MEDITAȚIE SOLSTIȚIUL DE VARĂ CU SÂNZIANA, ZÂNA IUBIRII

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024
  • Timpul magic al solstiţiului de vară, când soarele ajunge la apogeul duratei de strălucire pe parcursul unei zile, se concentrează pe principalele sărbători ale verii, două cu dată fixă, Sânzienele (24 iunie) şi Sânpetrul (29 iunie), iar Rusaliile cu dată mobilă în funcție de Paște, la 50 de zile, așa cum am spus în Meditația precedentă.
    Cercetările religiei tracilor și dacilor ne arată că Rusaliile și Sânzienele erau Preotese ale Soarelui. Ele indeplineau aceleași sarcini, dar Sanzienele sunt Preotesele legate de Ziua Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, sărbătorită în calendarul creștin-ortodox pe 24 Iunie.
    Sânzienele îşi au originea într-un stravechi cult al soarelui, iar în unele zone, sărbătoarea se mai numeşte şi „Cap de vară". În imaginaţia populară, Sânzienele sunt nişte fete frumoase, care trăiesc prin păduri sau pe câmpii, sunt socotite zâne ale câmpului, dând puteri deosebite florilor şi buruienilor, astfel încât acestea, în preajma Sărbătorii de pe 24 Iunie, devin plante de leac.
    Sarbătoarea de Sânziene, solstiţiul de vară, este şi o sărbătoare a dragostei, solară şi lunară în acelaşi timp. Diverse ritualuri au loc atât în zori cât şi în plină zi, sub lumina şi focul astrului dătător de viaţă, cât şi pe înserate şi în taina nopţii, sub lumina clară a lunii.
    Sărbătoarea Sânzienelor, fascinanta noapte ce este poarta între două lumi, între profan şi sacru, între pământesc şi ceresc, este ambivalentă, stând atât sub semnul Lunii, semnul Yin, semnul acvatic, cu elementele sale: izvoarele din păduri, în care se scaldă oamenii în zori pentru sănătate şi frumuseţe; roua, apa de flori, în care se „îmbăiază”, asemenea nimfelor, fetele şi femeile tinere, pentru a primi frumuseţe şi iubire…dar şi semnul Soarelui, semnul Yang, care apare şi el în focurile de Sânziene ce sunt aprinse pe dealuri, în făcliile pe care flăcăii le rotesc în sensul mişcării Soarelui, pentru purificare şi protecţie. Se aprind focuri pe dealuri, se aprind focuri şi în ceruri. Este o noapte în care orice este posibil şi de aceea oamenii se deschid, caută, se integrează în ritmurile cosmice, aşteaptă, iubesc.
    Drăgaica este Preoteasa Soarelui la traci și geto-daci, căsătorită prin nuntă sacră cu însuși Soarele. Drăgaica aduce spor și noroc în gospodărie. Ea ajută la coacerea grânelor și fructelor. Drăgaica este Doamna Florilor și mai este numită Sânziana, Împărăteasa, Stăpâna Surorilor, Crăiasa Holdelor, Mireasa.
    Pentru geți - Vestalele, Preotesele sunt Zâne, iar Marea Preoteasă este Marea Zână Mamă, Sânziana. Numele celei mai vechi Zâne a geto-dacilor este NIKA, astfel că atunci cand îl găsiți dăltuit pe pietre de căpătâi, stâlpi funerari, dar și chiar pe crucile creștine, să știți despre cine este vorba. Numele îl găsim inclus în denumirea peceții cu care se sacralizează pâinea. Marii Zâne, a Cerului și Pământului, i se subordonează cele 8 Magii sau Megaenergii Cosmice prezente în data de la 9 martie a măciNIKilor și în zilele Babelor. Marile Preotese au preluat întotdeauna simbolistica Marii Mame, care concentrează în ea toată vechea știință a strămoșilor.
    Din vremuri străvechi și în toate tradițiile spirituale ale lumii acesteia, Soarele a fost divinizat ca fiind centrul Universului, din care totul se naște. Pentru toate culturile Terrei, Soarele a reprezentat Puterea Cosmica Supremă, o Divinitate care ajută viașa pe Pamânt. Soarele simbolizează vitalitatea, tinerețea.
    Deoarece pentru vechile popoare începutul anului corespundea cu debutul sau sfârşitul ciclurilor biologice ale plantelor şi animalelor care le asigurau existenţa, Anul Nou era celebrat în unele cazuri în perioada solstiţiului de vară, când se încheia coacerea seminţelor de grâu, secară, orz, acestea fiind cele mai importante plante cultivate de om.
    Intorcându-ne puțin la cultul dacilor, Principiul Feminin este reprezentat de Zeița Bendisa, Zâna Zânelor, Soția lui Zamolxe. Ea este calea bucuriei vieții și acest fapt este ilustrat de către brad, pomul vieții, poziția central fiind ocupată de puterea inimii, a iubirii.
    În concluzie, Tărâmul Zânelor, este unul sacru căruia pământenii nu-i pot încălca oricum hotarele și pe care trebuie să-l respecte….
    Așadar, haideti să ascultăm MEDITAȚIA SOLSTIȚIUL DE VARĂ CU SÂNZIENE, spre a ne conecta cu Zâna Sânziana, Zâna Iubirii….
    Pentru a avea parte de meditații gratuite, abonează-te la canalul meu de you tube
    Cu drag,
    Lumina Sufletului

ความคิดเห็น •