Tasavvuf Edebiyatının En Çok Okuna gelmiş 10 Kitabından biri. Hikem-i Atâiyye, tasavvuf klasikleri arasında nadide bir eserdir. Manevî ünü asırlar ötesine ulaşan İbn Atâullah el-İskenderî'nin 200 ü aşkın “hikmet”inden oluşan bu eser, tasavvuf ilmini tatbike vâkıf olmak isteyenlerin okuması gereken bir klasiktir. 50’den fazla şerhe konu oldu, 4 kez İngilizceye, 2 kez Fransızcaya, 1 kez İspanyolcaya çevrilmiş Paylaşımınız için Teşekkürler Hüdai Hocam..
@@hudayi-can Teşekkür ederim.. iyilik ve güzelliğe her zaman destek olmalı.. Afrika hümanizmi olarak bilinen "Ubuntu" felsefesinde, "Ben biz olduğumuz zaman benim" demektir. Ubuntu düşüncesi temelinde saygı, sevgi, empati, ötekini anlama, yardımlaşma ve dayanışma esaslı insani düşünce olarak tanımlanmaktadır.
@@tarihci1613 Afrika’da sosyal hayatın düzenlenmesinde tarihte önemli bir yer tutmuş; günümüzde de etkisini sürdürmektedir. Ubuntu terimiyle yazılı kaynaklarda ilk defa 1846 yılında karşılaşılsada düşüncenin varlığı çok daha eski tarihlere dayanmaktadır. Kavram, 1950’li yıllara kadar insanın kendi iç dünyası ile ilgili değerleri tanımlarken, özellikle 1960’lı yıllardaki bağımsızlık hareketleri ile içeriği daha çok toplumsal birliğe ve yardımlaşmaya evrilmiş ve Afrikalı liderler tarafından da dünyaya “Afrika hümanizmi” olarak sunulmuştur.. Nelson Mandela'nın Apartheid soykırım rejimine karşı toplumda dayanışmaya vesile olmuş..
👏👏👏
Güzel gidiyor yayınlarınızın devamı dileğiyle
Hüdayi bey teşekkürler. Gerçekten çok istifadeli sohbet tadında, ders tadında bir program. Klasiğn dışında sıradışı yani. Allah razı olsun
Tasavvuf Edebiyatının En Çok Okuna gelmiş 10 Kitabından biri.
Hikem-i Atâiyye, tasavvuf klasikleri arasında nadide bir eserdir. Manevî ünü asırlar ötesine ulaşan İbn Atâullah el-İskenderî'nin 200 ü aşkın “hikmet”inden oluşan bu eser, tasavvuf ilmini tatbike vâkıf olmak isteyenlerin okuması gereken bir klasiktir.
50’den fazla şerhe konu oldu,
4 kez İngilizceye, 2 kez Fransızcaya, 1 kez İspanyolcaya çevrilmiş
Paylaşımınız için Teşekkürler Hüdai Hocam..
@@paksen2345 Ben teşekkür ederim. Katkılarınız çok değerli.
@@hudayi-can Teşekkür ederim..
iyilik ve güzelliğe her zaman destek olmalı..
Afrika hümanizmi olarak bilinen "Ubuntu" felsefesinde, "Ben biz olduğumuz zaman benim" demektir.
Ubuntu düşüncesi temelinde saygı, sevgi, empati, ötekini anlama, yardımlaşma ve dayanışma esaslı insani düşünce olarak tanımlanmaktadır.
@@paksen2345 Ubuntunun kaynağı nedir acaba?
@@tarihci1613
Afrika’da sosyal hayatın düzenlenmesinde tarihte önemli bir yer tutmuş; günümüzde de etkisini sürdürmektedir.
Ubuntu terimiyle yazılı kaynaklarda ilk defa 1846 yılında karşılaşılsada düşüncenin varlığı çok daha eski tarihlere dayanmaktadır.
Kavram, 1950’li yıllara kadar insanın kendi iç dünyası ile ilgili değerleri tanımlarken, özellikle 1960’lı yıllardaki bağımsızlık hareketleri ile içeriği daha çok toplumsal birliğe ve yardımlaşmaya evrilmiş ve Afrikalı liderler tarafından da dünyaya “Afrika hümanizmi” olarak sunulmuştur..
Nelson Mandela'nın Apartheid soykırım rejimine karşı toplumda dayanışmaya vesile olmuş..
@@paksen2345 teşekkürler
Diyorsunuz ki;
Edebi olursak altımız çizilir hikmet için
Edepsiz olursak üstümüz çizilir nikmet için
Karmaşık bir durum. Aslında bizim altını çizdiğimiz cümlelerden daha önemlisi bizim altımızı çizen, bize işaret koyan cümleler belki de.