Multumesc pt apreciere! Am facut un playlist numit Pentru incepatori. Acolo gasesti cele mai importante cunostinte de baza. Acvaristica e un hobby complex si e bine sa pornesti cu dreptul.
Pai caraselul auriu are vreo 5.5 sau 6 cm maxim, iar celalalt peștișor vreo 4 cm maxim... Se simt foarte bine acum ambii pești de când acest filtru face mult oxigen și sunt vioi... Apa nu mai e tulbure și e ok.... Sa speram la ce e mai bine....
@@peryfishing4848 majoritatea filtrelor interne nu se califica pentru populatia mai sus mentionata. Nu au volum de material filtrant suficient de mare.
As vrea sa îmi iau și eu un acvariu și sa ma apuc de acest hobby foarte frumos. Dar vroiam sa te întreb dacă filtrul și încălzitorul trebuie băgate în priza. Știu ca este o întrebare cam aiurea.
Se baga in priza dupa ce ai destula apa in acvariu cat sa acopere aceste echipamente, altfel se distrug. Recomand sa nu te arunci in hobby. Sunt multe de invatat. Mai bine iti incarci creierul cu destula teorie si apoi decizi daca te bagi sau nu. E un hobby greu pentru incepatori si te poti astepta la multe frustrari. Cand te decizi, sa ai in vedere ca esti responsabil de bunastarea pestilor. Am facut playlist special pentru incepatori. Recomand sa-l vizionezi si sa aprofundezi informatia de acolo. Acvaristica e un hobby in care graba se plateste cu viata animalelor. Daca esti pregatit si dispus sa respecti regulile de baza, poti avea parte de satisfactie. Dar numai daca te tii de ele (!) Succes!
salut sa sti ca si eu am un acvariu si niste pesti si sunt pasionat la fel ca si tine sibstiu ca am numai 14 ani dar eu cand fac curat la pesti ma relaxez si iimi place treaba care o faci si te admir desigur daca vrei sa tinem legatura scriemi pe facebook Robert Dorneanu esti tare nu te lasa de yt niciodata
Salut! Daca faci un video cu acvariul tau, sa-mi trimiti linkul, te rog. Intotdeauna sunt curios de sistemul altor oameni. PS: imi place animatia cu care incep filmuletele tale.
OK. E posibil ca dupa ce vad filmarile sa ma dezabonez. Abonarea nu o fac niciodata pe baza de reciprocitate, ci pentru ca sunt interesat de un subiect anume. Nu fac asta din egoism. Daca ai posibilitatea sa vezi la ce sunt abonat, vezi ca sunt canale specializate. Un alt aspect este ca am inceput sa primesc "oferte" de tip "abonare pentru abonare"; daca fac asta de fiecare data, ma pomenesc cu o lista imensa de canale care nu-mi ofera informatii relevante.
Diaree. Cauze posibile: suprahranire repetata, apa de proasta calitate (prea multa materie organica si prea multi nitrati de la schimburi de apa nepotrivite), paraziti (pot fi si de alta natura decat cele digestive). De primele doua am fost si eu vinovat.
Salut! Apa tulbure trece de la sine daca apa proaspata nu contine clor. Gasesti declorinator in magazinele de acvaristica. Primul ajutor: 1. schimb de apa minim 50 % cu apa declorinata. 2. timp de o luna vei folosi cultura de bacterii pentru ciclat filtrul 3. filtrul il vei spala cu apa scoasa din acvariu, nu cu apa de la robinet. Daca ramane un pic de mizerie, e bine. In filtru trebuie sa se stabileasca niste bacterii importante pentru supravietuirea pestilor. 4. te asiguri ca temperatura apei este potrivita pentru pestii pe care-i ai. 5. limitezi cantitatea de mancare dozata la cat consuma pestii in timp ce-i hranesti. Ce cade pe substrat, va fi aspirat cu un furtun. 6. aspiri substratul saptamanal. Aspirator se gaseste in magazin sau iti poti face singur. Gasesti pe canal video cu un aspirator artizanal. Pe parcurs iti cumperi test de amoniu/amoniac (NH3/NH4) si test 5 in 1 care poate testa nitriti (NO2) si nitrati (NO3) ca sa urmaresti starea acvariului. Cat timp nu bagi clor in acvariu si nu speli filtrul cu apa de la robinet, testul de amoniac va fi necesar doar in primele saptamani, pana ce se cicleaza filtrul. NO3 va fi testat odata la cateva saptamani ca sa inveti cat de mare trebuie sa fie schimbul de apa saptamanal. Intre timp poti popula acvariul cu plantele: Cabomba Caroliniana, Sagittaria Subulata, Elodea (Egeria Densa). Daca ai carasi: Anubias, Bucephalandra. Plantele vor consuma o mica parte din nitrati. Schimburile de apa se fac saptamanal. PS: cati pesti ai in cati litri si ce specii sunt?
Am un acvariu de 20 litri și 2 cărășei.... Am schimbat apa în totalitate, am luat alți doi cărășei și sa vedem cumse comporta.... Am plante de plastic....
Ce-mi plac începuturile! 😁 Dar și mai mult îmi place să urmăresc evoluția! 👍💪
Foarte bun video pt incepatori! Si eu vreau sa imi achizitionez un acvariu ,de inceput minim 60 litri ! M-am abonat !! Succes in continuare !
Multumesc pt apreciere!
Am facut un playlist numit Pentru incepatori. Acolo gasesti cele mai importante cunostinte de baza.
Acvaristica e un hobby complex si e bine sa pornesti cu dreptul.
Mulțumesc de răspuns... Apropo am un filtru și din el iese un furtun în afara acvariului iar în apa se formează bule... E ok?
E mai bun decat nimic insa atat acvariul cat si filtrul sunt prea mici pentru doi carasi.
Sa tii cont de asta.
Pai caraselul auriu are vreo 5.5 sau 6 cm maxim, iar celalalt peștișor vreo 4 cm maxim... Se simt foarte bine acum ambii pești de când acest filtru face mult oxigen și sunt vioi... Apa nu mai e tulbure și e ok.... Sa speram la ce e mai bine....
Salut. Într-un acvariu de 50l care e densitatea maxima de pești? Xifo, moly, gupy
Salut
Daca ai un filtru extern si vrei sa-l cureti odata de pasti si odata de craciun, 10-12 bucati.
@@AcvaristulLenes am filtru intern și na mă deranjează schimbul apei și curățenia.
@@peryfishing4848 majoritatea filtrelor interne nu se califica pentru populatia mai sus mentionata. Nu au volum de material filtrant suficient de mare.
@@AcvaristulLenes am înțeles. Eu am un eheim 180l. Iar ca populație am 3 xifo, 4 gupi și 4 neoni.
@@peryfishing4848 180 l nu este volumul filtrului.
As vrea sa îmi iau și eu un acvariu și sa ma apuc de acest hobby foarte frumos. Dar vroiam sa te întreb dacă filtrul și încălzitorul trebuie băgate în priza. Știu ca este o întrebare cam aiurea.
Se baga in priza dupa ce ai destula apa in acvariu cat sa acopere aceste echipamente, altfel se distrug.
Recomand sa nu te arunci in hobby. Sunt multe de invatat. Mai bine iti incarci creierul cu destula teorie si apoi decizi daca te bagi sau nu.
E un hobby greu pentru incepatori si te poti astepta la multe frustrari. Cand te decizi, sa ai in vedere ca esti responsabil de bunastarea pestilor.
Am facut playlist special pentru incepatori. Recomand sa-l vizionezi si sa aprofundezi informatia de acolo.
Acvaristica e un hobby in care graba se plateste cu viata animalelor. Daca esti pregatit si dispus sa respecti regulile de baza, poti avea parte de satisfactie. Dar numai daca te tii de ele (!)
Succes!
Mulțumesc!
Likeeee!!!!!! Subscribeee!!😍😍
Salut. Tocmai mi.am achizitionat un acvariu si as avea nevoie de un pic de ajutor. Ai putea sa imi dai cateva sfaturi?
Salut,
Am creat un playlist numit Pentru Incepatori.
Acolo gasesti 95 % din cunostintele de baza de care vei avea nevoie.
salut sa sti ca si eu am un acvariu si niste pesti si sunt pasionat la fel ca si tine sibstiu ca am numai 14 ani dar eu cand fac curat la pesti ma relaxez si iimi place treaba care o faci si te admir desigur daca vrei sa tinem legatura scriemi pe facebook Robert Dorneanu esti tare nu te lasa de yt niciodata
Salut!
Daca faci un video cu acvariul tau, sa-mi trimiti linkul, te rog. Intotdeauna sunt curios de sistemul altor oameni.
PS: imi place animatia cu care incep filmuletele tale.
Acvaristul Lenes ok osa încerc sa fac ca am doua acvari unu cu pesti mici si un cu un peste mare oscar îti multumesc osa fac un video de genu ok ?
OK
Acvaristul Lenes adica poti sa te abonezi la mine sa vezi cand postez cv nou te rog frumos eu mam abonat
OK.
E posibil ca dupa ce vad filmarile sa ma dezabonez. Abonarea nu o fac niciodata pe baza de reciprocitate, ci pentru ca sunt interesat de un subiect anume.
Nu fac asta din egoism. Daca ai posibilitatea sa vezi la ce sunt abonat, vezi ca sunt canale specializate. Un alt aspect este ca am inceput sa primesc "oferte" de tip "abonare pentru abonare"; daca fac asta de fiecare data, ma pomenesc cu o lista imensa de canale care nu-mi ofera informatii relevante.
Ce însemna când peștii au asa gen o ata prinsa de burta?
Diaree.
Cauze posibile: suprahranire repetata, apa de proasta calitate (prea multa materie organica si prea multi nitrati de la schimburi de apa nepotrivite), paraziti (pot fi si de alta natura decat cele digestive).
De primele doua am fost si eu vinovat.
Mi-am luat un acvariu de curând și apa s-a făcut tulbure... Un peste a murit, iar celalalt e inactiv și doar sta pe loc.... Nu știu ce sa fac....
Salut!
Apa tulbure trece de la sine daca apa proaspata nu contine clor. Gasesti declorinator in magazinele de acvaristica.
Primul ajutor:
1. schimb de apa minim 50 % cu apa declorinata.
2. timp de o luna vei folosi cultura de bacterii pentru ciclat filtrul
3. filtrul il vei spala cu apa scoasa din acvariu, nu cu apa de la robinet. Daca ramane un pic de mizerie, e bine. In filtru trebuie sa se stabileasca niste bacterii importante pentru supravietuirea pestilor.
4. te asiguri ca temperatura apei este potrivita pentru pestii pe care-i ai.
5. limitezi cantitatea de mancare dozata la cat consuma pestii in timp ce-i hranesti. Ce cade pe substrat, va fi aspirat cu un furtun.
6. aspiri substratul saptamanal. Aspirator se gaseste in magazin sau iti poti face singur. Gasesti pe canal video cu un aspirator artizanal.
Pe parcurs iti cumperi test de amoniu/amoniac (NH3/NH4) si test 5 in 1 care poate testa nitriti (NO2) si nitrati (NO3) ca sa urmaresti starea acvariului. Cat timp nu bagi clor in acvariu si nu speli filtrul cu apa de la robinet, testul de amoniac va fi necesar doar in primele saptamani, pana ce se cicleaza filtrul. NO3 va fi testat odata la cateva saptamani ca sa inveti cat de mare trebuie sa fie schimbul de apa saptamanal.
Intre timp poti popula acvariul cu plantele: Cabomba Caroliniana, Sagittaria Subulata, Elodea (Egeria Densa). Daca ai carasi: Anubias, Bucephalandra. Plantele vor consuma o mica parte din nitrati.
Schimburile de apa se fac saptamanal.
PS: cati pesti ai in cati litri si ce specii sunt?
Am un acvariu de 20 litri și 2 cărășei.... Am schimbat apa în totalitate, am luat alți doi cărășei și sa vedem cumse comporta.... Am plante de plastic....
@@andreicoznean8675 volumul absolut minim pt carasi este de 30 de litri pe bucata.
Pestii nu sunt piese de schimb.