin saçılmış olması her bir şeyin biricik olabilmesini sağlar mı ya da her bir şeyin biricik olma potansiyeli hep var mıydı, yoksa "çıpasız" bu dönemde her ne olursa olsun insanın yapıp ettiği şeyler birbirinin aynı mı ya da muadillerimizi mi üretiyoruz sürekli. Her insanın düşünce ve duygu sınırları gerçekten birbirinden çok farklılaşabilir mi ?
Hocam harika içerikler üretiyorsunuz , videolarinizi mümkün oldukça takip etmeye çalışıyorum. İçeriğin geneliyle ilgilimi emin olamadım ama yine de bir önerim olacaktı. Kaybedenler Kulübü radyo programından (Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk) konuk almayı düşünür müsünüz? Harika olurdu.
Gündüz Vassaf’i dinlemek, okumak ayrıcalık , büyük şans hayatta. Ekrana getirdiğiniz için teşekkürler, ancak ondan daha çok konuşmanıza, anlatmanıza, sürekli cümlelerini kesmenize anlam veremedim.
caravaggio yu sadece serseri olarak görmek beni rahatsız ediyor dedikten sonra Freud a konu geldiğinde sapkın demek bana çok çelişkili geldi Freud'u sadece sapkın olarak görmek kolay iş anlamayanların çoğu zaten geçmişte de bunu yapmıştı ve sadece dile getirilemenleri dile getirdiği için büyük demek de daha büyük bir aşağılama, caravaggio ya yapılan haksızlık kadar büyük haksızlık diye düşünüyorum. Birine yapılann haksızlığın onu rahatsız ettiğini söylerken 1 dk sonra bir başkasına benzerini yapmak tuhaf geldi bana
Demek ki yeri geldiğinde Boğaziçi, üniversite görünümünde olsa da, art niyetleri destekleyen bir etki alanı olabiliyor, diye anlıyorum. Ne de olsa "görüntüyü kurtarma" çağındayız.
Boğaziçi eskiden zenginlerin okuluydu. Robert Koleji bitirenler giderdi. Şimdi Anadolu da bir çobanın çocuğu bile iyi net yaparsa beş kuruş para vermeden okuyor...
Gündüz hocam gelmiş ne büyük saadet🎉🎉🎉 cehenneme övgü kitabını döner döner yine okurum hep, her tarafi çizili yazili başucu kitaplarimdandir. İyi ki hayatımızda ve deger katıyor Gündüz bey. Size de cok cok teşekkür ederim Yalın bey , pek kıymetli konukların sizin gibi yetkin bir şahsiyet ile sohbet etmesi bize daha cok sey katıyor , siz ayri bir dünyasınız zaten 🤗🎉
Çok iyi bir eşleşme olmuş. Gündüz Vassaf'ı bu kanalda dah fazla görsek keşke
Az önce bitirdim. Hiç tereddüt etmeden söylüyorum, içinde Yalın Alpay olan izlediğim en iyi şeydi. Gündüz Vassaf'ın doğru anlaşılmaktan ve soruların niteliğinden etkilendiği her halinden belli oluyor. Baştan sona tekrar izleyeceğim. Gönülden teşekkürler.
Ne kadar güzel bir konuk ne kadar güzel sohbet, soru ve cevaplar, yaşasın samimiyet, tekrar tekrar teşekkürler!
Gunduz Vassaf saygiyla selamliyoruz. Yalin bey konuk ettiginiz icin sizede cok tesekkur ederriz.❤
Güzelleme ucuzluğuna kaçmadan, anlamaya çalışarak soran sorduran bir tanıtım. Her daim, yanıtı hazırlamadan gerçekten soran, sorgulayan; ufuk açan emeğine sağlık ! Kitabı okuduğumda oluşan, uçuşan sorular, acabalar ve fazlası vardı içerikte. Çok teşekkür eder, şifalar dilerim Yalın Alpay! Gündüz Vassaf zaten, ömrü uzun olsun, vazgeçilmez "at şineği"!
Zihin açıcı çok değerli bir sohbet olmuş, Gündüz Vassaf alışılmışın dışında bir kafaya ve bakış açısına sahip, Yalın Bey'in soruları ve değerlendirmeleri bu yönden de çok değerli. Emeğinize sağlık 👏👏👏
Gündüz Vassaf gençliğimde ufkumu en çok açan Türk yazardı. Çok değerli bir sohbet olmuş. Teşekkür ederiz. 🌿
ne çabuk bitti,gündüz hocam iyi ki varsın
Bu ikiliyi dinleyebildigimiz icin cok sansliyiz , tesekkurler Yalin Alpay. Ayrica Kutlukhan Kutlu ‘yu da bir gun gormek isteriz , tebrikler harika gidiyor yayinlar
Gündüz beyi dinlemek için uğrayıp Yalın bey gibi bir kafa ile tanışmak! Nadir keyiflerden… Bu zarif söyleşi için ikinize de teşekkür ederim….
Teşekkürler, sohbet hiç bitmesin istedim,,💐💐
Geçmiş olsun Yalın Alpay, en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz umarım, güzel sohbet için teşekkürler.
hiçbir saniyesini kaçırmadan dinlemek…. ruhum beslendi
Zaman zaman öfkeyle isyan ettiğim düzenin böylesine naif bir şekilde eleştirilmesi! Çok keyifliydi👏
Çok iyi sorular, muhteşem cevaplar. Kafamın içinde çalışan, doğru şeye baktığımda genişleyen bir beyin olduğunu tekrar hatırlatan nefis sohbet. Saygılar Gündüz Vassaf.
Çok çok kıymetli bir konuk ve çok değerli bir sohbet olmuş, vaktiniz ve emeğiniz için çok teşekkürlerr
Harka bir söyleşi olmuş, Başladığı ilk andan itibaren büyük keyifle izledim,suya düşen sünger gibi hissettim kendimi, çok teşekkürler.
Türkiye'deki en sevdiğim iki tv insanı bir araya gelmiş mucize gibi.❤❤
Nasil da özlüyor insan bu değerli insanlarla yapilan soylesileri. Post Modernizm bilgiyi kutsalliktan cikarirken hepimizi lümpenlerin batakligina cekti malesef. Yeni bir ortaçağın baslangicindayiz artik.Yalin bey lutfen devam edin bu soylesilere. Biraz nefes aldigimi hissediyorum sayenizde.
Gunduz beyin iki kitabini da okudum, cok begendim. Iki cok degerli insan bir aradasiniz, dolayisiyla da sohbet muhtesem. Sevgiler, saygilar.❤
Gündüz vassaf gibi yarı filozof yazarla söyleşi yapabilecek en iyi kişi yalın olabilir. Sorular ufuk açıcıydı. Vassaf ın "cehenneme övgü" kitabı hayatımı değiştirmişti benim için çok önemli bir yazar. Romanını okumayı iple çekiyorum
Ilgiyle izledim, programlariniz ufkumu açıyor 💎
Öğrenmek ne güzel.. Sizin gibi, anlatanlar olmasa nasıl öğrenecektik?.. Minnettarım...
Gündüz Vassaf gelmiş🥰 Keşke bir konuşma serisi olsa❤️ Süpersiniz👏👏👏
Gündüz Vassaf'la yeni kitabı Ressamın İsyanı üzerine yapılmış hemen tüm söyleşileri heyecan ve dikkatle dinledim. Bu, sunucunun da bilgisini yansıtan sorularla dolu en güzel söyleşiydi. Çok teşekkürler. ❤❤
Güzel entellektüel sohbet. Atma tutma yok, kesinlik var.
Çok mutlu oldum. Çok keyifliydi; Gündüz hocayı görmek ayrıca mutlu etti beni. Sevdiğim iki insan bir araya gelmiş. Sonuç müthiş, keyifli. Bir kez daha değerli dakikalar verdiniz bize; sağ olun, hep olun hayatımızda. 🙏Çok geçmiş olsun Yalın hocam.💐
Her ikinize de çok teşekkür ederiz... Harika bir programdi, devamını dileriz.😊
Müthiş bir söyleşi idi...
Kitaplarını zevkle okuduğumuz Gündüz Vassaf’ı konuk ettiğiniz için teşekkürler🍀🌹🙏
Sevdiğim iki insan. Çok merak ettim romanı. Mutlaka okuyacağım. Teşekkürler.
Nefis bir sohbet olmuş her ikinizin de ağzına sağlık. Gündüz beyi bu video ile tanıdım umarım kitabını okumak nasip olur. Yalın hocam size de şifa dilerim.
Gündüz bey i gorunce sevinçten çığlık attım çok seviyorum coooook❤
Saatlerce dinlenecek bir ikili ve içerik olmuş. Şahane 👏
Keşke birkaç kez beğenebilsek ❤
Vassaf Bey'in Freud hakkındaki fikirleri beni de çok şaşırttı ve dağıttı resmen, haklı olup olmadığını ancak daha yoğun okumalarım ve belli bir yaşa gelmiş olduktan sonra anlayacağım ama şu an itibari ile Freud'u şarlatan olarak tanımlaması ve bunu kendi gündelik yaşamı içindeki deneyimi üzerinden temellendirmesi çok şaşırttı. Belki zaman kısa diye argümanları sıralamak istemedi ama bunu yapmaması bende en azından şüphe uyandırdı.
bence olaya tamamen duygusal ve dini olarak bakıyor. Bir kere Freud bir psikanalist ve bilimsel bir değerlendirme yapıyor; ki subjektif bir değerlendirme değil. Gündüz Vassaf ın Ressamın İsyanı kitabını yeni aldım en kısa zamanda okuyacağım. O zaman ben de kendisi hakkında kendimce bir değerlendirme yapacağım. (!) Şarlatan bilgiye dayanmayan tamamen şov amaçlı cve kitleleri etkilemek amacı güden insanlara deriz. Freud un öyle bir derdi olduğunu hiç sanmıyorum. Şu da çok saçma ve sığ bir bakış; siz annenizle sevişmek ister misiniz???? Bilim insanı bilimsel bir olguya bilimsel bir bakışla değerlendirmek zorundadır ki elinde veri yoksa söylenen her söz ve yorumun bir manası ve kıymeti yoktur.
Gündüz Vassaf ne kadar müthiş bir insan ❤
Yalın Alpay'in entellektuel derinlesme çabasını ve hayatı kavrayisini keyifle takip ediyorum. ama insan beyni kıyasla anlıyor, Gündüz Vasaf Hocam nezaket ve irfanın ne olduğunu işaret etmemiş onu yasatmamis mi ❤
Yalın hocam, siz bir mucizesiniz.
Öylesine lezzetli bir sohbet, daha da derinleşsin istedim🙏
Çok güzel bir sohbet oldu teşekkür ederim
En kısa zamanda alacağım, harika ropörtajdı teşekkürler❤
yeni video gelince mutlu oldum
Kayda değer bir konuk sonunda
Kitabı çok merak ettim. Mutlaka okuyacağım. Teşekkür ederim.
Teşekkürler ❤
Çok Teşekkürler.
Yalın Hocam sorular cok gerçekten müthiş ama soruyu sormak için başlayan ön açıklamalarınız fazlasıyla uzun olduğundan gündüz hocamı pasifize etmiş
Çok teşekkürler 😊
çok teşekkürler
Emeğinize sağlık 😊
Bu roman bir sanat kitabı aynı zamanda. Çok sevdim
Teşekkürler👏🏻👏🏻🙏🏻🙂
Ressamın İsyanı" Gündüz Vassaf tarafından yazılmış bir kitaptır. Gündüz Vassaf, Türkiye'nin tanınmış psikolog ve yazarlarından biridir. Kitap, Vassaf'ın diğer eserlerinde olduğu gibi, toplumsal ve bireysel sorgulamalarla dolu felsefi bir anlatıya sahiptir.Kitap, 19. yüzyılda yaşamış ünlü bir ressam olan Courbet'nin hayatını ve onun sanat dünyasına karşı isyanını konu alır. Courbet, gerçekçilik akımının öncülerinden biri olarak bilinir ve dönemin akademik sanat anlayışına karşı çıkmıştır. Bu isyan, sadece sanatsal anlamda değil, aynı zamanda toplumsal ve politik bir başkaldırı olarak da yorumlanabilir.Gündüz Vassaf, bu tarihsel karakterin hikayesini kendi felsefi bakış açısıyla harmanlayarak, okuyucuyu sanatın ve sanatçının toplumdaki yeri üzerine düşünmeye teşvik eder. Kitapta, Courbet'nin yaşamı üzerinden modern toplumun sanata, özgürlüğe ve bireysel yaratıcılığa nasıl yaklaşması gerektiği sorgulanır."Ressamın İsyanı", Gündüz Vassaf'ın derin düşünsel dünyasını ve topluma karşı eleştirel bakış açısını yansıtan önemli bir eser olarak öne çıkar. Kitap, hem sanat tarihi ile ilgilenenlere hem de toplumsal ve bireysel sorgulamalar üzerine düşünen okuyuculara hitap eder.
Kitap Courbet’nin değil, Caravaggio’nun ekseninde dönüyor.
Cehenneme övgü inanılmazdı hocam teşekkürler 😍
" Cehenneme Övgü " zihnimin en değerlilerinden. Kerteriz alsak, beslensek, herhalde zamanla basmakalıplıktan kurtarırız kendimizi.
Gündüz Hocamız Boğaziçi konusunda doğruları cesaretle söylemiş, bir Boğaziçili olarak 90ların başında okuduğum dönemde hocaların umursamazlığını üzülerek izlemiştim
Yalın bey, ressam ve resimlerden bahsettiğinizde ilgili resimleri ekrana koysanız çok daha güzel olur. En azından bir merak giderilir
Mükemmel
Muhteşem yaaa
Yalın Hocam, geçmiş olsun. 🙏🏻 Şifa diliyorum sizin için. Umarım ciddi bir şey değildir,,
cok iyi, cok saglam bir is.
(kucuk bir elestiri: yalin beyin fotografinin sürekli ekranda olmasi dikkat dagitici bir sey, sürekli orada olmasina gerek var miydi gercekten? konusurken cikan ses sembolu yeterli olurdu sanki)
Kitabı okumadım ama ismi ile Saramago'nun 'Ressamın Günlüğüne' öykünme sezinledim.
Caravagio Kutsallığı kendi gözünden yansıtarak,yeni bir bakış açısı getirmiş olan birine koca bir kitap yazmak ileri derece hayranlık göstergesi olsa gerek..
Psikanaliz işe yarayan bir ekol. Bilinçaltı zaman pek aklımıza getirmediğimiz şeylerin farkında olmadan beyinde kodlu olmasının davranışlara yansıması gibi geliyor..
Toplum içinde farklı düşüncelere 'deli' düşüncelere ihtiyaç var.. dışlaya dışlaya kalmadığında yoksunluğunu çekices..Çeşitliliğimize yakışmıyor ama yapılıyor işte.. Bir de kahraman olması için gaz bile veriyorlar.. muhattap alıp asıl bekleniyor tam olarak söyleyen yok. zaaflarından oyuncak yapmak. Seçimler için yeni bir strateji bile olabilir.. İşin sonunda kime yarayacak ona bakmak lazım.
algoritma imkanı da cabası..
yazıyoruz ama cevap almayız.. boş gelmeye başladı bu you tube işleri de artık..
Önce adı sonra kendisi gelen tek çağımız Post-modern gerçekliğe nişan almış.. ben girmiyorum.. size kolay gelsin. :)
Gündüz hocanın dediği gibi bir ay daha konuşun, biz dinleriz.
Romanı yazarken ne için yazdınız sorusuna o kadar çok anlam yüklediniz ki; adeta insanın kendi kendine aşırı anlam yüklenmesinin örneği oldu. Bu tür durumlar entelektüel zihinsel dünyanın yanılsamasıdır.
bunu diğer kitapları içinde yapabilir misiniz ? gündüz vassaf 101 şeklinde olmuş , gerçi en son kitabı ama ...
Okan bayulgen yerine Gunduz Vassaf ile soylesiler yapilsa muthis olurdu.
Yalin bey sizlere bir kac sorum , nacizane dilegim var ;
-james webb uzay teleskobunun yaptigi yeni kesifler evrenin suan tahmin edilenden daha eski bir tarihte başlayabileceğini isaret ediyor. Hatta buyuk patlamanin bazi yönlerini tartisilir hale mi getiriyor bu son bulgular?
- distopik anime severseniz size Scavengers Reign dizisini oneririm. Cok yeni, cok
Etkili başladı.seveceginizi öngörülyorum.
terence mckenna nin stoned ape teorisi hakkinda ne düşünüyorsunuz?
-Göğü delen adam kitabi ile ilgili konusabilir miyiz? / insanligin yanlis evrildiğinin düşünüyor mu? Doğadan bu kadar kopmamiz hatta ona zarar verir hale gelmemiz, hic mi akillanmayacak olmamiz?
Graham Hancock bir sarlatan midir hic hakli yanlari olamaz mi? Bob lazar ve hikayesini duyduysaniz kendisi icin de sorum ayni kendisi bir sarlatan midir?ancak ozellikle bu adamin bir kac röportajini ve belgeselini izledim epey gercekci duruyor.
Simdilerde neredeyse yeni bir din haline gelen simulasyon teorisi hakkind a ne düşünüyor? Nick
Bostrom um 2003 yilindaki makalesi hakkinda ne düşünüyorsunuz ? Yani felsefeden ziyade bu teoriyi gercekten bir matrixte yasiyor olabilme ihtimali uzerinden ele almanizi cok isterim.
Kusra bakmayin cok uzadi! Neyse iceriktir ya en kotu
Tesekkurler , sevgiler…
Harika konuk, şahane konu.
Ancak, bu kanalda görselliğe, kadraja, vs kim bakıyor bilmiyorum. Konuk sol tarafta canlı olarak yer alırken, sevgili Yalın Alpay'ın müstehzi gülüşlü bir fotoğrafını, hem de sürekli biçimde ekranda tutmak ne kadar iyi fikir, emin değilim. Zaten Y. A.'ın sesi sırasında, konuşmayı temsilen bir ses dalgası grafiği kullanılmış. Eh, kendisinin sesini de çok iyi tanıyoruz. Fotoğrafın, hele böyle büyük biçimde, ekrana sabitlenmiş olmasının nedenini doğrusu ben çözemedim. Çok mecbur kalındıysa, Zoom, vb görüşmelerde olduğu gibi, bir köşede yer alabilirdi, efendice... Konukla yarışmasının ne anlamı vardı, tam olarak anlayamıyorum.
çok iyiydi❤❤
👏👏👏👏👏👏👏
İyi ki varsın gündüz vassaf. Nacizane bir eleştiride bulunmak istiyorum. Keşke sadece sorularınızı sorsaydınız da Gündüz Vassaf konuşsaydı.
Stalin ve Nazım Hikmet söylencesi doğru olsaydı eğer, eşi Vera da o anlatıya yer verirdi. Yazmış olduğu kitapta. O kitapta Nazım'a dair her şeyi, taraf ve karşı taraf olmak üzere anlatıyor. Sovyetler Nazım'ı el üstünde tutmuşlar. Olağanüstü nir değer vermişlerdir.
asıl soru kendını nasıl böylesine hayata bırakabıldıgı olmalıydı, bir köprünün dibine, bir ressamın hikayesine
Gündüz hoca
Gündüz Vassaf 'a sonsuz saygılar....
❤❤
bütün videolarınız izledim,sonra kitaplarınıza baktım..tavana baktım... oyun oymak keyif verdi mi?
❤🌞
👏👏👏👏👏
merak ediyorum neden bu kadar geç misafir ettiniz.. ve daha yeni varlığını görüyorum..ve algoritma denilen bu bu denişik sıralama sistemi neden anca (bir iki) gündür yağdırmaya başları vassaf bey'in gönderilerini
3 saat olsaymış.🤓
Bu kanalda boş teneke gürültüsü hiç duyulmamıştır ve hatta yüzeysel guruldamalar dahi yankı asla bulamazlar. Bu nedenle çok sevilir sevenlerince. Boş yok.
Vasat stand up'çılardan sonra Gündüz Vassaf'ı konuk etmek Yalın Bey'e de iyi gelmiş. Tebrik ediyoruz.
Zihnim daha da bulandı. İçinden çıkamadığım konu, postmodern dünyada her şeyin saçılmış olması her bir şeyin biricik olabilmesini sağlar mı ya da her bir şeyin biricik olma potansiyeli hep var mıydı, yoksa "çıpasız" bu dönemde her ne olursa olsun insanın yapıp ettiği şeyler birbirinin aynı mı ya da muadillerimizi mi üretiyoruz sürekli. Her insanın düşünce ve duygu sınırları gerçekten birbirinden çok farklılaşabilir mi ?
ben olsam saklanırdım.. kaçan balık büyük olur.. anne sözü.. manüpüleymiş gibi
chat gpt ile mi yazdınız kitaplarınızı
Hocam harika içerikler üretiyorsunuz , videolarinizi mümkün oldukça takip etmeye çalışıyorum. İçeriğin geneliyle ilgilimi emin olamadım ama yine de bir önerim olacaktı. Kaybedenler Kulübü radyo programından (Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk) konuk almayı düşünür müsünüz? Harika olurdu.
Ufuk açici
Gündüz Vassaf’i dinlemek, okumak ayrıcalık , büyük şans hayatta. Ekrana getirdiğiniz için teşekkürler, ancak ondan daha çok konuşmanıza, anlatmanıza, sürekli cümlelerini kesmenize anlam veremedim.
caravaggio yu sadece serseri olarak görmek beni rahatsız ediyor dedikten sonra Freud a konu geldiğinde sapkın demek bana çok çelişkili geldi Freud'u sadece sapkın olarak görmek kolay iş anlamayanların çoğu zaten geçmişte de bunu yapmıştı ve sadece dile getirilemenleri dile getirdiği için büyük demek de daha büyük bir aşağılama, caravaggio ya yapılan haksızlık kadar büyük haksızlık diye düşünüyorum. Birine yapılann haksızlığın onu rahatsız ettiğini söylerken 1 dk sonra bir başkasına benzerini yapmak tuhaf geldi bana
Sorularla içinden geçmiş dedenin...
Merhaba
Demek ki yeri geldiğinde Boğaziçi, üniversite görünümünde olsa da, art niyetleri destekleyen bir etki alanı olabiliyor, diye anlıyorum. Ne de olsa "görüntüyü kurtarma" çağındayız.
Boğaziçi eskiden zenginlerin okuluydu. Robert Koleji bitirenler giderdi. Şimdi Anadolu da bir çobanın çocuğu bile iyi net yaparsa beş kuruş para vermeden okuyor...
Sayin Alpay, degerli bir söylesi yapmis olsa da, kendini cok fazla öne cikarmis ve akil ögreticiligi yapmis...
600 sayfa ne anlatmış olabilir ki 😅😊
Sıkı hesaplaşma , 2 gerçek aydin
🤍
.