Doctorul Copiilor - Despre ADHD

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น •

  • @ioanaroxana6620
    @ioanaroxana6620 10 หลายเดือนก่อน +1

    Asta chiar ar trebui viralizat pentru a fi ascultat de toata lumea

  • @Bianca-dw4qh
    @Bianca-dw4qh 10 หลายเดือนก่อน +3

    Vorbiti despre deficitul de dopamina , despre subdezvoltarea cortexului prefrontal, despre deficitele functiilor executive ( care este specifiic si problmea principala in ADHD) . Despre cum difrentiem o afectare usoara de una medie sau severa. Despre comorbiditatile des intalnite digrafia , dislexia , tulburarile de personalitate de tip antisocial , despre OCD , depresie care pot aparea in ADHD ...
    Si cel mai important, informatie pe care nu o gasesti la specialistii din Ro , cum sa abordezi copilul cu ADHD . Despre impunerea limitelor , cum sa faci un sistem de recompense , care sunt factorii trigeri ai hiperkinestimului cum ar fi oboseala, foamea sau hiperstimularea senzoriala
    In Romania terapiile nu sunt gratuite , multi parinti nu reusesc sa ajunga cu copiii in terapie pur si simplu nu au de unde sa.si ia informatiile astea.
    Sa nu mai spunem ca specialistii au ajuns la concluzia ca efectele nicotinei, ce mananca copilul in primul an ( e prima data cand aud aberatia asta ) , nu au nici un efect in aparitia ADHD ului.
    Dragi parinti, informativa singuri din surse dinafara Romaniei pt ca la noi totul este superficial in abordare si nu intelegi mai nimic. In 20 de minute cat evalueaza dr copilul intr o consultatie nu primesti nici 5 % din informatiile de care ai tu nevoie ca parinte.

  • @lumyh8167
    @lumyh8167 9 หลายเดือนก่อน +3

    Din păcate se pune diagnostic prea ușor și se prescriu antipsihotice. La orice copil care nu poate lua note maxime hop diagnostic de parca generațiile părinților au fost doar de 10.

  • @constantaiancu127
    @constantaiancu127 9 หลายเดือนก่อน

    Va mulțumesc pt informatii❤❤❤

  • @mariaradu3320
    @mariaradu3320 7 หลายเดือนก่อน

    Dacă cei mai importanți sunt părinții și interacțiunea lor cu copiii.... asta ați spus și dumneavoastră iar eu sunt convinsă de acest lucru poate că ar ajuta niște sfaturi pentru ei. Eu cred că am fost un copil cu astfel de probleme dar am 60 de ani și am trăit alte vremuri. Sunt conștientă că mai multă înțelegere din partea celor din jur ajută foarte mult un astfel de copil. Și educarea cu răbdare a disciplinei comportamentale...( ajuți copilul să fie mai ordonat, îi răspunzi cu calm, încerci să nu fii agitat în preajma lui....puterea exemplului găsesc că este foarte importantă pentru că copiii copiază comportamentul adulților. Toți!)

  • @nicoletastadniciuc8738
    @nicoletastadniciuc8738 ปีที่แล้ว

    Va multulmesc pentru aceste informatii utile🤗

  • @kriskakris7
    @kriskakris7 10 หลายเดือนก่อน +1

    Din cauza fricii parintilor se ignora ajutorul copiilo de cele mai multe ori

  • @gineltoma7082
    @gineltoma7082 10 หลายเดือนก่อน

    Minunate aceste informatii! Va multumesc. Sunt din Bucuresti. Unde aveti clinica? Multumesc.

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  10 หลายเดือนก่อน

      Noi profesăm in Cluj-Napoca.

  • @ioanaroxana6620
    @ioanaroxana6620 10 หลายเดือนก่อน

    ❤❤❤

  • @teoteo1297
    @teoteo1297 2 หลายเดือนก่อน

    Buna seara,imi puteți răspunde si mie va rog :problemele cu urechile pe o durată de un an jumate poate sa dea semne de Adhd?

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  หลายเดือนก่อน

      @@teoteo1297 nu, nu se poate. ADHD este o tulburare înnăscută

  • @ValeriaCebanu-e6l
    @ValeriaCebanu-e6l 2 หลายเดือนก่อน

    Puteți sămi ziceți mai , egzact cum se numește acest medic , așvrea să merg la o consultatre cu copilul meu 😢

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  2 หลายเดือนก่อน

      @@ValeriaCebanu-e6l colega mea se numește Ilinca Niță și o găsiți în Cluj Napoca. Face și consultații online

  • @aleseastratan6898
    @aleseastratan6898 ปีที่แล้ว +1

    Copii cu ADHD o sa le fie permanent greu la școală? Copilu meu tare suferă , și el nu înțelege ce vrea Profesoara atit de la el

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  ปีที่แล้ว +1

      Dacă este vorba doar de ADHD, acesta se ameliorează odată cu maturizarea. Dar se vor lupta mereu cu școala. Va spun din experiența personală cu fiul meu cel mare. Uneori un shadow poate ajuta.

    • @ionelabotezatu6488
      @ionelabotezatu6488 ปีที่แล้ว

      Bună ziua. Va rog dacă îmi puteți spune mai exact ce ramură sa zic asa din psihoterapie trebuie urmată de un copil cu un ADHD mai ușor pe lângă medicație.

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  ปีที่แล้ว +1

      @@ionelabotezatu6488 terapia comportamentală/ cognitiv comportamentala, in funcție de vârstă

    • @aleseastratan6898
      @aleseastratan6898 ปีที่แล้ว

      La noi e dificit de atenție și cognitiv și nu prea înțeleg ce e cognitiv . Ma puteți ajuta cu un rs ? Va rog mult

    • @aleseastratan6898
      @aleseastratan6898 ปีที่แล้ว

      Și încă o întrebare e neapărat copii cu ADHD sa fie dat la grupa CES? Mersi mult

  • @Bianca-dw4qh
    @Bianca-dw4qh 10 หลายเดือนก่อน

    Informatii generale fara abordarea mai aprofundata a cauzelor, simptomelor sau tratamentului. In Romania se ia copy paste ce scrie in literatura si cam atat.

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  10 หลายเดือนก่อน

      Informațiile sunt generale tocmai pentru a fi accesibile unui public mai larg și pentru a aduce mai multe informații legate de subiect. In funcție de dorința celor care ne urmăresc putem intra in detalii mult mai fine. Dacă ați dori sa știți mai multe va rog sa ne spuneți iar în măsura posibilităților o să încerc să vă răspund. Fiecare părinte vrea să știe mai multe despre afecțiunea copilului său. Cu toate astea nu dorește un curs amănunțit pentru restul afecțiunilor ci doar câteva " guide lines" pentru a înțelege despre ce este vorba. Încercăm să traducem pediatria pe înțelesul tuturor.

  • @kriskakris7
    @kriskakris7 10 หลายเดือนก่อน

    Copii cu TSA au nevoe de scoala speciala sau ii ajuta acest mediu?

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  10 หลายเดือนก่อน

      TSA este o tulburare spectrală care poate afecta mai multe sau mai puține arii de dezvoltare. In funcție de severitate se decide acest lucru. Cu toate acestea copiii au dreptul să învețe într-o școală normală, dacă este cazul se face curriculă adaptată și dacă este cazul se poate găsi profesor de sprijin ( se mai folosește termenul de "shadow")

  • @kriskakris7
    @kriskakris7 10 หลายเดือนก่อน

    Ce sfat ati da pentru parinti? Pentru ca parintii aflind despre aceste afectiuni ale copiilor se comfrunta cu un impact psihologic greu de depasit. E propria experienta, iar medicii de multe ori nu explica problema in totalitate pentru ca parintii sa nu isi faca filme in cap! Cu ce pot fi ajuti parintii in acest caz? Poate un psiholog sau alt ceva?

    • @doctorulcopiilor
      @doctorulcopiilor  10 หลายเดือนก่อน

      Sfatul meu este să nu renunțe. Să aibă încredere în terapie și să învețe alături de copiii lor. Să găsească acel lucru minunat și deosebit care îl face pe copilul lor sa strălucească și să fie unic. Toți copiii au acel ceva. Găsiți sprijin și consolare in randul apropiaților sau cel mai bine in randul oamenilor care trec prin experiențe asemănătoare. Încercați să educați și pe alții ce înseamnă această tulburare. Nimic nu este pierdut și orice achiziție este o victorie. Și eu vorbesc din propria experiență.