Gizem Kesilmiş ile Muhasebe Rehberi - Gider Pusulası Nedir?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 42

  • @dicleyakamoz9222
    @dicleyakamoz9222 ปีที่แล้ว +1

    Çok güzel anlatıyorsunuz❤

  • @turoktrbendeniz9640
    @turoktrbendeniz9640 11 หลายเดือนก่อน

    Detaylı bilgi için teşekkürler.
    Apartman yönetimi, piyasaya yaptırdığı işler ve aldığı hizmetler için nasıl gider makbuzu düzenleyebilir?

    • @BirFatura
      @BirFatura  11 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, gider pusulası koçanı almalısınız sonra bu koçanı noterden tasdik ettirmeniz gerekiyor(her sayfasını) daha sonra bunu gider pusulası olarak kullanabilirsiniz.

  • @volkanyesildag64
    @volkanyesildag64 หลายเดือนก่อน

    Bireysel müşterilerimize eticaret üzerinden aldıkları ürüne karşılık earşiv fatura kestik.müşteri ürünü iade etti.gider pusulası mı keseceğiz.birfatura üzerinden mi yapacağız.şablon oluşturun diyor ama yapamadım

    • @BirFatura
      @BirFatura  หลายเดือนก่อน

      Merhaba, gider pusulası düzenlemeniz gerekiyor. Bu arada kestiğiniz e-arşiv faturasını kestiğiniz günden itibaren 7 gün içerisinde iptal edebilirsiniz. Bir Fatura panelinizde tasarım şablonları sayfasından şablon oluşturabilirsiniz.

  • @sonsuztilki
    @sonsuztilki 2 หลายเดือนก่อน

    Gizem Hanım, öncelikle değerli bilgileri bizim anlayabileceğimiz ölçüde aktardığınız için çok teşekkür ederim.
    Şimdi fiziksel mağazalarda müşteri iade etmek istediğinde gider pusulasını oluşturup bilgileri girip müşteriye imzalatarak oluşturabiliyoruz, bunda sorun yok ancak e-ticaret sitesinde kargo yoluyla iade alınan ürünlerin gider pusulasını kessek dahi uzaktaki müşteriye imzalatamayız. Bu durumda ne tür bir atılım gerçekleştirmeliyiz?
    Bu konunun çokta erbabı değilim ancak edindiğim kaynaklara göre:
    - İmzasızda olsa gider pusulasını yine de kesin.
    - Kargo yoluyla gelen ürünün kargo tutanağı gider pusulası yerine geçebileceği söylendi.
    - Bir iade formu oluşturup kişi kargoya ürünleri teslim etmeden önce bilgileri girip (sipariş numarası, ad soyad, sipariş tarihi, email, telefon ve imza ile ürün bilgileri ve adedi şeklinde) kargoya teslim sonrası bu form gider pusulası yerine geçebileceği söylenmişti.

    • @BirFatura
      @BirFatura  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar , öncelikle güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz. İade formu oluştursanız ve müşteri bu forma bilgilerini girsin dersek pazar yerlerinde yapmış olduğunuz satışların iadesinde bu pek de mümkün gözükmemektedir. Kendi satış siteniz var ise ancak mümkün olabilir bu durum. Tavsiyemiz olarak ; siz tüm iadelerinize gider pusulası düzenleyin iade eden imzası olmasa dahi ve bu gider pusulasına iade kargonun tutanağını zımbalayarak bir bütün olarak saklamanız olacaktır.

  • @dr.fatihhas
    @dr.fatihhas ปีที่แล้ว +1

    E-gider pusulası şansımız var mı? Yüzlerce iade için gider pusulası yazmak çok zorluyor. Birfatura kullanıyoruz, bunun birkaç tıkla e-gider pusulası yöntemi yok mu?

    • @BirFatura
      @BirFatura  ปีที่แล้ว

      Merhaba, şuan için GİB'in e-gider için bir çalışması bulunmamakta, ilerde bu konu hakkında çalışma yaparlarsa bizlerde panelimize bu özelliği entegre edebiliriz.

  • @goxely
    @goxely หลายเดือนก่อน

    işçiliği satın aldık. gider pusulasını kestik. peki sigorta olayı nasıl oluyor? sonra sigortasız işçi çalıştırma olayı olmasın

    • @BirFatura
      @BirFatura  หลายเดือนก่อน

      Merhaba, bu kişiden almış olduğunuz hizmeti her ay düzenli alıyorsanız kişinin sigortasını yapmanız sizin için daha iyi olacaktır. Tek seferlik gider pusulası düzenlediyseniz zaten problem olacak bir durum yoktur.

  • @canertopcu4279
    @canertopcu4279 16 วันที่ผ่านมา

    Merhaba e ticaret yapıyorum bifatura kullanıyorum gider pusulasını toplu olarak kesebiliyormuyuz

    • @BirFatura
      @BirFatura  16 วันที่ผ่านมา

      Merhaba, şuan için öyle bir özelliğimiz mevcut değil ancak bu sorunuzu talep olarak ilgili birime ilettik.

  • @TheSouLordS
    @TheSouLordS 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba, İngiltere'de bir firmaya freelance saat başı ücreti alarak (saatler değişken) online evden İngilizce eğitim hizmeti verme durumum (ben Türkiye'de yaşıyorum) var ve benden fatura talep ediyorlar. Aynı zamanda kazancımı da bir şekilde vergilendirmem gerekiyor. Nasıl bir yol izleyebilirim, gider pusulası mı düzenlettirmeliyim şirkete? Kafam çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

    • @BirFatura
      @BirFatura  3 หลายเดือนก่อน

      Merhaba , Gider Pusulası Türkiye standartlarına göre bir pusuladır. Siz yabancı ülkeden elde edeceğiniz gelir için yabancı ülkedeki şirketten gider pusulası isteyemezsiniz. İkametgahınıza en yakın vergi dairesine giderek kazancınızın nasıl vergilendirileceğine istinaden bilgi almanızı tavsiye ederim zira bazı muafiyet belgeleri vardır ve bu belgeleri Vergi Dairesinden talep edebilirsiniz.

  • @ahmetkaptan968
    @ahmetkaptan968 11 หลายเดือนก่อน

    merhabalar, tüm bu işlemlerin karşı taraftaki etkileri ne olacaktır?
    yani bir ustadan kimlik fotokopisi ve ikametgah istemek biraz sıkıntılı olacaktır😅
    neden bu evrakları istediğimizi ve karşı tarafa etkilerini nasıl açıklayabiliriz? şimdiden teşekkürler

    • @BirFatura
      @BirFatura  11 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, mükellef olmayan birisine iş yaptırıyorsunuz ve bu kişi vergi ödemediği için siz vergi ödüyorsunuz bundan dolayı vergisini ödeyebilmek için T.C kimlik numarası ve ikametgah bilgileri alınmak zorundadır. Gider pusulasında bu bilgiler yazılmak zorundadır.

  • @uyusundabuyusunninni
    @uyusundabuyusunninni 4 หลายเดือนก่อน

    Merhabalar Gizem hanım; gider pusulasıyla ödeme alıyorum yaptığım müziklerle ilgili olarak. Stopajı kesip bana ödeme yapan firma, bu kesintiyi beyannamesine yazıp ödüyor ve benim sorumluluğum kalmıyor diye anlıyorum. Peki kesintisi yapılan bu gelirim artık vergiden muaf mıdır? Bir limiti var mıdır yıllık vb? Aldığım gelir üzerinden benim bir beyanname vermem gerekiyor mu yoksa artık kesinti yapıldığı için rahat mı olmayalım? Zamanınız varsa cevaplarsanız sevirinim. Teşekkürler.

    • @BirFatura
      @BirFatura  4 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar, Stopaj denilen kavram başkası adına vergiyi kaynağında kesip ödemek demektir. Sizin durumunuzda zaten hizmet sunduğunuz firma sizin adınıza vergiyi kaynağında kesip sizin adınıza beyan edip ödemektedir. Sonuç olarak içiniz rahat olsun sizin yapmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Sizin yaptığınız hizmetin vergisi alıcı tarafından ödenmektedir ve kotası yoktur.Merhabalar, Stopaj denilen kavram başkası adına vergiyi kaynağında kesip ödemek demektir. Sizin durumunuzda zaten hizmet sunduğunuz firma sizin adınıza vergiyi kaynağında kesip sizin adınıza beyan edip ödemektedir. Sonuç olarak içiniz rahat olsun sizin yapmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Sizin yaptığınız hizmetin vergisi alıcı tarafından ödenmektedir ve kotası yoktur.

    • @uyusundabuyusunninni
      @uyusundabuyusunninni 4 หลายเดือนก่อน

      ​@@BirFatura çok teşekkürler 😊♥️

    • @uyusundabuyusunninni
      @uyusundabuyusunninni 4 หลายเดือนก่อน

      @@BirFatura Peki sigortalı bir işte çalışırsam yine böyle bir hizmet verdiğimde ayrı bir vergilendirme çıkacak mıdır? Çok mu soru sordum:)

    • @BirFatura
      @BirFatura  4 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, evet çıkacaktır. Vergi mükellefi olmadığınız sürece bu şekilde vergilendirme çıkacaktır. Ne zaman şirket açtınız o zaman tarafınıza fatura kesilecektir.

  • @Tahsin-c5y
    @Tahsin-c5y 5 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Gider pusulasında şirket kaşesine gerek var mı

    • @BirFatura
      @BirFatura  5 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, evet şirket kaşesi olmak zorundadır.

  • @Ogdfatih
    @Ogdfatih 4 หลายเดือนก่อน

    merhaba , limit varmıdır? evrak başı maximum nekadar kesilebilir? 1 kişiDEN 1 yılda maximum ne kadar gider pusulası kesilebilir?

    • @BirFatura
      @BirFatura  4 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, bir limit bulunmamaktadır.

    • @Ogdfatih
      @Ogdfatih 4 หลายเดือนก่อน

      @@BirFatura teşekkürler

  • @peacedove7314
    @peacedove7314 3 หลายเดือนก่อน

    Birfatura kullacisiyim. Elektronik ürünler satıyorum.Bazen ikinci el alıp satıyorum. Müşteriden alırken ödemeyi eft ile yapıyorum. Eğer EFT dekontu gider pusulası yerine geçiyorsa, aldığım bu ürünü satarken keseceğim faturaya o dekontun işlem numarasını girmem yada "şu şu tarihli işlemin faturasıdır" diye mi belirtmem gerekiyor? İkinci el satışlarda ciddi sorun yaşıyorum bu yüzden .. Yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar

    • @BirFatura
      @BirFatura  3 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, aldığınız ürünlerin ödeme dekontlarını Gider pusulası olarak hesaplayabilir ve ödemelerinizi gider olarak yazabilirsiniz. Burada ürün aldığınız kişilerin T.C. numarasını alıp gerekli stopaj işlemlerini yaparak Muhtasar beyanda bildirilmesidir. Ürünü satarken fatura açıklamasına isterseniz (mecburi değildir) dekont işlem numarasını yazabilirsiniz. Siz al-sat işlemi yapıyorsunuz, aldığınız ürünleri stok olarak işleyecek satarken de faturasını kesip stok hesaplarınızdan eksilteceksiniz. Mali Müşaviriniz bu işlemleri yapıyordur, kendisi ile de görüşebilirsiniz.

    • @peacedove7314
      @peacedove7314 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@BirFatura Teşekkür ederim değerli bilgiler için

  • @sedaaa1942
    @sedaaa1942 7 หลายเดือนก่อน

    Merhaba ben e-ticaret yapıyorum. Sattığım ürünler el yapımı ürünler ve hazırlayan kişiler vergi mükellefi değil. Ben ödemeyi eft olarak yapiyorum. Muhasebecime bahsettim bu durumdan bana gider pusulası düzenle fatura yerine gecer satışını yap dedi. Şimdi siz dekontunda gider pusulası yerine geçtiğinden bahsettiniz. Bu ürünleri sadece dekontla satısini yapabilir miyim ?

    • @BirFatura
      @BirFatura  7 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba , yeni yapılan düzenlemeye istinaden bankadan yapılan ödemelerin dekontunu gider pusulası gibi kullanabiliyorsunuz. Ancak ödenen net tutardan brüt tutar hesaplayıp Muhtasar beyannamede vergisini ödersiniz. Böylece Vergi Mükellefi olmayan kişilerden aldığınız ürünü gider yada maliyet gösterebilirsiniz. Ödeme yaptığınız kişilerden İkametgah belgesi ve kimlik fotokopisi almanızı tavsiye ederiz.

  • @caglarr396
    @caglarr396 ปีที่แล้ว

    Personele ödenen maaş gider olarak gösterebilir mi ?

    • @BirFatura
      @BirFatura  ปีที่แล้ว

      Merhaba, işyeri, işçi ve iş ile ilgili yapılan harcamalar gider olarak gösterilebilir. İyi günler dileriz.

  • @King_of_prankk
    @King_of_prankk 10 หลายเดือนก่อน

    Banka üzerinden ödemelerde sadece ürün bedelini ödüyoruz stopajı muhasebeye ödüyoruz değil mi

    • @BirFatura
      @BirFatura  10 หลายเดือนก่อน

      Merhaba , Stopajı muhasebeye ödemiyorsunuz. Ödediğiniz tutar üzerinden stopaj hesaplanıyor ve Muhtasar Beyannamede siz ödüyorsunuz.

    • @King_of_prankk
      @King_of_prankk 10 หลายเดือนก่อน

      @@BirFatura stopajı kim hesaplıyor orasını anlamadım eft yaptığımız için pusula düzenlemeye gerek yok. Stopajı kim hesaplıyor onu anlamadım. Muhasebecim mi yok eğer ben hesaplıyorsam nereye nasıl yatırcam

    • @King_of_prankk
      @King_of_prankk 10 หลายเดือนก่อน

      @@BirFatura anladım muhtasar beyanneme nedir onu öğrenmem lazım şimdi de

    • @BirFatura
      @BirFatura  10 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, gelirlerinizi beyan edebilmeniz için mali müşavirinizin olması gerekmektedir. Sizin iş şekliniz tam olarak nedir?

  • @mesutguler8785
    @mesutguler8785 ปีที่แล้ว

    Network marketinglerdeki sistem bu sanırım

  • @aviatorefendisii
    @aviatorefendisii 8 หลายเดือนก่อน

    Merhaba, ben internetten üzerinden yazılım işi yapıyorum ve vergi mükellefiyim. Ürün satın aldığım kişiler vergi mükellefi değil ve bana fatura kesemiyor. Ben bankadan iban adreslerine gönderdiğim dekontu gider olarak gösterebilir miyim ? Para gönderirken herhangi bir açıklama yazmam gerekiyor mu ? Ve son olarak dekontta yazan tutarı nasıl netten brüte çevirebilirim, teşekkürler.

    • @BirFatura
      @BirFatura  8 หลายเดือนก่อน

      Merhaba , Bankadan göndermiş olduğunuz ödemelerinin dekontları gider pusulası yerine geçtiği için gerekli hesaplamalar ve vergi ödemelerini yaparak gider gösterebilirsiniz. Ödeme yaparken ne için ödeme yaptığınızı muhakkak yazınız bu kısım önemlidir. Hesaplama ya gelince ; aldığınız hizmetin stopajına bakacaksınız (stopaj oranları değişiklik gösterir) örneğin sizin aldığınız hizmetin stopaj oranı %15 dir ve hizmet aldığınız kişilere 1000 TL net ödeme yaptınız. Net den brüte çevirirken 1000 / 0,85 =1176,47 yaparak brütü bulusunuz. 176,47 TL stopaj tutarıdır ve Muhtasar beyanname de bildirilmek zorundadır.