bu kanalda boğaziçiyle alakalı ilk video yayımlandığında tercih dönemindeydim, şimdi ikinci sınıfa geçtim. yaşarın dediği mezun olurken çok fazla değiştiğinizi fark etmekle ilgili durumu şu an dahi hissediyorum. okurken çok berbattı ama kitle derslerinden bile (evet hist105'ten de) çok şey öğrendim. birinci dönem tüm derslerim onlinedı, ikinci dönem az çok kampüsteydim ama çok da girişken biri olmadığım için o "boğaziçi ortamı"na dahil olamadım, hatta göremedim bile (yurtta kalanlar için durum muhtemelen daha farklıdır).yalnız takılmayı seven biriyseniz kampüs, kütüphane falan tam size göre. moraliniz ne kadar bozuk olursa olsun güneye iniyorsunuz ve gününüz güzelleşiyor. her şeye rağmen ben bir an bile pişman olmadım. umarım her şey gönlünüzce olur
2 yıl önce girdim ben de tam, yasadıklarının aynısını yasadım. girişken olmadığım ve yurtta kalmadığım için ortam kuramadım pek. son zamanlarda gitmekle kalmak arasında fazlasıyla kararsızım ama sanırım, hala Boğaziçi.
Her zaman Boğaziçi. Tercih ettiğim için hiç pişman değilim. Müdahale edildiğinde sesini çıkarabilen insanların hala var olduğunu görmek, hocaların hala iktidarin köpeği olmadığına bizzat şahit olmak çok güzel. Özellerde ters kelepçe takılsa size sahip çıkacak bir hoca bile olmaz çünkü hocaların daha yüksek bir maaş, daha iyi bir konum gibi kaygıları vardır. Bu devir biter, 150 yıllık oturmuş kültürüyle Boğaziçi yine eski Boğaziçi olur.
Soldaki adam biliyo, biliyo da konuşuyor. Kendini ifade etme kabiliyeti yüksek, olanları yorumlayabiliyor. Üniversite tanımı, üniversitenin durumuyla ülkeyi bağdaştırması etkileyici ve doğru, mantıklı bi bakış açısı. Körü körüne “Boğaziçi bitti abi yaa” diyenler at gözlüğünü çıkarsın da boğaziçi niye bu durumda bi görsün.
Hocam bilkente dışardan bir arkadaşınız ile girmeniz bile kısa zaman öncesine kadar yasaktı , alkol sigara vs her türlü şey yasak olduğu için hiçkimse okulda takılmıyor ders bittiği anda koşarak herkes okuldan dışarıya çıkıyor bilin isterim . Her yerde kameralar ve kendini fbi sanan güvenliğimizle daha baskıcı bir okul görmedim.
Sigara bu seneki gibi alanlarda olmasi(belki biraz daha geniş) güzel bir uygulama. Sigara içen biri olarak başkasının sigarasını almak istemiyorum ama bu sene o alanlar da kalkiyor. Alkol alımı mevzuata göre her unide yasak ama bazı unilerde bu uygulanmiyor ki alkol de tüketen biri olarak okulda olmamali mayfest günü birebir yaşadım insanların bilinçsiz tüketimi sonucu berbat bir tablo vardi. O gün uyuşturucunun da etkisiyle benim saydığım kadariyla 5 ambulans geldi. Dışardan insanların gelmesi 15 temmuz sonrası yasaklandı. 2020de acilacakken pandemi dolayısıyla 2022ye sarktı. Güvenlik konusunda %100 haklısın.
Türkiye`de tüm özgürlükler 2018`e göre kısıtlandı Boğaziçi`nde tüm olumsuz olaylara rağmen daha özgür hareket edebiliyoruz. Ankara`da lise okumuş bir Maraşlı olarak Boğaziçi`nin herkese çok şey katma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Değişiklikler, çatışmalar bazı insanları mutsuz edebilir ama her yerde benzer rahatsızlıklar duyabilirsiniz farklı olanla karşılaştığınızda. Aile çatışması kesin oluyor ama Yaşar`a katılıyorum ve üniversite bize yeni bakış açıları kazandırmayacaksa niye okuyoruz diyorum. Türkiye`de İşletme okumayı düşünen herkese Boğaziçi`ni tavsiye ederim ama ODTÜ videosunda dendiği gibi üst dönemlerden size yol gösterecek arkadaşlar edinin kesinlikle. Üniversitede başarının ve mutluluğun sırrı iyi arkadaşlardır.
arkadaşları nasıl seçmemizi önerirsiniz? kimi seçeceğimi biliyorum fakat bulmakta çok zorlanıyorum. iyi üniversitede bu değişecektir etrafımdaki çoğunluk değiştiğinden fakat yine de temkinli olmam gerekecek gibi hissediyorum, ayrıca içe dönük bir insanım. tavsiyeniz var mı?
2015 Boğaziçi MBG mezunuyum, ben okurken de boun baya rahat ve özgür bir yerdi. Ama yine de kesinlikle Boğaziçi size çok şey katıyor, neyi nasıl öğreneceğinizi, bir dersi bir semineri nasıl dinleyeceğinizi öğreniyor ve bunun sizi geliştirdiğini görüyorsunuz. İş hayatında farklı yerlerden gelen kişilerle birlikte çalıştığınızda kendinizin bazı konuları daha farklı algıladığınızı görebiliyorsunuz, bu sizi bir çok yerde öne çıkarıyor. Tercih yapacak herkese kolaylıklar diliyorum ☺️👍🏻
MBG okumayı düşünüyorum ben de fakat iş imkanları açısından tereddütteyim. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum, bu bölüm yurt dışında yaşamak isteyen biri için uygun olur mu?
@@hazal224 iş imkanı açısından iyi bir bölüm diyemem. Türkiye'de çok bilinen de bir iş olmadığı için iş karşılığı aldığınız ücret o kadar da çok değil maalesef... Yurtdışında maaş anlamında daha rahat edersiniz ama oradaki iş yükünü pek bilmiyorum. Burada yapılan işten çok farklı bir şey yapılmıyordur tabi ki ama malzeme ulaşımı daha hızlı ve az maliyetli olduğu için avantajlı. Yurtdışında okumak için iyi bir bölüm bence. Sürekli gelişen teknolojisi sayesinde, özellikle arge çalışmaları yapmak istiyorsanız önü baya açık bir alan. Umarım biraz açıklık getirebilmişimdir. Başarılar 👍🏻
Bilkent Koç Sabancı tam burslu geliyorken gitmemek bence şu dönem için yanlış.Tam burslu olarak bu okullarda yurt ve barınma bakımından ciddi bir destek görüyorsun devlet okullarına göre,evet Boun bence sosyal bağlamda bu 3 okula göre çok çok daha iyi bir okul ama İstanbul şu ekonomide ne kadara patlar özellikle orta alt sınıfa mensup kişiler için zorlayıcı.Ayrıca erasmus imkanları vs bu saydığım vakıf okullarında daha kolay,Boun 100.olmuş kişiye gidip adam gibi barınma ve burs bile sağlayamıyorsa(evet bu devletin suçu bu arada okula ciddi bir yatırım yapılsa böyle olmaz ama sonuç bu ne yazık ki) birçok kişi için sorun.Ben Bilkent’te tam burslu bir öğrenciyim ve yazdıklarım farazi değil.Gelse Boun yazar mıydım (pp bile hala boun)evet ben yazardım ama ben orada mantığımı değil kalbimi dinlerdim çünkü sınav sürecim boyunca beni bu okul motive etti,ekmek yemeye de razıydım ancak realist bakarsak durum bu
Bu arada siyasi olayların falan Boun’u etkileyeceği bence iş imkanı bakımından yok.Kaç tane Boun mezunu şu an devlet sektörüne yöneliyor ki birçok kişi özel şirketler,yüksek lisans vb tarafına yöneliyor yani kimsenin gidip de Boun mezunu bu işte siyasi olaylar vardı aman işe almayalım diyeceğini ben düşünmüyorum,imkanlarınız ve sıralamanız el veriyorsa okunur ama yukarıdaki durumlar hayatınızı ciddi etkiliyorsa vakıf okullarını tercih ederim.
Gelenek yaratabilen okullar ülkelerine marka değeri sağlıyor, bunun getirisini başka hiçbir şey sağlayamaz! Güney kampüs olsun, çamurdan olsun, bir kere genç olacaksınız, yatırım tavsiyesidir...
Bu konudaki fikir ayrılığınız ve bunun hakkında ettiğiniz münakaşa aşırı faydalı oldu benim için açıkçası. Ben de Boğaziçi işletme hedefliyorum ama işletme gelmezse uluslararası ticaret bölümüne kadar tercih vermeyi düşünüyorum. Boğaziçinim avantajları diğer devlet üniversitelerinden daha iyi geliyor. Koç ile Boğaziçi ve Galatasaray mezunlarının bence her türlü ayrıcalığı olur *kendini geliştirdiğin sürece tabii*
ben 20 gündür hangi üniversite daha iyi olduğunu araştırıyorum cıkarımım şu sadece eğitimine odaklanmak istiyorsan koç veya özel üniversiteler daha cazip ama ben hem okuyup hem de üniversite hayatı yaşamak istiyorsan en iyisi boğaziçi(bende boğaziçi işletme istiyorum)
Ben sektördeki insanlarla muhattabım Gs ,boun, istanbul teknik, yıldız teknik ,orta doğu teknik bence bu okullar iyi okullar oldukça avantajlı geliyorsa okuyunnn
ömer türkiye'deki siyasi gerlimin ne denli geniş bir alana yayıldığını kaçırıyor. ülke şu noktadayken boğaziçinde de tadın kaçması gayet normal. boğaziçisiz olmaz :)
3 yıldır düzenli olarak üni sınavına giriyorum. İnşallah bu yıl son kez girdim. 3 yıl boyunca 2020-2021-2022 tyt ayt sabahi açtım o videoyu izledim. Artık benim için bir ritüel. Sınava girmesem de bu ritüelimi sürdürmek istiyorum.
boğaziçinde sosyal bilimler okumuş ve birkaç sene önce mezun olmuş biri olarak aynı okulda mı okuduk diye şaşırdım gözlüklü arkadaşla. Boğaziçi eğitim açısından kendi grubunda geride bir okul. yurtdışı kabullerinde bile ortada, bunu okula senelerini vermiş bir hocayla konuştuğumuzda o da vurgulamıştı. öğrenci kalitesi meselesi ise o kadar önemli olmayabilir, belli bir seviyenin üstünde olduğu takdirde öğrenciyi şekillendiren şey de okul. kaldı ki üniversite sınavı sonuçlarını belirleyen etmenlerden biri kişinin sahip olduğu imtiyazlar, o kadar da okur yazar, bilinçli, azimli olduğu için filan gelmiyor pek çok öğrenci, şartlar orada bulunmasını destekliyor, o da şartlarının hakkını veren biri oluyor vs.(bunu olumsuz bir durum olarak dile getirmiyorum burada). Bu sorunu boğaziçindeki Boğaziçi mezunu (sosyal bilimler&humanities hocaları için söylüyorum bunu) hocalara bakarak da görebiliyoruz, yayınlar, açılan derslerin çeşitliliği vs. istanbul üniversitesindeki hocalar direkt olarak boğaziçindekilerden daha kötü demek değil. hatta kendi alanımda birkaç farklı okuldaki hocalardan (koç, sabancı, Bilkent değil, daha alt grupta kabul edilen okullar) ders alırken bizim okulun hocalarının ne kadar yetersiz olduğunu görmüştüm. Ezcümle, naçizane tavsiyem bu okulu yazarken birkaç kere daha düşünün arkadaşlar, bölüm konusunda ise ekonomik koşulları da göz önünde bulundurun. bölümdeki istisna birkaç kişiyi bulup herkes amerikaya gidiyormuş doğrudan diye düşünmeyin. bilhassa taşradan ve yoksul ailelerden gelen arkadaşlarıma eğer lisansta tarih/siyaset/felsefe vs. okumazsam bana inme iner, kendimi duvardan duvara atarım veya ben hakikaten çok büyük bir potansiyel taşıyan, buraya girecek öğrenciler arasında da sıyrılacak, tepeye oynayacak biri olabilirim (herkes kendini bilir az çok) demiyorlarsa meslek odaklı bölümlerden gitmelerini ya da videoda bahsedildiği gibi rankinglere oynayan, hocaların yurtdışına öğrenci göndermek için uğraştıkları üst grup özel üniversiteleri tavsiye ederim. herkese başarılar.
Özel okullardaki en büyük sorun, bir türlü o sınıf farkını aşamaman. Yani böyle ücretli biriyle burslunun arkadaş olması normal ve her zaman olan bir şey değil sıkıntı bu. Çoğu zaman burslu bursluyla paralı paraliyla. İliklerine kadar hissediyorsun ya, okula Porsche ile bile geliniyor. Adama dokunmadığı için, -180 bin yıllık okula verebilen bir baba, zaten yıl içerisinde okulun yaptığı zam kadar kendi maaşı da katlanmıştır- umrunda bile değil ülke
sınava hazırlanırken keşfetmiştim kalanı şu an hacettepede ekonomi okuyuyorum boğaziçi matematik öğretmenliği gelseydi ona giderdim bir de yaşarın kanala transferi çok iyi hamleymiş uzun vadede daha iyi fark ediliyor
Boğaziçi her zaman en iyisidir, diger okullarda ses çıkarmama (klasik biat eden Anadolu kafası yogunlukta) ve bu biz de yok. Bunun için bile tercih edilir. Eğitim çok iyi . Gelince anlarsınız konumdan bile bahsetmiyorum. Kavga ortamı yok herkes birbirine saygılı, taki malum parti okula karisana kadar.
Bizim üniversitede her ay sonunda battle royale tarzı dövüş oluyor ayakta kalanı reis seçip biat ediyoruz ve sonraki ayın plan ve programını o belirliyor.
13:40 ' da geçen muhabbette bozulma ve düzelme kısmında , kaç yıldır bunu anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. Senin bozulma dediğin şey başka birisi için düzelme olabilir. Senin için bozulma olan şey bir başkası için düzelme olabilir. Olayın ana fikri özünü kaybetmek aslında. Ömer'in dediği bence düzelme demesi bu bakış açısıyla bakınca yanlış. Ömer'in demeye çalıştığı özünü kaybediyor ve bizim gibi oluyor öyleyse bu doğrudur mantığı. Bir insan özü ne ise yani Elazığ'da da farklı bir kişiliğe bürünebilir ya da Hakkari'de iken de aynı kişiliğe sahip olabilir. İnsan Boğaziçi'ne girince değişiyorsa ise bu bozulmadır çünkü insan topluma ayak uydurur. Teşekkürler.
@@hasanyilmaz445 onceden odtu daha iyiydi hatta bogazicinden bile ama son yasanan olaylar odtuyu geriye itti. Ogrenci profili , akdemik kadro ,rektorun sacmaliklari vb odtuyu sondurdu .itu biraz daha iyi gibi geldi banada. Ama kampus anlaminda odtu 1 numara benide kampus cok fazla gelistiremyecegi icun itu yada bogazici dedim .
ne kadar güzel tartışmışsınız ya, çok iyi fikir edindim. ayrıca siyahlı arkadaşa katılıyorum, bir üniversitenin seni dönüştürmesi, konfor alanından çıkarması daha iyi. ve özel üniversiteler gerçekten podyum, her zaman devlet daha iyi. sizinle tekrar görmüş oldum.
evet abi koç sanki bir defile alanı herkeste bir trip anlayamadım gitti. o fransız ablamızın eleştirilerine aynen katılıyorum. hayatımda bir tane bile bilmediğim markalardan onlarcasını öğrendim çünkü gözüme gözüme sokuluyor saçma sapan. koç poster üniversitesi diyebiliriz. türkçe arasına ingilizce döşemeler falan başlamış (nefret sebebi). siyaset konuşuyorsun adamla neymiş birazdan kalkması lazımmış (adamı etkileyen bir şey yok sonuçta) belki odtüde falan 6 saat aralıksız bir tartışma dönebilirdi :) yanlış batılışma kokuyor bilim31cilerle dolu politik doğruculuk hat safhada felsefe yok. tabii kötü yanların iyi yanlardan daha çok görünür olduğunu bilmeniz yani buradaki şeylerde abartı olduğunuda bilmeniz gerek.
En üzücü tarafı, iliklerine kadar burslu- ücretli farkını hissediyorsun. Bunu ben önemsemiyorum akademik kariyer yapacağım sadece ders çalışıp sosyal yanım olmayacak ğ modundaysaniz koç Özyeğin Sabancı bilkente gidilebilir ama ben şahsen mantıklı bulmuyorum. Çünkü üniversite videodaki Ömerle yanındaki(adını bilmiyorum reis kusura bakma :D) nin anlattığı gibi biraz da sosyalleşme yuvası. Bu unilerde sosyalleşemiyorsun tarih felsefe siyaset hiç birini yapamıyorsun çünkü aranda sınıf farki var. Adamın babasınin şirketi var, oğlu 300k yapmış ekonomi okuyor çok mu umrunda şimdi ekonomi? Ya da en basitinden şuan ben çalışırken arkadaşlarım Avrupa'dan st atıyor, yetiş bakalım yetişebilirsen
bilkent koc ve sabancidan farkli ortam dedikleri sey sadece para degil benim cevremdekilerin hicbiri bunu onemsemez ki bence okulun cogunlugunun da umrubda degil bu durum insanlar guzel giyiniyo marka giyiniyo diye uni ortami yok diye degerlendirmek cok yanlis zaten acip birkac mayfest videosu ya da bilkent videosu izlesen anlarsin koc sabanciyla bilkent in farkli olmasinin sebebi bilkente orta sinifin da gidebiluyo olmasi yillik fiyat olarak da su anda koc sabancinin yarisi kadar zaten
Yaşar'ın tüm analizleri fazlasıyla doğru yorumlar, Ömer'in ise analizlerine maalesef katılmıyorum hatta zayıf buluyorum. Kendi deneyimimde Berlin Üniversitesi ile karşılaştırma şansım oldu ve Boğaziçi net olarak daha iyi bir eğitim dengesi veriyor. Boğaziçi'yi gerçek anlamda iyi yapan öğrenci-kulüpler-hocaların dengesidir. Ve evet, lisans için dünya çapında bir üniversitedir. 80 milyonluk ülkenin her tarafından, inanılmaz zorlayıcı bir süreç sonrasında iyi öğrencileri konsantre şekilde bir alana toplar. ABD, İngiltere veya Almanya gibi ülkelerde iyi okul-çok iyi okul farkı bu derece farklı olmadığından "iyi öğrenci konsantrasyonu" durumu yok ancak Boğaziçi'de var. Yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen için Koç & Sabancı denebilir ancak lisans için Boğaziçi.
12 yıllık yazılım mühendisi olarak size bir "ne okumalıyım" algoritması önereyim: Kendinize şu soruyu sorun: Mühendislik / soyut düşünme / analitik zeka konularına yatkın mıyım? Cevabınız EVET ise: 1. Seçenek: Sırf etiket edinmek için - herhangi bir üniversitede bilgisayar/elektronik/ v.b. mühendisliği okuyun. Ama üniversiteden bi bok beklemeyin. Yazılım kariyerini kendiniz öğrenip inşa edin. Yazılım mühendisi olun. Boğaziçi filan olursa etiketiniz önünüzü açar ama konu yazılımsa bunun önemi çok az.
2. Seçenek: Yazılım bana göre değil diyorsanız SAP Danışmanlığının herhangi bir modülüne sıfırdan başlayın. Sektörde müthiş bir açık var, maaşlar yüksek, yurtdışına giden gidene ve yeni mezunlardan beklenen tek şey kafalarının çalışması, okudukları bölüm çok önemli değil. Cevabınız HAYIR ise: Üniversite ile kesinlikle zaman kaybetmeyin. Meslek erbabı olun, elektrikçi, tesisatçı, marangoz, tır şoförü olun, İngiltere/Almanya'ya gidin. Meslek liseleri ve atölyelerin içinde yetişin. Bunları küçümseyip apartman üniversitelerinde fizik, kimya okursanız A101'de kasiyer olmak için torpil ararsınız.
MUTLAKA - çok klişe ama - İngilizce'nizi geliştirmek için tüm imkanlarınızı seferber edin. 2. dile kesinlikle gerek yok. Orta seviye İngilizce + Orta seviye Almanca mı yoksa Süper İngilizce mi derseniz çok net olarak "Süper İngilizce" derim. Yukarıdaki tüm seçenekleri İngilizce ile desteklemeniz şart.
Hocam yönetim bilişim sistemleri öğrencisiyim.Sizce bölümüme devam etmeli miyim? Bazı rehber hocaları çok boş bölüm olarak tabir ediyor bu durum canımı çok sıkıyor.
Valla okulda 5. seneme giriyorum, Boğaziçi'ni Yaşar kadar seven kimseyle tanışmadım:') İyidir boğaziçi deneyimi. İyiden kastım kapının önünde birileri polisle arbedeye falan girerken sen de az ötede arkadaşınla selefizm vs sufizm tartışırsın. Mük üniversite ortamı 10/10. Ve evet okul öğrencileriyle değerlenir. Boun öğrenci mottosu da "beni burada Boun" ^-^
@@edgeindff8257 çok haksız değilsin aslında Türkiye'de A klas üniversitelerin birbirleri arasında çok bir farkı yok boun odtü itü bilkent sabancı koç bunların mühendislik bölümleri gayet kalitelidir ve biri diğerlerinden net bir şekilde önde gibi bir durum yok
Boğaziçi'nde mühendislik bölümlerinden birinde okuyorum ben de. Tercih döneminde olan varsa yoruma yazarsa yardımcı olmaya çalışırım.. Soldaki arkadaşın dediği her şeye %100 katılıyorum. Bir üniversiteyi üniversite yapan kesinlikle öğrencileri. Yok yurdu kötü yok labaratuvar sayısı çok diye üniversite seçilmez bence. Okuyacağınız üniversite size okurken ne katacak? Mezun olunca size kapıyı açacak mı? Bu kadar. Aynı muhabbet liseye geçerken de vardı. Ben Ankara'da aaal mezunuyum, bizim zamanımızda da şu muhabbet vardı, aaal yazmayın yok hocalar ders anlatmıyor şurayı yazın vs. İçine girince pek de öyle olmadığını anlıyorsunuz.
Bence insan kendini yetistirmeli. Günümüzde her türlü bilgiye ulasiyorsun. Yurtdışında iş bulmak icin senin mezun olduğun üniversite degil yaptiklarin işlere bakıyorlar.
Ben Ceng yazmayı düşünüyorum fakat istanbulun mali koşulları belli, durumumun da çok iyi olduğu söylenemez.Ailemi zorlamak istemediğim için nakit,yemek,yurt,bilgisayar bursları dolayısıyla itü tercih etmeyi düşünüyorum boğaziçinde bu şartlara yaklaşma ihtimalim yok değil mi
@@Ahmet-gj6kv Her ne kadar Boğaziçi matematik okuyup yazılım yapmamak için bir neden göremesem de eğer istediğin bilgisayarsa ben ilk sıraya bilgisayar yazardım sanırım.
@@yine1278 maalesef Boğaziçi itü kadar devletten destek almıyor ve dolayısıyla burs da o kadar veremiyor. Fakat hiçbi kurum sana sonsuza kadar burs vermeyecek. Ortalaman belli bi değerin altına düşerse kesip bir daha vermemezlik yapabiliyorlar. İtü hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim burs yönetmeliğine bak bence bi. Ama ben çalışcam bursumu da kaybetmeyeceğim diyorsan İTÜ kötü bir okul değil yaz gitsin bence:)
Ben bogazici matematik ogretmenligi mezunuyum, siber guvenlik ve finansda 2 ayrı yuksek lisans yaptım. Mali musavir ve denetciyim.Ayrica yıldızdan fark derslerini verip inş muh diplomamı da alıyorum. Okunur...
Abi şöyle mühendislik düşünenler zaten Koç Sabancı Bilkenti tam burslu kazanıyorsa hiç ODTÜ ve Boğaziçi düşünmesin. Şu anda ben 2018 girişili biri olarak benim de ilk tercihim boğaziçiydi ve ikinci tercihim sabancıydı. Bu süreçte de bir sürü Boğaziçili sosyal bilimlerden ve mühendislikten yakın arkadaşım oldu. Burada çok bölüm bölüm değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum ama Boğaziçi'nin her gün negatife gittiğini Sabancı'nın ise en azından yerinde kalmaya çalıştığını görüyorum. Burada olay bence Sabancı'nın yükselişinden öte Boğaziçinin düşüşü. Yakından gördüğüm bölümler özelinde de kısa bir burada Sabancı, Boğaziçi kıyası atmak istiyorum. Bütün Mühendislikler - Koç=Sabancı>Boğaziçi=Bilkent>ODTÜ=İTÜ, İşletme, Ekonomi-Koç>Boğaziçi= Sabancı(Geçen seneye kadar kesin Boğaziçi derdim ama şu anda Koç un kesin olarak Boğaziçinin sosyal bilimlerde önüne geçtiğini düşünüyorum .)>Türkiyedeki diğer üniversiteler, Politika, Siyaset, Uluslararsı İlişkiler gibi bölümlerle ilgili şöyle bir şey diyeceğim özel üniversitelerde Bürokrat yetiştirme kültürü yok yani oralardan çıkıp teorik olarak büroktrat olabilirsiniz ama pratikte herkes özel sektöre giriyor, bir de üzerine sabancıda gördüğüm siyasi ortamda çok soft sizi türkiye bürokrasisinin gerçeklerine hazırlamıyor bundan kaynaklı bu kısımda söyliyebileceğim Boğaziçi Galatasaray gibi okulların direkt devlette ateşilik bürokrasi isteyen insanlar için çok doğru olduğu yönünde. Bir de şu yorumu özellikle ekliyim şu anda istanbulda bir konaklmaa krizi var biz zamanında gelip ucuz fiyatlara arkadaşlarımızla evlere çıktık buradna şu üniversite daha iyi diye konuşuyoruz şu anki yazacak kişiler eminim ki çok daha bunu da değerlendirip karar verecekler fakat burada da şöyle bir avnatajdan bahsediyim Sabancıda tam burslu olup ilk 1000 de yer aldığınız sürece yurdunuz garanti oluyor ve çıkmama ihtimali yok gibi bir şey 4 sene boyunca bildiğim kadarıyla Koç bunu ihtiyaç temelli ve daha riskli bir şekilde yapıyor, Boğaziçinde ise direkt çıkmama şansı var çünkü direkt yurtlardan biri sağlam değil yıkılacak üstüne kontejan arttırılıyor filan kısaca çok kaotik konaklama işleri bu tip tercihler yapacakken muhakak o üniversitelerden bir kaç kişi bulup öyle yapın diyebilirim
bu videonun yorumlarında birinin GSÜ den bahsetmesine çok sevindim. Ben uluslararası ilişkiler düşünüyorum ama GSÜ mü Boğaziçi mi karar vermiş değilim. Sizin de görüşünüzü merak ettim
@@spacelensm6157yani bence bu soruyu yaşar ve Ömere sormak çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü bu çok birine yakın iki tercih ve o noktada özel faktörler hayattan üniversite hayatından ne beklediğin gibi şeyler giriyor. Berk Esen gibi sosyal medya üzerinden cevap verebilecek yaşı daha büyük hocalara da sorabilirsin. Ben kişisel olarak bürokrat olacak olsam ve İngilizcem liseden çıktığımda çok iyi olsa Gakatasaray seçebilirdim çünkü cebimde İngilizce var derdim. Fakat İngilizce anlamında altyapın çok zayıfsa gelip Boğaziçi gibi bir okulda okumak sana daha çok şey katabilir çünkü bir sürü konuda çok yakın okullar ben buradan ayrıştırdım. Bide konaklama çok önemli çünkü GSÜ nün yurdu yok
@@egemen2606 aynen hahahajja ya ben bu konuda cidden türkiye de yazılan YÖK ün raporları filan takip eden farklı üniversitelerden arkadaşları olan iletişim kuran biriyim. Üzerine elimden geldiğince digitaldeki üniversitelerle ilgili içerikleri de takip ediyorum ki türkiyede eğitim nereye gidiyor alıyım. Boş yaptığımı neden düşündün?
Bilkent'te okuyan bir öğrenci olarak şunu söyleyeyim; verdiğiniz bazı bilgiler yanlış, ayrıca yorumlarınıza da katılmıyorum. Diğer yapılan analizler arasında mantıklı olanlar var. (Özellikle şunu belirteyim: Bilkent'te 9-10 tane Starbucks yok. 2 tane.)
Bilkent'in eleştirilecek çok yönü var ve fakat şu klişe söylem podyum, defile alanı kültürü artık hiç yok. o eskidenmiş 90'lı yıllar 2010'lara kadar. zaten bu gösteriş meraklıları da hazırlık sınavı ile tek tek eleniyor. sadece hazırlık okuyan biri, en fazla bir seneliğine "doğu kampüsünde" böyle bir ortama maruz kalır ancak. Kaldı ki okul yönetimi 2010'lu yıllardan sonra mezuniyet ortalamalarının çok yüksek olduğuna kanaat getirip dersleri, ders yükümlülüklerini zorlaştırdı. dersleri geçmek hem iibf hem fen, mühendislik için çok daha zor oldu. yani demek istediğim kimse lay lay lom takılmıyor herkes ineklemek zorunda. ayrıca eskiden burslu yarı-burslu öğrenci oran %30 iken şimdi %55-60 civarında. siz bakmayın kampüste 2 starbucks fln olduğuna. herkes dersi geçme derdinde. kimse artık parasıyla şov yapmıyor yani. yapamıyor çünkü herkes kütüphanede, çalışma masalarında. bilkentin özeti şu: work hard, party hard, work hard again.
Boğaziçinde Uluslararası ticaret (INTT) bölümündeyim. Bu üniversiteyi yazdığım için asla pişman olmadım tercih döneminde aklınıza takılanları sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)
Bende Boğaziçi Uluslararası Ticaret hedefliyorum. Ingilizce konusunda B1 seviyesinde alt yapım var. Ama lise taban puanım yeterli olur mu ne kadar etkiler? Puan bir yana bu bölüm önü açık mı? Fikrini paylaşabilirsen çok sevinirim... Başarılar
Mühendislik isteyene İTÜ Makina'yı tavsiye ederim. Korkunç şekilde zorlanıyorsunuz ve bu size korkunç bir özgüven sağlıyor. İstediğiniz her yere başvurma cürretini kendinizde görürsünüz ve bu ülkenin en iyi mühendislik eğitimini alırsınız.
Düzeltme/Bilgilendirme: Bilkent'te 2 adet starbucks bulunuyor. Özel okul olmasına rağmen bizim de hocaların peşinden koşmamız gerekiyor. Kimse peşimizden koşmuyor. Bazı motive/başarılı arkadaşlarımızı görünce biz de daha motive olmak için uğraşabiliyoruz. 🙃
2.40 da -Yaşar abi kesinlikle Boğaziçi başkadır onlar seslerini çıkardılar çok haklısın ama insanlar Boğaziçi’ni dinlemedi burada bi yanlışlık var hdnrjrjjfj (insanlar değil doğrusu insan olmayanlar ) 😂😂
Boğaziçi edebiyat ya da tarih okumayı çok istiyorum ama maddi olarak gelecek kaygılarım çok var. Biliyorum Boğaziçi bir kültür eğitim hazinesi üniversite ama ileride ekonomimi de düşünmek zorundayım. Sizce Boğaziçi edebiyat ya da tarih okunur mu? Bu bölümlerden mezun olunca üniversitenin ismi dolayısıyla kariyer olarak fırsatlar doğar mı ve iş olanakları bulunur mu? Bu iki bölümden hangisini daha çok tavsiye edersiniz ve nedeni nedir tavsiyenizin?
@@fyodordostoyevsky1782 seneye sınava gireceğim, ortaokuldan beri Boğaziçi Edebiyat hayalim. İş bulma olanağının çok fazla olmadığını, işsizlik riskinin yüksek olacağını biliyorum fakat şimdiden İngilizcem iyi seviyede ve bölümde okursam ciddi anlamda başarılı olabileceğime inanıyorum. Okulda geçireceğim 5 yılda edineceğim deneyimler ve network sayesinde ya da akademik anlamda çok başarılı olarak şansımı yükseltebilir miyim? Yani okul boyunca stajlara katılıp, birçok insanla tanışıp bu alandaki yeteneğimi gerçekten doğru yönlendirirsem okumaya değer mi sizce?
argörlük şansı çok düşük. taşradaki okullar kendi mezunlarını istihdam etme taraftarı (açıp bakabilirsiniz herhangi bir okulun edebiyat bölümünün argörlerinin cvlerine). yayıncılık sektörü zaten küçük bir sektörken gitgide daralıyor. hakikaten başka bir şey okursam mahvolurum, biterim diyecek kadar tutkuluysanız siz bilirsiniz. bir de illa yazacağım diyorsanız edebiyat bölümü içerik olarak çok zayıf, türk edebiyatı bölümleri zaten genel olarak -bence- humanities içinde zayıf halka, ders programlarına bakabilirsiniz. tarih, edebiyata kıyasla çok daha dolu bir bölüm. ha ben illa ki edebiyatla ilgili bir bölüm okuyacağım kafaya taktım diyorsanız dil puanıyla alan koç karşılaştırmalı edebiyat şu anda oldukça iyi gibi duruyor, hocaların cvlerine çalışmalarına falan bakabilirsiniz.
@@meursault753 şöyle düşünün, hemen herkes bu bölümlere çok başarılı olacağı inancıyla giriyor. hemen herkes oldukça kısıtlı sektörlerde iş arıyor. hemen herkes network kurma hayaliyle geliyor. şansı bayağı bir yaver giden birkaç kişi ve en iyilerin en iyileri olanlar (bu kısmı kesin değil) hariç zaten networkle gelenler (boğaziçinde sosyal bilimler&humanities alanlarına gelenlerin hatrı sayılır kısmı kendinden networklu arkadaşlardır) iş güç sahibi oluyor. imza: bir boğaziçi mezunu
Günden güne kan kaybediyor Boğaziçi ve rektörü bırak hükümet değişmezse bu durum devam edecek gibi maalesef günaşırı okulun kaliteli akademisyenleri rektör tarafından gönderiliyor bu da kaliteyi düşürüyor ayrıca yeni açılacak fakültelerin (özellikle hukuk) okulun kompaktlığını bozacağını düşünüyorum ileride hayalim olan bu okulun kan ağlamasına çok üzülüyorum umarım en yakın zamanda bu sıkıntılı olaylardan kurtulur ama şunu da biliyorum bu kültür ve öğrencilerle bu üniversite hiçbir zaman düşmez zaten iki tane korkunç rektör yönetiminde bile hala taş gibi ayakta olmasından anlayabiliriz bunu
@@iktisat_odtu Öncelikle böyle bir karar öncesi daha yetkili insanlara danış derim ama bence beşeri bilimlerde boğaziçi odtu yu yer, muhendislikte de tam tersi ama üniversiteye geçtiğinde derslerin hayatinda bir yeri olmadigini anliyorsun. O yuzden hangisinde daha mutluysan orayi tercih etmelisin. İki okulu da bilirim ikisi de super insanlar barindiriyor.(Umarım gönlünce olur.)
Kayyumdur laboratuvar azlığıdır bunlar fasa fiso arkadaşlar futbolda Real Madrid neyse bu ülkede de Boğaziçi odur adı yeter isterse Real Madrid küme düşsün aq yine de en büyük takımdır Boğaziçi de böyledir gözünüz kapalı yazabilirsiniz Boğaziçiyi detaylara takılmayın.
mühendislik veya temel bilimler alanına yönelmek istiyorum ama vakıf veya devlet arasında hâlâ kararsızım bilkent koç sabancı boğaziçi odtü hangisini seçerim karar veremiyorum. hep boğaziçi istedim ama koç daha fazla imkân sunuyor ve diğer vakıflar da öyle tabi. 2023 tayfayım sınava henüz girmedim umarım güzel bi sonuç alınca bunları tekrar düşünürüm
Boğaziçi üniversiteni çok istiyorum ama istediğim bölümler gelmiyor gibi iibf istiyorum o da odtude geliyor sanırım bounda turizm işletmeciliği falan mı yazayım yoksa odtude politika mı yazayım çok kararsızım help
Bu ülkede yıllardır üniversitelerle ugrasiliyor, bogaziciylede aynı şekilde. 80ler 90lari hayal edin. Bu kavga hali ilk değil, son da olmiycak ama bu bir okulun sonu geldiği anlamına gelmiyo. Bir de hocanın iyiliğinden çok hocanin bunu ne kadarını vermek istedigi mevzu. Bu iyi hocalar karşı taraftaki öğrenciye her şeyi vermiyo özel bi üniversitede, bu yüzden dersler çok zor diyoruz bogazicinde, çünkü burda full potansiyellerini kullanıp zorluyorlar öğrencileri. Sagdaki daha liberal art college ne bilmeden boğaziçi hakkında konusmuz biraz güldüm. soldakinin çoğu yorumuna katılıyorum. bogazici insanın ufkunu aciyo, hayata bakışni degistiriyo. Üniveriste okumak kaliteli bir yurtta kalmak değil. Bence insanlar bunu anlamiyo. Hayata bakis acısının değişmesi, dünyadaki mainstream düşüncelerden kurtulmak isteyen biri üniversite okumalı. Üniversitenin kurulma amacı o. Soldakinin dediği gibi üniversite, özellikle bogazici insanı dönüştürür ve bu dönüşümde hep hayatınızın bir parçası olarak kalır.
Bu kadar genelleme de fazla olmamıs mı?:) sonucta kendinde bitiyor, o kadar kendini geliştirmemiş bogazicili ile de calıstım ki gordugum en sorunlu insanlardı. Muhendislik ogrencileri de olabilir bunlar tabii..cok takılmayın bence bu yorumlara. Az ornekle cok fazla genelleme var.. cok universite deneyimlemiş, uzun sure yurtdısı okumus calısmıs biri olarak soyluyorum..Insan kendi ortamını da kendi yaratıyor bir yerde.
6:50 lgbti+ bireylerini neden siyasi yapılanmaların arasına katıyorsunuz? Kurduğunuz cümle doğru mu sizce heteroseksüel insanlar da birer lgbti bireyi sonuxta neden ayrı olarak hetero diye de belirtmediniz duyar olarak algılamayın böyle yaparak ötekileştirme yapmış oluyorsunuz.
@@russwess8136 hayir soyle oldu kilyos kampusu yuksek lisans veya staj yapanlarin vs yeri su an. brnim arkadasim orada staj yapiyor yani en azindan onu biliyorum. marmara anadolu hisari kampusu bogazicine devredildi. biz de gidersek insalllahhhhhhh orada hazirlik gorecegiz. istanbul icinde ikamet edenler yine kuzey kampuste hazirlik okuyacak
Kilyos kampüsü ile Marmara üniversitesinden devredilen Anadolu Hisarı kampüsünü kıyaslarsak Kilyos kampüs - Medeniyet ile tek bağlantı 59RK o da anlat anlat bitmez, bide bar var yakında o kadar - Sonbahar kış dönemi fırtına olur Karadenizde. Hatta 50kg altı fırtınada savrulabilir o derece + Mayıs ortasından itibaren denize girilebilir. Dersten kaçıp girenler vardı + Yurtları daire tipi. Lisansta, bu tip yurtlarda 2.-3. sınıftan önce kalma imkanın yok genelde Anadolu hisarı + Medeniyete yakın olmakla birlikte, küçüksu çengelköy de yakın. Kadıköy'e 1 saat filandır ? Boun ana kampüslerine (güney, kuzey, hisar) ulaşım vapur ile olur anca ama bebek-Anadolu hisarı arası vapur seferi sık değil belediye ile görüşülüyormuş ? 2022 yılı itibariyle hazırlık taşınacak ama Marmara besyö de kampüsü kullanacak diye bi durum var kampüs paylaşımı(yemekhane gibi ortak binalar) şuan belirsiz Genelde bakınca kıyası böyle. Hangisi iyi kısmı tercih meselesi ama kilyos ta kalan arkadaşlarıma ve iki tarafı da az buçuk gezmiş biri olarak Anadolu Hisarı daha iyi çünkü hazırlık en boş sene ve istanbulu gezmek için en iyi yıl. Bu yüzden medeniyete yakınlık sa o kadar iyi
boğaziçi yazılır mı, evet. iyi bir bölüm okuyacaksanız yazılır ama. sırf boğaziçi olsun diye ef'deki bir bölüme gitme hatasını ne olursunuz yapmayın. ben yaptım, iki senemi çöpe attıktan sonra sıfırdan başlıyorum üniversite hayatına. bir yılınız dahi olsa ziyan etmeyin.
@@heeseungace179 tabii hedefiniz buysa ve severek okuyacağınızı biliyorsanız benim dediklerim geçerli değil hiç. ben hiçbir zaman öğretmenlik okumak istemememe rağmen yazmıştım ve okuyamadım da doğal olarak, bölümde benim durumumdaki çoğu arkadaşımın da bocaladığını gördüm bu sene. dediğim gibi, sırf boğaziçi olsun diye yazılmamalı öğretmenlik bölümleri.
@@eylulayaz7077 Açıkcası ben matematikle ilgili bi bölüm okumak istiyordum zaten ama öğretmenlik kısmında kendime güvenim biraz az hani gerçekten yapabilir miyim bi sınıfı yönetebilir miyim diye kendimden şüpheleniyorum ayrıca efden mezun olan herkesin öğretmenlik yapmadığını duydum hani öğretmenliği beceremezsem de başka bi alanda matematikle ilgili kısımda çalışırım gibi düşünmüştüm de sizin görüşünüz ne bu konuda? Çevremde yardımcı olabilecek çok insan olmadığı için bir süre de olsa orada okumuş birisinin sözlerini de duymak istedim
@@heeseungace179 zaten boğaziçi gibi bir okulda alanı dışında çalışanlara rastlamak çok kolay. ben de benzer planlarla girdim ama bölümün boğuculuğu nedeniyle bana yardımcı olacak kulüp aktivitelerine ve çeşitli öğrenme faaliyetlerine vakit ayıramadım. bölüm derslerine bakmak bile gözünüzü korkutmuyorsa ve kariyer kulüplerinde aktif olabileceğinize inanıyorsanız kesinlikle boğaziçi yazmalısınız çünkü network edinme açısından da epey faydalı bir ortam. inanın ben de okulun adı ve ders dışı yapılabilecek şeylerin çokluğu nedeniyle bölümde kalmayı uzun süre düşündüm ama gerçekten yapamıyordum, yoksa bırakmazdım.
Boğaziçi bilgisayar mühendisliği ne meret bi bölümmüş ya en düşük 525 puanla alıyor. Son sene çalışmayla yapılmaz bu puan. Neyse elveda hayalimdeki üni.
@@adumba17 ben biraz fazla söylemişim geçen yıl en düşük 521 puanla en yüksekte 545 puanla girmişler. Bölüme girebilmek için 110+ tyt 80 ayt puanı yapılmalı. Yani derece yapmalısın.
Yurt durumlari nasıl bu sene tercih yapacağım da öğrenci islerini aradık Kilyos kampüsü kandilliye taşındı orda da yurt çok sıkıntı çıkmayabilir dediler çıkmazsa ne yapacagim
10:34 bu öğrenci seçimi düzgün yapılsa doğru olurdu ancak matematiği iyi yapan giriyor Boğaziçi'ne. üniversite sınavı o dediğin öğrencileri seçmiyor. Bunu sayısal derece öğrencisi olarak söylüyorum
Bende ilk 1000 veya ilk 100 istiyorum. Tavsiye veririmisin kısaca ? Veya çalışma rutinin ile ilgili taktik ? Veya şunu yaparsan çok daha iyi yaparsın diyebileceğin birşey.
@@AhomAhon ben tytyi ve 11i yazın halletmiştim bu işime çok yaradı ondan sonra da ilk dönem boyunca sürekli tyt mat ve Türkçe alan denemeleri çözmüştüm ikinci dönem de normal tytlere geçmiştim. Bu sayede 12 konularına erken başlayıp erken bitirip çabucak denemelere başlayabiliyorsun. Ne kadar çok deneme o kadar çok net yksde yani yazı sıkı tutmakta fayda var
cevap: evet, okunur.
hayır, okunmaz. Çünkü boğaziçi artık bir rant sahası oldu.
@@PeterParker-nl1it saf mısın sanki boğaziçinin başka alternatifi varda okunmaz diyosun mecbur okunur
İstersem türkiye 1. Olayım boğaziçine gitmem devir vakıf üni devri. Tabi sağladığı imkanları senin gibi kıt kafalı şahıslar anlamadığı için sorun yok.
@@PeterParker-nl1it vakıf ünileride bedavaydı zaten
@@kerem1155 senin anlama sorunun mu var? Derece yapanlara vakıflarda burslu okuyor. Bunu bile bilmeden kalkmışsın klavye delikanlığı yapıyorsun.
tercih dönemine kadar üniversite seçimi ile ilgili böyle videolar çekerseniz çok işimize yarayabilir
teşekkürler
Aynen ya Türkiye'nin ilk 30-40 üni falan çok faydalı olur yaaa
bu kanalda boğaziçiyle alakalı ilk video yayımlandığında tercih dönemindeydim, şimdi ikinci sınıfa geçtim. yaşarın dediği mezun olurken çok fazla değiştiğinizi fark etmekle ilgili durumu şu an dahi hissediyorum. okurken çok berbattı ama kitle derslerinden bile (evet hist105'ten de) çok şey öğrendim. birinci dönem tüm derslerim onlinedı, ikinci dönem az çok kampüsteydim ama çok da girişken biri olmadığım için o "boğaziçi ortamı"na dahil olamadım, hatta göremedim bile (yurtta kalanlar için durum muhtemelen daha farklıdır).yalnız takılmayı seven biriyseniz kampüs, kütüphane falan tam size göre. moraliniz ne kadar bozuk olursa olsun güneye iniyorsunuz ve gününüz güzelleşiyor. her şeye rağmen ben bir an bile pişman olmadım. umarım her şey gönlünüzce olur
+1. arada saçma sapan şeyler yaşatmasına, olm yoksa hata mı yaptık dedirtmesine karşın yine de literally muhteşem bir yer her cefasına değer
Bir hist106 gazisi olarak Hist 105 detayına bayıldım
yine hist105/106 alabilmişsiniz, phys225 de alabilirdiniz
2 yıl önce girdim ben de tam, yasadıklarının aynısını yasadım. girişken olmadığım ve yurtta kalmadığım için ortam kuramadım pek. son zamanlarda gitmekle kalmak arasında fazlasıyla kararsızım ama sanırım, hala Boğaziçi.
Ingilizce bölüm okumak çok zor mu?
Her zaman Boğaziçi. Tercih ettiğim için hiç pişman değilim. Müdahale edildiğinde sesini çıkarabilen insanların hala var olduğunu görmek, hocaların hala iktidarin köpeği olmadığına bizzat şahit olmak çok güzel. Özellerde ters kelepçe takılsa size sahip çıkacak bir hoca bile olmaz çünkü hocaların daha yüksek bir maaş, daha iyi bir konum gibi kaygıları vardır. Bu devir biter, 150 yıllık oturmuş kültürüyle Boğaziçi yine eski Boğaziçi olur.
Mühendislik mi okuyorsunuz?
@@sabriyenureroglu6465 mühendislik bence Boğaziçinde olmaz
@@freddiemercury5501 neden
@@sabriyenureroglu6465 ya teorik eğitimi okey ama laboratuvar imkanları falan çok kısıtlı
@@freddiemercury5501 hangi fakültedesin
Ömer Gemalmaz tuhaf bir saygı ve sevgi besliyorum sana.
Soldaki adam biliyo, biliyo da konuşuyor. Kendini ifade etme kabiliyeti yüksek, olanları yorumlayabiliyor. Üniversite tanımı, üniversitenin durumuyla ülkeyi bağdaştırması etkileyici ve doğru, mantıklı bi bakış açısı. Körü körüne “Boğaziçi bitti abi yaa” diyenler at gözlüğünü çıkarsın da boğaziçi niye bu durumda bi görsün.
Bize göre mi sol, onlara göre m
Hocam bilkente dışardan bir arkadaşınız ile girmeniz bile kısa zaman öncesine kadar yasaktı , alkol sigara vs her türlü şey yasak olduğu için hiçkimse okulda takılmıyor ders bittiği anda koşarak herkes okuldan dışarıya çıkıyor bilin isterim . Her yerde kameralar ve kendini fbi sanan güvenliğimizle daha baskıcı bir okul görmedim.
yazılmaz mı hacıdayı
bu arada profilindeki arabayı bilkenti gezerken görmüştüm
Sigara bu seneki gibi alanlarda olmasi(belki biraz daha geniş) güzel bir uygulama. Sigara içen biri olarak başkasının sigarasını almak istemiyorum ama bu sene o alanlar da kalkiyor. Alkol alımı mevzuata göre her unide yasak ama bazı unilerde bu uygulanmiyor ki alkol de tüketen biri olarak okulda olmamali mayfest günü birebir yaşadım insanların bilinçsiz tüketimi sonucu berbat bir tablo vardi. O gün uyuşturucunun da etkisiyle benim saydığım kadariyla 5 ambulans geldi. Dışardan insanların gelmesi 15 temmuz sonrası yasaklandı. 2020de acilacakken pandemi dolayısıyla 2022ye sarktı. Güvenlik konusunda %100 haklısın.
@@thexperson8402 üni üni değil orta Amerika ülkesi sanki
@@alierkinerman8948 akademik olarak harika bir okul ama okul içi sosyal ortam sıfır ha param var ankuvada umumide ortam yaparım diyosan gel
2005'te hazırlıkta 2. erkek yurdundaki 8 kişilik mutfağın yanındaki odaya verdiklerinde "boğaziçi bu muymuş?" demiştim. sonra alışmam zaman aldı.
%100 burslu koç Sabancı'ya gitme ihtimali varken gitmemek çok yanlış bir tercih bence
Türkiye`de tüm özgürlükler 2018`e göre kısıtlandı Boğaziçi`nde tüm olumsuz olaylara rağmen daha özgür hareket edebiliyoruz. Ankara`da lise okumuş bir Maraşlı olarak Boğaziçi`nin herkese çok şey katma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Değişiklikler, çatışmalar bazı insanları mutsuz edebilir ama her yerde benzer rahatsızlıklar duyabilirsiniz farklı olanla karşılaştığınızda. Aile çatışması kesin oluyor ama Yaşar`a katılıyorum ve üniversite bize yeni bakış açıları kazandırmayacaksa niye okuyoruz diyorum. Türkiye`de İşletme okumayı düşünen herkese Boğaziçi`ni tavsiye ederim ama ODTÜ videosunda dendiği gibi üst dönemlerden size yol gösterecek arkadaşlar edinin kesinlikle. Üniversitede başarının ve mutluluğun sırrı iyi arkadaşlardır.
arkadaşları nasıl seçmemizi önerirsiniz? kimi seçeceğimi biliyorum fakat bulmakta çok zorlanıyorum. iyi üniversitede bu değişecektir etrafımdaki çoğunluk değiştiğinden fakat yine de temkinli olmam gerekecek gibi hissediyorum, ayrıca içe dönük bir insanım. tavsiyeniz var mı?
2015 Boğaziçi MBG mezunuyum, ben okurken de boun baya rahat ve özgür bir yerdi. Ama yine de kesinlikle Boğaziçi size çok şey katıyor, neyi nasıl öğreneceğinizi, bir dersi bir semineri nasıl dinleyeceğinizi öğreniyor ve bunun sizi geliştirdiğini görüyorsunuz. İş hayatında farklı yerlerden gelen kişilerle birlikte çalıştığınızda kendinizin bazı konuları daha farklı algıladığınızı görebiliyorsunuz, bu sizi bir çok yerde öne çıkarıyor. Tercih yapacak herkese kolaylıklar diliyorum ☺️👍🏻
MBG okumayı düşünüyorum ben de fakat iş imkanları açısından tereddütteyim. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum, bu bölüm yurt dışında yaşamak isteyen biri için uygun olur mu?
ben de boun mbg istiyorum size nereden ulaşabilirim kafam cok karisik lütfen yardımcı olun
@@hazal224 iş imkanı açısından iyi bir bölüm diyemem. Türkiye'de çok bilinen de bir iş olmadığı için iş karşılığı aldığınız ücret o kadar da çok değil maalesef... Yurtdışında maaş anlamında daha rahat edersiniz ama oradaki iş yükünü pek bilmiyorum. Burada yapılan işten çok farklı bir şey yapılmıyordur tabi ki ama malzeme ulaşımı daha hızlı ve az maliyetli olduğu için avantajlı. Yurtdışında okumak için iyi bir bölüm bence. Sürekli gelişen teknolojisi sayesinde, özellikle arge çalışmaları yapmak istiyorsanız önü baya açık bir alan. Umarım biraz açıklık getirebilmişimdir. Başarılar 👍🏻
@@mervehocaoglu1777 sizin yurt dışına çıkma imkanınız oldu mu bu bölüm sayesinde
@@mervehocaoglu1777 siz ne yaptınız şimdi nerde çalışıyorsunuz
11:22 'e kadar hacettepe 1 defa, koç 10 kez, bilkent 5 kez, sabancı 2 kez, harvard 3 kez, cambrige 2 kez, oxford 3 kez telaffuz edildi de odtü anılmadı ya... ibrahim yokluğun hissediliyor kardeşim
12:27
Bilkent Koç Sabancı tam burslu geliyorken gitmemek bence şu dönem için yanlış.Tam burslu olarak bu okullarda yurt ve barınma bakımından ciddi bir destek görüyorsun devlet okullarına göre,evet Boun bence sosyal bağlamda bu 3 okula göre çok çok daha iyi bir okul ama İstanbul şu ekonomide ne kadara patlar özellikle orta alt sınıfa mensup kişiler için zorlayıcı.Ayrıca erasmus imkanları vs bu saydığım vakıf okullarında daha kolay,Boun 100.olmuş kişiye gidip adam gibi barınma ve burs bile sağlayamıyorsa(evet bu devletin suçu bu arada okula ciddi bir yatırım yapılsa böyle olmaz ama sonuç bu ne yazık ki) birçok kişi için sorun.Ben Bilkent’te tam burslu bir öğrenciyim ve yazdıklarım farazi değil.Gelse Boun yazar mıydım (pp bile hala boun)evet ben yazardım ama ben orada mantığımı değil kalbimi dinlerdim çünkü sınav sürecim boyunca beni bu okul motive etti,ekmek yemeye de razıydım ancak realist bakarsak durum bu
Bu arada siyasi olayların falan Boun’u etkileyeceği bence iş imkanı bakımından yok.Kaç tane Boun mezunu şu an devlet sektörüne yöneliyor ki birçok kişi özel şirketler,yüksek lisans vb tarafına yöneliyor yani kimsenin gidip de Boun mezunu bu işte siyasi olaylar vardı aman işe almayalım diyeceğini ben düşünmüyorum,imkanlarınız ve sıralamanız el veriyorsa okunur ama yukarıdaki durumlar hayatınızı ciddi etkiliyorsa vakıf okullarını tercih ederim.
Katılıyorum
Katılıyorum ve bu sene Bilkent İşletmeye geliyorum ben de yüksek olasılıkla :)bekosistemden selam bu arada🌏✨😀
@@Yzbnir bekosistem her yerde
@@efesedefoglu 22 tayfa mısın 23 mü
Gelenek yaratabilen okullar ülkelerine marka değeri sağlıyor, bunun getirisini başka hiçbir şey sağlayamaz! Güney kampüs olsun, çamurdan olsun, bir kere genç olacaksınız, yatırım tavsiyesidir...
Bu konudaki fikir ayrılığınız ve bunun hakkında ettiğiniz münakaşa aşırı faydalı oldu benim için açıkçası. Ben de Boğaziçi işletme hedefliyorum ama işletme gelmezse uluslararası ticaret bölümüne kadar tercih vermeyi düşünüyorum. Boğaziçinim avantajları diğer devlet üniversitelerinden daha iyi geliyor. Koç ile Boğaziçi ve Galatasaray mezunlarının bence her türlü ayrıcalığı olur *kendini geliştirdiğin sürece tabii*
ben 20 gündür hangi üniversite daha iyi olduğunu araştırıyorum cıkarımım şu sadece eğitimine odaklanmak istiyorsan koç veya özel üniversiteler daha cazip ama ben hem okuyup hem de üniversite hayatı yaşamak istiyorsan en iyisi boğaziçi(bende boğaziçi işletme istiyorum)
@@alialbayrak2656 netleriniz kaç tyt/ayt
Ben sektördeki insanlarla muhattabım
Gs ,boun, istanbul teknik, yıldız teknik ,orta doğu teknik bence bu okullar iyi okullar oldukça avantajlı geliyorsa okuyunnn
@@onatgorgulu7305 102.5 tyt 73.75 ayt
@@emrea4597 iş alımlarında en öncelikli olan üniversite hangisi
Daha çok 49W videosu için "More Sunday" cidden.
Alakasız ama Ömer’in tipi ittihat ve terakki fikirlerini yansıttı yansıtacak gibi
ömer türkiye'deki siyasi gerlimin ne denli geniş bir alana yayıldığını kaçırıyor. ülke şu noktadayken boğaziçinde de tadın kaçması gayet normal.
boğaziçisiz olmaz :)
Galatasaray Hukuk veya Boğaziçi’nde herhangi bir bölüm :))
Hahahhahahaha Nazif’in strateji
3 yıldır düzenli olarak üni sınavına giriyorum. İnşallah bu yıl son kez girdim. 3 yıl boyunca 2020-2021-2022 tyt ayt sabahi açtım o videoyu izledim. Artık benim için bir ritüel. Sınava girmesem de bu ritüelimi sürdürmek istiyorum.
:))
Nazif reisss
abi çekmen böyle videolar rakipler boğaziçiye gitcek istediğim üniversite bana kalıcaktı
soldaki arkadaş okulunu çok seviyor ve bu nedenle objektif yorumlar yapamıyor. 10:14'teki cümle komik oldu.
boğaziçinde sosyal bilimler okumuş ve birkaç sene önce mezun olmuş biri olarak aynı okulda mı okuduk diye şaşırdım gözlüklü arkadaşla. Boğaziçi eğitim açısından kendi grubunda geride bir okul. yurtdışı kabullerinde bile ortada, bunu okula senelerini vermiş bir hocayla konuştuğumuzda o da vurgulamıştı. öğrenci kalitesi meselesi ise o kadar önemli olmayabilir, belli bir seviyenin üstünde olduğu takdirde öğrenciyi şekillendiren şey de okul. kaldı ki üniversite sınavı sonuçlarını belirleyen etmenlerden biri kişinin sahip olduğu imtiyazlar, o kadar da okur yazar, bilinçli, azimli olduğu için filan gelmiyor pek çok öğrenci, şartlar orada bulunmasını destekliyor, o da şartlarının hakkını veren biri oluyor vs.(bunu olumsuz bir durum olarak dile getirmiyorum burada).
Bu sorunu boğaziçindeki Boğaziçi mezunu (sosyal bilimler&humanities hocaları için söylüyorum bunu) hocalara bakarak da görebiliyoruz, yayınlar, açılan derslerin çeşitliliği vs. istanbul üniversitesindeki hocalar direkt olarak boğaziçindekilerden daha kötü demek değil. hatta kendi alanımda birkaç farklı okuldaki hocalardan (koç, sabancı, Bilkent değil, daha alt grupta kabul edilen okullar) ders alırken bizim okulun hocalarının ne kadar yetersiz olduğunu görmüştüm.
Ezcümle, naçizane tavsiyem bu okulu yazarken birkaç kere daha düşünün arkadaşlar, bölüm konusunda ise ekonomik koşulları da göz önünde bulundurun. bölümdeki istisna birkaç kişiyi bulup herkes amerikaya gidiyormuş doğrudan diye düşünmeyin. bilhassa taşradan ve yoksul ailelerden gelen arkadaşlarıma eğer lisansta tarih/siyaset/felsefe vs. okumazsam bana inme iner, kendimi duvardan duvara atarım veya ben hakikaten çok büyük bir potansiyel taşıyan, buraya girecek öğrenciler arasında da sıyrılacak, tepeye oynayacak biri olabilirim (herkes kendini bilir az çok) demiyorlarsa meslek odaklı bölümlerden gitmelerini ya da videoda bahsedildiği gibi rankinglere oynayan, hocaların yurtdışına öğrenci göndermek için uğraştıkları üst grup özel üniversiteleri tavsiye ederim. herkese başarılar.
koç tarih ve boğaziçi tarih arasında kaldım siz bu durumda koç u önerirsiniz sanırım?
@@hasret3059 koç’ta okumanın çap imkanı noktasında ve yurtdışı kabullerinde kolaylaştırıcı olacağını dusunuyorum.
@@hasret3059 kaçıncı oldunuz acaba bende ikisi arasında kaldım da
@@ziynetcengiz3706 116, siz?
@@hasret3059 ooo siz baya iyi yapmışsınız 283 benim koç tarih hayal oldu zaten
özet: nerde o eski bayramlar
üniversite konulu videolar bu süreç için çok faydalı, teşekkür ederiz. devamını bekliyoruz.
Özel okullardaki en büyük sorun, bir türlü o sınıf farkını aşamaman. Yani böyle ücretli biriyle burslunun arkadaş olması normal ve her zaman olan bir şey değil sıkıntı bu. Çoğu zaman burslu bursluyla paralı paraliyla. İliklerine kadar hissediyorsun ya, okula Porsche ile bile geliniyor. Adama dokunmadığı için, -180 bin yıllık okula verebilen bir baba, zaten yıl içerisinde okulun yaptığı zam kadar kendi maaşı da katlanmıştır- umrunda bile değil ülke
sınava hazırlanırken keşfetmiştim kalanı şu an hacettepede ekonomi okuyuyorum boğaziçi matematik öğretmenliği gelseydi ona giderdim bir de yaşarın kanala transferi çok iyi hamleymiş uzun vadede daha iyi fark ediliyor
hacettepe econ'dan memnun değil misiniz?
@@andrepaul480 %47 memnunum kendime göre
Boğaziçi her zaman en iyisidir, diger okullarda ses çıkarmama (klasik biat eden Anadolu kafası yogunlukta) ve bu biz de yok. Bunun için bile tercih edilir. Eğitim çok iyi . Gelince anlarsınız konumdan bile bahsetmiyorum. Kavga ortamı yok herkes birbirine saygılı, taki malum parti okula karisana kadar.
Bizim üniversitede her ay sonunda battle royale tarzı dövüş oluyor ayakta kalanı reis seçip biat ediyoruz ve sonraki ayın plan ve programını o belirliyor.
@@nophrase andkslalsalsşaşzŞşzia
@@nophrase hangi üni?
13:40 ' da geçen muhabbette bozulma ve düzelme kısmında , kaç yıldır bunu anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. Senin bozulma dediğin şey başka birisi için düzelme olabilir. Senin için bozulma olan şey bir başkası için düzelme olabilir. Olayın ana fikri özünü kaybetmek aslında. Ömer'in dediği bence düzelme demesi bu bakış açısıyla bakınca yanlış. Ömer'in demeye çalıştığı özünü kaybediyor ve bizim gibi oluyor öyleyse bu doğrudur mantığı. Bir insan özü ne ise yani Elazığ'da da farklı bir kişiliğe bürünebilir ya da Hakkari'de iken de aynı kişiliğe sahip olabilir. İnsan Boğaziçi'ne girince değişiyorsa ise bu bozulmadır çünkü insan topluma ayak uydurur. Teşekkürler.
Cidden boğaziçi denince akla gelen isimler siz, Eda Yaman, Ege ve Senem
Türkiye’nin ideal mozaiği: Boğaziçi Üniversitesi
Türkiye’nin gerçek mozaiği: İstanbul Teknik Üniversitesi
Saatlerdir itü arıyorum yorumlarda xd
İtu sizce odtuden iyimi kotumu
@@edgeindff8257 bence kesinlikle daha iyi
@@hasanyilmaz445 onceden odtu daha iyiydi hatta bogazicinden bile ama son yasanan olaylar odtuyu geriye itti. Ogrenci profili , akdemik kadro ,rektorun sacmaliklari vb odtuyu sondurdu .itu biraz daha iyi gibi geldi banada. Ama kampus anlaminda odtu 1 numara benide kampus cok fazla gelistiremyecegi icun itu yada bogazici dedim .
@@edgeindff8257 kampüs olarak da İTÜ daha iyi bence hiç merak edip bakmamıştım ama izleyince aşırı beğendim
ne kadar güzel tartışmışsınız ya, çok iyi fikir edindim. ayrıca siyahlı arkadaşa katılıyorum, bir üniversitenin seni dönüştürmesi, konfor alanından çıkarması daha iyi. ve özel üniversiteler gerçekten podyum, her zaman devlet daha iyi. sizinle tekrar görmüş oldum.
evet abi koç sanki bir defile alanı herkeste bir trip anlayamadım gitti. o fransız ablamızın eleştirilerine aynen katılıyorum. hayatımda bir tane bile bilmediğim markalardan onlarcasını öğrendim çünkü gözüme gözüme sokuluyor saçma sapan. koç poster üniversitesi diyebiliriz. türkçe arasına ingilizce döşemeler falan başlamış (nefret sebebi). siyaset konuşuyorsun adamla neymiş birazdan kalkması lazımmış (adamı etkileyen bir şey yok sonuçta) belki odtüde falan 6 saat aralıksız bir tartışma dönebilirdi :)
yanlış batılışma kokuyor bilim31cilerle dolu politik doğruculuk hat safhada felsefe yok.
tabii kötü yanların iyi yanlardan daha çok görünür olduğunu bilmeniz yani buradaki şeylerde abartı olduğunuda bilmeniz gerek.
En üzücü tarafı, iliklerine kadar burslu- ücretli farkını hissediyorsun. Bunu ben önemsemiyorum akademik kariyer yapacağım sadece ders çalışıp sosyal yanım olmayacak ğ modundaysaniz koç Özyeğin Sabancı bilkente gidilebilir ama ben şahsen mantıklı bulmuyorum. Çünkü üniversite videodaki Ömerle yanındaki(adını bilmiyorum reis kusura bakma :D) nin anlattığı gibi biraz da sosyalleşme yuvası. Bu unilerde sosyalleşemiyorsun tarih felsefe siyaset hiç birini yapamıyorsun çünkü aranda sınıf farki var. Adamın babasınin şirketi var, oğlu 300k yapmış ekonomi okuyor çok mu umrunda şimdi ekonomi? Ya da en basitinden şuan ben çalışırken arkadaşlarım Avrupa'dan st atıyor, yetiş bakalım yetişebilirsen
bilkent koc ve sabancidan farkli ortam dedikleri sey sadece para degil benim cevremdekilerin hicbiri bunu onemsemez ki bence okulun cogunlugunun da umrubda degil bu durum insanlar guzel giyiniyo marka giyiniyo diye uni ortami yok diye degerlendirmek cok yanlis zaten acip birkac mayfest videosu ya da bilkent videosu izlesen anlarsin koc sabanciyla bilkent in farkli olmasinin sebebi bilkente orta sinifin da gidebiluyo olmasi yillik fiyat olarak da su anda koc sabancinin yarisi kadar zaten
@@bilkoyeto7291 hangi bölüm hocam
@@ahmetkerematakur4247 ir
Çok güzel video, yorumlar da öyle. Fakat kazanıp kazanamadığım belli değil. Diken üstünde izledim.
Yaşar'ın tüm analizleri fazlasıyla doğru yorumlar, Ömer'in ise analizlerine maalesef katılmıyorum hatta zayıf buluyorum. Kendi deneyimimde Berlin Üniversitesi ile karşılaştırma şansım oldu ve Boğaziçi net olarak daha iyi bir eğitim dengesi veriyor. Boğaziçi'yi gerçek anlamda iyi yapan öğrenci-kulüpler-hocaların dengesidir. Ve evet, lisans için dünya çapında bir üniversitedir. 80 milyonluk ülkenin her tarafından, inanılmaz zorlayıcı bir süreç sonrasında iyi öğrencileri konsantre şekilde bir alana toplar. ABD, İngiltere veya Almanya gibi ülkelerde iyi okul-çok iyi okul farkı bu derece farklı olmadığından "iyi öğrenci konsantrasyonu" durumu yok ancak Boğaziçi'de var. Yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen için Koç & Sabancı denebilir ancak lisans için Boğaziçi.
12 yıllık yazılım mühendisi olarak size bir "ne okumalıyım" algoritması önereyim:
Kendinize şu soruyu sorun: Mühendislik / soyut düşünme / analitik zeka konularına yatkın mıyım?
Cevabınız EVET ise:
1. Seçenek: Sırf etiket edinmek için - herhangi bir üniversitede bilgisayar/elektronik/ v.b. mühendisliği okuyun. Ama üniversiteden bi bok beklemeyin. Yazılım kariyerini kendiniz öğrenip inşa edin. Yazılım mühendisi olun. Boğaziçi filan olursa etiketiniz önünüzü açar ama konu yazılımsa bunun önemi çok az.
2. Seçenek: Yazılım bana göre değil diyorsanız SAP Danışmanlığının herhangi bir modülüne sıfırdan başlayın. Sektörde müthiş bir açık var, maaşlar yüksek, yurtdışına giden gidene ve yeni mezunlardan beklenen tek şey kafalarının çalışması, okudukları bölüm çok önemli değil.
Cevabınız HAYIR ise:
Üniversite ile kesinlikle zaman kaybetmeyin. Meslek erbabı olun, elektrikçi, tesisatçı, marangoz, tır şoförü olun, İngiltere/Almanya'ya gidin. Meslek liseleri ve atölyelerin içinde yetişin. Bunları küçümseyip apartman üniversitelerinde fizik, kimya okursanız A101'de kasiyer olmak için torpil ararsınız.
MUTLAKA - çok klişe ama - İngilizce'nizi geliştirmek için tüm imkanlarınızı seferber edin. 2. dile kesinlikle gerek yok.
Orta seviye İngilizce + Orta seviye Almanca mı yoksa Süper İngilizce mi derseniz çok net olarak "Süper İngilizce" derim.
Yukarıdaki tüm seçenekleri İngilizce ile desteklemeniz şart.
Endüstri okuyup yazılım yapılır mı
Dil konusundaki düşüncenizi sevdim
@@ahmetberkeskin5734 evet hiçbir engel yok. Sözel bölüm çıkışlılar bile yapıyor
Hocam yönetim bilişim sistemleri öğrencisiyim.Sizce bölümüme devam etmeli miyim? Bazı rehber hocaları çok boş bölüm olarak tabir ediyor bu durum canımı çok sıkıyor.
@@pinkpink7301 Data science ya da SAP Danışmanlığı alanına yönlenebilirsin. Bölümüne uygun. Okuldan bi fayda beklememek kaydıyla:)
Boğaziçi dünyanın en iyi üniversitesi dediği an kapattım
Farklı fikirlerde olmanız süper olmuş
Valla okulda 5. seneme giriyorum, Boğaziçi'ni Yaşar kadar seven kimseyle tanışmadım:')
İyidir boğaziçi deneyimi. İyiden kastım kapının önünde birileri polisle arbedeye falan girerken sen de az ötede arkadaşınla selefizm vs sufizm tartışırsın. Mük üniversite ortamı 10/10.
Ve evet okul öğrencileriyle değerlenir. Boun öğrenci mottosu da "beni burada Boun" ^-^
Abla şimdi boaz içi iyimi kötümü
@@no1uilyam848 boşmuş ama hoşmuş kısaca
Günümüz şartlarında Boğaziçi vs Odtü (mühendislik) videosu çekerseniz çok iyi olur.
Taritismasiz mühendislikte odtu ve itu
Bilgisayar ve endüstride Boğaziçi elektrik elektronik makine veya inşaatta odtü
@@drstrange8377 bilgisyar elektirik ,makina bence odtu . Endustri ,isletme ,iktisat ve temel bilimler bogazici
@@edgeindff8257 çok haksız değilsin aslında Türkiye'de A klas üniversitelerin birbirleri arasında çok bir farkı yok boun odtü itü bilkent sabancı koç bunların mühendislik bölümleri gayet kalitelidir ve biri diğerlerinden net bir şekilde önde gibi bir durum yok
@@drstrange8377 kesinlikle oyle ama sqnki odtu baska bir muhendis yetistiriyor gibi abi .
Boğaziçi'nde mühendislik bölümlerinden birinde okuyorum ben de. Tercih döneminde olan varsa yoruma yazarsa yardımcı olmaya çalışırım.. Soldaki arkadaşın dediği her şeye %100 katılıyorum. Bir üniversiteyi üniversite yapan kesinlikle öğrencileri. Yok yurdu kötü yok labaratuvar sayısı çok diye üniversite seçilmez bence. Okuyacağınız üniversite size okurken ne katacak? Mezun olunca size kapıyı açacak mı? Bu kadar. Aynı muhabbet liseye geçerken de vardı. Ben Ankara'da aaal mezunuyum, bizim zamanımızda da şu muhabbet vardı, aaal yazmayın yok hocalar ders anlatmıyor şurayı yazın vs. İçine girince pek de öyle olmadığını anlıyorsunuz.
Bence insan kendini yetistirmeli. Günümüzde her türlü bilgiye ulasiyorsun.
Yurtdışında iş bulmak icin senin mezun olduğun üniversite degil yaptiklarin işlere bakıyorlar.
Benim puanım mühendisliğe yetmeyecek ama Boğaziçi matematik mi okusam yoksa Yeditepe veya yıldızda bilgisayar mı kararsızım açıkçası
Ben Ceng yazmayı düşünüyorum fakat istanbulun mali koşulları belli, durumumun da çok iyi olduğu söylenemez.Ailemi zorlamak istemediğim için nakit,yemek,yurt,bilgisayar bursları dolayısıyla itü tercih etmeyi düşünüyorum boğaziçinde bu şartlara yaklaşma ihtimalim yok değil mi
@@Ahmet-gj6kv Her ne kadar Boğaziçi matematik okuyup yazılım yapmamak için bir neden göremesem de eğer istediğin bilgisayarsa ben ilk sıraya bilgisayar yazardım sanırım.
@@yine1278 maalesef Boğaziçi itü kadar devletten destek almıyor ve dolayısıyla burs da o kadar veremiyor. Fakat hiçbi kurum sana sonsuza kadar burs vermeyecek. Ortalaman belli bi değerin altına düşerse kesip bir daha vermemezlik yapabiliyorlar. İtü hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim burs yönetmeliğine bak bence bi. Ama ben çalışcam bursumu da kaybetmeyeceğim diyorsan İTÜ kötü bir okul değil yaz gitsin bence:)
Ben bogazici matematik ogretmenligi mezunuyum, siber guvenlik ve finansda 2 ayrı yuksek lisans yaptım. Mali musavir ve denetciyim.Ayrica yıldızdan fark derslerini verip inş muh diplomamı da alıyorum. Okunur...
Abi şöyle mühendislik düşünenler zaten Koç Sabancı Bilkenti tam burslu kazanıyorsa hiç ODTÜ ve Boğaziçi düşünmesin. Şu anda ben 2018 girişili biri olarak benim de ilk tercihim boğaziçiydi ve ikinci tercihim sabancıydı. Bu süreçte de bir sürü Boğaziçili sosyal bilimlerden ve mühendislikten yakın arkadaşım oldu. Burada çok bölüm bölüm değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum ama Boğaziçi'nin her gün negatife gittiğini Sabancı'nın ise en azından yerinde kalmaya çalıştığını görüyorum. Burada olay bence Sabancı'nın yükselişinden öte Boğaziçinin düşüşü. Yakından gördüğüm bölümler özelinde de kısa bir burada Sabancı, Boğaziçi kıyası atmak istiyorum. Bütün Mühendislikler - Koç=Sabancı>Boğaziçi=Bilkent>ODTÜ=İTÜ, İşletme, Ekonomi-Koç>Boğaziçi= Sabancı(Geçen seneye kadar kesin Boğaziçi derdim ama şu anda Koç un kesin olarak Boğaziçinin sosyal bilimlerde önüne geçtiğini düşünüyorum .)>Türkiyedeki diğer üniversiteler, Politika, Siyaset, Uluslararsı İlişkiler gibi bölümlerle ilgili şöyle bir şey diyeceğim özel üniversitelerde Bürokrat yetiştirme kültürü yok yani oralardan çıkıp teorik olarak büroktrat olabilirsiniz ama pratikte herkes özel sektöre giriyor, bir de üzerine sabancıda gördüğüm siyasi ortamda çok soft sizi türkiye bürokrasisinin gerçeklerine hazırlamıyor bundan kaynaklı bu kısımda söyliyebileceğim Boğaziçi Galatasaray gibi okulların direkt devlette ateşilik bürokrasi isteyen insanlar için çok doğru olduğu yönünde. Bir de şu yorumu özellikle ekliyim şu anda istanbulda bir konaklmaa krizi var biz zamanında gelip ucuz fiyatlara arkadaşlarımızla evlere çıktık buradna şu üniversite daha iyi diye konuşuyoruz şu anki yazacak kişiler eminim ki çok daha bunu da değerlendirip karar verecekler fakat burada da şöyle bir avnatajdan bahsediyim Sabancıda tam burslu olup ilk 1000 de yer aldığınız sürece yurdunuz garanti oluyor ve çıkmama ihtimali yok gibi bir şey 4 sene boyunca bildiğim kadarıyla Koç bunu ihtiyaç temelli ve daha riskli bir şekilde yapıyor, Boğaziçinde ise direkt çıkmama şansı var çünkü direkt yurtlardan biri sağlam değil yıkılacak üstüne kontejan arttırılıyor filan kısaca çok kaotik konaklama işleri bu tip tercihler yapacakken muhakak o üniversitelerden bir kaç kişi bulup öyle yapın diyebilirim
bu videonun yorumlarında birinin GSÜ den bahsetmesine çok sevindim. Ben uluslararası ilişkiler düşünüyorum ama GSÜ mü Boğaziçi mi karar vermiş değilim. Sizin de görüşünüzü merak ettim
@@spacelensm6157yani bence bu soruyu yaşar ve Ömere sormak çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü bu çok birine yakın iki tercih ve o noktada özel faktörler hayattan üniversite hayatından ne beklediğin gibi şeyler giriyor. Berk Esen gibi sosyal medya üzerinden cevap verebilecek yaşı daha büyük hocalara da sorabilirsin. Ben kişisel olarak bürokrat olacak olsam ve İngilizcem liseden çıktığımda çok iyi olsa Gakatasaray seçebilirdim çünkü cebimde İngilizce var derdim. Fakat İngilizce anlamında altyapın çok zayıfsa gelip Boğaziçi gibi bir okulda okumak sana daha çok şey katabilir çünkü bir sürü konuda çok yakın okullar ben buradan ayrıştırdım. Bide konaklama çok önemli çünkü GSÜ nün yurdu yok
baya boş yapmışsın hiçbir şey bipmediğin belli oluyor
@@egemen2606 aynen hahahajja ya ben bu konuda cidden türkiye de yazılan YÖK ün raporları filan takip eden farklı üniversitelerden arkadaşları olan iletişim kuran biriyim. Üzerine elimden geldiğince digitaldeki üniversitelerle ilgili içerikleri de takip ediyorum ki türkiyede eğitim nereye gidiyor alıyım. Boş yaptığımı neden düşündün?
@@bilginersarstudent8423 şehre 2 saatte giderken napıyosun müzik mi dinliyosun
Ömer neden yana doğru bakıyor en son da bile yana doğru selam verdi
yönetmen orada
@@omergemalmaz6710 Reis azıcık da bize doğru dönsen ya 😀
Bilkent'te okuyan bir öğrenci olarak şunu söyleyeyim; verdiğiniz bazı bilgiler yanlış, ayrıca yorumlarınıza da katılmıyorum. Diğer yapılan analizler arasında mantıklı olanlar var. (Özellikle şunu belirteyim: Bilkent'te 9-10 tane Starbucks yok. 2 tane.)
Hakkari molotof mühendisliği ile boğaziçi zort bölümü arasında kaldım
boğaziçi zort
Hocam Ömer mayına bastı
Bilkent'in eleştirilecek çok yönü var ve fakat şu klişe söylem podyum, defile alanı kültürü artık hiç yok. o eskidenmiş 90'lı yıllar 2010'lara kadar. zaten bu gösteriş meraklıları da hazırlık sınavı ile tek tek eleniyor. sadece hazırlık okuyan biri, en fazla bir seneliğine "doğu kampüsünde" böyle bir ortama maruz kalır ancak.
Kaldı ki okul yönetimi 2010'lu yıllardan sonra mezuniyet ortalamalarının çok yüksek olduğuna kanaat getirip dersleri, ders yükümlülüklerini zorlaştırdı. dersleri geçmek hem iibf hem fen, mühendislik için çok daha zor oldu. yani demek istediğim kimse lay lay lom takılmıyor herkes ineklemek zorunda. ayrıca eskiden burslu yarı-burslu öğrenci oran %30 iken şimdi %55-60 civarında. siz bakmayın kampüste 2 starbucks fln olduğuna. herkes dersi geçme derdinde. kimse artık parasıyla şov yapmıyor yani. yapamıyor çünkü herkes kütüphanede, çalışma masalarında.
bilkentin özeti şu: work hard, party hard, work hard again.
bilkent’in sosyal ortamından biraz daha bahsedebilir misiniz?
Boğaziçinde Uluslararası ticaret (INTT) bölümündeyim. Bu üniversiteyi yazdığım için asla pişman olmadım tercih döneminde aklınıza takılanları sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)
Hazırlık zor mu? İngilizcesi çok da iyi olmayan biri hazırlıkta kalır mı?
@@elhn4097 1 yıl içerisinde çalışmazsa kalabilir. Haziranda agustosta ve eylülde buept sınavı oluyor. Parçalı bir şekilde de geçmek mümkün.
Bende Boğaziçi Uluslararası Ticaret hedefliyorum. Ingilizce konusunda B1 seviyesinde alt yapım var. Ama lise taban puanım yeterli olur mu ne kadar etkiler? Puan bir yana bu bölüm önü açık mı? Fikrini paylaşabilirsen çok sevinirim... Başarılar
@@busenur7069 Önü açık, özellikle yurtdışı için güzel iş imkanları var. 2. yabancı dil zorunluluğu da var bizde, bu da diğer bir artısı.
@@yldrayanlarcok437 sıralaman nasıldı?
Önce Boğaziçi Üniversitesini kazanıp konuşursak daha iyi olur KKsofodoocosodos
Mühendislik isteyene İTÜ Makina'yı tavsiye ederim. Korkunç şekilde zorlanıyorsunuz ve bu size korkunç bir özgüven sağlıyor. İstediğiniz her yere başvurma cürretini kendinizde görürsünüz ve bu ülkenin en iyi mühendislik eğitimini alırsınız.
kanka itü makine nasıl
@@yagzozkan4972 tek kelime ile cevap vermek gerekirse iyidir derim. İki kelime ile cevap verecek olursam iyi değildir derim.
@@omerfarukunal2286 ya bende tam mühendislik kafası var üni tecihinde karasızım
@@yagzozkan4972 Sende mühendislik kafası olduğunu fark etmeni sağlayan şey nedir?
@@omerfarukunal2286 ilgi alanlarim geliştirdiğim projeler ve bu purojeler ile aldığım ulusal ve uluslararası yarışmalar
Egitim fakultesi artik yalniz kalmayacak: Hukuk ve iletisim fakulteleri kapatilsin
Boğaziçi genetiği savunacağız.
Merhabalar ben bu sene boğaziçi genetiği yazmayı planlıyorum verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır bölümün işleyişi hakkında bilgi verebilir misiniz
@@edipgorur6203 genetik guzel bir bolum insan geni arastirma hayvan geni olsun genler iyidir iyi
Düzeltme/Bilgilendirme:
Bilkent'te 2 adet starbucks bulunuyor.
Özel okul olmasına rağmen bizim de hocaların peşinden koşmamız gerekiyor. Kimse peşimizden koşmuyor. Bazı motive/başarılı arkadaşlarımızı görünce biz de daha motive olmak için uğraşabiliyoruz. 🙃
her üniversiteyi bölüm bölüm eleştirdiğiniz bir seri gelir mi?
abi ben bir yıldır boğaziçi genetik için çalışıyordum niye öyle dedin ki
Ne yazdın
ömer ile asla baş edemem. ne derse sanki hep haklı, öyle bir mizaç
2.40 da -Yaşar abi kesinlikle Boğaziçi başkadır onlar seslerini çıkardılar çok haklısın ama insanlar Boğaziçi’ni dinlemedi burada bi yanlışlık var hdnrjrjjfj (insanlar değil doğrusu insan olmayanlar ) 😂😂
melih bulu, ömer gemalmaz ve eda yamanNSNDGLVPPQPMGNTBFJ
Boğaziçi edebiyat ya da tarih okumayı çok istiyorum ama maddi olarak gelecek kaygılarım çok var. Biliyorum Boğaziçi bir kültür eğitim hazinesi üniversite ama ileride ekonomimi de düşünmek zorundayım. Sizce Boğaziçi edebiyat ya da tarih okunur mu? Bu bölümlerden mezun olunca üniversitenin ismi dolayısıyla kariyer olarak fırsatlar doğar mı ve iş olanakları bulunur mu? Bu iki bölümden hangisini daha çok tavsiye edersiniz ve nedeni nedir tavsiyenizin?
@@fyodordostoyevsky1782 seneye sınava gireceğim, ortaokuldan beri Boğaziçi Edebiyat hayalim. İş bulma olanağının çok fazla olmadığını, işsizlik riskinin yüksek olacağını biliyorum fakat şimdiden İngilizcem iyi seviyede ve bölümde okursam ciddi anlamda başarılı olabileceğime inanıyorum. Okulda geçireceğim 5 yılda edineceğim deneyimler ve network sayesinde ya da akademik anlamda çok başarılı olarak şansımı yükseltebilir miyim? Yani okul boyunca stajlara katılıp, birçok insanla tanışıp bu alandaki yeteneğimi gerçekten doğru yönlendirirsem okumaya değer mi sizce?
Neredeyse birebir aynıyız ben de tarih veya edebiyat okumayı çok istiyorum ama okuyabilir miyim emin değilim. Mezun musun 12 misin?
@@meursault753 bayağı benzer endişelerimiz var umarım her şey gönlünce gider.
argörlük şansı çok düşük. taşradaki okullar kendi mezunlarını istihdam etme taraftarı (açıp bakabilirsiniz herhangi bir okulun edebiyat bölümünün argörlerinin cvlerine). yayıncılık sektörü zaten küçük bir sektörken gitgide daralıyor. hakikaten başka bir şey okursam mahvolurum, biterim diyecek kadar tutkuluysanız siz bilirsiniz. bir de illa yazacağım diyorsanız edebiyat bölümü içerik olarak çok zayıf, türk edebiyatı bölümleri zaten genel olarak -bence- humanities içinde zayıf halka, ders programlarına bakabilirsiniz. tarih, edebiyata kıyasla çok daha dolu bir bölüm. ha ben illa ki edebiyatla ilgili bir bölüm okuyacağım kafaya taktım diyorsanız dil puanıyla alan koç karşılaştırmalı edebiyat şu anda oldukça iyi gibi duruyor, hocaların cvlerine çalışmalarına falan bakabilirsiniz.
@@meursault753 şöyle düşünün, hemen herkes bu bölümlere çok başarılı olacağı inancıyla giriyor. hemen herkes oldukça kısıtlı sektörlerde iş arıyor. hemen herkes network kurma hayaliyle geliyor. şansı bayağı bir yaver giden birkaç kişi ve en iyilerin en iyileri olanlar (bu kısmı kesin değil) hariç zaten networkle gelenler (boğaziçinde sosyal bilimler&humanities alanlarına gelenlerin hatrı sayılır kısmı kendinden networklu arkadaşlardır) iş güç sahibi oluyor. imza: bir boğaziçi mezunu
Günden güne kan kaybediyor Boğaziçi ve rektörü bırak hükümet değişmezse bu durum devam edecek gibi maalesef günaşırı okulun kaliteli akademisyenleri rektör tarafından gönderiliyor bu da kaliteyi düşürüyor ayrıca yeni açılacak fakültelerin (özellikle hukuk) okulun kompaktlığını bozacağını düşünüyorum ileride hayalim olan bu okulun kan ağlamasına çok üzülüyorum umarım en yakın zamanda bu sıkıntılı olaylardan kurtulur ama şunu da biliyorum bu kültür ve öğrencilerle bu üniversite hiçbir zaman düşmez zaten iki tane korkunç rektör yönetiminde bile hala taş gibi ayakta olmasından anlayabiliriz bunu
1 yıl geçti boğaziçine okumaya gidiyorum bu yıl.
Odtu, boğaziçi candır.
Naptin
@@iktisat_odtugittim, okuyorum
@@emirhanaydogan8219 hangi bölüm
Ve şunu sorayım Sence odtu iktisat mi boun iktisat mi
@@iktisat_odtu Öncelikle böyle bir karar öncesi daha yetkili insanlara danış derim ama bence beşeri bilimlerde boğaziçi odtu yu yer, muhendislikte de tam tersi ama üniversiteye geçtiğinde derslerin hayatinda bir yeri olmadigini anliyorsun. O yuzden hangisinde daha mutluysan orayi tercih etmelisin. İki okulu da bilirim ikisi de super insanlar barindiriyor.(Umarım gönlünce olur.)
@@emirhanaydogan8219 teşekkürler
Kayyumdur laboratuvar azlığıdır bunlar fasa fiso arkadaşlar futbolda Real Madrid neyse bu ülkede de Boğaziçi odur adı yeter isterse Real Madrid küme düşsün aq yine de en büyük takımdır Boğaziçi de böyledir gözünüz kapalı yazabilirsiniz Boğaziçiyi detaylara takılmayın.
bir sene sonradan geliyom o kadar da aşkla bağlanmayın yazmaya da bilirsiniz, yurt bile çıkmıyo amk :D
Boğaziçi kültürü küpe kültürü galiba.
UFFFF ŞU MAVI TISORTLUYE NEDEN BU KADAR DÜŞTÜM
Bence ilk videodan çok daha doyurucu bir video olmuş teşekkürler
Hep Boğaziçi hedefimdi, Karabük'teyim. Üzgünüm...
Erdem sen misin
@@Esrasura yooook
mühendislik veya temel bilimler alanına yönelmek istiyorum ama vakıf veya devlet arasında hâlâ kararsızım bilkent koç sabancı boğaziçi odtü hangisini seçerim karar veremiyorum. hep boğaziçi istedim ama koç daha fazla imkân sunuyor ve diğer vakıflar da öyle tabi. 2023 tayfayım sınava henüz girmedim umarım güzel bi sonuç alınca bunları tekrar düşünürüm
Temel bilimler için konuşayım. Akademik kariyer yapmayı planlıyorsan vakıf seç bence.
Bence kesinlikle vakıf seçmelisin çok imkan var.
Koç seç koç en iyi üniversitesi türkiyenin
Hocam ODTÜ yaa 💙
Oh be ODTÜ'lü 💚💚💚
odtüyle de ilgili benzer bir video hatta kıyaslamalı bir video bekliyoruz
Odtu de bitiyor yavaş yavaş ülkede üniversite kalmadi
Boğaziçi başkadır boğazdan bir gemi kornası çalar,bir yağmur sonrası gökkuşağı seni başka bir dünyaya taşır.
Öğrencilerinden dolayı soğuma geldi şuan okulun sadece kampüsünü ve lokasyonunu beğeniyorum bendeki tek artıları bunlar .
merhaba sırf puan tutuyor boğaziçi olsun diye sınav dönemi hiç düşünmediğim ilgim de olmayan ilköğretim matematik öğretmenliği yazılır mı sence
@@mislina7534 hayır tabiki
@@ctrnk04 sen hangi bölümdesin
Yapıyosunuz bu sporu. Boğaziçi videoları artsın.
Abi biraz uzak konuşsanıza her an öpüşecekmişsiniz gibi konuşuyosunuz
Seçimi muhalefet alırsa boğaziçi tadına gelmeye başlar
Ozaman sana tatli ruyalar
keske ....
bilkent varken okunmaz
yazık kafana
@@boraeker1107 zırlama
@@OK34 bilkentte okuyorum
aradığım video
Evet her şeye rağmen okunur hepiniz gelin.
Boğaziçi üniversiteni çok istiyorum ama istediğim bölümler gelmiyor gibi iibf istiyorum o da odtude geliyor sanırım bounda turizm işletmeciliği falan mı yazayım yoksa odtude politika mı yazayım çok kararsızım help
ne yaptın memnun musun
odtuyu bir de iktisat gibi bolumlerden mezun biriyle tekrar cekseniz mis gibi olmaz mj
İyi polis kötü polis tadında güzel bir video olmuş :)
CEO HALUK la tartışma gelsin
uşakta okuyan ben ağlayarak açtım videoyu :Ds
Gözlüklü abi ne kadar da inanarak boş konuşuyor
Bu ülkede yıllardır üniversitelerle ugrasiliyor, bogaziciylede aynı şekilde. 80ler 90lari hayal edin. Bu kavga hali ilk değil, son da olmiycak ama bu bir okulun sonu geldiği anlamına gelmiyo. Bir de hocanın iyiliğinden çok hocanin bunu ne kadarını vermek istedigi mevzu. Bu iyi hocalar karşı taraftaki öğrenciye her şeyi vermiyo özel bi üniversitede, bu yüzden dersler çok zor diyoruz bogazicinde, çünkü burda full potansiyellerini kullanıp zorluyorlar öğrencileri. Sagdaki daha liberal art college ne bilmeden boğaziçi hakkında konusmuz biraz güldüm. soldakinin çoğu yorumuna katılıyorum. bogazici insanın ufkunu aciyo, hayata bakışni degistiriyo. Üniveriste okumak kaliteli bir yurtta kalmak değil. Bence insanlar bunu anlamiyo. Hayata bakis acısının değişmesi, dünyadaki mainstream düşüncelerden kurtulmak isteyen biri üniversite okumalı. Üniversitenin kurulma amacı o. Soldakinin dediği gibi üniversite, özellikle bogazici insanı dönüştürür ve bu dönüşümde hep hayatınızın bir parçası olarak kalır.
Bu kadar genelleme de fazla olmamıs mı?:) sonucta kendinde bitiyor, o kadar kendini geliştirmemiş bogazicili ile de calıstım ki gordugum en sorunlu insanlardı. Muhendislik ogrencileri de olabilir bunlar tabii..cok takılmayın bence bu yorumlara. Az ornekle cok fazla genelleme var.. cok universite deneyimlemiş, uzun sure yurtdısı okumus calısmıs biri olarak soyluyorum..Insan kendi ortamını da kendi yaratıyor bir yerde.
6:50 lgbti+ bireylerini neden siyasi yapılanmaların arasına katıyorsunuz? Kurduğunuz cümle doğru mu sizce heteroseksüel insanlar da birer lgbti bireyi sonuxta neden ayrı olarak hetero diye de belirtmediniz duyar olarak algılamayın böyle yaparak ötekileştirme yapmış oluyorsunuz.
6:40
eşcinsel haklarını savunmak siyasi bir duruş değil mi, neden ötekileştirme olsun
Bir de kilyos kampüsü ar-ge olup hazırlığı marmara üniversitesinin bir binasına atılacak diyorlar.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
yapildi bile
@@tugcemdemirel nasil yani boun hazirlik marmaraya mi atildi
@@russwess8136 hayir soyle oldu kilyos kampusu yuksek lisans veya staj yapanlarin vs yeri su an. brnim arkadasim orada staj yapiyor yani en azindan onu biliyorum. marmara anadolu hisari kampusu bogazicine devredildi. biz de gidersek insalllahhhhhhh orada hazirlik gorecegiz. istanbul icinde ikamet edenler yine kuzey kampuste hazirlik okuyacak
Kilyos kampüsü ile Marmara üniversitesinden devredilen Anadolu Hisarı kampüsünü kıyaslarsak
Kilyos kampüs
- Medeniyet ile tek bağlantı 59RK o da anlat anlat bitmez, bide bar var yakında o kadar
- Sonbahar kış dönemi fırtına olur Karadenizde. Hatta 50kg altı fırtınada savrulabilir o derece
+ Mayıs ortasından itibaren denize girilebilir. Dersten kaçıp girenler vardı
+ Yurtları daire tipi. Lisansta, bu tip yurtlarda 2.-3. sınıftan önce kalma imkanın yok genelde
Anadolu hisarı
+ Medeniyete yakın olmakla birlikte, küçüksu çengelköy de yakın. Kadıköy'e 1 saat filandır
? Boun ana kampüslerine (güney, kuzey, hisar) ulaşım vapur ile olur anca ama bebek-Anadolu hisarı arası vapur seferi sık değil belediye ile görüşülüyormuş
? 2022 yılı itibariyle hazırlık taşınacak ama Marmara besyö de kampüsü kullanacak diye bi durum var kampüs paylaşımı(yemekhane gibi ortak binalar) şuan belirsiz
Genelde bakınca kıyası böyle. Hangisi iyi kısmı tercih meselesi ama kilyos ta kalan arkadaşlarıma ve iki tarafı da az buçuk gezmiş biri olarak Anadolu Hisarı daha iyi çünkü hazırlık en boş sene ve istanbulu gezmek için en iyi yıl. Bu yüzden medeniyete yakınlık sa o kadar iyi
Nolur şu arkadaş bi daha boğaziçi anlatmasın
Abi niye Boğaziçi’nde genetik okunmaz dediniz ya? Moleküler biyoloji ve genetik yazmayı düşünüyordum, şimdi aklıma bir kurt düştü :(
Is imkalari acısından dediler. Bogazicine giden baska kisilerden de duydum okunmaz fln diye. Iyice bir araştır yine de sen
alışırsa bozulur ne demek ya bunu biraz açabilir miyiz ömer:)
10:15 haykırdım yaaa😂
Güney çarşının sağ tarafında kalan deniz anasına benzeyen şeyin ne olduğunu öğrenmeden mezun olmak istemiyorum, öğrenmem lazım
boğaziçi yazılır mı, evet. iyi bir bölüm okuyacaksanız yazılır ama. sırf boğaziçi olsun diye ef'deki bir bölüme gitme hatasını ne olursunuz yapmayın. ben yaptım, iki senemi çöpe attıktan sonra sıfırdan başlıyorum üniversite hayatına. bir yılınız dahi olsa ziyan etmeyin.
Ben matematik öğretmenliği düşünüyordum ve en yüksek üniversite de boğaziçi o yzüden yorumunuzla şaşırdım neden pişman oldunuz
@@heeseungace179 tabii hedefiniz buysa ve severek okuyacağınızı biliyorsanız benim dediklerim geçerli değil hiç. ben hiçbir zaman öğretmenlik okumak istemememe rağmen yazmıştım ve okuyamadım da doğal olarak, bölümde benim durumumdaki çoğu arkadaşımın da bocaladığını gördüm bu sene. dediğim gibi, sırf boğaziçi olsun diye yazılmamalı öğretmenlik bölümleri.
@@eylulayaz7077 Açıkcası ben matematikle ilgili bi bölüm okumak istiyordum zaten ama öğretmenlik kısmında kendime güvenim biraz az hani gerçekten yapabilir miyim bi sınıfı yönetebilir miyim diye kendimden şüpheleniyorum ayrıca efden mezun olan herkesin öğretmenlik yapmadığını duydum hani öğretmenliği beceremezsem de başka bi alanda matematikle ilgili kısımda çalışırım gibi düşünmüştüm de sizin görüşünüz ne bu konuda? Çevremde yardımcı olabilecek çok insan olmadığı için bir süre de olsa orada okumuş birisinin sözlerini de duymak istedim
@@heeseungace179 zaten boğaziçi gibi bir okulda alanı dışında çalışanlara rastlamak çok kolay. ben de benzer planlarla girdim ama bölümün boğuculuğu nedeniyle bana yardımcı olacak kulüp aktivitelerine ve çeşitli öğrenme faaliyetlerine vakit ayıramadım. bölüm derslerine bakmak bile gözünüzü korkutmuyorsa ve kariyer kulüplerinde aktif olabileceğinize inanıyorsanız kesinlikle boğaziçi yazmalısınız çünkü network edinme açısından da epey faydalı bir ortam. inanın ben de okulun adı ve ders dışı yapılabilecek şeylerin çokluğu nedeniyle bölümde kalmayı uzun süre düşündüm ama gerçekten yapamıyordum, yoksa bırakmazdım.
@@eylulayaz7077 hangi bölümdeydin acaba, sana ulaşabileceğim bir adres var mı ben de bir çıkmazdayımda mümkünse instagram verir misin
Boğaziçi bilgisayar mühendisliği ne meret bi bölümmüş ya en düşük 525 puanla alıyor. Son sene çalışmayla yapılmaz bu puan. Neyse elveda hayalimdeki üni.
525 mi la cidden ben puangodan hesapladım 541 geliyordu
@@adumba17 ben biraz fazla söylemişim geçen yıl en düşük 521 puanla en yüksekte 545 puanla girmişler. Bölüme girebilmek için 110+ tyt 80 ayt puanı yapılmalı. Yani derece yapmalısın.
@@Nur_4284 80 ayt mi abart istersen biraz daha 85 falandır o
@@adumba17 ya olm yalan borcum mu var sana. Yaz İnternete boğaziçi bilgisayar mühendisliği için en az kaç net gerekir diye görürsün çıkan sonuçtan.
@@Nur_4284 olum ayt 80 değildir la
Sabancida da ilk senende her ogrenci sanat tarihi,insanlik tarihi, siyaset bilimleri ve bilgisayar programlama gibi dersler zorunlu
Yurt durumlari nasıl bu sene tercih yapacağım da öğrenci islerini aradık Kilyos kampüsü kandilliye taşındı orda da yurt çok sıkıntı çıkmayabilir dediler çıkmazsa ne yapacagim
15:45 izlediğim motivasyon videoları aklıma gelmiştir
10:34 bu öğrenci seçimi düzgün yapılsa doğru olurdu ancak matematiği iyi yapan giriyor Boğaziçi'ne. üniversite sınavı o dediğin öğrencileri seçmiyor. Bunu sayısal derece öğrencisi olarak söylüyorum
kaçıncı oldun
@@yagzozkan4972 719
@@icarus194 nice
Bende ilk 1000 veya ilk 100 istiyorum. Tavsiye veririmisin kısaca ? Veya çalışma rutinin ile ilgili taktik ? Veya şunu yaparsan çok daha iyi yaparsın diyebileceğin birşey.
@@AhomAhon ben tytyi ve 11i yazın halletmiştim bu işime çok yaradı ondan sonra da ilk dönem boyunca sürekli tyt mat ve Türkçe alan denemeleri çözmüştüm ikinci dönem de normal tytlere geçmiştim. Bu sayede 12 konularına erken başlayıp erken bitirip çabucak denemelere başlayabiliyorsun. Ne kadar çok deneme o kadar çok net yksde yani yazı sıkı tutmakta fayda var
abi ilk videoya göre baya değişmişsin yormuş seni hayat
Siz tercih etmeyin şansım artar...
ömer abinin tüm hayat enerjisi gitmiş sanki fjdshfkjhsdj