Bunica ta făcea cozonacii cu ulei de palmier, maltodextrină și α-tocoferol? | Starea NEsănătății #20

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 เม.ย. 2024
  • Starea NEsănătății a citit etichetele a opt cozonaci de la supermarket. Concluzia: dezastru.
    Rezultă că mamele și bunicile noastre habar n-au să facă așa ceva, ele nu știu ce e bun și sănătos! Să nu pui tu un sorbat de potasiu și un propionat de calciu… E clar, nu ne iubesc!
    ___
    Poți direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând formularul de aici 👉🏻 stareanatiei.ro/formular-230/
    ___
    Găsiți mai multe detalii în primul comentariu.:)
    ___
    leviathan.ro/istoria-cozonacu...
    revista-ferma.ro/peste-7-mili...
    gastroart.ro/2020/09/03/cozon...
    www.unica.ro/divertisment/ist...
    www.researchgate.net/figure/R...
    en.wikipedia.org/wiki/Cozonac
    www.hotnews.ro/stiri-magazin-...
    rompan.ro/
    Www.infocons.ro
    adevarul.ro/stil-de-viata/cul...
    vsomethingspeaks.wordpress.co...
    www.apc-romania.ro/ro/i-cozon...
    www.dailysabah.com/arts/4th-c...
    www.dulceromanie.ro/dulce-de-...
    infocons.ro/reteta-cozonaci-d...
    www.apc-romania.ro/ro/i-cat-c...
    ___
    Cum ne poți susține?👇🏼
    Sprijină Starea Nației în fiecare lună: www.stareanatiei.ro/sustine sau donează pe Patreon: www.patreon.com/user?u=92242417.
    🔔 Abonați-vă la canal pentru mai mult: / @stareasanatatii
    Te așteptăm și în Magazinul Nației: www.stareanatiei.ro/magazin/
    ~ bit.ly/Starea-Facebook
    ~ bit.ly/Starea-Instagram
    ~ bit.ly/Starea-Twitch
    ~ bit.ly/SN-magazin
    ~ bit.ly/SN-podcast
    ~ bit.ly/SN-newsletter
    ~ / discord
    Ne găsești aici pentru sugestii:
    ~ Contact@StareaNatiei.ro

ความคิดเห็น • 298

  • @StareaSanatatii
    @StareaSanatatii  21 วันที่ผ่านมา +56

    (1/2)
    “Acetat de sodiu. Aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali, obţinut din acidul acetic, prin fermentaţie bacteriană. Cantitate max zilnică permisă/corp: 15mg/kg corp. Descriere doză de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete. Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare decât în rare cazuri de intoleranţă la oţet. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.
    Acid ascorbic. Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor şi cunoscut sub denumirea de Vitamina C. Fiind un component natural al alimentelor, acidul ascorbic are un rol de neînlocuit în buna desfăşurare a tuturor proceselor biochimice care au loc la nivelul organismului uman, rol pe care, din păcate, aditivul E 300 nu îl poate înlocui. Acesta este un produs industrial sintetizat prin fermentaţia glucozei, urmată de o oxidare chimică, ce nu poate fi utilizat drept supliment vitaminic. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată. Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente. Contraindicații: Nespecificat. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
    Acid citric. Aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate, fiind utilizat şi ca aromatizant. Potenţează efectul antioxidanţilor şi gelificanţilor şi contribuie la formarea emulsiilor. În mod natural, acidul citric se găseşte în fiecare celulă vie. Pentru uz industrial se obţine prin fermentarea melasei sau zahărului în prezenţa mucegaiului Aspergillus niger. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de fructe, legume, lapte, în uleiuri şi grăsimi neemulsionate şi emulsionate, produse de panificaţie, patiserie, cofetărie etc., cât şi în produse destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi, în cantităţi prevăzute de reţete. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.
    Acidul sorbic. Aditiv alimentar din categoria conservanţilor, ce se regăseşte în fructele arbustului Sorbus aucuparia. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice. Este bun conservant, în special faţă de mucegaiuri şi drojdii, nefiind eficient împotriva bacteriilor. Prezintă activitate optimă la pH mai mic de 6,5 (produse acide şi uşor acide). Sorbaţii se mai utilizează şi în combinaţie cu benzoaţii în produse precum băuturile aromate nealcoolice (răcoritoare), băuturi alcoolice slabe, concentrate lichide de ceai (utilizate la dozatoare), unele produse conservate din fructe şi legume, gemuri şi jeleuri cu conţinut scăzut de zahăr, măsline şi produse pe bază de măsline, produse din peşte, crustacee, creveţi, moluşte, sosuri emulsionate şi neemulsionate, condimente, mirodenii, muştar, salate preparate, deserturi pe bază de produse lactate netratate termic, la conservarea ouălor în stare lichidă, în alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale, suplimente alimentare lichide şi gumă de mestecat. Cantitate max zilnică permisă/corp: 25 mg/kg corp. Descriere cantitate max zilnică permisă: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de acid sorbic şi sărurile sale de potasiu şi calciu este de până la 25 mg/kg corp. Este o doză mică, ce poate fi uşor depăşită, mai ales prin consumul mare de pâine (500g pâine conţin 1000 mg sorbaţi, doza maximă pentru o persoană care cântăreşte 40 kg). Doza de încorporare în alimente: 200-2000 mg/kg. Descriere doză de încorporare în alimente: Este admis a se folosi în cantităţi cuprinse între 200 mg/kg şi 2000 mg/kg în aproape toate tipurile de produse alimentare. Cantitatea maximă, de 2000 mg/kg, se foloseşte la brânză topită, aluat de cartofi şi felii de cartofi pre-prăjite, pâine feliată şi alte produse de panificaţie şi patiserie, aluaturi, sosuri emulsionate, înlocuitori de carne, peşte sau brânză pe bază de proteine, la produse din raci, crustacee şi moluşte. Efecte secundare: DA. Descriere efecte secundare: Unele persoane acuză reacţii alergice. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în produse pentru sugari și copii mici.
    Benzoat de sodiu. Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici, prezent în mod natural în fructele sub formă de boabe, ciuperci, scorţişoară, cuişoare etc. Pentru uz industrial, se obţine prin procedee chimice din toluen. Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor, în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre). Dozele prea mari conferă un gust acru exagerat. Benzoaţii se mai utilizează şi în combinaţie cu sorbaţii în produse precum băuturile aromate nealcoolice (răcoritoare), băuturi alcoolice slabe, concentrate lichide de ceai (utilizate la dozatoare), unele produse conservate din fructe şi legume, gemuri şi jeleuri cu conţinut scăzut de zahăr, măsline şi produse pe bază de măsline, produse din peşte, crustacee, creveţi, moluşte, sosuri emulsionate şi neemulsionate, condimente, mirodenii, muştar, salate preparate, deserturi pe bază de produse lactate netratate termic, la conservarea ouălor în stare lichidă, în alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale, suplimente alimentare lichide şi gumă de mestecat. Cantitate max zilnică permisă/corp: 5 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: 150 mg/kg sau 150 mg/l, până la 2000 mg/kg. Efecte secundare: DA. Descriere efecte secundare: La unele persoane mai sensibile, acidul benzoic şi benzoaţii pot să producă reacţii alergice, iar la astmatici accentuează simptomele caracteristice. Contraindicații: DA. Descriere contraindicații: Dozele mari şi consumul îndelungat pot produce iritaţie gastrică, anorexie, vomă, afectarea ficatului şi a rinichilor. În combinaţie cu coloranţii alimentari azoici, favorizează hiperactivitatea la copii (sindromul ADHD). Pentru benzoatul de sodiu, studiile de laborator au relevat şi un posibil efect genotoxic.
    Carbonat acid de amoniu. Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500(i) - Carbonat de sodiu, E 500(ii) - Carbonat acid de sodiu sau E 500(iii) - Sesqicarbonat de sodiu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, salate, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică nu este limitată. Descriere doză de încorporare în alimente: Se adaugă în cantitățile prevăzute de rețete. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitățile încorporate în alimente. Utilizabil pentru copii: DA. Descriere utilizare copii: Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor.”
    Sursa: infocons.ro

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  21 วันที่ผ่านมา +16

      (2/2)
      „Carbonat de sodiu. Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500(i) - Carbonat de sodiu, E 500(ii) - Carbonat acid de sodiu sau E 500(iii) - Sesqicarbonat de sodiu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, salate, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică nu este limitată. Descriere doză de încorporare în alimente: Se adaugă în cantitățile prevăzute de rețete. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitățile încorporate în alimente. Utilizabil pentru copii: DA. Descriere utilizare copii: Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.
      Lactat de calciu. Aditivul alimentar E 327, lactatul de calciu este o substanță care are rol de corector de aciditate, agent de stabilizare, agent de plastifiere și de întărire. Se obține prin procesul de fermentație lactică a lactozei, în prezență de carbonat de calciu. Prin sinteză chimică, lactatul de calciu se obține prin reacția dintre carbonatul de calciu în exces cu o soluție apoasă de acid lactic (la fierbere). Soluția răcită este saturată cu dioxid de carbon, apoi concentrată pentru obținerea lactatului în stare cristalizată. Poate fi utilizat în: industria conservelor de fructe și legume, la fabricarea gemurilor extra și jeleurilor, a marmeladei și a altor paste și a piureurilor tartinabile similare, pe bază de fructe, inclusiv produsele cu un număr scăzut de calorii, pentru fructe și legume în conservă, industria panificației, preparate din carne.
      Lecitină din soia. Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, emulgatorilor şi stabilizatorilor. Este un compus care se regăseşte în structura membranei celulare a oricărui organism viu. Pentru uz industrial (alimentar şi farmaceutic) se obţine în special din boabe de soia sau gălbenuş de ou. Se utilizează în toate tipurile de produse alimentare. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată. Doza de încorporare în alimente: 1000 mg/l.
      Propionat de calciu. Aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali, obţinut prin fermentaţie bacteriană. Se utilizează în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată. Descriere cantitate max zilnică permisă: Doza zilnica admisă nu este limitată. Doza de încorporare în alimente: 3000 mg/kg. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente.
      Sorbat de potasiu. Aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200. Este bun conservant în special faţă de mucegaiuri şi drojdii, nefiind eficient împotriva bacteriilor. Prezintă activitate optimă la pH mai mic de 6,5 (produse acide şi uşor acide). Sorbaţii se mai utilizează şi în combinaţie cu benzoaţii în produse precum băuturile aromate nealcoolice (răcoritoare), băuturi alcoolice slabe, concentrate lichide de ceai (utilizate la dozatoare), unele produse din fructe şi legume conservate, gemuri şi jeleuri cu conţinut scăzut de zahăr, măsline şi produse pe bază de măsline, produse din peşte, crustacee, creveţi, moluşte, sosuri emulsionate şi neemulsionate, condimente, mirodenii, muştar, salate preparate, deserturi pe bază de produse lactate netratate termic, la conservarea ouălor în stare lichidă, în alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale, suplimente alimentare lichide şi gumă de mestecat. Cantitate max zilnică permisă/corp: 25 - 1000 mg/kg. Descriere cantitate max zilnică permisă: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de acid sorbic şi sărurile sale de potasiu şi calciu este de până la 25 mg/kg corp, doză la care nu au fost semnalate efecte secundare. Este o doză mică, ce poate fi uşor depăşită, mai ales prin consumul mare de pâine (500g pâine conţin 1000 mg sorbaţi, doza maximă pentru o persoană care cântăreşte 40 kg). Doza de încorporare în alimente: 200-2000 mg/kg. Descriere doză de încorporare în alimente: Este admis a se folosi în cantităţi cuprinse între 200 mg/kg şi 2000 mg/kg, în aproape toate tipurile de produse alimentare. Cantitatea maximă, de 2000 mg/kg, se foloseşte la brânză topită, aluat de cartofi şi felii de cartofi pre-prăjite, pâine feliata şi alte produse de panificaţie şi patiserie, aluaturi, sosuri emulsionate, înlocuitori de carne, peşte, brânză pe bază de proteine, la produse din raci, crustacee şi moluşte. Efecte secundare: Da. Descriere efecte secundare: Unele persoane pot prezenta reacții alergice.
      Stearoil-2-lactilat de sodiu. Aditiv alimentar semisintetic, cu rol de emulgator şi stabilizator. Se utilizează în cereale, snacksuri, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, în produse fine de panificaţie, produse din carne în conservă, produse dietetice, ca agent de clarificare a băuturilor, în unele sortimente de pâine. Se adaugă în unele lichioruri şi în unele emulsii grase. Cantitate max zilnică permisă/corp: 20 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: 2-10 g/kg. Descriere doză de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de 2-5 g/kg în cereale, snacksuri, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, în produse fine de panificaţie, produse din carne în conservă, produse dietetice, ca agent de clarificare a băuturilor, în unele sortimente de pâine. În cantităţi de 8-10 g/kg se adaugă în unele lichioruri şi în unele emulsii grase. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.”
      Sursa: infocons.ro

    • @GheorgheSinzieanu
      @GheorgheSinzieanu 20 วันที่ผ่านมา

      Uukyy

    • @GheorgheSinzieanu
      @GheorgheSinzieanu 20 วันที่ผ่านมา

      😢😂

  • @claudiabecker4358
    @claudiabecker4358 21 วันที่ผ่านมา +156

    Mulgea bunicile mele palmierii de trei ori pe zi . Țin minte perfect 😊

    • @doracsiky
      @doracsiky 21 วันที่ผ่านมา +3

      🤣🤣🤣🤣🤣

    • @Anubishell
      @Anubishell 21 วันที่ผ่านมา +2

      😂😂😂

    • @iv9031
      @iv9031 20 วันที่ผ่านมา +2

      😂

    • @drumetu71
      @drumetu71 20 วันที่ผ่านมา +2

      😂😂😂

    • @valentindetectivul4211
      @valentindetectivul4211 20 วันที่ผ่านมา +4

      Iubesc oamenii ca tine!

  • @corynutzayo8
    @corynutzayo8 20 วันที่ผ่านมา +33

    Avea bunica palmieri în grădină 😂 Ce ulei ieșea din ei…. Lăsând gluma la o parte, Doamne ce fericită era bunica în momentul în care mâncam cu poftă din dulciurile făcute de ea. ❤ Norocul meu ca i-am moștenit talentul în „prajitureala“. :)

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn da si la altii retete😂

  • @Tai_lung20
    @Tai_lung20 21 วันที่ผ่านมา +50

    Daa îi scump să faci cozonac în casă lasă că îi mai ieftină spitalizarea mai târziu după toate otrăvurile din magazine!

    • @doracsiky
      @doracsiky 21 วันที่ผ่านมา +8

      Exact asa!....insa societatea de consum ne-a dresat bine sa cautam oriunde si in orice 'instant gratification'.....Pentru mine personal a gati, a face bunatati pentru familie e o adevarata delectare, mai ales cand fac asta pe muzica mea preferata - muzica anilor '80. Indiferent ce cred altii despre asta sau despre mine. Pentru a ramane sanatos la trup si minte in ziua de azi trebuie efectiv sa devenim imuni la ceea ce ni se vinde, si sa traim dupa convingerile proprii. Si sa nu cumparam produs caruia i se face reclama.

    • @Tai_lung20
      @Tai_lung20 20 วันที่ผ่านมา

      @@doracsiky foarte frumos bravo!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา +1

      Clar😂

  • @cocutapavel2890
    @cocutapavel2890 20 วันที่ผ่านมา +7

    Dacă luam un kg de făină si punem doar zahăr si cacao oua si lămâie facem doi cozonaci in casa
    de o bunatate rară, nu ti trebuie prea multe ingrediente sa faci doi cozonaci ( depinde cum vrei sa i faci) dar mâncarea făcută în casă este mai ieftină. Si daca chiar nu stiu sa fac cozonac cu 6 oua bat doua checuri si daca mai arunc in el si niste nucă pe deasupra e super ,si nu mănânci porcăriile de pe rafturi care sunt așezate doar sa sara in cos cand treci pe lângă ele Spor la sănătatea!!!

  • @mihaelaprincz1327
    @mihaelaprincz1327 21 วันที่ผ่านมา +13

    Din cauza unei fracturi , nu am mai putut cobora in pivnita proprie. Asta a insemnat mai bine de trei luni. Si acum, cand reusesc cu ajutorul a doua carje, descopar 2 cozonaci, unul asa zis bucovinean, in stare perfecta! Adica sunt ramasi de la Craciun! Cred ca am o pivnita miraculoasa😂

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn😊

  • @drumetu71
    @drumetu71 20 วันที่ผ่านมา +11

    Adevărul e ca cea mai mare placere la noi este sa cocalim împreună! Ce haz, ce mistouri... si apoi mirosul...! Primul cozonac ce iese din cuptor este mâncat aproape imediat. Nimic nu se compara cu cozonacul cald muncit de tine!

    • @CristianChereji
      @CristianChereji 19 วันที่ผ่านมา +1

      Așa este, minunat! Se pot găsi 1000 de scuze sa nu o faci, și să dai niste bani mărunți e un gunoi pe care să îl pui pe masa familiei. Sau poți să investești timp și dragoste in copii și să le dai ceva bun și sanatos, făcut cu drag, iar ei vor învăța și vor face la fel cu nepoțeii tai.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Clar vot usr sa avem familie😊

  • @ciprian3217
    @ciprian3217 21 วันที่ผ่านมา +11

    Câtă dreptate. Felicitări!

  • @narcisadinescu6422
    @narcisadinescu6422 10 วันที่ผ่านมา

    Hristos a Înviat! Am încercat multe rețete de pe net apropo de cozonac: crede-mă ca una nu mi-a ieșit pentru ca dacă îl faci de 2 ori pe an, nu ies! Sunt mici chichițe pe care nu ai cum să le știi pentru ca la un moment dat afli din rețete ca deși ai cantitățile trecute, se rezumă la “ochi”. În ceea ce privește cuptorul, sunt la al treilea aragaz pe gaz și la coacere, ardeee! Așa ca….Si da….sunt genul de om care de sărbători ador să gătesc pentru ca Iubesc tradițiile….

  • @bogdanflorin1323
    @bogdanflorin1323 21 วันที่ผ่านมา +27

    Se face așa de ușor nene. Și miroase așa de bine in casa.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Stiu😂

    • @robertmamoc1270
      @robertmamoc1270 17 วันที่ผ่านมา

      Da nene....vai ce gustttt....

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar7667 20 วันที่ผ่านมา +3

    Bună dimineața!!!!Mulțumesc pentru emisiune ❤😂😍🥰👍Mi-a plăcut mult ,istoria cozonacului !!!!!! SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI !!!😍🌹🥰💐😘🍀🥀🌺🌷🌻🙏🖐

  • @elzorro3608
    @elzorro3608 20 วันที่ผ่านมา

    Excelent momentul de istorie ! Excelent !

  • @danielalexe2510
    @danielalexe2510 21 วันที่ผ่านมา +10

    Mulțumim pentru episod întregi echipei

  • @granceacristian6197
    @granceacristian6197 20 วันที่ผ่านมา +2

    Mulțumesc!

  • @eduardflorentin
    @eduardflorentin 20 วันที่ผ่านมา +1

    Mulțumim foarte mult, Sărbători Binecuvântate!

  • @mihaeladonisa1837
    @mihaeladonisa1837 21 วันที่ผ่านมา +3

    Bună seara 💯💯💯💯

  • @daniela-mihaelanagy1770
    @daniela-mihaelanagy1770 20 วันที่ผ่านมา +2

    Mulțumim 😊

  • @marianaianculescu1752
    @marianaianculescu1752 20 วันที่ผ่านมา +3

    Bunã seara!
    Eu mulțumesc frumos firmei Boromir pentru că a făcut un cozonac de foarte proastă calitate acum vreo cinci ani (probabil că şi acum tot aşa e cozonacul de la Boromir) pentru că am cumpărat unul cu rahat care nu avea nimic în comun cu gustul de cozonac ( ziceai că e burete de spălat vase, nu alta), m-am enervat şi am învățat să fac eu cozonac exact aşa cum îl făcea mama ( adică superbun şi care nu se găseşte de cumpărat pe nicăieri). Locuiesc cu familia de douăzeci de ani în Portugalia şi nu aveam decât un magazin ucrainian aproape ca sursă de produse româneşti (câteva , bineînțeles) între aceste produse fiind şi cozonac de la Boromir. Felicitări pentru această emisiune şi pentru toate celelalte! Am învățat foarte multe lucruri bune de când vă urmăresc toate producțiile ! Din Faro, Portugalia, vă îmbrățişez !❤

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn😊

  • @curilavasilegabriel5662
    @curilavasilegabriel5662 21 วันที่ผ่านมา +10

    Un alt aspect este acela ca acesti cozonaci au termen cam 1 an de zile, faci Pastele si Craciunul daca mai ramane!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Da😂😂

  • @veronicacostache3768
    @veronicacostache3768 20 วันที่ผ่านมา +3

    Paste fericit Dragoș!!! Tino tot așa suntem alături de tine !!!❤❤❤

  • @lazanualex9224
    @lazanualex9224 21 วันที่ผ่านมา +2

    Bravo ❤❤❤

  • @adi_tzancu
    @adi_tzancu 19 วันที่ผ่านมา +1

    Apreciez mica pastila de istorie ❤! Multumim, Dragos!

  • @mihaelaoproiu
    @mihaelaoproiu 20 วันที่ผ่านมา

    Esti mereu genial, interesant, documentat si captivant. Viata noastra s-a schimbat de cand ti-am descoperit : initiativa de sanatate".Mult succes in aventura ta de indrumare in acest labirint al evitarii alimentatiei comerciale si toxice
    !

  • @serban153
    @serban153 19 วันที่ผ่านมา

    Felicitari !!!

  • @claudiaioana7583
    @claudiaioana7583 21 วันที่ผ่านมา +2

    Genial 👌!

  • @grigorepopescu
    @grigorepopescu 20 วันที่ผ่านมา

    Istoria denumirea și informația despre produse fac de două ori mai atractivă emisiunea! Felicitări și sărbători fericite!

  • @stelianaciobotaru4500
    @stelianaciobotaru4500 20 วันที่ผ่านมา

    ❤❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉 mulțumesc frumos.🎉🎉🎉

  • @silviudumitru3968
    @silviudumitru3968 20 วันที่ผ่านมา +3

    Domnule Dragos, de fiecare data cand postati un videoclip, imi faceti ziua mai frumoasa!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา +1

      Distribuiti sa vada si altiii😊

  • @ioncristianluta-ev1ve
    @ioncristianluta-ev1ve 21 วันที่ผ่านมา +2

    Bună dimineața!

  • @lesagabi3246
    @lesagabi3246 20 วันที่ผ่านมา +5

    Felicitări Dragos pentru video, nu am fost atras niciodata sa cumpar cozonac ambalat.Evit sa cumpar asa ceva.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn😊

  • @ciresvlad3758
    @ciresvlad3758 17 วันที่ผ่านมา

    Felicitări pentru tot ce realizați, minunată emisiune!

  • @luciaelena8997
    @luciaelena8997 19 วันที่ผ่านมา

    Sărbători Pascale Fericite! Mulțumim pentru tot!

  • @koko1889
    @koko1889 18 วันที่ผ่านมา

    Multumesc pentru realizarea acestei emisiuni!
    Va propun sa aveti o editie si despre acest ulei de palmier, extrem de nociv pt sanatate, care a inceput usor-usor sa fie introdus in foarte multe produse.
    Multumesc anticipat!

  • @marianaiordache7771
    @marianaiordache7771 20 วันที่ผ่านมา +3

    Tot ce ai citit este comoditate(LENE)
    Eu fac cel puțin o dată pe lună cozo,iar familia mea e fericita,casa miroase fantastic!
    Oamenii nu vor să înțeleagă ce le face industria de mîncare,ii otrăvește fără scrupule,profitul să trăiască(
    Mulțumesc pentru tot ce faci!

    • @robertmamoc1270
      @robertmamoc1270 17 วันที่ผ่านมา

      Și pe pământ??😅😅😅

  • @chiriacdumitra7661
    @chiriacdumitra7661 19 วันที่ผ่านมา

    Sărbători fericite!, vă așteptăm cu mare nerăbdare.

  • @iontica4216
    @iontica4216 21 วันที่ผ่านมา +1

    Respect!

  • @AnaGeorgescuArt
    @AnaGeorgescuArt 17 วันที่ผ่านมา

    Faină emisiune! Mi-a plăcut incursiunea în istoria cozonacilor 😊

  • @user-sq7fy1gz2p
    @user-sq7fy1gz2p 20 วันที่ผ่านมา +2

    Genial❤

  • @vibes811
    @vibes811 20 วันที่ผ่านมา

    Bravo❤

  • @dcradu65
    @dcradu65 20 วันที่ผ่านมา +1

    Foarte bună emisiunea! Sper ca tot mai multă lume să aibă timpul necesar, ca să pregătească dulciurile măcar de sărbători. Nu contează că poate nu vor arăta la fel ca cele de cumpărat, dar sigur vor fi mai sănăntoase şi se vor mândri cu ele pt. că le-au pregătit cu mâna lor pt cei cu care petrec sărbătorile.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Distribuiti 😉

  • @AYideea
    @AYideea 21 วันที่ผ่านมา +3

    Foarte interesant 🎉🎉🎉🎉

  • @AndreeaGeorgianaPopescu-wc8fd
    @AndreeaGeorgianaPopescu-wc8fd 20 วันที่ผ่านมา +10

    Acest "impreuna" este secretul. Bucuria de a gati impreuna de sarbatori. Doar ca la noi se practica femeile sa le uite Dumnezeu in bucatarie gatind de toate singure. Nu ma mira ca e din ce in ce mai popular cozonacul cumparat. Barbatii intra majoritatea in bucatarie doar ca sa guste sau sa intrebe cat mai dureaza ca le e foame.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Eu nu 😂

  • @GheorgheSinzieanu
    @GheorgheSinzieanu 20 วันที่ผ่านมา

    Foarte bine 🎉🎉😮

  • @AcTiVision02
    @AcTiVision02 13 วันที่ผ่านมา

    In franta folosesc o aplicatie,care scanez codul de bare si imi explica fiecare aditiv din produs,ce riscuri produce si cat de periculos este,merge si la cosmetice,este excelent

  • @evergreen1326
    @evergreen1326 19 วันที่ผ่านมา

    o bucata se istorie foarte frumos prezentatăeste la zaiafet, istoria dulciurilor

  • @corneliaungureanu5464
    @corneliaungureanu5464 21 วันที่ผ่านมา +4

    Ce bineeeeee mirosea

  • @elzorro3608
    @elzorro3608 21 วันที่ผ่านมา +7

    Like pentru video !

  • @h1dr0g3n
    @h1dr0g3n 20 วันที่ผ่านมา +3

    mi-a placut istoria cozonacului, poti sa mai faci si pt alimente te rog😊

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Facem facem😂

  • @Lucamitroi75
    @Lucamitroi75 21 วันที่ผ่านมา +4

    Nașpa că am ratat liveul dar măcar aflu și eu ceva ce conțin cozonacii aia de la comerț și paste fericit 🎉🎉🎉🎉❤️❤️❤️❤️❤️

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Distribuiti😊

  • @bolocadanut8859
    @bolocadanut8859 18 วันที่ผ่านมา +1

    Chiar e misto partea cu istoria produsului. Ne imbogatim si noi cultura generala.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Documentativa ca e mult mai usor decat sa mancati orice oricand😂

  • @silviuconstantin1615
    @silviuconstantin1615 21 วันที่ผ่านมา +12

    Am o vecină care a lucrat in Valcea la fabrica Boromir si povestea cum băgau toate resturile intr-un malaxor si dupa le punea in cozonaci

    • @JulesVerne1800
      @JulesVerne1800 21 วันที่ผ่านมา +4

      Fainosag

    • @noemia1048
      @noemia1048 20 วันที่ผ่านมา

      🤮

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Asa este si cu painea noastra cea de toate zilele😂

  • @raimundapostu148
    @raimundapostu148 18 วันที่ผ่านมา

    Bun😊

  • @ucantcatchmydrive
    @ucantcatchmydrive 20 วันที่ผ่านมา +3

    Se găsește la cantina Parlamentului, și miros și fără nitriți alimentari
    😊atia😊 cu cefe late nu au voie de la doctor!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Da😂😂

  • @tudor9324
    @tudor9324 13 วันที่ผ่านมา

    Ar fi interesant si un episod despre paine.. in special Vita | Silhouette | Paine cu 6 cereale de la MEGA, pe care o consum in mod regulat.

  • @Alexandru-fw2mq
    @Alexandru-fw2mq 20 วันที่ผ่านมา +1

    ❤❤❤

  • @valentinovalentino6830
    @valentinovalentino6830 20 วันที่ผ่านมา +2

  • @Uni955
    @Uni955 21 วันที่ผ่านมา +2

    Wow

  • @Troesmis
    @Troesmis 20 วันที่ผ่านมา +2

    mamaaaaa.... cred ca devin expert in chimie alimentara tot uitandu-ma la emisiunea ta. ma uitam si inainte la etichete, dar acum o fac si mai abitir. deja sotia evita sa mai iasa la cumparaturi cu mine.😀

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn😂

  • @mironcosmin6706
    @mironcosmin6706 10 วันที่ผ่านมา

    Salutare, bunateaba cu istoria ...lucrurilor, Ar fii interesant sa detaliati si ingredintele , cate unul pe episod . Ma refer la cele pe care nu le gasim la noi in bucatarie. Ce sunt defapt, ce rol au in produs si mai ales ce efect au asupra organismului atunci cand sunt folosite pe termen indelungat si/ sau in cantitati mari. Multu de episod

  • @alexandru-iulianghiorghe3501
    @alexandru-iulianghiorghe3501 18 วันที่ผ่านมา

    ❤❤

  • @veronicacostache3768
    @veronicacostache3768 20 วันที่ผ่านมา +1

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤!!

  • @dorin.merluse7966
    @dorin.merluse7966 20 วันที่ผ่านมา

    Am vazut cuptor de aragaz super ars si murdar, la o duoamna care nu-l folosea si cumpara doar de la stiti voi cine! Gospodina Merita iubita!

  • @summereva6097
    @summereva6097 21 วันที่ผ่านมา +15

    Jale cu ce avem in comert !!!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา +1

      Clar😢

  • @smcmarius
    @smcmarius 20 วันที่ผ่านมา +5

    Nu are rost ca oamenii să se uite la bani. Se plătește mai târziu în sănătate.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Da😢

  • @luminita1662
    @luminita1662 19 วันที่ผ่านมา +1

    În perioada asta ar trebui să fie vorba mai curând de pască,ea e specifică Paștelui.Era bine să aveți și așa ceva aici lângă acești cozonaci

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Vrei cam multe😂

  • @dubatransport4545
    @dubatransport4545 20 วันที่ผ่านมา +2

    ❤🎉

  • @lgpop3347
    @lgpop3347 20 วันที่ผ่านมา +2

    Pe asta nu am înțeles o niciodata: "nu-mi coace cuptorul" 😅

  • @corssobv
    @corssobv 17 วันที่ผ่านมา

    Comment pentru algoritmu' vietii!

  • @corneliaungureanu5464
    @corneliaungureanu5464 21 วันที่ผ่านมา +6

    Ne este lene asta e

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F rau😂

  • @No70075
    @No70075 18 วันที่ผ่านมา

    Vrem la pernuțele Viva,Joe, 7 Days corn,la caşcaval, Lapte

  • @ultras-grasu
    @ultras-grasu 20 วันที่ผ่านมา

    🥂

  • @one_marius
    @one_marius 19 วันที่ผ่านมา

    🎉

  • @robert14569
    @robert14569 15 วันที่ผ่านมา

    la mega, kaufland si alte magazine mari nu exista informatii nutritionale la painea facuta de ei acolo. Ce solutii avem sa vedem ce au in ele?

  • @RCmadness888
    @RCmadness888 19 วันที่ผ่านมา +2

    Ar trebui sa cantariti fiecare produs, fara ambalaj, sa vedem totusi, cati au gramajul precizat pe ambalaj. Tot ce este prezentat aici in emisiune.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Dupa coacere nu are niciun produs gramaju scris pe eticheta😂😉

    • @RCmadness888
      @RCmadness888 18 วันที่ผ่านมา

      @@alexa3258 Doar ca treaba asta nu este mentionat, plus, eu o cumpar gata facut, nu ingrediente crude.

  • @danmoroianu822
    @danmoroianu822 21 วันที่ผ่านมา +5

    Pe vremea lui Fane Babanu nu exista păpușoi in Tara Moldovei! Acesta a aparut in vremea lui Brâncoveanu

    • @lazanualex9224
      @lazanualex9224 21 วันที่ผ่านมา +2

      😂😂😂

    • @lgpop3347
      @lgpop3347 20 วันที่ผ่านมา

      😂😂😂😂😂 Fane Babanu

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Hai nb😂

  • @mirelapopa2717
    @mirelapopa2717 19 วันที่ผ่านมา

    În fiecare an mi am făcut singura cozonacii după rețeta de la bunica.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      F bn😊

  • @xyozuro
    @xyozuro 15 วันที่ผ่านมา

    Asteptam la final o pubela :) , dar ce s-a intamplat de au ramas pe masa?

  • @popaion104
    @popaion104 18 วันที่ผ่านมา

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • @ionel1946
    @ionel1946 14 วันที่ผ่านมา

    3:52 Eeee, tinand cont ca Turcia era Grecia in perioada aia..

  • @randyops5246
    @randyops5246 18 วันที่ผ่านมา

    20:43 Ehh, chiar asa Dragos? Au APA POTABILA, ai uitat?

  • @stunt94u
    @stunt94u 17 วันที่ผ่านมา

    Să înțeleg că pentru ~2,5kg de zahăr ați cheltuit 130ron?

  • @Veve33369
    @Veve33369 18 วันที่ผ่านมา

    Hmmm

  • @Paul-td3hb
    @Paul-td3hb 20 วันที่ผ่านมา +1

    Ar fi fain să și gustați aceste mizerii

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Dc gusta tu😂

    • @Paul-td3hb
      @Paul-td3hb 18 วันที่ผ่านมา

      @@alexa3258 nu mersi

  • @luminita1662
    @luminita1662 19 วันที่ผ่านมา

    Toți cozonacii industriali din magazine au același gust indiferent de ce au ca umplutură

  • @rodyp.9791
    @rodyp.9791 20 วันที่ผ่านมา +1

    Oare când o să înțeleagă acești oameni să nu mai pună toate spurcăciunile in mâncăruri!!!

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Niciodata doar cumparatorul are puterea de a decide daca cumpara sau nu din pacate😢

  • @mcrasus
    @mcrasus 20 วันที่ผ่านมา +2

    Da, bunica mea i-a inventat, doar ca ea punea si lambda-tocoferol.

    • @lgpop3347
      @lgpop3347 20 วันที่ผ่านมา +1

      😂😂😂
      Îi vitamina E, hai că nu e așa grav.
      Acuma că ce-i aia lambdavitaminaE, n-aș putea ști. 😅

  • @marianmaricaru5009
    @marianmaricaru5009 20 วันที่ผ่านมา +6

    Sărbătorile sunt în primul rand despre Hristos și despre El în viețile noastre, nu despre noi și mâncăruri.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Adevarat doamne ajuta😢

  • @georgealex5723
    @georgealex5723 15 วันที่ผ่านมา

    Bineinteles ca nu existau amelioratori , inlocuitori , coloranti sintetici sau cu arome de si untul era unt nu avea gust de petrol si nu numai ...insa in ultima suta de ani omenirea si a triplat numarul cu toate razboaiele mondiale si locale...radem fundul oceanelor pentru fructe de mare ...unde sa se mai imulteasca pestii ???!!!....totul este pe repede inainte pentru profit ....

  • @alexilie3625
    @alexilie3625 19 วันที่ผ่านมา +1

    Aș dori să știu ce părere aveți despre berea fără alcool. După etichetă pare că este mai bună decât apa de izvor.

  • @Scris125
    @Scris125 17 วันที่ผ่านมา

    Și cite E-uri și alte chimicale?

  • @adrianfilippocol3893
    @adrianfilippocol3893 21 วันที่ผ่านมา +9

    Păi se poate domnu' Pătraru, să rămână cozonacii pe masă? Nu ai avut un coș de gunoi suficient de mare? 😮

    • @larisamustata6743
      @larisamustata6743 21 วันที่ผ่านมา +1

      Îi trebuie tomberon

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Da😂😂

  • @mihaizinculescu9244
    @mihaizinculescu9244 21 วันที่ผ่านมา +4

    Pai si acesti cozonaci nu se incadreaza in liga cosului de gunoi...? In rest, sarbataori fericite!

  • @Sebi757
    @Sebi757 21 วันที่ผ่านมา +3

    Dacă ne spuneai și termenul vde valabilitate pentru fiecare era super dar cred că ai uitat , unele dintre ele cred că au și un an ,oricum felicitări pt emisiune

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Da👍

  • @tantelu01
    @tantelu01 19 วันที่ผ่านมา

    Vina este a celor ce cumpără astfel de produse. Singura metodă eficientă este refuzul de a consuma astfel de produse. Comoditatea, indiferența, ajunge de multe ori să te coste foarte mult. Alianța dintre industria farmaceutică și cea alimentară se hrănește cu nepăsarea noastră.

    • @alexa3258
      @alexa3258 18 วันที่ผ่านมา

      Exqct si mai ia si cu cola😊

  • @asdi40011
    @asdi40011 18 วันที่ผ่านมา

    Imi aduc aminte cand bunicul altoia palmierii...si arborele de maltodextrina...bunica mulgea E481 proaspat ...ce vremuri

  • @claudiabecker4358
    @claudiabecker4358 21 วันที่ผ่านมา +5

    Am vrut sa scriu că mulgeau palmierii, scuze 😮

  • @alinaandreias6403
    @alinaandreias6403 20 วันที่ผ่านมา

    Dar ar trebui spus unul bun. Dar probabil nu exista. Asa îl facem noi.

  • @axelll99
    @axelll99 16 วันที่ผ่านมา

    Bai nene, incep sa cred ca este ceva in neregula cu nevasta mea ca foloseste la cozonac doar 6-7 ingrediente..🤣

  • @MegaStefanutz
    @MegaStefanutz 11 วันที่ผ่านมา

    M-am uitat pe "Felia de cozonac" de la "Casa Boromir", conține alcool etilic. Why? 🤦

  • @Nicu22
    @Nicu22 15 วันที่ผ่านมา

    Bunicile puneau zleiul de la măgari și transforma dejecțiile de la vaca in rahat ,dospitul se făcea sub closca și coptul cozonacului se făcea în țest.