Tämäkin voi lähteä lapasesta. Itellä oli ainakin 5kg rikkinäisiä sisureita tallella 😂 no nyt on vain muutamia kun eihän sitä koskaan voi tietää. Ovat kyllä monipuolisia välineitä kaikenmaailman virityksiin.
@@InsaneOne816 Akuutissa tapauksessa ihan pätevä ratkaisu, mutta kapeemmilla gummeilla se paikkalappu alkaa kyllä korkeammilla paineilla ikävästi sieltä ajon aikana tuntumaan. Itsellä läskipyörä niin ihan sama vaikka 10 paikkaa niin ei paljoa haittaa.
tien päällä vaan helpompi heittää roskiin, kun sellaisen operaation jälkeen vähän jurppii alkaa taitella sitä rengasta niin tiiviisti, että menee ahtaaseen runko-/satulalaukkuun
Tuo puhkeamispaikan ja -syyn selvittäminen on ehkä se tärkein asia. Ei se sisärengas kuitenkaan lähtökohtaisesti itsestään puhkea. Monestihan syyllinen on jokin terävä esine kuten kivi, lasinsiru, nasta, naula tms. joka tuppaa jäämään siihen ulkorenkaaseen kiinni. Itse ainakin käyn sekä vanteen että ulkorenkaan sisäpinnat läpi käsin josko syyllinen puhkeamiseen löytyisi sieltä. Toinen varteenotettava tapa on pumpata (irrotettuun) vanhaan sisuriin ilmaa ja koettaa kuunnella mistä ilmat pihisevät ulos (paina mieleen/merkitse venttiilin sijainti suhteessa ulkorenkaaseen). Maantiellä ja arkiajossa pistosuojatut renkaat on kyllä hienoja kun ei liiemmin tarvitse rengasrikoista huolehtia, nimimerkillä yli 6 vuotta ilman rengasrikkoja.
itellä kun ei näistä uusista fillareista paljoa kokemusta ole niin hyvä katsoa kuinka hommat tomii tänä päivänä,kiitos jälleen Velogille videosta. Vanhat fillarit onkin sitten tuttuja ja osiakin löytyy.
Tälläseen on varauduttu mut hyvä vielä katsoa miten homma toimii 😅 Ihana ku kuvasit tän vielä ulkona, jos päätyy katsomaan ohjeet tien päällä, tulee fiilis et tekis yhdessä!
Yksi hyvä peukalokonsti on kun pumppaa rengasta tallilla ajopaineisiin, niin aina tunnustelee minkä kovuinen se on. Sitten kun sitä on useamman kerran kokeillut, oppii sitten tienpäällä tunnustelemalla suht lähellä olevat paineet peukalotuntumalla, kun noissa minipumpuissa ei ole mittaria.
Muistuu mieleen, kun pojan pyörää kerran jouduin paikkaamaan kolme kertaa. Kolmannella hoksasin tarkistaa päälyrenkaan sisustan ja orapihlajan piikkihän sieltä löytyi. Kun tuli painetta renkaalle, lävisti sisäkumin.
Sinun videot ovat erinomaisia. Olet hyvä esiintymään ja tuot esille asioita, joita ei välttämättä itse tajua ajatella Tuli mieleen, voisi tehdä hyvää harjoitella sisärenkaan vaihtamista, niin luonnistuu paremmin, jos tienpäällä on tarvetta vaihtaa.
Oon aina pitäny kummassakin renkaassa saman 5baaria.Tämän perustelen sillä,kun ajan jonkun verran risteyksiä,missä on erikorkuisia kanttikiviä,niin eturengas niissä ensimmäisenä niihin ottaa ja välillä rengas pohjaa .Jos on vähemmän ilmaa niin löisi vanteelle asti.
Onnistuispa joskus yhtä sujuvasti. Aina paniikki päällä, että missä kohtaa menee pieleen ja missä kohtaa menee hermot. Pari kymmentä vaihtanut, mutta joka kerta kuumottaa yhtä paljon.
Omia mokiani, joista olen sittemmin ottanut opikseni: * Hydraulisilla jarruilla varustettu pyörä ylösalaisin --> jarrut piti ilmata * Ruuvimeisselin käyttäminen "rengasrautana" --> ehjään sisäkumiin reikä * Renkaan pyörimissuunnan tarkistus viimeisenä työvaiheena... * Ajossa tuntui "patti" renkaassa, koska sisäkumi asettunut huonosti tms. --> rengas uudestaan irti. * Terävä _"hiekoitussepeli"_ rikkoo nopeasti kaikki tavisrenkaat --> "litkutus" ja/tai mahd. hyvin pistosuojatut renkaat (joista rajuimmat saattavat hybridissä yms. tuntua lähes täyskumirenkailta...). Wanhan jo halkeilevan, liki loppuunajetun päällikumin käyttö johtaa tällöin 99 % varmaan rengasrikkoon. Maastorenkaissa suhteellisen alhainen ilmanpaine auttaa. Niiden kulutuspintakin on yleensä paksumpi.
Vaihdoin Shimanon kiekkoon (päällirengas) gatorskiniin sisurin. Se päällirengas on ihan sairaan tiukka. Raivokkaasti lopulta millin osa milliltä sain viaihdettua. Huoltojeppe sanoi että kai tarkoitettu tubelekselle.
Tuo tiivisteen kastelu ihan uusi juttu itselle. Keskellä metsää taistelu sielun kanssa..itikat syö elävältä…sormet luistaa sielussa että ei saa kireelle…ilmaa sisään ja sitten ulos😃. Noh siitäkin reissusta selvittiin…
Ulkorengasta vanteelle kääntäessä kannattaa venttiilin kohta jättää viimeiseksi, jolloin mahdollisuudet välttyä telomasta sisuria rengasmuoveilla moninkertaistuvat. Korostuu mitä pienempi kiekko tai jäykempi UR kyseessä. Juurimutteria kiristetään vain sen verran ettei venttiili karkaa ja kun ollaan viimeisten vetojen kohdalla, painetaan venttiilistä sisuria poispäin vanteesta, jolloin rengasmuovi ei enää ylety "haukkaamaan" sisuria.
Vanhoja sisuskumeja voi käyttää suojana kun asentaa eri asioita ohjaustankoon tai runkoon. . En tapaa heittää niitä pois. Niistä voi myös leikata pieniä kuminauhoja joilla voi niputtaa asioita. Ja suojata vaikka jotakin sähköjohtoja kun jättää sukaksi päälle ja nippusiteet päihin.
Mun piti vaihtaa ulkorengaskin, kun siinä oli mennyt kudoslanka poiki, niin se tikkas aina uuden reijän sisuriin. Hetken piti ettiä, että syyllinen löytyi.
Kuten lopussa mainittiin mutta, tärkeintä heti heti alussa on selvittää mikä rikkoi renkaan. Sepelisora, naula tms. ja poistaa se. muuten uusi rengas hajoaa heti uudelleen.
Mulla on mennyt tosi monta kertaa kumi puhki tien päällä ja olen sen aina paikannut siinä. Talvella se ei toiminut vaan piti soittaa kaverille että tulee hakemaan (kumiliima ei tykkää toimia pakkasella). Tästäkään huolimatta ei ole tullut ennen mieleenkään että voisin kuljettaa ehjää kumia mukana samassa pussissa kuin nyt muita työkaluja 🤦♂. Ihan mahdottoman kauan siinä paikkaamisessakaan ei mene, puolisen tuntia, että jos ei ihan minuuttiaikataululla ole liikenteessä niin ei välttämättä koko päivä ole silti pilalla.
Kun rengasrikko tapahtuu niin kannattaa sisäkumi ottaa ajatuksella pois vanteelta niin että katsoo mitenkä päin se on vanteessa ollut ja selvittää missä kohtaa se reikä on jotta ulkorenkaasta on helpompi etsiä vastaava kohta jossa mahdollinen rengasrikon aiheuttaja on.
vaijerista irronnut säikeenpätkä on kaikkein pahin huomata jos ei teskaa pääli renasta kunnolla,pyörittämällä sisäpuolelta niin kyllä sormenpäähän tuntuu. itellä sattui kerran niin.
@@olaviropponen8289 itselläni oli joskus päälirenkaassa joku terävä tirsa joka löytyi ainoastaan kun vähän ronskimmalla kädellä päälirengasta venytti sivusuunnassa.
Tee video polkupyörän kalvottamisesta, onko mitään hyötyä, suojaako pyörää ja onko se enempi noille kalliille hiilikuitupyörille jotka suojaa maalipintaa.
Ei oo kyllä monesti mennyt...ja omaa tyhmyyttä sekin.... Tossa Spessu stuntjumper carbon fattie on litkut edessä takana Tubito kevyt sisuri jossa on puhki suoja ...mutta onnistuu tuokin .🙂🚴
Just yks päivä tappelin tuon letkun kans tienpäällä renkaan vaihon jälkeen, kun sielu tuli aina mukana. Ratkasin asian niin, että otin pumpun letkusta irti ja jätin letkun paikalleen venttiiliin. Hyvin toimin niinkin viimiset 10km. Oisimpa tienny tuon kastelu kikan.😁
Joo ja vararenkaasta voi kiristää sielun valmiiksi 4 mm kiintoavaimella - samoin kuin tietty pyörän omista venttiileistä jos joutuu pumppailemaan eikä kuitenkaan ole venttilin kautta litkutustarvetta.
Lezynen adapterissa on musta painike joka tyhjentää adapterin ilmasta ilman että pitäisi letku irroittaa pumpusta mutta ilmeisesti se ei ole ihan takuuvarma tapa. Itselläni tosin tuo tapa on aina toiminut.
@@Velogi faija sanoi, että entisaikaan ne, jotka myivät sisärenkaita, kiristivät ne jollain avaimella. Syytti pyöräliikkeitä siitä, että on jätetty homma tekemättä, kun sanoin, että mulla tulee se ulos sieltä pumpatessa tien päällä.
Ei tulis kyllä mieleenkään heittää sitä puhjennutta sisärengasta pois pitkällä reissulla. Eihän sitä sit tiiä jos tosiaan se uuskin puhkeaa niin hyvä säästää se hajonnut vararenkaaksi ja paikata se.
Terve. On pari kertaa käynyt nyt silleen että olen laittanut ikivanhan varastossa olleen päällyskumin ja se onkin alkuun toiminut hyvin. Mutta jossain kohdin rengas onkin alkanut repeämään renkaan metallisen nauhan ja vanteen välisestä osasta ja viime kerralla sisäkumi tuli jo sieltä läpite räjähtäen kovaan ääneen. Kysyisin johtuuko tuo nyt siitä että olen laittanut ikivanhan renkaan vai onko joku muu vika nyt esim vanteessa. Sormella kokeillen ei ainakaan tunnu mitään terävää reunaa siinä
Mikä tahansa ilmakeula on parempi - eli niistä katsot budjettiin sopivan. Tuolla videolla on mietitty asiat jotka pitää huomioida th-cam.com/video/xoK8EdO_wzA/w-d-xo.html
Mitenkäs jos sattuu olemaan jossain pidemmällä eikä ole paikkausvehkeitä tai uutta kumia mukana? Jostain netistä katsoin, että neuvottiin survomaan siinä tapauksessa päällyskumi niin täyteen lehtiä, ruohoa, tai vaikka multaa, että sillä voi nilkutella kotia. Oletko kuullut tällasesta ja mitä mieltä tuommosesta ideasta muuten jos ihan pakko on niin tehdä?
Lajitteluohjeissa niin pyörän sisä- kuin ulkorenkaatkin laitetaan sekajätteeseen - energiajätteeksi niillä onkin ihan kelpo energiasisältö. Sisärenkaille on kuitenkin moni kehitellyt monenlaista uusiokäyttöä, josta voisikin koota vaikka oman videonsa.
Moikka, asia ei ehkä oikein kuulu tähän videoon mutta sellainen kysymys pyörän takarenkaasta voiko tätä säätää sivusuunnassa? Maastopyörässäni vaikutta olevan enemmän tilaa rungon ja pyörän välillä oikella puolella. Alla on nyt 2,25 leveät renkaat ja haluan 2,4 mutta en ole varma että mahtuuko nämä alle.
Ihan ensiksi katsoisin, että pyörän akseli on oikein haarukassa ja rengas kunnolla vanteella. Jos nämä ovat kunnossa ja rengas on haarukan sivussa, vanteen suhdetta napaan voidaan muuttaa kiekon puolausta muuttamalla. Eli toista puolta löysätään ja toista kiristetään niin että vanteen paikka siirtyy ja puolauksen oikea kireys haetaan sitten tässä uudessa asemassa. Riippuen muutoksen suuruudesta tämä saattaa edellyttää uusia eri mittaisia pinnoja.
Kyllähän se vähän arvioksi menee - kokemus toki auttaa. Mutta vääntömomentti on voiman ja varren tulo eli laskennallisesti 1/10 mittainen varsi vaatii kymmenkertaisen voiman.
Moi olen ostamassa polkupyörääni sunracen 11-32 rataspakkaa hybridi polkupyörään, mut mua vaan alkoi epäilyttää et käyköhän se siihen pyörään kun tuotteessa oli kirjaus mtb? ja mulla on shimanon alkuperäinen pakka pyörässä kiinni joka on 11-34 🤔 netistä luin et sunrace käy shimanoon mut tuo MTB luo ikäviä ajatuksia
Kyllä käy joo - välityssuhde on laajempi kuin perinteisen maantiepakan, siitä varmaan tuo MTB viittaus. Sunrace käy perinteiseen Shimano HG vapaarattaaseen, ei uuteen Micro Splineen.
Hauska huomata, että säkään et käytä noita Park Toolin sinisiä rengasrautoja jossa se lippa kääntyy melkeenpä 90 astetta. En tiiä mihin käyttöön ne on suunniteltu?
eikös ne tubeless renkaat kestä aika hyvin ja täyttää ite ittensä ellei sitten tuli viiden sentin repeemä renkaaseen ? itsellä nyt pistosuojatut mutta entiedä miten hyvin kestää ja pitäisi täyttää ite ittensä jos puhkee jotainainetta sisällä
Eli EI pyörää ylösalaisin asvaltille tai hiekallekkaan kuten maestro näyttää mallia. Maantiepyörässä kolhii tangon päät, satulan ja sähköfillarissa mahdollisesti vielä näytön/ajotietokoneen. Eikä pumpata niin että heilutetaan venttiilin juuresta sisuri rikki ;)
Hydraulisissa jarruissa ylösalaisin käännetyssä pyörässä ilma nousee helposti jarrunestesäiliöstä jarruletkuun. Kun pyörällä lähdetään liikkeelle, koejarrutus voi unohtua ensimmäiseen jyrkkään alamäkeen. Sen jälkeen kyllä muistaa oikean toimintatavan, jos on enää jäljellä ehjää muistiyksikköä eli aivoelintä.
@@hekka7270 Tämän testasin juuri tänään kun ei jarrut enää pelanneetkaan vaihdon jälkeen ihan niinkun ennen. Todellakin kannattaa huomioida 😄. Itse käänsin tienpäälläkin ympäri, ens saa sivuasennossa pyörää kunnolla sisään. Ei muutakun paita pois suojaamaan näyttöä
Jos ei ole levyjarruja, täytyy himmailla paineiden kanssa, jotta se rengas mahtuu läpi siitä, kun pyörää asentaa paikallensa. Itse ainakin kun vaihdoin entisistä 25 millisistä 28 kokoon, on sen jälkeen pitänyt aika pienillä paineilla laittaa pyörä paikalleen. Mitä tulee uusiin rengasrikkoihin, niin sepeli rikkoo maantierenkaan usein sen verran pahasti, että rengas menee uudestaan hyvin pian. Monesti tullut sellainen kierre, että menee tyyliin neljä sisäkumia viikossa kunnes olen vaihtanut ulkorenkaan. Kolmena vuonna peräkkäin on pitänyt vaihtaa ulkokumit. Olen myös huomannut sen, että jos juna-asema on jossain suht ok etäisyyden päässä, niin talutus sinne voi olla hiton paljon helpompaa kuin paikata rengas. Varsinkin jos on kierteellä oleva minipumppu, joka oikeasti tyhjentää sen renkaan uudestaan irrotettaessa ainakin jos on Continentalin sisäkumi, joita kannattaa tietysti yrittää välttää.
Yleensä vannejarrun längissä on pikasäätö jolla saa jarrupalat levälleen renkaanvaintoa varten. Toki jos on "ylikoko" renkaat niin voi olla ettei se riitä.
Tuotakin on joskus tullu ählättyä maastossa. Onneks ei fättien kanssa ole tuota tapahtunu, ei kyllä olis sisuriakaan mukana, melko mahdoton olis vaihtaakin, Ulko gummihan kannattaa käydä läpi, ettei mikään vaikkapa lasin pala törötä läpi tms, muuten tuo urakka mennee hukkaan...
Mun mielestä on - kyllä terävä piikki siitäkin läpi menee. Toki voi joissakin tapauksissa auttaa, mutta mielummin ostaisin paremmin pistosuojatun renkaan.
Älä heitä sisuria roskiin. Siitä voi leikata sopivia ja monikäyttöisiä kumilenkkejä yms. kierrätyskäyttöä. :)
Meikä teki halkaistusta sisurista henkselin sadehousuihin. Tuppasivat valumaan hyvin herkästi. Siis työläismalliset, eivät mitkään pyöräilysadehousut.
Tämäkin voi lähteä lapasesta. Itellä oli ainakin 5kg rikkinäisiä sisureita tallella 😂 no nyt on vain muutamia kun eihän sitä koskaan voi tietää. Ovat kyllä monipuolisia välineitä kaikenmaailman virityksiin.
Tai sitten ihan vaan paikka
@@InsaneOne816 Akuutissa tapauksessa ihan pätevä ratkaisu, mutta kapeemmilla gummeilla se paikkalappu alkaa kyllä korkeammilla paineilla ikävästi sieltä ajon aikana tuntumaan. Itsellä läskipyörä niin ihan sama vaikka 10 paikkaa niin ei paljoa haittaa.
tien päällä vaan helpompi heittää roskiin, kun sellaisen operaation jälkeen vähän jurppii alkaa taitella sitä rengasta niin tiiviisti, että menee ahtaaseen runko-/satulalaukkuun
Mä tarkistan aina ulkorenkaan myös sisäpuolelta, ettei ole piikkiä tms. puhkaisemassa uutta sisuria 🚲
Tuo puhkeamispaikan ja -syyn selvittäminen on ehkä se tärkein asia. Ei se sisärengas kuitenkaan lähtökohtaisesti itsestään puhkea. Monestihan syyllinen on jokin terävä esine kuten kivi, lasinsiru, nasta, naula tms. joka tuppaa jäämään siihen ulkorenkaaseen kiinni. Itse ainakin käyn sekä vanteen että ulkorenkaan sisäpinnat läpi käsin josko syyllinen puhkeamiseen löytyisi sieltä. Toinen varteenotettava tapa on pumpata (irrotettuun) vanhaan sisuriin ilmaa ja koettaa kuunnella mistä ilmat pihisevät ulos (paina mieleen/merkitse venttiilin sijainti suhteessa ulkorenkaaseen).
Maantiellä ja arkiajossa pistosuojatut renkaat on kyllä hienoja kun ei liiemmin tarvitse rengasrikoista huolehtia, nimimerkillä yli 6 vuotta ilman rengasrikkoja.
itellä kun ei näistä uusista fillareista paljoa kokemusta ole niin hyvä katsoa kuinka hommat tomii tänä päivänä,kiitos jälleen Velogille videosta.
Vanhat fillarit onkin sitten tuttuja ja osiakin löytyy.
Tälläseen on varauduttu mut hyvä vielä katsoa miten homma toimii 😅 Ihana ku kuvasit tän vielä ulkona, jos päätyy katsomaan ohjeet tien päällä, tulee fiilis et tekis yhdessä!
Yksi hyvä peukalokonsti on kun pumppaa rengasta tallilla ajopaineisiin, niin aina tunnustelee minkä kovuinen se on. Sitten kun sitä on useamman kerran kokeillut, oppii sitten tienpäällä tunnustelemalla suht lähellä olevat paineet peukalotuntumalla, kun noissa minipumpuissa ei ole mittaria.
Hyväntuulinen video tutusta aiheesta maasto-olosuhteissa. Samanlainen tekele ketjun korjaamisesta maastossa vielä :)
Itselläni on aina kertakäyttöhanskat satulalaukussa, niitä käyttämällä kädet eivät ole ketjurasvassa rengasremontin jälkeen.
Muistuu mieleen, kun pojan pyörää kerran jouduin paikkaamaan kolme kertaa. Kolmannella hoksasin tarkistaa päälyrenkaan sisustan ja orapihlajan piikkihän sieltä löytyi. Kun tuli painetta renkaalle, lävisti sisäkumin.
Paikkarasia on aina mukana yhden varasisurin lisäksi, opin n. kuukausi sitten...
Sinun videot ovat erinomaisia. Olet hyvä esiintymään ja tuot esille asioita, joita ei välttämättä itse tajua ajatella Tuli mieleen, voisi tehdä hyvää harjoitella sisärenkaan vaihtamista, niin luonnistuu paremmin, jos tienpäällä on tarvetta vaihtaa.
Kiitos! Ilman muuta kannattaa treenata kotona jos tuota ei ole tehnyt.
sul on kyl hyviä videoita! nopeasti ytimeen ja täynnä tietoa👍
Oon aina pitäny kummassakin renkaassa saman 5baaria.Tämän perustelen sillä,kun ajan jonkun verran risteyksiä,missä on erikorkuisia kanttikiviä,niin eturengas niissä ensimmäisenä niihin ottaa ja välillä rengas pohjaa .Jos on vähemmän ilmaa niin löisi vanteelle asti.
Onnistuispa joskus yhtä sujuvasti. Aina paniikki päällä, että missä kohtaa menee pieleen ja missä kohtaa menee hermot. Pari kymmentä vaihtanut, mutta joka kerta kuumottaa yhtä paljon.
Muutaman hyvän lisätipsin tästä sain, kiitos hyvästä videosta
Omia mokiani, joista olen sittemmin ottanut opikseni:
* Hydraulisilla jarruilla varustettu pyörä ylösalaisin --> jarrut piti ilmata
* Ruuvimeisselin käyttäminen "rengasrautana" --> ehjään sisäkumiin reikä
* Renkaan pyörimissuunnan tarkistus viimeisenä työvaiheena...
* Ajossa tuntui "patti" renkaassa, koska sisäkumi asettunut huonosti tms. --> rengas uudestaan irti.
* Terävä _"hiekoitussepeli"_ rikkoo nopeasti kaikki tavisrenkaat --> "litkutus" ja/tai mahd. hyvin pistosuojatut renkaat (joista rajuimmat saattavat hybridissä yms. tuntua lähes täyskumirenkailta...).
Wanhan jo halkeilevan, liki loppuunajetun päällikumin käyttö johtaa tällöin 99 % varmaan rengasrikkoon. Maastorenkaissa suhteellisen alhainen ilmanpaine auttaa. Niiden kulutuspintakin on yleensä paksumpi.
Kiitos videosta!
Eiks 20 newtonia ollu se kun.. metrin jatkovarren päässä hyppii 80 kg mies 😁
Vaihdoin Shimanon kiekkoon (päällirengas) gatorskiniin sisurin. Se päällirengas on ihan sairaan tiukka. Raivokkaasti lopulta millin osa milliltä sain viaihdettua. Huoltojeppe sanoi että kai tarkoitettu tubelekselle.
Tuo tiivisteen kastelu ihan uusi juttu itselle. Keskellä metsää taistelu sielun kanssa..itikat syö elävältä…sormet luistaa sielussa että ei saa kireelle…ilmaa sisään ja sitten ulos😃. Noh siitäkin reissusta selvittiin…
Ulkorengasta vanteelle kääntäessä kannattaa venttiilin kohta jättää viimeiseksi, jolloin mahdollisuudet välttyä telomasta sisuria rengasmuoveilla moninkertaistuvat. Korostuu mitä pienempi kiekko tai jäykempi UR kyseessä. Juurimutteria kiristetään vain sen verran ettei venttiili karkaa ja kun ollaan viimeisten vetojen kohdalla, painetaan venttiilistä sisuria poispäin vanteesta, jolloin rengasmuovi ei enää ylety "haukkaamaan" sisuria.
Vanhoja sisuskumeja voi käyttää
suojana kun asentaa eri asioita ohjaustankoon tai runkoon. . En tapaa heittää niitä pois. Niistä voi myös leikata pieniä kuminauhoja joilla voi niputtaa asioita. Ja suojata vaikka jotakin sähköjohtoja kun jättää sukaksi päälle ja nippusiteet päihin.
Mun piti vaihtaa ulkorengaskin, kun siinä oli mennyt kudoslanka poiki, niin se tikkas aina uuden reijän sisuriin. Hetken piti ettiä, että syyllinen löytyi.
Rengasrikko on joskus inhottava tilanne mutta onneksi löytyy apukäsiä tarpeen vaatiessa
Kuten lopussa mainittiin mutta, tärkeintä heti heti alussa on selvittää mikä rikkoi renkaan. Sepelisora, naula tms. ja poistaa se. muuten uusi rengas hajoaa heti uudelleen.
Tuon mahdoillisen puhkeamissyyn tarkistuksen ulkorenkaastasata voisi myös ohjeistaa, monlle se varmaan on tuntematon asia.
Hyvä ja hyväntuulinen video!
Mulla on mennyt tosi monta kertaa kumi puhki tien päällä ja olen sen aina paikannut siinä. Talvella se ei toiminut vaan piti soittaa kaverille että tulee hakemaan (kumiliima ei tykkää toimia pakkasella). Tästäkään huolimatta ei ole tullut ennen mieleenkään että voisin kuljettaa ehjää kumia mukana samassa pussissa kuin nyt muita työkaluja 🤦♂. Ihan mahdottoman kauan siinä paikkaamisessakaan ei mene, puolisen tuntia, että jos ei ihan minuuttiaikataululla ole liikenteessä niin ei välttämättä koko päivä ole silti pilalla.
Kun rengasrikko tapahtuu niin kannattaa sisäkumi ottaa ajatuksella pois vanteelta niin että katsoo mitenkä päin se on vanteessa ollut ja selvittää missä kohtaa se reikä on jotta ulkorenkaasta on helpompi etsiä vastaava kohta jossa mahdollinen rengasrikon aiheuttaja on.
vaijerista irronnut säikeenpätkä on kaikkein pahin huomata jos ei teskaa pääli renasta kunnolla,pyörittämällä sisäpuolelta niin kyllä sormenpäähän tuntuu. itellä sattui kerran niin.
@@olaviropponen8289 itselläni oli joskus päälirenkaassa joku terävä tirsa joka löytyi ainoastaan kun vähän ronskimmalla kädellä päälirengasta venytti sivusuunnassa.
Joskus on valtateltä tarttunut vastaavanlainen teräsvyörenkaan kudoksen säie.
@@lehtjug näitä sattuu silloin tällöin.
Senkin takia on hyvä laittaa aina renkaan logo venttiilin keskelle ja tietysti paaaljon tyylikkäämmän näköinen.
Tee video polkupyörän kalvottamisesta, onko mitään hyötyä, suojaako pyörää ja onko se enempi noille kalliille hiilikuitupyörille jotka suojaa maalipintaa.
Ei oo kyllä monesti mennyt...ja omaa tyhmyyttä sekin.... Tossa Spessu stuntjumper carbon fattie on litkut edessä takana Tubito kevyt sisuri jossa on puhki suoja ...mutta onnistuu tuokin .🙂🚴
Just yks päivä tappelin tuon letkun kans tienpäällä renkaan vaihon jälkeen, kun sielu tuli aina mukana. Ratkasin asian niin, että otin pumpun letkusta irti ja jätin letkun paikalleen venttiiliin. Hyvin toimin niinkin viimiset 10km. Oisimpa tienny tuon kastelu kikan.😁
Joo ja vararenkaasta voi kiristää sielun valmiiksi 4 mm kiintoavaimella - samoin kuin tietty pyörän omista venttiileistä jos joutuu pumppailemaan eikä kuitenkaan ole venttilin kautta litkutustarvetta.
Lezynen adapterissa on musta painike joka tyhjentää adapterin ilmasta ilman että pitäisi letku irroittaa pumpusta mutta ilmeisesti se ei ole ihan takuuvarma tapa. Itselläni tosin tuo tapa on aina toiminut.
@@Velogi faija sanoi, että entisaikaan ne, jotka myivät sisärenkaita, kiristivät ne jollain avaimella. Syytti pyöräliikkeitä siitä, että on jätetty homma tekemättä, kun sanoin, että mulla tulee se ulos sieltä pumpatessa tien päällä.
Ei tulis kyllä mieleenkään heittää sitä puhjennutta sisärengasta pois pitkällä reissulla. Eihän sitä sit tiiä jos tosiaan se uuskin puhkeaa niin hyvä säästää se hajonnut vararenkaaksi ja paikata se.
Terve. On pari kertaa käynyt nyt silleen että olen laittanut ikivanhan varastossa olleen päällyskumin ja se onkin alkuun toiminut hyvin. Mutta jossain kohdin rengas onkin alkanut repeämään renkaan metallisen nauhan ja vanteen välisestä osasta ja viime kerralla sisäkumi tuli jo sieltä läpite räjähtäen kovaan ääneen. Kysyisin johtuuko tuo nyt siitä että olen laittanut ikivanhan renkaan vai onko joku muu vika nyt esim vanteessa. Sormella kokeillen ei ainakaan tunnu mitään terävää reunaa siinä
Kyllä tuo on tyypillistä juuri vanhalle renkaalle - kumi haurastuu ikääntyessään ja mahdollinen auringonvalo vielä nopeuttaa prosessia.
mimmosta keulaa suosittelisit tekisi mieli vaihtaa tolpat SCOTT ASPECT eRIDE 930 ja sarvet myös
Mikä tahansa ilmakeula on parempi - eli niistä katsot budjettiin sopivan. Tuolla videolla on mietitty asiat jotka pitää huomioida th-cam.com/video/xoK8EdO_wzA/w-d-xo.html
Mitenkäs jos sattuu olemaan jossain pidemmällä eikä ole paikkausvehkeitä tai uutta kumia mukana? Jostain netistä katsoin, että neuvottiin survomaan siinä tapauksessa päällyskumi niin täyteen lehtiä, ruohoa, tai vaikka multaa, että sillä voi nilkutella kotia. Oletko kuullut tällasesta ja mitä mieltä tuommosesta ideasta muuten jos ihan pakko on niin tehdä?
Olen kuullut, mutta en ole kokeillut. Epäilen että on enemmän legendaa. Joskus on vain tyydyttävä jalkapatikkaan.
Sisuriin voi tehdä solmun niin, että eristää reikäkohdan solmun lenkkiin. Sillä pystyy nilkuttamaan kotiin.
@@Velogi GCN:n Matt sitä testasi, en muista toimiko
Ennen sisurien käyttöönottoa itte irrotan sielut ja laitan takas kiinni kierrelukitteella
Miten rikkainen sisäkumi kannattaisi kierrättää.
Lajitteluohjeissa niin pyörän sisä- kuin ulkorenkaatkin laitetaan sekajätteeseen - energiajätteeksi niillä onkin ihan kelpo energiasisältö. Sisärenkaille on kuitenkin moni kehitellyt monenlaista uusiokäyttöä, josta voisikin koota vaikka oman videonsa.
@@Velogi se olisikin mielenkiintoista nähdä jos teet videon aiheesta
Moikka, asia ei ehkä oikein kuulu tähän videoon mutta sellainen kysymys pyörän takarenkaasta voiko tätä säätää sivusuunnassa? Maastopyörässäni vaikutta olevan enemmän tilaa rungon ja pyörän välillä oikella puolella. Alla on nyt 2,25 leveät renkaat ja haluan 2,4 mutta en ole varma että mahtuuko nämä alle.
Ihan ensiksi katsoisin, että pyörän akseli on oikein haarukassa ja rengas kunnolla vanteella. Jos nämä ovat kunnossa ja rengas on haarukan sivussa, vanteen suhdetta napaan voidaan muuttaa kiekon puolausta muuttamalla. Eli toista puolta löysätään ja toista kiristetään niin että vanteen paikka siirtyy ja puolauksen oikea kireys haetaan sitten tässä uudessa asemassa. Riippuen muutoksen suuruudesta tämä saattaa edellyttää uusia eri mittaisia pinnoja.
@@Velogi kokeilen näitä, kiitos avusta ja nopeasta vastauksesta! Ja hyvää viikonloppua!
Näppärän oloinen pumppu sulla. Mistähähän mahtais löytyä?
Kyllä Lezyne pumppuja myydään monessa paikassa, tuo malli on muistaakseni Pressure Drive.
Miten voi tietää että mikä on sopiva vääntövoima tuollaisella 10cm työkalulla, jos 20Nm vastaa 2kg painoa 1m varrella?
Kyllähän se vähän arvioksi menee - kokemus toki auttaa. Mutta vääntömomentti on voiman ja varren tulo eli laskennallisesti 1/10 mittainen varsi vaatii kymmenkertaisen voiman.
onkos sellasia renkaita olemassa mitkä on käytännössä puhkeamattomia ellei sitten tule 5 sentin viilto renkaaseen?
Ilmatäytteisistä Schwalben plus pistosuojaus on kyllä aika liki, Continentalilla vastaava on muistaakseni safety plus.
Moi olen ostamassa polkupyörääni sunracen 11-32 rataspakkaa hybridi polkupyörään, mut mua vaan alkoi epäilyttää et käyköhän se siihen pyörään kun tuotteessa oli kirjaus mtb? ja mulla on shimanon alkuperäinen pakka pyörässä kiinni joka on 11-34 🤔 netistä luin et sunrace käy shimanoon mut tuo MTB luo ikäviä ajatuksia
Kyllä käy joo - välityssuhde on laajempi kuin perinteisen maantiepakan, siitä varmaan tuo MTB viittaus. Sunrace käy perinteiseen Shimano HG vapaarattaaseen, ei uuteen Micro Splineen.
Hauska huomata, että säkään et käytä noita Park Toolin sinisiä rengasrautoja jossa se lippa kääntyy melkeenpä 90 astetta. En tiiä mihin käyttöön ne on suunniteltu?
Käytän niitä mitkä milloinkin on mukana. En muista että niidenkään kanssa olisi mitään ongelmaa ollut.
eikös ne tubeless renkaat kestä aika hyvin ja täyttää ite ittensä ellei sitten tuli viiden sentin repeemä renkaaseen ? itsellä nyt pistosuojatut mutta entiedä miten hyvin kestää ja pitäisi täyttää ite ittensä jos puhkee jotainainetta sisällä
Kyllä litku tosiaan pienet reiät paikkaa.
En oo ihan varma, mutta kovasti näyttäs että tässä videossa on käytetty ns. kamera trikkiä? ;)
Joka videossa on jotain 😅
Onkos tuloillaan canyonilla pitempää lenkkiä videon muodossa?
Ei ainakaan vielä ole aikataulutettu.
❤Pari viikkoa sitten tein saman rempan, paitsi että tein Kaksi reikää uuteen sisuriin... talutushommia tiesi😂
Eli EI pyörää ylösalaisin asvaltille tai hiekallekkaan kuten maestro näyttää mallia. Maantiepyörässä kolhii tangon päät, satulan ja sähköfillarissa mahdollisesti vielä näytön/ajotietokoneen.
Eikä pumpata niin että heilutetaan venttiilin juuresta sisuri rikki ;)
Hydraulisissa jarruissa ylösalaisin käännetyssä pyörässä ilma nousee helposti jarrunestesäiliöstä jarruletkuun. Kun pyörällä lähdetään liikkeelle, koejarrutus voi unohtua ensimmäiseen jyrkkään alamäkeen. Sen jälkeen kyllä muistaa oikean toimintatavan, jos on enää jäljellä ehjää muistiyksikköä eli aivoelintä.
@@hekka7270 Tämän testasin juuri tänään kun ei jarrut enää pelanneetkaan vaihdon jälkeen ihan niinkun ennen. Todellakin kannattaa huomioida 😄.
Itse käänsin tienpäälläkin ympäri, ens saa sivuasennossa pyörää kunnolla sisään. Ei muutakun paita pois suojaamaan näyttöä
Ja vielä se, että enhän nyt Oivaan saa vaidettua vaatisi lenkin mukaan, pakko luottaa
Tässä on vaihtoehtoisia korjaustapoja A) Soittaa puolisolle, tuu hakeen B) Soittaa taksin ja pitää huolen että on aina luottokortti mukana
Ottaako taksi aina pyörän mukaan? Ja luottokortilla voi matkansa kyllä maksaa, mutta sillä ei kai pysty vielä soittamaan.
Takarengasta takaisin laittaessa itse käännän pyörän ylösalaisin. Huomattavasti helpompaa laittaa takaisin. Ainakin itselleni.
niin oon itekin tehnyt. Jos tulee asfaltilta pois tien poskeen, pyörä on minusta kätevä laittaa ylösalaisin.
Tuo ei ole välttämättä hyvä idea th-cam.com/users/shorts68er87SBrzw riippuu vähän minkälainen pyörä on.
Nyt olisi ollut oiva paikka tehdä yhteisvideo niilo22:n kanssa! 😇
Jos ei ole levyjarruja, täytyy himmailla paineiden kanssa, jotta se rengas mahtuu läpi siitä, kun pyörää asentaa paikallensa. Itse ainakin kun vaihdoin entisistä 25 millisistä 28 kokoon, on sen jälkeen pitänyt aika pienillä paineilla laittaa pyörä paikalleen.
Mitä tulee uusiin rengasrikkoihin, niin sepeli rikkoo maantierenkaan usein sen verran pahasti, että rengas menee uudestaan hyvin pian. Monesti tullut sellainen kierre, että menee tyyliin neljä sisäkumia viikossa kunnes olen vaihtanut ulkorenkaan. Kolmena vuonna peräkkäin on pitänyt vaihtaa ulkokumit. Olen myös huomannut sen, että jos juna-asema on jossain suht ok etäisyyden päässä, niin talutus sinne voi olla hiton paljon helpompaa kuin paikata rengas. Varsinkin jos on kierteellä oleva minipumppu, joka oikeasti tyhjentää sen renkaan uudestaan irrotettaessa ainakin jos on Continentalin sisäkumi, joita kannattaa tietysti yrittää välttää.
Yleensä vannejarrun längissä on pikasäätö jolla saa jarrupalat levälleen renkaanvaintoa varten. Toki jos on "ylikoko" renkaat niin voi olla ettei se riitä.
Sisurin paikkauksen tien päällä olisin halunnut nähdä.
Eipä se muuten eroa kotona paikkaamisesta, kuin että reiän paikantaminen voi olla vaikeampaa.
Tuotakin on joskus tullu ählättyä maastossa. Onneks ei fättien kanssa ole tuota tapahtunu, ei kyllä olis sisuriakaan mukana, melko mahdoton olis vaihtaakin, Ulko gummihan kannattaa käydä läpi, ettei mikään vaikkapa lasin pala törötä läpi tms, muuten tuo urakka mennee hukkaan...
Jebaaaaa ni 😄💚🥁
Ei amati vaan ammattimiäs asialla ni ja kitoooos taas muqsasta vidistä Ripe ni
jees kiitos!onko se legendaa että jos laittaa ilmastointi teippiä parikierrosta ulkorenkaan sisäpintaan niin auttaa myös;D?
Mun mielestä on - kyllä terävä piikki siitäkin läpi menee. Toki voi joissakin tapauksissa auttaa, mutta mielummin ostaisin paremmin pistosuojatun renkaan.
Sit vaan pyörä kantoon ja juoksu. Ihme runkkareita kun pitää itsestään selvyyksiä lapsille kertoa.
@niilo22