Tiedeuutiset 173: Supertekoäly, keinolihas, 6G viestintä ja metamateriaalit, Hyperloop edistysaskel

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 7

  • @masalli
    @masalli หลายเดือนก่อน +1

    Takavuosien tiedeuutisten mukaan litium-ionin rinnalle pitäisi tulla monen sortin solid state akkuja, natrium akkuja, alumiini-ioni akkuja, niobium akkuja ja litium-rikki akkuja. Milloinkahan tulevat ihan karvahattukansan ulottuville nämä? Ja milloin tulee tässä uutisessa mainittu hiilikuitukakku? Tiedeuutisia on kiva seurata positiivisten vibojen ansiosta, mutta valitettavasti moni orastava teknologia kuihtuu pois ennen massatuotantovaihdetta syystä tai toisesta.
    Hyperloop tekniikka varmaankin toimii myös periaatetasolla. Pahasti vaan epäilen, että satoja kilometrejä pitkän tyhjiöputken ylläpitäminen ei vaan tule käytännön tasolla ja suuressa mittakaavassa onnistumaan.
    Mutta ei luovuta toivosta. Kyllä ajoittain joku tiedeuutisten tekniikoista tulee ihan oikeaan käyttöönkin saakka.

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  หลายเดือนก่อน

      Kiitos kommentistasi! Se on kyllä juuri näin, että matka labrasta kuluttajan käyttöön on todella pitkä, mutta pikkuhiljaa! Olen samaa mieltä positiivisesta vibasta tiedeuutisiin liittyen, ja koetan olla hypettämättä liikaa edistysaskeleita. Tärkeää on kertoa, että menemme eteenpäin!

  • @leopiipponen7693
    @leopiipponen7693 2 หลายเดือนก่อน +1

    6G ei tule olemaan mikään ihmeellinen, sillä 5G ei tuonnut luvattua nopeutta kännyköihin, toki kiinteillä yhteyksillä saadaan dataa siirrettyä nopsaan. Tuolla uudella akulla voi olla hyvä tulevaisuus ja sellasta askelta tarvitaankin :)

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  หลายเดือนก่อน +1

      Kiitos kommentista! Itse ajattelen, että 6G tulee mahdollistamaan asioita, joita emme osaa vielä kuvitellakaan. Joskus kanavan alkuaikoina haastattelin kahta Nokian asiantuntijaa 5 ja 6G:stä. Muistaakseni he kuvasivat 6G:tä "sensing" verkoksi. Täytyypä kaivaa video esille :)

    • @leopiipponen7693
      @leopiipponen7693 หลายเดือนก่อน +1

      @@WICScienceChannel Toki uusi tekniikka tuo aina jotain hyvääkin... Se, et näiden suurin nopeuksin vaadittava tiheämpi tukiasema verkko on haasteellinen toteuttaa pitäisi jotenkin ratkaista.

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  หลายเดือนก่อน +1

      @@leopiipponen7693 Ehkäpä juuri nämä uutisoidut erikoiset uudet metamateriaalit ym. auttavat signaaleja kulkemaan paikkoihin, joihin eivät muuten pääsisi? Mielenkiintoista seurattavaa!

    • @leopiipponen7693
      @leopiipponen7693 หลายเดือนก่อน +1

      @@WICScienceChannel Korkeiden taajuksien antennit on monimutkasia suunnitella ja nuo uudet materiaalit voivat todella tuoda ihan uusia ominaisuuksia joita ei edes vielä ymmärretä :)