İnanamayacaksınız. Nefes alıyor ama su geçmiyor.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 31 มี.ค. 2024
  • Bitüm membranlı çatılarda tek hava boşluğu bırakılması ve söz konusu deliklerin tıkanması , gereken havalandırmanın sağlanamayarak yapı bünyesinde oluşan su buharın dışarı atılamamasına ve dolayısıyla yoğuşmaya sebep olur. Ortaya çıkan
    yoğuşma problemi ise öncelikle ısı yalıtımını ve diğer yapı elemanlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Isı yalıtım malzemesi yoğuşma sonucunda ıslanacak ve beklenen ısıl performansı gerçekleştiremeyecektir. İşte bu noktada nefes alabilen su yalıtım örtüleri, kırma çatılarda havalandırma problemlerine son veren, çift hava boşluğu bırakılması zorunluluğunu ve yoğuşma riskini ortadan kaldıran bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.
    Nefes alabilen su yalıtım örtüleri bitümlü örtülerden 300 kat daha yüksek su buharı geçirgen bir yapıya sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde bina içindeki su buharı, bünyelerinden geçerek üzerindeki hava boşluğundan kolayca dışarı atılacaktır. Böylece nem akışı dengelenerek yoğuşma riski ortadan kalkacaktır. Ancak zamanla malzemede gözenek
    tıkanması oluşmamalıdır. Aksi takdirde, malzemenin nefes alabilme özelliği ortadan kalkacaktır. Bu sebeple nefes alabilen su yalıtım örtüleri için, mekanik olarak delinmiş mikro delikli lifli yapı idealdir.
    Nefes alabilen su yalıtım örtüleri 1000 mm yüksekliğe kadar hidrostatik basınca dayanma özelliğine sahip olmalıdırlar.
    Yani şiddetli yağışa maruz kalsalar bile kar ve yağmur suyu girişini önlemeli, çadır etkisi yaratmamalıdırlar. Bu sayede bu örtüler, kar ve yağmur suyunun alt tabakalara geçerek ısı yalıtımının ıslanmasına da engel olmalıdırlar.
    #nembariyeri
    #çatı
    #suyalıtımı
    #terasçatı
    #izolasyon
    #suizolasyonu
    #inşaat
    #inşaatmühendisi
    #ısıizolasyonu
    #inşaatmühendisliği
    #mimar
    #içmimar
    #seçim2024
    #tyvek
    #buhardengeleyici

ความคิดเห็น • 1

  • @fxking739
    @fxking739 3 หลายเดือนก่อน

    ben bu mevzuyu covid maskelerinden hatırlıyorum