mi-ar placea sa aratati si exemple de bune practici. e bine ca aratati toate bulelile, ca despre asta e vorba, dar ar fi fain sa aratati in acelasi episod si cum se face corect.
Felicitări !!! foarte bine și clar prezentate problemele și utile info. 🤓 Bine punctat: mare atenție la compatibilitatea dintre materiale și detalii... Plimbare lungă :D
Tot respectul din partea mea eu construiesc o casa dar am numai probleme cu Constructoru. Foarte rar gasesti un om serios si sa lucre dupa normele de la plan care le primeste. Numai promisiuni si multi banii .
Super! Aveți și un filmuleț cu așa da, cum trebuie făcut corect. Am tot căutat dar nu am găsit. Dacă nu este degeaba făcut acest videoclip, este ca și cum îi spui unui copil să nu facă așa dar nu îi arăți și cum să facă corect ca să și învețe din greșeli.
Mulțumim Marius & Vlad! Când zic Vlad, mă gândesc la Vlad Țepeș. Diferența îi că Vlad nu trage în țeapă, ci constată țepele. După puțină informare din partea voastră, începi să-ți formezi "defecte profesionale"; să vezi efectele unei execuții proaste. Multă sănătate și voie bună!
Super video, ar trebui toti cei care construiesc primul lucru uitate pe net (youtube, Soflete) apoi apucate , toti sunt "meseriasi " cand ii intrebi au ani de vechime multi si degeaba e trist la cata informatie e astazi , prin youtube chiar si producatorii de materiale au pe site-uri clipuri de montaj etc si "greseli" tot se intampla pentru ca moto-ul Lasa ca merge si asa sau nu ma inveti u pe mine cum sa imi fac treaba. Spor la treaba asteptam urmatorul video
Cel mai greu si mai greu in viata asta este sa vb cu oamenii sa inteleaga ce le explici si cum sa le aplice, cate buleli am vazut mai ales la mansarda N. Pacat pentru materialele aplicate si de buna calitate
@@utzdeac Ar veni și mai multe, doar că trebuie să montez și o licență, așa că încerc să echilibrez munca la fiecare. :)) Dar o să vină momentul când o să încărcăm și mai des.
Bună, f bun și util materialul. Dacă ar ajunge pe cât mai multa lume bine le-ar face. În astea 2 luni de stat prin casa am întrat pe FB pe tot felul de grupuri gen : "meseriașii in construcții și finisaje", preturi finisaje 2020, totul despre construcții șamd. Un loc în care mulți beneficiari ( ca subsemnatul) vor sa afle chestii și sa ia pulsul : cam care mai e prețul la manopere, trenduri șamd. Sunt mulți meseriași și mulți care pun întrebări. Nu va puteți imagina ce prostii de debitează pe acolo. Ex de caz ( fără nume azi) dacă am o zidărie de ceva cărămidă sau bca de 30 și pun vata de 5 cm pe exterior și rigips cu poliestiren ( e un astfel de produs la Rigips) ce tare izolație mi-am făcut. Sau daca pun vata bazaltica de 5 cm și mai pun 5 cm poliestiren ce mișto e ca am și de aia și de cealalata. Șamd. Și mulți "specialiști" care recomanda 10 cm de poliestiren pe mamaligi ca e suficient sa scoți punctul de roua din zidărie și se ventileaza fatada. Sunt zeci de adepți care sfătuiesc intrebatorii ca asa e bine ca ei asa fac de când lucrează cu aceste materiale.... Acum legat de material rog dacă mi se permite o întrebare punctuala : pod de casa veche dinainte de război ( 1930) , izolat cu lut peste scândură. Sub scândură trestie și tencuiala. În pod peste lut sunt grinzile de 25 cm care susțin acoperișul. Vreau sa pun termoizolație vata stratificata între aceste grinzi de 25 cm și sa podesc cu scândură. Sub termoizolație și deasupra la lut sa mai montez o bariera de vapori sau nu? Practic vata se va așeza pe lutul planșeului podului, sa pun înainte o folie de AL pe jos și pe ea sa pun vata de sticla sau sa o pun direct pe lut ? Întreb pt ca în Ubakus nu știu cum sa caut lut, care e împietrit fiind acolo de 90 de ani și nu știu ce grosime are șamd. Mulțumesc mult
O remarca. Cunosc foarte multi mesteri constructori care, din pacate , NU STIU cum sa faca corect o izolatie, ei fiind chiar bine intentionati sa faca o treaba cat mai buna, insa doar bazat pe infornatia pe care o au. Intr-un fel sau altul ar trebui sa se informeze sau sa ajunga informatia la ei daca nu stiu sa o faca singuri.
Din pacate, multi sunt foarte reticenti la a invata cum se face corect, pe de o parte pentru ca a face corect inseamna munca mai multa pentru ei si pe de alta parte ca "ei stiu mai bine decat inginerii astia care propun solutii exagerate!".
Foarte informativ și interesant. Singurul lucru mai puțin profesionist e faptul că Vlad își tot pune mana pe fata si pe par. @Vlad: ia-ți un pix in mana sa nu iți mai atingi fata și părul cu mâinile.
Buna, ne poti spune cum se face o stratificare corecta pentru acoperisele tip terasa circulabila placate cu deck montat pe suporti reglabili. Ce grosime trebuie sa aiba termoizolatia (ce material recomanzi), ce folii se monteaza si in ce succesiune, cum se prinde deckul incat sa nu perforezi hidroizolatia. Multumesc
Esti mare om, mare caracter. Sper ca incepand cu anul viitor sa putem colabora pentru un proiect de casa, aproape pasiva. Succes si mai departe si multumim lui Buhnici ca te-a adus in online, esti deosebit.
Sugestii despre garduri simple dublat cu gard viu ceva de genu’ #casabuhnici pe când ? Și bineînțeles recomandări pt firme de executare. Mulțumesc! Dacă se poate sa dați și recomandări cu firmele de construcții, proiectare, arhitecți etc cu care s-ar putea construit o casa de la Fundație pana ‘la cheie’ pentru case pasive premium.
Buna ziua, la o casa p+e, cu tavan rustic cu grinzi lemn aparente de 20 cm ( 10 cm aparent + 10 ascunsi de gipscarton, cu vata bazaltica intre grinzi) , iar peste montat podea de scandura peste care s-ar monta 20 cm vata in podul nelocuibil, UNDE si cum ati recomanda sa pun folia bariera de vapori? Intre grinzi, sub vata dintre grinzi sau peste scandura cu care s-a podit?Multumesc!
@@MariusSoflete Poi eram pe zona... si apoi nevastamea mi-a zis sa-i aduc niste cosi de ceapa din sera, dar ajuns acolo m-am impotmolit mancand niste capsuni :-)
Felicitari !!! De cand te-am descoperit urmaresc cu mare interes toate filmuletele , mai ales ca acum sunt in faza de izolare a podului... Eu am capriori de 12/8 si m-am gandit la urmatoarea configuratie: Ursa 32 de 10cm intre capriori cu un spatiu de 2cm langa asteriala , apoi Ursa 34 de14cm ,profile CD prinse in ancore de 27cm de capriori, bariera vapori Sd 150 (Barrier Alu 150 Rothoblaas) ,peste care vine rigips RF. Pe bariera de vapori de-a lungul profilului CD vin cu banda Gips Band Rothoblaas care imi va sigila toate strapungerile provocate de holsuruburi la prinderea rigipsului de profilul CD. In ubacus a reiesit U=0.143 si o schimbare de faza de 6.8h.
Salut.cred ca tu esti persoana potrivită care ma poate lămurim.am 20 cm de izolatie de vata bazaltica,bariera anticondens si apoi rigips si sub țiglă am folie pt protectie la infiltratii.problema mea ar fi urmatoarea: Mi-a ramas putin pod deasupra de vata minerala si vreau sa il folosesc ca spatiu de depozitare (cca 1,5m) Cu ce sa inchid peste vata minerala ca sa nu acumulez umiditate dedesubt??🤔 Astept un raspuns.mersi👍
Ce se intampla cu perna de aer dintre 2 straturi de vata bazaltica? 15cm vata bazaltica intre capriori - perna aer 30cm - 25cm vata bazaltica - folie vapori. Daca aerul este inchis, nu functioneaza ca bun izolator termic datorita lipsei conductivitatii termice?
Să dăm SUBSCRIBED ca să știm când apar celelalte episoade cu atâtea informații consistente, care mai sunt și GRATIS !!! sau ai să ne pui la plată??? 🤣🤣🤣
@@Zecaphconstructiiresponsabile Asta doream si eu ... ptr. izolatie mansarda locuibila in viitor. Oare se poate folosi spuma poliuretanica cu celula inchisa la termoizolatia si in acelasi timp hidroizolatia unei fundatii pe exterior peste care sa aplic o membrana cu bumbi pana la nivelul pamantului iar pe soclul de deasupra trotoarului sa o tencuiesc cu adeziv de polistiren si plasa de fibra de sticla ? (executantul spune ca ca aceasta spuma este higroscopica in procent de maxim 2%)
Salut, foarte utile sfaturile și felicitări pentru munca depusa. Ce părere ai de următoarea configurație de la exterior spre interior, folie anticondens, asteriala, căpriori și izolație între aceștia, rigle de lemn orizontale, izolație de 10-15 cm, OSB, barieră de vapori, profile de rigips și gips carton? Am adăugat OSB-ul la ce ai propus pentru rezistenta mecanica, ca obiectele din spațiul tehnic sa nu înțepe bariera de vapori.
Nu inteleg la 1:47, oare care e solutia acolo? Fix in locul caramizilor sa pun vata bazaltica sau polistiren? Nu ati vorbit de solutie la partea asta. Edit: Eu doar perete exterior am la pod, oare sa las locul ala gol pana cand voi veni cu izolatia?
La faza de proiect, am vazut ca cosoroaba se inalta astfel incat izolatia din pod sa dea in cea de pe fatada, pe toata grosimea ei. La cele existente, ar trebui sa treci izolatia dintre capriori, peste cosoroaba si astfel sa se intalneasca cumva cu cea de pe fatada
ma ia cu calduri, ca le explic la manuitorii (meserias e greu de spus) de scule care imi construiesc acuma casa ca nu vreau punti termice si ei se uita la mine ca la ozn-euri. sa-mi bag lupa, innebunesc. i-am trimis saptamana trecuta acasa.
@@florineusebio te rog să nu te superi. Îmi pare rău pt tine. Știu că așa stau lucrurile în multe cazuri. Din acest motiv stau cu ochii și urechile ciulite pe canalul lui @Marius Soflete și încerc să aflu multe detalii despre produsele ce trebuie folosite și cum trebuie puse în practică. Îmi pare rău să văd că oamenii care ar trebui să lucreze materialele ce sunt de calitate (și nu sunt ieftine) nu sunt deschiși la a învăța 😕😕😕. Sper să termini cu bine lucrările începute. Crossed fingers !!!
Ma uit cu mult drag la videourile tale te apreciez .Ai vrea un consiliu de la tine dacă se poate ! ce ma sfătuiești sa construiesc o casa cu etaj ,sau cu mansarda , multumesc mult .
Va salut,domnule Marius,o intrebare,pentru o casa de vacanta pe structura de lemn,asemanatoare unui apartament de 3-4 camere,fara mansarda,executata pe piloni de ciment,trebuie proiect de executie,adica,taxe proiect,primarie,șamd? Multumesc,o seara buna!
Salut! Se poate face acoperisul mansardelor din panouri sandvis gen spuma intre doua foi de tabla? Care ar fi structura de lemn de sub acestea? Multumesc!
Te salut Marius,la izolarea mansardei locuite se poate pune folie bariera de valori de apă intre doua straturi de vată bazaltica,una având 15 cm pusă intre căprior si cea de a doua de 10 cm fiind pusă sub căprior acoperindu i ? Multumesc
Subscribed. Foarte misto explicatiile. Te rog frumos poti sa ma lamuresti cu o dilema? Vreau sa fac si eu izolarea mansardei. Am acoperis de tabla, folie anticondens si capriori. Acum daca vin cu vata bazaltica de 10cm intre capriori (atat imi permit capriori si nu as vrea sa mai cobor tavanul) apoi as veni cu profile de rigips de 3cm, iar intre profile doresc sa mai bag inca 3cm de vata bazaltica caserata cu aluminiu si apoi vin peste cu rigips. Sunt ok etapele? Oare o sa am probleme ca acea folie de aluminiu sta lipita de rigips? sau mai bine las acei 3cm liberi si pun doar o folie de aluminiun inainte de a monta profilele de rigips astfel inca sa am 3cm de aer in tre rigips si izolatie?
Montarea scandurilor la astereala cu distanta intre ele duce la punti termice? Am vazut multe firme care monteaza astereala cu spatii...cand si de ce se face asta?
Bună ziua de când va urmăresc postările mam cam îngrijorat am o casa construita din cărămidă p+m planșeul dinte nivele este de lemnde 80latime 150 înălțime din 550 in 550 de jos în sus am Rigips 12mm Osb 18mm Vata 100mm Osb 22 mm Expandat de 6 mm pt parchet Parchet 12mm Neliniștea mea e la bai nu am pus pe tavane folie contra vaporilor un sfat ar trebui sa desfac tavanele sa montez folie și apoi structura metalica și rigipsul? Mulțumesc mult
Salut Care sunt posibilitățile sa iau legătura cu dv printr-un mail sau altceva, pt ca sunt la acest pas cu tavanul la mansarda...si deja ma doare de "bulelile" care s-au făcut Mulțumesc anticipat și sper sa îmi trimiteți un contact Numai bine si mult respect pt ceea ce faceți...idea este ca in ziua de astăzi sunt foarte mulți "meseriași" care postează pe Facebook TH-cam etc dar in loc sa transmită transparenta și informare,fac doar rau prin dezinformare si o eventuala reclama in fata unor clienți fără experienta în construcții și izolații ca mine
Salut Marius, ar fi super daca ai explica detaliile respective mai mult, cum ar fi de ce pui stratul de rupere al capilaritatii acolo, ce face el, de ce nu se pune in alta parte... Am luat cartea noua doamnei Dabija (de la Mincu) cu detalii, doar ca iti da detaliile gata facuta, nu iti explica nimic despre ce inseamna fiecare strat si de ce se pun in ordinea asta.
Buna. Astazi am gast clipul cautand ceva informatii despre izolare corecta. Sunt la faza de izolare exterioara a unei case cu mansarda. Va urma si mansarda unde am o idee despre ce vreau sa fac. Orice informatie imi este de ajutor asa ca intreb, asiguri consultanta pntru cazuri particulare ?
SALUT te rog frumos sa imi spui Am si eu o casa veche pe care vreau sa o izolez. AM o terasa (un acoperis format din vreo 30 bari de cornier din fier acoperit cu sticla) care este infipt in peretele casei (deci barile de cornier sunt infipte dar nu trec pana inauntru )STIU CA ASTA =PUNTI TERMICE dar nu stiu cat de mari. SE MERITA sa modific acoperisul ca sa nu mai fie infipt in perete (lucrare destul de mare care costa) sau sa las asa ca nu sunt punti asa mari??? MULTUMESC
Să înțelegem că de fapt soluțiile de amenajare ale mansardelor cu grinzi la vedere, pe cât de estetice, nu sunt de fapt „bune”? Sau unde ar fi acceptate, unde nu ar fi punte termică, la grinzi foarte groase, eventual stejar/...?
Spuneti-mi va rog ce parere aveti despre izolatia cu spuma poliuretanica ? este cea mai buna? ma refer la cea facuta sub astereala intre capriori. Multumesc
Salut, poti sa mi spui ce este mai bine sa folosesc ca bariera de vapori, folia aluminiu cu bule de aer sau folie Vario de la Isover pt izolatie la interior?Am nevoie de un raspuns rapid , am meseriasii acasa si trebuie sa cumpar folia! Multumesc!
o folie cu coeficientul sD cat mai mare, cele mai performante sunt pe la sD>100m, altii zic ca si de la 40 in sus ar fi ok. Din ce am inteles cu cat coeficientul sD este mai mare cu atat vaporii trec mai greu. Vizoneaza cursul th-cam.com/video/eE5LaugS-Sw/w-d-xo.html
Interesant, am avut un beneficiar care ma boscorodea ca nu am dus zidul la mansarda pana in astereala si i-am inchis gura cu primele minute din clip. "Poftim domne, daca nici Soflete nu stie nu mai stie nimeni" :) PS: am auzit la cateva persoane lastareala in loc de astereala, exista asa termen ca pe mine ma amuza!?
Salut Marius!As avea si eu o intrebare in legatura costructiei unei balcon.Cum pot sal execut fara sa prezinte o punte termica.Precizez ca sunt la faza de proiectare!Multumesc!
casa mea e la rosu si am observat ca nici la mine, mesterii nu au taiat acele talpi in capriori pe care sa se aseze pe cosoroaba. care e dezavantjul si care e pericolul?
cum facem la exterior sa nu ni se ude izolatia asta de vata ?ca practic ce avem peste la desenul tau decat o astreala care doar daca etansezi cu spuma sa nu ai gauri sincer si o folie si apoi tabla nu !???adica nu exista riscul ca ea sa acumuleze umiditate din exterior !?asta nu pricep eu si daca da cum isi va mai face treaba ?sau cum rezolvam chestia asta ?
Am si o intrebare !?Adica eu nu pot placa cu polistiren de 20 cm pe exterior la sarpanta si apoi sa pun astreala deasupra si dedesupt?In asa fel incat sa am si ventialtie la exterior si etanseitate la interior ?nu am cum ?sau care e fenomentul !atentie nu la interior ci la exterior tip sandwich ?!ca mie nu imi place vata pur si simplu !si nu am bani sa dau cu spray !eventual doar sa sprayez sa etansej hainuta asta ?care era programul ala de calculat sistemele de izolatii ?ca vreau s aincerc sa vad ce zice acel sistem !
Trebuie sa renuntam la tipul acesta de casa unde podul este camera de locuit si stai ghebos si abea de poti sa pui un pat ..zic pod ca masarda nu este..mansarda are alta forma si trebuie sa bagi multi bani sa indeplineasca conditiile sa fie numita mansarda ... casa sa aiba pod cu acele ferestre micute pe unde sa circule aerul si sa se faca curent de aer,,,si problemele cu mucegaiul si umezeala vor fi rezolvate... asa zise case care de ani buni se construiesc de niste meseriasi gen Dorel sunt niste constructii pe cat de urate pe atat de nefunctionale si care iti si mai scoate multi bani din buzunar. parerea mea. daca am gresit va cer scuze!
Bună seara! Am și eu o întrebare pe care aș dori să v-o adresez. Am izolat o casă pe exterior, cu 15 cm vată minerală bazaltica. Datorită unei greșeli de calcul, am rămas cu circa 100 metri de vată. Întrebarea mea către dumneavoastră este, dacă eu pot folosi această vată la izolația mansardei. Vă mulțumesc!
Felicitări pentru munca depusa! Ce folii de aluminiu recomandați și cum putem sa evitam sa nu străpunge folia când putem profile de rigips? Gr & m2? Va mulțumesc pentru înțelegere și pentru timpul acordat.
Am un curs intreg de folii, postat la sectiunea cursuri, apoi am mai vorbit in videoul despre cum se face un detaliu de acoperis si apoi am mai aratat niste exemple bune in turul de santier de la colina noua
Salut! As vrea sa construiesc un living fara planșeu din beton și fără pod deasupra lui cu inaltimea maxima de cca 4.2 și mimima de 2,6. Întrebare mea pentru izolație este .....ar fi ok caprior-scandura-vata bazaltica de 40 -caprior-scandura-hartie anticondens-invelitoare?
nu inteleg de ce apar de 2 ori capriori, sau e vorba de contra sipci de a acoperii capriorii cu izolatie? dupa cum se discuta pe aici ordinea ar fi, invelitoare-folie anticondens-astereala-izolatie intre capriori, sipci invers pe capriori pt a mari stratul de izolatie- izolatie intre sipci care trece si peste capriori-bariera de vapori-spatiu tehnic-rigips
salut am un pod la masarda are 80mp. si am pus 10 cm de vata minerala peste tota masarda . cum vreau sa pum inca 15cm. ce sfat imi dati sa pun peste ce veche sau sa bag intre capriori. ms frumos
Salut Marius! Stratificarea folosita la mansarda merge pusă în practică și la un zid pe structura de lemn cu dulapi de 5x15 cm interax? Urmează să îmi fac o anexă și mă gândeam să fac asa: De la exterior 10 cm vata bazaltica-OSB de 15mm- între dulapi vata de 15, folie bariera de vapori, profile metalice și gips carton. Mai trebuie folosit ceva ?
Salut Marius. Urmaresc cu interses informatiile desi sunt plecat din Romania de 50 de ani :) Ma mira faptul ca meseriasi si diriginti de santier, care incaseaza bani pe lucrare , nu sunt trasi la raspundere.Mai ales cind nu respecta legislatia sau si normele.cine apara derepturile cumparatorului. Sau sunt trasi la raspundere si nu am aflat eu... ce se face in acest sens ? In caz daca cumpara cineva casa gata facuta , cine poate verifica daca casa e facuta conform normelor ? Architect ? Inginer de constructii ? Va felicit pe munca depusa.
mi-ar placea sa aratati si exemple de bune practici. e bine ca aratati toate bulelile, ca despre asta e vorba, dar ar fi fain sa aratati in acelasi episod si cum se face corect.
Distribuiți, cel mai bun canal pentru cei care au de gând sa construiască o casă 👑👑👑❤️❤️❤️👑👑👑
Mulțumesc pentru tot ce faci.
Ești minunat.
bravo Marius.
Tot respectul pentru un astfel de om! Mulțumim pentru "lecțiile in construcții"! 🤗
Super.. Ma. Ți ajutat enorm în alegerile făcute pt izolarea casei.👍👍👍
Salutare.. foarte interesante și educative materiale,țineți-o tot așa..👍👍
Mulțumesc, interesante și folositoare.
Bravo ! Aștept cu deosebit interes următoarele clipuri referitoare la izolarea mansardei. Mulțumesc anticipat !
sunteti buni ! astept urmatoarele episoade
Multumim!
Felicitări !!! foarte bine și clar prezentate problemele și utile info. 🤓 Bine punctat: mare atenție la compatibilitatea dintre materiale și detalii...
Plimbare lungă :D
Tot respectul din partea mea eu construiesc o casa dar am numai probleme cu Constructoru. Foarte rar gasesti un om serios si sa lucre dupa normele de la plan care le primeste. Numai promisiuni si multi banii .
Bravo Marius
Super! Aveți și un filmuleț cu așa da, cum trebuie făcut corect. Am tot căutat dar nu am găsit. Dacă nu este degeaba făcut acest videoclip, este ca și cum îi spui unui copil să nu facă așa dar nu îi arăți și cum să facă corect ca să și învețe din greșeli.
Foarte tare! Invat foarte multe! Imi place ca exprimi principile in asa fel sa inteleaga toate lumea!
Mulțumim mult
Mulțumim Marius & Vlad! Când zic Vlad, mă gândesc la Vlad Țepeș. Diferența îi că Vlad nu trage în țeapă, ci constată țepele. După puțină informare din partea voastră, începi să-ți formezi "defecte profesionale"; să vezi efectele unei execuții proaste. Multă sănătate și voie bună!
😁😁😁 Mulțumesc! 😁😁😁
Mulțumim nenea Marius!
De la un coleg inginer, felicitari pentru ceea ce faci si mult succes in continuare,si Craciun Fericit!
Super video, ar trebui toti cei care construiesc primul lucru uitate pe net (youtube, Soflete) apoi apucate , toti sunt "meseriasi " cand ii intrebi au ani de vechime multi si degeaba e trist la cata informatie e astazi , prin youtube chiar si producatorii de materiale au pe site-uri clipuri de montaj etc si "greseli" tot se intampla pentru ca moto-ul Lasa ca merge si asa sau nu ma inveti u pe mine cum sa imi fac treaba. Spor la treaba asteptam urmatorul video
Cel mai greu si mai greu in viata asta este sa vb cu oamenii sa inteleaga ce le explici si cum sa le aplice, cate buleli am vazut mai ales la mansarda N. Pacat pentru materialele aplicate si de buna calitate
Aștept cu nerăbdare un episod despre hidroizolația /termoizolație. Felicitări pentru episod
Vin episoadele, sunt in facere
@@MariusSoflete cam rar :)))
@@utzdeac Ar veni și mai multe, doar că trebuie să montez și o licență, așa că încerc să echilibrez munca la fiecare. :)) Dar o să vină momentul când o să încărcăm și mai des.
@@vladflorea548 era sa zic ca te ajut eu cu licenta (soft), da apoi mi-am dat seama ca e vorba de lucrarea de licenta :)))
@@vladflorea548 totul este așa cum trebuie 😀 Baftă cu licența 😀
Bună prezentare
Bună, f bun și util materialul. Dacă ar ajunge pe cât mai multa lume bine le-ar face. În astea 2 luni de stat prin casa am întrat pe FB pe tot felul de grupuri gen : "meseriașii in construcții și finisaje", preturi finisaje 2020, totul despre construcții șamd. Un loc în care mulți beneficiari ( ca subsemnatul) vor sa afle chestii și sa ia pulsul : cam care mai e prețul la manopere, trenduri șamd. Sunt mulți meseriași și mulți care pun întrebări. Nu va puteți imagina ce prostii de debitează pe acolo. Ex de caz ( fără nume azi) dacă am o zidărie de ceva cărămidă sau bca de 30 și pun vata de 5 cm pe exterior și rigips cu poliestiren ( e un astfel de produs la Rigips) ce tare izolație mi-am făcut. Sau daca pun vata bazaltica de 5 cm și mai pun 5 cm poliestiren ce mișto e ca am și de aia și de cealalata. Șamd. Și mulți "specialiști" care recomanda 10 cm de poliestiren pe mamaligi ca e suficient sa scoți punctul de roua din zidărie și se ventileaza fatada. Sunt zeci de adepți care sfătuiesc intrebatorii ca asa e bine ca ei asa fac de când lucrează cu aceste materiale.... Acum legat de material rog dacă mi se permite o întrebare punctuala : pod de casa veche dinainte de război ( 1930) , izolat cu lut peste scândură. Sub scândură trestie și tencuiala. În pod peste lut sunt grinzile de 25 cm care susțin acoperișul. Vreau sa pun termoizolație vata stratificata între aceste grinzi de 25 cm și sa podesc cu scândură. Sub termoizolație și deasupra la lut sa mai montez o bariera de vapori sau nu? Practic vata se va așeza pe lutul planșeului podului, sa pun înainte o folie de AL pe jos și pe ea sa pun vata de sticla sau sa o pun direct pe lut ? Întreb pt ca în Ubakus nu știu cum sa caut lut, care e împietrit fiind acolo de 90 de ani și nu știu ce grosime are șamd. Mulțumesc mult
De departe de la tine, Marius, invatam o gramada! Kudos!
Super! 👏👍
Cu astfel de videoclipuri pana la sf anului o sa depasesti 100k de urmatori. :)) mult succes, si astept urmatorul epidod.
Așa să fie! Mulțumesc! Episodul următor este deja în lucru.
@@MariusSoflete Președinte! 😁😁😁
O remarca. Cunosc foarte multi mesteri constructori care, din pacate , NU STIU cum sa faca corect o izolatie, ei fiind chiar bine intentionati sa faca o treaba cat mai buna, insa doar bazat pe infornatia pe care o au. Intr-un fel sau altul ar trebui sa se informeze sau sa ajunga informatia la ei daca nu stiu sa o faca singuri.
Din pacate, multi sunt foarte reticenti la a invata cum se face corect, pe de o parte pentru ca a face corect inseamna munca mai multa pentru ei si pe de alta parte ca "ei stiu mai bine decat inginerii astia care propun solutii exagerate!".
Urmaresc cu interes toate postarile din care am invatat multe , felicitari , dar daca ai vorbi un pic mai rar...... 😀
😁 Eu zic că dacă @Marius Soflete vorbește mai rar, ajunge clipul de la 34.51 minute, la un ceas și... 🤣🤣🤣
Ma bucur ca am gasit aceest canal de youtube sper sa te pot contacta la telefon.
Numa Bine 💖
in Belgia am fost servit cu pulpa de pui prajit cu gem de caise deasupra......DECI ....mai usor cu mustarul peste prajituri.....
😊👌
Foarte informativ și interesant.
Singurul lucru mai puțin profesionist e faptul că Vlad își tot pune mana pe fata si pe par.
@Vlad: ia-ți un pix in mana sa nu iți mai atingi fata și părul cu mâinile.
Multumesc. o sa incerc! e jale cu mine.. nu am stare sa stau pe un scaun
I s-a murdarii parul pe semne :)
Buna, ne poti spune cum se face o stratificare corecta pentru acoperisele tip terasa circulabila placate cu deck montat pe suporti reglabili. Ce grosime trebuie sa aiba termoizolatia (ce material recomanzi), ce folii se monteaza si in ce succesiune, cum se prinde deckul incat sa nu perforezi hidroizolatia. Multumesc
Esti mare om, mare caracter. Sper ca incepand cu anul viitor sa putem colabora pentru un proiect de casa, aproape pasiva. Succes si mai departe si multumim lui Buhnici ca te-a adus in online, esti deosebit.
👍👍👍
Și cum a fost prima zi de șantier?
@@MariusSoflete Groaznic... am febra si la sprâncene... :))) nu ma pot apleca de burta obținută in doua luni de TH-cam si Netflix... :))))
Sugestii despre garduri simple dublat cu gard viu ceva de genu’ #casabuhnici pe când ? Și bineînțeles recomandări pt firme de executare. Mulțumesc!
Dacă se poate sa dați și recomandări cu firmele de construcții, proiectare, arhitecți etc cu care s-ar putea construit o casa de la Fundație pana ‘la cheie’ pentru case pasive premium.
Salut Marius, am o casă bătrânească de lut cu paie, spune-mi te rog ce tip de finisaj îmi recomanzi la pereți pe partea interioară. Mulțumesc.
"Vată pusă cu furca" :)) atâta am râs :))
Marius, fa te rog si un video in care explici cum trebuie izolata fundatia :). in rest esti beton! bravo!
Îl adaug pe lista!
P.S. As tinde mai mult spre CLT decat beton :)))
Buna ziua, la o casa p+e, cu tavan rustic cu grinzi lemn aparente de 20 cm ( 10 cm aparent + 10 ascunsi de gipscarton, cu vata bazaltica intre grinzi) , iar peste montat podea de scandura peste care s-ar monta 20 cm vata in podul nelocuibil, UNDE si cum ati recomanda sa pun folia bariera de vapori? Intre grinzi, sub vata dintre grinzi sau peste scandura cu care s-a podit?Multumesc!
Am pierdut inceputul :-)
Stiu ca il asteptai la ora 20.00, dar a durat un pic mai mult la noi 😉
Totul este să fi aici, cu noi 😀
@@MariusSoflete Poi eram pe zona... si apoi nevastamea mi-a zis sa-i aduc niste cosi de ceapa din sera, dar ajuns acolo m-am impotmolit mancand niste capsuni :-)
Felicitari !!! De cand te-am descoperit urmaresc cu mare interes toate filmuletele , mai ales ca acum sunt in faza de izolare a podului...
Eu am capriori de 12/8 si m-am gandit la urmatoarea configuratie:
Ursa 32 de 10cm intre capriori cu un spatiu de 2cm langa asteriala , apoi Ursa 34 de14cm ,profile CD prinse in ancore de 27cm de capriori, bariera vapori Sd 150 (Barrier Alu 150 Rothoblaas) ,peste care vine rigips RF.
Pe bariera de vapori de-a lungul profilului CD vin cu banda Gips Band Rothoblaas care imi va sigila toate strapungerile provocate de holsuruburi la prinderea rigipsului de profilul CD.
In ubacus a reiesit U=0.143 si o schimbare de faza de 6.8h.
Buna! Te rog poti sa ne arati si cum se face lipirea sau etansarea izolatiei cu celuloza de la acoperisul mansardei de vata bazaltica pusa pe fatada.
Urmeaza
Salut.cred ca tu esti persoana potrivită care ma poate lămurim.am 20 cm de izolatie de vata bazaltica,bariera anticondens si apoi rigips si sub țiglă am folie pt protectie la infiltratii.problema mea ar fi urmatoarea:
Mi-a ramas putin pod deasupra de vata minerala si vreau sa il folosesc ca spatiu de depozitare (cca 1,5m)
Cu ce sa inchid peste vata minerala ca sa nu acumulez umiditate dedesubt??🤔
Astept un raspuns.mersi👍
Ce se intampla cu perna de aer dintre 2 straturi de vata bazaltica?
15cm vata bazaltica intre capriori - perna aer 30cm - 25cm vata bazaltica - folie vapori.
Daca aerul este inchis, nu functioneaza ca bun izolator termic datorita lipsei conductivitatii termice?
👍
Primu 😉
Cand dați drumul la cursuri?
Va salut .O intrebare intre zidarie si vata bazaltica se lasa putin spatiu si daca da ce sa pun sa fie la distanta ceva distantiere ?
Va multumesc .
Bună, o întrebare se merita montarea după calorifer a unei folie de aluminiu +polistiren lipit (prins de perete)ajuta la eficienta ? Va mulțumesc
Să dăm SUBSCRIBED ca să știm când apar celelalte episoade cu atâtea informații consistente, care mai sunt și GRATIS !!! sau ai să ne pui la plată??? 🤣🤣🤣
Salut, cum se prinde vata între capriori și ce tip de vată este mai ok minerala sau bazaltica?
Salut. Ce parere ai de spuma poliuretanica la acoperis.?
MULTUMESC
Cred ca urmeaza, dupa cum ai vazut, s-a terminat episodul aparand spuma
@@utzdeac Da, urmeaza....
@@Zecaphconstructiiresponsabile Asta doream si eu ... ptr. izolatie mansarda locuibila in viitor. Oare se poate folosi spuma poliuretanica cu celula inchisa la termoizolatia si in acelasi timp hidroizolatia unei fundatii pe exterior peste care sa aplic o membrana cu bumbi pana la nivelul pamantului iar pe soclul de deasupra trotoarului sa o tencuiesc cu adeziv de polistiren si plasa de fibra de sticla ? (executantul spune ca ca aceasta spuma este higroscopica in procent de maxim 2%)
Salut, foarte utile sfaturile și felicitări pentru munca depusa. Ce părere ai de următoarea configurație de la exterior spre interior, folie anticondens, asteriala, căpriori și izolație între aceștia, rigle de lemn orizontale, izolație de 10-15 cm, OSB, barieră de vapori, profile de rigips și gips carton? Am adăugat OSB-ul la ce ai propus pentru rezistenta mecanica, ca obiectele din spațiul tehnic sa nu înțepe bariera de vapori.
Pai atunci ar fi bariera de vapori si apoi OSB, nu?
Nu inteleg la 1:47, oare care e solutia acolo? Fix in locul caramizilor sa pun vata bazaltica sau polistiren? Nu ati vorbit de solutie la partea asta.
Edit: Eu doar perete exterior am la pod, oare sa las locul ala gol pana cand voi veni cu izolatia?
Mulțumesc pt sfaturi, interesante videoclipuri! Dacă se poate renunță la cuvintul buleala din titlu, parca nu se potrivește cu calitatea clipurilor!
Salut. Bune episoadele cu buleli. Cum se izoleaza corect intre centurile de beton si cosoroaba, la un pod neincalzit. Multumesc.
La faza de proiect, am vazut ca cosoroaba se inalta astfel incat izolatia din pod sa dea in cea de pe fatada, pe toata grosimea ei. La cele existente, ar trebui sa treci izolatia dintre capriori, peste cosoroaba si astfel sa se intalneasca cumva cu cea de pe fatada
ma ia cu calduri, ca le explic la manuitorii (meserias e greu de spus) de scule care imi construiesc acuma casa ca nu vreau punti termice si ei se uita la mine ca la ozn-euri. sa-mi bag lupa, innebunesc. i-am trimis saptamana trecuta acasa.
🤣🤣🤣
@@iulianscintei4204 nu rade, las ca ai sa vezi cum e sa te lupti cu morile de vant.
Te inteleg perfect!
@@florineusebio te rog să nu te superi. Îmi pare rău pt tine. Știu că așa stau lucrurile în multe cazuri. Din acest motiv stau cu ochii și urechile ciulite pe canalul lui @Marius Soflete și încerc să aflu multe detalii despre produsele ce trebuie folosite și cum trebuie puse în practică. Îmi pare rău să văd că oamenii care ar trebui să lucreze materialele ce sunt de calitate (și nu sunt ieftine) nu sunt deschiși la a învăța 😕😕😕. Sper să termini cu bine lucrările începute. Crossed fingers !!!
Ma uit cu mult drag la videourile tale te apreciez .Ai vrea un consiliu de la tine dacă se poate ! ce ma sfătuiești sa construiesc o casa cu etaj ,sau cu mansarda , multumesc mult .
Va salut,domnule Marius,o intrebare,pentru o casa de vacanta pe structura de lemn,asemanatoare unui apartament de 3-4 camere,fara mansarda,executata pe piloni de ciment,trebuie proiect de executie,adica,taxe proiect,primarie,șamd?
Multumesc,o seara buna!
Salut! Se poate face acoperisul mansardelor din panouri sandvis gen spuma intre doua foi de tabla?
Care ar fi structura de lemn de sub acestea?
Multumesc!
17:29 pungi de aer
Te salut Marius,la izolarea mansardei locuite se poate pune folie bariera de valori de apă intre doua straturi de vată bazaltica,una având 15 cm pusă intre căprior si cea de a doua de 10 cm fiind pusă sub căprior acoperindu i ? Multumesc
cat de mare ar trebui sa fie spatiul ventilat sub invelitoare? 2-3 cm e ok sau ar trebui sa fie 5 cm ? Merci
Subscribed. Foarte misto explicatiile. Te rog frumos poti sa ma lamuresti cu o dilema? Vreau sa fac si eu izolarea mansardei. Am acoperis de tabla, folie anticondens si capriori. Acum daca vin cu vata bazaltica de 10cm intre capriori (atat imi permit capriori si nu as vrea sa mai cobor tavanul) apoi as veni cu profile de rigips de 3cm, iar intre profile doresc sa mai bag inca 3cm de vata bazaltica caserata cu aluminiu si apoi vin peste cu rigips. Sunt ok etapele? Oare o sa am probleme ca acea folie de aluminiu sta lipita de rigips? sau mai bine las acei 3cm liberi si pun doar o folie de aluminiun inainte de a monta profilele de rigips astfel inca sa am 3cm de aer in tre rigips si izolatie?
Salut! Multumim pentru material!
O intrebare: cum prindem distantierele pt spatiu tehnic de la interior fara a strapunge bariera de vapori?
Sunt benzi de etansare strapungeri/cuie
Fain video !...
2:25 un exemplu de cum este corect? Se trece un material izolant pe deasupra zidariei respectiv pe sub acoperis?
Montarea scandurilor la astereala cu distanta intre ele duce la punti termice? Am vazut multe firme care monteaza astereala cu spatii...cand si de ce se face asta?
Drona arata ca o broasca 😁. mi-a placut materialul, sunteți "profesori". Mult succes! Un material cu hidroizolatia la fundatii? 😇
ai dreptate, poate mai profesorI decat unii de pe la catedra de structuri UAUIM, felicitari!
Unde gasesc aparate de termoviziune?
Bună ziua de când va urmăresc postările mam cam îngrijorat am o casa construita din cărămidă p+m planșeul dinte nivele este de lemnde 80latime 150 înălțime din 550 in 550 de jos în sus am
Rigips 12mm
Osb 18mm
Vata 100mm
Osb 22 mm
Expandat de 6 mm pt parchet
Parchet 12mm
Neliniștea mea e la bai nu am pus pe tavane folie contra vaporilor un sfat ar trebui sa desfac tavanele sa montez folie și apoi structura metalica și rigipsul? Mulțumesc mult
La minutul 5 -la ce va referiți cand spuneți "indesata"? Cât de apăsată se permite?
Va rog. Am o întrebare se poate pune folie care se pune peste asteriala se poate pune și la interior?
incepeti sa izolati peste capriori chiar daca mai bagati 2-3 m3 de cherestea
Salut
Care sunt posibilitățile sa iau legătura cu dv printr-un mail sau altceva, pt ca sunt la acest pas cu tavanul la mansarda...si deja ma doare de "bulelile" care s-au făcut
Mulțumesc anticipat și sper sa îmi trimiteți un contact
Numai bine si mult respect pt ceea ce faceți...idea este ca in ziua de astăzi sunt foarte mulți "meseriași" care postează pe Facebook TH-cam etc dar in loc sa transmită transparenta și informare,fac doar rau prin dezinformare si o eventuala reclama in fata unor clienți fără experienta în construcții și izolații ca mine
Salut Marius, ar fi super daca ai explica detaliile respective mai mult, cum ar fi de ce pui stratul de rupere al capilaritatii acolo, ce face el, de ce nu se pune in alta parte...
Am luat cartea noua doamnei Dabija (de la Mincu) cu detalii, doar ca iti da detaliile gata facuta, nu iti explica nimic despre ce inseamna fiecare strat si de ce se pun in ordinea asta.
Daca te referi la cosoroaba, eu cred ca a exlicat de ce ar trebui hidroizolatie sub cosoroaba
Buna. Astazi am gast clipul cautand ceva informatii despre izolare corecta. Sunt la faza de izolare exterioara a unei case cu mansarda. Va urma si mansarda unde am o idee despre ce vreau sa fac. Orice informatie imi este de ajutor asa ca intreb, asiguri consultanta pntru cazuri particulare ?
Asigura, contra cost, scrie pe salut@soflete.ro sa te uiti la toata seria de buleli in consteuctie si nu numai si o sa inveti multe
SALUT te rog frumos sa imi spui
Am si eu o casa veche pe care vreau sa o izolez. AM o terasa (un acoperis format din vreo 30 bari de cornier din fier acoperit cu sticla) care este infipt in peretele casei (deci barile de cornier sunt infipte dar nu trec pana inauntru )STIU CA ASTA =PUNTI TERMICE dar nu stiu cat de mari. SE MERITA sa modific acoperisul ca sa nu mai fie infipt in perete (lucrare destul de mare care costa) sau sa las asa ca nu sunt punti asa mari???
MULTUMESC
Să înțelegem că de fapt soluțiile de amenajare ale mansardelor cu grinzi la vedere, pe cât de estetice, nu sunt de fapt „bune”? Sau unde ar fi acceptate, unde nu ar fi punte termică, la grinzi foarte groase, eventual stejar/...?
Spuneti-mi va rog ce parere aveti despre izolatia cu spuma poliuretanica ? este cea mai buna? ma refer la cea facuta sub astereala intre capriori. Multumesc
Salut, poti sa mi spui ce este mai bine sa folosesc ca bariera de vapori, folia aluminiu cu bule de aer sau folie Vario de la Isover pt izolatie la interior?Am nevoie de un raspuns rapid , am meseriasii acasa si trebuie sa cumpar folia! Multumesc!
o folie cu coeficientul sD cat mai mare, cele mai performante sunt pe la sD>100m, altii zic ca si de la 40 in sus ar fi ok. Din ce am inteles cu cat coeficientul sD este mai mare cu atat vaporii trec mai greu. Vizoneaza cursul th-cam.com/video/eE5LaugS-Sw/w-d-xo.html
Interesant, am avut un beneficiar care ma boscorodea ca nu am dus zidul la mansarda pana in astereala si i-am inchis gura cu primele minute din clip. "Poftim domne, daca nici Soflete nu stie nu mai stie nimeni" :)
PS: am auzit la cateva persoane lastareala in loc de astereala, exista asa termen ca pe mine ma amuza!?
efectiv nu mai pot sa aud cuvantul efectiv :))
De asta nu recomand sa se puna vata de jos in sus..ci din pod findca poti aranja mai bine si nu o indesi
Salut Marius!As avea si eu o intrebare in legatura costructiei unei balcon.Cum pot sal execut fara sa prezinte o punte termica.Precizez ca sunt la faza de proiectare!Multumesc!
th-cam.com/video/rHsZoPwnog0/w-d-xo.html sau sa imbraci placa cu izolatie pe toate partile (dedesupt, laterale, deasupra) cu cat mai multa izolatie.
casa mea e la rosu si am observat ca nici la mine, mesterii nu au taiat acele talpi in capriori pe care sa se aseze pe cosoroaba. care e dezavantjul si care e pericolul?
cum facem la exterior sa nu ni se ude izolatia asta de vata ?ca practic ce avem peste la desenul tau decat o astreala care doar daca etansezi cu spuma sa nu ai gauri sincer si o folie si apoi tabla nu !???adica nu exista riscul ca ea sa acumuleze umiditate din exterior !?asta nu pricep eu si daca da cum isi va mai face treaba ?sau cum rezolvam chestia asta ?
Am si o intrebare !?Adica eu nu pot placa cu polistiren de 20 cm pe exterior la sarpanta si apoi sa pun astreala deasupra si dedesupt?In asa fel incat sa am si ventialtie la exterior si etanseitate la interior ?nu am cum ?sau care e fenomentul !atentie nu la interior ci la exterior tip sandwich ?!ca mie nu imi place vata pur si simplu !si nu am bani sa dau cu spray !eventual doar sa sprayez sa etansej hainuta asta ?care era programul ala de calculat sistemele de izolatii ?ca vreau s aincerc sa vad ce zice acel sistem !
Pereti 30 cm , caramida plina, ce recomanzi, 15 cm sau 20 cm izolatie?
Care ar fi cea mai buna izolatie fonica intre parter si mansarda, dar interventia sa fie facuta de sus, caci tavanul la parter este deja finalizat?
ce scoci se foloseste la imbinarea OSB?
Trebuie sa renuntam la tipul acesta de casa unde podul este camera de locuit si stai ghebos si abea de poti sa pui un pat ..zic pod ca masarda nu este..mansarda are alta forma si trebuie sa bagi multi bani sa indeplineasca conditiile sa fie numita mansarda ... casa sa aiba pod cu acele ferestre micute pe unde sa circule aerul si sa se faca curent de aer,,,si problemele cu mucegaiul si umezeala vor fi rezolvate... asa zise case care de ani buni se construiesc de niste meseriasi gen Dorel sunt niste constructii pe cat de urate pe atat de nefunctionale si care iti si mai scoate multi bani din buzunar. parerea mea. daca am gresit va cer scuze!
Bună seara!
Am și eu o întrebare pe care aș dori să v-o adresez.
Am izolat o casă pe exterior, cu 15 cm vată minerală bazaltica.
Datorită unei greșeli de calcul, am rămas cu circa 100 metri de vată.
Întrebarea mea către dumneavoastră este, dacă eu pot folosi această vată la izolația mansardei.
Vă mulțumesc!
Da, se poate folosi si la acoperis.
Felicitări pentru munca depusa! Ce folii de aluminiu recomandați și cum putem sa evitam sa nu străpunge folia când putem profile de rigips? Gr & m2? Va mulțumesc pentru înțelegere și pentru timpul acordat.
Am un curs intreg de folii, postat la sectiunea cursuri, apoi am mai vorbit in videoul despre cum se face un detaliu de acoperis si apoi am mai aratat niste exemple bune in turul de santier de la colina noua
Mulțumesc, am urmărit videoclipurile dumneavoastră, de acolo am învățat ce inseamna o folie și rolul ei. Felicitări! Va mulțumesc.
Salut! As vrea sa construiesc un living fara planșeu din beton și fără pod deasupra lui cu inaltimea maxima de cca 4.2 și mimima de 2,6. Întrebare mea pentru izolație este .....ar fi ok caprior-scandura-vata bazaltica de 40 -caprior-scandura-hartie anticondens-invelitoare?
nu inteleg de ce apar de 2 ori capriori, sau e vorba de contra sipci de a acoperii capriorii cu izolatie? dupa cum se discuta pe aici ordinea ar fi, invelitoare-folie anticondens-astereala-izolatie intre capriori, sipci invers pe capriori pt a mari stratul de izolatie- izolatie intre sipci care trece si peste capriori-bariera de vapori-spatiu tehnic-rigips
salut am un pod la masarda are 80mp. si am pus 10 cm de vata minerala peste tota masarda . cum vreau sa pum inca 15cm. ce sfat imi dati sa pun peste ce veche sau sa bag intre capriori. ms frumos
Salut Marius! Stratificarea folosita la mansarda merge pusă în practică și la un zid pe structura de lemn cu dulapi de 5x15 cm interax? Urmează să îmi fac o anexă și mă gândeam să fac asa:
De la exterior 10 cm vata bazaltica-OSB de 15mm- între dulapi vata de 15, folie bariera de vapori, profile metalice și gips carton. Mai trebuie folosit ceva ?
Salut Marius. Urmaresc cu interses informatiile desi sunt plecat din Romania de 50 de ani :)
Ma mira faptul ca meseriasi si diriginti de santier, care incaseaza bani pe lucrare , nu sunt trasi la raspundere.Mai ales cind nu respecta legislatia sau si normele.cine apara derepturile cumparatorului.
Sau sunt trasi la raspundere si nu am aflat eu... ce se face in acest sens ? In caz daca cumpara cineva casa gata facuta , cine poate verifica daca casa e facuta conform normelor ? Architect ? Inginer de constructii ?
Va felicit pe munca depusa.