Tap to unmute

Paul Dragoș Aligică, Criza ideologică și realinierea politică

แชร์
ฝัง
 • เผยแพร่เมื่อ 20 เม.ย. 2022
 • 14 aprilie, eveniment în cadrul Conferințelor Dilema veche la Arad, 2022. Moderator: Sever Voinescu
  Perioada ultimilor ani a adus în prim plan o tot mai pronunțată percepție că spațiul European se află în fața unei situații de turbulență și criză ideologică: vechi și aparent intangibili parametri și certitudini de natură doctrinară și politică ajung să fie tot mai mult sub semnul întrebării, ambiguitatea și confuzia penetrează tot mai mult discursul public, în vreme ce chiar și în conversațiile personale cu vechi prieteni descoperim că apar surprinzătoare percepții contrare și disensiuni acolo unde înainte eram obișnuiți să fie consens sau o convergență de principii. Ne aflăm în fața unor evoluții cu totul remarcabile. Sunt ele doar un epifenomen sau sunt simptomul unor transformări de natură socială, economică și tehnologică și mai profunde și îngrijorătoare? Conferința va explora aceste evoluții cu totul speciale, care pun sub semnul întrebării, acum, la începutul de mileniu, chiar fundamentele ideologice ale ordinii politice liberal-democrate. Dragoș Paul Aligică
  Dragoș Paul Aligică este profesor la Universitatea București unde predă în Departamentul de Știinte Administrative și Senior Fellow la F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics and Economics at George Mason University unde predă in Departamentul de Știinte Economice. Studiază și predă teorii ale guvernanței, analiză instituțională și sisteme economice comparate. Între publicațiile sale recente se numară o monografie despre instituționalizarea propagandei și îndoctrinării.
 • แนวปฏิบัติและการใช้ชีวิต

ความคิดเห็น • 11

 • @dandukul
  @dandukul 2 ปีที่แล้ว +4

  Mulțumesc pentru informațiile atât de prețioase oferite în discuția profesională, minuțioasă și pedagogică. Felicitări!

 • @MihailGeorgeNeamtu
  @MihailGeorgeNeamtu 2 ปีที่แล้ว +5

  Excelent!

  • @apa-nsmoc610
   @apa-nsmoc610 3 หลายเดือนก่อน

   Oamenii Nu își pierd încrederea în democrație ci doar în cei ce o conduc. Așa arată realitatea.
   Asta este epoca ipocriziei și demagogiei.
   Cum să se întoarcă un muncitor pe banda de muls după ce în 20 de ani de muncă executați nu și-a primit șomajul pe care și la plătit? Și asta pe lângă toate taxele incluse.
   Acum înțelegeți această prăbușire demografică a occidentului?

 • @amdyabsout2729
  @amdyabsout2729 4 หลายเดือนก่อน

  Patafizicul H.R.Patapievici pre 39:35 tinde CĂ CAapitalismul se autorganizează și putem fi fericiți ,tot lui îi pute orice ideologie.

 • @ucanttouchthis227
  @ucanttouchthis227 3 หลายเดือนก่อน

  yoga în fața generalului nu cred că se face.

 • @cristiant9437
  @cristiant9437 2 ปีที่แล้ว

  Aligica explica bine .

  • @ioanluca8091
   @ioanluca8091 ปีที่แล้ว

   Aligică bine explică.

  • @sandozpop6017
   @sandozpop6017 9 หลายเดือนก่อน

   @@ioanluca8091 + @cristiant9437 ------------- Bine explică Aligică.

 • @constantinilas6111
  @constantinilas6111 ปีที่แล้ว

  Păi să transformăm nația într-o corporație! Multă confuzie și lipsă de decizie, adică ce anume dorește Aligică este neclar: vrea păstrarea democrației liberale și reglementarea corporațiilor prin inventarea unei ideologii sau corporațiile domină deja lumea și fac presiuni asupra democrației în direcția transformării acesteia într-o tehnocrație. Dar că de obicei Aligică este deliberat ambiguu.