Kur'an'da şu 3 kavram önemlidir; İlmel-yakîn, ilimle bilmek Aynel-yakîn, gözle görerek bilmek, Hakkel yakîn, bizzat yaşayarak öğrenmek. İşte sizin tam da bu. Siz çok çok özel bir psikolog olmanızdan ziyade çok özel bir insansınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum gerçekten. Teorik bilgisini bilen bir psikoloğun yardımı ile bunu bizzat yaşayarak deneyimleyen bir psikoloğun yardımı aynı olabilir mi.. Rabbim yardımcınız olsun. Uzun yıllar hizmetleriniz olsun.
Okbli biri olarak. 2 gündür çok yoğun bir zihne hapsolmuşluk yaşıyorum. Duygularım yargılarım gerçekliğim, her şey karman çorman. Hemen hemen Birçok videoyu en sonuna kadar izlememiş olan biri olarak bu videoyu sonuna kadar izledim. Okuduğum dinlediğim her şey beni korkutup, acaba o okuduğum ya da dinlediğim şeylerden de bir anlam çıkarmaya çalışıp çıkaramayıp, doğru anlamları da çıkaramazsam kafam daha fazla karışırsa tereddütleriyle izledim. Yalnız olmadığını bilmek, şizofren kelimesinde kusan başka birilerinin de olduğunu görmek farkındalık yarattı. Daha fazla farkındalıklara ihtiyacım olduğunu biliyorum. Teşekkür ederim.
Yaşadigimiz çaresizliği öyle iyi dile getirmissiniz ki.. teşekkürler. Siz kendinize ilaç olmuşsunuz, inşallah sizinle beraber biz de kendimize ilaç oluruz.
Yüzlerce video izledim belki yüzlerce kaynaktan okb' yi farklı farklı okudum ama bu kadar benimle benzer birini görmemiştim. Kendimi tekrar tanımaya, anlamaya başladım. Bu video benim yeniden doğumuma sebep oldu. Allah razı olsun.
Her dakikasını keyifle dinledim. Özellikle farkındalık oluşturması açısından böylesi içten ve bilgilendirici videolara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve artık her pazar gününü de iple çekiyorum.
Umut.. Benim iyileşmem, umut etmekten vazgeçtiğimde başladı. Özgürleştim kendimden, ne olacaksa olacaktı ve bende orada olacaktım. Böylece yaşamı kabul ettim. Gerisi geldi, bilgi eylemle tanıştı. Davranış ve inşa sürecim hızlandı.
@@ahmetmurat782 geçtim ben o isleri kardesim. Aylarca düşüncelere tepkisiz kaldim. Herhangi bir dusunce ya da duruma sonuna kadar sessiz kalmayi ogrenince düşünceler de uçup gidiyor. O yorumu yazarken moralim çok bozuktu, hatirliyorum. Suan Allah'a şükür çok iyiyim.
@@fethullahspolyglotdaily3999 son dönemlerde çok nüksetti kaygı okb gibi sorunlarım birkaç sene önce de vardı ama bi kaç sene boyunca yok oldu hayatım çok güzelleşti çok mutluydum ve iyiydim kısa zaman önce yeniden ortaya çıktı ve bir daha eskisi gibi olamayacak gibi hissediyorum hiç iyi hissetmiyorum birisine kendimi açmaktan dahi korkuyorum bi süre iyileşir gibi oluyorum sonra bir bakıyorum yine kötüyüm gün içinde değişiyor ve ben yoruldum psikiyatri randevusu bulamıyorum ne yapacağımı bilemiyorum sence iyileşebilir miyim umutlu olmalı mıyım kusura bakma bir yere danışmam gerekiyordu
Psikoloğuma bazı düşünceler geldiğinde bunun hangi tema olduğunu bilemediğim için kaygılanıyor ya okb değilsem sapıksam düşünceleri oluşuyor dedim. Psikoloğum ise bana şu cevabı verdi “ kafana gereğinden fazla taktığın ne varsa bu anksiyetedir.” Bu cümleden sonra kategorize etmeyi elimden geldiğince bıraktım.
Videoların devamını bekliyoruz.instagramda postları düzenli okuyunca ufkumun daha artıığını fark ettim.Artık hastalık belirtisi arayıp forumları okumaktansa açıp bir postu felsefe haline getiriyorum.Hatta psikoterapimde okuduğum seylerden ve sizden bahsedince bi değişimi psikologum da fark ediyor.Artık bilinçli anksiyeteliyim.
Ben bu videonuza şimdi denk geldim. Okbyi yenen birisi olarak konuşmanızı çok beğendim.Konuyu ayrıntılı ve çok kaliteli şekilde ele almışsınız. Tebrik ederim.
5 หลายเดือนก่อน +1
@@ForMyself-ng6gv çok teşekkür ederiz nazik yorumunuz için.
@@TURABi.1 uzun bir süre psikoterapi gördüm ardından seanslar bitti, ara ara sıkıntı hissettikçe gidiyorum. Okbye en büyük darbe eyleme geçebildiğiniz zaman vurabilirsiniz, rutinleriniz ve disiplinli olmak yardımcı olacaktır. Korku duygusunu çekip almak gerekiyor bedenden.
Umut varsa hayat vardır. Bu videoda gerçekliği gördüm.kabul kararlılık değişim.düşünce insanı düşürüyorsa aynı şekilde başka bir düşünce farkındalığı artırıp insanı mental olarak güçlendirir.zevkle izledim müteşekkirim sizlere🥰sağlıcakla
İlk video konusunun seçimi çok güzel olmuş. Yaşanılan zor anları bu kadar içtenlik ve samimiyetle anlatılabilmesine hayran kaldım. Hikayenizin benzer durumları yaşayan herkese umut olmasını diliyorum. Takipteyiz yeni videoları heyecanla bekliyoruz.. 👏🏽😊
Ben de 12 yaşımdan beri bu rahatsızlıkları yaşıyorum ve şu an 25 yaşındayım hala mücadele etmeye çalışıyorum. Bu kadar küçük yaşta başlamasından dolayı hep geri dönüşü olmayacak artık çözümü yok benim karakterim olmuş vs diye düşündüm. Ama sizde çok daha küçük yaşta başlaması ve şu an çok iyi bir seviyeye gelebilmiş olmanız bana umut oldu. Özellikle kendinizden örnekler verip o hisleri yaşayan biri olarak anlatmanız benim için çok etkili oldu. Şimdiye kadar onlarca belki yüzlerce bu konularla alakalı uzmanların videolarını izledim ama bu kadar etkili olmamıştı. Lütfen kendinizden hislerinizden yaşadıklarınızdan örnekler vererek anlatmaya devam edin. Teşekkürler.
2 ปีที่แล้ว +5
bizler insan olarak kişilik ve karakterden çok ötedeyiz. geri dönüş için çok teşekkür ederim:)
Aynalama yaptınız. Bunun için teşekkür ediyorum kendi adıma. Kurduğunuz bir cümleyi ne kadar bilgi birikimi olsa da yaşamayandan başka kimsenin idrak edemeyeceğini bir kere daha gördüm. Yaklaşık 14 senedir yaygın anksiyete bozukluğu, panik atak, okb ile mücadelesi süren biri.
2 ปีที่แล้ว
çok teşekkür ederim geri dönüş için. umarım ufak da olsa katkıları olur:)
Çok hoş paylaşımlar olmuş, bu kadar katı hissettiren rahatsızlıklara böylesine esnek bi bakış getirip kendi yolculuğunuzu da gözeterek paylaştığınız bilgi ve yöntemler çok değerliler. Teşekkürler emeği geçenlere 🙃
Buraya yazıp yazıp sildim. Duygularımı anlatırken yazım dilim çok daha iyidir ama yazıp, bu platformda kendi duygularımı yazmış olan beni bir anda görünce, ben bile kıymetinde azalma hissettim, esas hislerimin. Üstelik özellikle etkilenmemek için -kendimce, bende işe yarayan bir yöntem-aşağıdaki hiçbir yorumu da okumadım. Dolayısıyla tek paylaşımım bu ve uçsuz bucaksız teşekkürler. Bu şekilde duymaya acayip derecede ihtiyacım vardı.
16 yıldır okb,panik atak ve anksiyeteyle mücadele eden biri olarak size bu video için teşekkür ederim..sizi izlerken anlatan sanki ben gibi izledim..kendimi iyi hissetmiyordum zaten gittiğim doktor artık bunu kabul etmemi söyledi bana verebileceği başka bir ilaç yokmuş kendimi ortada kalmış gibi hissettim çünkü ilaç benim için iyileşmemde bir umuttu..sizi dinleyince tekrar bir şansım olabilir diye düşündüm...
2 ปีที่แล้ว +2
ben de çok teşekkür ederim. sadece ilaçlara bel bağlamayacağız; okuyup uygulayacağız.
Sevgili Hocam 23 yaşında yeni mezun olmuş bir psikolojik danışmanım. Önceleri de hissettiğim ancak pandemi döneminde oldukça yükselen anksiyete/okb rahatsızlıklarının ağına düştüm. Pandemi bittiğinde ve okullar açıldığında kendimi çok kötü hissetmiş ve umarım açılmaz demiştim. Ancak okulların açılması ile birlikte bu durumun bu şekilde gitmeyeceğine karar vererek ilk defa bir psikoloğa gittim. Gerçekten kendimi buldum. Seanslarla beraber psikoloğumla amacıma ulaşmıştım. Ancak kafamda bir ses eleştirel bir şekilde, "Aslında tam da amacına ulaşamadın." diyordu. Önemsemedim (önemsemek istemedim.) ve mezun olup memleketime döndüm. Bahsettiğiniz SÜREÇ kelimesi o kadar önemli ki... Rahatsızlığımın devam etmesinin diğer etkenlerle beraber bir sonuç olarak görmemdi. Aslında bu süreçte maruz kalmaktan korktuğumu biliyordum ancak bunu kendime ifade edemiyordum. Meditasyon-BDT evreninde devamlı olarak bir inşaa etme sürecine girsem de davranışı gerçekleştiremiyorum. Bu yaptığınız konuşma davranışı göstermek-acıya yer açmak konusunda beni cesaretlendirdi. Bu nedenle yaptığınız şeyi çok değerli buluyorum çünkü toplum olarak da psikolojik esnekliğe ve sağlamlığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir video elinize emeğinize sağlık...
Sürekli geçmişi düşünmek, ben neler yaşadım kendi kendime eziyet etmişim diye düşünmek de takıntıya dahil mi? Kafayı geçmişe takınca bugünden çalıyoruz aslında. Kendi sürecinizden bahsetmeniz okb’nin yapısını anlamamızda ve böyle de olabilir dememize bir örnek oldu.
İlk konunun seçimi gerçekten çok özel ve harika olmuş. Bu videoyu ilk defa sonuna kadar izledim ve 2 sayfa not aldım. Tabiri caizse kendi yarasından yola çıkıp şifa dağıtmaya çıkan insanlara hep hayran olmuşumdur tıpkı sizin gibi. Kısacası video bana ilaç gibi geldi...😇🙏 Şahsi olarak kendim hep 'süper ego, ego, narsisizm' kavramlarını anlamaya çalıştım. Nedir, ne değildir? Bunlarla ilgili bilgileri izden dinlemeyi çok isterim. İyi çalışmalar diliyorum Zübeyir bey, Helin hanım ve tüm ekibe...
Öncelikle teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Travmalar sonucu bu rahatsızlığı yaşayan biri olarak iyi geldi konuşmanız. Ve bu konu üzerine kendi yazdığım mısralarımı eklemek istiyorum. İnceden gelir bir bârân Avcuma serilir otuz iki diş gülen yaram! İyi hissetmek ve şifa bulmak dileğiyle Sevgiler
Okb konusunda yine bir sıkıntılı döneme girdiğimde karşıma çıktınız keşke çok çok daha önce bulsaydım özellikle sizinde okb li olmanız bende o kadar yakınlık hissettirdi ki evet işte beni anlar dedim bir anda .
Bu videoda bence şunu görüyoruz ;ünvanlar arazdır,aslolan cevherdir. Meslekler,hastalıklar,ya da tanılara göre sınıflandırmanın hiçbir önemi yok insandan başka. En iyi şifacılar yaralı olanlar bence. Adam siz ağaçtan düştüğünüzde doktor olarak gelmiyor,ağaçtan düşmüş biri olarak geliyor karşınıza. Dinlerken biraz buruldum ama gururla izledim bu cesareti gösterdiğiniz için. Çünkü siz ‘psikolog’ tanımından önce ‘Zübeyir Ulusan’ olarak var oldunuz ve sadece bu şekilde video çekilmiş olması beni müthiş etkiledi. Umarım herkesi normalleştirmeyi bir gün öğrenir bu toplum,insan noksaklıklarıyla,patinajlarıyla duraksamalarıyla,yokuş aşağı haldır huldur uçmasıyla sadece insan aslında.Psikologlar da depresyona girer,doktorlar da hasta olur,din adamlarının da arzuları vardır insan olan herkes insana dair şeyleri taşır kendi içinde ama az ama çok ,ama farklı şekillerde ama mutlaka taşır.Psikolog okb olmamalı bile şefkatten uzak çok acımasız bir yaklaşım,bu şefkati de Zübeyir hocam inanıyorum tokatlaya tokatlaya anlatacak ,sevgiler hocam..
2 ปีที่แล้ว +4
çok teşekkür ederim nazik yorum için. Umarım bir gün herkes mesleklerin değil, şefkatin canlılığın ve bireyin kendi içinde kutsal olduğunu anlar.
Hocam emeğinize sağlık çok bilgilendirici bir video olmuş teşekkürler. Ben 3 ay önce 2 kere panik atak yaşadım bu panik atak hayatımı kararttı ilk başta nefes darlığı nefes açlığı yaşadım bunlar benim 8senedir severek tükettiğim sigara ve alkolu bırakmama neden oldu. Keşke bırakmasaydım bu dönem bırakmam bu dönemde beni iyice maf etti nikotinin çekilme yoksunlukları ve aynı zamanda panik atak beni 3 hafta uyutmadı gece terlemeleri hızlı kalp atışları sürekli huzursuzdum sonra biraz sakinleştim derken bu seferde sanki etraf yabanciymis gibi hissetmeye başladım hiçbirşeyden zevk alamaz oldum ölüm korkusu gitti simdide delirecek miyim kafayı mı yiyorum şizofrenmi olucam korkusu artık sabahtan gece yatana kadar sürekli bunları düşünüyorum. Eskiden hiçbişeyi umursamaz gayet neşeli hayattan zevk alan birisiydim eski mutlu neşelk halime d9nebilecek miyim ilaçsız atlatabilirmiyim Bu durum ne kadar kısa zamanda düzelir
Kesinlikle profosyonel bir yardim almalisiniz psikoterapi ve psikiyatrist yardimi almalisin izdirap cekip gececek diye bekleme biran once tedavi ol derim cok cabuk iyileseceksin Dr sedat irgil var psiyatrist dalinda uzman bir doktor gecmis olsun
Arkadaşlar benim de sizlere bi tavsiyem var. Şuna özellikle çok dikkat edin takıntılara karşı yaptığınız eylemler onların gitmesi için olmasın. Şunu düşünün modunuzu yükseltmek için spor yapın, terapi yapın, meditasyon yapın ama bunları kesinlikle o düşünceler gitsin diye yapmayın.
Hocam videoyu izledikten sonra açıklamayı okudum. Başka kanallardaki meslektaşlar bunu pek önemsemezler (genel değil). Bu durumu 'OKB' efendiye atfetmiyorum :) İlaca minnet eylemem, dermanı veren psikanalizdir. Emeğinize sağlık. İlgiyle ve sevgiyle takip ediyorum. Sağlıcakla kalınız.
çok yararlı bir video ve konsept olmuş özellikle kendinizini çok iyi ifade etmişsiniz beden dili olsun açıklayıcı yorumlar terimler olsun özlü sözler, objektiflik bakış açısıniz çok hoşuma gitti ve cok samimisiniz abla da cok guzel sorular soruyor ve dinliyor kendiside cok güzel. çok yararlı bir video konsept olmuş devam edin başarılar seviliyorsunuz
Videonuz şans eseri karşıma çıktı. Açıkçası size ilk dakikalarda sorulan soruya karşı ben şunu demek isterim. Bunları geçirmiş veya yaşayan bir psikolog ile konuşmak bence daha iyi gelebilir. Çünkü empati duygunuz daha yüksek olup, Okb'li insanları çok daha fazla anlayabilirsiniz. Ben 20 senedir Okb hastasıyım. Çocukken yaşadığım istismar travması nedeniyle başlayıp ileri vakitlerde başka travmaların eşlik ettiği bir durumdan dolayı bunları çekiyorum. Benim durumum temizlik takıntısından ziyade biraz daha beynimin verdiği kötü sinyallerden dolayı, serotonin eksikliğinden kaynaklı yaptığım davranışlardan ibaret. Çok araştırdım çok emek verdim hala da ilaç kullanıp mantığımı ön plana çıkartmaya çalışıyorum ama olmuyor. Sizinde bahsettiğiniz gibi sürekli korku, o gelecekte de geçmişte olan şeylerin tekerrür edeceği inancı, bunu yapmazsam şu olacak düşüncesi, sürekli etrafı kontrol altına alma isteği ve daha birçok durum. Şu anda bile bu yazıyı yazarken takıntı halinde davranışlar sergiliyorum. Sürekli ben neden diğer insanlar gibi hareket edemiyorum? sorusu, Çevrenin uyguladığı baskı ve önyargılar... Yani ben okbye göre hayatımı yönlendiriyorum ve yaşamı kısıtlayıcı bir hale dönüşüyor. Açıkçası ben çok yoruldum. Sürekli ataklar geliyor. Umarım başka insanlar kurtulabilir bu durumdan. Verdiğiniz bu bilgi dolu video için de sizlere kendi adıma teşekkür ediyorum. Takipte kalacağım.
yazıyı okudum ,şunu söylemek istiyorum,yalnız değilsin çok fazla insan hayatını dögüler içerisinde geçiriyor ama önemli olan hocanın dediği gibi düşünce kalma cesareti ve eylemsel olmaya itme kendini ,zor biliyorum ama en iyi çözüm bu ,paylaşmak istedim yazını okuduğum için ve bende kendini anlayamaya çalıian biri olarak
2 ปีที่แล้ว
geri dönüşünüz için ben de çok teşekkür ederim. :)
Bende okb ve panik atak hastası bir anneyim 23 yaşındayım benim okb kendimi öl***mek ve dini di 4yıldır okb tedavi oluyorum umarım birgün iyileşirim. Bütün hastalara şifa versin Allahım.
Benim de çocukluğumdan beri var rutin şekilde mesela elini 3 defa bir yere vurmak kafani su yone sallamak vb olmazsa kötü şeyleri yok edemem diye düşünüyordum 15 yaşında akran zorbalığı ile psikologa gittim o zaman okb dedi ve terapi aldım ondan sonra iyi olduğumu düşündük gerçekten geçmişti 4 yıl sonra yine başladı yoğun bir şekilde ve 2 yıldır aşırı aktif mesane sorunu da yaşıyorum çözüm bulunamadı okb etkili mi bilmiyorum herhangi bir yardım almıyorum ilaç da kullanmadım hiç fakat kötü bir haldeyim kötü bir şey görünce olmaması için ritüeller yapıyorum ve musibet duası okuyorum dini konularda da yoğun okb yaşıyorum bana neler söylersiniz intihar düşünceleri olan bir gencim 8 yaşımdan beri zaten melankolik takılan depresif bir haldeyim yoğun bir depresyon halindeyim....
Psikolog işe yaramaz moruk tek ilacı kabullenip çüklememek geçiyor arada bir yine gelir yoklar ama çüklemezsen defolur gider şeytan dedikleri mendebur işte Vesvese veriyor ibine takma elini yıkama diren misal sıktımı biri elini saçına başına sür kor gibi yanmadan küllerinden doğamayacaksın ben 20 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum yaklaşık 4 5 yıldır kabullendim arada bir yokluyor ama çüklemiyorum defolup gidiyor misal bastım ya bir yere şeytan diyor ki bak bidaha basmazsan şöyle olur diyorum ki şeytan bastım buraya gel birde sana basam 2 saniye sürmüyor miktirolup gitmesi😊
Zübeyir Hocam düşüncelerimi umarım umarım okursunuz ve yardımcı olmaya çalışırsınız.Ben yks öğrencisiyim. Bende okb (takıntı,aşırı düşünme,detaycı,mükemmelliyetçilik)hastasiyim doktor teşhisi koydu.Bu bende uzun yıllardır vardı sınav senemde fark ettim.çok zor aşırı düşünmekten saatle3ce günlerce haftalarca program yapmaktan hiçbir şey yapamıyorum. saatlerce masa başında oturma iradesi gösterip de bu kadar karşılıksız olması beni kötü ediyor . .Cevap anahtarunda her soruyu 5 6 kere kontrol ediyordum geçen sene.Geçen sene bir soru bankasının 1 testini 1 saatte çözdüğüm oluyordu özellikle matematik pratikliğimi çok etkiliyor halen.soru bankalarında çözemediğim soruların çoğuna bakmadım. .Sorulara takılı kalıyordum denemelerden ,deneme analizi yapmaktan tekrar yapmaktan, kaçıyordum çünkü çok huzursuz hissettiriyordu.Özellikle bir konu öğrendiğim zaman konuyu unutma kaygısı,mükemmelliyetçilik kaygısı yaşıyorum şu an.ne zaman tekrar etmeliyim nasıl tekrar etmeliyim,tekrara ne kadar zaman ayırmalıyım diye aşırı düşünüyorum.Düşünmekten eyleme geçemiyorum.Deneme analizini nasıl yapmalıyım,denemede çözemediğim sorulara tekrar ne zaman dönmeliyim diye aşırı düşünüyorum.İzlediğim eğitim videoları da aklımı karıştırdı takıntılarımı tetikledi .tekrar ettiğimde yarım saat diyip 1 saat tekrar edersem o günüm huzursuz geçiyordu mesela .Soru çözerken Bir soruya ne kadar vakit ayırdım bu soru oturdu mu tekrat ne zaman dönmeliyim diye vesveselerim düşünmelerim halen devam ediyor.Ve haliyle pratikliğimi etkiliyor.ne önerirsiniz?
Arkadaşlar bende ya birisiyle konuşurken yanlış bir şey söylersem diye bir düşünce var. Birde birine mesaj atarken ya yanlış mesaj atarsam diye hep kontrol ediyorum Bende sadece bu iki takıntı var. Başka yok ama bunlar beni gerçekten bazen çok yoruyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Tam olarak sorunun içinden geçen insanların bu işin uygulayıcısı olması danışmanlarının ne gibi süreçlerden hangi hislerle geçtiğini çok daha iyi anlıyor bence +1 iyi geleceğini düşünüyorum.
Sizin dışınızda dinlediğim tüm videolarda hep aynı tanımlamalar hep aynı cümleler ve tavsiyeler var. Akla istemsizce gelen düşüncelerin yarattığı sıkışıklıkla bunu tolere etmek için yapılan eylemler.Şunun farkında olamıyorlar deneyimlemedikleri için. OKB denilen şeyin tek bir tanımı olamaz. Temalar belirliyorlar. Bu tema dışında kalanlara nasıl yardımcı olunacak? Danışanları acaba isteyerek mı geldi istemeyerek mi geldi düşünce çukuruna itiyorlar. Bu tanımlamada bile okb hastasına bir kısıtlama getiriyorlar. Bunlar bunlar varsa okbsin. Yoksa değilsin süphe duymalısın izlenimi verip bu insanları yine çaresiz bırakıyorlar. Bu kadar hassas ve duyarlı insanlar için bu yapılan tanımların zulüm olduğunu biliyorum. Psikoloji bu kadar belirlenimci değilse neden bu tanımlama çabası? Neden bir insan istemli ya da istemsiz aklından ne geçerse geçsin bundan eninde sonunda rahatsız olup bir döngünün içinde buluyorsa kendini bu Okb dir denilemiyor. Sırf video olsun diye atılan pek çok kayıt insanların hayatlarına etki edebiliyor. Bu insanlar o çukurdan çıkabilmek için bir çözüm arayışındalar. Sizin anlatımlarınız bence tüm diğer deneyimsiz yorum yapan psikologlara göre daha anlamlı. Bu konuda videolarınızın devamını bekliyoruz. Emeğiniz için Teşekkürler.
2 ปีที่แล้ว +1
çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için:). Deniyorum ve önemli bir durum olarak özellikle anksiyete ve depresyonla ilişkili rahatsızlıklara belirlenimci bakmamak gerekiyor. Ve diğerleri bile çoğunlukla böyle.
Hocam benim abim okb artı bipolar. 33 gün yattı çıktı, fakat çok alıngan, yapılan iyiliği bile kötü algılayan, her şeyi olumsuz ve kötü düşünen ve ilk fırsatta öldürme gerçekleştiren bi hasta, 1 aydır evde ve babama ve küçük kardeşime bıçakla saldırmaya çalıştı elinden bıçağı alabildim çok şükür ama, babamın kafasında kavonoz kırması sonucu, babamın kafasına 10 dikiş atıldı, evde can güvenliğimiz kalmadı. En ufak bir şeyde sinirlenip öldürmek istiyor herkesi. haberi olmadan tekrar yatırdık hastaneye. Uzun süre hastanede kalabilir mi? Uzun süre hastanede tedavi olması için ne yapmamız lazim?
Ne demek hasta olamaz doktor ? Böbrek rahatsızlığı olan bir insan nefroloji doktoru olamaz gibi bir kelime olmazmı bu bence daha iyi sonuç alınır diye düşünüyorum kendi kendini tedavi ettiyse kendi eklemeleri de olur ve empatisi daha güçlüdür diye düşünüyorum
Merak ediyorum siz meditasyon çalışmalarınızı nerden ve nasıl yaptınız birde yeterli doğru yaklaşımlar değil dediğiniz psikolojik inançlar üzerine çalışmak bakımından kast ettiğiniz bilişsel davranışcı terapi mi
Bir an videoda kendim konuşuyorum sandım... Her şey aynı ama Bn hala Bi çözüm bulamadım.... Hayatımı kötü etkiliyor ne yapıcam bilmiyom derslerime dahi çalışamıyorum bir yılım boşuna gidecek ve ben yine atanamıycam....
Hocam bana okb tanısı konuldu. İnfaz koruma memuru olma şansım varmıdır?
2 ปีที่แล้ว +6
tanılara takılmayın. OKB, anksiyete ile ilişkili herhangi bir rahatsızlık ya da depresyon akli dengenizin kayboldugu veya cezai ehliyetinizin olmadıgı rahatsızlıklar degildir. Engel yok.
Hocam merhaba 11 yıldır devam eden okb durumu var bu durum için herhangi bir destek daha alınmamış psikiyatri, psikolog vs. Yakın zamanda destek alınmaya gidilecek(tedavi olmak için oldukça istekli yıllardır araştırmaya korkulan şeyler araştırılıyor) tahmini olarak eğer ilaç ve davranış terapisine olumlu yanıtlar alırsa iyileşilmesi ne kadar sürer İkinci sorum bu okb normal bir boyuta düşürüldükten sonra tekrarlama oranı nedir eğer ki tedaviden sonra tekrarlanırsa tedavi eski zorluğuyla devam eder mi
@ykkkedi2042 çok sevindim sizin için etkili oluyor benim çok çok azaldı sadece stres anlarında oluyor. Yanlış birşey yapmamak için stres yaşadığımda yaşıyorum. Sizin de azalacak
@Benseymasaray Ben daha dün başladım antidepresan kullanıyorum, benim 4 yıldır var hem temizlik hem de en ufak seste acayip rahatsız olma takıntım var buna ek olarak biriyle başım derde girecek geleceğim mahvolacak gibi ara sıra ortaya çıkan takıntılarım da var.
Hocam anlattıkca sen resmen ayni seyleri yasadihimi ve ne kadar zor seyler icinden gectiğimizi ve icinde oldugumuzu gördüm.Gercekten konusma seklin bile bunun en bariz belirtisi abartmiyosun hic yasadihin belli yani 😁
Gözyaşları ile dinliyoruz. Karanlık duygularım, iyileşme arzum, yeni farkındalıklarım ve ben beraber izliyoru z. Seneye buraya tekrar geldiğimde ben aynı ben olmayacağım bunu şu andan hissediyorum.
Merhaba nasılsın? Ben bu hastalığı yeni yeni araştırmaya başladım ve tüm her şey uyuşuyor aylardır düşüncelerimden hayatıma devam edemiyorum o kadar yoruldum ki, kafam sussun diye duvara çarptığım günler mi dersin artık sus diye bağırıp ağladığım günler mi dersin hiçbir şey engel olamıyor ben ne yapacağımı bilmiyorum. Aştın mı, aştıysan nasıl aştın?
Kur'an'da şu 3 kavram önemlidir;
İlmel-yakîn, ilimle bilmek
Aynel-yakîn, gözle görerek bilmek,
Hakkel yakîn, bizzat yaşayarak öğrenmek. İşte sizin tam da bu.
Siz çok çok özel bir psikolog olmanızdan ziyade çok özel bir insansınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum gerçekten. Teorik bilgisini bilen bir psikoloğun yardımı ile bunu bizzat yaşayarak deneyimleyen bir psikoloğun yardımı aynı olabilir mi.. Rabbim yardımcınız olsun. Uzun yıllar hizmetleriniz olsun.
Uzun yıllar isviçrede yaşamış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim türkiyemizde pisikolojik dalda bayağı bir ilerleme var
Okbli biri olarak. 2 gündür çok yoğun bir zihne hapsolmuşluk yaşıyorum. Duygularım yargılarım gerçekliğim, her şey karman çorman. Hemen hemen Birçok videoyu en sonuna kadar izlememiş olan biri olarak bu videoyu sonuna kadar izledim. Okuduğum dinlediğim her şey beni korkutup, acaba o okuduğum ya da dinlediğim şeylerden de bir anlam çıkarmaya çalışıp çıkaramayıp, doğru anlamları da çıkaramazsam kafam daha fazla karışırsa tereddütleriyle izledim.
Yalnız olmadığını bilmek, şizofren kelimesinde kusan başka birilerinin de olduğunu görmek farkındalık yarattı. Daha fazla farkındalıklara ihtiyacım olduğunu biliyorum. Teşekkür ederim.
Yaşadigimiz çaresizliği öyle iyi dile getirmissiniz ki.. teşekkürler. Siz kendinize ilaç olmuşsunuz, inşallah sizinle beraber biz de kendimize ilaç oluruz.
çok teşekkür ederim.
Yüzlerce video izledim belki yüzlerce kaynaktan okb' yi farklı farklı okudum ama bu kadar benimle benzer birini görmemiştim. Kendimi tekrar tanımaya, anlamaya başladım. Bu video benim yeniden doğumuma sebep oldu. Allah razı olsun.
Her dakikasını keyifle dinledim. Özellikle farkındalık oluşturması açısından böylesi içten ve bilgilendirici videolara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve artık her pazar gününü de iple çekiyorum.
Çok teşekkür ederim Ayşe Hanım🙏
Umut.. Benim iyileşmem, umut etmekten vazgeçtiğimde başladı. Özgürleştim kendimden, ne olacaksa olacaktı ve bende orada olacaktım. Böylece yaşamı kabul ettim. Gerisi geldi, bilgi eylemle tanıştı. Davranış ve inşa sürecim hızlandı.
Bos laf, suan halâ ayni sorunlari yaşadığına eminim. Sonu falan gelmez, asla bitemez. Kendini gunceller sadec.e
@@ahmetmurat782 geçtim ben o isleri kardesim. Aylarca düşüncelere tepkisiz kaldim. Herhangi bir dusunce ya da duruma sonuna kadar sessiz kalmayi ogrenince düşünceler de uçup gidiyor. O yorumu yazarken moralim çok bozuktu, hatirliyorum. Suan Allah'a şükür çok iyiyim.
@@ahmetmurat782 OKB'nin bütün her şeyine karşi başlangıç düşüncesi şu olabilir: "önemli olan bir şeyi düşünmemek değil, o şeyi kötü düşünmemektir".
@@ahmetmurat782 yani tepkisiz kalmanin da güncel ve daha iyi bir halini biliyoruz artık.
@@fethullahspolyglotdaily3999 son dönemlerde çok nüksetti kaygı okb gibi sorunlarım birkaç sene önce de vardı ama bi kaç sene boyunca yok oldu hayatım çok güzelleşti çok mutluydum ve iyiydim kısa zaman önce yeniden ortaya çıktı ve bir daha eskisi gibi olamayacak gibi hissediyorum hiç iyi hissetmiyorum birisine kendimi açmaktan dahi korkuyorum bi süre iyileşir gibi oluyorum sonra bir bakıyorum yine kötüyüm gün içinde değişiyor ve ben yoruldum psikiyatri randevusu bulamıyorum ne yapacağımı bilemiyorum sence iyileşebilir miyim umutlu olmalı mıyım kusura bakma bir yere danışmam gerekiyordu
Psikoloğuma bazı düşünceler geldiğinde bunun hangi tema olduğunu bilemediğim için kaygılanıyor ya okb değilsem sapıksam düşünceleri oluşuyor dedim. Psikoloğum ise bana şu cevabı verdi “ kafana gereğinden fazla taktığın ne varsa bu anksiyetedir.” Bu cümleden sonra kategorize etmeyi elimden geldiğince bıraktım.
Yaşadıklarınız, çabanız, hırsınız her şey beden dilinize yansımış 😊 umarım videolarınızın devamı gelir
Okb geçiren birinin bunları anlatması çok değerli🙏
Videoların devamını bekliyoruz.instagramda postları düzenli okuyunca ufkumun daha artıığını fark ettim.Artık hastalık belirtisi arayıp forumları okumaktansa açıp bir postu felsefe haline getiriyorum.Hatta psikoterapimde okuduğum seylerden ve sizden bahsedince bi değişimi psikologum da fark ediyor.Artık bilinçli anksiyeteliyim.
Ben bu videonuza şimdi denk geldim. Okbyi yenen birisi olarak konuşmanızı çok beğendim.Konuyu ayrıntılı ve çok kaliteli şekilde ele almışsınız. Tebrik ederim.
@@ForMyself-ng6gv çok teşekkür ederiz nazik yorumunuz için.
@ForMyself-ng6gv nasıl yendin
@@Zeynep-tf9tr yenmekten kastım sıfırlamak değil ara ara okb atakları yaşamak hala mümkün ama psikoterapide öğrendiklerimle çok yol katettim
@ForMyself-ng6gv hocam nedir psikoterapi süreciniz nerden ogrendiniZ
@@TURABi.1 uzun bir süre psikoterapi gördüm ardından seanslar bitti, ara ara sıkıntı hissettikçe gidiyorum. Okbye en büyük darbe eyleme geçebildiğiniz zaman vurabilirsiniz, rutinleriniz ve disiplinli olmak yardımcı olacaktır. Korku duygusunu çekip almak gerekiyor bedenden.
Umut varsa hayat vardır. Bu videoda gerçekliği gördüm.kabul kararlılık değişim.düşünce insanı düşürüyorsa aynı şekilde başka bir düşünce farkındalığı artırıp insanı mental olarak güçlendirir.zevkle izledim müteşekkirim sizlere🥰sağlıcakla
geri dönüş için teşekkür ederim. Sevgilerle.
Kendi deneyimlerinizi ve yolculuğunuzu paylaşmamız öyle kıymetli ki. Başucu videosu oldu :)
Teşekkür ederiz🌍🙌
Çok keyifli bir sohbetti, yaşadıklarınızı samimiyetle paylaştığınız için de çok teşekkürler 🤍🙏🏻
İlk video konusunun seçimi çok güzel olmuş. Yaşanılan zor anları bu kadar içtenlik ve samimiyetle anlatılabilmesine hayran kaldım. Hikayenizin benzer durumları yaşayan herkese umut olmasını diliyorum. Takipteyiz yeni videoları heyecanla bekliyoruz.. 👏🏽😊
çok teşekkür ederim:)
Ben de 12 yaşımdan beri bu rahatsızlıkları yaşıyorum ve şu an 25 yaşındayım hala mücadele etmeye çalışıyorum. Bu kadar küçük yaşta başlamasından dolayı hep geri dönüşü olmayacak artık çözümü yok benim karakterim olmuş vs diye düşündüm. Ama sizde çok daha küçük yaşta başlaması ve şu an çok iyi bir seviyeye gelebilmiş olmanız bana umut oldu. Özellikle kendinizden örnekler verip o hisleri yaşayan biri olarak anlatmanız benim için çok etkili oldu. Şimdiye kadar onlarca belki yüzlerce bu konularla alakalı uzmanların videolarını izledim ama bu kadar etkili olmamıştı. Lütfen kendinizden hislerinizden yaşadıklarınızdan örnekler vererek anlatmaya devam edin. Teşekkürler.
bizler insan olarak kişilik ve karakterden çok ötedeyiz. geri dönüş için çok teşekkür ederim:)
en iyi şifacı, yaralı şifacıdır. Değerli samimi bilgi ve paylaşımınız için sonsuz tesekkurler
biz de teşekkür ederiz:)
Aynalama yaptınız. Bunun için teşekkür ediyorum kendi adıma. Kurduğunuz bir cümleyi ne kadar bilgi birikimi olsa da yaşamayandan başka kimsenin idrak edemeyeceğini bir kere daha gördüm. Yaklaşık 14 senedir yaygın anksiyete bozukluğu, panik atak, okb ile mücadelesi süren biri.
çok teşekkür ederim geri dönüş için. umarım ufak da olsa katkıları olur:)
Çok hoş paylaşımlar olmuş, bu kadar katı hissettiren rahatsızlıklara böylesine esnek bi bakış getirip kendi yolculuğunuzu da gözeterek paylaştığınız bilgi ve yöntemler çok değerliler. Teşekkürler emeği geçenlere 🙃
🙏🙏
Buraya yazıp yazıp sildim.
Duygularımı anlatırken yazım dilim çok daha iyidir ama yazıp, bu platformda kendi duygularımı yazmış olan beni bir anda görünce, ben bile kıymetinde azalma hissettim, esas hislerimin. Üstelik özellikle etkilenmemek için -kendimce, bende işe yarayan bir yöntem-aşağıdaki hiçbir yorumu da okumadım. Dolayısıyla tek paylaşımım bu ve uçsuz bucaksız teşekkürler. Bu şekilde duymaya acayip derecede ihtiyacım vardı.
teşekkür ederim geri dönüşünüz için:)
16 yıldır okb,panik atak ve anksiyeteyle mücadele eden biri olarak size bu video için teşekkür ederim..sizi izlerken anlatan sanki ben gibi izledim..kendimi iyi hissetmiyordum zaten gittiğim doktor artık bunu kabul etmemi söyledi bana verebileceği başka bir ilaç yokmuş kendimi ortada kalmış gibi hissettim çünkü ilaç benim için iyileşmemde bir umuttu..sizi dinleyince tekrar bir şansım olabilir diye düşündüm...
ben de çok teşekkür ederim. sadece ilaçlara bel bağlamayacağız; okuyup uygulayacağız.
@@quueenn001 bende dhaa iyi yöntem var
Sevgili Hocam 23 yaşında yeni mezun olmuş bir psikolojik danışmanım. Önceleri de hissettiğim ancak pandemi döneminde oldukça yükselen anksiyete/okb rahatsızlıklarının ağına düştüm. Pandemi bittiğinde ve okullar açıldığında kendimi çok kötü hissetmiş ve umarım açılmaz demiştim. Ancak okulların açılması ile birlikte bu durumun bu şekilde gitmeyeceğine karar vererek ilk defa bir psikoloğa gittim. Gerçekten kendimi buldum. Seanslarla beraber psikoloğumla amacıma ulaşmıştım. Ancak kafamda bir ses eleştirel bir şekilde, "Aslında tam da amacına ulaşamadın." diyordu. Önemsemedim (önemsemek istemedim.) ve mezun olup memleketime döndüm. Bahsettiğiniz SÜREÇ kelimesi o kadar önemli ki... Rahatsızlığımın devam etmesinin diğer etkenlerle beraber bir sonuç olarak görmemdi. Aslında bu süreçte maruz kalmaktan korktuğumu biliyordum ancak bunu kendime ifade edemiyordum. Meditasyon-BDT evreninde devamlı olarak bir inşaa etme sürecine girsem de davranışı gerçekleştiremiyorum. Bu yaptığınız konuşma davranışı göstermek-acıya yer açmak konusunda beni cesaretlendirdi. Bu nedenle yaptığınız şeyi çok değerli buluyorum çünkü toplum olarak da psikolojik esnekliğe ve sağlamlığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir video elinize emeğinize sağlık...
Hepsi uçuyor yine ele geçiriyor hastalik bizi
Sürekli geçmişi düşünmek, ben neler yaşadım kendi kendime eziyet etmişim diye düşünmek de takıntıya dahil mi? Kafayı geçmişe takınca bugünden çalıyoruz aslında. Kendi sürecinizden bahsetmeniz okb’nin yapısını anlamamızda ve böyle de olabilir dememize bir örnek oldu.
Beden dilinizle o psikolojinizi, o duygudurumlarınızı öyle güzel anlatmışsınız ki..
teşekkür ederim Beyza Hanım:)
Çok samimi ve keyifli Bi sohbetti, devamı gelir umarım
Devamını heyecanla bekliyorum 🌻🌻
İzlerken Büyük Keyif Aldım.Özellikle Burdaki Arkadaşlara uzun yolda Dinlemelerini tavsiye ediyorum her sözcük aklımda 😊
çok teşekkür ederim Gürkan. Sevgiler
İlk konunun seçimi gerçekten çok özel ve harika olmuş. Bu videoyu ilk defa sonuna kadar izledim ve 2 sayfa not aldım. Tabiri caizse kendi yarasından yola çıkıp şifa dağıtmaya çıkan insanlara hep hayran olmuşumdur tıpkı sizin gibi. Kısacası video bana ilaç gibi geldi...😇🙏
Şahsi olarak kendim hep 'süper ego, ego, narsisizm' kavramlarını anlamaya çalıştım. Nedir, ne değildir? Bunlarla ilgili bilgileri izden dinlemeyi çok isterim.
İyi çalışmalar diliyorum Zübeyir bey, Helin hanım ve tüm ekibe...
Öncelikle teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Travmalar sonucu bu rahatsızlığı yaşayan biri olarak iyi geldi konuşmanız. Ve bu konu üzerine kendi yazdığım mısralarımı eklemek istiyorum.
İnceden gelir bir bârân
Avcuma serilir otuz iki diş gülen yaram!
İyi hissetmek ve şifa bulmak dileğiyle
Sevgiler
🙏🙏
Okb konusunda yine bir sıkıntılı döneme girdiğimde karşıma çıktınız keşke çok çok daha önce bulsaydım özellikle sizinde okb li olmanız bende o kadar yakınlık hissettirdi ki evet işte beni anlar dedim bir anda .
Bu videoda bence şunu görüyoruz ;ünvanlar arazdır,aslolan cevherdir. Meslekler,hastalıklar,ya da tanılara göre sınıflandırmanın hiçbir önemi yok insandan başka. En iyi şifacılar yaralı olanlar bence. Adam siz ağaçtan düştüğünüzde doktor olarak gelmiyor,ağaçtan düşmüş biri olarak geliyor karşınıza. Dinlerken biraz buruldum ama gururla izledim bu cesareti gösterdiğiniz için. Çünkü siz ‘psikolog’ tanımından önce ‘Zübeyir Ulusan’ olarak var oldunuz ve sadece bu şekilde video çekilmiş olması beni müthiş etkiledi. Umarım herkesi normalleştirmeyi bir gün öğrenir bu toplum,insan noksaklıklarıyla,patinajlarıyla duraksamalarıyla,yokuş aşağı haldır huldur uçmasıyla sadece insan aslında.Psikologlar da depresyona girer,doktorlar da hasta olur,din adamlarının da arzuları vardır insan olan herkes insana dair şeyleri taşır kendi içinde ama az ama çok ,ama farklı şekillerde ama mutlaka taşır.Psikolog okb olmamalı bile şefkatten uzak çok acımasız bir yaklaşım,bu şefkati de Zübeyir hocam inanıyorum tokatlaya tokatlaya anlatacak ,sevgiler hocam..
çok teşekkür ederim nazik yorum için. Umarım bir gün herkes mesleklerin değil, şefkatin canlılığın ve bireyin kendi içinde kutsal olduğunu anlar.
Paylaşım için teşekkürler. Gayet faydalı. Takip ediyorum
Anksiyete patladı gidiyor zaten çağımızda. Sebepler ve çözümler çok önemli
Çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli.
Beyaz ikinizi de çok yakışmış gözün gönlüm açıldı💕😄
Hocam emeğinize sağlık çok bilgilendirici bir video olmuş teşekkürler. Ben 3 ay önce 2 kere panik atak yaşadım bu panik atak hayatımı kararttı ilk başta nefes darlığı nefes açlığı yaşadım bunlar benim 8senedir severek tükettiğim sigara ve alkolu bırakmama neden oldu. Keşke bırakmasaydım bu dönem bırakmam bu dönemde beni iyice maf etti nikotinin çekilme yoksunlukları ve aynı zamanda panik atak beni 3 hafta uyutmadı gece terlemeleri hızlı kalp atışları sürekli huzursuzdum sonra biraz sakinleştim derken bu seferde sanki etraf yabanciymis gibi hissetmeye başladım hiçbirşeyden zevk alamaz oldum ölüm korkusu gitti simdide delirecek miyim kafayı mı yiyorum şizofrenmi olucam korkusu artık sabahtan gece yatana kadar sürekli bunları düşünüyorum. Eskiden hiçbişeyi umursamaz gayet neşeli hayattan zevk alan birisiydim eski mutlu neşelk halime d9nebilecek miyim ilaçsız atlatabilirmiyim Bu durum ne kadar kısa zamanda düzelir
Kesinlikle profosyonel bir yardim almalisiniz psikoterapi ve psikiyatrist yardimi almalisin izdirap cekip gececek diye bekleme biran once tedavi ol derim cok cabuk iyileseceksin
Dr sedat irgil var psiyatrist dalinda uzman bir doktor gecmis olsun
Naptın reis haber veririmisin durumunla ilgili
Harika bir video olmus devamını bekliyoruz 🥰
Sizi okumak güzeldi, dinlemek ve görmek daha güzel oldu. 🌻
Arkadaşlar benim de sizlere bi tavsiyem var. Şuna özellikle çok dikkat edin takıntılara karşı yaptığınız eylemler onların gitmesi için olmasın. Şunu düşünün modunuzu yükseltmek için spor yapın, terapi yapın, meditasyon yapın ama bunları kesinlikle o düşünceler gitsin diye yapmayın.
42:22 işte burası , kendi zihnin tarafindan kabul edilemedigin bir donemde baskasindan gordugun o şefkat kabul çok önemli
Herşeyden emin olmaktan vazgeç 🙂çok teşekkür ederiz
Hocam videoyu izledikten sonra açıklamayı okudum. Başka kanallardaki meslektaşlar bunu pek önemsemezler (genel değil). Bu durumu 'OKB' efendiye atfetmiyorum :) İlaca minnet eylemem, dermanı veren psikanalizdir. Emeğinize sağlık. İlgiyle ve sevgiyle takip ediyorum. Sağlıcakla kalınız.
Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Çok güzel bir vidyoydu.
çok yararlı bir video ve konsept olmuş özellikle kendinizini çok iyi ifade etmişsiniz beden dili olsun açıklayıcı yorumlar terimler olsun özlü sözler, objektiflik bakış açısıniz çok hoşuma gitti ve cok samimisiniz abla da cok guzel sorular soruyor ve dinliyor kendiside cok güzel. çok yararlı bir video konsept olmuş devam edin başarılar seviliyorsunuz
Videonuz şans eseri karşıma çıktı. Açıkçası size ilk dakikalarda sorulan soruya karşı ben şunu demek isterim. Bunları geçirmiş veya yaşayan bir psikolog ile konuşmak bence daha iyi gelebilir. Çünkü empati duygunuz daha yüksek olup, Okb'li insanları çok daha fazla anlayabilirsiniz. Ben 20 senedir Okb hastasıyım. Çocukken yaşadığım istismar travması nedeniyle başlayıp ileri vakitlerde başka travmaların eşlik ettiği bir durumdan dolayı bunları çekiyorum. Benim durumum temizlik takıntısından ziyade biraz daha beynimin verdiği kötü sinyallerden dolayı, serotonin eksikliğinden kaynaklı yaptığım davranışlardan ibaret. Çok araştırdım çok emek verdim hala da ilaç kullanıp mantığımı ön plana çıkartmaya çalışıyorum ama olmuyor. Sizinde bahsettiğiniz gibi sürekli korku, o gelecekte de geçmişte olan şeylerin tekerrür edeceği inancı, bunu yapmazsam şu olacak düşüncesi, sürekli etrafı kontrol altına alma isteği ve daha birçok durum. Şu anda bile bu yazıyı yazarken takıntı halinde davranışlar sergiliyorum. Sürekli ben neden diğer insanlar gibi hareket edemiyorum? sorusu, Çevrenin uyguladığı baskı ve önyargılar... Yani ben okbye göre hayatımı yönlendiriyorum ve yaşamı kısıtlayıcı bir hale dönüşüyor. Açıkçası ben çok yoruldum. Sürekli ataklar geliyor. Umarım başka insanlar kurtulabilir bu durumdan. Verdiğiniz bu bilgi dolu video için de sizlere kendi adıma teşekkür ediyorum. Takipte kalacağım.
yazıyı okudum ,şunu söylemek istiyorum,yalnız değilsin çok fazla insan hayatını dögüler içerisinde geçiriyor ama önemli olan hocanın dediği gibi düşünce kalma cesareti ve eylemsel olmaya itme kendini ,zor biliyorum ama en iyi çözüm bu ,paylaşmak istedim yazını okuduğum için ve bende kendini anlayamaya çalıian biri olarak
geri dönüşünüz için ben de çok teşekkür ederim. :)
Bende öyleyim
Evet bende de temizlik yok ama bunu yapmazsam sişu olacak seklinde. Aynısını yaşıyorum
bu harika video için çook teşekkür ederiz
Gayet güzel bir video olmuş
O kadar dolu bir video ki🙏
Çok güzel anlatım. Tebrikler. Kaliteli bir kanal daha hayatımıza girmiş oldu.
sonraki bölümlerde dikkat eksikliğiyle ilgili bir bölüm gelir mi?
Teşekkür ederim dönüşünüz için. Elbette yaparız:)
insanın hayatını öyle etkiliyor ki yaşamak bile istemiyorsun
Merhaba nasılsın? Aynı sorunları bende yaşıyorum ve gerçekten yaşamak istemeyecek noktaya geldim. Daha iyi misin?
Yeni videolarinizi bekliyorumm
Sizi çok iyi anlıyor olmak o kadar boktan ki
Bende okb ve panik atak hastası bir anneyim 23 yaşındayım benim okb kendimi öl***mek ve dini di 4yıldır okb tedavi oluyorum umarım birgün iyileşirim. Bütün hastalara şifa versin Allahım.
Bende aynı durumdayım nasıl oldunuz
Şuan naslsnz
Tesekkur ederiz bu sohbet icin
Benim de çocukluğumdan beri var rutin şekilde mesela elini 3 defa bir yere vurmak kafani su yone sallamak vb olmazsa kötü şeyleri yok edemem diye düşünüyordum 15 yaşında akran zorbalığı ile psikologa gittim o zaman okb dedi ve terapi aldım ondan sonra iyi olduğumu düşündük gerçekten geçmişti 4 yıl sonra yine başladı yoğun bir şekilde ve 2 yıldır aşırı aktif mesane sorunu da yaşıyorum çözüm bulunamadı okb etkili mi bilmiyorum herhangi bir yardım almıyorum ilaç da kullanmadım hiç fakat kötü bir haldeyim kötü bir şey görünce olmaması için ritüeller yapıyorum ve musibet duası okuyorum dini konularda da yoğun okb yaşıyorum bana neler söylersiniz intihar düşünceleri olan bir gencim 8 yaşımdan beri zaten melankolik takılan depresif bir haldeyim yoğun bir depresyon halindeyim....
Psikolog işe yaramaz moruk tek ilacı kabullenip çüklememek geçiyor arada bir yine gelir yoklar ama çüklemezsen defolur gider şeytan dedikleri mendebur işte Vesvese veriyor ibine takma elini yıkama diren misal sıktımı biri elini saçına başına sür kor gibi yanmadan küllerinden doğamayacaksın ben 20 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum yaklaşık 4 5 yıldır kabullendim arada bir yokluyor ama çüklemiyorum defolup gidiyor misal bastım ya bir yere şeytan diyor ki bak bidaha basmazsan şöyle olur diyorum ki şeytan bastım buraya gel birde sana basam 2 saniye sürmüyor miktirolup gitmesi😊
Zübeyir Hocam düşüncelerimi umarım umarım okursunuz ve yardımcı olmaya çalışırsınız.Ben yks öğrencisiyim.
Bende okb (takıntı,aşırı düşünme,detaycı,mükemmelliyetçilik)hastasiyim doktor teşhisi koydu.Bu bende uzun yıllardır vardı sınav senemde fark ettim.çok zor aşırı düşünmekten saatle3ce günlerce haftalarca program yapmaktan hiçbir şey yapamıyorum. saatlerce masa başında oturma iradesi gösterip de bu kadar karşılıksız olması beni kötü ediyor . .Cevap anahtarunda her soruyu 5 6 kere kontrol ediyordum geçen sene.Geçen sene bir soru bankasının 1 testini 1 saatte çözdüğüm oluyordu özellikle matematik pratikliğimi çok etkiliyor halen.soru
bankalarında çözemediğim soruların çoğuna bakmadım. .Sorulara takılı kalıyordum denemelerden ,deneme analizi yapmaktan tekrar yapmaktan, kaçıyordum çünkü çok huzursuz hissettiriyordu.Özellikle bir konu öğrendiğim zaman konuyu unutma kaygısı,mükemmelliyetçilik kaygısı yaşıyorum şu an.ne zaman tekrar etmeliyim nasıl tekrar etmeliyim,tekrara ne kadar zaman ayırmalıyım diye aşırı düşünüyorum.Düşünmekten eyleme geçemiyorum.Deneme analizini nasıl yapmalıyım,denemede çözemediğim sorulara tekrar ne zaman dönmeliyim diye aşırı düşünüyorum.İzlediğim eğitim videoları da aklımı karıştırdı takıntılarımı tetikledi .tekrar ettiğimde yarım saat diyip 1 saat tekrar edersem o günüm huzursuz geçiyordu mesela .Soru çözerken Bir soruya ne kadar vakit ayırdım bu soru oturdu mu tekrat ne zaman dönmeliyim diye vesveselerim düşünmelerim halen devam ediyor.Ve haliyle pratikliğimi etkiliyor.ne önerirsiniz?
Arkadaşlar bende ya birisiyle konuşurken yanlış bir şey söylersem diye bir düşünce var. Birde birine mesaj atarken ya yanlış mesaj atarsam diye hep kontrol ediyorum Bende sadece bu iki takıntı var. Başka yok ama bunlar beni gerçekten bazen çok yoruyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Ece ne olur konuşalım aynı nalet durum bendede var
türkiyede okbyi en iyi anlatan psikolog olabilirsin abi
Dilek ireni izleyin
Çok teșekkür ederim, normal düşüncelere yakın gibiyim ama karanlık düşüncelerin esiriyim sanki.
Eşime burdan selamlar. Onu çok seviyorum.E.A
🫠
Tam olarak sorunun içinden geçen insanların bu işin uygulayıcısı olması danışmanlarının ne gibi süreçlerden hangi hislerle geçtiğini çok daha iyi anlıyor bence +1 iyi geleceğini düşünüyorum.
Bu işin vakkosu Zübeyir hocadır
Sizin dışınızda dinlediğim tüm videolarda hep aynı tanımlamalar hep aynı cümleler ve tavsiyeler var. Akla istemsizce gelen düşüncelerin yarattığı sıkışıklıkla bunu tolere etmek için yapılan eylemler.Şunun farkında olamıyorlar deneyimlemedikleri için. OKB denilen şeyin tek bir tanımı olamaz. Temalar belirliyorlar. Bu tema dışında kalanlara nasıl yardımcı olunacak? Danışanları acaba isteyerek mı geldi istemeyerek mi geldi düşünce çukuruna itiyorlar. Bu tanımlamada bile okb hastasına bir kısıtlama getiriyorlar. Bunlar bunlar varsa okbsin. Yoksa değilsin süphe duymalısın izlenimi verip bu insanları yine çaresiz bırakıyorlar. Bu kadar hassas ve duyarlı insanlar için bu yapılan tanımların zulüm olduğunu biliyorum.
Psikoloji bu kadar belirlenimci değilse neden bu tanımlama çabası? Neden bir insan istemli ya da istemsiz aklından ne geçerse geçsin bundan eninde sonunda rahatsız olup bir döngünün içinde buluyorsa kendini bu Okb dir denilemiyor.
Sırf video olsun diye atılan pek çok kayıt insanların hayatlarına etki edebiliyor. Bu insanlar o çukurdan çıkabilmek için bir çözüm arayışındalar.
Sizin anlatımlarınız bence tüm diğer deneyimsiz yorum yapan psikologlara göre daha anlamlı. Bu konuda videolarınızın devamını bekliyoruz. Emeğiniz için Teşekkürler.
çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için:). Deniyorum ve önemli bir durum olarak özellikle anksiyete ve depresyonla ilişkili rahatsızlıklara belirlenimci bakmamak gerekiyor. Ve diğerleri bile çoğunlukla böyle.
COK IYIYDI TSK. Sorularima yardimci oldu..
Bu hayatta kalmanın sırrıdır: Asla savaşa girme.. Özellikle de kendinle...
Ay ne guzel video, bazi cumlelerde kendimi buldum. Bu icerikler devam etsin
Iyiki varsınız
Hocam benim abim okb artı bipolar. 33 gün yattı çıktı, fakat çok alıngan, yapılan iyiliği bile kötü algılayan, her şeyi olumsuz ve kötü düşünen ve ilk fırsatta öldürme gerçekleştiren bi hasta, 1 aydır evde ve babama ve küçük kardeşime bıçakla saldırmaya çalıştı elinden bıçağı alabildim çok şükür ama, babamın kafasında kavonoz kırması sonucu, babamın kafasına 10 dikiş atıldı, evde can güvenliğimiz kalmadı. En ufak bir şeyde sinirlenip öldürmek istiyor herkesi. haberi olmadan tekrar yatırdık hastaneye. Uzun süre hastanede kalabilir mi? Uzun süre hastanede tedavi olması için ne yapmamız lazim?
Çok samimi bir sohbetti
Hocam temizlik konusu harici bahsettiğiniz herşey bende de var temizlik okb de olmazsa olmaz midir ?
@@burakgonul4194 değildir.
Merhabaa okb surecınızde uyguladıgınıZ medıtasyon orneklerınden ekleyebılırmısonız yada onerrrbılecegınız var mı
Ne demek hasta olamaz doktor ? Böbrek rahatsızlığı olan bir insan nefroloji doktoru olamaz gibi bir kelime olmazmı bu bence daha iyi sonuç alınır diye düşünüyorum kendi kendini tedavi ettiyse kendi eklemeleri de olur ve empatisi daha güçlüdür diye düşünüyorum
Ahada beni anlatmış nasıl atlattınız ?
Merak ediyorum siz meditasyon çalışmalarınızı nerden ve nasıl yaptınız birde yeterli doğru yaklaşımlar değil dediğiniz psikolojik inançlar üzerine çalışmak bakımından kast ettiğiniz bilişsel davranışcı terapi mi
Bir an videoda kendim konuşuyorum sandım... Her şey aynı ama Bn hala Bi çözüm bulamadım.... Hayatımı kötü etkiliyor ne yapıcam bilmiyom derslerime dahi çalışamıyorum bir yılım boşuna gidecek ve ben yine atanamıycam....
Naptın kardesim?
@TURABi.1 kardeşim başıma daha kötü Bi durum geldi artık okb aklıma bile gelmiyor :?
Hocam ilişki okbsi döneminde yaşadıklarınızı da bizimle paylaşır mısınız? (Sizin için sorun değilse tabi)
ileride ilişki hakkında farklı videolar gelecek, sevgiler 🙏🏼
Simdi ben sizi dinlemedim ama siz iylestiniz mi ben videoyu izlemeye korkuyorum olumsuz bisey vardir diye 😢
Hocam bana okb tanısı konuldu. İnfaz koruma memuru olma şansım varmıdır?
tanılara takılmayın. OKB, anksiyete ile ilişkili herhangi bir rahatsızlık ya da depresyon akli dengenizin kayboldugu veya cezai ehliyetinizin olmadıgı rahatsızlıklar degildir. Engel yok.
Hocam merhaba 11 yıldır devam eden okb durumu var bu durum için herhangi bir destek daha alınmamış psikiyatri, psikolog vs. Yakın zamanda destek alınmaya gidilecek(tedavi olmak için oldukça istekli yıllardır araştırmaya korkulan şeyler araştırılıyor) tahmini olarak eğer ilaç ve davranış terapisine olumlu yanıtlar alırsa iyileşilmesi ne kadar sürer
İkinci sorum bu okb normal bir boyuta düşürüldükten sonra tekrarlama oranı nedir eğer ki tedaviden sonra tekrarlanırsa tedavi eski zorluğuyla devam eder mi
Okb yi yaşayan bir kişi daha çok fayda sağlar bence daha iyi anlar karşıyı
Cidden zor bir hayat yaşamı… aynen böyle
Sizin ne takıntınız var
@@ykkkedi2042 benimki kendimi engellemek üzerine
@Benseymasaray benim de çok takıntım var tedaviye başladim
@ykkkedi2042 çok sevindim sizin için etkili oluyor benim çok çok azaldı sadece stres anlarında oluyor. Yanlış birşey yapmamak için stres yaşadığımda yaşıyorum. Sizin de azalacak
@Benseymasaray Ben daha dün başladım antidepresan kullanıyorum, benim 4 yıldır var hem temizlik hem de en ufak seste acayip rahatsız olma takıntım var buna ek olarak biriyle başım derde girecek geleceğim mahvolacak gibi ara sıra ortaya çıkan takıntılarım da var.
Dilek ireni izleyin kizlar kadın masumlar apartmanın safiyesiymis 😂😂😂😂
Dilek ireni izleyin arkadaşlar kadın OKB hastası 😂😂😂
Lutfen zamanında psikolog veya psikiyatri ye gidin ve hemen teşhis konsun
❤
Soruyo olucam ne be
Hocam anlattıkca sen resmen ayni seyleri yasadihimi ve ne kadar zor seyler icinden gectiğimizi ve icinde oldugumuzu gördüm.Gercekten konusma seklin bile bunun en bariz belirtisi abartmiyosun hic yasadihin belli yani 😁
Okbyim
Her şeyden emin olma fikrini kenara bırak
Spinoza
Gözyaşları ile dinliyoruz. Karanlık duygularım, iyileşme arzum, yeni farkındalıklarım ve ben beraber izliyoru
z. Seneye buraya tekrar geldiğimde ben aynı ben olmayacağım bunu şu andan hissediyorum.
Merhaba nasılsın? Ben bu hastalığı yeni yeni araştırmaya başladım ve tüm her şey uyuşuyor aylardır düşüncelerimden hayatıma devam edemiyorum o kadar yoruldum ki, kafam sussun diye duvara çarptığım günler mi dersin artık sus diye bağırıp ağladığım günler mi dersin hiçbir şey engel olamıyor ben ne yapacağımı bilmiyorum. Aştın mı, aştıysan nasıl aştın?
❤